Saturday Light Naive

Lördag idag, himlans bra dag på veckan tycker jag. Har vart full rulle hela veckan,haft redovisning i skolan om kommunikation och språk, och till veckan e jag ledig hela veckan förutom onsdag morgon då har vi opponentseminarium på våra examinationsarbeten. Sen börjar en ny kurs! Estetisk, bild sång och dans, ska bli jättekul.Igår var det fredagsmys hos Tove, hon hade gjort världens godaste moussaka och bakat bröd, och martina hade gjort morotskaka:) Sen hämtade jag brorsan på station vid elva. Imorse bjöd jag han på frukost, nybakta scones:) Efter att ha inhandlat nåra grejer på stan, har anna och melvin vart här och ätit och busat lite. Snart bär det av mot kga och utgång. Det blir jag och grabbarna! Anna får ja möta upp på stattet. Så inatt ska jag spendera natten på boda borg, nu när man inte längre har en bostad i kga och anna har ju inte så stort...plus att william tar upp hela sängen. Hunden alltså ;)

Längtar efter en kall öl, så nu får det att vara dags!!

Smärta

Man skulle kunna tro att jag har kört ett monsterpass på gymmet. Men icke, min kropp smärtar som aldrig förr och det tack vare 3 timmar lek på boda borg. Man kanske skulle ta o skaffa "gymkort" där istället. Det var riktigt kul iaf, var längesen jag skratta så mycket, men självklart glömde jag kameran så jag kunde inte föreviga när Helen föll handlöst i "spindelnätet" eller när hon tappade dasslocket i huvet på tove, inte heller när johan trodde att martinas kropp var nåt han kunde hålla sig i...hahahahaha. Nästa gång blire fest o lek och mat i en veva. Undrar varför jag inte utnyttjat att min kära sambo jobbat på boda i 5 år fler gånger?! Ibland står hjärnverksamheten still.
Var på jakt efter höstskor igår, vi åkte snålskjuts med mamma o pappa till kstad, men ingen lycka. Däremot köpte jag ett par röda stövlar på MAXI när jag kom hem. Moahaha. 200 spänn. Som hittat.
Idag har vi gått en lång skogspromenad och nu står karln i köket och fixar söndag middag, egengjord rödvinssås nåt kött som jag inte vet vad det är än, och egen klyftpotatis med vansinnigt mycket vitlök. Ibland kan han också.
Blir plugga nu på eftermiddan, på tisdag e sista dagen på praktiken! Bu & Bä.

image221

Katter och Grannar

Min tillvaro blir bara mer o mer upphetsande.  Inatt vaknade jag 02.10 av att Udda var under sängen och morrade med hela magtrakten som bas. Eftersom jag talar kattiska så förstod jag att det var nåt som inte stämde. Gick upp, sömniga kliv till köket. Där sitter Estella på bordet och ser allmänt disträ ut. När jag vaknat upp något hör jag grannkatten skrika som om den höll på att bli slaktad, eller nåt annat oerhört plågsamt. Det finns inget som skär i mig som när djur mår dåligt eller blir plågade, och på plats visste jag inte vad jag skulle ta mig till, jag blev grinfärdig och spyfärdig på en o samma gång. Jag kunde ju inte gärna gå o ringa på dörrn hos grannen klockan två på natten? Det kunde jag väl egentligen, men efter det plågsamma skriket hörde jag hur nån spolade på toaletten (har jag pappersväggar eller?) och sen blev det knäpptyst. Klarvaken och hysterisk inombords gick jag och la mig igen, och kände mig skamsen över att jag är den fegaste människan på planeten. Tankar som roterat i mitt huvud idag har varit i stil med "tänk om hon dränkte katten genom att spola "ner" henne på toaletten?"  eller "katten kanske blev plågad till döds medan jag gick o la mig igen"  eller "katten kanske fick en tung vas över sig o bröt nåt ben och grannen kanske inte va hemma".........så när jag under kvällen har vart hemma har jag ringt på grannens dörr 5 ggr och äntligen nu var hon hemma. När jag ringde på dörren slog det mig att jag har aldrig sett vare sig grannen eller katten nån gång i hela mitt liv. Om det skulle spela nån roll. Jag frågade iaf om hon hade katt (daah) för att inte verka dum. Jo de hade hon ju. Jag informerade om att jag vaknat av detta hemska ljud och ville försäkra mig om att katten inte var skadad. Grannen meddelade att katten är gammal och får spel ibland men hör inte sig själv (?! say what?)....den var inte skadad men hon tackade för att jag var så omtänksam.
Jo man tackar ja.
Ibland önskar jag att jag kunde sluta vara så dramatisk och framförallt empatisk. Men å andra sidan så önskar jag också att jag kunde förvandla mig till en blomfluga så jag kunde fladdra in och kolla så katten verkligen inte är nedspolad, för jag såg ju aldrig katten när hon öppnade dörren.
Ja herregud.
Imorrn blire lek på boda borg med tove, helen, stina och kanske 2 av det motsatta könet.
Jag ska försöka att inte hitta på historier om min kattmördargranne.

NajtNajt♥
image219


Hösten har nått mig

Det märks att hösten har kommit. Inte bara för att det är regnigt mörkt och fallna löv överallt. Jag vill stänga in mig,lyssna på musik, skriva, pyssla, tänka...jag skulle inte kalla det för den obligatoriska höstdepressionen som alla "måste" lida av, utan mer att jag vill gå i ide en stund. En stund för mig själv. Det är en behaglig känsla men ändå inte.
Det här kommer en släng varje höst, jag antar att alla har sin "depression" på sitt sätt.
Kent skivan kom ypperligt lagomt till min.

Snäll snälla släpp taget nu
du kan stå gå eller krypa här ifrån
om det här är allt vi hinner med så håll mig
hårt min älskling nu.

image218


!

9899 steg...

image217

7600 Steg

Min dag började 05.10 imorse när mobilalarmet gick igång. Det var längesen jag kände ett sånt motstånd till att gå upp ur sängen. Men upp gick jag och gjorde mig iordning, sen hade jag några minuter kvar innan jag skulle gå till "jobbet" (praktiken med andra ord) så jag kröp ner fullt påklädd i sängen och fångade några sekunders extra sömn bredvid en varm wille...jag hatar att gå upp såna här mornar.
Hittills idag har jag gått 7600 steg. Precis. Jag införskaffade en stegräknare förra veckan,man ska nå upp till 10.000 steg per dag för att man ska "må bra", men dagen e ju inte slut än.
Nu är frågan: Ska jag orka göra nåt vettigt idag när jag slutat tidigt? Såsom plugga, tvätta, träna...eller ska jag bara glida runt o inte göra nåt vettigt alls. Dilemma. Jag vet faktiskt inte vad jag känner för alls.
Umgås lite med min man kanske vore en idé för han ser jag sällan. Om han har tid vill säga.
Avnjuter Kents nya för tillfället har dock inte betygsatt den än. Ska skicka en kopia till USA också, morbror tycker kent e superbra. :)

Stand up straight..do your trick..Turn on the stars..jupiter shines so bright when you're around..

Sköna Lördag

Igår blev det en tur till IKEA i Kstad, och fast än att jag lovade mig själv att inte köpa mer ikeaprylar till den här lägenheten, så blev det en del grejer iaf. Nattduksbord till sängen, för det var ett Måste! Idag har jag tränat med emelie, det var väldigt skönt. Lördagar är en ypperlig dag att träna på, man känner sig piggare! Nu har jag just gjort en ugnspannkaka, och så småningom ska jag hämta upp Helen som ska följa med mig till kga och gå en långpromenad med William, matte Anna är på fitnesstävling i västerås över dagen. Ska bli mysigt, jag har inte träffat William på jättelänge. Får nog bli en lekstund också:)
Ikväll blir det mat & vin mys hos Tovsan. Cornelia och pojkvän är hemma så det blir najs! Imorrn får jag ta mej i kragen och stuuuudera. Snälla nån, jag är kass på det här med att ta tag i saker.
image216

Saker som får vardagen att bli mycket mer Mys!

image209image208image211image213image210image214image215

Och mycket mycket mer...! Visserligen är de inte saker utan människor..eller katter..men ja. Ni fattar.♥

Guds änglar gråter så de skvalar..

Ja idag har jag lyssnat på Madicken. När Lisabeth har pillat in en ärta i näsan och Linus-ida sjunger "järnväg till himmelen". Det bästa med det här yrket är att man alltid får vila efter maten. Jag tar det på fullaste allvar och får oftast till den bästa powernap man kan få varje vila. Och det bästa på vilan, förutom sömnen är att man lugnt och stillsamt (oftast) får slumra till ljudet av Astrid Lindgren eller nån annan trevlig röst. Det sämsta med yrket är att det är dagar när min kropp inte klarar av att stå ute i tre timmar,sakta men säkert känner jag hur min kropp börjar skäras ner i små is-molekyler och jag vill bara stampa med fötterna i backen och skrika: Frööööken jag vill gå iiiiiiin! Men så slår det mig att jag är "fröken" och att frisk luft är vad alla barn behöver (?). Så idag kom vinterjackan fram, och jag har även vandrat runt i mina gortexskor. Utanpå mina vanliga brallor fick regnbyxorna plats (måste inhandla överdragsbyxor. Hur kul är inte de då?) och fingervantarna var grädden på moset. Jag har inte frusit värst mycket idag, och det tackar jag mina vuxenpoäng för. Något annat jag har reflekterat över idag är alla konstiga beroenden man skaffar sig här i livet. Mina A och O nu förtiden är :

1. Mitt lypsyl. Det bästa av det bästa, faktiskt. ACO's egna.
2. Mobilen. Såklart. Fast det här beroendet har jag även insett är ett stressmoment och jag försöker sluta småtitta på den så fort jag får chansen. Det är nästan som vi har ett förhållande. Du & Jag mobilen...du och jag..
3. Nässpray. Har vart mitt och maddes beroende i flera år, men jag har insett att det är skadligt och jag har faktiskt slutat. Nästan. Jag tillhör det folkslag som inte kan somna med munnen öppen, därav måste nässpray alltid finnas till hands OM jag är lite täppt. Underligt det där.
4. I-poden. Musik i alla lägen. ALLA.
5. Choklad. Behöver jag nämna nåt mer om det?
6. Clementiner. (på vintertid)
7. Vänneravsnitt. Om och om igen.......

Ja det finns säkert hundra saker till....det här var ju bara materiella saker. Men får jag inte ha tillgång till de här grejerna blir jag halv.

Bläh. Det är mycket nu. Och här sitter jag o svamlar!
Enough is enough.
Heej.

Freeedaag

Fredag.Fredag.Fredag.Fredag.Fredag.Fredag. Jag ska ha frossa ikväll, med all rätt känner jag. Knaprar på godis just nu i väntan på att den där sambon jag har ska sluta jobbet, sen blire fasen pizza o film. Har gått promenader hela veckan o imorrn blir det morgonträning med Emsan. För övrigt ska jag ha en lugn helg med så lite aktivitet som möjligt, känner att jag måste ta tag i mitt examinationsarbete och sen behöver jag bara ......vara. Wille jobbar hela helgen, känns som den eviga storyn men pengar är viktigt har jag hört. Men vi har bjudit hem mamsen och papsen på middag imorn kväll, jag ska göra en as-god fisksoppa:) Praktikveckan som har varit har gått kanon, nu ska jag tänka över helgen om det är nåt som jag kan göra..som t.ex att hålla en samling på nåt vis eller intervjua barnen. We'll see.
Ja roligare än så blir det väl inte.

Hejhej.
image207
Ifall nån missade det så är det FREDAG idag. :)

Dagens Action

Idag har vart en chockartad dag. Jag och Wille kom från Maxi och parkerade just utanför vårt hus, så av nån anledning så satt vi kvar i bilen en stund, och under tiden vi sitter där smäller det som aldrig förr och jag tittar ut mot vägen och ser en tjej flyga 10 meter upp i luften och landar mitt på asfalten, hon och en kille hade kommit på en EU moppe och dom hade tydligen kört om massa bilar på fel sida och sen körde dom på fel sida av en refug och då kom en bil som skulle svänga och moppen körde rakt in i motorhuven och dom båda slungades iväg. Killen lyckades klara sig bättre och började lyfta i tjejen men vi alla runtomkring började skrika att han inte skulle röra henne eftersom hon kunde ha brutit nacken (ja jag ser på cityakuten;)) han var nog lite chockad för då börja han ta av sig skorna o greja men han visserligen en trasig tå såg jag..efter en stund kom iaf 3 ambulanser och den stackars tjejen skrek och grät..och kära wille som var först på plats hade lagt hans tröja över henne och samtidigt lagt i från sig min nyckelknippa bredvid, det jobbiga var att ambulanspersonalen trodde det var tjejens nycklar...så mina nycklar har åkt ambulans till karlstad idag. Dock har jag fått tillbaka dom nu. Efter en stund gick vi men kikade lite från balkongen...Det var himla otäckt och se på hela spektaklet...det händer inte varje dag om vi säger så! Men nästa gång killen åker moppe kan han ju anpassa sig efter reglerna...och köra på rätt sida.

image205
image206
Fint nät va? ;)

För evigt rörigt

VFU träff idag, och sen var jag på Djurgårdsparken o hälsade på, verkar hur bra som helst! Ska bli kul att börja praktiken där på onsdag. Då ska vi bland annat till skogen, och jag har ju tagit vuxenpoäng genom att skaffa regnställ och gortexskor:)
Jäkla tandläkar'n ringde mig förut också och tvingade dit mig på undersökning imorn, men det är lika bra och göra det. För övrigt är jag ledig imorrn och ska tvätta och kolla lite skolgrejer. Ska ju skriva en rapport under praktiken, tror jag ska göra en jämförelse mellan pojkars och flickors lek.

Mycket tankar i huvet just för stunden....ett litet dilemma har uppstått för ungefär 24985 gången, det är så påfrestande att ha en hel gemensam vänskapskrets med sitt ex. Det känns som det är oundvikligt att vi aldrig kommer ifrån saker och ting, inte för att det är vännernas fel, jag älskar mina vänner! Men det är svårt att ....ja vissa saker är bara svårare än andra. Vilket gjorde att jag tappade lusten litegrann. Oh well. Someday maybe.


image203