When you came in the air went out. And every shadow filled up with doubt.

Nu har han åkt den där sambon. Förlåt, särbon.
Det är ju bara fyra dagar. På fredag är han är igen. Sen tar vi några dagar till. Plussa på två år så är det klart!

Bara för att älta det här sådär extra mycket så folk vill spy på mig och tycka att jag ska lägga ner mig själv och sluta fjanta runt så tänkte jag än en gång lägga ner lite tid på att gnälla. Det gillar ni va? Jag vet precis nu vilka som tar en djup suck................hej trattkantarell! ;)

Gnället startar nu:
Fy fan vilken trist dag det här har varit!!
Känns som man har gått runt och bara väntat på att få köra wille till station. Vi gick promenad imorse, har tvättat och däremellan har jag pluggat. BORING!!

När tiden väl var kommen var jag inte på så bra humör och känner fortfarande ungefär som om nån har snott hela min "mojo"! PMS i allt detta så var inte tårarna långt borta så det är nog tur för wille att han sitter på tåget så han slipper delta i detta hormonella kaos. Han är för övrigt inte heller så nöjd då hans tåg inte kom i tid så tåget i karlstad drog såklart...så när jag tänker efter sitter han ju inte ens på ett tåg, det blev buss. Han skulle vart framme i Trollhättan 20.51 nu lutar det åt 24 tror jag. Undra vem av oss som är minst nöjd?

Imorrn är det ännu en skruttdag, iallafall början av dagen då jag ska bege mig in till KAU för att diskutera Sterns teorier med min studiegrupp som jag inte känner än - efter det ska jag söka upp min kursledare för att än en gång diskutera gruppbyte! Jag vägrar ge mig.
På eftermiddagen imorrn har jag bestämt mig för att ha ett storkok. För att fylla frysen och slippa laga mat när jag kommer från skolan vrålhungrig. Så tre olika maträtter blir det imorrn och min älskade mamma kommer och assisterar mig på sin självaste födelsedag! På onsdag åker hon och pappa som sedvanligt till Danmark några dagar. Jag har beställt den största bag-in-boxen rödvin av pappa så jag kan se fram emot nåt i höst ;)

Såådaa....har jag gnällt klart tro? *tänktänktänk* Kanske. För idag iallafall.

Dagens höjdpunkt var iallfall nu när Petra ringde! Söta rara kirunadialekt i min knastriga mobillur.

Vid min sida
Går mitt livs kärlek ton i ton

Pink

Idag blev det IKEA ungefär för 2983258:e gången. Jag är jättetrött på IKEA. Bara så ni vet. Det blev också ett besök till 3-butiken och från och med torsdag så är jag inte längre trogen Tele2/comviq...efter alla dessa år. Jag som inte ens gillar 3. Men eftersom både mamma & wille har det så ger jag upp nu. Det är dom jag ringer mest. Tur det finns facebook nuförtiden eller vad säger ni? ;)
Till saken hör iallafall att jag fick ju automatiskt skaffa mig en ny mobil, och fasen vilket tråkigt utbud dom hade. Så bli inte chockade nu när jag kom hem med den här:


Det här är min gamla telefon:



Woooppsii!!


What's going on??

Vilken intensiv lördag det känns som det har varit hittills fast vid närmare eftertanke har det ju egentligen inte varit det...? Hade iallafall bestämt imorse att vi tjejer skulle på loppis som skulle öppna på nytt ute på Marieberg....och eftersom jag äntligen fick tillbaka min cykel igår efter hundra år så cyklade vi ut och ville såklart vara i god tid IFALL man skulle trilla över värsta fyndet....så klockan nio var vi utanför ett loppis - som öppnar nästa lördag! Hurra! Men inga sura miner för det (inte ens från helen som cyklat ända från vilången!!) utan vi åkte till Ejes och köpte frukostbröd och åkte hit och njöt av mysfrukost framför "Män som hatar kvinnor". Den var bra och det är ett bra betyg från mig som vanligtvis inte tål svenska filmer.
Vi gjorde även ett besök på Maxi, sen drog tjejerna vidare till stan medan jag kände att jag behövde rensa upp röran efter min flyttande sambo. Så nu känns det okej här hemma även om det blir lite provisoriskt här o där...men hela mitt hem känns rätt provisoriskt ibland...! Jag tog en cykeltur till Spira också och köpte två nya blommor till vardagsrumsfönstret eftersom mister tog dom gamla! Cyklade även nyss till ma & pa en kortis, och när jag skulle sätta mig på sadeln ville jag DÖ. Min rumpa är självmordsbenägen just nu vill jag lova. Den är inte gjord för att cykla överhuvudtaget så jag ska införskaffa ett såntdär "överdrag" med gelekuddar i. Rump-omsorg kallas det.

Men väldigt skönt att ha min cykel tillbaka "nyrenoverad" och allt. Det var värt en tusenlapp (eller hur wille?) ;)

Imorrn är det kalas för min söta rara mamma som fyller på tisdag egentligen för övrigt blir det nog bara slappt söndagshäng. Jag går runt med magvärk för min härliga kursledare har totalförbjudit mig att byta studiegrupp när den gruppen jag vill byta till består av människor jag samåker med, vilket underlättar VÄLDIGT mycket för mig inte bara ekonomiskt men allmänt. Hon kommer med anledningar som jag inte tror på. Kan man vända sig till rektorn tro?? Kåren?? Så med andra ord hoppas jag den här helgen varar för evigt så jag slipper skolan.

Nu ska jag fixa mat, ikväll blir det nåt från matplatsen.org: kyckling med bl.a färsk spenat, vitlök och soltorkade tomater!


ointressant.

Så då har jag varit i Kga och träffat Maria, hade även ett samtal med hennes mamma & henne själv om att jag inte kommer hinna ses en gång i veckan ett tag framöver, så vi har sagt en gång i månaden och telefonkontakt. Jag vill inte bryta kontakten helt för jag gillar Maria - har bara svårt att få det att gå ihop med resterande liv.
Övrigt idag har jag varit i skolan, och det var väl okej. Hoppas den här kursen blir det jag har sett fram emot.

Nu har jag tagit helg!! Läsa en stund imorrn, motionera, ta en sväng på stan...lördag loppis med tove & helen och sir william flyttar grejer över dagen, söndag ska jag klänga på baby heeela dan.


Det här är..

...verkligen inte min dag.
Spöregn, skolångest, särboångest och kontaktpersonstjänstångest - har jag tid???
Till råga på all denna ångest, så brände jag sönder ännu ett spislock när jag självklart drog på fel platta förut och detta bidrog till att jag tappade en av mina fina höganästallrikar i diskhon och den gick mitt itu. Hur kul är det att ha tre tallrikar av en sort? Jag har nyst hela dagen och känner mig förkyld vilket inte alls passar in i schemat då minihitler har varnat oss för att vara sjuka för då kan vi ju få gå om kursen.
Damn you people!!

Som tröst ska jag gå på tjejmiddag nu snart hos söta Stina, med Tove & Helen - men det är ju ingen större tröst eftersom dom alla flyttar också! Så det är lite av en heejdåmiddag. Fast jag är väl iofs van vid att dom inte bor här...men ändå. Stina drar till sundsvall och pluggar, tove till västerås och pluggar och helen till sunne och pluggar! Roligt att alla blir studenter! Det är ju så härligt att vara student i hundra år. Tipptopp!

Pisspotta sa jaag.

Heaven knows what a girl can do

Inte en lugn stund denna söndag förrän nu då vill säga. Har spenderat några timmar på IKEA & bergvik, känns som det är mitt tredje hem efter mitt vanliga hem och Maxi............men har man en sambo som har tänkt att överge en för trollhättan i två år så måste det inhandlas lite diverse saker som man inte bara kan sno från förstahandsboendet (dvs HÄR). Men visst blir det lite som försvinner härifrån också, mest sånt som ändå står och hänger gäng på vinden och ska jag se något positivt med denna flytt bortsett från att Wille såklart får en utbildning, så är det att det blir mer plats till mina kläder i garderoberna! Och äntligen får jag mer än en låda i min egen byrå! Hurra..?
Efter att vi kommit hem har jag tittat på när Wille har packat ner lite grejer som vi ska ha med ner till Trollhättan imorrn, när vi åker över dagen med kära svärmor, mest för att kolla läget. Riktiga flytten blir nästa helg. Emellanåt hjälpte jag till men mestadels stirrade jag mest på kaoset. När vi var på vinden fastnade jag i min gamla skivsamling och nostalgisk som jag är fick en stor del av skivorna följa med ner.....så det kan jag sysselsätta mig med i höst.

Det är lite underligt det här med flytten. Man står och skrattar och pratar om den som om det inte vore nåt konstigt alls, men så slår det mig ibland att HALLÅ! 7 år på nacken, och så ska vi helt plötsligt bli särbos. Det är ju inte riktigt vad jag hade i planerna. Men jag vet att det kommer gå bra. Skam vore det annars. Men jag tror jag behöver skaffa mig lite mer hobbys i höst. Förutom att lyssna på gamla cds, läsa kurslitteratur (moahaha..) och dricka te. Lite mer karlstadshäng kanske? Jag ser sushikvällar framför mig (ja mia nu måste du börja äta sushi) med tjejerna, och mycket fönstershopping nu när ekonomin går åt pipsvängen. Tack för det William Gustav Eriksson. (thihi)

Så vill jag även passa på att Gratulera svenska folket! På onsdag kl.22 kan ni börja följa True Blood i kanal 1! Mycket blod, vampyrer och sex. Bland annat. Och en ganska så snygg Alexander Skarsgård. *klappklappklappklapp*


Jag älskar titellåten till serien by the way. "Bad things" /Jace Everett

Anything to make you smile

Igår mina vänner var vi och såg "Inglourious Basterds" - and I highly recommend it! Quentin Tarantino har gjort det igen, och framför allt, Brad Pitt har gjort det igen.


Dock inte så het som förr...

Min hals är fortfarande ovän med mig och trots "Zyx" och diverse hostmedicin verkar den här fighten inte vara över än på ett tag. Härda är ett nytt ord jag försöker mig på.
Skulle ha följt med mamma o pappa ut i skogen och plocka svamp egentligen men fann att orken inte riktigt var på plats, så en kopp te, en powernap och lite bokläsning fick agera substitut. Men svampen kommer ändå att ligga i min mage framåt kvällen då vi ska hem till dom och käka kräftor, som inkluderar nån förrätt med kantareller. Tji fick svampen.
Jag ska tillverka dessert, och småseg som jag är (hääärda) så blir det inget hard work idag inte, nejnej. Färdiga marängbottnar, lemon curd, grädde och blåbär & hallon. Klaaaart.
Willgott spelar match, men imorrn är han min HELA dagen.

Holy crap.

Ont i halsen. Hostat sönder mina lungor. Trött. Trasig dator. Surfar på nån annans nät - på willes dator som ska med till trollywood. Varför går allt nytt sönder efter typ 6 mån? Jag hatar teknikprylar.
Meeen, det är iallafall fredag och det innebär.....inte så mycket. Snarare ett steg närmare skoldags...vilket är både bu och bä. Bu för jag inte vill, bä för att ju mer tiden går desto mer närmar det sig slutet på denna evighetsutbildning.
Jag är helt enkelt inte på topp denna regninga dag. Sådäså.

Svullo is alive.

Okej, jag ljög. Jag har inte slutat svulla. Kan jag få börja från måndag istället? Pretty please?
Jag har helt enkelt ingen karaktär så länge inte vardagen hägrar över mig och änsålänge har jag fortfarande semester...äääända till tisdag! ;)
Eftersom jag har blivit halvfransk den senaste tiden så blev det baguette, ost och vin (va??! men det var såååå lite) igår kväll..so bad jag vet, men egentligen vem fan bryr sig.
Ikväll fortsätter vi i matens tecken, och samlas alla tjejer som är hemma och spenderar kvällen på mastis, maten är ju inte topp där men det är ju trevligast att sitta där i denna lilla stad. Jag och Willyboy testade även Japanens lunch idag, wille tog buffén medan jag såklart inte kunde låta bli att ta sushi......börjar bli trött på mig själv..men oavsett så var buffen helt klart väl godkänd! Nu sitter jag och trycker i mig vattenmelon i brist på annat. Ätstörning? Jag?
Wille är i kga och blir avtackad eller vad nu kallas, i samband med personalfest. Jag hoppas dom ger honom resten av veckan ledigt (betalt såklart) i "avskedspresent"....man kan väl drömma.

Nej men heejda.


Sammanfattning!


Är det meningen att man ska behöva ha semester - efter semestern?!
Jag är iallafall HELT SLUT. I både kropp och själ.

Har varit en fantastisk resa, med en del överraskningar och jag har lärt mig en del om mig själv och andra! Tre nätter i Nice, otroligt vacker stad utan sandstränder utan bara sten = ont i baken. God mat, mycket skratt och varma dagar! Tre nätter i Marseille, boende i ett stort hus utan el i ett naturreservat, än en gång otroligt vacker miljö och man inser hur bortskämd man är när man tar el och vatten för givet! Men jag överlevde det med:) Nya människor, godare hemlagad fransk mat i mörker med lite ljus från gaslampor. Insekter och glasklart vatten. Bad & sol, vin & boule, baguette & ost. Det är nu dags att ta tag i livet, kosten och motionen. Som varje höst. Eller varje måndag.
Avslutade resan i gbg, flängandes runt på Way Out West, fredagen var helt klart bäst!! Robyn var galet bra, Dr. Alban fick en comeback karriär i ca 4 min, Band of horses, Glasvegas, Fever Ray....allt tipptopp. Solen sken och reunion med vänner. Lördag innebar regn och en trasig Emma, kroppen ville inget mer så det var ett tappert försök att orka med. Igår kom jag hem och det var helt underbart det med. Fick min favoriträtt av min favoritWille, soffmys med mina älsklingar och ett sista svull i chips och dipp framför en film jag somnade ganska snabbt till. I love it. Mitt liv må vara rätt trist, men jag älskar det. Och alla i det!


04.30 på väg till flyplatsen, behöver jag säga att vi var trötta?


Framme!




Tro det eller ej, men Wille har en tvillingsjäl i Nice. Jag kände mig trygg såklart ;)






























































MUMS


Såhär glad blir man när Emma kommer hem ;)


Familjemys, minus knubbsälen för hon fick inte plats i soffan
:)



Vacay!


Maddes lilla Alvar var sockersöt!
Och det var väldigt kul att träffa Madde med :) Huset var kanon.
Idag bär det av till Tove i Oslo för att 06.30 imorrn bitti sitta på planet till Nice.
Jag har en aning resfeber. Eller snarare resnoja. FunFunFun!
:D


Någon är lite sugen på de franska hankatterna och vill följa med. Jag har sagt blankt nej. Kanske den dan du fyller 18!


Stresselistressstress!

Igår bjöd jag min sambo på middag på Happy Kitchen i Kstd - sushiberoende som jag är. Mami & Papi joinade oss också, kvällen överlag var trevlig och bjöd på god mat men det STORA minuset var att vi fick vänta nästan två (!) timmar på maten. Eeeh what?! Och ni ska inte tro att det var nån som direkt beklagade detta under tiden vi satt och väntade utan vi fick fråga om maten var klar snart osv...tillslut när vi skulle betala sa servitrisen att "vi har lite väntetid på vår mat för vi gör den från grunden (fiskar ni fiskarna själva också?) men man kan förboka sin mat när man ringer och bokar bord" Då kunde jag inte vara tyst: "JAHA då är det bra om ni informerar om det när man ringer och bokar bord för den infon fick inte jag när jag ringde!" Och på utvägen bad kocken om ursäkt för att det hade "strulat". Kasstkasstkasst. Tur för dem att deras bläckfisksallad är to die for så det övervägde liiiitegrann men nåt återbesök på länge blir det nog inte.


Nu sitter jag och trycker i mig frukost, måste snabba iväg till MAXI för diverse smågrejer till resan, måste hem till mamma o pappa och hämta tvätt som jag tvätta där igår...måste till Tallunden och hämta ett reselakan som min snälla faster lånar ut till mig! Och jag måste ner på stan och köpa linsvätska suck, OCH sen måste jag packa snabbt för att sedan kunna umgås med min sambo i solen, fram till halv sex då är det madde-dejt!

PUST!

En timme En minut

"Hi guys this is D.A.N.I.E.L L.I.N.D.S.T.R.Ö.M check out my new album on spotify blablabla" jeeeez va irriterande det är när man sitter och avnjuter en av livets bästa skivor. Men ska're va gratis får man väl stå ut'da.
Fick jag nåt vettigt gjort idag?
Jag har iallafall gjort en packlista. Den blev lång. Jättelång. Och jag som inte gillar att packa. Wille...vill du? Du får.
Jag fick också reda på en glad nyhet och kunde inte hålla mig ifrån lite shopping men det kan icke avslöjas vad detta gäller!
Shoppingen bestod av ipren, tejp och resorb ;) Man ska väl utomlands vaa....man har la vart med förrrrrr.
Förvirrande? I think so.

Jag bokade en tvättid också. Starkt jobbat idag måste jag säga. Lånade två böcker, en kriminalare och en i tragisk anda såklart, det vore ju synd om jag skulle byta genre i bokväg. Promenad och matlagning har jag också hunnit med, vilken otroligt händelserik dag!

Imorrnbitti funderar jag på att utmana sambo i joggning (jogging?!) uppe vid lisas höjd. Jag skulle ju vilja skriva löpning men jag vill ju inte ljuga. Kanske skulle skriva krypning? För min egen del menar jag. Wille galopperar ju såklart fram.

På onsdag har jag och Madde äntligen (!) bokat playdate! Det var på tiden. Så nu ska jag få se deras nya hus och träffa lilla Alvar som är det nya familjetillskottet, kissebebisar är inget vi kan motstå!! Ska bli roligt.


Knubbsälen hälsar till dig Alvar att hon säkert kan undvara lite leksaker till dig :)



Peka inte när du kan tala!

Varje morgon när jag vaknar så har jag så sjukt ont i vänstersidan av ryggen, jag känner av det redan på natten men sen på dagen känner jag inget. Kan inte lista ut om det beror på madrassen eller om det är för att jag kanske ligger blickstilla i 8 timmar varje natt - på vänster sida?! Smärta är det iallafall och det börjar bli otroligt tröttsamt.

Idag är det måndag för er som har missat det, och jag känner att jag har lite grejer att fixa men inte lyfter jag på rumpan för det....på torsdag åker jag ju till Oslo, för att sedan på fredag morgon flyga till Nice med Tove och väl där möta upp Hanna! Så innan torsdag måste jag ha tvättat lite, göra en packlista (jag är en listmänniska) kolla över min pengar, gå till bibblan o lämna böcker kanske låna nån när jag ändå är där, packa, skriva ut Way Out Westbiljetten (och inte glömma att ta med den till nice) fixa ny musik i mobben, åka till djurhemmet och fylla i lite helger jag kan ta, jaa osv. Och här ligger jag nu och tar inte tag i nåt. Måste gå ut och röra på mig också för just nu håller ryggen/sidan på att driva mig till vansinne.
Willy jobbar idag (på sin semester - hallåå?) men sen är han ledig så vi får väl se vad vi hittar på.

Nej om jag skulle få tummen ur och bara göra nåt vettigt. Jisses. Hur svårt ska det vara?!


Peace on earth

"Det är dags för söndagsmyyyys om det så är det sista jag gööör" tralalalaa....hela familjen ligger i sängen, har en katt på vardera sida och jag känner mig lite småsåsig sådär som man kan må ibland när man inhalerat spritångor (Läs: druckit en öl för mycket?) Wille och jag börjar känna ungefär som vi är medaktörer från "The hangover"...."vart fan kommer dom här trehundra kronorna ifrån?" några andra frågetecken har också dykt upp och det har vi nu skrattat åt ett tag! Gårdagen blev kanske inte riktigt som förväntat, jag hängde med grabbarna en sväng innan vi drog till Kga och Plutte i parken :) Mötte upp dom fina kgabrudarna på plats, men jag måste säga att PiP var bra mycket roligare förra året. Blev en ganska tidig hemfärd och det tackar jag för idag. Hamnade på mycket konstiga ställen igår, hos folk vi knappt kände, känns ovanligt flummigt såhär i efterhand! Men värt att minnas...eller vänta nu....minns vi verkligen?! Mjaaaa..
Jag körde med hatt igår det är nåt du inte kommer att se varje dag...och temat för kvällens foton var PEACE.


















Snyggon!