You gave me a weak heart, God gave me a soul.

Idag bestämde jag mig för att soppa skulle bli kvällens middag. En av mina favvosoppor är potatis och purjolökssoppa och till den ska man ha persilja. Så jag gick in i butiken och tog ett paket fryst persilja. Och kom hem med ett paket fryst dill. Jag blir så trött på mig själv. Jag var fullt medveten om att det var dill men det kopplade inte. Koko?
Det kan ju ha o göra med att jag satt i skolan mellan 9-15 och svalde massa information om detta förbenade examensarbete. Jag hade ett syfte som jag tyckte var så bra...självklart kommer läraren och ska stöka runt i det. Okej hon menar väl och hon hon hade några bra poäng...men jag ska iallafall låta min handledare säga sitt!
Madde o jag ska ses på gymmet imorrn och sen åker vi hem till henne i Ölme och sätter oss och kollar över allt så man kan börja skriva nångång. Ölme borde vara THE PLACE to be ;)

För er som blir soppsugna nu när hösten har tokövertagit landet så kan ni ju alltid testa ovannämnda suppe!

This is what you need:
12 dl vatten
3 grönsaksbuljongtärningar

ca 4 potatisar
2 purjolökar
1 gul lök
1 dl lättcremefraiche
1 dl hackad persilja

Do it like this:
koka upp vattnet och buljongtärningarna

tärna potatisen och skär purjon och löken i tunnare ringar
Lägg i det kokande vattnet, låt koka under lock ca 15 min tills potatisen är mjuk.
Ta av plattan och tillsätt creme fraichen och persiljan, mixa soppan slät!
ÄT.SÖRPLA.DRICK.GÖRVADDUVILLBARADUSMAKAR.
Gillar du den så good for you! If not, tough luck! :D

Söndagskänsla ända ut i fingerspetsarna.

Det här med bloggning har liksom glidit ifrån mig lite känner jag. Men vem vet, nu när vardagen står o trampar utanför dörren så kanske man får rutin på både det ena och det andra. Imorrn börjar skolan med andra ord. Jag ska i tio veckor skriva examensarbete och jag är glad för att jag får börja med att skriva så man har det gjort men å andra sidan känner jag mig väldigt oförberedd för en sån ansträngning som det kräver. Hoppas man tycker att det är liiiite roligt iallafall så man kan lägga ner sig ordentligt. Jag måste försöka lägga upp schema för hur jag ska skriva så jag kan hinna jobba lite emellanåt. Det gäller att vara tillgänglig så man kan vara intressant sen när man söker jobb!

Den här helgen har varit något ångestladdad just för att man vet att man kommer vara superbusy framöver med något man inte har lust med, men vi har hunnit med en hel del ändå. Igår var vi i Örebro (man kan ju inte alltid åka till kstad..;) ) och där inhandlades nytt soffbord, hatthylla, skohylla, och en bokhylla. Bokhylla är inte alltid en supersnygg möbel kan jag tycka men det är så nödvändigt. Jag måste förvara alla skolböcker nånstans och mina vanliga böcker med för den delen. Vi ska köpta en till likadan men med glasdörrar till så det kan bli ett vitrinskåp då min sambo har en miljard flaskor ståendes och vi har dessutom vinglas som inte får plats i skåpen då de är för stora...!
Efter IKEA åt vi lunch med Willes mamma, tog en sväng på Marieberg och det kliade rejält i mina shoppingfingrar, såg kläder överallt som jag ville ha men det är köpstopp nu ett tag framöver. Vi kan ju inte leva som kungar jämt........

Förutom skolan denna vecka så ska jag ta tag i mitt tränande igen efter en hel sommar utan, skamligt....För att få lite variation tänkte jag väl simma lite emellanåt men det är ju så trist. Är det nån som vill haka på så feel free att göra så!
På fredag ska jag jobba igen på Kotten, alltid skönt att ha nåt jobbpass inbokat varje vecka.
Wille börjar sitt nya jobb imorrn, bara att hålla tummarna att han trivs!

Sommaren verkar totalslut och det är kallt både inne och ute, lite för tidigt kan jag tycka men i det här landet har man inget val. Jag inhandlade ett par höstkängor i USA och det är jag tacksam för...det verkar inte långt bort att få börja använda dom!


Lukta gott!

Innan jobbet så vill jag snabbt rekommendera min nya parfym som jag tycker luktar gottgottgott! Jag köpte den på JFK men är ganska säker på att den finns i Sverige.


Perry Ellis!

Har haft ett kort frukostbesök av Anna idag då hon var inne i khamn och sålde på morgonen, och människan har efter bara fyra månader på Business care tagit rekord...jag kan inte återförklara för jag förstår inte hälften av allt som försiggår i detta företag men ni ska veta att det är imponerande och hon går till historien för sina insatser! Häftigt tycker jag! Ikväll kommer Wille hem från sin utbildning och med sig har han den nya bilen....ska bli kul o se....fast jag ser ju mest fram emot Wille såklart ;)

Nu jobb!

Home sweet home.

Honey I'm home...!
Vi kom hem igår eftermiddag, från ett tokregnigt New York till ett tokregnigt Sverige. Yay.
Vår resa har iallafall kort och gott varit hur bra som helst. Vi har umgåtts med släkten, ätit massa god mat, både hemmalagad och restaurangmat, shoppat, sightseeat lite och bara varit. Vädret har varit varmt varmt varmt men skönt skönt skönt skönt, men en hel del regn tyvärr. Den här sommaren har jag inte lyckats få någon riktig solbränna och det känns lite jobbigt såhär inför hösten....hur ska man orka se sig själv i spegeln hela vintern? Okej jag har inte tänkt spegla mig hela vintern även om det lät så....och solarium är inte aktuellt för denna dam.

Jag skulle kunna lägga ut en bunt bilder från resan men jag anar att alla ligger på willes dator som nu befinner sig i stockholm så det får vänta lite. Wille hann knappt packa upp sin resväska förrän det var dags att packa en ny för att åka till stockholm på utbildning inför nya jobbet så nu har jag egentid i två dagar ;)
Men helt slapp ska jag inte vara för jag hann knappt heller innanför dörren förrän jag blev inringd på jobb så på fredag ska jag jobba ett par timmar och inga fel med det.

Imorrn kanske fru Wiker kommer på besök och senare på eftermiddagen kommer Maria och hennes mamma på ett litet besök. Till veckan är det allvar igen med allt vad examensarbete heter....jag är inte redo för fem öre. Men 5 månader kvar av den här utbildningen!!


Free pass

Livet i staterna behandlar oss mycket väl, och idag var vi på bio, min moster och jag såg "Eat pray love", med Julia Roberts i huvudrollen. Min morbror och Wille gick på Inception, snacka om genus....men hur som helst. Eat pray love är baserad på en riktig story om en kvinna som faktiskt bor i närheten där min moster och morbror bor. Den var jättebra, men troligtvis mer uppskattad av tjejer än killar. Soundtracket var också riktigt bra....men det bästa var att Javier Bardem var med....Robert Pattinson är nerputtad från frikortslistan, han får nöja sig med andra plats.

en riktig "man-man"...;)

 

Efter bion gick vi ut och käka kinesiskt, jättegott och väldigt mycket folk.

Klockan är nu nio på kvällen och medan ni ligger hemma o sover så ska vi se på "Date night" hemma i soffan.

Hejhopp.


På plats.


Vi har det så himla bra! :D

HEJDÅ SVERIGE!!

Vi hade trevligt igår, maten var god men något förrädisk....jag vaknade med en sjuk mage halv tre imorse och var vaken till halv fem innan det lugnade sig. Tydligen hade brorsan och resten haft olika känningar i magen också. Vad det kan ha varit som åstadkom detta har jag dock ingen aning om. Så idag är jag lite lätt sliten och ska lägga mig i tid, helst klockan 21, för imorrnbitti kommer brorsan och hämtar upp oss 05.30 och kör oss till arlanda. Det ska bli så jävla gött :D












Nine crimes

Den här oturen som tycks förfölja mig med diverse slag av minnesluckor och dylikt, har ännu inte gått sin väg. Istället späddes oturen på idag med en fet böter. Min mamma och pappa har bott på samma gata exakt lika länge som jag har existerat, dvs tjugoåtta år. Jag har aldrig hört talas om att nån har fått en böter där. Det är radhus med egna uppfarter men när jag är där brukar jag ställa mig på gatan framför deras hus, ofta i fel riktning - och så var fallet idag. För det fick jag inte mindre än femhundra jävla spänn i böter. Ja, det var jag som gjorde fel men det går mig liksom emot att nån bitter människa får för sig att ge mig FEMHUNDRAKRONOR för det! 250 kr hade inte heller varit roligt, men kanske något mer humant. Jag ska skicka min blodhund William på detta fall. Även om dom inte tar bort boten ska dom ha sig en avhyvling. Man kan säga att securitas fixade så jag kan köpa ett par converse mindre när jag är i USA - tack för det securitas! (och för er viktigpettrar som menar att jag fixade den biten bra själv...jag vet.)

Men eftersom jag inte tänker låta bitterbrittor från securitas (så då har jag överanvänt ordet SECURITAS) förstöra mer av min dag som för övrigt varit bra, så lägger jag dem nu åt sidan en stund. Bortsett från denna incident så har jag varit ute och gått och varit och handlat med storebror. Om en stund kommer han, elin, stefan & kristina på mat och vin. Det händer inte varje dag när man har en bror som bor längst ner i sverige så det ska bli trevligt.
Ska bara klippa klorna på katterna först eftersom hunden Lina kommer med...och har man alienögon i ett hus med två kattdamer i sina bästa år så får man passa sig lite extra!

Imorrn är dagen före dopparedan så att säga, på onsdag morgon bär det av till US of A. DET kommer bli det bästa på länge. Ska bara se till att min otur inte kraschar planet. Då blir mamma ledsen. =)

Tills vidare får ni lyssna på en gammal, deprimerande, ledsam, tragisk men vacker låt!


Cuckoo's nest nummer två.

Seriously, jag tror jag håller på att bli knäpp.
Inte nog med att jag glömde tacka ja till platsen på KAU - idag gick jag på stan med mamma för att inhandla diverse presenter till kusinbarnen, och medan mamma gick o handlade av fiskbilen så gick jag in på apoteket. Tog mina varor och betalade. Fick kvittot i handen och sen gick jag ut. UTAN mina varor. Det mest skrämmande var att jag inte kom på det förrän jag i stort sett var hemma. Lite skrämmande var det också att ingen på apoteket sprang efter mig...men men. Jag var ju duktig o sparade kvittot iallafall och ringde till dom och erkände mina galenskaper, de skulle skriva en lapp och så ska jag hämta grejerna på måndag.

Man kan ju bli nervös för mindre. Hjärnsläpp eller sliten?
God only knows.

Dagar går och kommer, medan jag knogar på.

Det här föreställer nybakade tekakor. Inte ett knapert försök till bagels....jag lämnade mina jäsande tekakor under bakduk medan jag tog en dusch. Det tyckte nån av katterna var ett ypperligt tillfälle att få dansa runt på tekakorna................så hålet du ser är en kattfot.....Vi får väl hoppas att de smakar gott iallafall!



Idag på vilan lyssnade vi på Emil i lönneberga. Och som varje gång jag lyssnar på något som Astrid Lindgren har gjort så vill jag nästan gråta en skvätt för att hon inte finns kvar i livet. Att hennes sagor och berättelser lever vidare fortfarande är otroligt, och att barn än idag fastnar totalt för hennes figurer är väl ett ganska bra bevis på att hon visste precis vad hon sysslade med. Men just i Emil, har jag en favoritvisa som jag blir alldeles snyftig av (som om det är nåt som inte får mig snyftig..) och det är när Alfred sjunger "Fattig bonddräng". En version av denna är när Tommy Körberg sjunger den, och den är fin den med.

 

Imorrn är det fredag, äntligen!! Många barn har nyst idag, och jag är livrädd för att det ska vara en härlig sommarförkylning på gång, så just nu knaprar jag vitaminer för fullt - att bli sjuk är omöjligt!

När klockan är halv fem imorrn eftermiddag ska jag göra volter ut genom dörren: semester! :D


Bla bla bla

Jag så sjukt sugen på godis just nu - skulle lätt kunna råna ett litet barn på dess godispåse...om det fanns ett barn med godispåse i närheten vill säga. Sanningen är att jag faktiskt har en godispåse ståendes här hemma, men den köpte jag till mina arbetskompisar, vi behöver så mycket sockertoppar som vi kan få för att orka med de sista dagarna.
Så den ska jag med glädje sträcka fram imorrn när tröttheten smyger sig på. Typ klockan 8 imorrn bitti antagligen!

Förutom att jobbet har varit utomjordiskt krävande de här veckorna så har det varit mycket annat i huvet också, såpass mycket att jag totalt missat att tacka ja till min plats på KAU i höst - gaaah! Jag mådde fysiskt illa två dagar för att jag var livrädd för att inte få plugga klart. Idag fick jag dock  tag på antagningen på universitetet som informerade mig att det inte var nån fara. Ska återanmäla mej så ska det vara fritt fram sen. Tur för mig - och första och sista gången som jag slarvar.

Andra "nyheter" utöver mina klantiga misstag är att Wille inte kommer att fortsätta skolan i höst - då han har fått sig ett nytt jobb! Han kommer att vara distriktansvarig försäljare i Värmland för Business Care, som säljer första hjälpenprodukter. Det var genom Anna som han fick nys om jobbet och lyckades kamma hem det. Eftersom Wille är född försäljare så hoppas jag han kommer att trivas och att det går bra. Som alla jobb på planeten är det ett halvårs provanställning. Med detta jobb kommer en liten "fördel" och det är en tjänstebil, och det mina vänner är inte mig emot. Golfen är numera väldigt handikappad.
Anna har ju jobbat för Business care sedan april om jag inte minns fel och har redan kammat hem två diplom för att hon superwoman inom denna bransch! Finns det någon nackdel med det här jobbet då? Mjae, det är väl att Anna & Wille kommer att prata hål i huvet på oss andra med jobbprat. Vi får nog införa jobbpratsförbud när vi ses....
Den största fördelen är ju självklart att jag får ha min man hemma!! No more trollhättan! Yaay!

Annars går jag mest med fjärilar i magen inför USAresan, det ska packas och grejas...men vi har tummat på att inte ta med oss för mycket grejer...vi får väl se hur det går. Min snälla moster och morbror har bokat in oss alla en natt på fina hotell Caesar i Atlantic city, det ligger precis vid boardwalken och stranden. Ska bli otroligt roligt att se hur det är! Kanske kan vi kamma hem en miljon också i kasinot när vi ändå är där?


Lobbyn på hotellet!

Inhandlade några presenter till barnen idag, men det kan jag ju inte skriva vad det är här för då blir det ju inge kul...inte för att de är läskunniga men deras mormor och mammor är! Det är iallafall något svenskt, det tycker jag är viktigt.

På söndag kommer min storebror hem och det gör mig glad, vi hinner ses en kortis innan vi drar och han kommer att bo hemma hos oss under tiden vi är borta!

Två långa jobbpass kvar sen är det banne mig sommarlov...hösten kanske har kommit hit vad vet jag, men i USA är det varmt och det ska bli skönt! :D

Cuckoo's nest

Jag har kaos i mitt huvud - som jag hoppas på att lösa imorgon. Det är onsdag imorrn och då får man väl ändå lov att säga att veckan går relativt fort va? Men allt som gäller just nu är sovasovasova. Med den här puddingen!


För hon är så jäla shnüg! ;)

Pipelipiip

Helgen är förbi. Den kan väl sammanfattas som en bra helg, lite blött stundvis kanske! Men "lite" regn har väl ingen dött av. Jag kom dock aldrig in i nån direkt festivalanda, antingen är jag för gammal eller så var jag helt enkelt inte supersugen. Men vi har haft kul för det!


Hoffmaestro i tokregn


lördagsvila





Vi har hängt med bodaborgarna hela helgen,  här Erik & Camilla


Sekunder innan Wille gestikulerade vilt när han pratade och spillde ut mitt rödvinsglas över både han och mig...men var gjorde väl det - det ösregnade ju iallafall! :D


Amanda Jenssen, hon var väl den enda jag såg av de band jag VILLE se...allt var ju upplagt på idiottider...vi såg en halv låt med Amanda...


Hurra vilket mysväder!


Boda borgare är ett speciellt folkslag..


som sagt...


ser ni kratern? Det är min sida av skålen.


Erik goes wild..


Erika


Man kan ju tro att vi har sjöslag men det var rätt lugnt faktiskt..


Lilla söta melissa horn


Vi mötte upp de här gullegrisarna också! En kort stund iaf.


Kärlek...;)




Tillbaks till Erika för att "tanka"..




Man blir trött av att hålla igång...


Imorrn drar sista arbetsveckan igång, jag ser inte fram emot den för jag vet att det kommer blir jobbigt. Men hej och hå, det är bara 10 dagar kvar tills vi åker till USA! Så det får väl gå :D
Nu blir det film & popcorn.
Hejhej.