Yes I'm bored. Again.

Jag är offiicellt uttråkad.
Wille är på afterwork på Mastis men jag var supermätt när jag kom hem från kstad och pallade inte att följa med, så nu sitter jag här o bara ................................................................!
Karlstad var iaf trevligt, ingen storshopping direkt, köpte en snygg kavaj från vila, en till hedström & en till mig :) Nu kan vi vara lika för jämnan. Om den passar fröken vill säga.
Sen köpte jag en shaker till Willö, så han kan blanda fina drinkar framöver.

Om herrn behagar att komma hem snart så kan vi åka o handla alla grejer till middagen imorrn. Skulle gärna avslöja vad som ska tillagas men eftersom jag vet att ma & pa läser här ibland så ska jag inte avslöja det förrns imorrn! Gott kommer det bli iaf.

Ikväll ska jag öppna en sånhär och det ska bli göörgött.
  Hejhej

Humle & Dumle



Man kanske inte behöver gå ut o gå kl.06 när man är ledig? Då blir man trött på nytt o somnar på soffan.
Estella ser mer död ut än levande, hon kanske också var ute och gick kl.06?
Myspluttar.
Nu blir det Anna & Emma time.


Hejdå universitetet!

Nu är det helgen! Och på måndag inleds 5 veckors praktik och det ser jag väldigt mycket fram emot! Inget mer universitet på 5½ vecka, hurra hurra hurra!

Men Karlstad behöver man ju inte överge bara för att man inte ska till universitetet så varför inte åka in dit imorrn ändå? Anna hämtar upp mig imorrnbitti så ska vi ha en liten shoppingdag (fönstershoppa?) och luncha lite. Ska bli härligt:)
På lördag har vi bjudit hem mamma o pappa på trerätters middag och dyra viner ;) Wille ska självklart få stå för majoriteten av maten...jag tänkte stå för efterrätten men jag har inte kommit på vad än?

Igårkväll tänkte jag att, det vore ju orättvist att fortsätta skratta helt hysteriskt till min bok när wille bara läser tråkiga böcker, så jag la Martinakoden på hans sida av sängen, och hoppsan! Vem låg inte o skratta högt o lågt några minuter senare? Så nu kan vi skratta ihop, himla fint sätt att avsluta kvällarna på :P
Däremot funderar jag på vart min "Hemma hos martina"-bok har tagit vägen? Är det nån av er som har lånat den?? Har jag nånsin ägt den överhuvudtaget?!

Om några timmar kommer Maria hit och vi ska baka bullar. Farligt att ha hemma sånt där. Hon får nog ta med sig alla bullar hem sen.


Wednesday morning

Nystädad, nytränad, nyduschad! Vilken start på dagen minsann! Kände mig ovanligt pigg imorse (tack, äntligen!) så det blev en himla fart. Nu ska jag bara put on my face, torka håret, äta lunch och sen hämta upp mamsen för att skjutsa henne till kstad för mammografi.

Började läsa Martina Haagboken igår kväll och jag skrattade så tårarna sprutade och wille höll på att bli galen. Bara för kul helt enkelt. Jag sitter i valet o kvalet om jag ska boka klipptid...har inte varit hos frissan på typ hundra år för jag har bara velat klippa topparna och har nöjt med "100kr stället"....men nu kanske det är dags att få hela behandlingen liksom...vill fortfarande bara toppa håret men funderar även på om jag ska boka för plock av ögonbryn. Tänkte testa Sveamagasinet här i stan, det känns nytt och fräscht. Men HJÄLP va dyrt det är. Värt det eller inte?

Jag tjuvade några kort från sthlm som hanna & tove lagt ut på FB...:)




Jag hjärta böcker

Jag fyndade tre böcker på bokrean på Maxi! Martina Haag skrattar jag halvt ihjäl mig till varje gång jag läser, och de övriga två handlar om tragiska öden såklart...:)



Nu ska jag fortsätta skratta åt den hysteriska fåniga uppståndelsen över kronprinsessans giftermål.


Vilken skittråkig dag.



Det här är vad jag har gjort idag. I hundra timmar känns det som. Åkte hem till mamma o pappa vid tio imorse för att få lite lugn och ro och mindre distraktioner i form av bädda, diska, skura toan...osv. Jag har alltså varit där 6 timmar. Så länge tror jag aldrig jag har pluggat på en o samma dag. Visserligen gjorde jag några avbrott för att surfa runt lite på nätet, crackbook, kläder och bloggar...Är jag klar då?? Njae, det här måste vara det sämsta arbete jag nånsin skrivit. Eller reflektioner snarare. Men enough är enough, jag får finslipa imorrn för nu har jag ont i huvet. Jag trodde jag skulle bli dubbelt så effektiv av en gigantisk kopp kaffe och en avdankad gammal lussebulle som jag hitta i frysen, men icke. Jag syndade alltså i onödan. Idag ska nog crössträjnörn få sig en omgång. Men först ska jag invänta willyboy, en tripp till Maxi väntar.

Je regret rien

Vilken superhelg det har varit! Haft det hur bra som helst och det känns som jag har skrattat oavbrutet i 24h om man bortser från en timmes svacka igår eftermiddag när vi letade bra matställe i gamla stan, i snökaos utan mössa, luva ja und so weiter, bakistrött och blodsockret var inte på topp så jag hängde tove i armen och gnällde lite. Men tillslut blev det en mumsig middag på en italiensk restaurang där vi spenderade två timmar, trötta som få. I lördags blev det nåra timmar på stan men eftersom vi alla hade vart uppe med tuppen drog vi till vandrarhemmet och vilade innan vi gick ut. Eftersom jag har världens tätaste kompisar så fanns det både Moët och Mumm på plats :) och jäkligt god choklad som jag inte minns namnet på. Det blev italienskt även på lördag kväll och senare var planen att gå till debaser men fastnade på Bar54 (?)....det var en väldigt rolig kväll! Om nån ska till sthlm och inte vet vart som ska bo och vill bo lite billigare så rekommenderar jag STF Fridhemsplan, vi hade ett jättefräscht ljust stort 4bäddsrum och dom har även en helt okej frukostbuffé för 60 spänn!

Nu när jag är hemma igen så känner jag mig självklart hängig igen, är jag allergisk mot mitt eget hem?! Så jag tänker inte göra så många knop idag, ska försöka fixa hem en bok jag måste läsa och reflektera över till torsdag men that's about it.

Och som vanligt, det här med foton. Jag hade min töntkamera med mig men den är så dålig så det går ju inte. Så jag inväntar väl dom andras sålänge :)

Orka!

Jag hatar verkligen att packa. Vart jag än ska. Jag är urusel på det så oftast slutar det med att wille packar åt mig. Men en natt i sthlm ska jag väl kunna packa till själv?? Det är en utmaning. Dessutom packar jag i väskan som wille köpte på en secondhandbutik i Paris...det känns som jag packar i pappas kappsäck. Typ. Oh well det får la gå.



Känner mig så jävla halvseg hela tiden att nu får det vara nog. Ska ignorera alla krämpor tills vidare. Wish me luck.

Okej. Creepy person.

Willes cafétidning damp ner i brevlådan förut. I den var det en liten artikel om Joshua Hoffine. En fotokonstnär som hämtar sin inspiration från rädsla ur barnfantasier. Det står även i artikeln att det är bland annat konstnärens egna döttrar som posar i diverse konstverk. Nog för att jag gillar spänning och en viss skräck, men okej det här är lite too much även för mig. Jag skulle inte vilja ha nån av dessa på väggarna. Jag undrar hur hans barn mår.



Förhoppningar & Regnbågar

Jag har nu påbörjat min vilo/kureringstid. Bullbaket med Maria får bli nästa vecka och skolan imorrn får skippas, än en gång så vägrar jag vara sjuk i helgen. Det är typ once in a lifetime som vi alla kan ses en o samma helg och att Hanna är hemma i Sverige så nejnej.

Har just försökt att få tag på nån nere på turistbyrån här i stan för min mosters skull, men det är tamejfan omöjligt. Har varit nummer ett i kö en evighet så jag tror dom sitter bredvid telefonen o bara dricker kaffe. Jag menar hur många kan det vara som ringer till kristinehamns turistbyrå i februari. Eller överhuvudtaget.

När wille kom hem igår insåg jag att vi har gjort ett byte i vår relation. Han kom hem och hade köpt nya lampskärmar till vardagsrumslamporna.......what? Jag har inte ens tänkt tanken?! Jag trodde något sådant var omöjligt. Häromdagen lagade han strålande mat, och jag bara skiter i o laga mat för jag har varken lust eller ork.
 
What is going on! Snart står väl han o diskar frenetiskt och jag slöar i soffan. Eller wait a minute, så ser det ju ut nästintill.
Jag kanske borde ta mig i kragen.
Eller njuta en stund.
Ja.

Vila på soffan, knapra tabletter och sova.

Fast jag har en känsla av att nån kommer be mig hämta han på station senare.
Jaja.


Snälla nån gör mig pigg


NUUU!

Skitbacillusker. Skitkatt. Skittrött.

Japp jag är sjuk idag igen. Men lik förbannat ska jag ge mig ut på en promenad nästan längst ut i strand för att ansluta till min studiegrupp och sen promenad hem igen. Det får bli dagens exercise. Sen har jag tvättid hela eftermiddan. Otroligt spännande onsdag.
Natten var desto mer spännande, 02.07 satt jag och torkade kattspyor på vår vita rymamatta i vardagsrummet som vi mot alla odds inte lyckats spilla nånting på än så den faktiskt fortfarande var vit, Udda har nu förändrat det. Kattskrälle. Eftersom min sambo har fått ett hurtbulleryck tillsammans med hans vän Jonas så möts dom klockan 06.00 varje morgon för en powerwalk så imorse ringde klockan 05.45 och självklart vaknar jag först med hjärtat i halsgropen. Människan går iaf upp och klampar väl på lite väl extra i lägenheten tycker jag, men det visade sig att Udda hade haft ner en blomvas med mina alla hjärtans dag blommor i så den gick i tu.........................wille klampade för han städade med goretexskor på. Kattskrälle igen.

Jag vägrar bli sjuk lagom till helgen. Vägrar!! Men det gör lite ont i örat och värker sedvanligt i bihålorna. Löjligt!!
Härmed ordinerar jag vila till mig själv imorrn eftermiddag och fredag.

The songmaker says "It ain't so bad" The dream maker's gonna make you mad The spaceman says, "Everybody look down" It's all in your head

Imorse var jag sjuk. I ungefär 2 timmar. Sen var jag tydligen frisk. Samma sak igår. När jag vaknar är jag skitförkyld, ont i huvet och känner mig allmänt såsig. Men sen vips så är allt borta, inge mer snor, inge mer huvevärk och ingen feberkänning. Det vore ju skitfränt o bli sjuk lagom till lördag när tåget till sthlm rullar.
När jag friskförklarade mig själv imorse hämtade jag upp Hanna och vi gick en lång och kall promenad, båda två var trötta i benen efteråt så då åkte vi hit och drack lite te som sedan förvandlades till lunch. Det var väldigt trevligt! Det är konstigt det där när man inte har sett en person på drygt ett år och så känns det som det var igår.

Imorrn ska vi arbeta i studiegruppen, Mia & Maria kommer in till khamn vilket känns väldigt skönt att slippa åka in till kstad. Kan tänka mig att vi håller på i nåra timmar sen är det ledig eftermiddag!
Men kvällen ska jag spendera i sängen läsandes en 13 sidor lång artikel om "Barns perspektiv och mänskliga rättigheter: Godhetsmaximering eller kunskapsbildning?

Intressant?
I think so.




Ta min hand och kom,så går vi vidare...

Några av mina nära och kära runtomkring mig går igenom en del svårigheter i sina liv just nu och det gör mig såklart ledsen. Kärlek kommer aldrig utan bekymmer det kan vi väl konstatera vid det här laget. När man hör hur rösten brister och hur ont  det gör så känner jag igen mig för jag har också varit där, inte bara en gång utan flera. På det viset kan man ju nu i efterhand säga att det kommer ordna sig, ni kommer må bättre och livet kommer konstigt nog bli "livet" igen. Men är man i situationen själv kan man inte höra på det örat. Men en dag, kommer ni vakna och allt kommer kännas lättare, det kommer kännas värt att leva sitt liv igen. Glädjen, nyfikenheten och skrattet kommer finnas på sin rätta plats igen! Under tiden som ni gråter ur er all ilska, besvikelse och sorgsenhet så finns vi andra på plats för att underlätta & underhålla!

Håll till godo med lite klassisk Håkantext:

Vad jag bryr mig om nu
är att du kommer nära mig
även om det är försent att älska dig
Vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng
lyssna till samma regn

Vad jag bryr mig om nu
är att få ut dig ur skallen
är att aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen
den tar slut från kyss till kyss
Vad jag bryr mig om nu
är att aldrig ge hjärtat rakt ut

Vad jag bryr mig om nu
är att du ligger vaken
i morgontimmen när regnet slår mot fönstret
och det låter som om det går på dig
Vad jag bryr mig om nu
är att du då ser det
hur smutsigt livet blivit

Och vad jag bryr mig om nu
är att se din blick så sårad
när alla löften klingar falskt
nästa gång du lovar någon allt
Vad jag bryr mig om nu
i dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig

Vad jag bryr mig om är att se dig gråta
för jag har gråtit
och du ringde aldrig
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig om är att se som i slowmotion
när du går sönder inuti
så som jag gjorde nyss
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaka till dig

Vad jag bryr mig om
är att höra dig andas
veta att du är nära
förlåt, nu slutar jag

Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om inte kommer tillbaks till dig

säg nånting
säg nånting

Vad jag bryr mig är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig är att du kallar på mig

 






Helgen går fort.

Det är inte varje dag jag får med mig min sambo på att städa hemma. Den biten står jag oftast för själv. Men idag fick jag hjälp och jisses va mycket snabbare det går om man är två. Jag må vara en pedant, till ytan mest men när wille städar ska det städas ordentligt. Så egentligen borde ju han vara den som städar jämt. Men man kan ju inte få allt. Känns skönt att det är rent iaf och snart ska vi åka och äta lite söndagslunch hos mamma o pappa, sen blir det en film. Jag vet att solen skiner men det är snorkallt och jag är trött. Det värker i ansiktet på mig idag och jag misstänker bihålorna.

Gårdagen var en trevlig dag, vi tog en Alla hjärtans dag fika med våra kära vänner A & F, på stans nya café...det var trevligt. Efter det bar det av till wafab för att prova bilar. W & F spanade medan Anna och jag redan visste vad vi ville ha. Nån provkörning blev det dock aldrig. Igår kväll var vi på 60 årskalas hos min faster, mycket god mat! Sen såg vi "The ultimate gift", en helt okej film.

Den kommande veckan kommer handla mycket om FN och barnkonventionen, Konventionens tillkomst och historia. Barnets bästa i förskola och förskoleklass. Autonomi, beroende och behövande barn som det ser ut i handledningen. Det ska bli intressant, alltid lika segt och få tag i litteraturen dock. Utanför skolan hoppas jag på att få spendera lite tid med Hanna som har landat i Sverige! Till helgen är det stockholm som gäller. Jag har lovat Maria att vi ska baka bullar också så det ska jag hinna med. Förutom det så är det lugnt.


Babylove

Varför göra det så uppenbart och "överraska" på Alla hjärtans dag, när man kan överraska dagen innan istället?



Choklad & Champagne från Paris.
Inte mig emot.


every day I’m awake in a different shape

Det är tydligen fredagen den trettonde idag. Det ska bli intressant. Peppar Peppar ta i trä så har jag erfarenhet av att just denna dag brukar bli en extra trevlig dag istället. Det är bara att hålla tummarna för att man inte bryter benet eller liknande. Inga benbrott under min långpromenad jag just kom hem ifrån iallafall. Solen lyste, himlen klarblå och askallt såklart. På hemvägen gick jag en sväng över stan och fixade lite inför imorrn. Dags för "Allas kommersiellas dag" igen! Det ska bli trevligt. När jag gick över stan står det 7 A-lagare på rad och solar. Och en schäfer. I can't help loving this town.

(Wille om du tror att jag har köpt en bil till dig i Alla hjärtans dag present så har du jättefel.)



Matdags

Sconesen (det kan inte heta så?) står i ugnen (ja jag gör det idag igen) och så småningom ska jag äta kvällsmat och stirra mig blind på Ghostwhisperer. Har spenderat några timmar med Maria, vi gjorde egna alla hjärtans dagkort, hon gjorde sitt till Joakim Nätterqvist, vilket inte var nån överraskning eftersom han är hennes stora idol, jag gjorde mitt till wille överraskande nog! Riktigt klipp o klistrapyssel! Kul var det också.

Efter att ha väntat antalet timmar ringde äntligen veterinären och meddelade att det var inga fel på Estellas blodprover men förändringen på lungorna var svårt att avgöra exakt vad det är så troligtvis en lätt astma. Kortisonbehandling. Vilket vi är vana vid så det var ju skönt att det inte var mer tjafs.

Apropå katter så hade Udda roat sig med detta när jag var i skolan:





Imorrn är jag ledig, ska bara sova ut och göra det som faller mig in! Bio imorrn kväll och sushi. Sounds good to me!

19.37

Då var den här dagen snart slut då. En helt vanlig dag, men en trevlig sådan. En förmiddagsfika med Emma som inte innehöll så mycket plugg...som den kanske borde ha gjort. Sen gjorde jag scones till Anna & mig, lite födelsedagsfika i efterskott! Det var väldigt mysigt att ses även om det var en kort stund!



Jag bakade sconesen med vetemjöl special fullkorn och linfrönkeso, väldans gott må jag säga! Bra mellanmål. :)
Sambo har fått för sig att det är dags att köpa ny bil, så idag har han lånat hem en golf från skoglöfs.....det kommer inte bli den men det kan ju vara kul att leka av sig en stund. Själv tänker jag inte lägga mig i det där. Jag är glad bara bilen är ny. Och inte luktar gammal död räv som vår gör just nu. Därför blir det pappas bil till universitetet imorrn!
Imorrn är det redovisningar fram till kl.14, sen ska veterinären ringa..sen bär det av till Maria i kga, SEN är det helg. Hoppas jag.


Sjukligt.

Den senaste timmen har jag av ren slump hamnat på olika bloggar där bloggaren själv insjuknat i cancer. Jag vet inte hur jag lyckas att alltid hitta till det ledsamma dystra i livet vare sig det handlar om djur, människor eller annat. Men nån dragningskraft finns där helt klart. Det som slår mig varje gång jag läser om någon som är såpass sjuk som de här tjejerna är att de alltid har en livskraft starkare än någon annan. Det kanske inte är så konstigt egentligen, vi som inte är sjuka tar livet för givet och slösar alldeles för mycket tid på att göra det också.
Jag vet inte så mycket om sånt här egentligen men jag vet iallafall att jag aldrig skulle önska min värsta fiende att behöva gå igenom saker som t.ex cancer. Förrädiskt är vad det är.

När jag inte har läst bloggar om sjukdomar så har jag blivit mer o mer sugen på att gå en språkkurs, precis som du Cornelia! Inte blev det bättre av att vi började titta på "Female agents" förut...den är på franska och tyska. Och engelska.
Men hur ska jag finna tid, pengar och ork till att gå en språkkurs? Kanske när jag blir pensionär. Eller så kanske jag kan gå en intensivkurs i franska hos Hanna över några glas vin? :)

Just nu är jag verkligen jättetrött. Har träsmak i baken (plastsmak?) och otroligt sugen på nåt gott. Som alltid. Men, jag ska inte sova, jag ska inte flytta mig ur fläcken och jag ska inte äta nåt sött.
Sambo är på fotbollsträning, kanske kan han få mig att lyfta på arslet när han kommer hem så vi kan se klart filmen.
Bonne nuit!
:)


Simon says

Hej hallå dagboken.
Varför i hela friden är min sömn inte som den ska nuförtiden?! Jag somnar hur gott som helst, jag sover ganska så gott ja det får jag nog lov att säga, och jag har alltid varit ganska morgonpigg, fram tills nu. Jag kommer knappt upp! Skulle kunna sova hela dan känns det som, och det mina vänner är inte min grej. Jag får normalt panik om jag sover längre än nio. Jaa, detta är ett problem för världen att lösa.

Emma & jag har varit på min VFU plats och observerat lite idag, genus stod på schemat. Det var väldigt roligt att träffa alla gosungar. Då återkommer vi till problemet sömn. Vecka 10 inleder jag 5 veckors VFU, hur ska jag orka? Jag är ju tydligen i koma varje morgon, så good luck att gå upp och vara alert i 5 veckor. Har en känsla av att jag kommer vara okontakbar de första 2 veckorna innan man hamnar i fas. Men förutom att bli sömnberövad kommer det bli skitkul.

Imorrn ska vi avsluta vår observation på Ejes, fika & skola är en lyckad kombination. I julas hade vår lärare t.o.m skrivit ut på schemat när vi skulle fika, handla julklappar och vila. Fram med mer såna lärare! ;)

Men utan att det står på schemat så ska jag nu äta frukt, vila och sedan ta tag i diverse ting.

Malätet

Sent i eftermiddags bestämde jag mig för att göra linfrölimpor. Åkte och handlade grejer som fattades och efter låång stund var det äntligen dags att äta nybakat med massa gott pålägg...det sög verkligen i magen ända tills wille nästintill kräktes ute i köket då en mal (ja MAL) låg inne i paprikan! Paprika som jag köpte förut! Snusk!! Som tur var så såg jag aldrig malen annars hade jag inte kunnat äta. Wille stackarn hade lite svårt att äta sen och paprikan...ja den ska tillbaks till maxi i morrn.


blää

Pretty nice

Har just gått en lång helt underbar promenad, och just som jag satt foten i lägenheten igen så börjar det bli molnigt! Tack för det för då kan jag kolla One Tree Hill och softa ett tag! Är dock lite sugen på att baka bröd...men vi får väl se hur långt jag kommer.




Veckans planer so far:
- Gå till min VFU plats imorrn för observation med Emma
- Träffa Anna på onsdag, var evigheter sen!
- Göra lite alla hjärtans dagpyssel med Maria, torsdag.
- Planera lite för alla hjärtans dag kanske?



Monday morning

I tusentals år har jag dragits med magkatarr i perioder. Illamående and so on...för ett år så höll jag upp med p-piller och nu i efterhand inser jag att "magkatarren" blev bättre...nu när jag äter p-piller igen vaknar jag på nätterna igen och mår illa. Why god why? Iallafall så vakna jag vid fem imorse och fick tillslut gå upp o ta en pepcid..som faktiskt hjälper konstigt nog...men varför utsätta sig för detta kan man undra. På grund av det här beslutade jag mig för att skippa skolan idag och ta vara på solen och vara snäll mot magen. Bland annat ska jag gå till apoteket och köpa mer pepcid. Hurra.

Jag drömde inatt att mina katter gick i en bäck, med hela kroppen under vatten. Udda blev biten av en orm under vattnet och höll på att dö. Vi åkte ambulans till sjukhuset. Jag blev väldigt glad när jag hörde hennes tjatiga mjaaoo imorse.


A long december

Den här dan känns skitlång. Ja jag vill ju helst inte att det ska bli måndag men söndagar är ibland överskattat. Vad har jag gjort idag? Eeh, inte mycket? Hämtade ma & pa ute i skärgårn, den här gången kom jag ihåg mobilen men idag var det ju om möjligt ännu gråare väder ute än vad det var igår, så kul o ta kort..
Sen lagade mannen i huset lunch, känns som jag har övergett all matlagning till honom just nu...det är det värt. Jag började med tvätten............å hej vilken underhållande dag! Sen fick vi (läs: wille) upp en hylla i v-rummet och tvättandet fortsätter....!
Otroligt fascinerande.


gråttgråttgrått

That´s just the way it goes

För typ första gången i mitt liv glömde jag att ta med mig mobilen ut till skärgårn, hade tänkt ta massa bilder på hur fint det är där ute, men min hjärna verkar något inaktiv idag. Mamma o jag tog en liten promenad, sen har vi suttit framför brasan hela eftermiddan, så himla avslappnande. Ett måste i mitt framtida hem: badkar och öppen spis.

Igår såg vi ju The boy in the striped pyjamas, den var väldigt gripande. Som vanligt föll det ett antal tårar. Wille kämpade länge med maten som blev hur god som helst, och sen tog han hand om disken så bokstavligen talat låg jag i soffan hela kvällen och lyfte inte ett finger, det var väldigt skönt!

Ikväll ska vi spendera kvällen med Tobbe & Jenny och lilla Elvira! Och om jag inte missuppfattade så är nog hedberg där också! Ska bli trevligt, vi har ju inte gett Elvira sina doppresenter än som hon skulle ha fått för flera månader sen...så det känns lite oaktuellt men det får gå ändå! Jag är ju inte melodifestivalenfan så...förhoppningsvis kommer det bara stå på i bakgrunden ;)

Fråga mig inte hur jag lyckas, men jag lyckades iallafall göra nåt konstigt ute hos min faster förut så jag sträckte nån jävla muskel i ryggen. Jamen jippi för där har jag ju inte redan ont.
Massage av proffs ligger högt på prioriteringslistan kan jag säga. Även lite muskler.
Men nu kanske det är dags att komma ur myskläderna och göra sig lite anständig när man ska bort på middag.
Later suckers.

Lille katt..lille söte kaaaatten

Här sitter jag med ett stort glas rödvin och är helt galet trött. Besöket på djursjukhuset blev aningen längre än förväntat, kom in till veterinären strax efter halv två, och kom där ifrån strax innan halv fem.............2300 kr fattigare. Men det är det såklart värt i längden om min älskling blir frisk. Vi har tagit blodprov och röntgat henne, inget av dom var speciellt populärt hos henne, hon som inte gör en fluga förnär annars morrade till lite här o var och var allmänt missnöjd och det förstår jag. Lungorna såg iallafall inte riktigt normala ut så nästa torsdag ringer veterinären och talar om hur blodproven såg ut, det kan vara astma eller nån form av lunginflammation men det sistnämnda tror vi inte så mycket på och inte veterinären heller då hon är lika pigg som alltid minus lite hosta då och då. Som tröst fick hon en leksak när alla hemskheter var över! Vi ska även göra en "matplan" med en dietist eftersom min lilla bebis är aningen rund om magen, men när man äter kortison som hon gjort större delen av sitt liv så ökar även aptiten. Så nu ska hon bli bra min söta lilla gris. Det var första gången vi var på smådjurssjukhuset i kstad och det rekommenderar jag till alla djurägare, toppenbra personal! Självklart kände dom igen wille också eftersom dom alla hade vart på boda borg för ett tag sen...inte fick vi nån rabatt för det? ;)


Wille håller på att laga mat nu, och anna & fredrik var snälla och lånade ut "The boy in the striped pyjamas" som ska vara väldigt bra så den här kvällen kommer spenderas framför tv:n i myskläder med chokladen i högsta hugg. Jag är helt slut.

No more "måsten" förräns måndag.

Ja då har man tagit helg då! Very nice. Kände mig krasslig när jag vakna imorse men nu känns det dock bättre. Jag skulle just skriva om hur mycket jag såg fram emot en hel helg med min sambo som jobbar väldigt mycket för den som inte fattat det än..men så ringde han såklart nu och meddelade att han är tvungen att jobba på lördag iallafall! Men han är ledig hela dagen imorrn och hela söndag så jag ska inte klaga. På lördag ska jag nog vara ute hos min faster, där mamma o pappa ska vara kattvakter i helgen, dom har hus på andra sidan skärgården och jag känner för att få lite frisk luft och natur i helgen.
Funderar även på om jag ska volontära lite på katthemmet på lördag förmiddag. Det var längesen. Dock vet jag att det går kattsnuva där nu och det vill jag inte få med mig hem till mina hårbollar så vi får väl se.

Igår fick jag en väldigt söt pilgrimring som Wille köpt i Paris, har försökt att få en bra bild på den men den blir inte sig lik på bild så ni får en halvdan;  det är iallafall små vita hjärtan om det inte syns..? :) 

I eftermiddag kommer Maria hit, som jag är kontaktperson åt och vi ska göra våfflor. Den här veckan är ingen toppenvecka på matfronten eller motionsfronten känner jag men jag är ju inte heller på topp så vem bryr sig egentligen. Men hur som helst ska det bli väldigt gott med våfflor, sylt & grädde :)

Imorrn kväll hoppas jag på sushi..om wille samtycker. Eller så kan han få laga nåt gott till mig..jag kan sitta bredvid med ett glas vin från Paris. Jag är en riktig idéspruta ibland.

Lunchdags!

oh holy boredom

Nu är jag klar med mitt utkast, känns skönt att vara färdig med skoluppgifterna för denna vecka. Nu ska jag bara läsa en hel bok om jämställdhet över helgen...fantastiskt roligt. Wille ringde precis och dom har landat i good old sweden nu så om några timmar får jag väl åka till kga och hämta honom. Igår hade dom fått en liten guidning av Hanna! Det var ju trevligt.:)
Snart är det stockholmsdags och jag skulle vilja ha nån snygg klänning tills dess, men hellooo vart är alla pengar? Inte på mitt konto iaf...tror jag ska kolla ut lite prylar som jag kan sälja på tradera!

Jag är även sugen på typ allt idag så jag har just ätit en apelsin och nu skriker magen efter mer. Men 17 tiden tycker jag är en skitdum tid att äta på. Så magen får vänta helt enkelt. Gjorde den där broccolisoppan förut men mjaaa jag vet inte det ja...har ätit godare soppor. Eller den var god men lite mäktig på nåt sätt.

Fan va uttråkad jag är- 22h om dygnet ungefär. Det är medfött.
Ikväll halvåtta är det Popcirkus på tvåan. Laleh ska vara med idag tror jag så det tycker jag att vi alla ska se.
Pöss & Hej

tired and weary

Jag vet inte om den här dagen kan bli en bra dag. Usch jag vaknade kvart över fem, ryggen värkte och sömnen verkade inte finnas där så efter 45 minuter av hysteriskt vändande i sängen så gick jag o la mig på soffan framför tv:n. Men där somnade jag minsann, kanske 30 min eller så, självklart är jag nu sjukt trött men kan ändå inte sova. Jag känner mig lite halvdan...nyser och just för tillfället känner jag mig nästan febrig men det är väl för att jag är trött antar jag. Eller så har mammas baciller flyttat hem till mig.

Ringde iaf till karlstad smådjursjukhus, väldigt trevlig personal verkar det som. Jag fick en tid på fredag så då får vi kolla om tjockemåns har några sjukdomar eller om hon bara är allmänt hostig.

Jag måste verkligen duscha och tvätta håret och jag har sånt olust med att få blött hår...mitt hår tar typ timmar att torka..! Men såhär kan jag ju inte gå runt, så frukost sen får jag släpa mig in i duschen.

Yeeeey.

I do my best not to care

Det blev en timmes promenad. Jag behövde rensa hjärnan, det var kallt och väldigt uppfriskande.
Min ena älsklingsbebis har hostat ett tag nu och nojig som jag är började jag googla lite om katter med hosta, och där stod det att katter som äter kortison är mer infektionskänsliga än andra katter..och eftersom Estella har ätit kortison till och från i flera år så bestämde jag mig för att imorrnbitti ska jag ringa till karlstad smådjurssjukhus och se om jag kan få en tid. Det stod lite om att hosta kan bero på allt från hår, till astma till hjärtproblem och med tanke på Estellas sjukdomshistoria så befarar jag självklart det värsta. Jag fattar inte att vi inte har en veterinär i släkten?! Två psykologer, en sjuksköterska (på väg att bli barnmorska) och en läkarstuderande...visserligen är elin utbildad djurskötare...men jag tror inte jag kan räkna det som veterinär. ..det får väl bli mitt kall då antar jag. Efter förskollärare. Jag hatar oroa mig för sånt här. Så jag hoppas jag kan få en tid imorrn.







Under promenaden lyssnade jag på Lalehs nya album för hundrafemtielfte gången och jag älskar verkligen den här skivan.
Så tove, cornelia och hanna: borde vi inte gå på konserten ändå?

Imorrn kommer baby hem♥


And now what?

Jaahaaa då var man färdigpluggad för dagen då! Det där med kaffe var en effektiv idé för det var första gången på länge som jag kände att jag fattade nåt och att jag faktiskt läste inte skummade. Okej då...sista kapitlet skummade jag. Mamma lagade god lunch och sen låg vi bredvid varandra på sängen, jag läste och hon löste korsord. Men nu har jag varit hemma en stund och i brist på roligare saker så tog jag tag i att grovstäda badrummet för det var grisskitigt. Blir så när man har katter som strör sand överallt...
Nu är jag i valet o kvalet om jag ska ta en promenad eller ställa mig på CT:n...jag känner för lite luft så just nu drar det åt det hållet..men vi får se.
Imorrn ska jag möta upp Emma för en fika och lite plugg, vi tänkte slå våra kloka hjärnor ihop o se om vi kommer på något bra till våra utkast. Jag vet vad jag vill skriva om men kan inte komma på någon bra problemställning.

För några dagar sen upptäckte jag att vårt kontaktuttag i hallen har lossnat, och drog ut sladden som satt i för säkerhetsskull...men så har jag funderat på om det är lite farligt för katterna om dom ska börja pilla i det där, så Anna och Fredrik kanske skulle ta vägen förbi här sen så jag får lite hjälp av den riktiga elektrikern. Det vore ju synd om jag peta i det där själv för jag kan varken det ena eller andra.


Sleepyhead

Dom senaste dagarna har jag varit som drogad när jag vaknar...eller försöker vakna. Jag får tvinga mig själv att öppna ögonen och då har jag ändå sovit i ca 8-9h! Att vara pigg när man vaknar är en fördel. Speciellt idag för jag måste läsa typ 6-7 kapitel i Markström...då gäller det att vara vaken. Ska åka hem till min sjuka mamma och läsa där annars har jag en katt som stör mig. Jag tror jag ska åka som jag är. Pyjamas och hår som står rakt upp. Jag ska ju ändå bara vara inne så jag slipper skrämma slag på nån ;)
Jag har en känsla av att jag kommer somna efter några sidor i boken. Kanske man ska slå på stort och ta en kopp kaffe dagen till ära? Redbull? Något uppiggande kommer behövas iaf........................


Meeeeen!

Sur jag blir! Såg fram emot ett töntigt avsnitt av 90210 och ett ännu töntigare avsnitt av The secret life of an american teenager ikväll, men jaha då hade visst tv400 bestämt sig för ett "24" maraton. Nån som vill låna ut en bra film?!


Lika ointressant fortfarande

Jag sitter med mina vanliga kläder, morronrock och tofflor, varför är det så kallt! Min högsta önskan just nu är ett badkar.
Skulle göra soppa men det får nog bli imorrn, gjorde ugnsgrönsaker o quorn istället, igen. Min rygg är helt trasig och det är verkligen irriterande...bli bra snarast...?!
Imorrn är det studier som gäller, ska läsa typ 6 kapitel och lämna in ett utkast på torsdag så lite sysselsatt blir man allt.
Wille har lovat mig en helg utan stress, utan tider att passa osv...bara sova, laga mat, promenera och allt annat "vanligt" är det som står på schemat. Människan är det mest stressade jag vet. Och Mia då såklart eftersom Mia & Wille skulle kunna vara syskon på den fronten.



Den här bilden fick jag just från Willy, ser lite grått ut tycker jag? ;)

Hangin' around

Vilken härlig syn att få se solen lysa det första man gör när man vaknar! Så jag var tvungen att ta en kort men svettig promenad nu innan skolan. Nu äter jag frukost och funderar på vad jag ska göra för mat när jag kommer hem i eftermiddag....det lutar åt broccolisoppa, möjligtvis spenatsoppa.
Wille meddelade att det snöade i paris och dom skulle gå på eurodisney idag...surt sa räven! Jag är så osugen på skola idag, skulle kunna vara ute hela dagen känns det som. Men ikke.
Och mer ointressant än såhär lär det inte bli för stunden så varför inte sluta skriva och göra sig klar istället?

A leaphole in the ground

Jag och pappa såg just Eden Lake, och jag hoppas ni aldrig kommer se den för det var fan den värsta film jag sett nånsin. Efteråt känner jag mig bara uppgiven, förbannad och äcklad. Jävla skitungar å fy fan. Jag känner för att se typ My little pony eller Sound of music eller nåt annat lyckligt gulligull just nu.

Igår hade vi kanonkul iallafall, förfest hos Maria med musikquizz som Emma hade gjort, Jag, Cissi & Mia vann självklart ;) Sen drog vi vidare till Blue Moon och det var helt okej, men lite långdraget tillslut när mina fötter värkte så då kom Wille och hämtade oss! Idag mår jag bara bra men är som alltid skittrött.

Nu har wille åkt till Paris och kommer väl inte hem förrns på onsdag natt? Brist på kommunikation gällande den här resan tror jag, men jag har ju knappt sett människan på en vecka känns det som. Han är iallafall redan saknad.


Nu måste jag snart ta mig till MAXI för att inhandla lite diverse saker som t.ex toapapper. Kul. Jag orkar verkligen inte ta mig an detta uppdrag känner jag. Vill hem och tända ljus, dricka te och bara slöa i soffan. Men det får väl bli efter mission Maxi antar jag.

Imorrn är det skola i tre timmar sen har vi inläsning av en bok som vi redan haft litegrann och den är väl inte superkul direkt. Men jag har den iallafall och det är ju ett plus!