that's what you get














Nu ska jag snart lämna Västerås för denna gången. Hem till stress, måsten och krav. ÅÅÅÅÅHHH va spännande.
Jag är inte gjord för måsten.
Tove har iallafall sagt att jag får komma tillbaka. det betyder att jag skött mina kort väl! ;)
Och ni som inte har sett shutter island, måste se den för den var grym tycker jag.
hejsvejs.

Gammal & grå

Vi kan väl konstatera att jag är för gammal för galna utekvällar numera. Inte för att kvällen var galen eller sen på nåt sätt...men det är just det. Jag är dödstrött trots att det gick ganska lugnt till igår för att vara oss...! Halv sex imorse vaknade både jag och tove och hade ett hysteriskt skrattanfall i en halvtimme innan vi somnade om igen, jag skrattade så det kändes som jag skulle spy medan tove skrattade så hon faktiskt var tvungen att gå och spy...men hon klarade sig...haha ja det var en annorlunda morgon. Stackars sanna som sov på soffan. =)
Nu sitter vi i soffan och vilar efter en lunch på stan, ikväll blir'e bio: Shutter Island.


Young folks

Ja det känns väl sådär att sätta sig på en buss när snöflingorna är stora som tennisbollar och det är glashalt på vägarna. Erfarenheterna säger mig att busschaufförer inte är att lita på, de kör alltid som galningar. Så det blir säkerhetsbältet på och jag funderar på att utrusta mig med hockeyutrustning. Ifall att.
Men hur som helst, åka ska jag!! Have a nice weekend people!




Jag köpte ny väska igår o jag gillar'n!


Från kappahl 249 pix!

Det är mycket nu..!

Jesus vilken lång dag.
Jobbade 9-16, småbarnsavdelning vilket i det här vädret betyder att man inte går ut med barnen och att sitta inne en hel dag med 12 barn, majoriteten under 2 år är ganska energikrävande. Man behöver frisk luft trots skitväder! Men okej idag blev det inte så. Efter jobb stressade jag ner på stan och inhandlade födelsedagspresent till fröken Zadik som fyller 47 nästa vecka...eller var det 27? ;) Förmodligen kommer hon dö när hon öppnar det men det gäller att ha ett öppet sinne och vill man få ragg får man lida pin! Nu blir du nyfiken va? Thihihi.
Sen hem och lura in katter i bur, åka hem till mor och far som ALLTID är lika översnälla och tar emot mina små över helgen, stort tack till er. Återlämnade i samma veva bilen som jag lånat i ett par dagar, än en gång TACK!!! Jag lovar att ni ska få bo i mitt palats resten av ert liv när ni är gamla och aldrig på nåt hemskt boende. ;)
Väl hemma, duscha & packa, laga mat och äta...varför inte dammsuga också när jag ändå var på gång? Nu är jag helt död.

Upp med tuppen imorrn, bussen går 08.05  - om vädret vill - och jag måste gå till station...så det får helst inte snöa. Sen möter en bakfull tova upp mig på station i Västerås 10.25! Härligt. Jag ska köra extra hårt med henne. Sen ska hon "på't" igen imorrn kväll med mig och det är sittning med sjuksköterskestudenter som gäller. Great!

Avslutningsvis vill jag säga HEJA HEJA till Frida som ligger på förlossningen och ska krysta ut LEO efter nästan två veckors övertid...!!! Det ska bli så roligt att träffa dig lillplutt. Så nu har mitt oplanerade framtida barn snart två kusiner! Jag har ju glömt att tala om också att Madde fick sin lilla Alfons i torsdags också! Ser fram emot att träffa dig med såklart!

Och sist men inte minst; sommarjobb verkar vara fixat! Som det ser ut nu så blir det på sammanslagningen av förskolorna i västra som gäller, precis som förra året! Yeey! Nu måste jag bara se till att få jobba mycket i maj så man klarar sig lite i början av sommarn också.....det är en annan femma.



En hel värld inom mig

Imorrn får vi pengar. Det tackar jag väldigt mycket för. På fredag får vi lön, det tackar jag också för. Det var en ganska bra lön - för att vara student och bara ha jobbat 5 dagar förra månaden... så sammantaget kan det bli en bra månad. Och jag tycker mig förtjäna lite shopping i Västerås så det tänker jag göra. Och sparkontot ska få sig en liten slant också. Sen dyker det alltid upp oväntade utgifter så man ska inte vara för kaxig.

Nu har jag väl egentligen tagit helgen, förutom att jag har miljarders stressobjekt hängandes över mig gällande skolan, men jag måste lära mig att inte stressa upp mig så förbannat det är bara uppgifter......och så ska jag visst jobba 9-16 imorrn vilket jag egentligen inte har tid med men man kan visst inte säga nej...med risk för att bli bortglömd. Så jobba, ner på stan och göra lite ärenden, hem och göra ett försök att få med mig två katter hem till mamma o pappa - vi får väl se hur det kommer gå. Jag tog ner transportburen till Udda nu (Estella har flyttat in i sin ända sen vi var hos veterinären så hon är inte så svår..) och hon sprang direkt under sängen. Jaja det blir morgondagens projekt.

Fokus över helgen ska bara ligga på att ha roligt. Inte tänka på skolan, inte tänka på att det är askallt och en ny istid, utan endast njuta av Tove & Emmatid!


fånga dagen?

Så då har jag laddat med frukost för att ha möte med kursledare, ha eftermiddagslektion med en bitter lärare och sen orka hem och ta en långpromenad - för det behöver jag!
Jag ser väldigt mycket fram emot helgen hos Tove och det får gärna bli fredag NU.

Det första jag fick syn på idag när jag kollade min mail var det här

Söta söta kusinbarn!

Då känns dagen genast lättare!

:)


to do

Idag är en såndär busy day, har varit i skolan till tolv, lagade lunch och nu har jag nyss kommit hem från en härlig men inte så lång promenad! På tur står en sväng till Kga och kontaktpersonsmys med Maria. Idag ska vi göra pannkakor och se "sommaren med göran..." jag som verkligen INTE älskar svenska filmer. Men vad gör man inte! :)
Hade hellre sett bröllopsfotografen isf men den kommer ut förrns imorrn...

Jag skulle också behöva gå o lägga mig och grillas i ett solarium, för såhär blek är nästan olagligt att vara. Men eftersom sola solarium både är urtrist, dyrt och ohälsosamt så får både jag och omgivningen stå ut med att se ut såhär...Tove, finns det inget bra spray-on tan i Västerås?! :P Det vore nåt det.

Imorrn ska jag och Mia, som är klassrepresentanter för vår klass ha ett möte med vår kursledare. Jag tänkte ge honom "a piece of my mind" angående den här kursen och samarbetet mellan lärarna. En smärre katastrof kan jag tycka. Men jag blir inte förvånad om responsen blir ett: "lilla gumman" -svar. Tur att vi studenter också har rättigheter...eller har vi det egentligen?!

Oh well, det ska bli spännande. Vi bad honom iallafall att kontakta de berörda lärarna så de också kunde medverka, hans svar på det var att det var nog omöjligt att samla alla lärare på en gång, då svarade vi att "samla ihop de du kan" och idag när vi pratade med två andra lärare hade de ingen aning om detta möte. Bra där Mr. Kursledare!


I arkivet

2008-09-02, skrev jag ett inlägg om hur jag hade fått ett sms från nån mysko karl. Det lät såhär:

"Igårkväll vid typ...halv elva kanske fick jag ett sms där någon okänd frågade mig om jag känner nån malin mattsson i kristinehamn? Jag skickade till 118118 för att se vad det var för typ som ville veta och fick upp: Bondpä Lars Benny Mattias Emilsson....ifrån Malung!? I'm sorry WHO?!
Jag svarade: Nej det gör jag inte och jag känner inte dig heller. Då fick jag tillbaks: Okej. Hur gammal är du förresten?"

Ända sen dess har jag titt som tätt fått kommentarer från andra tjejer som också fått samma sms, och en av tjejerna har skrivit att man ska kontakta polisen om man fått ett liknande sms. Varför skrev hon dock inte. Men jag tänkte att jag tar upp det igen, ifall nån sitter därute och blir trakasserad av denna "bondpä"...?

Hairy

Äntligen har mitt hår fått sig en omgång hos frisören. Bort med utväxt och i med lite "farinsockerfärgade" slingor. Jag blev jättenöjd, även om jag helt plötsligt känner mig mörk....och håret är ju fortfarande ganska så blont! ;)
Hoppas det sitter i lääänge för det var ingen billig historia för min stackars studentplånbok.


Före & efter...lite skillnad på ljus i rummet också...=D
Jag fixade håret på sveamagasinet den här gången, har inte gjort håret där nångång. Min frisör var väldigt trevlig, så det kan bli fler besök....när plånboken säger JA.

Monday morning, these are the times I love...

Ni ska veta att min 'man', inte har det allra bästa morgonhumör. Han gillar inte att vakna helt enkelt. Men idag minsann, sitter han och skrattar hysteriskt av glädje i soffan när det går bra i hockeyn. Klockan är tjugo över sju. Jag känner att det är värt att dokumentera för framtida diskussioner om morgonhumör.



Varför jag är vaken är en mycket bra fråga.
Jag har en känsla av att den här dagen inte är min dag riktigt, så jag kanske borde gå och lägga mig igen.
Nån av katterna inledde iallafall dagen med en krasch och jag ignorerar nu båda på obestämd tid!


En gång var det här en hel stor lampa som stod så bra i mitt sovrumsfönster.
Katter anyone?

Pippi på pippi!

Vilken härlig söndag! Jag har känt mig så pigg och utvilad. Solen har tittat fram och det gör så mycket. Sen att det var snorkallt samtidigt är väl okej för nu.
Sovmorgon, promenad till Mio, söndagslunch & film hos mamma o pappa och storstädning är vad denna dag har bestått av. Nu sitter jag o tokäter en väldigt god fruktsallad och känner mig nöjd och belåten med livet. Det enda minus jag kan komma på för stunden är OS. Jag är väl den enda på planeten som faktiskt inte bryr mig ett skit om denna tillställning. Igår kväll låg jag och läste när Wille kom in i sovrummet nästan gråtfärdig och sa att "du måste se det här"! Tyvärr, jag reagerar knappt...:P Samma sak nu, sitter han framför tvn och nån OS-brutta sitter och pratar om hur hennes lopp har gått, och Wille lever sig in så i hennes samtal att han sitter och svarar henne! "Mmm jag förstår.."
Hej och välkommen tillbaka till verkligheten. OS alltså, inte min grej.

Den kommande veckan består av skola tisdag & onsdag, onsdag eftermiddag är det kontaktpersonshäng med Maria, pannkakstårta står på schemat och kanske film. Imorrn åker Willy tillbaks till hålan och jag vet ju aldrig hur mina "lediga" dagar ser ut eftersom dom kan bestå av jobb...ska jag inte jobba så ska jag se till att få en frisörtid..nu orkar jag inte vänta mer. Det får det vara värt. På fredag morgon åker jag till Tova! En helg i västerås ser jag fram emot. Vi ska på sittning på fredag och lördag blire nog bara mys! "Barnen" får semester hos mami & papi, det ser dom fram emot har dom sagt. Alltid bra för tjockiskatten och springa i trapporna!

Nu talar wille om att: "svensken ligger trea Emma..." Har han inte förstått än att det där är slöseri med luft? ;)


På hemvägen från Mio, drev jag Wille till vansinne genom att prata genom miokatalogen. Jag körde hårt på "Pippi på de sju haven"...ni vet när hon bl.a sjunger "Kalle Theodor"? Och när de åker från ön, så hör man hur nån ropar "Oooooskaar"...det roade jag mig med. Väldigt bra ljudeffekt från tidningen! =D

 

OOOSSKKKAAAAR!

 

Haha jag har skrattat åt mig själv hela dagen, ibland är man bara alltfr rolig. ;) Så går det när man är tillsammans med en blivande förskollärare, det gäller att hitta barnet i sig själv!

 


You can stay as long as you like

Det här med att laga mat tillsammans, dricka vin och lyssna på bra musik. Det är livet de!
Det blir ingen märkvärdig mat ikväll, wille gör köttfärsbiffar som jag tror kommer smaka toppen och jag gjorde en potatisgratäng som förmodligen är det 'törraste' jag har gjort. Men skit i det, skit i maten...vi gjorde det ju tillsammans med så mycket löööööv ;) Och det har jag hört ska vara en jäkligt viktig ingrediens.


Mycket kryddor, lök och persilja..mmm


Man blir väl som man umgås va?

Dialog med mig själv

Godmorgon lördag.
Hur ser din dag ut Emma?

Jadu, jag ligger här i sängen och har ätit en god frukost bestående av två rostade mackor med kalkon och avokado på, och en kopp kaffe. Jag har nu kommit till insikt att jag har blivit en kaffekärring men som alltid med hänsyn till min känsliga mage begränsar jag mig till morgonkaffet. Under den här insikten har jag även kommit fram till en till insikt, nämligen att jag blir mer och mer lik min mamma. Hon som också ligger i sängen och äter frukost VARJE morgon (en riktig livsnjutare det där..) vi äger varsin likadan morgonrock och utseendemässigt är vi ju inte helt olika heller. Men jag älskar ju min mamma starkt så den här insikten känns trygg.

Okej jag kom av mig, vad skulle du göra nu igen idag?
Jo just det, jag ska ligga kvar här i sängen....en stund till iallafall. Inte för att det är mysigt och underbart att ligga i sängen, nej nej. Utan för att jag pluggar. En lördagmorgon. Man kan ju undra om jag har blivit spritt språngande galen. Men ni kan vara lugna, det går inge vidare så snart lägger jag nog ner det här. Att ha gjort intervjuer med barn om att läsa och skriva...och sen analysera och tolka det låter ju inte så svårt. Men fy fan - jag har stora problem med att diskutera med mig själv. Därför hoppas jag på ett krissamtal till Mia kan hjälpa...men jag kan ju inte ringa en lördagmorgon och trakassera henne med detta. Eller kan jag det? I värsta fall får jag väl prata med Theo. Han är ju barn iallafall. :)

När du har pluggat klart då, vad ska du göra då?
Jaha du menar om sissodär 3 minuter, när jag har gett upp? Ja då ska jag nog ta o rensa upp lite häromkring. Du vet att Wille är ju hemma nu och av nån anledning blir det nästintill krigsfält här hemma. Han jobbar ju hela dagen och då kan man ju passa på....
Sen förstår du, ska jag roa mig med att tvätta hela eftermiddagen! Det gillar du va? Mmm.
Kanske inte en lördag av topnotchmaterial direkt, men samtidigt vem i hela jävla helvete vill gå ut och göra nåt vettigt i det här snöstormskaoset?!!
Jag tänker inte ens ursäkta mig för det burdusa språket för jag är så trött på snön!

Jadu Emma, det låter ju kanske som en ganska trist lördag, eller?
Det går nog ingen nöd på mig, jag har ju fortfarande inte läst ut "Ljudet av ditt hjärta" ...och jag läser sådär extra sakta för att den aldrig ska ta slut. Det börjar bli svårt nu...spännande spännande.
Imorrn är ju Willy ledig och då minsann kan jag kanske fånga dagen på ett mer meningsfullt sätt. OM snön har dragit nåt gammalt över sig vill säga!


sommar sommar o sol!! minus att mina ögonbryn försvinner i solsken.
:)

Kattsnack

Min mamma, the crazy cat-mormor, har tillverkat denna fina aktivitets"låda" åt min adhdkatt. Udda älskar den såklart. Jag älskar den dock inte lika mycket mitt i natten. Men så enkelt är det att tjäna in typ 500 spänn (!) som en aktivitetsbräda kostar i djuraffären.




Eclipse



Jag tror minsann det kan bli lite mer naket i 3:e filmen.... :D

Negativa klubben: inträde 20 spänn!

Att vara uttråkad, det ligger i vår släkt. Till och med ingift släkt! Jag är uttråkad, min morbror är uttråkad och min bror är uttråkad till döds. Jag hatar dig GUD, nummer 1.

Ingenting blir nånsin som jag tänkt mig. Det kommer ALLTID nåt i vägen när jag har planerat nånting. Helt otroligt. Inget hår fixat idag och i tron om att jag skulle fixa det så tackade jag nej till jobb. Och så vidare och så vidare. Den här dagen blev pannkaka. Jag hatar dig GUD, nummer 2.

Imorrn ska jag iallafall jobba tacka inte GUD för det. Jag vill ju jobba! Men samma sak där, det kommer alltid nåt i vägen.

Och det här med gud, vem fan är det?!

Fables

Innan nyår klagade jag på min utväxt....idag är det 16e februari och jag har fortfarande inte gjort nåt åt det! MEN, imorrn eftermiddag ska jag äntligen fixa't! Eller inte jag utan Madde, min kära gamla Mcdonaldskollega som numera är frisör....hon är snäll och gör det åt mig! Egentligen skulle jag vilja färga hela håret i nån varmare ton nu men det har jag inte riktigt råd med så jag får nöja mig med slingor så länge och det kan inte bli sämre än hur mitt hår ser ut nu, that's for sure!

Utöver det ska jag vara duktig och plugga hela förmiddagen (om jag inte blir inringd på jobb..) så även om jag är "ledig" ska jag ställa klockan och gå till min andra "skola" med andra ord hem till mamma o pappa. Försöka läsa lite i en bok som jag behöver till det tredje inlämningsarbetet av fyra denna delkurs. Förhoppningsvis kan jag även börja med arbetet imorrn eller iallafall torsdag.

Idag är jag inte vidare värst duktig, jag kom hem från skolan och tvärslocknade i soffan, det var den mest sköna powernapen jag nånsin tagit tror jag. 45 minuter! Jag kan oftast inte sova alls mitt på dagen.......idag gick det över förväntan ;)
Plugga orkar jag inte idag...................................så får man inte säga men det gör jag ändå. Imorrn är det en ny dag!
Man blev liksom inte så motiverad av en innehållslös lektion idag, eller snarare att vi har gått igenom samma sak ungefär tusen gånger. Vi förstår - vardagsmatematik!! :D

Istället tror jag att jag ska börja läsa den tredje Twilightboken...ja det gör jag rätt i!


If I used to love you baby..it ain't nothing like I'm loving you now

Tvprogrammet "Familjen Annorlunda" fascinerar mig. Jag vill ha sissodär två barn - Wille vill helst ha ett helt fotbollslag. Även om jag tänker varenda gång jag kollar på programmet att man måste vara galen som skaffar tio barn, så kan jag inte låta bli o tycka att dem är lite småmysiga alla tre familjerna, även om det inte är ett liv för mig.
Dom verkar genuint lyckliga trots trångboddhet och annat som spelar in när man är en sån stor familj.

Apropå något helt annat, jag är lite sugen på att börja skriva dagbok igen. Det känns lagomt fånigt när man närmar sig 30...men det får man väl....va? va? va?


Misshandlad

Mitt ben efter Boda Borg


Bilden gör det inte rättvisa kan jag säga.
Boda Borg borde ha benskydd som man kan låna.

All the right friends

Den här helgen blev ju så himla mycket bättre än förra!
Jag hatar att sammanfatta saker men kortfattat så var fredagen väldigt härlig. Den började med en intressant föreläsning på Uni sen när jag kom hem satt Wille mig i bilen, med ögonbindel och så hade han bränt en massa bra musik (därav cdskivorna i väskan ;)) som vi spelade på vägen till en "hemlig plats" - det är ett ställe precis vid vänern som var väldigt fint att sitta vid och bara njuta av solen och grilla korv & det var precis vad vi gjorde. Han hade fixat all mat, ved och tagit med renfällar som vi satt på. Varm choklad och bullar! Det var längesen jag kände mig så avslappnad. Knäpptyst runtomkring, solen lyste och jag frös inte - det är väldigt viktigt för när Emma fryser blir hon gnällig! :D Jag fick ett väldigt fint smycke av Wille, såntdär som man kan sätta in småsmå kort i ni vet? Jag kommer inte ihåg vad de kallas.

När vi kom hem var båda två helt slut, frisk luft tar musten ur en! Wille snarkade sött på soffan i nästan två timmar...:)

Igår hade jag tänkt att ha en lugn hemmadag, läsa bok och skvallertidningar o bara va! Tji fick jag för då ringde Mickan och informerade om att hon och tobbe minsann kände för att åka till Boda Borg (notera att de här två spontana prickarna bor i Norrköping/Motala...) och så skulle de plocka upp mig "på vägen", Wille jobbade ju så han var redan på plats. Så där var vi i ett antal timmar igår och idag har jag ont i ungefär alla kroppsdelar och mina knän och smalben ser ut som jag blivit nersparkad...men det var det värt, Mikaela gav mig komplimang för hur smidig jag var när jag kröp i banorna..så det här är resultatet av min smidighet tror jag.

Efter sex stämplar och lite lek & bus där så åkte vi hem och gjorde oss i ordning för en middag, så tillbaks till Kga och käk på Jack's, som slutade med ett besök på Harrys! Tobbes snälla rara mamma körde hem oss till Khamn vid 2.

Idag jobbar Wille men jag har bakat kakor som jag hoppas han kommer gilla när han kommer hem ;) Peanutbutter cookies...

Förutom vi så var det några pimpelfiskare ute på Vänern

Tada!

Det ser ut som vädret inte var bra alls, men det var det ju! :)

Boda Böörg!

Farmen tobbe ;)

Don't mess with me

Fikapaus!

Skål!

Tobbe ligger med kameran....

Kreativa med salt

Vi försöker också 'ligga' med kameran. Det gick väl sådär. ;)

Sötnöt!

Kärt återseende på Harrys..

 

Hoppas alla har en bra alla hjärtans dag!

 


Childhood friends

Nu har jag varit och klappat Madde på magen! Ska bli så kul o se vad det är för liten filur som gömmer sig därinne :)
Det är alltid lika roligt att ses, och för varje gång trots att vi känt varandra sen vi var 7 år så upptäcker vi hur lika vi tänker och fungerar...det är inte för inget man är barndomskompisar!
Nästa gång vi ses kommer bebis att ha tittat ut och jag gissar på att det är en tjej! 20 feb är BF så håll tummarna på att hon slipper gå över tiden :)



Mamma Madde och bebis nr 1 Alvar :)

Tiden går fort när man roligt så vips så var jag tvungen att åka o hämta mystery man william på station. Men så fort vi kom hem åkte han i väg igen på "hemligt uppdrag"........han tog med sig väskan med alla konstiga föremål i...!!
Det kan inte bli annat än intressant detta...

Love is the one thing you can't pretend

Ledtråd nummer fyra: lägg två tomma cdskivor i väskan... VA VA VA?

Jag ser framför mig hur Wille skrattar ihjäl sig åt mig på fredag när jag står det med min väska fylld med kniv, handduk, parfym, snöre och skivor.....och säger: "haha vad ska du med allt det till?" Luuuurad!!

Ja det är jag säker på att han kommer göra.


Ni får hålla till godo med dagens visa till nästa ledtråd dyker upp....om det blir nån mer!?


ätaätaäta

Jag har varit hos min mormor och morfar nu på eftermiddagen, jag svettades halvt ihjäl för att ta mig dit. Men så envisas jag också med att gå kurlandabacken upp eftersom det är så jävla besvärligt att ta sig upp för tallundsbacken med allt vägarbete som är där...
Mamma var där och hjälpte mormor att städa, medan jag kom i lagom tid för att få prata med min moster som ringde från USA precis när jag kom. I april kommer hon hit igen så det ser vi verkligen fram emot!!
Morfar som är den snällaste jag vet, gjorde varsin "mellanmålstallrik" till mig och mamma, bestående av några skivor kiwi, päron, banan, vindruvor, och blodapelsin - det såg ut som ett litet konstverk på tallriken :) och ett riktigt nyttigt mellanmål som man mår bra av!

Nu har jag slängt in några cupcakes i ugnen (inte så nyttigt dock..!) men jag börjar bli orolig för det tar en jävla tid för dom att få färg osv...nog för att jag har ganska stora formar men ändå. Jag vill ju inte komma med fula cupcakes till Madde imorn! Vi ska ha förmiddagsmys! Så jag gjorde geishacupcakes....men nutellafrosting. Själva frostingen är jag osäker på för jag är inget fan av nutella egentligen men vi får väl se. Jag vågar knappt skriva att jag ska åka till Madde för så fort vi ska ses så händer det alltid nåt som kommer i vägen.... Not this time!
Om mina cupcakes bestämmer sig för att bli klara nån gång idag, så ska jag göra fiskgratäng och mos!

Clue number three

Jag fick ytterligare en ledtråd när vi var på väg hem från skolan. Och Emma och jag spinner vidare på mordteorin när vi såg vad det stod: "fixa ett snöre som är 1,5 meter långt och lägg i väskan".........Emma pratade om att handduken kommer att först dränkas i parfymen och sen fungera som munkavel medan snöret binder fast mina händer och kniven...jaa jisses. Blir nästa ledtråd att jag ska packa ner en spade i bagaget på bilen, kommer jag inte vara hemma på fredag :D

Jag tror fortfarande att alla dessa konstiga ledtrådar är helt och hållet för att göra mig totalt förvirrad....för han har även nämnt god mat...och dryck...och att han ska köra?! Så det kan även sluta med att jag sitter packad själv på en restaurang??

Hihi

Spänningen fortsätter..

Nästa ledtråd lyder:

"Lägg ner en liten handduk och en parfym" Det behöver inte vara en tjejparfym.......

Men hallå!? Det är helt klart en kupp för att göra mig totalt förvirrad. Så i min garderob står nu en väska packad med en vass kniv, en liten handduk och en parfym. Jag tog en av Willes såklart.


Mord eller korv?

Jag fick precis ett sms från min särmbo (kombo av särbo och sambo om det inte framgick..) och det bestod av:

"På fredag kommer jag planera en hel dag för oss. Jag vill inte att du planerar något annat efter kl.13.00. Här kommer första ledtråden: fixa fram en vass kniv och lägg den i en väska (kniven ska inte vara jättestor) i din garderob. Puss"

Ja. Vad kan man tolka från detta måntro? Antingen har han tröttnat och kommer skalpera mig ute i skogen och gömma mina kvarlevor under en gran.........eller så kanske vi ska ut o skogen och grilla korv och tälja egna grillspett??? Det är nog min gissning. Med tanke på att jag har tjatat på honom att jag vill grilla korv och åka pulka typ tusen gånger.
Det ska iallafall bli intressant att se vad som kommer härnäst....jag väntar med spänning på nästa ledtråd!!

Vi är värda så mycket mer

Visste ni att det är skitgott att ha skivad banan på rostat bröd? Nu vet ni!
Idag är det tisdag, och jag är skolfri....nästan. Emma & jag ska bege oss upp till mammas jobb och undersöka lite om matte, hur förskolan samarbetar med föräldrar när det gäller barns språk-och matematiska medvetenhet...sounds interesting? No? Oh well.

Sen tänkte jag gå hem och läsa lite inför nästa vecka men utöver det så har jag inga planer. Jag är sugen på att baka, typ cupcakes eller dylikt men känner att det är ytterst onödigt då jag inte har nån som kan äta upp dom. Och frysa in nybakat känns ju sorgligt.

Jag längtar så otroligt mycket efter bar mark och vår! Trodde aldrig man kunde sakna asfalt så mycket som jag gör just nu. Vill bara ta på mig gympaskor, och gå gå gå till fågelkvitter och i solsken....men det verkar fan som det ska vara snö fram till midsommar i år. Det är jättemysigt med snö, till en viss gräns.


Vååååår!!

Desperat husfru

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: JAG VILL BLI HEMMAFRU!!!! Och jag skulle göra det så bra!
Det var min första tanke imorse när klockan ringde.

I've got a pocket full of sunshine

Den här helgen har varit rätt trist måste jag säga. Höjdpunkten var mys med Tove igår kväll. Annars har det inte hänt mycket värdefullt. Trist när man ändå är ledig! Nu är det ny vecka på ingång och det är skola måndag, onsdag och fredag....imorrn har vi lekdag hela dagen. Ovanligt va?

Nej bättre lycka nästa helg får vi väl hoppas.
Idag har man iallafall fått njuta av solen igen och Wille passade på att ta ett dopp i snön.

 


Comatose

Jag befinner mig i total fredagskoma. Toktrött var ordet.
Jag var så effektiv imorse så jag gick upp vid 8, började tvätta och duschade...läste klart 'skolboken' och slutligen när Wille bestämde sig för att vakna till liv så åkte han till Kga och släppte av mig hos mamma o pappa där jag pluggar som bäst. Fixade reflektionen över boken på 3 sidor, det ska vara inne om två veckor så det känns skönt att vara av med det! Nu kan jag vara värd en helg utan plugg.

Vi är så gamla nu förtiden att vi däckar i soffan typ 6 på kvällen, kollar på postkodsmiljonären, på spåret och sen är det nätt o jämt vi orkar vara vakna - hur roliga är vi på skala ett till tio? Idag orkade vi inte ens laga nån mat så det blev en "lyxigare" variant på varma mackor. Jag ska ge mig själv en sockerchock snart för att inte somna, genom att käka en brownie...

Imorrn står det troligtvis pulkaåkning med fröken Zadik på schemat - och om jag får som jag vill ska vi även åka spark! För det har jag inte gjort sen jag var liten så det är på tiden att man gör det igen. Kulkulkul!

Torsdag äntligen.

Om SJ sköter sina kort rätt idag, kommer min man hem om ca två timmar!!
Jag ska försöka ignorera allt snor som har tagit över min kropp och bara njuta av att han är hemma. Ikväll är det kontaktpersonstid och det kan jag inte missa för nu var det längesen vi sågs, och vi har bestämt att vi ska gå ut och äta i kga - för vi "firar" 3 år nu i början av året. Tiden går så fort..
Lite ipren innan det så ska det allt gå bra det med, och wille ska med! Då vet jag en tjej som blir väldigt glad. Eller två..med mig såklart :)


Snörvel Fagerman

Ni förstår people, att jag önskar att jag kunde kliva in här på bloggen med en näve full i solsken och energi! Men det  vore en lögn och jag gillar inte att ljuga.
Alla mina planer för dagen (förutom det tråkiga: att plugga) gick i stöpet ihop med kaoset utanför fönstret. Mamma ringde och hotade mig - nej okej men nästan - att jag fick inte ge mig ut på vägarna i detta väder. Och det hade jag väl redan bestämt mig för att inte göra egentligen. Så inget besök hos Madde, vilket känns jättetråkigt men om vi har tur så ses vi snart ändå. Djurhemsmötet fick klara sig utan mig för jag blev igårkväll brutalt attackerad av en NY JÄVLA FÖRKYLNING som heter DUGA!
Det här immunförsvaret vill jag faktiskt reklamera! I did not sign up for this! Baciller hånar mig rakt i ansiktet. Det är inte okej.

Imorrn är det egentligen min tur att köra till skolan, men jag har sagt nej till det för jag har inte jätteork att sitta i skolan och snora och ge mig ut i det här vädret för tre timmari skolan. Som det verkar nu vill ingen åka så det kanske blir så att vi kan plugga hemma tillsammans istället, skriva reflektion i grupp står ju på schemat bland tusen andra saker.


Sommar sa du?
Yes please.

Idag har jag nästan lärt mig att scanna

 


Det här var nåra år sen! Storebror, jag smal som en speta, moster & en pepparkaka med hårband!


Såhär såg man ut '99. Inte konstigt mitt hår gick av...


Min mamma var en pudding :)


Papi likaså =)


Pop, mos o körv vett'ni! ;)
Härliga gener jag härstammar från!


Min moster var också en pingla!

Och hade det inte varit för att mamma o pappas dator är galet knepig och jag förstod till hundra procent hur denna scanning egentligen går till skulle jag kunna sitta här hela dan o lägga upp massa gamla roliga bilder..!


Love Story

Varför är det så himla dåligt på tv nu för tiden? Finns ju inte ett skit att se...
Jag fastnar i program som typ Jon & kate plus 8 & Familjen Roloff på Travel & Living...det finns ju bättre program men när jag ändå sitter här o kollar så undrar jag varför ingen kritiserar den svinstia som familjen Roloff bor i...saker och skit precis överallt. I would go mad.

Imorrn är det ingen skola, men jag ska försöka ställa klockan på typ 8 eller nåt åtminstone för att försöka komma igenom "Lyssnandets pedagogik" som vi ska skriva 3 sidors reflektion på så småningom...den är intressant men det är fortfarande en skolbok om ni förstår vad jag menar. Det är ju tusen andra böcker jag borde läsa samtidigt men nu har jag bara en hjärna så dom får vänta.
Vid tvåtiden ska jag åka till höggravida fröken Högberg i degerfors! Ska bli roligt att se hur hon har det så här bara några få veckor innan beräknat datum för bebis. :) Och massa nytt har nog hänt i deras hus också har jag på känn!
På kvällen är det Djurhemsmöte.

Sen får det gärna bli torsdag eftermiddag så jag får hem min man igen...och till helgen kommer tova hem! Yaay!♥

Sushi

Idag känner jag mig inte spyfärdig så att se bilder på sushi går an. Så här är dom jättedåliga bilderna jag tog. Jag måste fan gå en fotokurs. Att göra sushi hemma by the way, var kul och inte så svårt som man kan tro. Synd bara att jag aldrig mer kommer vilja äta det! ;)


Lite ingredienser..


Pappa är redo att sätta igång!


Det krävs noga planering..


Och så på med förklädet...för sushi kladdar ju så ?!


Wille in action


Och papsen


Och mami...lägg märke till den underbara guiden som ligger framför ;)


Voilã!


Ready to eat...=)

Boring

När ska det sluta snöa? Jag bara undrar.
Jag känner mig som sju svåra år och tröttare än tröttast idag så lite plugg, lite rengöring av diverse ställen, byte av sängkläder and I'm done! Nu ligger jag i soffan och tittar på det första avsnittet av den nya serien som ska sändas på 6:an i vår, "The legend of the seeker". Jag älskar ju Sagan om ringenfilmerna, så jag tänkte att det här kanske kunde vara nåt för mig....än så länge är det sissodär. Skulle vilja se fler avsnitt av The Vampire diaries men Wille är redan två avsnitt bakom mig så det blir ju dumt när vi vill kolla ihop. För övrigt börjar 6:an sända även denna serie från och med 11 februari tror jag, om nån skulle vara nyfiken.

Aptiten är fortfarande inte märkbar, har fått i mig en liten smörgås och blåbärssoppa än sålänge. Men kanskekanske att magen börjar bli hungrig? Frågan är bara på vad?