Slice of life

Vi firar inte så mycket valborg här idag, bortsett från det obligatoriska vinglaset då'ra ;)
Valborg känns mer som en såndär "högtid" man firade när man var ung och dum och drack hembränt och punköl...
Vi kalasar till det mer imorron när vi ska till mamma och pappa på plockmat med några andra från släkten!
Bankmötet imorse gick bra, nu handlar det mer om hur vi själva vill göra och om det är fler nötter inblandade.
Resten av dagen spenderade Wille på golfbanan medan jag myste med katt, och pysslade med mamsen.  Vi tog en sväng till farfars grav och satt dit lite blommor bland annat.




Vid graven såg jag en sånhär äckelpäckel =D
Men iofs ytterligare ett vårtecken.


Min egna lilla bebis..♥

Godnatt alfons åberg...för evigt!

Idag har vi analyserat "Godnatt Alfons Åberg" i ungefär hundra år. Varje grupp skulle redovisa sin bilderboksanalys, av nån anledning stannade tiden upp när vi kom till de två grupper som redovisade ovannämnd bok. De fick ungefär en timme, medan vår grupp och Mias grupp fick sissodär 15 min. Tack för det "fröken". Min åsikt är för övrigt att man kan lätt analysera sönder en bok, så för min del vill jag aldrig mer läsa "Godnatt Alfons Åberg"!

Nu är mannen hemma igen och jag ser fram emot en hel helg med honom utan jobb från hans sida! Hurra! Imorrn ska vi befinna oss på banken kl.10 för ett viktigt.....möte. Sen får vi la se hur det går. Blir knäpp på att det boende vi har våra ögon på ska vara så löjligt dyrt. Galet. Vi kan ju bara hoppas att ingen annan är intresserad och lägga "skambud"? Mjaaa vi får se.

På söndag är det öppet hus och invigning för gymavdelningen på det nya fina Sannabadet som öppnar så småningom här i stan. Och jag är lite sugen på att börja träna där.....men det är dyrt! Det står att det kostar 199:- i mån om man är ungdom/studerande....jag är ju studerande! Så vi kan ju hoppas att det gäller för oss "äldre" studenter. Annars kostar det 299:- i månaden och för en student kan det vara en himla skillnad. Jag vill helst inte signa upp mig på ett år....hoppas det finns andra alternativ! Det ser otroligt fräscht ut, undrar bara hur invaderat det kommer bli?!


Bara några glimtar av vad som skulle kunna piska mig i form..

Sen undrar jag lite, vart är vårsolen och grönskan?!
Kom igen nu da..

Att skratta sig till sömns.

Igår somnade jag med ett leende på läpparna. Eller okej, jag skrattade mig själv till sömns. Smått hysteriskt emellanåt. Anledningen till mina skrattanfall var den här:

Konsten att skriva om rätt så negativa upplevelser på ett icke allvarligt sätt är inte så tokig. Sen att vissa saker faktiskt bara är roliga gör saken bättre. Mia Skäringer skriver rakt från hjärtat med en touch av "krillehöladialekt" och jag älskar såna här böcker. Jag missade hennes "show" på KAU och i khamn, och jag vet att hon kommer till degerfors men där var det slutsålt men en extrainsatt show mitt på dan....men just nu nöjer jag mig med boken.

Det stycke jag skrattade mest åt igår kväll var när hon beskriver hur det var att föda barn: "Håll tillbaka. Tryck på. Hjärtljud. Stjärtljud. Lavemang så man inte skiter på sig. En mellangård som exploderar. Bara Sörgården och Norrgården kvar. Vart ska lilla Olle ta vägen, eller vem det nu var som bodde i Mellangården?" Sen i slutet av kapitlet skriver hon: "PS, jag sökte på google. I Mellangården bor Lisa, Lasse & Bosse. DS."

Hahahahahahahaha.


När det blåser på månen

Vad det än är som har tagit över min kropp så gör det min aptit rätt så obefintlig. Så kvällens "mat" fick bli en fruktsallad. Melon, ananas, apelsin, gul kiwi & banan - med en klick kesella. Det var det enda jag kunde tänka mig att äta. Magvärken är bättre men jag är öm i magen och i resten av kroppen är jag allmänt orkeslös. Tog en omväg hem till mamma o pappa förut, hade tänkt orka 45 min men efter 30 gav jag upp och dog lite på deras altan. Pappa fick ta min puls som kändes som den var på väg ut genom skinnet på mig. Blä blä blä på det här.


Barnsligt gott att dricka juice med sugrör =D


Mmmm...kesella...

Magont & sötsak

Jag undrar om det var dagens bacill eller vad det nu är som gjorde mig så galet trött igår...jag kände mig lite 'magkatarrig' imorse, lite illamående och allmänt blaskig men det gick över i hunger..som sen gick över i extrema hugg i magen och dom har fortsatt sen dess med jämna mellanrum och det gör så galet ont. Så jävla irriterande. Jag gav mig på att plugga lite hemma hos mamma o pappa efter skolan men det blev ingen lång stund, var tvungen att åka hem o lägga mig ...nu sörplar jag acidophilusfil för att se om det hjälper. Vill gå ut och gååååååååååååååå! Men när jag går runt och grejar hugger det ännu värre. Självklart. Och alla ni som vill komma med spännande gravidspekulationer kan save yourselves the fun! ;)
Tröstade mig med två nya inredningstidningar och den här underbara videon på mitt sockersöta kusinbarn:


Sleepyhead

Idag har jag varit så sjukligt trött. Tydligen klarar jag inte av att vara vaken, nykter & social mer än till klockan 00.30 nuförtiden. Det känns ju kul. Vi hade hur trevligt som helst hemma hos Madde & Pär, god mat fick vi och även bebisgos med Alfons (och alvar!). Wille och Pär körde nån egen variant på vinprovning så min sambo sov till halv tolv idag och var inte superpigg - men å andra sidan det är ju inte jag heller. Sov till tio, sen på förmiddagen kände jag mig som ett åskmoln och gick mest och morrade för mig själv, som tur är försvann åskmolnet och bara tröttheten blev kvar. Vi åkte till kga för att inviga Maxi där (känns som man är på matbutiksturné nuförtiden) resultatet blev en tusenlapp fattigare men ett himla fullt kylskåp. Väl hemma la jag mig för att läsa lite skolgrejer, konstigt nog somnade jag inte på sängen, inte heller i studierna. Men en stund senare när jag satt i soffan med datorn i knät, somnade jag sittandes...vaknade till i två sekunder för att ställa ifrån mig datorn och sen falla som timmer mot Wille och sov vidare. Kul tjej, verkligen. Skulle egentligen gett mig ut på promenad med Tove men pensionär som jag är fick jag snällt strunta i det och fortsätta vara zombie. Såna här dagar är inte kul! Bara att inse att det är mer min grej att sova tidigt och vakna med tuppen för att vara den strålande tjej jag är ;)

Det blev tyvärr nästan bara katastrofala bilder från igår, kameran är inte vad den ska..


Mysunge! ♥




Innan vagnen blev överfull...försökte handla tokmycket frukt o grejer idag för nu måste min kropp komma igång igen..trött som den är. Ananas för 4,50 och melon för en tia. Good good.


Sallad på lösvikt var nåt nytt för "bönnera" ;)

Imorrn är det ny vecka igen och det finns att göra om vi säger så. Jag säger det igen: SOMMARLOV tack! Eller åtminstone SOMMAR!

Lite lördag.

Imorse vid nio tog jag och tovebaby en promenad ut till östervik...solen sken och luften var klar - men värmen fattades. Det var väldigt skönt ändå. Vi stannade och pratade med alla djuren på stadsbondgården och tove blev smått förtjust i Putte, den lejonhuvade kaninen. Senare tog vi en lunch på stan och sen har jag sprungit upp och ner för trapporna och fixat med tvätten. Om cirka en timme kommer Willy hem och vi ska vidare till degerfors och familjen Högberg/Norstedt! Ska bli en mysig kväll. Jag blir "the designated driver" idag, så den hårt arbetande mannen kan få ta sig ett glas vin eller tre. Det var väl himla fint tänkt av mig va.


Putte


"Puttttttteeee vill du följa med mig hem?!"


Kuckelikuuuuuuuuuuuu








Kärlek vid första ögonkastet...

En dag med Mia...

...kan väl bara vara bra? Vi sätter ingen större press på varandra iallafall om vi säger så och det är väl väldigt skönt =)
Fru Wiker anlände vid 08.30, vi hann se över uppgiften och skriva ner lite idéer innan allt vanligt prat tog över...sen tog vi en promenad till "Thaien" och käka lunchbuffé som är helt okej, jag är ju inget fan av thaimat annars men den funkar bra ;)
Vi fortsatte sen ringvägen till Netto och Mia har nu hittat sitt nya mecka ;) (thihi) hem igen för lite tjat och dregel över vampyrer och diverse. Klockan hann iallafall bli halv fem innan hon styrde bilen mot karlstad igen.
Strax efter det anlände sambo till min förtjusning. Eftersom jag av nån anledning hade druckit tre koppar kaffe under dagen hade jag ett visst behov av att röra på mig så vi tog en promenad till. Märks att jag har gått i fel skor för mina ben värker så jag känner för att såga av dom vid höften.
Nu ska jag äta lite vattenmelon och läsa lite tidningar och sen sova!!


En helt vanlig onsdag.

Det är väl inte så stor idé att ens nämna vädret. Jag tror ni alla har märkt att det är skitväder.
Jag funderar på att öppna Bag-in-boxen vi fick av mamma och pappa bara för att trösta mig själv lite över att det inte är sommar och sol. Sen är jag lite smått trött på min dator som bara blir överhettad hela tiden...fick panik när den bara dog i söndags, så jag la över allt på vår interna hårddisk. Den har inte dött nåt mer men om inte fläkten är "fri" så blir den brännhet. Inte så lätt när man ska skriva arbeten osv. Så när det blir sommarlov ska jag nog lämna in den på lite städning...

Hade faktiskt en väldigt bra lektion idag, det var väl på tiden. Läraren är jättebra så jag var tvungen och fråga om hon är handledare vid examensarbeten...det var hon ju såklart inte...Ska bli intressant o se vem man får som handledare. Jag gissar på att det blir nån man aldrig hört talas om.

Imorrn kommer Mia hit redan vid nio. Så först blir det lite mind-maps över arbetet som ska in om några veckor, sen har vi planerat in promenad..kanske förbi stället som Wille och jag ska spana in på fredag, lunch och en hel del tjöötande däremellan. Mia ville slänga in en stund med Twilight också, men mest små snuttar som involverar snygga män. ;) Jag ska skicka med henne böckerna hem så hon har nåt att dregla över.

Imorrn kväll kommer Willgott hem också, yaay! På lördag kommer han dock vara i Bodas järngrepp...oh well - jag pratade just med Cornelia som sa att hon ska hem i helgen och kanske tove med så vem vet jag kanske ser dem en stund!


Baby & bäbis

Non stop with this feeling

Känner mig så mycket bättre idag - yaay! Jäkligt snuvig fortfarande men kanske man orkar ta sig en liten promenad imorrn innan skolan? Vi börjar 13.00 imorrn men vi måste åka in tidigare på förmiddagen då det är möte med lärarna, så det blir nästan heldag i skolan vilket jag inte ser fram emot för jag är så SJUKT SJUUUKT skoltrött. Jag blir typ förbannad varenda gång jag går in i ett klassrum. Det känns som vi går på "Klippa, leka lära" som fanns när vi var små. Lite grrrr och lite morrrr på det.

När jag kom hem från skolan idag åkte jag nästan direkt upp till mormor och morfar där min moster nu har landat. Det är alltid lika roligt att ses! Fick fina presenter, bl.a köksprylar från Martha Stewart collection (I know right? ;) ), sminkväska, och ett himla bra nagelkit som jag just har putsat naglarna med och dom glänser som aldrig förr. Ärvde även ett par svarta jeans från Bianca, det tackar vi för! Min moster pratade om att vi kanske ska åka till Atlantic City när vi kommer till dom i aug, och det ser vi verkligen fram emot! Toppenidé tyckte både jag och willy.

På torsdag har jag dejt med Mia. Det ser jag också fram emot. Vi ska väl försöka vara effektiva och kolla över den individuella uppgiften vi har framför oss nu, man måste ju börja nångång tyvärr. Men vi ska också ha riktig kvalitetstid.
På fredag.....är jag ledig, än så länge iallafall. Och på fredag kväll ska vi faktiskt titta på ett nytt boende. Vi får väl se vad det blir för utgång för den biten. Man kan ju hoppas. Och vem vet, på lördag kanske vi får till en grillning med Madde & Pär?


babylove

Igår var vi hos Willes mamma i stort sett hela dagen och firade diverse födelsedagar som har och ska inträffa. God mat & gott fika (okej fikat hade ju jag bakat...men ibland får man väl berömma sig själv?) och kul att se alla. Nyaste tillskottet till Erikssonklanen är ju lilla Leo som snart blir två månader...gud va tiden går fort..hallå det är första maj inte nu på lördag men lördagen efter!! Galet. Jag försökte så gott jag kunde att hålla mig i från Leo eftersom jag hostar så förbannat, men det var svårt! :)


Här var Leo bara nån vecka gammal...fabror Wille övar ;)


Nu har han vuxit lite och det har även frillan gjort! Helt underbar liten frisyr som inte är fixad med, utan är naturlig...det ni! =D


Hos farmor är det mysigt.


Hos faster Emilce med.

Som en liten trofé som roterade mellan alla famnar...utom min snoriga famn då förstås!

Jag antar att Wille och jag är släktens nästa hopp...svärmor och Wille hade en kul diskussion om en situation som uppstod när Wille var yngre och nyss skaffat sin första flickvän, och Marita talade om för Wille att hon inte ville uppmuntra sin son till sex. Igår talade hon om att hon gärna uppmuntrade till sex så det kommer fler barnbarn. Inte en diskussion man har varje dag med svärmor kanske men kul var det.
;)

Karma Police

Jag skulle ringa till vårdcentralen imorse för att få en tid hos en läkare som kunde ge mig den starkaste hostmedicinen nånsin....men jag blev ju såklart bemött med: "Det är många som ringer just nu - var god försök senare" i ca en och en halv timme...så inga droger här inte. Jag beslöt mig för att städa lite för att se hur mycket ork jag egentligen har...mitt i dammsugningen gick dammsugarslangen av. Så vi kan väl säga att den här dagen inte riktigt vill detsamma som jag. Bäst att någonting blir positivt idag, annars känns det som hela veckan kommer gå åt pipsvängen.

Host.

Jag har varit uppe sen sex imorse för den här jävla hostan. Att mina förkylningar alltid går raka vägen ner i lungorna...kan det bero på att jag inte har några halsmandlar som stoppar upp bacillerna på vägen kanske? Kanske borde operera tillbaks dem. Låg inne hela dagen igår med hopp om att vara piggare idag, kanske lite bättre men fortfarande som en hög potatis. Vi åkte till Mio en sväng bara för att konstatera att jag inte vet vad jag ska köpa för mitt presentkort. Sen var det tänkt att vi skulle gå ner på stan en sväng men eftersom vinterkylan var på besök idag struntade vi idet och åkte till tillfälliga Maxi och handlade. Hem och däckade i soffan framför Vampire Diaries, Cougar town & nån underlig film som hette "Tenderness". Jag har även bakat morotskaka som ska med till Willes mamma i Hallsberg imorrn och kvällens mat blir hemmagjorda hamburgare med hemmagjord klyftpotatis överdränkt i kryddor. I skrivande stund har jag ont ända in i ryggraden av all hosta så Wille gjorde en tjejig drink till mig för att driva ut alla bacillusker. Vi upptäckte att vi inte hade nåt rödvin hemma..jag fick nästan abstinens...så himla orutinerat!




Sjukligt.

Om ca en halvtimme anländer Willy till Khamn, jag vet inte än om jag ska hämta honom på station eller om hans pappa är snäll och gör det när han ändå är i stan. Jag är helt orkeslös, det är så frustrerande. Jag skulle ha jobbat några timmar idag egentligen men jag fick lov att sjukanmäla mig och sängen är min bästa vän just nu. Men att ha sambo hemma hela helgen utan att han ska jobba känns tipptopp, vore såklart ännu roligare om man hade lite energi men man kan ju inte få allt. Han var inte heller hundraprocentigt frisk så vi får väl gräva ner oss ihop.
Jag vet inte varför men jag har cravings efter korv med bröd.....Wille tyckte inte att det lät som en fantastisk helgmat direkt men jag känner ju ingen direkt smak iallafall så det är ju onödigt att göra gourmetmat..? Jag vill ha röd dansk kokkorv...och en iskall öl faktiskt....river gött i halsen de sörrni!

Imorrn var det egentligen planer på att ha en myskväll med Madde, Pär och Alfons, men lilla Madde insjuknade häromnatten i maginfluensa så det är ju inte så aktuellt längre, vi vill inte ha deras bacillusker och de vill ju inte ha våra heller! Så himla typiskt. :(
Känns som väldigt många är sjuka just nu i alla möjliga varianter. Vad är det för välkomnande av våren?!

Min nya åkomma är hosta med en underbar underton av jävlig huvudvärk!

Ska satsa på att bara kramas och bli frisk denna helg. För det är jag är värd! =D

Krya på er alla sjuka som jag känner och inte känner!

Animalistiskt.

Ibland får jag dåligt samvete för mina "bebisar", för att jag inte är nån rolig "mamma"....så jag mutar dem med roliga aktiviteter och saker för att stilla mitt dåliga samvete. Det här ska inte föras över till mina riktiga barn...såklart.
Men eftersom jag har varit hängig ett par dagar och bara känner mig mer orkeslös idag och inte orkat bry mig om dem så mycket så gav jag mig iväg till Netto imorse och köpte en ny liten klätterställning. Än så länge har den varit intressant större delen av dagen. Och när de tröttnar, åker den direkt till djurhemmet....så två "goda" gärningar i en smäll!









Det största felet jag har gjort med de här två små liven är att skämma bort dom till döds.
Och när vi ändå är inne på ämnet katter.
Läste ni metro idag?
Det stod om en katt som kommit hem skrikandes och blodig, ägarna trodde att hon blivit påkörd men hos veterinären visade det sig att katten blivit skjuten med luftgevär. Troligtvis hade nån fångat in katten och skjutit den på nära håll, nio gånger.
Det här ger mig adrenalinkänslor, som skulle kunna få mig att lyfta en bil. Eller slakta en djurplågare. Jag vet inte, men kanske skjuta denne på nära håll...med en AK4?
Och det ger mig även ytterligare en anledning till att inte vilja ha mina katter som utekatter - man kan ta mig fan inte lita på nån.
På djurhemmet i påskas var det en kvinna som hade lämnat in sin katt som inackordering över påsk, men hade även sagt att hon visste inte om hon kunde ta tillbaka sin katt då grannarna var så elak mot katten.
Va? Jag förstår om man inte vill ha katter kissandes och bajsandes i sin rabatt, men är man vuxen och normalfungerande tror jag säkert att det finns bättre sätt att lösa situationen på än att vara elak mot katten.
Am I wrong or am I right?

Medicin

Eftersom min kära sambo inte är hemma och tar hand om sin sjuka flickvän...medicinerar jag mig genom att kolla lite extra på Grey's anatomyhunken Jesse Williams. Enligt Wikipedia har han en svensk mamma och afrikansk pappa. Go figure.


You're the storm

Usch jag känner mig inge vidare idag - trots mina vitaminbomber.
Glömde nässprayen när jag åkte till skolan och på lektionen var jag mer än döende.
Halsen känns som den blir värre också. BLÄ
Gjorde ett försök att läsa lite kurslitteratur i solen förut, men efter ett kapitel somnade jag sittandes...och när jag vaknade till pratade jag med Mia i telefon istället...vi brukar gå ut och gå med varandra, per telefon. Väldigt smart och trevligt när man inte bor i samma stad! En fördel är ju då om man har samma abonnemang ;)
Fick smaka på pappas hemmagjorda goda glass också, tyvärr blev inte halsen bättre ändå!


Däppt i däsan


jag ligger här och försöker undvika att använda för mycket nässpray. Just nu går det inte så bra.
Luft!!

Dagens vitamin

Citronvatten & smoothie

Kurera mig!


Va hände?

Att det kan skifta så mellan dagarna....igår var en underbar dag.........idag, inte så underbart. Vaknade 3 inatt av halsont, huvudvärk och täppt näsa. Hurra! Och så har vi lektion mellan 13-16....och jag kör idag så det är bara att pallra sig iväg. Urk.

Sunny day

Idag beslöt jag mig för att "skolka". Föreläsningen läggs ändå ut på nätet så jag missar ju inget egentligen. Istället begav jag mig tidigt imorse till Degerfors och till Madde - äntligen! Vi har haft en helt underbar dag faktiskt, så himla skönt. Alfons är otroligt snäll och en riktig go'bit. Vi gjorde ett besök hos barnmorskan, tagit promenad, handlat lite lunch, ätit ute på altan och där satt vi resten av dagen tills wille kom och hämtade mig vid halv fyra. Tänk att en dag som denna kan ge en så mycket ny energi. Madde har berättat alla detaljer från förlossningen så jag funderar starkt på att inte skaffa några barn...;) Nej så illa är det inte. Vi är så lika när det gäller mycket, fröken Högberg & jag!


Mmmm, bada gillar vi♥


Kärlek!


Fräknarna är numera på plats.


Soligt värre va?


Sover så gott.


Våra män =)


Alvar fick också vara med på ett hörn!

Sammanfattning av helgen

Inne på personaltoan på min VFU plats, finns en hel del sånt här:




De här sammanfattar den här helgen ganska bra.
Nästan så man får skämmas.
haha

Idag är det vår.

Vi har solat oss

 

 

Mami har klippt grenar och jag har tittat på

 

Tadaa!

 

Fjärilar är väl verkligen vårtecken!

 

Efter all frisk luft blev det bullbak för min del.

Det luktar smaskens, men smaka har jag inte hunnit med än. =D


Whatever makes you blind must make you strong

Jag gick ut och gick halv nio imorse, solen sken och jag kände mig som the energizer bunny - jag ville aldrig sluta gå. Men efter 90 min fick det vara bra, mina skenben började klaga. Jag har siktet på ett par nya gympaskor men 1200:- är inte aktuellt just nu, hur mycket investering det än må vara. Men hur som helst, jag älskar verkligen att gå tidigt på morgonen när solen skiner och det känns som jag är den enda vaken i hela staden. Det är ett lugn som är svårt att hitta annars. Det är den bästa terapin mot alla små vardagsbekymmer.
Nu ska jag gå hem till mamma o pappa och sätta mig på altanen och odla fräknar.
En egen altan snart kanske?



Det ser ju inte så mycket ut för världen - men nu är det vår och jag har längtat efter den här luften så länge.

Round Here

Här sitter jag och äter naturgodis (som för övrigt som vilka chips som helst!)och latar mig medan Wille lagar kvällens måltid som ikväll kommer att bestå av lax i god sås med räkor och gratinerat potatismos. Tro inte att jag inte hjälper till...jag har ju skalat räkor och potatis! :)
Dagen har faktiskt varit himla skön må jag säga! IKEA blev ju som vanligt inte vad man har tänkt sig, mattan vi skulle ha var slut...och kommer in IMORN! Så eftersom jag har bestämt att vi nu ska ha en illgrön matta i vardagsrummet så får jag åka dit imorrn IGEN. Jag är väl inget fan av illgröna mattor egentligen, men just nu i den här lilla lägenheten som vi håller på att växa ur, så tror jag det kommer ge lite ny luft och lite vårkänsla. Det är viktigt. Vi gjorde också ett inhopp på Plantagen där vi köpte två finfina pelargoner till sovrummet, ljusrosa. Så nu känns det lite vårigare även där.












Jag provade årets första GB-glass och det blev magnums nya gold eller vad den heter, den var helt meningslös skulle jag vilja säga. Tacka vet jag en hederlig magnum mandel. På hemmaplan igen, så blev det storstädning. Wille spenderade två timmar med att skrubba ren vår dusch.............det lät väl fräscht? Nu glänser den iallafall. När städningen väl var klar begav vi oss till Hemtex för att Wille skulle utnyttja presentkortet han fick av mina föräldrar i födelsedagspresent, han behövde ny kudde. Det slutade med att vi både kom hem med nya kuddar, så nu ska det bli intressant och se om man sover mer smärtfritt.







Nu ska jag korka upp mitt nya favoritvin: Cumplido. Fiffigt nog är det i PET-flaska, perfekt för utflykter med andra ord ;) Vi firar att det är fredag, att livet är allmänt skönt och att jag kammade hem ett VG till på ett arbete! Ha en härlig fredagskväll folks!








Bebisdags igen!

Grattis lilla Lisa & din Johannes till er lilla Lo! (fantastiskt namn)
Tänk va stora vi alla har blivit, det trillar ner bebisar till höger och vänster!
Kul kul kul!!

Come back when you can

Hejhopp va ont i häcken jag har efter cykelturen till Madde...det känns säkert ännu värre imorrn. Min sadel är stenhård och jag tror minsann jag måste köpa nåt sånt där "gelésadelskydd" och sätta över om jag ska kunna cykla mer. Till råga på det så blev jag nästan påkörd av världens mest bittra och sura gubbe på hemvägen. Jag cyklade på fel sida, men det gjorde jag för att jag skulle svänga av precis, till en annan gata. Han kör mot mig, lägger sig extra nära och tutar och höjer handen. Oh please, get a life, det fanns inte en bil eller själ i närheten så han kunde gott o väl ha svängt ut lite men han var ju en sån där natural born bitterbritta!! Jag hade god lust att cykla efter honom för att skrika lite på honom, kanske få in ett litet slag här o där också men det regnade så jag cyklade vidare.

Och apropå regn, vad hände med solen?! Jag blir så fysiskt trött av att inte ha solsken så jag vill helst bara sova, hela tiden. Får nog be maria att vi ska ha lite torsdagsmys sen istället för promenad. Imorrn ska jag tvätta hela dagen, och jag tänker göra en rejäl städning för att sen bara njuta av helg och en sambo. Kanske vill han åka till karlstad med mig på lördag och låtsas att vi har pengar? Skulle vilja byta ut vardagsrumsmattan...har äntligen insett att en vit ryamatta inte funkar när man har två katter som dels fäller, och ibland kräks (VARFÖR spyr alltid katter på mattor eller saker gjort av tyg?!) plus att jag har själv spillt nångång eller tre, på mattan. Wille med. ....så en grön kanske vore nåt? Det är ju ändå vårigt?

Vår studiegrupp har iallafall gjort klart delkurs två första gruppuppgift idag, så one down...four to go! Den ska egentligen inte vara inlämnad förrän om tre veckor tror jag så det känns ju alltid bra.
Men ingen vila för det!


Biggest nerd

Sitter och kollar på Biggest Loser, och jag känner att jag skulle behöva vara med där. Inte för att gå ner i vikt utan för att få mitt ass kickat av nån av tränarna för att få tummen ur i livet! Känner mig aningen omotiverad varannan dag, för att varannan dag känna mig som queen of the world.
Idag har jag iallafall jobbat. Jag som skulle tacka NEJ till allt den här onsdagen för att få träffa Madde & Alfons. Jag är glad över att hon är en förstående vän! Det blir såhär ibland när man dels är student och inte får fullt studielån i maj, och dels så var det min VFU-plats som behövde vikarie och jag hade inte hjärta att säga nej. Det var dock en lugn dag med endast 6 barn....men lik förbannat känner man sig rätt mör när man kommer hem.
Imorrn ska vi göra studiegruppsarbete hemma hos en helt annan Madde och jag tänker premiärcykla dit för den här våren! Ska bli skönt att få cykla för en gångs skull. Gå är ju normalt mer min grej men det tar fasen 45 min och gå dit har jag upptäckt och då går jag fort...och jag har ingen lust att gå upp i ottan. Så cykla it is!

Willy kommer hem igen imorrn, men jag ska ha kontaktpersonsträff på eftermiddagen så det blir till att säga HEJ & HEJDÅ när han anländer. Hoppas det kan vara någorlunda bra väder så Maria och jag kanske kan ta en promenad?


Vänskap

När jag gick på gymnasiet minns jag att jag resonerade som så att de vänner man hade då, förmodligen var de vänner man skulle ha resten av livet. Att man skulle få vänner i vuxen ålder som skulle hålla för livet var en löjlig tanke.
Jag är så glad över att jag glömde bort den tanken om att nya vänner var omöjligt. Idag sitter jag med vänner till höger och vänster. Några har jag känt sedan jag var 7 år gammal, vissa lärde jag känna i början av högstadiet, andra på gymnasiet, några stycken lärde jag känna bara för några år sedan och några har trillat in i mitt liv bara det senaste året. Jag är så glad och tacksam för att jag har kvar mina gamla vänner sedan barndomen, vi känner varandra otroligt bra fortfarande även om vi inte ses allt för ofta så är charmen med vår vänskap att vi inte är främlingar för varandra. Mina vänner är alla lika värdefulla trots att ni är väldigt många olika personligheter och ni är alla utspridda åt alla håll både i landet och utlandet. Lite väl utspridda om ni frågar mig




 

 

Och jaa, några bilder är urgamla...det kan bero på att DU & JAG är dåliga på att ta nya tillsammans? Och neej, jag tar inte bort några bilder! =D



Påskkompott

Det har varit full rulle hela helgen.
I fredags träffade jag släkten en snabbis, drack vin med Mickan - vi pratade om allt sånt som tjejer brukar prata om i slutändan....relationer, vi jämförde livshistorier och tävlade också om vem som hade värst kärlekshandtag...ni vet sånt där vanligt tjafs ;) Vi mötte upp grabbarna på Harrys, vilket var rätt urtrist, så vi gick och käkade mat och Tobbe körde hem oss. Vaknade pigga och alerta igår och tog promenad i skärgårn, en "bakis"lunch på Mcd, och där av en slump träffade vi Madde & Pär, och söta Alfons! Jag ska dit på onsdag så då får jag krama mer på den lille plutten. Igår kväll var det middag hos mamma och pappa som inleddes med champagne på altanen i strålande solsken. God mat blev det trots min magkatarr som gör att jag inte kan äta så mycket som jag vill, och vi kollade på gamla inspelade filmer bland annat från somrar på koster. Mysigt var det. Idag fyller min andra hälft år, två år kvar till trettio....
Vi har gjort tårta och bjudit på den i degerfors hos W's pappa och tjej. Nu tror jag inte nån av oss vill göra annat än o sitta still i soffan resten av kvällen. Imorrn är det djurhemmet som hägrar!


Nero är bland det sötaste jag träffat. Men till slut blev han så trött och däckade på köksgolvet.


Vackert är det.


Släkten :)


Tittut




Helan & Halvan spanar


Bra start på dagen!


Even better.


En trött liten godbit!


Nu är det vår!


Mumsig förrätt hos Ma&Pa


Mamma dammsuger upp glas som pappa haft ner i golvet =D


födelsedagsfirande


En av Willes presenter...ni förstår han gillar programmet "Topchef"..och jag gillar hans mat ;)


Wille är numera tårtkonstnär =)


Bus med Albert i Dfs


Trevlig söndagkväll på er!

Den där långa fredagen.

Ja den här dagen slår ju gårdagen lätt! Än så länge iallafall!
Sov som en utslagen gris i natt, gick dock upp tidigt för att köra Wille till jobbet, sen har jag inte gjort nåt direkt vettigt men det är skönt det med. Bjöd mig själv på pannkakor till lunch med grädde och blåbär. Fick också just tillbaka resultat på ett arbete som jag gjort i skolan, och det blev ett VG - så nu känns det helt rätt att skåla med Mikaela ikväll! Willes snälla rara syster ställer upp och hämtar mig i khamn och kör mig till kga i eftermiddag, det är jag väldigt tacksam för! Sen kör Tobbe hem oss inatt, vilka vänner man har =)
Men innan vinflaskorna ska öppnas så ska jag åka ut till min faster och farbror på andra sidan skärgårn, kusinerna med respektive är hemma och jag har inte sett dem på väldigt länge. Tobias och Anna har ju även införskaffat sig en liten gris (grisbjörn?) eller snarare en fransk bulldog vid namn Nero. Så det ska bli kul att träffa alla även om det blir en blixtvisit!! Och vet ni, jag tycker den här långfredagen faktiskt känns väldigt lång...och det är positivt idag!


Vilken pudding va?
;)

Damn you.

Är man ett monster om man tycker att man mest fått "skälla" på och förmana barn hela dagen lång? Kanske.

Är man ett monster om man inte äter ett mellanmål när man vet att det kanske dröjer innan man får mat och är fullt medveten om att man blir schizofren om blodsockret blir för lågt? Antagligen.

Är man ett monster om man har en sambo som erbjuder sig att både åka och inhandla snabbmat till en eller laga mat och man bara morrar tillbaka? Troligtvis ja.

Är man ett monster om man har en sambo som ställer sig och lagar mat och allt man kan komma med är att "den rätten är jag inte sugen på"? Jo.

Är man ett monster om man surar över allt och inget större delen av kvällen OCH gör toast istället för att äta maten? STORT JA.

Är man ett monster om man skyller på PMS? Nej nej nej. Helt berättigat. Efter snart 8 år tycker man ju att karln borde ha lärt sig.

Är man ett monster om man ser till ovanstående svar? Förmodligen.

Stackars Wille. I'm sorry. Imorgon är en annan daaaaaaaaaaaaaag...