Spå i framtiden

Ikväll hade vi först besök av Tovsan och sen kom Wille hem med Tobbe som ville säga hejdå innan familjen Larsson/Nygård tar sitt pick och pack och flyttar till Dubai på måndag! Men vi hoppas att vi ses snart igen....sissodär vid påsk kanske......i värmen............den som lever får se! ;)
Häftigt att ta chansen att få bo på en sån plats minst två år av sitt liv tycker jag. Jag är inte den som är direkt äventyrlig av mig, men om man fick chansen som de nu fått skulle jag nog inte heller tacka nej! Ska bli intressant att höra hur deras vardag där nere blir. Elvira får vi väl prata engelska med nästa gång vi ses :D



Imorrn ska vi inta IKEA & Bergvik, kanske man fyndar nåt på rean? Kanske blir man tokig på allt folk? Kanske blir man frustrerad över att allt som är på rea är skit? God only knows. Sen är det handling inför nyår som gäller när vi ändå är där. Mathandling vill säga. Nyår spenderas hos oss i år, alldeles lagom tycker jag med 6 pers och god mat. Igår kollade vi på matprogrammet med "matTina" och där smälte dom tenn! Det fick mig att tänka på barnen i bullerbyn när dom gör det i avsnittet där de firar nyår, så det ska vi också göra.....okej vi tjuvstartade redan idag....det sägs ju att det som formas av den tennklump man får i vattenglaset ska representera nåt som kommer att hända under det nya året. Wille fick t.ex något som liknade en väldigt bra golfklubba ;) Så nu vet iaf han vad han ska satsa på. Tobbes och mina figurer var lite mer svåra att tyda. Men det beror väl kanske på hur bra fantasi man har!

Peace

Ett nytt tvberoende

Jag och Wille är lite efter när det kommer till tv-serien Dexter. Brorsan o pappa har tjatat i flera år känns det som, om att vi måste se den. Så nu fick Wille första säsongen i julklapp av pappa och vi är fast i Dexterträsket. Så nu är säsong två påbörjad och vi säger hela tiden till varandra "bara ett avsnitt till sen måste vi sova.." (det här är den största anledningen till min omvända tidsrytm..) men så blir det ett till och ett till osv....
Så har ni inte sett Dexter, tycker jag ni ska göra det. En udda men spännande serie med en touch av psykopat...;)


Chocolat

Jag har lyckats vända på dygnet litegrann, och för mig som praktiskt taget är pensionär passar det inte så bra känner jag.....är som en zombie på mornarna och kommer inte upp före halv elva. Och då får jag panik över att halva dagen har passerat...med lite överdrift. Så ikväll är det jag som lägger mig klockan nio! Jag borde plugga imorrn fast jag egentligen har gett mig själv lov denna vecka men det sitter liksom och gnager mig i bakhuvet.

Igår kväll var vi hos mamma och pappa och käkade grymt god middag som mamma och Gustav hade gjort. Efter en stund fick jag ont i magen och var helt säker på att jag fått Willes magåkomma som han haft för ett par dagar sen...åkte hem och satt och oroade mig en stund men efter lite hälsofil och pepcid gick det över. Jag inser nu att det var min mage som bad på sina bara knän om att skippa den här chokladdieten som jag gått på sen jul..............Så imorse blev det frukt och fil med hopp om att kropp och själ ska få sig en nystart.


Fick påfyllning av Sia serien i julklapp och den här dög mycket bra som filskål!


Kroppschock!


Juldagen 2010


Tack för en trevlig kväll tjejer!
Vi startade hos familjen Sager och gick enligt tradition vidare till Rosa huset, där familjen Larsson håller årets största och trevligaste husfest för halva stan.
En sjuker sambo var snäll och hämtade mig så slapp jag gå hem i kylan, alternativt vänta på taxi. Nu ligger han och sover på soffan den lilla bacillen. Tanken var att Anna och Fredrik skulle göra oss sällskap men jag vill inte att dom blir sjuka så vi får ses ...vid senare tillfälle helt enkelt!
Själv tänker jag krypa ner under en filt och tokäta chips.

hela livet var ett disco..

Då var julafton 2010 förbi...tiden går som vanligt i ultrarapid. Vår jul är alltid väldigt mysig och jag kan inte tänka mig att vara utan min familj på jul överhuvudtaget. I år fick vi dock fira utan min morfar som fick en hjärtinfarkt dagen innan julafton. Som tur är är han okej och kommer få komma hem idag, men det kändes ändå att det fattades nån. Så kan det gå. Precis som alla år känner jag mig otroligt bortskämd med alla fina julklappar jag fått! Just nu sitter jag och pillar med min nya rosa i-pod nano. :D

Idag är det den årliga fotbollsturneringen för Wille och hans grabbgäng. Han skulle dock jobba först och om han är med och spelar vet jag inte heller, man kan ju hoppas att han tog sitt förnuft till fånga och inte gör det då han har haft feber ett par dagar till och från...sen ska dom ut i kga. Jag passar på att träffa alla tjejer som är hemma, Tove, Cornelia, Hanna och kanske Susanne och Annika med? Kan tänka mig att det är några till. Det blir förhäng hos fröken Sager och sen får vi se vart kvällen tar vägen.Det blir iallafall inte statt eller mastmagasinet, så mycket vet jag! Som vanligt önskar jag att jag kunde gå ut i underställ för det är inte varmt nånstans just nu...!


Storebror förvandlades till Ernst Kirchsteiger igår när vi skulle duka och plockade fram en massa gammalt krimskrams och använde det till bordsdekorationer. Kul kille det där! Jag tror att stjärnorna är från min "Broder Daniel" period...




piff piff


En del av alla klappar ...som inte blev så mycket färre än vanligt...men det var det ju ingen som trodde heller!


Jag stod för det sötare godiset medan Gustav hade gjort godis med mörkare choklad och kaffebönor mm.
Polkagrisarna hade dock netto gjort!




Mamma hade gjort supergoda biskvier med vit choklad..och en marsipantomte på toppen!
Rulla fram är mottot 2011!


Till slut kom en sliten sambo till julfirandet efter en dags jobb.

Nej om jag skulle ta och komma ur min morgonrock och se vad jag har i garderoben inför kvällen kanske? Mjaaa...om en stund kanske. Är toktrött och har halsont idag så vila är väl en bra idé?
Hoppla!

Merry Christmas. Feliz Navidad. Joyeux Noël. Gladelig Jul.

Det är julaftons morgon och jul i år blir inte riktigt som vanligt visade det sig. Men man får göra det bästa av situationen och jag hoppas ni alla får en God Jul och krama lite extra på era familjemedlemmar!



Everything is average nowadays

Snart är det jul här i vårt hus julen är kommen hopp tralalala...
Idag har jag gjort knäck och jag tog till en ypperlig metod för att inte kladda ner knäckformarna....



Jag hittade oöppnade förpackningar med doseringssprutor....väldigt smidigt ska ni veta! Jag är inte så dum som jag ser ut ;)

Igår var det lite glöggkväll på min VFU plats, vi var 11 st som drack glögg, käka pizza och spelade julklappsbingo! Kul idé måste jag säga. Jag vann en söt liten gräddsnipa som nu fint står på kökshyllan.


Bingo!

Imorrn är sista dagen innan det är dags för jullov ett tag. Jag måste fortfarande plugga under lovet men det är väl okej antar jag, det är ju sista arbetet som görs....och så himla mycket kvar att skriva har jag väl egentligen inte!
På torsdag ska vi in till kga en sväng och göra sista julklappsruschen, jag vet vad jag ska köpa så jag har ingen panik över det. Sen ska Wille göra revbensspjällen som mamma har efterfrågat till julbordet, själv tänkte jag putsa hemmet litegrann och sätta rim på alla klappar ;)
Wille ska ju som bekant jobba på julafton och det tycker jag känns mindre kul men å andra sidan så ses vi ju på kvällen.
Man får vara glad för det lilla!

När nätterna blir långa o kölden sätter in........

Idag har jag gått upp tidigt för att vara lördag, pluggat ett par timmar. Åkte sedan med mamma o pappa till kga och handlade lite på maxi....jag handlade ingredienser till julgodis - gott är fasen inte gratis...däremot så är gratis gott.
Kom hem vid 18 och gjorde en ny omgång med rocky road, sen bountykulor och slutligen skumtomtefudge med vit choklad. (Jag går starkt in för att hetsäta i jul) Där emellan gjorde jag även bakad potatis med räkor och gräddfilsröra......behöver jag säga att jag är trött? Igår hade jag lagt mig i sängen o kollade på tv, när wille kom hem strax innan elva sov jag........kul tjej! Men känner att jag har en förkylning på gång, har nyst antalet ggr idag och det sticker i halsen. Men jag tar hellre en förkylning än en omgång till av magsjuka.....det känns som varenda kotte har magsjuka just nu, det måste vara bra mycket värre i år än förra året?! Vissa förskolor är inne på andra turen liksom...tack men nej tack.

Imorrn ska jag åter vara duktig och plugga, sen ta mig ner på stan en sväng, sen är jag bjuden på fisk till lunch hos mami o papi och det tackar man inte nej till........ på eftermiddagen ska jag åka till Anna och säga God Jul och trevlig semester...........för hon smiter minsann på solsemester på onsdag! Lyx!

Sen är det ny vecka och min inleds med fortsatt praktik och glögg/julfest på bästa Ekorren!


Trötttröttaretröttast men pigg ändå!

Det här har varit en lång dag. Tänk att elva barn kan göra väsen av sig som 511 barn....Snöstorm hindrade oss från att gå ut och det satt sina spår tror jag.
Jag åkte till gymmet för första gången på ..ja forever, för Sanna har nu inhandlat sitt gymkort och nu kan vi köra ihop. Jag känner redan nu att jag inte kommer kunna gå imorrn....men i värsta fall får jag ta rullstol för efter jobbet ska vi ses på gymmet igen. Vi får se hur länge jag håller mig aktiv denna period....jag är ju inte träningsnarkoman direkt. Men alltid lika skönt när det är gjort!

Resten av kvällen ska jag spendera i soffan hängandes på Wille, med näven i skålen med Rocky Road som jag gjorde häromdagen...man tränar väl inte för inget? ;)


Och dom säger att stan har blivit tyst och ful och öde älskling att det kommer bli en lång kall vinter Jag har lärt mig att saknaden är värst när nån har sovit som ett barn genom en iskall vinter

Seriously, den här vintern tar död på min energi......! Och ja, din o din o din o din med, jag vet! I'm not alone.
Men scheisse va trött och frusen man är hela dagarna. De enda som inte verkar lida speciellt mycket (sålänge de är inomhus iaf) är barnen...om man ändå kunde ha deras energi. Ordet powernap har väl aldrig varit så passande som det är på småbarn...? Nu kanske inte en sovstund på två timmar kan räknas som powernap men den energi de får direkt efter uppvaknande är galen. I natt sov jag med mysdress på.......luvtröja, långbrallor och strumpor. Så nu har jag önskar mig en flanellpyjamas av Wille i julklapp. Utan luva.....

Jag behöver iallafall en semester!! Neeeej jag är inte ensam om det heller....
Får jag inte åka utomlands inom snar framtid så har jag iallafall en backup-plan som jag ska presentera för Willy när han kommer hem sen, den kostar nästan lika mycket som en utlandsresa men det kanske det kan vara värt.
Wille är som vanligt rätt anonym i mitt liv, det är tur att vi bara har en 1,60 säng så vi kan ses om nätterna iallafall, snarkandes i varandras ansikten...supermysigt. Nu kanske ni anar en ironisk ton på det här men så är inte fallet. . .
Snart helg igen, och den här helgen MÅSTE jag för min egen skull sätta sprätt på arbetet och helst närma mig ett slut på skiten så jag verkligen kan ta jullov den 23:e dec och viss tid framåt. William (ja han som sover i min säng om nätterna) ......................ska jobba hela helgen! Glädjerop! (här kan du få läsa med ironi om du vill) Lustigt.
Men okej slut på trakasseringen av min sambo, han gör så gott han kan. Jag måste ju bara ha nåt att gnälla om...livets andra godsaker räcker inte till!

Men vill du skratta lite i vintermörkret tycker jag att du ska läsa en fantastisk barnbok, "Bajsboken"....jag är så fånig så jag kan inte läsa den högt för barnen för jag skrattar halvt ihjäl mig men smygläser den med jämna mellanrum...några utdrag följer nedan och ursäkta kvalitén...och bajshumorn med för den delen.







Lite kul är det väl? ;)
Boken har måånga mer intressanta sidor.
Toodles.

Världens sötaste Lucia!



Signs of christmas

Sunday lovely sunday!
Vilken fantastisk dag det har varit. Sovmorgon, adventsfrukost, handlat julklappar, slagit in julklappar, druckit glögg och tittat klart på Inception som vi somnade ifrån igår. Jag fick en ny mössa av Wille på stan också, så nu är vi två matchande hårbollar!


Känns ovant att gå runt med en björnunge på huvudet (inte äkta såklart!) men hej o hå va varmt och skönt det var för huvudet!


Ser nästan ut som en barnmössa med den söta lilla logon

Vi köpte även en "gran" som var på rea på Önska.


Från Herstal

Igår bakade jag saffransbullar fyllda med mandelmassa och vanilj, och saffranskorpor. Idag åkte jag till mormor och morfar och farmor och delade med mig av godsakerna. Det var de glada över och då är ju jag glad såklart!




recept från www.bloggfamiljen.se/?blog=matplatsen

Ny vecka imorgon och det är ju Lucia, vilket innebär att när barnen kommer och lussar så kommer jag garanterat att fälla en tår eller två, inte för att de sjunger underbart utan för att de är så genuint stolta och söta när de gör det.
Ska försöka hinna plugga i veckan, det gick ju inge vidare igår när jag skulle sätta fart...skrev inledningen...och jag har ju tre sidor litteratur klart men jag vill bli heeeelt klar! Hinner jag inte i veckan så får jag ta det till veckan, Wille ska jobba hela fredag, lördag och söndag nästa helg....Kul kille det där.
På tisdag kommer Maria och vi ska göra julgodis och julmysa lite.
Annars får vi se vad veckan bjuder på!

Trevlig tredje advent på er.


Ladies and gentlemen

Har snart avslutat min andra vecka på min slutpraktik och jag älskar verkligen min praktikplats. Jag har liksom fem veckor skrattsemester känns det som. Man skrattar i stort sett hela dagarna och det smittar verkligen av sig på barnen. Jag önskar jag kunde få jobba där ...men jag vill ju inte att nån av dom slutar så jag får väl nöja mig med att vikariera där emellanåt tills jag får ett jobb! Imorrn ska jag ha praktik fram till halv tre och sen stanna kvar för att förvandlas till vikarie och stänga hela bygget. Fint att klämma in några jobbtimmar här o var. Sen är det mammadottermys som står på schemat! Pappa är på julbord med sitt jobb och wille på sitt....så mamma och jag ska se Eat Pray Love och äta mat och mysa bara hon o jag. Det händer inte varje dag. Nästa gång får det bli pappamys =) Det får ju inte bli orättvist....;)

Övriga planer i helgen är att plugga, det skulle ha gjorts förra helgen men då låg jag visst i horisontalläge. Och sen när jag har klarat av lite plugg ska jag ta och baka lite saffranskorpor på mormors begäran och en variant på saffransbullar.........lussekatter är inte min grej, det är inte sådär jättespännande kan jag tycka. Wille som inte tycker om att vara ledig ska jobba hela lördagen på Boda Borg (när man slutar där så slutar man bara på låtsas tydligen)

Söndag tänkte jag bara njuta av att bara vara!!


Galet tråkiga blogginlägg just nu (normalt sett finns det ju inget stopp på äventyr i mitt liv) men eftersom jag ser att ni är här inne o kikar så kan ni ju inte vara helt uttråkade! Vi kan ju låtsas iallafall.

Hej på er - som Judith skulle säga! Och grattis till mina "Annor" som har namnsdag, födelsedag och andra "dar" idag!

Losing touch

Jahapp jag mår fortfarande lite illa om jag ska vara ärlig men tisdagen till ära ska jag tvinga mig själv att äta stuvade makaroner och köttbullar bara för att det är gött. Tisdagsmys deluxe här på försgatan!
Det första som inträffade när jag kom till VFU:n imorse var att ett barn spydde......of course! Men det var en host-spya...inte en kräk-kräk-spya. Thank God. Nu skulle jag vilja påstå att jag har gjort min magsjuka för iaf ett år till framåt.......men man ska ju inte hoppas på för mycket.

Fick höra fina ord om mig av min handledare idag och det gör att man sträcker på sig lite extra och känner att ja, jag har valt rätt yrke, good for me! Det är ju inte alla dagar i veckan man är säker på saker o ting om man säger så.

Något annat jag är säker på är att det är galet kallt ute och att jag kommer somna som en klubbad säl i kväll. Yay!



Reconsider me

Jag fick finfina kryapådigblommor från Anna idag. Det värmde i min försvagade kropp!


Jag känner mig aningen bortskämd!

Awake from the dead

Idag har jag återhämtningsdag. Återhämtning efter en fantastisk (!) magsjuka som överrumplade mig i lördags kväll. Nog för att jag var medveten om att det går just nu och att jag befinner mig runt barn och vuxna som har haft det men jag trodde nog att jag skulle slippa. Kände mig lite konstig i fredags på dagen, men trodde det var magkatarr. I lördags var det inga som helst fel på mig när vi var i kstad och handlade julklappar....vi lunchade med Mickan & Tobbe och min aptit var det inga fel på. Sen var vi en sväng hos mamma o pappa på lördagkväll och då helt plötsligt mådde jag illa men trodde kanske att det var för jag behövde äta..men när vi kom hem och väl började laga mat så kändes det som jag skulle dö om jag ens luktade på maten. Sen var det kört. Låg hela dagen igår och idag är jag som sagt hemma och vilar. Otippat och olustigt att jag helt plötsligt har haft magsjukan 2 ggr på ett år ....jag som normalt sett inte har det alls. Men så kul skulle vi visst inte ha det för evigt.

Jag som skulle ha pluggat igår och bakat...men det orkade jag ju uppenbarligen inte och idag orkar jag inte heller känner jag. Fun!

Ska försöka hitta på nån "snäll" maträtt så magen kan få lite mat för första gången sen i lördags förmiddag....

I brist på annat tömmer jag kamera och mobil på lite blandade bilder...bland annat några få bilder som togs under göteborghelgen:


Sconesfrulle på Fröken Olsson


Ser ut som jag har misshandlat min frukost dock..


Träffade fina Petra för första gången på sissodär hundra år....gulligull!


Brunch?


Det är inte varje dag man tar ett glas vin i flanellskjorta och mössa halv ett på förmiddan!




Kaos på centralstationen........


Istället för hemfärd blev det kvällsmys i Eklanda!


Mia gav nästan upp för gott ett tag...men hon kom igen! ;)


Estella tycker om att spegla sig...söta tjockis♥


Wille hittade ett nytt "pannband" (syns kanske inte att det är ett sånt dock) som var väldigt fiffigt tyckte han!

Det var det...spännande va.

Tillbaks till återhämtningen!

Medan mitt psyke går i vinteride kan ni lyssna på den här:


vi går ut och brinner upp i natten och skyller allting på våra fyllehuven..undanflykter och självanklagan

Man skulle kunna tro att jag har frusit ihjäl därav inget bloggande men jag lever och har bara jäkligt illa med tid. Har just kommit hem från ett Home Party på en liten inredningsbutik här i stan, som Sanna bjudit in till.
(
http://stinasliving.se/) Det var jättetrevligt och hade man obegränsat med pengar så skulle man ju såklart kunna handla hur mycket som helst. Jag kom hem med två ljuslyktor, en modell stor och en modell mindre att ha i vardagsrummet. Lite tygprover också så vi kan sy upp hissgardiner till köket.


(Den gör sig icke alls bra på bild tyvärr...men de lyser jättefint och den stora är maffig..här ser den lite liten ut.)

För övrigt har min slutpraktik dragit igång nu och det är full rulle större delen av dagarna. Har ett arbete att göra också, jag har påbörjat det och tänkte försöka bli klar på söndag, om inte annat innan nästa vecka är slut. Julen ska vara pluggfri!

Helgen i GBG med Mia var befriande och otroligt rolig. Vi har skrattat (till och med gråtit!;) ) i stort sett hela tiden. Däremot slutade vi skratta när allas vår ovän SJ såg till att vi inte kunde åka hem i söndags utan fick åka hem i måndags pga oväder och toaletter som var ur funktion på hela tåget och den vagn som är för oss som inte bokat plats också var ur funktion, vilket resulterade i att en hel vagn med folk inte hade någonstans att ta vägen utan skulle få stå upp i tre timmar. Hela tåget blev iaf till slut inställt. Så söndag till måndag spenderade vi hos Cissi i Mölndal. Jag var mer död än levande i söndags kan man väl säga.

Redan torsdag imorrn och förhoppningsvis blir det en kvällsdejt med Sanna imorrn och på fredag..........är det fredag - det räcker. Lördag ska jag inhandla alla julklappar hade jag tänkt, har inte köpt en enda hittills. Det blir nog bra! Sova tänkte jag göra också...

Until next time, peace!