Sverige sverige älskade vintriga land

Mamma & jag var på promenad imorse, utrustade med varsin kamera bara för att det var så otroligt vackert ute. Och otroligt kallt. Trots långkalsonger och en hel del andra plagg så tappade mina lår och min bak ganska snart känseln.
Men det var det värt.

Det är inte varje dag solen skiner och temperaturen står på 23 minusgrader, så det får man ta vara på.

Efter promenaden serverades stekt fisk med morot&potatismos och ärtor hos mamma o pappa, det var helt enkelt 'görgött'!

=)

 

Nu har jag just lagt fram det jag ska ha med mig till Linköping över nyår, och det känns galet att ta fram klänning, tunna strumpbyxor och pumps, när man egentligen borde ha på sig underställ och overall...

Men morgondagen är späckad iaf:

checka in på hotellet när vi kommer fram, och från kl.15 ska vi befinna oss på Von Duva Spa där vi har tillgång till pool, bubbelpool och bastu.

Bikini here I come! (jag ryser redan)

Till hotellet och göra sig redo (för att frysa ihjäl)

Sen är det trerätters på en restaurang som bara är öppen för oss om jag fattade det rätt men det kan bero på att ägaren är med och firar?

Och senare blir det nån form av utgång.

Kan tippa att vi är runt 15 pers så det blir nog kanon!

 

Jag ska bara bearbeta halsontet som har dykt upp igen och min tandvärk som bara uppstår på eftermiddagar..?!

Så te, vila och tv gäller en stund nu.


Het hetare hetast

Om vi lägger Robert Pattinson/Edward Cullen på hyllan ett tag, så måste jag säga att Andy Garcia är bland det hetaste som gått i ett par skor.............ja iallafall när han var ung och medverkade i en av världens bästa kärleksfilmer: When a man loves a woman.


Mamma, jag håller nog på att förvandlas till dig tror jag.
För om jag inte minns fel så är du lite lätt förälskad i han du med!

Fula ord

Jag har precis nästan fått en hjärtinfarkt. På riktigt. Jag kommer iallafall dö av en när jag blir äldre. Vad åstadkom då denna nästan hjärtinfarkt? Jo men då var det ju det här med tålamod & Emma. Inte så bra.
Mamma o jag skulle ju mysa framför film. Bara det att min sambo hade kopplat in datorn till tvn för han trodde att vi skulle se en film via datorn (för att han hör vad han vill höra) och jag är inte tekniskt lagd, alls. Så jag försökte koppla ur och koppla om och efter ungefär 300 försök ville jag både mörda wille och tvn. Att dessutom få intstruktioner över telefon och en stor jävla tv på väggen som man inte når ordentligt på baksidan där alla jävla sladdar ska in - är en otroligt skitdålig komination. Så där försvann all mysstämning. Grrr och morr och allt annat.


Sweet talk

Jag fick en mysdress av min farmor i julklapp. Enligt min bror ser den ut som den är tagen direkt från 80-talet, den är vinröd och i plysch (eller liknande) - och jag har flyttat in i den. Okej jag har den inte dygnet runt, men kunde jag så skulle jag. Min nya bästis helt klart.
Idag önskade jag att jag hade haft den på mig hela dagen, men jag tror wille hade skämts litegrann över mig om jag hade slagits på rean iklädd 80-talets hetaste dress. Men den hade gjort sig finfint i kylan!
Och det här med rea förresten. Det går ju inte. Folk är hysteriska och då blir jag tvärsom och shoppar såklart inte på rea alls. Så jag inhandlade en kofta från Monki med mitt presentkort, inte rea. Sen har jag bestämt mig för att testa Fiberwigmascaran och se om den är så himla fantastisk som så många påstår. Inte rea den heller såklart. En liten mössa, och hör och häpna, strumpor....inte heller på rea. Jo en sak inhandlades på rea...ett par ganska trista pumps. Som jag säkert ändå inte vill ha på nyår när det kommer vara hundra minusgrader och tre meter snö. Men till sommaren kanske det var värt 199:- ! ;)

Nu har jag precis skickat iväg Wille till några kompisar så han får se den där jävla hockeymatchen som jag inte kunde bry mig mindre om faktiskt. Jag gillar verkligen inte hockey.

Imorrn ska Willy jobba och jag ska möjligtvis gå upp i tid och ringa tandläkaren då jag har haft tandvärk ett par dagar. Men jag har ju ingen lust egentligen av ganska uppenbara skäl och hoppas hårt på att det ska gå över att sig självt....tveksamt i det här läget. Men jag vill ju kunna njuta av nyårssupén!
Sen ska mamsen o jag ha mysdag. Eller myseftermiddag snarare. Ta en sväng på stan, inhandla nåt gott och sen gå hem hit och slå på en riktig tjejfilm. I like it alot.

Nu ska jag njuta av att sträcka ut mig i soffan till nåt smarrigt program som t.ex Året med kungafamiljen...bara för att jag kan! ;)

So this is christmas...!

Då var julen förbi då! Fast det är fortfarande jullov och nyår återstår - det är väl tur det! Tiden går så fort ibland så det är nästan så man vill lägga sig ner o gråta en skvätt.
Det har varit jättehärliga dagar, julafton hos mamma och pappa med släkten. God mat, överfulla magar, eftermatenkoma framför kalle anka, promenad till farfars grav, hem igen, fika & öppna julklappar. Och trots att vi inte skulle ha mycket julklappar i år (som det sägs varje år) så tror jag att vi slog rekord även detta år då vi satt mellan 19 & 23 och öppnade julklappar...Jag fick som alltid otroligt fina grejer! Så imorrn tror jag det får bli ett besök på mellandagsrean i karlstad, och sätta sprätt på lite presentkort och lite pengar...Men först ska jag sätta undan lite!




Juldagen var lite diffus till en början, jag var inte så sugen på att gå ut då penicillinet för mig ganska trött men näe väl Cornelia, Martina & Stina var här så ändrade jag mig relativt snabbt! =)
Vi gick dock inte på krogen utan till en husfest som hålls varje år där ungefär halva khamn befinner sig. Det var riktigt trevligt. Sprang hem i snöstorm runt tretiden och vid fyratiden kom Willy hem med pizza från Kga =) Inte varje dag man äter pizza kl 4 på morgonen, men den smakar inte sämre för det!
Igår var vi i Hallsberg och käkade kalkon hos Willes mamma, det var väldans gott och tomten kom med en klapp till, och det var Twilightböckerna så nu jäklar ska jag och Edward Cullen hänga gäng ett bra tag framöver. ;)
Oliver fick en spidermandräkt av oss och lyckligare min fick man leta efter...



Idag är det fika hos mormor & morfar som gäller, en promenad upp dit i snöstormen är ett måste efter all mat...En dejt med cornelia kanske? Och jag vill fortfarande åka pulka!!

Ho Ho Ho!

Okej I am so ready för jul. Allt är fixat o klart och nu är det bara soffhäng kvar. Wille är faktiskt på jakt efter två bingolotter i brist på bra uppesittarprogram. Jag har inte spelat bingolotto sen Lokets tid. Jag tror inte ens jag vet hur man gör längre. Det är säkert jätteavancerat...;) Goda mackor och varm choklad får stilla kvällens hunger.
Imorrn kl nio är det julfrukost som vanligt hemma hos mamma o pappa - nästan den bästa stunden på dan.

Hoppas ni alla får en God Jul!! Ät inte ihjäl er och drick absolut inte ihjäl er, det blir så jobbigt då...=)

Merry X-mas!


Tjöta.

Ibland undrar jag, bara för att man har en blogg där man skriver dagliga ting om sitt liv osv som nära o kära kan ta del av, är det en anledning till att inte höra av sig speciellt mycket? För att dom "vet" vad man gör och sysslar med ändå så att dom behöver inte ringa till en? Ibland bara undrar jag hejvilt, galen som jag är..
Jag är lite människotrött just i denna stund.

Utöver det så har det inte varit speciellt mycket lugn över denna dag. Började med att åka ner till det billiga klippstället här i stan, mina toppar skrek efter att bli avklippta och 125 kr för det klippet av helt vanliga duktiga frisörtjejer är helt klart ett bra pris. Lite ärenden på det och raka vägen hem och fixa saffransskorpor & bananfudge. Sen åkte både wille och jag till Maria som jag är kontaktperson åt, och önskade God Jul, vi blev kvar där i två timmar, det är en trevlig familj det där! =)

Nu står wille i köket och gör i ordning revbensspjäll till julafton och jag är tröttare än tröttast.

Bananfudge, in the making.
Glömde ju o ta bild när jag skurit upp dom i bitar. Men ni har väl sett fudge förut.
Synd bara att det smakade precis ingen banan alls utan bara vit choklad. Vilket iofs är gott det med. Men det var ju bananen jag ville åt.

Blablablablabla



Julkortsångest

Va jobbigt det känns att inte ha skickat ett enda julkort...när man får en massa själv.....I am so sorry alla ni =)
Jag får skärpa mig till nästa år.
It's a prööömiss.

Mozartballs :)


en jävla massa dar för dopparedan!

Vilken lugn och skön helg det har varit. Det behövde min utslagna kropp. I fredags var det sushi i degerfors hos Tobbe, Jenny & Elvira som har blivit så stor som 1 år och 8 månader nu! Sötare lite tjej får man leta efter. Tobbe & Michaela kom också dit och Stefan & Anna likaså, vi fick träffa deras lilla Asta 2½ månad. Det var en liten söt tjej som tyvärr inte blev så långvarig för hon var så trött. Igår tillbringades större delen av förmiddagen i sängen, jag var så jäkla trött! När jag väl piggade på mig tog vi en liten promenad till vårt andra hem Maxi, för att sen gå hem och somna i soffan framför 'Hitta Nemo'...Kvällen var lugnare än lugnast, lite färska räkor och bröd och vi var nöjda.
Fjärde advent idag och vi har ätit söndagsmiddag hos mamma o pappa och nu ska jag sätta på lite julmusik, och göra mozartkulor!

Imorrn väntar en heldag inne i örebro för att hitta nån form av nyårsutstyrsel. Klänningen jag beställde var för stor och inge vidare överlag men det kunde jag ju räkna ut med lillfingret. Sen kommer tovsan från västerås in till örebro och åker med oss hem till khamn! Yeey! Det blir väl ungefär den timmen jag ser av tove under jul och nyår...:/
Men bättre det än inget!


I heart family

Jag må vara lite vissen och halvdöv, men när man får nåt sånt här, så blir man så glad och varm inombords så man glömmer minsta krämpa.

 

 

Vi ses i sommar du Valentina!


Okej, gissa vad jag ska sysselsätta mig med i helgen?


Och neej, jag ska inte äta ihjäl mig...


Vi vill också vara med!

Tralala lilla ÅSKMOLN

Föreställ er det mest fruktansvärda monster ni kan tänka er. Föreställ er sedan att monstret har PMS, snorig näsa, halsont och numera dubbelsidig öroninflammation. Då har du föreställt dig mig. Grattis!
Ja, inatt bestämde sig min andra trumhinna för att spricka och lämna lite blod och annat gojsigt i örat. Värken var ett faktum redan igår eftermiddag så numera känns det som om jag går runt med en burk på huvudet och hör bara mig själv. Så upp imorse o ringa doktorn igen, och i ren förbannelse gick jag i tio minus upp till sjukhuset trots att jag var nära bristningsgränsen. Wille är hos sin pappa en sväng över dagen och pappa ville jag inte störa igen, tur att man har två friska ben iaf..Väl där blir doktorn försenad för han är ute på nåt hembesök.....eh ursäkta men visste jag att han sysslade med sånt skulle jag ha krävt att han kom hem till mig och inte tvärsom! Sissodär 50 minuter efter utsatt tid fick jag komma in och efter konstaterande av trasigt öra fick jag vad han kallade för "dundermedicin". Men man kan bli illamående av den, tack för det. Jag älskar ju verkligen att må illa. Så om inte den här jävla medicinen hjälper nu kommer jag personligen att hunt this doctor down! Tur för han att han var trevlig, ung och inte helt osnygg.

Min tipptoppstudiegrupp fixade klart vårt arbete idag, snabba som få är dom! Så nu har vi jullov fram till 11 el. 12 januari. Yey!

Tror jag ska hålla mig från skrivandet tills jag har något positivt och glatt att dela med mig av för det här är ju inte vidare roligt.



Walking in a winterwonderland

Det här är väl en härlig syn?

Hoppas det får ligga kvar till jul. Sålänge det inte blir slask har jag inget emot snö.

Jag önskar det kunde komma ett skepp lastat med................?

ENERGI!!

Jag skulle egentligen ha jobbat några timmar i morrn eftermiddag men jag känner att jag orkar inte. Not good!

Ont i halsen, trots att jag börjat med antibiotikan plus att örat fortfarande beter sig som ett as.

Tur att min fina sambo är hemma och pysslar om mig lite. Idag gjorde han julskinka, med en griljering på italiensk örtblandning & senap. Det var inte så dumt!

Annars har jag bara orkat köpa värktabletter på apoteket och inhandla matvaror sen har det varit ganska mycket horisentalläge.

 

Udda har jublat hela dagen över snön....hon är snötokig.

 

Estella däremot, not so much.

 

Såhär såg det ut igår när Wille kom hem. Då dög man visst inte längre.

Svikarkatt!

Tro inte att du kan hoppa upp i mitt knä sen...


Pisspotta

Fan jag blir så förbannad över att jag är sjuk. Det finns inte ord för hur trött jag är på att inte vara pigg och ha en täppt näsa. Nu har jag även fått ont i halsen så om inte den där antibiotikan tar och gör sitt snart finns det risk för att jag kryper ur mitt eget skinn! Jag vill vara pigg och gå ut och åka pulka eller va fan som helst!!

Kärlek.

Än en gång, hur snälla föräldrar har inte jag? Pappa körde mig fram och tillbaka till doktorn imorse, trots att han hade sovmorgon. Mamma cyklar hit för att ge mig en bunt tidningar och godis (om mamma säger att man får äta det när man är sjuk så får man det!) fast hon snart ska tillbaka till jobbet igen.
När jag får barn hoppas jag att jag kommer vara precis likadan.

 

Jag mår faktiskt kasst och det känns som hela den här förkylningen börjar om från början och det är fett med orättvist. Hoppas jag inte har smittat nån annan under tiden jag varit besatt av dessa snorbaciller. Jag ber om ursäkt för det redan nu....risken är stor.


Ny kropp sökes!

Igår kväll vid sissodär 20.30 började jag känna ett tryck över vänsterörat...tänkte att kanske det var en visdomstand på G eller så...nog för att jag är och har varit galet förkyld nu i snart två veckor, men efter ett tag blev det värre och värre...så jag tog en tablett och gick och la mig. Har sovit dåligt och halvt sittandes. Vid 5 snåret imorse, rann det ut en härlig vätska ur örat på mig. Mums! Så sen dess har jag varit vaken. Har nu nyss kommit hem från läkaren som bekräftade min misstanke om att min trumhinna hade spruckit. Antibiotika i 7 dagar, vilken fin julklapp! Och billigt blev det också (eller inte!).

Det här var inte vad jag var sugen på just nu.
Tur att min efterlängtade man kommer hem ikväll och tar hand om mig! Nu ska han vara hemma till skolan börjar igen efter nyår - behöver jag säga att jag är G.L.A.D över det?

Så min dag kommer att spenderas i mysoutfiten, i soffan självömkande. Sådäså.

Dagens skörd av kissar.

Att det är Lucia idag har än sålänge gått mig ganska obemärkt förbi. Hade tänkt att ställa klockan imorse för att se lucia på tv...men let's get real. Jag gjorde det inte. Jag har luciastädat däremot....eller bara städat. Och sen fick jag söndagslunch hemma hos mami & papi, göttans vare! Sen har jag gjort dagens goda gärning uppe på djurhemmet där det var öppet hus idag, en himla massa folk. Jag efterlyser lite yngre volontärer! De gamla i all ära, men vad händer när dessa inte orkar längre? Ska katterna fiska egen fisk och göra rent lådorna då? Gillar'ru katter, så bara gör't! Nu på eftermiddagen har vi bakat saffransskorpor, och lyssnat på julmusik. Tummen upp för det!

Igår var det en mysig lördag som spenderades i karlstad mestadels. Åkte in med mamma o pappa, vi gick åt varsitt håll och jag tog en fika och lite julklappsshopping med Mia. Sen tog Fagermans bilen vidare till IKEA och bergvik. Jag är bortskämd och fick två par skor i förtidig julklapp....mycket behövligt. Tack för det! Jag gillar att umgås med mina föräldrar, dock inte för bortskämdhetens skull. True story. Vi har kul ihop!
Sen spenderade jag kvällen i min ensamhet  - lugn och ro och en gnutta tristess.


Jag fastnade inne hos de här syskonen. Och kunde inte gå därifrån.
Det säger sig självt varför.



Okej ingen katt, men fina fisktårtor som Ann-Marie hade gjort dagen till ära. Katterna var gladare än barnen på julafton.


Trötta små bebisar.


Lussekatt :)


De här små liven hade just öppnat ögonen sist jag såg dom. Nu lekte dom hela havet stormar...



wyclef jean

Jag hoppas att ni lyckades se Wyclefs framträdande på Nobels fredskonsert igår...? Jag skrattade OCH grät en skvätt när han lyckades få alla stofiler i spectrum att "släppa loss" and wave their hands in the air, så gott som stela kungligheter kan iaf ;) and I loved it! Ni som stirrade er blinda på tråkidol borde se reprisen eller se en snutt här:


A long december

Idag har varit en bra dag. Men ändå är det en såndär dag då jag helst av allt bara vill vara nån annan, nån annanstans i ett annat liv. Lite variation kan väl aldrig skada?
Mitt liv innehåller helt klart för lite äventyr.

Jag längtar efter mina vänner. Jag längtar efter släkten, både i Sverige & USA. Jag längtar efter ett nytt kapitel i livet. Jag längtar efter en Counting Crowskonsert. Jag längtar efter julafton. Jag längtar efter en weekend i nån härlig storstad. Jag längtar efter ett större boende. Jag längtar efter allt jag inte har.

Det känns som om jag skulle behöva tjuta en timme eller två och sen ta mig i kragen. Men det tar ju alldeles för mycket energi. Så jag lyssnar på musik i stället. Jag har hittat nya guldkorn i "Mumford & Sons". Men inget slår Counting Crows en dag som denna. Det, och Petra. Counting Crows, Petra och varför inte ett glas rödvin?

Hit me!


Det ser ut som det är hundra år sen...men det är "bara" 4½ år sen...

Thistle & Weeds

Idag jobbade vi vidare med vårt temaarbete efter att "naturarna" (de som läst inriktning naturkunskap i vardagen) hade haft sin trevliga lektion med både experiement med vatten och luft och lek i skogen. Trots mycket flams och skratt är vi nu färdiga med den skriftliga delen, den blev 6,5 sidor. Så nu ska det föras över till den fina powerpointen som Emma fixade igår. Sen har vi gestaltningen kvar så det har vi bokat in till nästa torsdag - den enda skoldagen vi har kvar - sen mina vänner är det jullov fram till 13 januari! Thank god! Så mätt på skolan som vi alla är just nu har vi nog aldrig varit. Ett år kvar....ticktackticktack...

Jag trodde jag skulle få sova ut imorrn, för jag skulle inte börja jobba förrän 13.15, men tji fick jag för det blev ändrat till en heldagsarbete: 08.45-16-15 både imorrn och på fredag. Så på lördag kanske jag kan sova lite???
Men som sagt, moneymoneymoney.

För övrigt i helgen ska jag joina mamma o pappa till kstad, fixa de allra sista klapparna, förhoppningsvis ta en lördagsfika med Mia. Ta det lugnt, baka och bara vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Wille ser jag sissodär på måndag/tisdag där nånstans. Hurra.


Bite me vädret!

Yeeeey den här dagen är över!
Jag har gjort mitt för denna onsdag; lektion till 11, temaarbete till 14.30 (vi jobbade himla bra, hejaheja!)
Hem och äta mellanmål (har ni hört mellanmålslåten?? den driver mig till vansinne varje gång jag hör ordet mellanmål..men va fan ska jag kalla det då?) och sen kom Maria och vi tog en vända på stan, sen bakade vi lite pepparkaksmuffins, and Hey! Jag åt inte en enda. Sött vs. Emma, 0-1!
Sen körde jag hem henne and here I am now, dödstrött. Och tröttheten har ju nu infunnit sig som ett smäck de senaste två månaderna tack vare det underbara tipptoppväder som vi har.
Det firar vi med en galet bra låt med otroligt passande titel.



Den är även galet lång....

 


Dream on honey

Inatt drömde jag att Tove, Helen, Cornelia & Jag var utomlands, och skuttade runt vid nån pir, vi höll armkrok och sjöng "nu vill jag hava falukorv på denna sköna dag och det ska vara falukorv av allra bästa slag".......
Kan det ha berott på den lilla dos cocillana jag tog igår?


Min stora tjocka kärlek.


Nu ska vi gå och sova. Så som vi alltid gör, nästintill på varandra.
Trångt, ja.
Men vi älskar't.

Life on mars

Imorse skulle jag stoppa in en sked med mjölk och kellogs i munnen. Felet var bara att det var en gaffel. Det här lilla bestickmisstaget kan bero på: 1: Wille har lagt alla skedar i "facket" där gafflarna normalt ligger...2: jag har sovit som en kratta hela natten på grund av en hostfrenzy och gör konstiga saker.

Jag gissar på det första. Men jag var i och för sig på väg att stoppa tandkrämen i kylskåpet också...
En bra dag att stanna i morgonrocken med andra ord.

Can you become a new version of you?

Ska man dra en slutsats av den här jävla förkylningen så är det att jag iallafall fick ha Wille hemma 3 dagar extra än vad som var tänkt från början! Imorrnbitti åker han igen och vi får la se om vi ses till nästa helg eller inte. Övriga slutsatser är grym huvudvärk och en hosta from hell.

Sista moffardagen på ett tag idag, det är tänkt att vara lite "nyttiga och hurtiga" fram till jul...lagom kort period för Emma att hålla sig ifrån onyttigheterna...för på nyår är det tydligen dags för sommartema....?! Vi gör en repris av förra året och åker till Daniel & Johanna i Linköping, en hotellnatt och vad det ser ut som nu så har de hyrt nån bassäng på nåt ställe som även inkluderar bastu och bubbelpool. Lockande oh ja, dock inte så lockande att gå i bikini i slutet av december.....men det ska nog gå bra det med. Det blir iaf middag på kvällen, och då har vi lagt sommaren bakom oss. Så för att slippa bli hysterisk över vad man ska ha på sig i sista sekund så har jag idag beställt en klänning. En enkel svart (vad annars...) från nelly.se. 

Less is more har jag hört.
Fraktfritt var det nu i helgen också..;)

Helgen har fördrivits mestadels i soffan. Igår bakade jag och mami lussekatter och lussebullar fyllda med mandelmassa, så himla goda. Och jag som inte ens gillar mandelmassa. Så det får nog bli en omgång till nästa helg och lite saffranskorpor.
Annars är inte veckan jätteavancerad, skola tisdag och onsdag och i samband med det ska vi arbeta med temaarbetet. Tisdag kommer även Maria hit så vi får lite kontaktpersonstid, det blir inte så ofta nuförtiden med tanke på att jag inte har den tid eller motivation som krävs alla gånger.

Men nu vill jag mest sluka en flaska hostmedicin och snörvla i willes öra, jag vet att han gillar't! ;)



Just an ordinary friday night.

I tv-soffan på ringvägen fredag kväll:
Vi zappar mellan Skavlan, På spåret & Idol.

Jag får anfall över hur dom framhäver Erik i idol genom att ge honom låtar som bara gör honom starkare. Medan dom samtidigt drar ner Tove genom att ge henne svårare låtar än hon nånsin haft. Nu klarade hon ju det galant i vilket fall, men ändå.
Det slår mig, att jag har börjat engagera mig i Idol - som egentligen inte är min grej.

På spåret, Wille är mäkta stolt över att han kunde nåt som ingen i båsen kunde. Han frågar mig om jag hörde att han svara rätt. Va? Jag mata katten med chips just då, hur kunde jag höra?

Skavlan. Tre megasnillen i ett och samma rum. Tystnad hemma hos oss. Wowupplevelse när damen beskriver vad nano egentligen är.

Tillbaks till idol.
Jag: Men för fan sluta tjut i tv (till alla små tjejer som inte ens var påtänkta när westlife var stora)
Wille: Men duEmmaTwilightFagerman.
Jag: ja. jag skulle gråta om Edward Cullen kom in genom vår balkongdörr...
Wille: Mmmm det skulle fan jag med.

Ett glas vin, en ipren och två snoriga hjärnor slås samman så blir det såhär spännande.

Bacilluskus Fagerman/Eriksson

okej veckan fortsätter att bita mig i baken. Willes förkylning har nu tagit ett grepp om oss båda och det kom bokstavligen talat på en halvtimme typ. Så här hemma är det soffhäng, ljus tända överallt och film. Han skulle åkt hem idag, men icke. Jag hann iallafall ta en 45 min promenad och skicka in mitt arbete innan jag föll in i förkylningskoma. Men imorrn ska jag jobba på kotten så då är det bäst för min kropp att jag är piggare för pengar är alltid prioritet.....................eller?


the world just chewed her up, and spat her out

Jag vet inte om det här är min vecka riktigt. Eller kanske bara inte min dag. Äh jag vet inte. Jag är så trött så det går inte av avgöra.

*Julklapp till mamma - check
*Julklapp till storebror - check
*Julklapp till Wille  - beställd
*Julklapp till min "hemliga person" - check
*Julklapp till kommande bebis Leo - check
*Julklapp till pappa  - inte check - varför är det alltid lika svårt?

Jag vaknade halv fem imorse och ville dö av ryggsmärta - ge mig en ny säng, kudde och rygg. Ipreniprenipren.
Wille är äntligen hemma - men då blir han sjuk. Självklart. Tummen ner för killar som är sjuka.
Skulle ha hunnit lite mer på stan och IKEA men Wille höll på att storkna - hemfärd.
Jag köpte värmeljus på batteri (nerd! men bra när man har katter) dom var självklart lite för "blå" i själva ljuset. Tack för det.
Jag gör rent kattlådan och bara det är pest nog - Udda går direkt dit och gör nummer två. Mjao?

Jag skulle kunna gå och lägga mig nu. nu. nu. och nu.

Vi började iallafall planera för vårt TEMAarbete idag som vi ska göra innan jul (egentligen under jul men man är väl inte dummare än att man gör klart det innan och får nästan tre veckors jullov??)
Vårt tema är SAGA. Jag älskar det och jag tror det kommer bli skitbra. Jag läser just nu " Lärande i sagans värld - om temaarbete i förskola och förskoleklass". Den är toppenbra för alla som gillar sagor och berättelser. Den förskola som följs i boken har jobbat med sagotema i 18 år och det är deras "nisch"- Där skulle jag gladeligen jobba i framtiden. Det läs alldeles för lite på förskolorna nuförtiden! Fram för mer sagosamlingar, sagostunder, sagorum! Det blir till att öppna egen förskola har jag bestämt.

Vår saga som vi ska använda i temat är iallafall:


Bu & Bä