En liten pudding, två månader idag!

Jag har världens bästa lilla tjej!






trött tjej hos morbror Gustav




jag älskar att ligga på skötbordet och prata med mobilen som hänger ovanför mig (om ett par år älskar hon förmodligen att prata i mobilen..)


Mini-Emma! Junie är inte helt olik mig när jag var liten...




Godnatt! När mamma skriver det här har jag redan sovit en halvtimme, efter att ha gett järnet i badbaljan! Jag var nog en groda i mitt tidigare liv.


Efter ett par timmar i Karlstad med halvda...

img_7743 (MMS)

Efter ett par timmar i Karlstad med halvdan reashopping så finner ni mig nu i soffan, frusen och med värk i kroppen - måtte jag inte bli sjuk! Storebror och Elin och lilla Lina är på väg hit och ska göra chokladrulltårta med hallon och grädde när dom anländer har det sagts! Skönt o få fikagäster som bakar sitt eget fika :D Emelie o jag började dagen med ett besök på Kaviar på Kasernhöjden som bara serverar frukost, fröken andrejenko fyller ju år på självaste nyårsafton så frullen blev min lilla födelsedagsgest! Tycker att rean var kass om jag ska va ärlig, blev två ynka vardagströjor à 50:- st från Gina och en kofta från bikbok. Jag köpte en pyjamas till min frusna sambo, dock inte på rea. Junie fick sig lite också. I helgen är det den här familjen som tar tag i garderobsrensning och försöker få lite organisering för nu börjar 67 kvadratmeter kännas trångt...! Jag längtar efter Wille som jag hann säga hej o hejdå till i dörren när jag kom hem, skulle kunna göra varsomhelst för att han skulle vara ledig imorrn. Nej dags för fikabesök!


Mitt lilla hjärta


Nybadad och nöjd liten fis.

Vi har haft sällskap av tant Anna under kvällen. Vi har badat, pratat och käkat pannkakor, mycket mysigt.
Nu sover Junie sedan en och en halv timme och jag funderar på att sova på soffan en stund tills Wille kommer om en dryg timme. Om jag nu kan sova förstås! Det är ju inte alltid det går på beställning.

Imorrnbitti ska jag plocka upp Emelie och åka in till Karlstad o se om vi fyndar något på rea. Jag fick presentkort på Åhlens i julklapp så där ska jag väl kunna shoppa lite om inte annat! Junie fick sig också en slant så några plagg till henne får det nog bli med även om hon har hur mycket som helst. Hon börjar sakta men säkert kunna ha några plagg i strl 62 även om det är lite stort.
Ska bli mysigt att bara gå runt o strosa lite i affärer hur som helst. Wille och Junie stannar hemma och får besök av Tobbe & Elvira.

Sen är det ju snart nyårsafton. Ska ni göra nåt spännande? Jag tycker som vanligt det är en lite överskattad dag men det är alltid trevligt att ha en anledning till att få klä upp sig o greja. I år ska vi vara hemma hos mamma och pappa. Vi ska laga mat tillsammans, spela spel och bara njuta!
Den här julen har gått så fort och dåligt med julkänslor var det med...Känns konstigt att det är över men nu ser jag fram emot vår....även om det dröjer sissodär hundra år.

Får lägga upp lite bilder från jul osv en annan dag jag bara orkar inte nu!

Junie har intagit den nya bajspositionen s...

img_3913 (MMS)

Junie har intagit den nya bajspositionen som vi utvecklat i helgen som helt enkelt går ut på att sitta upprätt i knät, det har sån effekt att hon bajsade ner både mig o henne imorse, mys! Julen har varit kanon och nu inväntar vi nyår, sen inväntar vi våren typ! Wille jobbar kväll hela veckan, blä. Under dagen har jag hunnit med en träff med Lisa & Cornelia, och en långpromenad med brorsan. Nu har jag lagat mat och ska så småningom ge barnet ett kvällsbad! Får bli ett längre inlägg imorrn eller så.


Allt som är smått är sött! Minigran och mi...

img_0692 (MMS)

Allt som är smått är sött! Minigran och minipolkagrisar:) Gårdagens festligheter var riktigt trevligt, och idag är jag lite trött(are än vanligt...) men det var det värt! Wille o Junie har spenderat några timmar i Kga där de lunchat med Willes kompisar. Jag passade på att göra Rocky road och en liten dessert till kvällens uppesittarkväll hemma hos Emelie och Ulf! Nu står Willy o griljerar skinka, jag slår in julklappar med en bebis i bärselet. Lite vila behövs nog innan uppesittarkvällen.....ni har väl köpt bingolott? ;) GOD JUL PÅ ER!


Jag fick så fina röda tulpaner häromdagen ...

img_2188 (MMS)

Jag fick så fina röda tulpaner häromdagen av Susanne, det gav en spark i baken till julstämningen som hållt sig på avstånd ett tag!


Det här är en av de skönaste morgnar som j...

img_1078 (MMS)

Det här är en av de skönaste morgnar som jag haft sen Junie föddes! Jag har vaknat före henne, först vid tre i natt då hade hon sovit sen nio, jag hade inte hjärta att väcka henne vid tre men var tvungen att pumpa ur annars hade jag  avlidit på plats... ;) sen vakna hon strax efter men ändå! Hon fick stans hicka så vi gosade ner henne mellan oss och hon somnade om, jag vaknade tjugo i sju och ungen sov fortfarande men då fick jag peta lite på henne, jag har haft lite konstiga känningar av nåt som liknar mjölkstockning så för att undvika detta mer så fick damen i fråga äta halvt i sömnen ;) Vi morgonmyste lite alla tre sen somnade hon igen, Wille fixa frulle o jag låg kvar i sängen och läste! Lyxigt. Nu ska jag duscha, sen blir det två månaderskontroll på BVC och sen lite ärenden på stan. Sen mina vänner ska jag på galej ikväll, spännande va?


Härlig promenad! Önskar snön fick ligga kv...

img_3109 (MMS)

Härlig promenad! Önskar snön fick ligga kvar :)


Dagens frilla! Vore kul att inte se död ut...

img_1395 (MMS)

Dagens frilla! Vore kul att inte se död ut på kort nångång, får jobba på det! ;)


Junie 7 veckor idag!

Jag är BF....= bebisfri.....eller fri och fri, jag saknar henne redan även om det är skönt att kunna ligga här o slöa utan att nån vill bli underhållen hela tiden! Hon är med mormor och morfar ett par timmar och bara för det så fick vi en natt med rätt bra sömn så jag känner inte att jag måste lägga mig och toksova. För är det nåt jag hatar så är det den här sömnhetsen som blir så fort man får en lugn stund, att hon sover eller att hon är t.ex hos mina föräldrar. Sov sov sov! Men jag har väldigt svårt för att sova mitt på dan på det viset. Tyvärr. Det problemet har inte min sambo....tyvärr här med kanske...;)

Imorse fick vi finbesök av Anna och Jessics och Jessicas två småkillar Edwin & Ludwig. Jessica fixade mitt hår efter missfärgningarna, för att få bort det gula så fick det bli blekning/slingor. Så nu är jag jätteblond, men det känns bra plus att jag kapade en bra bit på längden så nu har jag lite ovanför axlarna!  Ska det va, så ska det va!
Anna fick uppgiften att underhålla mitt barn....och vad Anna har för magisk touch vet jag inte men Junie sov i hennes famn i två timmar iallafall! :)





Har ni sett vad hon har mullat på sig lillfisen? Mums.


Jag älskar o bada!


Hon påminner om mig när jag sover...;)


Såhär gött låg damen imorse när jag nästan fick väcka henne vid kvar över nio!


Hon har många goa leenden på lut denna lilla fis!

Veckan som kommer känns dedikerad till julen och jag ska gräva fram julstämningen här snart, har en julklapp kvar och vet inte vad jag ska köpa...sen ska jag göra julgodis (by the way har ni märkt att hela sverige ska göra rocky road eftersom dumle är slut i varenda butik!!) och ja sen bara mysa på. Wille ska på boda borg fest på tisdag sen är han ledig torsdag o fredag! Nej nu ska jag äta mer choklad, dricka saft, vila en stund, slå in julklappar och sen ta en promenad hem till mamma o pappa och hämta hem mini!

När Emelie o jag var på bergvik häromdan s...

img_0185 (MMS)

När Emelie o jag var på bergvik häromdan så hittade jag det här nattlinnet på Lindex, fantastiskt eller hur? ;)


Jag kommer aldrig till datorn känns det so...

Jag kommer aldrig till datorn känns det som så det får la bli ett mobilinlägg till sålänge. Det är fredag! Lovely. Fast idag är Willy inte ledig som han har vart ett par fredagar i rad innan, plus att han jobbar dag imorrn och söndag, det känns surt! Under veckan som gått har vi hunnit med diverse, Emelie och jag tog en minisväng till Karlstad då hon skulle köpa kakel och vi hoppade in på bergvik i all hast, sen var jag och junie på BVC och kollade läget! Dunderklumpen väger nu 4670g och är 56 lång!:) Wille var ledig i onsdags och vi styrde bilen till Ikea för att fixa sista klapparna. Sen åkte jag till anna i Kga, hon var här i söndags o färga mitt hår...två ggr! Mitt hår måste lida av amningshormoner eller nåt för det blev inte bra så i onsdags blev det tredje gången gillt, inte heller då blev det bra så nu ser jag uringul ut i håret och det känns sådär kul. Så snällaste Anna och frisörsyster Jessica kommer hit på söndag och hjälper mig igen!! Då passar jag även på att klippa mig...funderar på att klippa av skiten!:) Vi har även börjat lägga Junie i sin säng, och första gången som var i tisdags gick över förväntan. Vi la henne vid halv nio och hon låg där och grejade tills hon somnade runt tio. Var inne o stoppa in nappen ett flertal ggr men hon var aldrig ledsen. Sen sov hon till tre! Och efter amning la jag tillbaka henne och hon sov till sex, så det var en toppennatt. I förrgår fick hon magknip efter amningen vid tre och då la jag henne i vår säng men det blev inte så mycket mer sömn efter det. I natt sov hon till två och sen blev hon ledsen när jag la tillbaka henne i hennes säng, så då fick hon sova hos oss och vi fick göra rent näsan o greja innan hon kunde somna om, det är lite jobbigt att vara snorig :( Idag slappar vi, är trött och det enda som är planerat är en handling när Wille kommer hem! Ja det var väl det jag hade att "säga" för tillfället...lika intressant som vanligt! Ser fram emot julveckan som innehåller julgodistillverkning, slå in julklappar, lite "fest" på torsdag med Tove, Oscar med flera, ska bli kul att få göra i ordning sig lite och inte dra runt osminkad i morgonrocken som jag gör alldeles för ofta nuförtiden! Sen äre jul sörrni! Hoppas det blir en bra sådan!


Äääntligen! Äntligen får jag på mig min fö...

img_7647 (MMS)

Äääntligen! Äntligen får jag på mig min förlovningsring igen efter vätskefyllda karpaltunnelsyndrom fingrar! Känns mycket bra. Sen att jag kanske inte får av mig den är en annan sak! :)


Ser ni vad full i fan hon ser ut? Det är p...

img_3515 (MMS)

Ser ni vad full i fan hon ser ut? Det är precis vad hon är idag. Gråtit och skrikit hela förmiddagen och nu sover hon i knät som var det enda som dög. Jag har ont i huvet men ska nu förbereda för att åka ner till BVC, jag ska bara be en bön först....


Här övar vi på att sova i spjälsängen! Än ...

img_3714 (MMS)

Här övar vi på att sova i spjälsängen! Än så länge har hon sovit ca två minuter, jag håller andan ;) vi gör små korta försök ett tag framöver så hon får vänja sig vid sängen så får vi se hur det går! Annars denna gråa måndag gör vi inget speciellt, fortfarande snorig bebbe så imorrn när vi ska mätas o vägas på BVC ska jag höra om det finns nåt mirakelpiller att få ;) för det här är segt tycker vi alla! Nu ska jag försöka få på mig kläder o greja medan lilla grisen sover! Hejsvejs


Lurrdag

Saturday sweet saturday!
Vi har en skön dag utan måsten. Tog en promenad till coop, sen en sväng till systemet för att inhandla en flaska vin då vi ska till mamma o pappa och äta ikväll....jag funderar på att ta mig ett glas...och sen pumpa ur. Jag har inte tagit ett glas rödvin på snart ett år, det börjar suga i tarmen ;)
Efter lunchen slängde vi ihop marängsviss, och slängde sen oss själva i soffan framför en film som vi alla tre somnade framför, skönt!

Om två veckor är det jul och jag har längtat och längtat men helt plötsligt börjar jag känna mig lite likgiltig? Om det beror på vädret eller grinchen som jag har här hemma (läs wille) vet jag inte men jag hoppas jag får tillbaks känslan av julmys snarast! Imorrn ska jag iallafall göra en ny omgång saffransbullar för dom är slut. Jag borde även köpa klart mina julklappar.

Alltid såhär i juletider saknar jag släkten i USA, och jag önskar varje år att vi kunde fira jul tillsammans!



Fick även nya bilder på sötaste Valentina idag som har blivit så stor!!





Alltså om du vill skratta ihjäl dig så gå ...

img_5895 (MMS)

Alltså om du vill skratta ihjäl dig så gå in på www.damnyouautocorrect.com och läs alla felsms som folk skickat, jag o wille har skrattat så tårarna sprutar här hemma.


Mitt lilla hjärta. Hon är allt bra snuttig...

img_6464 (MMS)

Mitt lilla hjärta. Hon är allt bra snuttig den där lilla människan som har flyttat in i våra hjärtan. Hon har en stark stämma och en vilja av stål redan. I natt när jag sög rent hennes lilla snoriga näsa (ja det precis lika mysigt som det låter) så gav hon mig världens leende ungefär som ett tack för att jag befriade henne från snorormar i näsan, vem kan inte låta bli att bli varm i hela kroppen då oavsett om klockan är 03.30 eller ej!  Idag slutar pappan i huset tidigare än vanligt om han inte kommer ännu tidigare då han hade superont i halsen igårkväll och mer i morse. Imorgon är han ledig och det ska bli skitväder imorrn så det lutar åt att bunkra upp med gottigheter och bädda ner hela familjen snor! Tack igen för era synpunkter på sömn och rutiner. Självklart kommer vi hitta en väg som passar oss, säkerligen med inslag av alla era tillvägagångssätt, just nu är jag glad om fröken fräken inte tar två timmar på sig på nätterna att somna om efter matning....;) Kramkalas till er alla.


Idag har vi snor-sjukstuga här hemma. Juni...

img_0121 (MMS)

Idag har vi snor-sjukstuga här hemma. Junie är toksnorig och jag tycker det är jobbigt för jag är den mest nojjigaste personen som finns när det kommer till småpluttar och sjukdomar! Det är mysdresser på och soffhäng som gällt såhär  långt, mem snart tar vi en liten promenad med världens bästa Mami/mormor för att få lite frisk luft i våra näsor. Lillstrumpa o jag har nyst ikapp hela dan :(  Och tack fina ni för era tips och råd! Jag ska anamma varenda ett :) kram på er


Sova?

Det är lite trist tycker jag att inte kunna eller hinna blogga som vanligt längre! Innan jag fick barn så kunde jag inte förstå dom som hade barn och påstod att de inte hann blogga....I am so sorry, jag förstår er nu... :D
Dagarna rullar liksom förbi i ett töcken på nåt vis...tycker inte jag hinner göra nåt vettigt under dagarna ändå går dom så fort. Junie är redan 5 veckor! Samtidigt som det känns som vi har haft henne här i all evighet. Vi har börjat lägga henne då och då under babygymmet och det gillar hon en stund, tittar med världens största ögon och är allmänt söt. Vi har satt upp en mobil över skötbordet och det gillar hon verkligen, på skötbordet får man nästan som bäst interaktion med henne. Hon fyrar av små leenden emellanåt som kan få alla fåniga mammor att nästan bli tårögda...;)

Nu är hon ju inte så gammal, men jag funderar lite på sovrutiner? När införde ni sovrutiner och hur har ni gått tillväga? Mitt mål är ju att hon nångång....helst innan hon blir 18 ÅR ska sova i sin egen säng...

Kom igen, delge ditt bästa tips, råd, åsikt vad du än har på lut...det blir kul!


Vi avslutar denna gråa trista o regniga lö...

img_8823 (MMS)

Vi avslutar denna gråa trista o regniga lördag med flygande Jakob och bästa Laleh i så mycket bättre. Imorrn gör vi ett julklappsrace i Karlstad, lillstrumpa får vara hos mormor o morfar under tiden, känns bara stressande o grymt att ha med henne bland allt folk i affärerna. Fasen va helgerna går fort...


fredagstorsdag

Familjen Fagerman/Eriksson har tagit helgen!
Wille har några pappadagar kvar så han är ledig imorgon. Det gillas! Inplanerat för morgondagen är en handling, sen får vi lite fikabesök av en kompis till Wille och hans lilla son som vi inte träffat än. Sen ska min kära mamma låna med sig lillpruttan en stund på eftermiddagen och den stora frågan för mig och Wille är då: vad fasen ska vi göra...sova? Se en film som vi inte gjort på huuundra år? Hinna läsa lite i en bok? Sova igen? Ja vi får se vad man tar sig för. Wille kanske ska på jobbfest på kvällen men än sålänge är han lite obestämd på den frågan!
Jag ska även ringa BVC imorrn för Junie ser ut som en prickig korv i ansiktet och får utöver det till och från rödflammiga partier så jag vill kolla upp det....nojjig som jag är!

Idag har hon o jag haft en riktigt bra dag, hon var nöjd och gosig hela förmiddagen och jag har hunnit äta både frukost och lunch i relativt lugn o ro ;) Jag hann till och med göra en banankaka och se filmen "En blomma i afrikas öken" som var riktigt bra, boken läste jag för tusen år sedan.

Resten av helgen är än sålänge rätt oplanerad!