Vilse i teknikens värld

Den här sötnosen blev min igår.
 image326
Och det är ju väldigt trevligt att ha nåt att pillra på och kära papsen fick tillbaka sin mobil som jag har kramat ett tag nu. Men jag är inte den mest tekniska personen i världen och när jag nu ska tanka på lite musik till telefonen så ska självklart min dator krångla. Alltid är det nåt! Jag är så sugen på att fylla mobilen med ny musik och bara gå gå gå till månen eller nåt annat avlägset ställe. Jag förstår inte hur folk kan ta promenader utan att lyssna på musik. Det är och förblir en gåta. Något annat som förblir en gåta är den här jävla datorn som aldrig vill fungera när jag vill göra nåt. Får väl vara tacksam för promenaden jag redan fått idag med Mia, även om det blev en paus när vi "råkade" gå förbi godislagret....

Nej hörrni nature calls!

Underbara fredag

Min sambo har lämnat mig.


Ja,för helgen då förstås. :) Han har åkt på mässa med boda i fredrikstad och kommer igen söndag natt. Så den här helgen blir bara mys med brudarna. Snart kommer Mia hit och vi ska köra lite tentaplugg nåra timmar, sen hoppas jag att vi hinner med en promenad. Till kvällningen kommer Anna och Melvin på lite besök. Och morgondagen har jag och helen tänkt att ha ett litet kalas för tovsan som fyller 25 år på måndag...men då sitter jag i en tentasal och våndas över DNA, molekyler, milankovitch teori osv...Jag ska iaf försöka att få ihop en tårta till stumpan.

Sen tänkte jag även försöka sova ut lite för jag är tröttare än alla andra i hela världen. Det är sant.


image325

Fyllekajorna



Food Obsession

Mitt tragiska liv jag lever just för stunden inför denna djävulstenta börjar gå överstyr. Jag finner mig själv ha ett underligt förhållande till allt som går att äta. Jag vet inte jag ska kalla det för tröstäta men ...ja vi kan kalla det "jag-tycker-lite-synd-om-mig-själv-för-jag-har-ingen-fritid-ätning"...och jag tror även mina kära studiegruppsmedlemmar lider av detta syndrom. Några iallafall. Anna ska ju föda barn om 4 veckor så om hon äter är ju bara sunt...men hon är ändå tusen gånger nyttigare än nån annan av oss så det räknas inte. Det är nog mest Mia och jag som är i farozonen för matvrakssjukan. Igår fick jag en present av Mia. En ätbar så klart! En chokladkaka inslagen i fint rosa papper och så står det "Hands off it's mine" på pappret. Hon vet hur jag fungerar måste jag erkänna. :) Fredrik göder oss även med hembakt var och varannan dag och nästa gång då är det min tur att fylla era magar med socker, sött och fett! Så det kan ni ju se fram emot. Jag tänker nämligen fortsätta ha den här relationen till ätbart tills den här kursen tar slut. Häromdagen på jobbet åt jag 250 gram körsbärstomater. Idag har jag varierat mig mellan frallor med supergoda frön på och choklad. Strålande strålande. Bara det går att äta så går det bra.

Så överraskande nog ska jag faktiskt gå och ta mig en titt i kylskåpet nu.
Halleluja för mat.

image324

Die animal abusers die

Ibland funderar jag starkt på vad vi lever i för jävla värld. Folk flår djur till höger o vänster som om det vore ett rent jävla nöje. Jag har iallafall köpt mitt sista ullplagg för evigt. Tror för övrigt inte att jag äger så många ullplagg. På hemvägen från station idag gick jag över stan och in på djuraffären för att köpa lite kattmat, helen har skvallrat om att tanten som har affären säljer mitt dyra foder till kilopris för hon är förbannad på att granngården har börjat sälja samma märke när det är hon som har "byggt upp" varumärket i stan. Jag gick in och låtsades som om jag inte visste om denna värdefulla information och gick fram och skulle ta kattmaten när tanten säger lite mystiskt: "då kan vi gå till kassan istället...vad säger du om att köpa för 150 kr istället för 220? Oj nej men va säger du klämde jag fram och tackade ja.
När hon langat klart hade vi ett litet snack "djurägare mot djurägare" om denna djurplågeri som pågår överallt. Jag läste i aftonbladet idag att när OS i Peking ska vara så ska dom "städa bort" alla herrelösa katter och hundar. Vi vet ju alla vad städa i det här fallet betyder. Troligtvis slå ihjäl dom med baseballträ'n eller flå dom levande så vi i väst kanske kan få oss en liten fin väska. För ni vet väl att det finns hund i många plånböcker och väskor?
Well now you know.

Innan jag blev djurrättsaktivist (idag med andra ord) så har jag pluggat hela förmiddagen med Mia, Fredrik och Anna på universitetet. Med mina kvarlevande hjärnceller tänkte jag slappa och försöka att koppla av en stund idag för det känns som det var ett tag sen. Har jobbat hela helgen och igår, och imorse ringde dom och frågade om jag ville jobba igen men nu måste jag försöka plugga så det får ligga på is iaf denna vecka.

Egentligen borde jag baka någon god kaka att ta med till mina kära bundsförvanter o ta med imorgon. Men något i mig skriker att jag borde slänga mig på soffan o bara vara. I mitt horoskop stod det faktiskt "ta det lugnt"....en annan okänd del av mig skriker efter att jag borde ringa helen och fråga om vi ska ta en givande promenad tillsammans, men än en gång: soffan?! (helen om du läser detta och jag fortfarande inte ringt dig...ja då vet du att soffan vann...du kan ju ringa o tjata på mig annars.)

Apropå djuren förresten. Tanten i djuraffären medlade även ett telefonnummer till mig till en kvinna som säger sig kunna prata med djur. Man skickar en bild på djuret i fråga som hon sedan får information om på distans (via fotot). Hur kokko det än låter är jag mer är frestad att testa. Udda är ju en katt som inte är från samma planet som resten av alla levande organismer så jag skulle vilja veta vilken utvecklingstörning hon egentligen lider av eller om hon bara älskar att störa sin "mamma" dvs mig. 250 kr skulle det kosta så det är det väl kanske värt.

image323

Asperger - eller Autism?

Easy come - Easy go

Idag har jag jobbat. Väldigt lättförtjänta pengar måste jag säga. Promenad i solen, laga lite mat, äta lite mat, o sen hem igen i stort sett. Imorrn gör jag om det. Måndag med. Men det är faktiskt bara roligt.

Sen har jag vart på sjukhuset där min söta lilla mormor ligger...vi väntar på prover så får vi se hur det blir..förhoppningsvis får hon åka hem snart. Människan är snart åttio år, och har inte en enda rynka i hela ansiktet. Hon rekommenderar att slänga tvålen för er som använder tvål. :)

Jag är astrött så jag ser fram emot att falla handlöst i soffan snart och INTE titta på melodifestivalen.

När tentan är avklarad ska jag dricka en relativt stor mängd alkohol. Det ser jag fram emot.
Have fun kids!

High Life

Fredag:
Vaknat - gått upp - åkte hem till mapa en stund - åkte till jessica för att klippa håret - hem - städa - göra klart BOR:en - laga mat - däcka i soffan.

Jag vill ha semester.

I may take a holiday in Spain
Leave my wings behind me
Drink my worries down the drain
And fly away to somewhere new
Hop on my choo-choo
I'll be your engine driver in a bunny suit
If you dress me up in pink and white
We may be just a little fuzzy 'bout it later tonight

I love it.

KKK

Kristinehamn - Karlstad - Karlskoga. Det är mitt liv just nu.
Tenta 3/3 och aldrig har väl tiden gått så fort som den gör nu bara för att det är SÅ mycket som ska hinnas med. Som tröst har jag beställt nytt soffbord, ny vardagsrumsmatta och nya gardiner..............................man måste ju belöna sig då och då :)

Jag tackade ja till jobb lördag, söndag och så jobbade jag igår och igen på torsdag. Ska bli skönt att få liiite extra nästa månad, och det lär behövas.
Oavsett hur det går på tentan ska den firas bort med en festkväll på boda borg är det tänkt. Kan bli allt mellan galet och helgalet. Och framför allt, väldigt roligt.
Känner mig stressad fast samtidigt känns det som jag har krupit in i ett skal av komalugn, det är bara o vänta o se om jag vaknar ur koman så småningom. Vore dock ganska skönt att göra tentan med komatillstånd, kanske jag fokuserar mig iaf.

Nu ska jag sätta på wille kopplet och ta en välbehövlig kvällspromenad! ;)

Söndagsutflykt

Sköna söndag!
Promenad i skärgår'n idag med Tove & Helen - två ganska bakfulla brudar - med te och nybakade muffins!

image319 image320 image321 image322

Gårdagen var en riktig myslördag. Jag o mamsen tog en loppisrunda - gjorde några småfynd! Ska nog göra en till runda nästa helg :) Igår kväll blev det ostfondue o nybakat bröd hemma hos hälen. Det serverades även rödvin som vissa av oss kanske ångrar idag?
Imorrn är det måndag - jag ska till skolan sen måste jag till kga och jobba till 22.
Men som vanligt: ny vecka - nya tag!!


Höjden av lathet?

Har just ringt min kära mamma,och störde henne mitt i "På spåret" för att få lite råd om ett par gardiner jag skulle beställa på nätet, jag orkade inte mäta så jag frågade vilken längd hon trodde skulle göra sig bäst i vardagsrummet då vi har ganska högt till tak. Mamma lägger i från sig luren och mäter sina gardiner och jämför. ...mitt i hennes tv program och jag sitter slött kvar i fåtöljen. Allvarligt talat. Är det höjden av lathet eller höjden av mamma-dotter-love?


image318

Can't get enough of love

Jaha så har den där hyperkommersiella dagen varit än en gång, och den har vart väldigt trevlig! I skolan serverades det gratis kaffe, gelehjärtan och wasa knäcke ;) En kortkort tur på stan med sofie, sen hem till K-harbour, där W ansträngt sig till tusen och städat lägenheten och sedan tillagat 3 rätters: förrätten bestod av parmaskinka, med blåmögelost och passionsfrukt - hur gott som helst. Sen blev det "nyförälskade kräftstjärtar" och efter det glace au four! Lite skumpa till det, jag blev imponerad och överraskad och det mina vänner är aldrig fel.

Imorrn är det fredag. Min absoluta favvodag, men imorrn är det andra bullar som gäller än fredagssysslor...pluggpluggplugg. Mia och jag ska fixa klart våra BOR:er och nej jag ser inte fram emot det. Jag ser fram emot att få lite Mia besök, men själva pluggandet skulle jag kunna klara mig utan.

Lördag ska jag o lilla mami på loppis! Ska bli mys att få göra nåt med mamma på tu man hand. Jag ska inte leta efter nåt speciellt egentligen men ibland kan man göra fynd!
Blir nog ingen utgång iaf, jag är way too tired och way too broke.

Ska mysa med tove och helen för övrigt, känner jag oss rätt kan det bli mycket ätaätaäta. Bakabakabaka. Lagamatlagamatlagamat.

Jisses.
Oh dear God va trött jag är!

Brain Freeze

Jag sitter och knaprar på riskakor som Mia och jag inhandlade till vår pluggstund idag. Väldigt längesen jag åt dessa smuliga saker men det smakar ganska gott faktiskt. Något annat som är väldigt gott är physalis - som söta sofie brukar göra, så skulle jag också gärna ta med mig physalis till föreläsningarna men jag tycker man blir så kletig om händerna....det handlar om stora problem här i livet, det vet ni va?

Annars då?
Joda, ännu en tisdag är snart förbi och tisdagar är inte min favoritdag så det känns ju alltid välkommet att det blir onsdag. Tycker det är full rulle hela tiden vilket i och försig är trevligt men ibland hinner man inte riktigt med allt man skulle vilja hinna med. Man är ju som bekant aldrig nöjd! Igår var det SOL (för er som inte vet vad det är så är det den där stora gula bollen uppe i himlen som vänligt visar sig nån enstaka gång om året) och jag bokstavligt talat rusade hem och bytte om och tog en välbehövlig promenad, jag kände mig väldigt levande och lättsam där jag gick med I-poden i öronen. Vad spelar jag just nu? Bra fråga, jag är trött på all musik igen - torka! Så jag håller mig till det trygga älskade counting crows för fulla muggar. Lite Lykke Li, lite Maia, lite killers,lite deportees,lite kent..ja osv...och så var det nån (freeeedrrik) som sa att det skulle vara sol idag med men hoppsan kerstin va fel han hade. (hoppsan kerstin?! mia för fan)
Men detta till trots spatserade jag och Mia runt i kstad på en powerwalk, kul att gå nån annanstans än höla.
Nu har jag landat hemma och har hunnit springa 5 varv runt runt med ett snöre och två katter efter mig (deras powerwalk) jag har även slängt ihop nåra scones. Men nu orkar jag faktiskt inte mer idag.

Hjärnan går på halvfart (märks det.?..med tanke på all onödig information jag spottar ur mig i skrivande stund..)
Jag känner för att gå hem till mamma för lite mammakärlek....men hujedamej för att dra på sig skorna än en gång idag. Får helt enkelt nöja mig med lite mammalove over the phone.
Så får det bli!

"If you don't like something - change it. If you can't change it - change your attitude. Don't complain."

image317

Moahahahahaha. Klaga? jag?
Klagoarmbanden har anlänt förresten.Det var ju inte direkt igår jag beställde dem.
Nu vet jag inte om jag har lust att använda det.
Tuuudles.



Weekend ending

Skönaste helgen på länge...fredagskvällen på Mastis var jättetrevlig, god mat, goda drinkar och roligt sällskap. Tror fröken var nöjd med sin födelsedag. Igår sov vi ut utan några som helst stressfaktorer och det var helt underbart faktiskt. W har varit ledig hela helgen och det var inte igår kan jag lova. Var på stan en sväng, sen lånade vi hem en massa nya filmer, bakade egen pizza och bara slappade, lyckan var total ;)

Idag har det inte gjorts alltför många knop heller, rensat ut lite garderober och ätit söndagslunch hos mamsen o papi och det blev även en film. Jag tvingade även upp W på vinden hemma hos mamma o pappa, och jag gick i barndom! Hittade massa roliga spel och gamla barnböcker och leksaker. Riktigt roligt.
Nu bakas det pizza igen...ja så gott var det faktiskt.

Ser inte fram emot veckan, känner en inre stress över skolan och jag vill bara att den här kursen ska försvinna.
Till helgen kommer tovsan hem, och som det ser ut nu blir det utgång i kstad till helgen. Lykke Li spelar och Johanna och Josefine från Sahara Hotnights är Dj's för kvällen. Får jag med mig alla som jag vill ha med mig så blir det en toppenkväll det är jag säker på.

Jag har även en träningsvärk som heter duga och jag tror fan den blir värre för varje dag som går. Enda möjliga är väl att träna bort den antar jag. Får ta tag i det i veckan!
På onsdag får jag även min nya mobil - halleluja. image316



Min nya pojkvän?

Mina drömmar alltså...det blir bara konstigare för varje gång jag drömer nåt. I natt iallafall, var jag tydligen tillsammans med 50 cent (?!) och vi skulle på nån rockkonsert (än en gång:?!) och så blev vi osams om vem som skulle köra bil för bägge ville dricka öl. Hur det slutade kommer jag inte ihåg, men hur i hela friden kom 50 cent in i drömmen kan man ju undra. image315
Natten innan det vaknade jag typ två sekunder efter jag somnat av att jag skrattade...wille undra vad jag höll på med, men då hade jag drömt att Mia gjorde roliga miner uppe på nåt tak...herregud.

Fredag idag. Mycket efterlängtat. Jag har vart o tränat, och ska snart hoppa in i duschen och sen ska jag ta en sväng på stan. Funderar även på att baka foccacia i eftermiddag, det var det som helen bjöd mig på häromkvällen och det var så jäkla gott. Igår blev det lite presentjakt till fröken Anna, och efter det tog W och jag en fika med Mia och Tord och Theo som är det sötaste som går på två...väldigt små ben.

Är det nån mer än jag som tycker att idol-amanda låter väldigt lik sångaren (som för övrigt är manlig) Maroon 5? Just i början av låten så tror jag varje gång att "jaha nu har maroon 5 gjort en ny låt" men sen inser jag återigen att det fortfarande är amanda som verkar ha druckit en whiskey för mycket, möjligtvis rökt lite på det också.

Enjoy your freakin' friday folks. ♥


I don't shine if you don't shine

Alltså, den här kursen tar kål på mig. Jag är så trött på information så det känns som jag ska spy upp föreläsningsmateral snart.                                        

Seminarium imorrn mellan 13-16, sen blir det till att fixa present till födelsedagsbarnet som blir ännu ett år äldre på fredag! Ska bli jättemysigt att få träffas med nästan hela syskonskaran svensson på mastis fridaynight.
Funderar på att våldsgästa Mia lite också efter presentjakten, är ju bara så tråkigt att vara hemma! Det är tur att jag har er weirdos bredvid min sida varje dag i skolan, annars skulle jag förfalla. Guld värda är ni :)
Fredrik, förresten om du känner för att banga så tänkte vi gå ut 16 februari! ;)

Ikväll ska jag till Hälen,som påstår sig vara hämndlysten efter att ha levt på min tårta i flera dagar, jag bävar för att hon har bakat värsta mördarkakan nu när jag ska vara nyttig igen....men det kan vara värsta mördar-nyttiga-brödet också....eller kanske inget ätbart alls, vad vet jag. Skönt att göra nåt annat en stund iallafall! Känns som vi har startat en bak-maffia. Med närmare eftertanke tror jag exakt att det är det vi gjort. Känns mycket bra! ;)

Är sugen på utgång, men ska spara mig till nästa helg. Då är förmodligen tån sugen på att gå i ett par pumps också.
Jippi!



So you want me to die for you when my will to live never has been stronger.

Ibland får man ett slag i ansiktet, som en påminnelse att man inte ska ta livet för givet.
Ena dagen är man på bröllop, andra dagen står man vid en sjukhussäng och man vet inte hur det ska sluta...

image310

min bästa vän

Den här dagen går i djurens tecken tror jag...har fått en eftermiddag med min tvåbenta bästis och min fyrbenta bästis.
PUSSKALAS
image309

My babies

image295image296
image298image299
image300image301

Men sluta snöa!

Jag ser det snöar jag ser det snöar det var väl inte roligt hurra.......
Kollade på resor igår, och Florida kan bli en aning dyrt för min stadiga studentekonomi......wille ringde just och hade hittat något billigare till Kap Verde. Ge mig ge mig ge mig..........

Hade en utomordentligt trevlig lunchdejt med madde igår, var roligt att ses o prata massa strunt. Hon funderar även på att joina mig på gymmet och det skulle vara väldigt kul.
Tog även en sväng förbi Willes pappa igår och lekte lite med Albert som lärt sig nya trick, han blir allt duktigare han med och kanske något lugnare...lite iaf.
Tog chansen att bjuda tillbaka lite till mamsen o papsen igår kväll, känner att jag ligger efter lite i tacksamhet..så vi köpte med sushi och mat från japan-koreanska restaurangen här i stan som är faktiskt riktigt bra. Har annars lite svårt för de asiatiska köken här i stan och övriga småstäder för det smakar så "försvenskat" men den här funkar bra.

Nu inväntar jag helenbesök och det ska bli trevligt såhär i snökaoset.

image294