Ett härligt inlägg om....kräks! Igen!

Då vet jag iallafall att jag inte är immun mot magsjuka. Så kul skulle vi visst inte ha det. Natten till lördag sov jag som ett barn och tur var väl det med tanke på att jag har varit vaken hela den här natten. Egentligen vet jag inte varför jag sitter här och skriver då det tar sissodär skitmycket energi att ens sitta upp. Men Wille har just åkt och jag känner mig lonely såklart..datorn är ju ett sånt himla bra sällskap! ;)
Anywho, så var det en bra dag igår, vi skulle göra hemmagjord sushi med mamma o pappa så vi åkte in allihop till kga på förmiddagen och handlade lite på den asiatiska butiken....jag mådde inte dåligt förutom lite magkatarr symptom..och tankarna på att jag ska bli magsjuk har ju vart där hela helgen så det var ju inget nytt att jag kände efter lite extra. Sushin blev jättegod men jag kände att jag blev mätt på typ ingenting och efter en stund var jag tvungen att lägga mig ner...för att senare gå hem. Tog en dusch och la mig och somnade...men vaknade kort efter att magen blivit värrre och jag mådde ILLA!

Så inatt har det sprungits på toaletten varvat med djupa blickar ner i en hink. Wille har pysslat om mig till den mån man kan konversera med mig när jag har kräkpanik och emetofobi. Kall handduk i oannan och hela kitet. Det kanske låter urlöjligt, vad är det som är så hemskt med att spy egentligen kan man tycka. Men jag kan inte förklara det. Strax innan man ska spy så får jag stickningar i hela benen och armarna, jag svettas så det rinner i hela ansiktet och jag hyperventilerar....och i slutändan kan jag inte spy ändå, utan gör bara äckliga ljud och hulkar...mycket underligt, som alla som känner mig vet har jag inte spytt sen jag var 4 år...inte ens på fyllan så det finns nån blockering i min hals gissar jag?! Hursomhelst, så mår jag minst lika kasst även om jag inte ger hinken mat. Om vi ändå pratar äckel.

Wille var iallafall min hjälte och låg vaken på helspänn till 4 inatt innan han inte orkade mer. Imorse fick han och mamma åka upp till djurhemmet och ta mitt jourpass då det var min tur idag....tack så jättemycket till er!
Jag känner mig något bättre men inte bra för fem öre och jag har inte tid att vara seg och sjuk för jag har MASSOR i skolan att göra!

Så imorrn får det allt vara något mer återställt.


Jag bjuder på en strålande sjukbild!

Dom fina sushibilderna får jag lägga in en annan dag för bara tanken på sushi nu får mig att ...ja spy.

Lördag morning!

Gamla som vi är gick vi och la oss tidigt igår, totalt utmattade från livets alla händelser! Så jag vaknade vid nio imorse pigg och utvilad. Jag gick upp och fuskbakade bröd. Ni vet sånt bröd där du bara tillsätter jäst och vatten med en brödmix? Inte så dumt när man vill ha en mysig lördagsfrukost!

 

Och såhär fina blev dom!

Så nu är det bara att väcka Willgot och äta :)


spy, kräks, barf, puke, kaste opp, vomitera, kalva, lägga en pizza...ja you name it.

Okej jag lever fortfarande. Magsjukefri. So far so good. Men jag ska erkänna att jag känner mig aningen underlig i magen. Men det kan vara psykiskt. Kaaaan vara. Låt oss hoppas att det är hypokondrin i mig som gör det.
Mina händer däremot önskar nog att jag hellre fick magsjukan för dom är halvdöda efter all handtvättning och handsprit idag. Men ni vet hur magsjukan har en tendens att komma på nätterna när man sover som bäst...så vaknar man i ren panik av illamående. Det är så jävla lömskt av magsjukan att bara anfalla utan chans till försvar!
Det värsta är att den här magsjukan, är ett nytt virus som kommer typ från Afrika...(hur dom har kommit fram till det har jag ingen aning om) och man spyr typ våldsamt i 24h. yippie kai yay!!

Härlig variation på den här bloggen. Katter, magsjuka, katter...

Hur som helst efter jag jobbat klart för dagen, som blev kvart över ett som det var planerat från början - för att det var 3 barn av 16 där idag!! Ja ni gissade rätt....magsjukan. ;) jaja, jag gick iaf hem till mamma o pappa för att plugga lite i lugn och ro. Jag la mig först i badkaret. Vattnet blev kallt alldeles för fort så jag gav upp. Satt mig vid köksbordet, det gick helt okej. Sen skrek min kropp efter soffan och efter en sida i boken där så sov jag. SOM VANLIGT!

Sen gick jag till min rara farmor som fyllde 83 idag, med en liten blomma. Jag passade även på att fråga henne om vad hon lekte för lekar när hon var barn, då det var till en skoluppgift...och det var ungefär samma som idag.

Och nu sitter jag då här och väntar. På magsjukans attack. Jag har dock motarbetat med vitpepparkorn, så i bästa fall ska jag skratta "det" rakt i ansiktet.


Ni vet hur jag är bra på att överdramatisera saker o ting? Det här är knappast att överdramatisera, jag lovar.

Imorrn och på fredag ska jag jobba. Och idag ringde de från den avdelningen och frågade om jag kunde jobba en timme längre imorrn.......visst sa jag. Sen informerade hon om att de var lite kort om både barn och personal för magsjukan hade brutit ut under natten. MAGSJUKA.
Jag är lite mer sugen på att skjuta mig själv faktiskt.
Så imorrn ska jag till en avdelning där jag inte varit på ca ett år, småbarn dessutom....jag är själv till frukost med visserligen bara fyra barn men ändå. Det känns sådär faktiskt. Om nåt barn spyr när jag är själv kommer jag förmodligen att lämna allt och springa hem.

När jag tänker efter mår jag redan illa. Det känns som om jag är på väg mot min egen död.


Neeeej såhär vill jag inte sitta!!!!!!!                        Så min bästa vän blir handspriten.

Lyckas jag hålla mig från att bli sjuk den här gången så kan vi nog fastställa att jag är immun.
Wish me luck!!

EMMA

Vi pratade om namn i skolan idag. Jag sökte på 'Emma' idag och hör och häpna, det finns 4 (FYRA!) män i Sverige som heter EMMA. Hallå, vad missade deras föräldrar? Men jag förstår dem, det är ju ett himla bra namn.....;) Och galet uttjatat och vanligt. Men det stod även på sidan att Emma börjar minska i popularitet. Det betyder även "stor, väldig" och härstammar från Tyskland. Så nu vet ni det.
Häromdagen googlade jag även på hela mitt namn, och då kom det upp att jag fyller 83 år på torsdag. Farmor och jag har alltså bytt identitet. Jag tror hon gillar't!


Chans till romans.

Ibland råkar jag lyssna på Mix Megapol, trots att jag är allergisk mot det mesta på den kanalen. Jag gillar Adam & Gry and that's it. Och det här jävla programmet "Chans till romans"....! Jag vill dö av skam när jag lyssnar på det. Idag var nog första gången jag lyssnade klart på det då jag stod och diskade samtidigt...varför inte göra två hemska saker samtidigt när man ändå är på gång liksom! Och den där Pär Lernström och alla andra överhysteriska tjejer som pratar om precis ingenting.....nej no more mix megapol i detta hushåll!

If you fall hard, I fall harder

Det här har verkligen varit en lång dag och nu är jag trött.
Kl 10 imorse hade vi veterinärtid i Kstad, dags att röntga tjockisens lungor igen. Men innan klockan ens var fyra imorse så fick hon ett litet anfall med hosta och mycket knorrande. Det är så tråkigt att inte kunna göra mer för henne i lägen som de här. Så hon och jag låg vakna i nästan två timmar och stirrade på varandra. Jag vågade inte röra mig för hon låg halvt på mig och efter ett tag blev det bara för obekvämt för att kunna somna. Som tur är gick det över och nån timmes sömn till blev det väl. Väl hos veterinären så konstaterades det att hon gått upp ännu mer i vikt!...min tjocka tjocka katt.....och för er som tror att jag är en feeder och göder henne till döds får tänka om. Har man ätit kortison i större delen av sitt liv så blir man inte trådsmal.... vidare till röntgen och min knubbsäl var så himla duktig. Inte lätt att bli omkullvält och ha oss ståendes över henne och dra i hennes ben åt varsitt håll...Resultatet blev att hon har fått ytterligare några förändringar på lungorna och det kunde efter idag, nästintill fastställas att hon har astma.
Vi ska nu fundera på om vi ska sluta med kortisonet (som för övrigt håller astman borta om hon får regelbundet) och börja ge henne inhalator...alltså ge henne typ två puffar om dagen. Det lutar åt det sistnämnda.
Sen har vi då påbörjat fatcamp!! Och nu ska vi fasen se resultat. Så Estellas moffardagar är över! Nytt dietfoder är inhandlat och varningens finger har höjts till omgivningen som ibland matar med för mycket godsaker...!
Estella är intet ont anande....och förutom lite fetma och astma så är hon pigg och glad som alltid! Tur är väl det.

Personalen på kstad smådjursklinik är så himla bra och trevliga och det märks att dom verkligen gillar sitt jobb, så behöver ni uppsöka veterinär tycker jag ni ska vända er dit.


Wille tröstar en inte så glad tjockis

Var inte det kattinlägget kul så säg?!


När vi kom hem, sa jag snabbt hejdå till Wille som åkte tillbaks till skithättan på eftermiddan. Gick hem till mamsen som är sjuk, satt mig där och påbörjade ett arbete som ska vara klart om tre veckor...nästan klar. Skönt att ha lite framförhållning ibland. Sen hann jag med en kort handling, en rekordslarvig städning, göra fläskpannkaka i brist på annat och DÄR tog all energi slut så nu händer det inte mycket mer idag.
Veckan är fullsmockad av skola, hockeydejt med Anna, jobb, kontaktpersonstid & jobb igen...
Ena veckan har man inget liv, den andra veckan hinner man knappt andas.
Balans någon??

Glamorous indie rock and roll

Yesterday was a blast!
Mat & vin på Harrys med Mikaela, och efter ett par timmar som flög förbi fick vi sällskap av våra män med vänner.
Hoppas vi kan göra nåt liknande snart igen =)

Innan vi åkte hemifrån fick vi ett snabbesök av den numera nyutexaminerade (kan dom inte komma på ett krångligare ord?!) polisen Anna Hedström!! Så nu kan jag ju med all rätt kalla henne Konstapel Hedström. Stort Grattis till henne för hennes examen!













Yay it's friday!

Den här känslan av ro som jag får när Wille är hemma är så skön. Idag bytte vi roller litegrann eftersom normalt sett så fixar jag maten på fredagkvällar då han ofta kommer från Trollhättan då, men idag har jag jobbat hela dagen och han varit hemma, så nu står han ute i köket och fixar nån hemlig middag som jag ser fram emot. Fredagskänslan är ju i sig rätt skön men den blir lite mer påtaglig när man har jobbat.
Wille har under sina 4 dagar på irland blivit halvt irländsk...så just nu strålar det ut irländsk musik från Spotify...och det skulle inte förvåna mig om det blir en irländsk måltid också...kanske dricka pints och dansa på bordet?

Imorrn ska jag sova läänge utan väckarklocka och det blir ett varv på stan, har presentkort kvar som vore kul att utnyttja..Sen på kvällen ska jag ut och äta i Kga med Mikaela som kommer till Dfs imorrn med Tobbe. Tobbe ska på nån fest så då passar vi tjejer på och ta lite "alonetime" ;) Wille ska på bio och hänga gäng med Ali. Och agera lite chaufför snäll som han är 

Söndag ska jag försöka mig på lite plugg!!

Imorse fick jag ett mail från Valentina som hon hade skrivit alldeles själv, inte dåligt för att vara ett och ett halvt! ;)
Jag skrattade iallafall för mig själv och längtade ännu lite mer efter USA-resan! Ni är saknade hela bunten!


Att vara så söt är nästan olagligt!


Neej men om vi skulle ta och avliva lite djurplågare? Sakta och plågsamt.


För er som inte har tillgång till Kristinehamnsposten. Det här är Josefina.
Hon är ca 5 månader gammal och hittades av en man i Väse i söndags. Hon är svårt undernärd, frysskador på öronen och båda hennes ögon är igenbommade pga ögoninflammationer. Mannen hade försökt fånga in henne i två veckor men inte lyckats, tills i söndags när han hittade henne i en snödriva. Han misstänker att någon har slängt ut henne i farten från bilen.
Hon befinner sig nu på djurhemmet här i Khamn, och hon behöver matas med mosad mat via en spruta ÅTTA gånger om dagen, hon behöver ögonsalva en gång i TIMMEN. Och hon får antibiotika.
Jag blir så upprörd och förbannad så jag vet inte riktigt vart jag ska göra av mig själv.
Om jag nån gång i livet får ett sug efter att mörda nån så är det vid såna här tillfällen.
Om du har ett djur du inte kan ta hand om av olika anledningar, så är inte det likamed att du måste plåga djuret till döds!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ge det till någon som faktiskt KAN hjälpa det istället.
Människor är helt klart den värsta rasen på den här planeten.

Har ni en slant över, så skänk en slant till Djurhemmet, se:
www.djurskyddetkristinehamn.se för mer info
Om ni ändå är på doneringshumör så släng in en slant till Haiti också!



there's a first time and a second time, you've got to hold on.

Strålande dag på jobbet. Det är alltid lika roligt att jobba där man känner sig välkommen & behövd! Efter jobbet har jag snabbstädat och bakat bröd, och jag kan än en gång säga till mig själv att: Emma, du har inte och kommer aldrig få din brors talang för bakning. Och bröd är rätt trist att baka tycker jag. Men hursomhelst, så blev det nån form av grova frukostbullar. Rågmjöl, vetekli, lantbrödsmjöl och lite vetemjölspecial var väl huvudingredienserna.


Lite sesamfrön fick dekorera dom små liven.


Udda var inte road och sjöng serenader nedanför min ben mest hela tiden.

De senaste timmarna har jag ägnat åt att oroa mig för att Wille inte svarade på sms som jag skickat, jag prövade att ringa och människans mobil är inte på. Jag som är bäst i världen på att vara dramatisk såg framför mig hur hela boda borggänget har åkt i vänstertrafiken och krockat med nån galen irländare....
När han väääääl ringer upp mig och talar om att hans batteri hade tagit slut fick han sig en liten avhysning. Det är INTE okej att få ens andra hälft orolig. Och med tanke på hur orolig han var när jag var i frankrike i somras, och bodde i ett naturreservat utan täckning...så borde han veta bättre. Så dä så.

To die....eller inte.

Jag börjar tro att jag kanske borde sluta läsa om vampyrer och se filmer om vampyrer....jag vaknade 05.23 imorse av att jag drömt en mardröm om just det ovannämnda. I drömmen var det nån slags vampyrinvasion som inträffade en gång per decennium typ och alla visste om den här dagen så man liksom planerade för hur man skulle överleva. Jag och Emma (ja mossan you!) kröp ner under samma täcke och konstaterade att om vi är två så dödar dom oss nog inte (?!) och helt plötsligt kom en vampyr in, som självklart hade ett sånt där pillimariskt vampyrleende och han såg ju såklart ganska bra ut. Vi bönade om att vi inte ville bli vampyrer eller dö...han kom med förslaget om att han skulle gå o knacka på grannens dörr och försöka döda denne, men om denne svarade att den inte heller ville dö så hade vi inget val utan skulle dö också...mycket mycket konstigt var det och lite töntigt men jag vaknade iallafall med ett rusande hjärta och lätt dödsångest. Så en vampyrpaus är på sin plats kanske..........kanske.


All dressed up in love

Vi hade kursavslutning idag, som bland annat innehöll en frågesport...alternativ D på denna fråga är något misstänksamt..=)

Så nästa tisdag inleds termin 6 av 7...hurrahurrahurra..! Vår nya kurs heter Svenska & Matematik i barnens värld och jag har inga förväntningar alls på den. Jag är skoltrött och önskar helst att det var 19 januari 2011 istället för 2010...

Förutom skolan har jag tagit mina sista kronor och handlat en massa frukt, fil och allt annat småkrafs man behöver, jag har tränat och nu är jag värd att ta det lugnt! Imorrn är det jobb som gäller, 07.30-13.15, en helt okej tid. Värre blir det på torsdag då det blir 07.30-16.45.

Roligare än så blev det inte!

 



Bulletproof

61 minuter och 37 sekunder. Det var så lång tid jag orkade flåsa på crosstrainern imorse! Och jag är nöjd. Dagens "jobbiga" moment är över - jag är ju inget träningsfan direkt. Körde Wille imorse och det var isgata hela vägen till Kga så jag var lite nervis på vägen hem men här sitter jag ju nu så uppenbarligen klarade jag mig hem...
När jag kom hem var klockan halv sju, och vad gör man så dags på morgonen? Äter frukost, lägger sig i soffan och kollar på Golden Globe var iallafall vad jag gjorde. Och så lyckades jag somna en liten stund men det var lite för kort så nu är jag faktiskt trött...ännu tröttare efter lunchen så en liten middagsvila kanske?


Spyor och bullar

Apropå att skaffa barn.
Inatt vid halv fyra vaknade jag och Wille av att Udda (katten) spydde. Wille måste väl ha vaknat några nanosekunder före mig för jag väcks egentligen mer av att han säger: "EMMA" i den ton som menar "Emma, Udda spyr ska du inte gå upp och ta reda på det?! MEN! Snabbt som satan ändrar han sig och säger: "det var inget" och går upp och tar det själv. Bådar inte det gott inför nätter med skrikande barn så säg!! ;) Duktig idiot som han själv skulle uttrycka det!
När jag ändå vaknade så var jag tvungen att gå på dass och på vägen tillbaka från toan ser jag wille i köket som står och trycker i sig en bulle som har legat på diskbänken sen fyra på eftermiddagen...jag måste ha tittat undrande när han säger: "jag var så hungrig"...........det mina vänner bådar inte lika gott!


Min man, han kan han..♥

Idag är det söndag - vilket är min och många andras ångestdag. Jag är ledig imorrn så jag behöver inte ha så mycket ångest egentligen. Men jag ska köra Willy till kga 05.30 imorrnbitti, då Bodaborggänget ska åka till Irland ett par dar. Är'e inte trollhättan så är det irland! Tisdag har vi utvärdering i skolan, sen har jag bokat dejt med Mia. Onsdag-tors-fre ska jag jobba! Idag ska vi dock åka och fira Oliver som fyller sju imorrn så kalas står på schemat och jag tänker hänga bokstavligt talat på Wille resten av dagen så förmodligen kommer han bli knäpp. Men i hemlighet kommer han att älska det såklart! =)

Babyboom

Då har man vaknat till en grå och ganska händelselös lördag.
Min man kom hem i torsdags kväll och överraskade mig, och sånt gillar vi. Så igår åkte vi in till kstad en sväng för att han skulle köpa skor och jag passade på att ta en mysig fika med min fina vän Lisa. Och "Bosse" - som lilla magen kallas där okänd bebis håller till! =) Det var väldigt mysigt att bara sitta och prata om allt möjligt, och som vanligt när man ses känns det som vi sågs senast igår, även om det var ett tag sen sist. Bebis är beräknad till 4 april (då fyller även Mr Willy år!) och det känns roligt att Lisa är bland dom första ur vårt "gamla gäng" som skaffar barn, så det ser vi fram emot! Det är galet många runtomkring mig som är gravida just nu eller precis har fått barn. I klassen tror jag vi har iallafall tre st som ska ha barn, Lisa ska ha bebis, Madde ska snart ha, Frida ska ha ungefär samtidigt som madde, en i klassen fick för en månad sen, min kusin ska ha i juni...ja det är säkert fler ändå. Det känns som jag borde vara under en stor bebispress.....men det är jag inte. Däremot ser jag framemot den dag då det är min tur! ;)


Fina Lisa & 'Bosse' ;)


Idag jobbar såklart Wille hela dagen, något som jag inte älskar, men som man måste göra ibland ändå...jag har inte planerat in nåt och funderar på att ligga i sängen och läsa ut första Twilightboken som har tagit en evighet att läsa pga diverse distraktioner. Men idag kanske det kan bli gjort.

From me - to me - with love


Här kommer lyckan för hundar som oss..

Jag sov inte så bra inatt på grund av en infektion jag har i munnen - ja det är lika underhållande som det låter - och att sova på sidan gör ont i kinderna...så när klockan ringde imorse var jag död, nästintill. Så jag stannade hemma och sov ut. Det var skönt och nu känner jag mig piggare, så städning är avklarat och en timmes promenad som var väldigt väldigt befriande. Ny musik i lurarna och nästan "sommarvärme" ute...iallafall under tio minus!

I eftermiddag ska jag åka till Maria och titta hur hon har det på sitt nybyggda gruppboende, där hon har sin egen lägenhet. Det ska bli kul o se hur det ser ut och hur hon trivs. Känner mig som världens sämsta kontaktperson som inte har samma tid och ork längre men jag hoppas dom säger till när dom fått nog! =)

Nu är det väl helg då antar jag, men den här helgen känns inte så upplyftande.
Kanske om jag hade haft liite mer pengar! Men i brist på det, lite musik:

'Jag vill ha allting'

med mister håkan himself.

Fin låt.

 


I miss it so much











So the lion fell in love with the lamb..

Okej vampyrhysterin fortsätter.
Från The Vampire Diaries:

Damon (ond vampyr) ligger på en säng och läser en bok (inte vilken bok som helst!) och säger till en tjej han "dejtar": (läs: käkar blod av från och till under hypnos)

Damon: - "What's so special about this Bellagirl? Edward is so whipped!"

Tjejen svarar: - "You gotta read the first book first - it won't make sense if you don't"

Damon: - "Oh I miss Ann Rice, she was so on it..."

Tjej: - " How come you don't sparkle"?

Damon: - "Because I live in the real world where vampires burn in the sun"



Vampyrserierna kan inte ens låta varandra vara ifred.
Pretty damn funny to me.

Peewee

Har ni tänkt på att när det är snö ute så känns det som hundägare "glömmer" att ta upp efter sina hundar..? Jag har nu tänkt på detta tusen gånger för det ligger så galet mycket hundskit överallt! Antingen syns det mer för att det är vitt ute, eller så tycker hundägarna kanske att det blir en fin kontrast gentemot det vita...vad vet jag?
Något jag också tänkt på är att hundägare skulle faktiskt kunna ta upp kiss efter sina hundar när det är såhär kallt ute - skitsmart! Så mycket gul snö som det är ute nu så kan dom ju bara vänta nån sekund tills det frusit, gräva upp den snöbiten och ta hem. Ingen dum idé alls om du frågar mig.


Måndag - en skittråkig dag. Varje vecka.

Back to reality!
Wille åkte till Tönthättan i eftermiddags, så nu är det tomt igen ett par dar. Imorrn har vi studiegruppsträff  hos Emma för att köra genrep inför vår redovisning på onsdag, vår grupp börjar! Det ska iofs bli skönt att vara först ut då vi ska redovisa i 45 min och då slipper man sitta och bli nervös....redovisningarna håller på både onsdag och torsdag så det blir mycket lyssna. Jag har just gått igenom det jag ska säga....men en gång räcker ju kanske inte...men min hjärna har fortfarande jullov.
Jag längtar efter våren nu, även om det är jättefint med snön, solen och kylan så är jag inte gjorde för det här isklimatet.

Resten av veckan innehåller alltså mest skola, och på torsdag eftermiddag ska jag hälsa på Maria som har flyttat till eget boende nu i kga. Sen var man ju visst 'ledig' i en dryg vecka igen om vi bortser från en utvärdering nästa vecka. Lite pengar skulle inte sitta fel så man kunde göra nåt dom dagar man inte ska sitta med näsan i böckerna.

Hepp!


Härlig söndag!

Underbara väder! Ja det är kallt men inte så kallt som det har varit de senaste dagarna, idag ligger det runt -15 och det är väl okej...iallafall så länge solen skiner!
Igår hade vi jättetrevligt, vi åt en massa god mat som Wille fixat och så dracks det en hel del mer vin än som var planerat....och det spelades även spel! Först spelade vi "Lika par leka bäst"...och där förlorade Wille och jag (med våra 7½ år...!) mot Tobbe och Mikaela (som har 6 mån på nacken!) så det var ju skamligt...!
Efter det spelade vi "När & Fjärran" och där vann ju självklart tjejerna! =)

Idag är vi lite trötta men tog oss ändå ut i skärgårn och fick lite frisk luft och promenad, det var härligt.

W fick leka lite med sin nya 'brännare' eller va fasen det kallas...väldigt god efterrätt iaf.

 

tittut

 

Måste lyssna aktivt när lekledare Mikaela drar reglerna

 

Ibland blev det så spännade att vi var tvungna att andas i påse =)

 

 

 

 

Eftersom vänern är pretty much jättefrusen så var det lite spännande att gå på "vattnet" och det  var många som åkte långfärdsskridskor.

 

 

 


I väntan på mat

Här sitter jag och slöar medan Wille sliter i köket med trerätters....Mikaela & Tobbe kommer när som helst och kvällen kan bara bli trevlig :)


Friday night bites!

Okej jag antar att de flesta INTE kunnat missa att det är jävligt hett att vara vampyr i dagsläget? Häromkvällen kollade jag på peoples choice awards på STAR, och där vann en tv-serie ett pris för nånting....jag var inte så koncentrerad....iallafall, serien hette The Vampire Diaries - så den var jag ju såklart tvungen att se. Så igår betade vi av de fyra första avsnitten, jag tror inte det fanns så många änsålänge. Och, funny story! Vi har: självlart en vampyr, vi har en bar/restaurang ink. servitris som killarna slåss om, vi har ett syskonpar, vi har skog, vi har tjejen som vampyren högt och tydligt säger att han inte kommer kunna hålla sig i från, vi har ju såklart även den onda vampyren (självklart är han släkt med den goda) kroppar som hittas halvslaktade i skogen - och som antas ha blivit bitna av djur, vi har även oförklarlig dimma och en grupp människor som jag inte riktigt vet vad dom är än eftersom det slutade med att dom "insåg att vampyrerna var tillbaka och att dom måste göra nåt" igår....
Förstår ni vart jag vill komma? Ser ni några likheter med: True Blood?? Twilight?? Till och med den kassa filmen Jennifers Body har sina moments som man kan känna igen i serien.

Lite skrattretande såklart. Kommentarer som: Men guuuud va är det här! Kan ingen göra nånting nytt nuförtiden eller?! Ska vi fortsätta se eller? Fan va töntigt...osv.

Vi fastnade såklart och wille konstaterade att va lätt det är att bli 'hooked' på saker och ting. Jag kan bara hålla med. Ikväll får vi nog kolla på resten av avsnitten. Nerds.


I can see clearly now the rain is gone!

Vilken härlig dag!
Förutom att det är galet kallt då förstås.
Jättemysigt att få umgås med Anna några timmar, vi käkade lunch på "Som hemma" och sen inhandlades det lite smågrejer på Ö&B i brist på andra spännande ställen :)
Väl i khamn igen, mötte jag upp Wille hemma hos mamma o pappa, pappa hade såklart fått nån ny box som Wille hjälpte till att installera....karlar....


Så mamma och jag tröttnade och åkte till Maxi, jag inhandlade ingredienser för att göra hemmagjord pizza. Så ikväll serveras det, och ett stooort glas rödvin för det är jag värd! =)




Innan ugnen! Jag gör "vit" pizza istället för att ha tomatsås o tjafs på. Olivolja med flingsalt och svartpeppar, salami, lök och persilja och i en liten del av pizzan även lufttorkad skinka och ananas!
Smaskens för den som inte testat!

I don't know what to do with myself!

Jag rensade mitt nattygsbord, och hittade en gammal kalender från 2001, det året jag bland annat tog studenten, jobbade på McDonken, drog till london och praktiserade på Fridatidningen mm. Och jag blev avundsjuk på mig själv som 18 åring....Vilket fartfyllt liv jag hade. I kalendern var det action mer eller mindre varenda dag, även om det bara var fika med tjejkompisarna eller jobba så var det full rulle. Kärleksbekymmer och intriger är kanske inte nåt jag längtar efter, men bara det faktum att det hände lite mer! Jag är helt klart inte så nöjd med min trista tillvaro för tillfället och har väl inte varit på ett tag. Tror säkert det blir liiiite bättre när skolan drar igång nästa vecka, har hört "rykten" om att vi kommer vara lite mer i skolan nu än två halvdagar max som vi varit de senaste två åren typ..Det får vi allt se det. Men det här med att bli äldre och upptäcka andra sidor av livet är skönt det med, och det är inte det att jag vill bli 18 igen - aldrig mer - men ha alla kompisar samlade på en plats - kan väl inte vara så mycket begärt? Tyvärr så vet jag att det aldrig mer kommer bli så.

Om ett år, är jag klar i skolan - och förhoppningsvis har jag ett jobb, det ser jag fram emot, att göra nytta! Ni som jobbar heltid tänker säkerligen tvärtom - och det kommer säkert jag också göra! Lat som jag egentligen är.
Oh well.

Imorrn är det fredag och då ska jag åka till Kga en sväng och luncha med Anna, och det ska bli väldans skönt att bara komma ifrån tristessen lite!


Gammal gaaaammmal bild.
=)

Ge mig sommar nu nu nu.

Den här dagen började med mys i sängen med min älsklingsbebis.



Den fortsatte med en promenad, som också inkluderade fågelmatning. Fåglarna var både hungriga och tacksamma, och giriga. Stackars små. Det här jag ingen bild på, jag fann inget intresse av att ta av mig vantarna i 20 minusgrader idag.

Vidare blev jag bjuden på hemmagjord riktigt god kinesmat som föräldrarna stod för. Det känns som jag äter där OFTA. För skojs skull åt pappa och jag med pinnar. Inte heller detta tog jag bildbevis på.

På eftermiddagen hade bukfetmaklubben möte och fann att inga hämningar var nödvändiga och slog på stort.


Hemmagjord varm choklad med tillbehör så att säga.
Illamåendet var ett faktum en kort stund senare.

Nu har jag svettats på crossen en stund, duschat och tänker inte göra mer idag.
Energin har varit bra idag och det tackar jag såklart blutsaften för! (och lite psykisk inbillning!)
Imorrn har jag några mindre uppdrag att utföra och på fredag har jag lunchdejt med fröken Turenkvist!
Och så kommer baby hem såklart  =)

Sånt här gillar jag vanligtvis inte, men i brist på annat snodde jag detta hos Cornelia:


Namn: Emma Fagerman (nope jag har inget andranamn, mina föräldrar lider av fantasibrist..)
Kallas för: som jag har saknat ett smeknamn under mina år....det närmaste är väl när tove kallar mig för "Memmeth"...eller när Wille kallar mig för Hjärtat.
Stjärntecken: Tvilling
Höger eller vänsterhänt: Vänster såklart. Ni vet väl att vänsterhänta anses vara extra smarta? ;)
Piercingar: öron & navel
Tatueringar: två, som jag helst inte skulle ha. Men är man 16 år och impulsiv så är man.
Längd: i passet står det 1,64
Skostorlek: 37
Hårfärg: blont med en grym utväxt för tillfället
Fräknar: ja på sommaren
Motto: "Det ordnar sig" tycker jag funkar bra.
Kär? Alla dar i veckan!
Önskar du att du bodde någon annanstans? Jag skulle inte gråta om jag bodde lite större...
Tycker du att du är attraktiv? Attraktiv var väl att ta i. Ni vet hur man kan supa sig snygg på fyllan va? ;)
Dricker du? Ja annars blir man uttorkad. Vatten, rödvin & öl. Och apelsinjuice med is.
Röker du? Nej jag har en dödlig allergi mot cigarettrök. Mamma är det enda undantaget att jag accepterar rök.
Vilket schampo använder du? Trésemme
Vilken parfym använder du? Ralph Lauren - Romance, Burberry - brit
Vad är du rädd för? Att kräkas, spindlar och mer allvarliga saker så som att nån i min omgivning ska gå bort..
Gillar du att tvätta? Nej det kan jag inte påstå
Gillar du berg- och dalbanor? Jag gjorde, när jag var yngre. Nu är jag gammal och trist, och rädd.

Senaste…
Filmen du hyrde?
Kommer icke ihåg namnet på den du.
Filmen du köpte? Jag köper inte film så ofta...men jag fick "Secret life of bees" på dvd i julklapp!
Låten du hörde: svarta linjer med kent, min ringsignal på mobilen.
Låten du laddade ner? hm det var nog Röyksoppskivan
Personen du ringde? Tove
Personen som ringde dig? little willy
TV-program du såg? sitter o stirrar på 2½ men nu
Person du tänkte på? min bror

Favorit…
Låt: tufft att bara välja en, men okej då. A long december med counting crows
Sak att göra: shoppa?
Sport: Sport? Badminton
Dryck: Vatten
Kläder: Kläder som sitter som dom ska! Det gör inget om dom är snygga också.
Film: nej jag är ledsen jag kan inte välja bara EN.
Bil: haha ja om vi kan kalla det bil. En gammal golf.....rostig och fin. Men den rullar!
Serie: Family guy, Greys, äh jag får hjärnsläpp på såna här frågor

Har du någonsin…
Gråtit över en pojke?
Ja...tyvärr!
Gråtit över en flicka? Det har jag säkert, tjejkompisar kan vara tuffa bönor.
Ljugit för någon? Ja..säkert.
Varit i slagsmål? Det vete fasen faktiskt
Blivit arresterad? nope not yet
Träffat någon från internet IRL? Ja..alla mina vänner på facebook ;)

Antal…
Gånger du varit kär?
Det beror på hur du definierar kär
Gånger ditt hjärta brustit? några gånger kanske..men det är ju läkt vid det här laget.
Hjärtan brustet på grund av dig? You know it. I am a heartbreaker.
Tjejer du kysst? nej det kan jag aldrig tänka mig...! :P
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Inte många..
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Noll?

Senaste…
Boken du läste?
"Styggelsen" av Amanda Hellberg, en skräckroman
Personen du fick e-mail av? Min morbror
Personen du fick brev av? karlskoga kommun?
Personen du fick sms av? mami
Gången hela din familj åt middag tillsammans? juldan
Saken du köpte? mjölk, blutsaft, kattmat och avocado...
Vad har du gjort idag? handlat, städat köksskåp och latat mig
Brukar du svära mycket? Ja usch ja
När stiger du upp på morgonen? väldigt olika. men sällan senare än nio.
Vad har du på dig? mina boyfriend jeans...och willes gamla tigertröja.
Vad ska du göra ikväll? sova
Vad är du allergisk mot? Inget
Var har du ont? i kinden, och i ryggen
Använder du hårspray? Jag är inget fan av hårspray...anna vet!
Kan du stå på händer? det var en intressant fråga.
Håkan Hellström eller The Ark? Håkan o jag.
Salt eller socker? saltsaltsalt
Gillar du ketchup? i väldigt lagom mängd
Är du glad nu? Ja men lite trött och mätt
Var du glad igår? det vill jag nog påstå...
Vad dansar du till? inte mycket
Stockholm är… ? en fin men stressad stad
Göteborg är… ? mindre stressat och mysigt
Kan du sjunga? Självklart. eller inte!
Spaghetti eller makaroner? Barilla spagetti.
Land du vill besöka? Vill göra hela USA!

Pessimistens paradis

Idag är en såndär dag. Som du helst av allt önskade att du kunde sova bort. Denna 'åkomma' behöver inte bero på nåt speciellt - mest att man är jävligt trött och osugen på att aktivera sig denna dag. I mitt fall påverkas jag av diverse saker som kan vara bidragande till min olustiga tisdag. Wille har åkt till Trollhättan (jag kallar trollhättan för något mycket fulare i verkligheten men det undviker jag att skriva här så inte mamma behöver skämmas) och vi är tillbaks i den där skittråkiga vardagen. Jag gillar det inte. Han kommer hem på fredag igen, för att sedan åka tillbaks än en gång på söndag. Oh please! Det är ju retsamt. Andra faktorer är mina små krämpor som snart börjar kännas som familjemedlemmar man inte blir av med...om man nu har några sådana. Jag har antingen en blåsa på insidan av kinden, eller en vass tand som skapar nåt slags sår som gör pretty much ont, jag kan inte avgöra vilket det är.
Tro det eller ej, men jag har känningar i mina öron. IGEN. Några saker till men jag ska bespara er dessa. Och ni som älskar att kalla mig för hypokondrikern, bite me!
För att motverka fler krämpor var jag till Maxi förut och inhandlade en nys dos med Blutsaft och hoppas det kickar in som en direkt solstråle!

Mitt nuvarande beroende är falukorv. Helt klart underskattat. Kanske inte det mest hälsosamma att äta flera dagar i rad, men idag blev det stuvade makaroner till och jag var i falukorvshimlen. Förstår ni att den stora exstasen i mitt liv idag är falukorv?


Filmtips?

Idag slog vi på stort och lämnade soffan och film på hemmaplan (!) och gick på bio. Avatar. Jag hade väl egentligen inga förväntningar på den, och jag brukar gilla såna här typer av filmer vanligtvis men nej....den gick inte speciellt högt upp på min lista....Och Mikaela, om du läser det här...jag fällde inte en enda tår! Galet.
Igår däremot såg jag "The lovely bones" (och där föll nåra tårar..) som jag läste om på blockbusters hemsida, och redan efter ett par minuter in på filmen slog det mig att jag måste ha läst boken...och jag måste till och med äga boken. Sure thing. På svenska heter den "Flickan från ovan"och den läste jag för hundra år sen när allt jag läste handlade om tragiska livsöden...den handlar iallafall om en fjortonårig tjej som blir våldtagen och mördad på väg hem från skolan, och sen följer hon sin familj från himlen, och får se hur de bearbetar livet efter deras förlust. Boken var bra, filmen var också bra, lite orginell men sånt gillar jag. Och tragisk såklart. Jag blir så förbannad över folk som tror sig ha rätten att göra precis vad de vill med en annan människa. Jag som inte är religiös på nåt sätt, hoppas iallafall att det finns ett särskilt ställe efter döden för såna som dom. Ett jävligt otrevligt sådant.

 


I love i-landsproblems

Till sommaren har vi tänkt att ta oss till USA, främst för att hälsa på släkten - men så kommer man ju till det här dilemmat att man skulle vilja se lite mer än Philadelphia & New York. Men eftersom det är där släkten befinner sig så vill man ju ändå vara där! Men både Wille och jag vill väldigt gärna uppleva San Fransisco, vilket inte direkt ligger granne med de förstnämnda städerna..........så, hur ska vi lösa dilemmat mån tro? Vi är inte miljonärer, och lär inte bli inom de närmsta 70 åren, vi kan inte vara i USA i all evighet...och ja man vill ju som sagt känna att man har fått spendera tid med dom man inte ser varje dag och man vill också känna att man är på semester!
Hade du inte hört talas om i-landsproblem innan detta så har du iallafall gjort det nu.


Residens Fagerman/Eriksson lördag 21.30...


Familjemys....den mest egna familjemedlemmen återfanns på sängen i sin ensamhet och ville inte vara med på bild.
Mjaoo

Use me all up

Då var det 2010, och jag har inte avlagt ett enda nyårslöfte och kommer inte göra heller. What's the point, allt följs slaviskt i en vecka tills man glömmer bort allt vad löften heter.
Nyårsafton var jättetrevlig och bjöd på många skratt och god mat & dryck. Det kan bli tradition om vi har tur!=) (det kanske kan bli ett nyårslöfte, om nåt!?!)

 



Wolle, jag och Mikaela i det härliga 30 gradiga vattnet :)


Thumbs up!


Smile..!




38 grader...


Förskål på hotellrummet


På restaurang "Hälsofreak"




Mysigt ställe och god förrätt!


Tuut!


Tobbe & Mikaela




Johanna tyckte att man kunde tuta även genom näsan.


Emelie & Ampe









Wille har jobbat hela dagen och lika imorrn, så jag har inte sysselsatt mig med speciellt världsliga saker. Tog en promenad till Mio där jag har presentkort, rean startade idag men jag hittade inget..som vanligt.
Har "storhandlat"....ikväll blir det indiskt!

Hoppas ni alla får ett bra 2010!