Put me back together

Mamma & Pappa,
jag önskar mig en ny rygg i julklapp. Utöver förklädet då som vi pratade om häromdagen. Så off you go!!

Kattinfluensan?

Det är någonting i min kropp som har irrat runt nu i flera dagar men verkar inte hitta ut! Hellre är jag sjuk än att gå runt och känna mig halvdan. Jag kan inte ens förklara hur jag mår, jag mår bara inte helt vanligt. Imorse var jag väldigt nära på att skippa skolan men tog mig dit ändå, det hade nog kvittat för jag satt som en zombie hela lektionen. På eftermiddagen tog jag en promenad i kylan med Hedström som jag inte sett sen i somras tror jag tyvärr. Snart kan vi kalla henne Konstapel Hedström på riktigt. Det ni!

Eftersom man får äta vad man vill när man mår "dåligt" och jag redan tagit helg...så blev det lite torsdagsmys med pannkakor, grädde och sylt. Jag har även knaprat på några ostbågar men det är jag värd.

Imorrn är jag som sagt ledig, jag ska sova ut och försöka bli pigg, läsa min bok som jag lånat av mamma o pappa, den är hittills väldigt spännande och sådär övernaturlig som jag vill ha det! Nattfåk heter den.
Kanske kanske läsa lite studentlitteratur............helst inte dock. Kanske ta en sväng till Kga och krama lite på Anna. W ska iaf jobba typ hela dan och hela kvällen. Hurra?
Ikväll har han iaf lovat mig att se The Omen med mig..moahaha.
Scaredypants!


come on come on please shake me

Det är ju inte varje dag man sitter och längtar tillbaka till tonåren. Men spotify har en tendens att få mig att vilja gå tillbaks till sissodär 16-17 års åldern. När man var sådär kaxig, orubblig och levde på luft, musik och kärlek. Det sistnämnda sitter ju kvar rätt hårt än idag men kanske av en annan kaliber än vad som rådde när man var tonåring.
Det är nästan ohälsosamt vad musik kan ge dig flashbacks från en tid du knappt mindes förrän "den där" låten spelas. Helt plötsligt minns du så mycket. Om jag bara kunde gå tillbaks för en kväll så skulle jag göra det utan att blinka. Så har det inte alltid känts.

Med risk för att låta gammal och grå, så får jag nästan lite ångest över hur spännande allt var när man var i den där åldern. Just nu sitter jag i nån sorts mitt-emellan-ålder och kan varken gå framåt eller bakåt. Det är frustrerande.
Det skrämmer mig samtidigt hur fort livet går. Jag hinner inte med! Kan vi bara trycka på paus en liten liten stund?
Är det inte otäckt att livet har medfört så mycket roligt och spännande men händelser som du samtidigt aldrig kan få tillbaka? Ge tillbaka!!

Jag kommer ihåg när jag var liten, och kom i underfund med att människor faktiskt dör - för att aldrig mer komma tillbaka...jag ser mig själv i mammas o pappas vardagsrum lätt hysterisk och gråter "ni får inte dö". Lite så känner jag för allt just nu, ingen får dö, ingen får gå mig förlorad och inget ska tas ifrån mig! Om det så är minnen, människor eller ting. Mine mine mine.

Nån dag när jag har tid ska jag scanna in massa gamla bilder från förr och lägga upp här så alla kan skämmas o glädjas på samma gång :) Men scanner har jag bara hos mamma o pappa och jag upptäckte att jag bara har ett enda fotoalbum här nere, resten är på vinden. Men här är några få GAMLA bilder :)

Studenten 2001.........


Helen, remember this? Arvikafestivalen..1973? ;)

 

En juldag om jag inte minns helt fel...här var det inne med krusade slingor i håret kommer jag ihåg! :D

 

 

Nu



Fistful of love

Idag har jag köpt ett väldigt sockersött smyckeskrin, jag såg det för längesen men så tog det slut...men nu hade de fått in nya. De är ursprungligen från London men jag köpte mitt på Rosenbergs här i stan för 239:-.






Bilderna gör det inte riktigt rättvisa, det ser mer ut som ett smyckeskrin för barn här men det är finfint in real life!

Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen?

Idag kunde jag tänkt mig att ha suttit i rullstol hela dagen. Det känns som jag har blivit överkörd av en ångvält. Min kropp är ett enda stort blåmärke av träningsvärk. Det är nästan så det gör ont att andas. Men vad trodde jag? Att jag kunde köra en timmes pass för första gången på evigheter och komma undan smärtfritt? I don't think so. Tanken var att köra ett pass imorrn med men nu ser det ut som det blir förskjutet till lördag för Wille blev tvungen att jobba. Kanske lika bra det för visst brukar träningsvärk bli värre 2 dar efter? Vilket betyder att jag inte kommer kunna röra mig ur fläcken imorrn överhuvudtaget. Vilken tur att jag är ledig då!

Ute är det snorkallt och efter att vi kom hem från Kstad så blev jag så galet trött och frusen så det känns nästan som jag skulle ha nån intressant influensa på gång, men det ska vi verkligen inte hoppas på för jag har inte tid att vara sjuk. En varm dusch hjälper säkert. Kanske mot träningsvärken också? När hösten/vintern kommer blir jag på en gång duschoman. Jag duschar 2 ggr om dagen bara för att jag fryser så förbannat. Min hud är inte lika förtjust som själen dock. Men nåra månader kan den väl stå ut, jag är ju iaf snäll och smörjer in den efteråt.

Lars Winnerbäck har kläckt ett relativt nytt album som jag nu försöker anamma. Förr i tiden hade jag en lätt avsky för Lars Winnerbäck men jag måste säga att han växer på mig för varje år. Det här året är han en rätt så nära vän på kvällar och dylikt. Så när han väl kommer till karlstad nästa vecka bestämde både jag och anna att det faktiskt vore kul att gå och lyssna. Så nästa onsdag är det dags. Det ser jag fram emot!

Något annat jag ser fram emot är dden dag mitt hår får besök av en frisörsax och lite färgämnen. OJOJOJ nu är det allt förskräckligt. Kanskekanske kan jag ha nåt på gång? Det får vi se. Men Snart måste det hända nåt annars tror jag mitt hår strejkar och trillar av. Vinterdepression helt klart.


Måndag. en lång dag.

Ooh va kul det var att svettas "lite" under badmintonpasset! Det är verkligen roligt tycker jag. Förmodligen den enda träningsformen som faller mig i smaken. Till och med så mycket att det blev ett nytt rack och nya inneskor!


Så nu hoppas jag på fler speltillfällen. Onsdag ser det ut att bli härnäst iaf.


För övrigt idag har W & jag suttit på bibblan och läst. Han har tenta nästa vecka och jag behövde bara läsa helt enkelt! Segt. Jag är en sån som helst behöver ett helt kylskåp bredvid mig för att orka plugga mer än en timme men icke sa nicke. Imorrn ska wille haka på till KAU o sitta i bibblan där under de timmar jag har lektion, efter det ska vi in till city och lämna in hans mobil på 3 då den är trasig. Bibblan i khamn har ju inget tyst rum så det var nästan värre än att sitta hemma kan jag tycka.


Stjärnstudenterna ;)

Nu kommer snart Willes pappa på kvällsmat och efter det tänker jag lägga mig i komatillstånd framför tv:n!
På återseende....

I've got soul but I'm not a soldier

Imorrn ska jag äntligen få spela badminton! Jippi :) Kommer flåsa som få och spela som en kratta men det är det helt klart värt! Wille kommer spöa skiten ur mig men det är det också värt!
Har haft en skön söndag, hållt mig inomhus med all rätt för på söndagar är allt tillåtet. Anna var här i fyra timmar och det var väldigt roligt att få lite kvalitetstid med dig! Mer sånt. Det blev fetaost & spenatpaj, och bullar á la Turenkvist, gott men nu borde jag inte äta nåt mer på en vecka.

Imorrn måste jag plugga lite, och så ska jag ringa till veterinären för att rådfråga lite om min tjockis här hemma, hostan kommer och går och jag vill veta lite vad vi borde göra. Mitt lilla hjärta. Men sjuk är det sista hon är, så tur är väl det. Min kreativa mamma har gjort en aktivitets"platta" till Udda som hon fick idag, vilken hit! Nu kanske hon kan sysselsätta sig själv lite mer. The crazy catlady speaks again.

Annars i veckan blir det kanske ett badhusbesök? Plugg blir det en del iaf då vi som läst inriktning Barns utveckling & rättigheter ska anordna lektion för de övriga klasskompisarna till nästa vecka. En dejt med Hedström kan vara bokad till torsdagen. Annars är det rätt blankt. Jag hoppas ju att min hårt studerande och hårt jobbande sambo (iaf den här veckan :D) har lite tid över så vi kanske kan göra nåt skoj. Meeen det får vi allt se det.

BTW så har jag köpt min första julklapp idag! Men vem det var till tänker jag inte avslöja.

Ja det här var ju rätt meningslöst.

Baaaj



Jealousy, turning saints into the sea.

Det här kan vara en av mina all time favourites.

 

Lördag. Karlstadtripp med ma & pa. Trevligt. Inköp: nya svarta leggings med dragkedja. Jag gillar dragkedjor. Grå farfarströja modell lite längre. Nu; soffsittning med vinglas i hand. Händer ikväll då? Jadu. Jag skulle kanske kunna sitta här, bli glad i hågen som de säger här i värmland. Och i slutändan gå ut. Men så blir det nog inte. Det blir nog sushi & film. Livet är allt bra förutsägbart ibland. Imorrn: date med fröken Turenkvist & DET ser jag fram emot, det var mer än hundra år sedan. Och det är ganska lång tid i människoår. Glöm inte att ställa tillbaks klockan inatt people.


Bulleribulleribock

Min baby är hemma & det står nybakade vaniljbullar framför mig - med kall mjölk såklart. Gossip Girl marathon i soffan och kvällen är gjord.


Jag hade ju såklart inga bullformar så estetiskt sett blev bullarna katastrof, men smakmässigt så kan vi väl säga att Wille är i exstas. Jag använde mig av rörsocker i fyllningen istället för vanligt socker, tillsammans med vaniljsocker. Det blev nästan lite knäcksmak på det hela!
Mums & Godnatt på er :)

somebody told me you had a boyfriend who looked like a girlfriend

Jag trodde att jag skulle vara först med att upptäcka likheten mellan dessa karlar. Tji fick jag för det var jag inte. Men jävligt lika är dom!


Gary Sinise - CSI NY & Andreas Carlsson - idol?

Why do I keep counting?

Har just kommit hem från skolan. Idag hade vi en lektion som hette "Berättande" där vi gick igenom lite hur sagor och berättelser är uppbyggda osv. Vi hade i uppgift att ha med oss något som betyder mycket för oss och berätta om det (okej om det inte har framställts som lekis innan så nu tar det här fan priset.....) Anywho, så var det kul att höra om allas olika saker, en del historier lite mer humoristiska än andra. Vi fick ta del av en riktigt ledsam berättelse som slutade med att hela klassen satt och fällde tårar och det slog mig än en gång hur himla fort mattan kan dras undan under fötterna på en....så om jag inte säger det speciellt ofta, så till alla nära & kära: Jag älskar er! Icke att förglömma.

Dagen fortsatte i ett möte om examensarbetet - jag är sugen på att börja nu! Men det är visst tusen andra saker som ska göras innan det blir höst 2010! Attans.

Nu är det "helgen" för min del, även om jag har på känn att jag kanske får jobba imorrn och fredag. Dom ringde igår och frågade om idag, men det gick ju inte...sen ringde dom idag om imorrn, men jag hann aldrig ringa upp i tid trots att dom var snälla och väntade länge med innan dom bokade nån annan. Men jag fick information om att jag kanske kunde förvänta mig en "extra väckarklocka" imorrn och det är väl bara bra för plånboken, även om jag är sugen på att sova ut!

Wille kommer hem imorrn med - yeeey! Och galet nog ska han vara hemma hela nästa vecka! Fantastic.

Nu ska jag vila en stund sen ska jag banne mig dra mitt arsle ringvägen runt!

Many shades of black

BitterBritta in the house!

Idag är en sån dag då jag helst vill krypa ur mitt eget skinn och sen bränna skinnet och krypa in i en lite mer munter kropp och själ.
Det kryper olust längs benen på mig - och vi vet ju alla hur kul det är när det är på detta viset. Min pappa tror inte att PMS existerar utan att det är nåt som vi som lider av det hittar på och använder det som en ursäkt för att få vara lite extra bitska och bittra. Men jag skulle göra vad som helst för att slippa den här gnagande olustheten som bara sipprar in i vartenda organ jag äger. Jag får en släng av tourettes helt enkelt.
Normalt sett är jag redan en känslosam person med ett uns av humör...vid PMS kan vi väl säga att unset har förvandlats till olaga hot.

Så eftersom tourettes innebär ofrivilliga tics - som i det här fallet innebär bittra anfall mot försvarslösa personer...så tänkte jag passa på att skicka en hälsning till DIG som känner sig träffad. Du kan bättre! Och nej det här är ingen speciell person, jag tycker bara att många kan bättre! Ni kan vara bättre personer, bättre kompisar, bättre pojkvänner, bättre servicepersonal, bättre lärare, bättre djurägare, bättre syskon, bättre flickvän, bättre chef, bättre bilförare, bättre granne, bättre whatever!!
För min del, jaa jag kan bättre jag med. Men inte idag. Idag är jag nog bara körd för improvements.

Five pretty birds?

Jag har ju tidigare nämnt att det är lekis jag går på och inte universitetet. Iallafall så, idag har jag redovisat mitt lilla matteprojekt.


"Fem fina fåglar" i ny tappning ;)
Nu kan ni arbeta med färger, och antal med era små barn :D
(Ha i bakhuvet att jag läser småbarnspedagogik så detta ska alltså gynna 1-3 åringar...inte 25 åringar.)

Fem fina fåglar satt på en gren, en ramla av och då var det bara fyra fåglar kvar.

Fyra fina fåglar satt på en gren, en ramla av och då var det bara tre fåglar kvar.

Tre fina fåglar satt på en gren, en ramla av och då var det bara två fåglar kvar.

Två fina fåglar satt på en gren, en ramla av och då var det bara en fågel kvar.

En fin fågel satt på en gren, den ramla av och då var det bara grenen kvar.

 

You kids have fun now!



February Stars

Det här mina vänner är världens godaste äpple.

Imorse var jag och tove ute och powerwalkade i två timmar. Det här äpplet räddade mitt liv när vi kom hem igen, svulten & trött i benen som jag var.

 

Det här mina vänner är min nya juicefavorit. Mmmmm

 

Och det här mina vänner är min kyckling och pastagratäng som jag gjorde idag, med recept som jag tog från tidningen "Laga lätt".

 

Efter lite gratinering såg den ut såhär och smakade ljuvligt!

Wille gick miste om denna mat då han åkte tillbaks till Trollhättan igen...ses på torsdag babe.


Suntag

Sunday bloody sunday...kallt som satan men fint väder det får man ju vara tacksam för! Jag har vart på djurhemmet hela förmiddagen, nu var det ytterligare tre mammor med ungar så sammanlagt är det 5 mammor med ca 4 ungar var...sötare än sötast. Dock hade en del förkylningssymptom och jag befarar att kattsnuvan har återvänt. Bara att hoppas att jag inte drar hem nåra bacillusker till mina egna hårbollar.
Helgen har varit mysig, jag har ju iofs varit ledig sen i torsdags...
I fredags var jag iväg med mormor så hon fick hämta hem sina nya fåglar som hon döpte till Bonnie & Clyde :D
Det blev ingen undulat utan två zebrafinkar. I fredagskväll var jag och Willy hos Tove som var hemma över helgen, vi gjorde "egen" hamburgertallrik á la halvfabrikat...quornburgare, bröd och pommes med tillbehör...vi bakade också en äppelpaj och invigde Marabous nya chokladkaka: "Vinter"...den smakade jul. Spyfärdiga kollade vi på Idol där helt rätt person åkte ut - thank God!
Igår jobbade Wille hela dan och även idag. Men jag och tove var hurtiga och drog till badhuset på morgonen och det var väldigt skönt! Sen handlade jag och mamma inför kvällens matlagningstävling del 2. Pappa & Wille stod för matlagningen och det gjorde dom jäkligt bra :) Det blev en mustig gryta på kalvgrytbitar och champinjoner, till förrätt var det en jätteräkor på en bädd av färska rödbetor och till efterrätt en choklad"smet" med fruktkompott. Fantasin hade dom inga problem med iaf och sanningen är att de leder än sålänge!
Tyvärr glömde jag kameran så det blev inga kort.



roligare än så blir det inte!

Creepy crap!

Excuse me, känner ni igen damen till höger? Som har framställts som om hon har världens största näsa? Och i ett annat uppslag ser ut som en akneförstörd tonåring? Yepp thats me. Tur att det inte var topmodel vi gjorde reklam för, då hade det gått käpprätt åt skogen. Aaja, sånt man får bju' på ibland.

Dit jag vill komma iallafall är att om sissodär två veckor är det Halloween - och jag kräver att Tove, Cornelia & Hälen kommer hem! För då ska vi göra spökbanan på Boda!!

Kom det blir kul.

Om nån annan också är sugen i vänskapskretsen så är ni självklart välkomna att joina också. Ta med en defibrillator ifall ni skulle få hjärtstopp av skräck. Och ett glatt humör förstås :D

 

ja ja ja ja!!!


Ge mig idéer!

Alltså, till nästa vecka ska vi ha med en 'sak' som betyder mycket för oss till skolan. Och sen berätta om den...(ja jag går på lekis...) och jag kan bara inte komma på vad jag ska ta med?! Husdjur var tydligen förbjudet så där rök katternas 5 min i rampljuset....Wille kan jag ju knappast ta med....nej VAD ska jag ta med?? Förslag?


Den här godingen har ju en del tricks att bjuda på annars, till höger mediterar hon lite. På rygg hängandes ner för soffan....det blev lite situps på vägen upp.
Yeah!



Take this heart and make it all worth while

När jag är ute och kör bil, kan jag aldrig låta bli att sjunga med. Gärna högt och så 'rätt' som jag bara kan. Ni är säkert fler med mig som har denna vana. Alltid när jag kör själv mellan Khamn & Kga, gapar jag som värsta tuppen och jag gillar't. Idag stod John ME's 'Paris' på repeat tillsammans med Antony & The Johnsons 'Knockin' on heavens door' (ok den är liiite svår att sjunga med i men man kan definitivt känna känslan!) och för att sedan slippa undan begravningsstämningen från Antony så festade jag loss med 'Pokerkväll i Vårby Gård'. Synd att sträckan mellan Khamn & Kga är så kort....kanske kan jag gala med klasskompisarna imorrn när det är min tur att köra? Kanske får dom att vakna till!?

Du får bortse från knastret..men det fanns inga andra! Fin är den hur som helst.

 

 

 

Pepppepppepp!

Ut och sjung lite med er nu! Men glöm inte säkerhetsbältet ;)

(och öronproppar till eventuellt sällskap)

 


I feel oh so creative

Idag var jag på min VFU plats för att "ta igen" en dag som jag missade under sista praktikperioden för att jag istället valde att jobba...på samma avdelning.....vi får ju inte jobba under VFU tid så då valde jag att ta igen den dagen istället och tjäna lite pengar när tillfälle gavs! Under rasten åkte jag till Lidl och inhandlade en himla massa pysselgrejer! Jag tänkte att Maria o jag kanske kan vara lite kreativa imorrn när vi ska ses, och så är det bra att ha inför VFU och dylikt. Man måste ju vara lite extra kreativ när man är i den här branschen ;)


Låt oss hoppas att kreativiteten flödar imorrn...?



Helgen har sprungit förbi som vanligt, i lördags hade vi ju en liten mattävling och det var svårare än vad man trodde. Pappa hade ju köpt så sjukt mycket olika ingredienser...men det blev bra tillslut och han har poängsatt oss så på lördag blir det revansch då det är mammas o min tur att handla och willes och pappas tur att laga ;)


Det gäller att tänka efter när man ska använda sig av både räkor, crabsticks, kycklinglår, skinka, maränger, savoykål, jordärtskockor, rädisor, linser och en hel del mer...:D

Imorrn och onsdag är det skola som gäller, korta dagar båda två. Sen på onsdag kommer förhoppningsvis min andra hälft hem. Annars drar jag nåt gammalt över mig.
Nu ska jag ta med mig ljudboken ut på promenad!

Tack för mig heej.

Me, myself & Sushi





Har man sushi och en tjock katt som vill dela maten med en, behöver man inte känna sig så ensam.

Jesus doesn't wan't me for a sunbeam

Jag börjar känna mig som en 'crazy cat lady'....har varit så sjukligt jävla trött hela dan så när jag kom hem från skolan satt jag mig i soffan och har inte kommit upp därifrån än, bortsett från lite kvällsmatslagande. Har legat nos mot näsa med tjockisen och bara funnit mig själv i nära komatillstånd. Vad detta beror på vet jag inte för jag sov rätt bra inatt. Det kan vara allt från tristess, höstdeppighet eller bara allmän olust.
Jag har ritat lite i mitt skissblock & lyssnat på New Moon på ljudbok, uppföljaren till Twilight för den som undrar. Jag tog den amerikanska varianten för att fräscha upp engelskan lite plus att jag har väldigt svårt för att koncentrera mig när det sitter nån gammal svensk gubbe o mumlar.
Trött på att sitta som en gammal uggla här själv på kvällarna om jag ska vara ärlig. Behöver jag flytta månne???


Jag saknar den här lilla tjejen, och hela hennes stora familj.
Kunde jag skulle jag åka imorrn.



Den här känslan som jag har är inte min, den blev kvar, är den din?

Idag har vi pratat om hjärnans utveckling hos små barn, och det är väldigt intressant måste jag säga. Jag har även till 95% bestämt att jag ska skriva om språk hos små barn i mitt examensarbete. Det måste vara bestämt till 15 november - vilket gör att man faktiskt KAN se ett slut på denna evighetsutbildning!

Efter skolan åkte jag direkt hem till mormor och morfar för att tacka för kryssningen, och leverera lite godsaker. Mamsen var där också, och duktig som hon är hade hon med sig massa böcker till mig om barn och språk! Mormor bad mig även att köra henne till Kga på fredag eftermiddag, för att hon vill köpa en undulat! Konstigt tänker ni, men inte jag. Min mormor har haft fåglar i 40 år och är nästintill expert på olika arter och nu var det ett tag sen hon hade några fåglar och ville ha nåt att pyssla med så det blir nog toppen. Det ska bli en tam sak! Och gul är ett krav..:D


Efter det tog mamma o jag en timmes promenad i stormen som nu har hägrat i hundra år känns det som. Och vi har bestämt att vi ska ha en myskväll hemma hos dom på lördag. Pappa ska få en summa pengar av oss och sen får han handla vilka ingredienser han vill (helst utan att tänka på nån specifik maträtt) sen är det upp till mamma o mig att hitta på nåt spännande av det! Ska bli skönt att bara vara hemma och ta det lugnt, det ser jag fram emot. Wille kommer inte hem denna helg så vi får överleva utan honom tills nästa vecka.
Skola till tolv imorrn - sen helg! (Eller ja...läsa såklart..)

I'm a cuckoo

Jäkla skitjag. Jag kan inte göra en enda bra handling idag. Och det inkluderar en bokstavlig handling på affären. Jag funderar starkt på att skaffa en personlig assistent. Någon? Anna? Jag skulle behöva stöd i tillvaron med till exempel: handla bra och vettiga saker när jag går till Maxi - inte bara komma hem med två påsar fyllda med saker som jag inte vet vad jag ska göra med. Andra exempel är som alltid, rör på fläsket, vara en bra och trevlig person, idag är inte min personlighet det vackraste jag har och det tror jag inte den var igår heller...imorrn kanske? Ja vad kan vi mer hitta på för att assistenten ska känna sig värdefull? Du märker nog när du hamnar i min vardag. Välkomna med ansökningar!!


Men en stormnatt kan du höra Nån som ropar: Hej hå! Ifrån havets djup det kommer Och det låter så Hej hå! Hej hå!

Jag är tillbaka på torra land. Jag tackar alla makter i universum för detta. Om jag inte var förtjust i att åka båt innan hemfärden från Tallin igår, så kan jag nu tillägga att jag aldrig mer vill åka båt. Ever. Jo om det är en resa på max 3 h. Och inte när det är typ 20 sekundmeters storm mitt ute på havet!! Det började i stort sett direkt när båten lämnade hamnen och vi skulle sätta oss att äta, jag beställde en caesarsallad.......det var ett waste of money vill jag påstå när jag inte kunde äta nåt för helt plötsligt mår jag nåt så grymt illa. Jag som aldrig har varit åksjuk i hela mitt liv. Jag ska aldrig mer håna nån som är åksjuk...
Wille mådde inte heller toppen så vi införskaffade "åksjuketabletter", men jag tror man ska ta dem i förebyggande syfte va? Dom hjälpte iallafall inte speciellt mycket. Båten gungade och skakade och tillslut blev jag tolv år och ringde mamma...från ingenstans i Östersjön och grät en skvätt och talade om att det här kunde vara mitt sista samtal i livet....vilket min kloka mamma inte trodde på och tur var väl det. Så summasummarum är att jag har sovit max två timmar inatt, osammanhängande - jag har aldrig mått så illa i hela mitt liv & jag ville verkligen bara kliva av båten och då blir det fan extra jobbigt när man inser att det är ungefär 15 timmar kvar innan man får sätta foten på asfalt. No more boats for me!

Men övriga resan har varit jättemysig! Och ditresan var faktiskt smärtfri men man kan väl få överdriva en smula för att få känna att man lever?? ;) Hytten vi hade var jättefin (för att vara en hytt.....) det fanns fruktfat och mousserande - all for free o det gillar vi! Väl i Tallin kollade vi in hotellet och sen tog vi och utforskade Gamla stan och dylikt, en söt stad med kanonkass shopping så min plånbok var mäkta stolt över mig! Käkade middag på hotellets restaurang på kvällen, den hade fått väldigt bra rykte så vi testade. Willes mat var helt galet gott, min skulle säkert vara helt fantastisk om det inte var så att dom missade o skriva i menyn att det var färsk chili i, och min mun ville ta livet av sig. Även wille reagerade så jag talade om för servitrisen att dom måste ju för fan varna! Hon pratade med kocken som bad om ursäkt och frågade om jag ville ha nån annan maträtt, men då orkade jag inte krångla. Men sen hade dom iallafall bjudit på min maträtt och våra två efterrätter visade det sig på notan så det var det värt ;)
Alkohol har inhandlats en hel del - till billiga priser så nu känns det nästan som vi behöver ha bjudning snart :D

varför envisas vissa hotell med att ha ett sånt här fönster in till toaletten?

 

ingen stad utan mcdonalds va!

 

döm min förvåning när vi såg detta från fönstret..nån slags slitzfotografering var på gång!

I Estland äter dom "Sips"! det tyckte jag var väldigt kul.

 

Och såhär ser jag ut när jag mår bajs ute på havet. Det ska tilläggas att jag "sov" hela natten med kläderna på, även sminket var kvar och det är nåt jag hatar men jag kunde inte stå ut med att stå upp för att tvätta mig. Det var nästan så jag låg med skorna på också - ifall jag skulle behöva leka titanic. Jag låg faktiskt och försökte komma på hur pippisången går som sjungs i pippi på dom sju haven...det enda jag kom ihåg var 'kalle teodor'...

Men nu är jag hemma och sängen skriker efter mig......direkt efter Anna Anka & co.

And by the way, 6 november släpps kents nya skiva! Yeeey!


Monday you can fall apart Tuesday, Wednesday break my heart Oh, Thursday doesn't even start It's Friday I'm in love...imorrn iaf :)

Det här med att ha heldagsföreläsningar är som så mycket andra saker - inte min grej. Kanske om föreläsaren drog till med en show men det hände knappast idag. Sömnpiller behövde man inte ta med sig för det fixade hon ganska bra själv - sen om ämnet är intressant är en annan sak för det går ändå till spillo när man halvsover....
Tillslut blev vi alla såklart totalt övertrötta och humorn sjönk drastiskt i samma stund. Den dåliga humorn satte kvar när vi satt oss i bilen och skulle åka hem, jag skrattade så tårarna sprutade och var nära på att kräkas. Men kul var det.


Vi fick äran att sitta på läktaren idag och "se ner på alla andra" ;)


Emma förvandlades till en mystisk kvinna i burka mitt under föreläsningen

Nu håller jag på att packa till kryssningen....och eftersom wille och jag är experter på att överpacka såfort vi ska nånstans så gör vi det den här gången med. Det vore ju synd på en sån fin talang annars.