PiiiiiiiiiiiP

Och så är det då äntligen fredag! Ledig fram till 25 aug :)
Veckan som har gått har känts ovanligt lång, men samtidigt som det var segt var det skönt att den inte sprang förbi som veckorna brukar göra för jag har fått mer tid att umgås med släkten som vi sa hejdå till igår, alla utom min moster som blir kvar tre veckor till. Det känns lite sorgligt. Bianca och jag är väldigt lika varandra i både sätt och utseende, och i och med att man bor så långt ifrån varandra känns det lite trist att behöva vänta så länge mellan gångerna. Men det blir förhoppningsvis ett USA-besök nästa sommar. Vi har iaf hunnit med ett hysteriskt skrattanfall häromkvällen! Och igår efter Bianca färgat mitt hår och efter mat så tog vi en timmes promenad, det händer inte varje dag vi gör det tillsammans så man får vara glad för det lilla!

Regnet pissar bokstavligen ner och så var det de här med PiP. Putte i Parken. Pippa i Parken. Pissa i Parken, vilket du än föredrar. W har iaf biljett som han fått via jobbet och ville därmed vara snäll och betala en halv 4-dagarsbiljett till mig, men jag tror jag nöjer mig med en endagsbiljett faktiskt, jag bara orkar inte stå ute när det är kallt och regnigt. Har varit uppe sedan 05.30 och känner mest för att ta en varm dusch, sitta i mysisar och zappa på tv:n. Så det ska jag göra! Imorrn däremot, blire partaj med karlskogabrudarna! Och då ska även solen skina har jag hört.


Sekunder innan skrattanfallet tog över..


Hihi


Torka tårarna! Ett riktigt najs uttryck om jag får säga det själv! ;)


Mmmmmmmmmmmm


Inte alla 1 åringar som har badat i Gustaf Frödings diskho!
Snutta!




Tidig morgon and nothing to do?

Har man några minuter över innan jobbet så har man. Då kan man blogga. Om allt och inget.  Bestämde mig för att wille ska få skjutsa mig till jobbet idag så helt plötsligt behöver jag inte stressa.
Jag får för mig hela tiden att det är torsdag idag men ve och fasa det är det ju inte det är onsdag och då känns det som det är hundra år kvar till fredag. Fredag 13.30 då tar jag semester. Jippi.

Igår var vi inne till kstad och hämtade vår "nya begagnade" spis, som mia & tord  var snälla och sålde till oss för en väldigt knapp summa, vår gamla är typ från 1800-talet så nu känns det väldigt mycket fräschare! Det blev även en sväng till IKEA för att kolla lite bänkskivor och sånt då mister W har fått för sig att renovera lite i köket när jag är i Nice. Inte mig emot! Köpte även gardiner till hans "bachelor pad" i Trollhättan. Och såklart nya fräscha påslakan till det gemensamma hemmet. Häromdagen var han även och köpte sig en 19tums platt-tv som ska med till Trollywood men just nu är den bänkad i sovrummet där det gör sig ypperligt bra........
Iallafall, när vi åkte hem från karlstad hade jag ett STORT sug efter Sushi och vi testade Happy kitchen som jag hört om, ligger vid nöjes ungefär. Väntetiden var 25 min................och det var det värt. Bianca frågade mig häromdagen vad min sista måltid i livet skulle vara om man t.ex satt i fängelse och death row, då svarade jag mammas köttbullar med potatis, sås och lingon, men mamma jag är ledsen jag vill byta till sushi. Finns det nåt bättre? Skulle lätt kunna överdosera på detta.

Det här ser ju inte så mycket ut för världen men ni skulle sett maten som inte var take away...real piece of art.

Idag efter jobbet bär det av till mamsen och papsen, vi ska äta kräftor!! Och västerbottenostpaj och röktlaxpaj...! Om jag gillar mat?! Nej varför tror du det??
Willy ska vara hundvakt nere i vårbo över natten så den lilla tv:n är MIN ikväll! Det blir såklart True blood som är vårt nya beroende i tv-världen.

Later!


Nostalgia

Jag sitter och klurar ihop en skiva till min morbror med bara kent. Och det är ett väldigt roligt uppdrag för det ger mig en anledning till att sitta och lyssna sönder gamla låtar som jag inte lyssnat på på tusen år. Isolaskivan ger mig rysningar. Uuuuuh. Brabrabra.
Kul att sprida musiken till USA också, andra skivor jag gjort cirkulerar redan i deras vänskapskrets har jag hört. Kan jag få en del av pengarna sen, jocke berg??
Jag har faktiskt ett kentprojekt till på G men det får ni se OM det blir bra. Lite geek-varning såhär på kvällen men hell yeah!

Chans


I trängseln utanför
Sen december ingen snö
Jag följer efter dig
genom kön

Du stryker fingrarna
lätt mot min kind

Och i ett ögonblick
då allt står still
så får jag en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
så får jag en chans att ge dig
allt det du aldrig haft
Men var för feg

Det finns ett enkelt svar
Du är varm när jag är kall
Du tar så lite plats
Jag tar allt

Jag trycker läpparna
lätt mot din hals

Jag frågar "gråter du?"
Du smakar salt

Du gav mig en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
Du gav mig att en chans att ge dig
allt det jag aldrig ger dig

Dom små små orden är svåra ord
Och de hårda orden är enkla ord
Jag fick chansen, du gav mig chansen
men nu är det för sent
Nu är det för sent


Livrädd med stil



Helgen har varit en fin helg. Har fått lära känna mitt kusinbarn som är bland de snällaste barn jag träffat. Och sötaste såklart. Jag har fått umgåtts med hela min familj som är den bästa som finns! Mycket lyckad fredagskväll hos mamma o pappa och igår tog vi med amerikanarna/argentinarna till systemet, inhandlade lite svensk öl, vi köpte färska räkor i fiskbilen, rökta och vanliga och världens godaste aioli. Vi introducerade Juano & Nacho för "svensk" pizza till lunch, Valentina åt sin allra första glass i skärgårn och turisterna fick ta foton på picassoskulpturen. Kvällen spenderades där Bianca och co hyr lägenhet, i Gustaf Frödings gamla hus, räkor, bröd, ostar och marmelad från Olof Viktors, och självklart svenskt godis som jag dock tror var lite för sött för vissa! Vi spelade "tuttifrutti" och självklart vann Bianca och Jag...vi utbytte svordomar på våra olika språk och lekte lite retards. Kvällen avslutades på Mastis för några av oss. Mycket trevligt!
Sista jobbveckan börjar imorrn, sen SEMESTER :)

Ingen vill veta var du köpt din tröja..

Snart fredag! Tacka gud för det. Jag trivs jättebra på jobbet men jobba är egentligen inte min grej. Det är mer...lalla runt och göra inget. Det är mer jag. ;) Men lat får man väl vara i graven antar jag?

Träffade släkten en kortis idag med efter en lååång och regnig stängningsdag på jobbet - fick ett par Seven jeans! Som satt som ett smäck! Det blev jag väldigt glad över. Alltid roligt att få saker som kostar en förmögenhet här i Sverige.

För övrigt har jag myror i kroppen, jag vill bara ha sommarvärme och semester! (faan va lat jag är, skämmes mänska!) Kan bli utgång i helgen, men om det blir i Djerfstugan med massa folk jag inte känner eller i khamn bland bekanta är inte bestämt. Kan bli till att vara hemma och umgås med släkten också, inte helt fel. Nästa helg ska vi tydligen på U2 i gbg, jag har dock inte riktigt bestämt om jag ska med eller inte. Känner att det blir mycket flängande eftersom vi åker till Nice helgen efter. Meeeen den som lever får se!

Nu tänker jag hoppa i myskläderna och inta horisontalläge - för det får man göra vid den här tiden när man jobbar heltid! :P


Bianca och jag är inte heelt olika..


Sötnöt!








Runaway

Har just kommit hem från en trevlig eftermiddagsdejt med Anna, vi käkade mat på The Pub och pratade om allt och inget. Eftersom fikan hos Peter aldrig blev av igår så våldsgästade vi honom ikväll istället men jag är ju universums mest kvällströtta person så fick jag kasta in handduken och traska hemåt utan blåbärspaj i magen. Nu skulle jag kunna somna på noll sekunder ungefär men tänkte kämpa en liiten stund till..fan jag mötte ju ett dagisbarn på hemvägen som var ute vid denna tid och "promenerade" runt (i barnvagn...4 år gammal?) och jag kan ju inte gärna lägga mig före en 4-åring.

Träffade familjen från andra sidan atlanten idag och det var mycket trevligt! Valentina var söt som socker. Men det visste jag ju redan. Hoppas jag hinner se dem en sväng imorrn också.
Varför är det inte fredag imorrn????


Bumpy ride

Jag har haft nervryckningar i mitt högra lillfinger nu i tre dagar. Det börjar bli smått irriterande. Whaaat??
Regn och regn. Längtar så mycket till vår tjejresa till Nice. Kommer bli fabulous!
Imorrn anländer 'the americans' till höla. Jag har inte träffat morbror och Bianca på................hm..ja två år? Alzheimers har jag iaf. var jag inte i USA 2007? var Bianca här samma sommar!? Aaja oavsett så ska det bli himla roligt. Valentina har jag uppenbarligen aldrig träffat och inte heller Juano & "Nacho" som deras vän så fint kallas.
På fredag blir det lite galej hos mor och far, lite "svennetema" på maten, toast skagen och kantarellsås och diverse tillbehör. Och neej toast skagen serveras inte med såsen.
Just nu har jag fastnat i soffan, men va annars kan man göra en grå dag som denna? Kan det hända att det blir en kvällsfika med A & P till kvällen?? Could be. Perhaps. Om jag lossnar från soffan.

Life is not a rehearsal

När man jobbar heltid märker man verkligen av hur jävla snabbt helgerna flyger förbi och det känns ju såklart väldigt tungt......men för att livet ska gå framåt antar jag att vi är tvungna att möta en ny arbetsvecka imorrn igen. Helgen har varit lugn och skön. Vi spenderade hela dagen i Vårbo igår hos Willes pappa & sambo. Njöt mest av att sitta ute, läsa tidningar, äta goda kantarellcrepes och på eftermiddagen tog vi en båttur - målet var att meta och naturligtvis få fisk. Det största nappet vi fick var en näckros. Så kan det gå. Väl hemma igen stod vi i valet och kvalet om vi skulle fixa i ordning oss och gå iväg på lite fest, men eftersom naturen tar alla ens krafter så sjönk vi ihop i en stor hög i soffan och blev sittandes. Skönt det med.

Imorse drog vi iväg till IKEA - har inte varit där på evigheter.  Blev lite småplock, bl.a ett vanligt vitt hyllplan att ha ovanför byrån i sovrummet så mina fotoramar kan stå nånstans. Två nya lampor till nattduksborden, inte mina drömlampor kanske men bättre än de tidigare för man såg inget när man skulle läsa. Wille köpte lite smågrejer till sin framtida lägenhet då han flyttar i augusti. Vi ska bli särbos. Wille ska med andra ord bli student. I Trollhättan. Personalekonom Eriksson. Det blir nog bra jag har inte reflekterat så mycket över det än. En köttbullelunch á la IKEA senare och shoppingtarmen drog vidare till bergvik och shoppade lite kläder, ett väldigt sött vitt nattlinne, underkläder, trekvartsmysbrallor att promenera i, ett linne och en jättesöt blommig tubtoppsklänning från Carlings som var på rea, 149:- tack för det! När vi kom hem blev det storstädning och tvättning. Wille satt upp hyllan (utan hedberg - wiiiii!) och jag plockade. Vi har ju en liten uppdelning i vår relation gällande sånahär saker. Jag städar o grejar medan wille ofta betalar lite mer än mig på diverse saker då jag är en studentråtta (nu lät det ungefär som jag får lön och är anställd av W...och iofs det är ju inte helt osant...;) ) det kan ju kännas lite stenåldersaktigt men funkar bra. Det jag skulle komma till var att de få gånger som wille är med o städar så dammsuger han fan ett rum på typ en halvtimme..............medan det tar 5 min för mig för jag slarvar. Nu känns det som vi får ordentligt rent typ en gång om året, när wille är med. Jag kan ju passa på att njuta nu iallafall!




















En Emma i peters tröja, 110 storlekar för stor & stormhår.
Känns som en norrlands guld reklam. Skönt att bara vara för sig själv ibland..;)


Udda med sin bästis.

Najt najt y'all!

Sen en tid tillbaka.




Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till



Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann



Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort



Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan



Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är



Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort



Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är



Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort



Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort



Jag äter låttexter till frukost, lunch och middag och får aldrig nog. Just den här påminner mig om mig själv just nu. Förutom att jag inte har nån gitarr. Men Konstapel Anna har lovat att lova ut sin gamla till mig så jag kan lära mig nångång.
Haha. As if.


Mors lilla olle...

Idag tog vi med oss några av de lite större barnen till skogen och plockade blåbär. Det fanns det gott om och inte bara det, tursamma jag hittade även 5 kantareller. FEM! Lycka va? Dom gav jag iaf till Wille som just har stekt upp dom och ätit på smörgås...en smakbit och jag ångrade lite att jag gav bort dom...men what the hell, fem kantareller är som en fis i rymden.



Imorrn ska vi ha fredagsmys och baka blåbärspaj. Undra vem som ser fram emot det mest....fröknarna eller barnen?
Nu ska vi hem till mamma o pappa och kolla på The Hangover....igen.
:)

Vi mot världen


Att vi ses för sällan har vi ju redan konstaterat.
Jag saknar dig - hälsa ditt skruttjobb det!
Men...hörde jag London Calling?!
Det kan du slå'rej i backen på.
Ses om sissodär 30 dagar.


Balladen om konsekvenser

Jag skrev just på facebook att "bara för att det är tisdag och man ska upp 05.30 betyder väl inte det att man inte kan ta ett stort glas rödvin? Eller..?" och Helena anmärker snabbt att det faktiskt bara är måndag. Betyder det att jag ska ställa ifrån mig vinglaset då? Eller kan vi bara konstatera att jag är trött och tankspridd??  Fick en treliters bag-in-box av mamma o pappa som har varit i tyskland, och det var sjukt gott. Wille håller på att göra kassler och ostfyllda cannelonis och en MÅNDAG kunde väl vara sämre. Har varit härligt väder idag och barnen har fått springa i vattenspridare och fröken Emma fick lite tid i solen. Ingen dålig kombination, barnskratt och sol. :) Nu regnar det dock. Självklart. Skulle ju bli orolig annars.
Imorrn öppnar jag och ska upp 05.30. Det ser jag inte fram emot. Men jag ser fram emot att få sluta tidigt och ha eftermiddagen fri.



Valentina 1 år!

Kom just på att den här lilla godingen blir ett år idag!! Och om exakt tio dagar får vi träffas för första gången! Det ser jag fram emot! Grattis gullunge!


Partyprinsessor


Emma, Helena & Hanna - partyparty!


Måste ju välja musik...parapapapapapapaaa!


Partypinglan!


Den obligatoriska ;)



Lite till?


Emma klarade att dricka upp resten! Yeehaa!


Hanna & Marielle


Pose!


Emma visar hur det ska gå till!


Hoppsan! ;)


Dansgolvet:)


Tur att jag drar åt klänningen så det blir jättesnyggt om baken. Lovely!


Hurtig som hon är tar hon ett varv i nobelspåret "dagen efter"!!
Själv tog jag en välbehövlig dusch :)

Tack för en jättetrevlig kväll tjejer!


Dancing the whole way home

Då har det ösregnat i 4 dagar då. Ytterst spännande måste jag säga. Imorse fick jag ett ryck och åkte till Bergvik för att införskaffa ett BILLIGT partyplagg. Väldigt rofyllt att strosa runt själv och jag hittade ganska snabbt en klänning på rea..99 spänn  - nästan skamligt. Tänkte kaaanske "piffa" upp det med ett svart skärp..klänningen är galet rosa. För jag lovade mig själv förra helgen att nästa gång jag går ut ska jag inte ha svart för det känns som jag har överanvänt svarta klänningar så enough is enough. Om jag orkade resa på mig ur soffan och ta på mig klänningen, ta ett kort och visa den så skulle jag göra det men nej. Jag har fastnat i soffan. I min hello kitty mysdress, alltså inte alltför het såhär timmarna innan utgång!
Men å andra sidan kan man ju inte vara topnotch hela tiden ;)

Om nån timme ska jag börja förvandlingsprocessen till partyprinsessa...så det är bäst jag vilar lite till. Sen bär det av till Kga, till Anna och sen förfest hos Marielle! Blir nog en toppenkväll som alltid!



No one sleeps when I'm awake


Kvällsmackor och "kvällsro-te". Jag hoppas teet lever upp till sitt namn för inatt sov jag som en kratta, som jag har gjort ända sen vi kom hem från Mallorca. Bara vrider o vänder på mig. Jag saknar mitt galna trötta sömntillstånd!
Idag har jag jobbat första dagen, lite svårt när det är flera förskolor som slår ihop sig på sommaren, rörigt för både barn och personal men alla ungar verkar jättebra och övriga vikarier känner jag till viss del sen tidigare så det blir bra.
Nu är det bara solen som saknas!
Wille är i Motala till söndag för att leka med sina pojkvänner och jag ska spendera helgen med fröken T! Det börjar imorrn kväll med lite skräckis och tjaat ;D


Paper Planes

Haha jag ligger o kollar på norska barnmorskorna, en kvinna ska föda trillingar varav ett av barnen heter "Simen"...hoppas hon vet att det låter precis som "Semen" (sperma på engelska)........eller det antar jag att hon inte vet..good luck till det barnet iaf det kan behövas!

Hanginaround

Jag har just varit på sjukhuset i KD med min farmor. Jag gillar verkligen inte sjukhus. Eller snarare väntrummen, sterilt och ovälkomnande - en plats där man inte vill sitta och just vänta. Varför i hela friden är det uppbyggt så?? Idag hade vi "äran" att få sitta bredviv folk som jag inte riktigt hade tålamod med, stackarn som dom var där med - som var den verkliga patienten fick inte en syl i vädret...det bästa av allt var att dom var självklart kristinehamnare.................
Min söta farnor fick 5 gigantiska sprutor rakt in i bröstet, inte så lustigt. Håller tummarna för att det är godartat!


Vem fan vill sitta här?

Can you feel it?

Denna korta men äckliga konversation överhörde jag på bergvik igår:
(Kvinna i 35 års ålder kommer ut från toaletten och utanför står vad jag gissar på är hennes mamma och hennes lilla dotter. )
Kvinnan säger: det fanns inget toapapper så jag fick ju ta en strumpa o torka mig med.
Hennes mamma: men herregud det kan du väl inte göra
Kvinnan: jamen vad ska man göra då?

Eeeh what? Jag måste ju tro att hon inte gjorde nummer ett iaf, för då är det väl inte så jäkla svårt att överleva utan toapapper? Jag är inte äcklad av mycket men den här kvinnan tog pris för den här gången helt klart. Nasty!


För övrigt hoppas jag att ni spanar in "Baksmällan" om ni inte gjort det, den var minst sagt rolig!

Love and Addiction

Gud vilken skitdag. Kallt och regnigt, jag sov alldeles för många timmar i natt (11!) och det förvandlar mig automatiskt till en tjurig zombie, känner mig helt lealös. Tacka vet jag exakt 8 timmars sömn. Och lite Sol gör verkligen skillnad......
Mamma o pappa har åkt till Tyskland med faster och farbror en vecka, kan ju hoppas att solen skiner där iallafall. Själv börjar jag jobba på torsdag och det ska bli skönt faktiskt. Särskilt om det ska vara sånt här väder för då kan det kvitta. Känner ni hur positiviteten lyser genom dataskärmen?? Inte?!
Nu har vi bokat biobiljetter till kvällen i KD, det fick bli "Baksmällan".hoppas den bjuder på lite skratt... Skönt när man har presentkort och slipper betala iaf... :D

Annars står det mesta still just idag, såväl kropp som hjärna!


ja tack.

Ride my wild heart


Vilken toppenkväll det blev!

Vi hade jättetrevligt hemma hos Hanna, och likaså på statt! Tack för det :)
Sov som ett barn i Annas stora säng och när vi vaknade till liv tog vi en bakislunch i form av souvlaki. Som alltid orkar jag äta en fjärdedel av maten...inte så ekonomiskt. Nu är jag hemma igen och Udda parkerade sig snabbt i mitt knä och just nu känns det som mina knän ska gå av då jag har fötterna på bordet och datorn på magen typ och kattstumpan däremellan. It wont last long kan jag säga..


There's a fine line between pleasure and pain

Home sweet home! Har haft en underbar semester och vi har haft otroligt tur med väder, hotell och område. Träffat massa trevliga människor och bara njutit av allt. Synd bara att en vecka går för fort jämt och att brännan rinner av på flygresan hem....men lika glad är jag för det!
Idag är det lördag och jag sitter och målar naglarna, ikväll blir det fest hemma hos Hanna i kga, så vid fyra kör pappa mig till Anna så vi kan bli sambos över natten och fixa iordning oss ihop! Ska bli väldigt roligt. :)
William prinsen fyller 6 år idag och den andra William & jag "firar" 7 år, off and on då såklart vi vill ju inte skilja oss från mängden ;)
Wille gör sig klar för att åka till örebro och gå på inflyttningsfest med alla kompisar, tror säkert dom får det skoj dom med!
Blev en kort update men jag orkar verkligen inte skriva mer för stunden. Måste ju fortsätta med naglarna :)


Wiiiii!