31/8

Hej hopp,
dagen blev inte så arbetslös som jag trodde. Blev inringd vid halv tolv och jobbade till halv fem så några timmar blev det iallafall! Ska jobba 9-14 imorrn med.

Just nu tokåskar det och har gjort i typ två timmar snart, mullrar väldigt mycket men det kommer inget regn och inga blixtrar...det får det gärna göra tycker jag för det skulle vara mysigt!
Fick ett sms förut att vagnen har kommit till stället som ska köra ut den, så jag ska ringa o boka en tid då de kan komma o lämna den....det kallar jag snabb leverans!! :D

Snart är det fredag och det ska bli så mysigt att få åka i väg med Willy en sväng, även om det bara är Ullared vi ska till...Jag insåg även igår att Ullared ligger nära brorsans jobb i Slöinge så vi startar dagen där med gott bröd och underbara bullar!! Om ni åker till Ullared eller Falkenbergtrakterna så rekommenderar jag verkligen att ni åker in i Slöinge och gör ett besök på Solhaga Stenugnsbageri, världens sötaste bageri med sjukt bra produkter! SIA glass ligger även där om ni är glassugna ;)
Solhaga har iallafall blivit vääldigt populärt och medverkat i diverse mattidningar, dagstidningar osv. Så gillar ni surdegsbröd i alla dess former, sötebröd och annat smått o gott så gör er själva den tjänsten! Ni kan kika här sålänge:
Solhaga

Lite mat och sen soffhäng resten av kvällen, hoppas fortfarande på det där regnet...
Peace.

Klart o betalt

Då är vagnen beställd....!



Jag skulle vilja ge ett stort tack till sponsorerna: Mami & Papi AB!
All kärlek till er♥

Jag önskar att jag klarade av att gå en lååång och intensiv promenad utan att få ont här o var och typ kramp i blåsan för jag är så jäkla rastlös och har varit hela kvällen samtidigt som jag är trött, den värsta kombon nånsin..
Imorrn får jag lov att rasta kroppen lite iallafall för såhär kan vi inte ha det. Wille är borta från morgon till kväll (snarare natt) imorrn då dom ha kick off med Boda Borg på kvällen så jag får sysselsätta mig bäst jag kan!

Eftersom det här automatiskt har blivit någon slags bebisblogg/tusen-frågor-blogg så kommer här en fråga till er mammor: Använder ni helt parfymfria tvätt och sköljmedel till era små? Jag är ju medveten om att det rekommenderas men det kan ändå vara intressant o höra hur ni resonerar. Ibland får jag för mig att om man inte utsätts för vissa saker så är det klart man blir extra känslig. Men man vill ju självklart inte ge dem allergiska reaktioner eller utslag av annan sort.


Häromdagen fick jag en liten gratispåse me...

img_7506 (MMS)

Häromdagen fick jag en liten gratispåse med massa bra prylar i av min kära kusin som hon i sin tur fått via sitt jobb. Förutom det fick jag även låna två böcker om förlossning av henne, och denna läser jag just nu. Intressant och givande men jag får lite puls av att läsa allt känner jag. Skräckblandad förtjusning är väl en bra beskrivning! Har innan detta snabbstädat o bakat goda kladdkaksmuffins som jag smakade hos Emelie igår. Dammsugningen är sparad till Wille och vi får väl se hur glad han blir över det ;) som det ser ut nu blev jag även arbetslös ons+tors då barnet jag är förstärkning åt insjuknade i feber idag......dyker inget annat upp så får jag väl se det som vilotid! Ullared på fredag lär ju ta lite krafter;)


En måndag som så många andra...

Jora'så att igår var jag ju och fixade naglar hår och lite uppfräschning av mina icke existerande ögonbryn...
Håret fick sig lite ljusa slingor och topparna blev klippta. Så nu känner jag mig ändå rätt redo för höst!
Och idag är det väl ändå höst? Regn, småkallt och blåsigt.

Jag har inga bra kort på håret och för er som aldrig ser mig ser nog ingen större skillnad jag ser fortfarande ut som jag alltid gör...jättespännande verkligen....Tyvärr ser jag plågad ut på bilden men det får ni stå ut med! ;D


Livet är hårt...


Jessica försöker få världens tjockaste hår torrt..


Nagelfix på Marielles nagelsalong i Kga, Jennifer hette tjejen som gjorde sitt examensprov på mig och Marielle sitter till höger!


Resultatet! Ni har ju iofs inget att jämföra med .....kan inte längre få av mig min förlovningsring heller...lovely.

Idag jobbade jag som vanligt nuförtiden, förmiddag! När jag kom hem plockade jag lite sen åkte jag till Emelie som hade sin första dag i mammaledighetens vardag då Ulf började jobba idag. Stina o jag hade en pratstund medan mamma Emelie hämtade Olle på förskolan, sen hann vi med liten promenad till affären mellan det vanliga pratandet!


Vi pratade om allt mellan himmel och jord...

Sen tog min energi helt plötsligt tokslut och jag åkte hem o lagade maträtten ni ser i föregående inlägg, har ätit och nu har jag en väldigt molande värk i svanken och lite i magen så jag ska bara sminka av mig sen dö lite i soffan resten av kvällen.
Robinson ska väl få en chans, och sen ska Willy och jag lära oss lite om Sveriges historia kl.21....

På återseende som man brukar säga.

Dinnertime

Vill du ha ett litet middagstips såhär på måndagskvällen? Den här rätten är enkel och god och inte alltför onyttig och vi har både blivit bjudna och bjudit på den själva vid diverse tillfällen.

Italiensk kycklingpasta:
4 port

ca 300 g pasta t.ex tagliatelle
250 g fryst bladspenat el 150 g färsk
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade
tomater, ca 50 g
Arla smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda mellangrädde


Gör så här

Koka pastan. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några minuter. Servera såsen med pastan.


Gött mos helt enkelt!

Babycakes

Förmiddagen har just passerat och Madde, Alfons, Emelie, Olle och Stina och jag spenderade morgonen/förmiddagen i östermalms lekpark med lite lek och fika. Sen kom det regn! Självklart. Men det var iallafall varmt och skönt att komma iväg och göra nåt vettigt med lördagsmorgonen! Emelie och de små liven följde med hem en stund medan Madde och Alfons åkte hem till mormor och morfar. Nu väntar jag på att min pasta ska koka klart så jag kan äta lite lunch och sen kanske en liten sovstund vore på sin plats? Sover sissodär bra på nätterna måste jag säga o inatt var det galet varmt i sovrummet. Wille jobbar till tre o sen får vi se vad vi hittar på för spännande ;)

















Nu har Wille o jag bestämt att på fredag nästa vecka åker vi till Ullared och jag hoppas vi kan fynda lite.
Wille fick ett ryck häromdagen och satt ihop spjälsäng och skötbord så nu finns det på plats, rätt skönt även om det är två månader kvar. Ska bara inhandla madrass osv så blir det nog bra. Vill inte lägga i nåt mjukt där i än på ett bra tag för jag är rädd för att katterna vill ligga där och det vet jag inte om det är en så bra idé!




Udda provar...



Nej powernap it is!

Winter winds

Den här veckan är allt annat än lättsam och snabbt avklarad. Intensiva dagar på jobbet minst sagt och jag är bara inte upplagd för det känner jag, varken psykiskt eller fysiskt. Så med det sagt så är jag väldigt väääldigt tacksam för att det är fredag imorgon och jag slutar tolv.

Jag började denna dag med att cykla till jobbet i ösregn, regnjacka på men mina regnbyxor får jag inte på mig av nån "konstig" anledning så man kan väl säga att jag var sjöblöt när jag väl kom fram. Så det blev till att hänga in brallorna i torkskåpet och gå runt med lånade regnbyxor på mig inomhus........Lyckat.



Syns kanske inte så väl men byxorna ska inte vara så blanka normalt sett ;)

Jag slapp iallafall regn på hemvägen, men trött var jag och väl hemma var det bara att sätta sig på cykeln igen för att åka till barnmorskan. Bebis låg och har legat med huvudet neråt ett bra tag men hinner säkert möblera om lite innan det är dags att komma ut. Allt såg bra ut och jag växer på fint som barnmorskan så fint uttryckte det...jag börjar undra om jag ska bli en blåval innan det är dags? Det börjar kännas lite trångt iallafall. För att inte säga osmidigt..

Imorrn har jag inget planerat efter jobbet, jag har varit sugen på att baka bullar ett par dag men det beror på dagsformen. Lördag hoppas jag få träffa små söta barn med mammor och kvalitetstid med Wille kanske? När han slutat jobbet vill säga. Söndag ser jag mycket fram emot! Söta rara Anna har fixat så jag ska få mina naglar fixade gratis då det är ett gäng som läser till nagelteknologer som ska göra sitt examensprov på bl.a mig :) I och med att jag jobbar med det jag gör så kommer det blir korta naglar men det ska ändå bli så kul att få känna sig fin om händerna som just nu ser ut som en 90-årings. Sen tar vi en lunch för att sedan bege oss till Filipstad och Jessica som ska fixa håret på mig medan Anna tar hand om ögonbrynen! Hallå kan man få en bättre söndag eller? Tveksamt. Förhoppningsvis kommer jag känna mig som en ny människa efter den dagen. :)

Nej nu är jag helt slut och ska lägga upp fötterna en stund.


När allt känns lite motigt och tråkigt är ...

img_5334 (MMS)

När allt känns lite motigt och tråkigt är du den bästa trösten jag vet, älskade tjockis <3


Jag ligger i sängen och försöker verkligen...

img_9407 (MMS)

Jag ligger i sängen och försöker verkligen ta mig igenom den här boken i väntan på att få skratta hysteriskt......men det kommer verkligen aldrig något roligt moment i denna bok. Jag är inte imponerad Ann Söderlund...Tacka vet jag Mia Skäringer och Martina Haag. Annika Lantz gamla bok vad den nu hette var också rolig! Hur som helst, kommer ni ihåg filmen "mannen som talar med hästar"? Dör Robert redfords karaktär i slutet?! Jag kan inte dra mig till minnes att han gör det men enligt Ann Söderlund så gör han tydligen det. Konstigt det där med hur minnen vill sig olika. Godnatt


22/8

Det var den måndagen det! Jag likt många andra är inget större fan av måndagar så jag är rätt tacksam för att den snart är ett minne blott....Jobbade ett par timmar extra idag och gör så tisdag och onsdag också, det kändes i kropp och själ så jag är glad att få köra minipass torsdag och fredag. Åkte hem till familjen Zadik efter jobbet och kramade lite på Tove som är hemma en kortis. Sen när Wille kom hem tog han en rask promenad runt ringvägen medan preggot cyklade bredvid!

Den här veckan händer det inte speciellt mycket, imorrn är det tyvärr dags att säga hejdå till min moster vilket känns väldigt tråkigt. Tiden går så fort varje år som hon är här, 4-5 veckor bara springer förbi. Vi saknar dig redan!

Torsdag är det dags för barnmorskan igen - gud va tiden går fort nu helt plötsligt! Längtan är stor och likaså rädslan, spänningen, glädjen osv......Två månader kvar till livets största förändring so far, jag skulle vilja kalla det galet.

Ja sen är veckans agenda rätt blank. Förutom söndag för då ska jag fräscha till mig lite med hjälp av systrarna Svensson numera Turenkvist & Sanddahl iofs....Lite slingor för att få bort utväxt och minst en klippning av topparna och sen tänkte jag faktiskt färga mina ögonbryn, dom är nästan osynliga och så ska Anna få plocka till dom lite för det är något av det tråkigaste jag vet och går ofta med oplockade ögonbryn vilket kanske inte är så hett alla gånger!

Nästa vecka hoppas jag på att åka till Ullared. Om ni vet med er något som verkligen verkligen är överflödigt att ha i bebisväg i början (eller överlag) så var inte rädda för att säga det, även tvärsom om ni vet med er något som verkligen har varit guld värt för er i början som ni vill rekommendera så hojta! Och då menar jag sånt som man kan köpa på Ullared såklart ;) Jag tycker bara det är roligt att få lite tips, råd och idéer.


Övning ger färdighet sägs det! ;) Denna bä...

img_3173 (MMS)

Övning ger färdighet sägs det! ;) Denna bärsele tackar vi "tant" Anna för!


Festliga bekymmer

Ikväll ska vi på 30-års fest i Karlskoga. Det är med lite blandade känslor jag går med på fester nuförtiden måste jag erkänna. Inte för att jag måste dricka alkohol för att ha roligt, MEN jag tänker inte sticka under stolen med att det är lite segt att sitta nykter bland alla de som njuter av ett glas vin eller tre....! Sen har min trötthet kommit tillbaka som ett brev på posten så jag kan väl inte påstå att jag är jättekäck att umgås med efter klockan 21....;)
Men igår var det faktiskt min kära sambo som föll i koma halv nio på soffan....han KAN alltså somna tidigt vilket han påstår att han inte kan.

Sen är det ju det här med att sätta på sig kläder som känns lite roligare än till vardags. Köpte nån tunika igår på H&M - inte ett mammaplagg för mammakläder innebär oftast väldigt fula och rätt så dyra kläder. Tur att modet är som det är! Men jag har inget att ha på benen. Gina Tricot har ju jättesnygga fejkskinnbyxor nu för bara 199:- men jag kan ju drömma om att klämma i mig i ett par sådana för tillfället. Så istället klämde jag just in mig själv i mina gamla fula lackleggings som känns allt annat än rätt just nu. Kan inte påstå att dom sitter skönt och jag måste vika ner dom så dom sitter långt nere på höfterna för att jag inte ska gå av på mitten. (jag har även dragit i resåren så det knakade fint) Men vad gör man inte för att känna sig lite "festfin"....? Jag har en bh som klämmer ihop behagen till siamestvillingar och mina leggings som sagt....när jag kommer hem ikväll kommer min kropp att falla ut som smält glass från en strut.........


Ansiktet fick inte vara med för det såg ut som en citron...lite efter att Wille påpekat att mina snygga ärvda mormorspumps jag fick för ett tag sen inte är så snygga enligt honom...han passade även på att påpeka att jag har maaaassssor av pumps i garderoben vilket jag inte har och vem fan vill gå i smalklackade trånga pumps i v.31?! Så tjurig som jag är tog jag på mig sandaler istället. In your face Wille!



Inte varje dag man bloggar från toa kanske...

img_7123 (MMS)

Inte varje dag man bloggar från toa kanske....men här är bevis på att jag inte är lämnad en sekund av lilla fröken udda....där jag är - är hon! Nu ska vi i väg på föräldraträff nr.1!


Ett litet lästips

Är det nån blogg jag gillar av de "kända" bloggarna så är det Malin Wollins - jag tycker hon skriver på ett skönt sätt, och framför allt så förskönar hon ingenting. Enjoy!

Går man till överdrift om man beställer nå...

img_2457 (MMS)

Går man till överdrift om man beställer nån form av förlossningsbok? Är det att skrämma skiten ur sig själv eller kan det faktiskt hjälpa en? Vad säger ni som har erfarenhet?!


När min mamma väntade mig så hade hon crav...

img_4563 (MMS)

När min mamma väntade mig så hade hon cravings efter chokladen "Lion".....jag har inte haft nåra cravings men kan få fnatt på en del saker ett par dar i rad och tyvärr är det Snickers som gäller just nu. Det hade varit lite bättre om det hade vart morötter.....


Igår när jag kom hem från jobbet fick jag ...

img_5732 (MMS)

Igår när jag kom hem från jobbet fick jag en present av min snälla sambo, denna tjusiga poncho! Jag har aldrig ägt en poncho i mitt liv heller aldrig burit en, men jag tror vi kan bli tajta kompisar i höst, jag o min poncho! Poncho poncho poncho. Kul ord. Hejhej


(H)järnspöken

Har precis kommit hem efter att ha varit o kikat på en Kronan barnvagn "in real life" då det bara finns en återförsäljare (i sthlm) om man inte köper via nätet. Och då var familjen Lingåker så snälla så vi fick komma o kladda lite på deras! Tack för det :)

Både Wille o jag är överens, en Kronan blir det, end of story! Skönt att ha det beslutet klart!

Idag har jag jobbat 8.45-12.15, och kommer göra det augusti ut skulle jag tro, kanske längre. Rent kroppsligt känns det bra att göra det. Och när jag kom hem blev det en skön powernap på soffan! Hälsan får helt enkelt gå före plånboken ett tag.

På jobbet var det första dagen för många barn efter semestern och det var full rulle hela förmiddagen. Det syntes verkligen på barnen att de tyckte att det var superkul att gå tillbaks till "dagis" igen och ville krama på alla kompisar. Nästan så man blir tårögd ;)

Imorse när jag cyklade till jobbet så cyklade jag verkligen i slow motion, jag hade en fot eller en arm i revbenen hela vägen och för varje tramp jag tog kändes det som jag tryckte upp bebis en halvmeter ungefär.............det var hur som helst inte jätteskönt. Sen när jag läste mitt horoskop i Wermlandstidningen så stod det:

"En trafikfälla kastar en skugga över din väg idag. Fundera i förväg över dina färdvanor"

Ja, alltså allt är ju tolkningsbart men det kändes som en knäpp på näsan från ovan.



En hel del röda fiskebodar och hav ...

Koster
i
mitt
hjärta





















Sydkoster kyrka....ska det bli ett bröllop här nästa sommar eller inte? ;)




Wille som sympatigravid...




Det var faktiskt ett bröllop när vi gick förbi kyrkan igen, pyntad flakmoppe - ingen dum idé! :D








Papi♥ vid kvällsmiddagen på Ekenäs hotell


Pappa och Wille inledde middagen med ostron




Jag åt färska räkor, mmmmm!


Äkta knubbsälar =)


Udda blev såklart supernöjd över att hennes bästa kudde äntligen var hemma igen....men hon tjurade en kvart först.

Dygnet på koster var hur härligt som helst. Det känns dock väldigt konstigt att ha varit mer på syd än nord för första gången i mitt liv. Nord är en helig plats för mig och hela min familj. Tanken var att vi skulle spendera hela lördagen på nord, bada på mitt favvoställe osv. Men diverse gravidkrämpor satt sina käppar i hjulet och jag fick nöja mig med en annan badplats och lite mindre av nord än vad jag ville.
MEN jag fick ialla fall vara där och jag badade i havet som är så galet skönt och fräscht. Vi åt fantastisk middag på kvällen och vädret var verkligen på vår sida.

Idag var det fortbildningsdag för förskolorna här i stan, jag jobbade på dimman för de barn vars familjer inte hade möjlighet att ha sina barn hemma. Det skulle ha varit fyra, det slutade med två.....så det var lite segt.
Jag känner mig så tung och trött i kroppen så fort jag entrar jobbet, och alla andra krämpor jag gnäller över i den här bloggen kvarstår och jag hoppas jag kan hinna få lite havandeskapspenning innan lillstrumpa är ute. Men i de semestertider som har varit så har det inte varit så lätt att få tag i människor som ska ge intyg osv...Så vi får väl se hur det går.
Nu kommer jag jobba mycket mindre ett tag framöver, inte bra för plånboken men mycket behövligt rent fysiskt.
Jag har även landat i nån dålig sömnperiod, jag sover men det är ingen skön sömn och jag känner mig inte utvilad.

På torsdag är första gången med föräldragruppen, vi ska gå för att se hur det är och om man kanske känner till nåra?

Snart dags att krypa ner i sängen bredvid ...

img_1736 (MMS)

Snart dags att krypa ner i sängen bredvid den här mystanten! Kl.04 måste vi upp och åka för att hinna med båten. Ett dygn på koster känns snålt men it is what it is och jag ska njuta av minsta sandkorn, koltrast, tallbarr, tångdoft, havsbad, skaldjur och familj. Ha en skön helg på er!


Kroppsligt & själsligt

Idag tog jag beslutet att ta ledigt från jobbet imorgon. Jag behöver vila. Har haft ont i svank, mage och hälar idag så nu får jag nog lyssna lite på kroppen känner jag. Har även lånat foglossningsbälte från emelie, får se om det hjälper nåt, hoppas det eftersom det blir mycket promenerande på koster.

I brist på annat så tar vi väl en het bild till dååå.....!


Skruttdag med bra avslut

Idag har jag haft en sån där katastrofal jobbdag, ni vet då det känns som om man vill lägga sig ner på golvet och gråta en skvätt. Jag vet inte vad det har varit med barnen men ingen och då menar jag ingen har velat lyssna, alla har haft en ljudnivå som inte var från denna värld och min tålamodsgräns har verkligen prövats. Om det var vädret eller om jag var överkänslig just idag vet jag inte men fy fan ärligt talat jag ville byta "karriär" när jag åkte från jobbet. Inte ofta jag har känt så, så det var inte en kul dag!

Imorrn hoppas jag både på bättre väder och mer tålamod. Men jag märker verkligen att kroppen börjar ta stryk av att göra vissa saker på jobbet, t.ex att hela tiden böja sig ner och plocka upp saker - det känns som jag ska spy varje gång.....skötborden är inte av modernaste slag och barnen som kan får kliva upp själva via en pall men det är inte lika lätt att ta sig ner så oftast lyfter man iallafall vilket också kan få mig att spy alternativt gå av på mitten. Mina hälar vill dö en kvart efter jag vaknar på mornarna - vilket inte är så lätt när du går och står större delen av dagen.
Ja osv osv, då har jag klagat lite.

Avslutade iallafall dagen med att följa med Emelie och Stina till Bergvik en sväng. Köpte en body och ett par byxor till bebis på H&M för en mindre slant, och ja nu får vi väl verkligen "hoppas" att det är en tjej som kommer ut för byxorna var rosa/brunrandiga och tyvärr så är jag nog en sån som aldrig skulle sätta på en pojk rosa kläder...kalla mig old fashion meeen så är det!

Imorrn öppnar jag och kommer att behöva gå upp i ottan än en gång, är så trött!! Men jag slutar tidigt iallafall och ska då hem och städa och greja. Fredag hinner jag inget för då stänger jag och i gryningen på lördag åker vi till Koster, äntligen! Även om det bara är för en natt och det ska spöregna så ska det bli underbart! Jag kan aldrig poängtera nog mycket hur underbar plats det är. Det ska bli mysigt att få vara där med hela familjen.
Snällaste Anna kommer och är kattvakt till mina gullegrisar och det är jag väldigt tacksam för!
Sen på måndag ska jag upp i ottan igen...men den ångesten tar vi då! ;)


Eeeh!!

Såg just på FB att det idag är 100 dagar kvar till första delen av Breaking Dawn kommer på bio.
Jag har sagt det förut och säger det igen, har ni inte läst böckerna: gör't!


gah!

Blixtar o dunder


Jag cyklade nästan ihjäl mig på hemvägen idag, jagad av stans åskväder....regnet började ösa ner så fort jag kom innanför dörren - thank god. Strömmen gick två ggr och smällarna fick mig att inse att jag tycker att åska är lite småobehagligt. Iallafall på cykel.

En stängningsdag av två denna vecka är iallafall gjord så det känns bra. Såg även min lön för juli idag och det var längesen jag fick en heltidslön så det känns också väldigt skönt med tanke på allt vi måste inhandla. Ullared får  bli runt löning denna månad.

Just nu önskar jag att jag hade en stor marabou paradisask framför mig meeeen det har jag inte.....kanske en glass? Köpte GB's gräddglass med piggelinsmak förra veckan och strutar så i brist på choklad kan det få bli substitutet....jag har ju faktiskt ätit mat...och jag åt upp alla mina grönsaker!

Bjussar på några bilder från besöket hos madde och pär häromdagen innan jag ger mig själv sockerchock:






Sötaste Alfons!


Lyxig måndagskänsla att få krypa ner i sän...

img_5352 (MMS)

Lyxig måndagskänsla att få krypa ner i sängen med en ny tidning. Sov uruselt i natt, upp 05.15, jobba och sen har vi firat  svärfar i Degerfors som fyllde 55. Nu är jag slut som artist och sängen kallar! Måtte denna vecka springa förbi. Night night.


Höst?



Såhär såg det ut hemma hos oss större delen av dagen igår medan Wille jobbade.
Har känt mig lite skum sen i fredags då det där magknipet hälsade på. Det gick över men kom tillbaka på kvällen och jag har känt mig öm i magen till och från och magen har helt plötsligt känns tyngre på nolltid.....och så har jag haft en del sammandragningar i fredags och igår. Det var väl bara för jag skrev häromdagen att jag inte hade några bekymmer! Det här är väl inga direkta bekymmer heller men varje ny krämpa gör mig lite nervig...En och annan fot i revbenen har jag fått också!

Igår kväll tog jag mig iallafall i kragen och vi åkte in till karlstad och såg Harry Potter äntligen. Den var bra! Och nu är det slut på dom filmerna, känns konstigt att ha följt en filmfigur under typ tio år eller hur länge han nu har funnits...Efter bion tog vi en sväng till mamma och pappa som hade moster Annika på besök. Dom hade just ätit färdigt när vi kom så jag passade på att sno åt mig lite av det som fanns kvar....havskräftor mmmmmums.

Idag hörde jag hur regnet öste ner utanför sovrumsfönstret och det kändes som hösten hade smygit sig på under natten. Så jag gick upp och gjorde scones och kors i taket så kom Wille upp självmant runt halv tio så vi åt frukost framför "Rango" som var underhållande måste jag säga. Jag gillar animerade filmer så länge dom inte är dubbade på svenska och förlorar alla skämten. Rangos röst var iallafall Johnny Depp och han är ju alltid lite smårolig :D




Nu har Wille precis sytt upp mina mammajeans som var hundra meter för långa. Jag är nollställd när det gäller att sy tyvärr....Wille är ju gammal JC-anställd så det får bli hans område i vår familj!
Jag ska fixa lunch som är lika tråkigt att komma på varje dag.....idag får det bli fuskvariant på pasta carbonara....med andra ord pasta, bacon, ägg och riven ost.....en riktig hälsobomb! ;)

Nu står Udda här och piper för att jag inte kan ha henne på magen för tillfället och datorn är i vägen för knät...stackars liten. Hon får nöja sig med att ligga bredvid tills vidare. Om hon bara visste vad som väntar i höst så skulle hon nog flytta hemifrån!

I eftermiddag ska vi åka och umgås med familjen Högberg/Norsted i Pärs familjs stuga. Det gör inget att det regnar känner jag, bara skönt att göra nåt annat.

Hoppas ni har en skön söndag i mysvädret!

Antika fynd?

Min mamma och moster gick upp på mormor och morfars vind idag och titta vad dom hittade!





Mormors näst intill oanvända skor från kanske 60-70 talet! Storlek 37 och som gjutna för mig :D
Tur för mig att jag inte redan har gått o köpt ett par liknande för minst en femhundring.
Nu får det väl vara sommar ett tag till iaf så jag kan få använda dom nån dag!

För övrigt kör vi på tacos idag, det händer nästan aldrig i detta hushåll längre men det kändes enkelt idag.
Jag har haft lite magont på eftermiddan, tror dock inte det är bebisrelaterat utan mer magkatarr liknande. Får vi hoppas! ;)
Det regnar och så fort det blir lite mörkt ska jag tända ljus och bara mysa till det med resten av den lilla familjen vi har.

Peace.


Trötter

Så trött som jag är nu............så trött har jag inte varit på år o dar. Orkar egentligen inte sitta o skriva här men eftersom det är lite för tidigt att gå o lägga sig får jag sysselsätta mig med nåt så jag inte somnar på soffan...

Har hållt igång hela dagen, vi gick en promenad med barnen till Marieberg och badade på förmiddagen, sen när jag slutade hämtade wille upp mig och vi åkte till barnmorskan. Allt såg bra ut och vi kan väl säga att det går stadigt uppåt... ;) Jag har ingen viktnoja alls egentligen men det börjar kännas lite konstigt att väga så "mycket" när man aldrig har gjort det tidigare i sitt liv. Så ja med det sagt tryckte jag i mig pizza nu på kvällen - fick lite dåligt samvete för det och snörade på både mig och Wille gympaskorna och tog en mindre "powerwalk" som faktiskt kändes bra idag. Vi har även hunnit spendera några timmar ute i revsand med sol och bad, även Nina och Linus joinade oss efter ett tag.


Nu har jag just tvättat bort sjölukt från kropp och hår och funderar starkt på att lägga mig vid nio i kväll.....jag köpte med mig amelia i brist på annat till stranden förut och med den fick man den här boken:



Jag har lite svårt för Ann Söderlund egentligen men det står att om man gillar Martina Haag och Mia Skäringers böcker så kommer man gilla denna så det är ju bara att hoppas på skrattanfall och kanske en och annan tår? Jag tror kanske mer på skratt.
Det ska iallafall bli jäkligt skönt att krypa ner i sängen med nåt lättläst.
Imorrn är det äntligen fredag, Wille är ledig och passar på att spela golf medan jag jobbar på förmiddagen sen får vi väl se vad vi hittar på. Kanske äntligen Harry Potter!

Det är sjukt störande när man har gjort is...

img_5118 (MMS)

Det är sjukt störande när man har gjort isglass och så får man inte loss nån! Snacka om is...


Full fart

Jag sitter som en jäst bulle efter att ha jobbat, cyklat hem och insett att det var sjukt varmt och guppigt, städat halvt naken, och bakat muffins. Det var dagens kvot och nu kommer jag förmodligen förbli sittandes här om vi bortser från att jag ska ställa mig i en kalldusch så småningom.


Fick ett plötsligt muffinssug, men jag är ingen höjdare på muffins och jag vet inte varför men dom blir aldrig så saftiga som jag önskar att dom skulle vara!


Mami och papi svängde förbi förut men de här fina påslakanen! Tack igen!♥

Snart har vecka 28 passerat och nu tycker jag ändå att tiden går rätt fort, men ändå lagom. Börjar känna mig lite småtung och osmidig, speciellt när jag ska hjälpa barnen på jobbet med t.ex sätta på skor och strumpor osv. Det är liksom en mage i vägen.....Vägen till jobbet är okej att cykla på, det tar mig kanske 10 min att cykla och jag skulle inte palla att gå fram och tillbaka så jag hoppas cyklandet fortsätter o kännas okej. Trött i ryggen blir jag väldigt fort och den här fot/hälvärken befinner sig allt mer. Och som bekant så är jag konstant kissnödig. Tror jag hade en vecka hittills i graviditeten då jag inte kände så men nu trycks det på blåsan rätt friskt igen.....!
Annars mår jag BRA! :D
Tycker jag har en bra graviditet.


V.28 (27+5)
Har inget bra ställe att ta kort på, hallspegeln hänger precis vid ytterdörren som ger för mycket ljus och ja badrumsspegeln sitter ju som synes en bit upp men jag tror ni överlever ;)



Nej nu jäklar ska jag duscha bort svetten och bli som ny!

Ja jag sitter med fötterna i ett isbad.......

img_3381 (MMS)

Ja jag sitter med fötterna i ett isbad.....i skurhinken som tydligen var den enda balja jag hade - men det är det värt! Vi gick en kort sväng i skärgårn o köpte glass, mina fötter hann brinna upp i stort sett. Nu ser det mörkt ut på himlen dock så det vore gött med en åskskur!


Har man inte semester får man låtsas att m...

img_7018 (MMS)

Har man inte semester får man låtsas att man har det efter jobbet! Vi grillar o har det gött i solen. Det gäller att passa på har jag hört:)