Body & Mind

Tidig lördagsmorgon, och jag känner mig inte på topp. Självklart, det är ju helg och Wille är ju ledig - såklart man inte ska vara på topp...

Jag vaknade vid tre av att jag hade sammandragningar som kändes mer än vanligt och sen höll det på så fram till jag gick upp kl.8 från och till. Det bildar ett sånt sjukt tryck på min blåsa så jag kan liksom inte avgöra om det är blåsan som gör ont eller om det är nåt på gång. Jag har inte urinvägsinfektion för jag tog ju urinprov på sjukhuset häromdan. Knapert med bra sömn i natt gör mig till en lätt uppgiven dam känner jag idag.


Buu....jag var ungefär lika käck igår som jag är nu...

Idag har vi planer på att förvandla en bokhylla till en liten barngarderob, en idé som jag av en ren slump råkade hitta i en helt främmande blogg. Detta om min kropp orkar göra annat än springa på toa med en argsint blåsa såklart...Såhär ser bilden ut som jag hittade och vår kommer ser liknande ut minus andra korgar.


Fiffigt när man inte gillar bokhyllan som den är och även saknar lite bra klädförvaring till lillprutt.

Wille var ledig igår, så vi började dagen med att åka till barnmorskan, och på vägen dit fastnade vi i poliskontroll och min kära sambo blåste positivt i alkotestet, detta på grund av att han sköljt munnen med Sb12 munskölj precis innan vi åkte. Polisen talade om att sb12 är ren sprit och ska man köra bil efter att ha använt det så ska man skölja munnen med vatten...men då försvinner ju poängen med munsköljet kan man ju tycka..aja hursomhelst så fick Wille skölja med vatten och sen var testet negativt. Hos barnmorskan såg det bra ut och sen drog vi till karlstad för att fördriva tiden nån annanstans än hemma, jag är så trött på att sitta här o vääänta på att nåt ska hända. Det blev en sväng till IKEA, lite småkrafs bara som t.ex en nattlampa till bebben ifall det skulle behövas. Sen åkte vi in till stan och Wille köpte sig lite tröjor på H&M medan jag unnade mig en ny mössa, halsduk och vantar....så nu är jag kittad och klar i rosa ;)

När vi kom hem blev vi spontant inbjudna på fredagsmys hos Emelie & Ulf, vi fick mycket god mat och efterrätt! Sen hängde Emelie, jag och Stina i soffan framför idol medan grabbarna grus inklusive Olle hängde i köket, finfördelat ;)


pink it is! Oktober är väl den rosa månaden? :)


Stina sötnöt, dock taget häromdagen.





Filippa adopterade snabbt Wille när vi kom hem till familjen Andrejenko/Emanuelsson...


Det är sjukt frustrerande att inte riktigt kunna läsa vad kroppen håller på med just nu om jag ska vara ärlig. Så jag tror jag ska ta två alvedon, ställa mig i duschen och hoppas att Wille vaknar så vi kan starta dagen snart.
Hoppas ni får en bra lördag, och glöm inte att "Så mycket bättre" börjar ikväll! Yay!


Nej det är inte ett barn som har bakat, de...

img_1522 (MMS)

Nej det är inte ett barn som har bakat, det är jag! Non stop cookies. Som vanligt är jag inte ens sugen på det jag har bakat utan var nog mest ute efter själva bakandet, och doften!


Kom ut eller sköt dig!

Onsdag, inte en bra dag. Eller den slutade väl...dagen är ju inte slut än men jo vi säger att dagen slutade väl. För nu vill jag inte ha några mer orosmoln idag, jag vill titta på tv, lägga mig i sängen o läsa och sen sova sova sova tills det blir morgon! Och om inget inträffar under natten så ska jag ha en stilla förmiddagsdejt med Emelie i hennes soffa med en kopp te. Det är väl inte så mycket begärt?

Idag fick jag lätt panik efter ett par timmars buffande på magen, drickandes alla möjliga sorters varma o kalla drycker men fick ingen respons från bebis överhuvudtaget. Jag är van vid en rätt livlig bebbe men idag ville det sig inte alls och efter bollande med mig själv och min personliga gravidrådgivare emelie så ringde jag till barnmorskan som självklart inte hade telefontid och jag pratade in på deras telefonsvarare och bad dom ringa upp så snart som möjligt men tillslut blev paniken lite mycket och jag ringde hem Wille från jobbet samtidigt som jag ringde till karlstad för att få komma in och kolla läget. Så det har vi gjort idag! Inte så kul alls faktiskt. Låg med ctg kurva i nästan en timme, hjärtat slog som tur var som det skulle även om jag fortfarande inte kände av några rörelser. Fick en piggelin och fick emellanåt några kraftiga sammandragningar men inga babymovements. Hade lite högt blodtryck vilket jag är säker på berodde på att jag var upp i varv. Vi fick gå o äta en lunch och sen komma tillbaks och fick göra ett ultraljud, där allt såg bra ut och troligtvis beror mina minskade känningar av rörelser på att lillstrumpa har bytt lite position med benen, innan låg hon såvitt jag vet och enligt min barnmorska med benen åt samma håll på ena sidan, men nu ligger hon plötsligt som en groda med benen åt varsitt håll typ.....man kan ju fråga sig vad det ska vara bra för. Jaja huvudsaken är att allt var bra men jag känner mig inte jätteavslappnad och det börjar liksom kännas läskigt att vara så nära målet och så har man ingen chans att påverka känns det som. Nu hoppas jag verkligen verkligen att hon kommer ut innan helgen är slut. För att gå runt och oroa sig gör inte saken bättre. Har ett sedan tidigare inbokat barnmorskebesök på fredag morgon så det känns skönt iallafall. Om inte annat skulle det vara lite häftigt att tillhöra de ynka 5 procent som faktiskt föder på sitt beräknade datum, vilket är imorgon!

Har känt av mer rörelser från det att vi kom hem även om det inte är lika kraftigt som det brukar. Och såhär vacker var jag där jag låg idag, mer lik en kassler än mig själv.


Gulligullankoko som en gök.....

Sitter o dricker te och undrar om jag ska ...

img_8780 (MMS)

Sitter o dricker te och undrar om jag ska bli förkyld eller inte. Är frusen och nyser titt som tätt. Funderar också på vart fan dom hittar alla människor som medverkar i "Outsiders"? Rädd för dinosaurier i sitt eget hem? Men jag ska inte säga för mycket, emetofobi har jag med. Men inte fasen behöver jag vara med på tv för det. Dinosauriefobin känns dock lite mer obefogad.....För övrigt blev det en promenad till bibblan förut och det ska bli skönt att krypa ner i sängen o läsa ny bok och tidningar, har jag tur kanske jag sover ett par timmar också;) Det blev en liten handling när Wille kom hem och vi "lyxade" till det med färskt bröd och gott pålägg såhär på tisdagskvällen. En snabbstädning hann jag med också så förhoppningsvis kan jag föda barn i natt för det där med o dammsuga när man är höggravid kan få vem som helst att halvt gå av på mitten...


Once divided

Idag har jag en stark längtan efter jul faktiskt. I år blir ju såklart julen väldigt speciell, med tanke på att både Wille och jag och Lina och Truls kommer ha småpluttar hängandes på armen! Men just nu är det bara själva stämningen, värmen och dofterna jag längtar efter. Är sugen på att göra julgodis och slå in julklappar. Men ska försöka att inte snöa in mig för tidigt på julen för då tappar man kanske julkänslan lagom till julafton? Jag vet inte ju ingenting om morgondagen så allt känns helt ovisst just nu. Man kanske får en bebis som baaaaara skriker så julen hamnar i skymundan av gråt och tandagnisslan? Det får vi väl inte hoppas på såklart...men man vet ju aldrig.

För att ha nåt att göra en stund så bad jag Wille lyfta in en flyttkartong med gamla foton från förrådet innan han åkte till jobbet. Så nu har jag spanat igenom den! Jisses amalia hur man såg ut emellan varven alltså. Det kanske jag kommer säga om nuvarande tid också om ett par år men det känns inte på samma sätt riktigt....jag menar, jag tror knappast jag kommer gå med magkort linne på krogen nånsin igen....eller? ;) Men smal som en sticka var jag iallafall det kan ingen ta ifrån mig, inte heller det var speciellt snyggt! Tur man blir klokare med åren....och rundare ;)


Var vänliga ha överseende med min britney spearslook ;) haha jag skyller på att jag befann mig i london och ingen kände mig...


Ben som tandpetare..


Även tjockiskatten var smal en gång i tiden :D


Kolla in min pepparkaka till afroman! Semester i turkiet kan få vem som helst att gå wild and crazy..


Här ni tjejer......var ni inte gamla! ;)

Från det ena till det andra. Igår var vi en sväng till bibblan igen, jag hann ju aldrig läsa ut läckbergboken, men det gjorde inte så mycket och jag har nu konstaterat att hennes böcker inte är så mycket för mig. Jag hittade ingen ny bok men däremot typ fem nya nummer av diverse tidningar som jag ville låna och tyckte att jag hade sånt flyt som hittade dom! Men fick man låna hem dom då? Nej, för det var dom fööör nya för. Gud va sur jag blev. Och så nu på morgonen får jag ett sms från biblioteket att en av böckerna jag ställt mig i kö på har kommit in så nu måste jag dit igen. Hoppas den är bättre. Om inte annat berättade mamsen precis att hon beställt en bok till mig från cdon som hon tyckte var jättespännande så den har jag höga förväntningar på! :D Råttfångerskan tror jag den heter.

Nu ska jag äta lite lunch, kanske sova en stund då jag har vart vaken .....hundra timmar ungefär. Sen tittar mamma förbi när hon slutar och tar mig på en promenad. Jag känner mig som en hund!

Måndagstristess

Monday morning och vädret hjälper till med måndagsstämningen....segt, grått och händelselöst...
Det känns som den här dagen kommer snigla fram i väntan på att övergå i tisdag typ...och tisdagen är väl inget mer spännande? Positiva klubben har vaknat till liv märker ni. Men det är så segt att vandra runt här som en halvt handikappad zombie, jag är så sjukt trött på mina händer som är stickiga, bortdomnade och allmänt svullna. Trött på att väga för mycket och trött på att inte kunna göra som jag vill med kroppen riktigt.

Helgen var helt okej, inget bebisfödande till synes och Moster Annika, jag vet att du har gissat på dagens datum men det känns långt borta tyvärr!
I fredags bara var vi hemma och gjorde hemmagjord pizza och kollade på allt skräp på tvn, hyra film blev liksom överskattat kände vi...Man sover ju ändå klockan tio på fredagar. Wille jobbade både lördag och söndag. I lördags startade jag dagen med att som tidigare nämnt besöka barnloppisen med mamsen. Sen när Wille kom från jobbet fick vi besök av Tove och Oskar, mycket trevligt att ha dom här. Tove kom även en sväng igår när Oskar åkt tillbaks till Västerås och vallade mig runt på en kortare promenad. Sen fick jag besök av Anna som så snällt hade hittat en ny dörrskylt till oss då vår tidigare i stort sett har ruttnat pga väder. Men nu hänger det en ny fin vit skylt där igen! Vi får se hur länge den är vit..
När Wille kom hem tog vi en liten promenad igen och sen var det soffläge för hela slanten....

Den här veckan är blank och det känns dötrist för tiden går redan så sakta. Det händer INGENTING. På torsdag lilla bebis är du beräknad och jag tycker faktiskt du får sluta trivas därinne för så kul kan det inte vara...det är roligare på utsidan!


Estella känner måndagsstämningen....gäsp!

Jag måste även tokläsa ut camilla läckbergboken som det bara var sjudagarslån på och den ska in idag och slappa jag har knappt kommit halvvägs....


Idag gick jag och mamma på banloppisen som...

img_5662 (MMS)

Idag gick jag och mamma på barnloppisen som hålls i dagarna två i kyrkans församlingshem. Kändes väl organiserat och det fanns mycket fint till väldigt bra priser, så vi fyndade litegrann! Kunde ha köpt mer men vi fick lägga lite band på oss....Som ni ser blev det mycket rött och rosa...så blir det en pojk, ja..då får han bli rosa ett tag. Tack snälla mamma och pappa för fynden!


Fredagsmorgon har guld i mund..

Här sitter jag i ottan känns det som. Men det är väldigt mysigt att vara uppe när det fortfarande är mörkt ute och veta att man inte behöver gå ut eller till ett jobb för den delen. Jag vaknade vid 06 av att jag faktiskt hade en "mensvärk" som inte ville släppa och så frös jag som en gris så här sitter jag nu nyduschad framför Nyhetsmorgon. Har fortfarande ont i magen, tog två alvedon men även om det inte har hjälpt så är värken inte alls farlig så det är nog bara en liten "övning" ;)
Wille har iallafall fått strikta order om att svara i telefonen om jag ringer, något han annars inte är så bra på under arbetstid vilket jag iofs kan förstå.
Min söta sambo sa igår att vi idag fredag ska "bestämma tillsammans vad vi ska äta för gott ikväll, åka och hyra en film (ja det är sant: hyra) och ha mobilförbud resten av kvällen." Undrar om det är nån som har gnällt? :D

Det enda negativa med att vara vaken såhär dags är att dagen blir väldigt lång och speciellt om man inte riktigt tar sig utanför dörren....har ingen bil idag och genast känner jag mig handikappad..

Av längtan till dig

Sitter o kollar på "Drömmen om ett barn" på trean, och man inser att man inte ska ta barn och att bli gravid för givet - vilket jag iofs aldrig gjort. Man får sig en liten tankeställare och kanske inte ska gnälla över att man fick "vänta" flera månader på resultat när många får vänta flera år alternativt aldrig få barn alls. Jag är glad och tacksam över att jag änsålänge har fått chansen till att få ett barn! Två är väl målet men inget jag tar för givet. Både jag och Wille är inte helt främmande för adoption i framtiden heller för den delen. Wille som själv är adopterad vet inget om sin biologiska familj i Colombia utöver namnen på föräldrarna. Sen är det ju såklart av stor betydelse för honom att ha blivit adopterad tillsammans med sina biologiska syskon. Nu när man sitter på tröskeln till att bli föräldrar så är det enkelt för mig att be om babybilder på mig från BB osv som mamma o pappa har,  medan Wille inte har några bilder på sig själv under två års ålder. Det är som sagt var mycket man tar för givet ibland!

Innan jag slog ner rumpan i soffan så spenderade jag större delen av dagen med Emelie, först barnvaktade jag Stina lite medan mamma Emelie fick gå till frissan, Stina skötte sig exemplariskt och sov nästan hela tiden trots att en elektriker väsnades ordentligt på övervåningen. Det blev mest jag och Maja som satt och gosade.

Sen blev jag bjuden på smarrig kycklingpaj och vi tog en omväg till Tallunden för att hämta Olle och sen åkte jag hem och slängde ihop en hederlig chokladsockerkaka...varför vet jag egentligen inte för jag har inte ätit av den än..........Det var nog mest för att inte sätta mig i soffan och inte ta mig därifrån...

Den här veckan har gått så himla fort - men ingen bebis....idag är det sju dagar kvar till BF och jag inser att jag förmodligen blir en i statistiken över dom som går över tiden. Vad gör väl det försöker jag tänka eftersom bebben kommer komma ut hursomhelst. MEN ÄNDÅ. Jag som inte gillar att vara smörig och så men...nu längtar vi faktiskt efter dig så du får gärna ta och komma ut nu och när du gör det...var skonsam mot din mor! :D

Fredag imorrn och jag har inget planerat, hoppas komma ut på en skön promenad. Fredag betyder också nytt avsnitt av Vampire Diaries för oss som är beroende...
Helgen bjuder på jobb för Willes del och har vi tur får vi till en fika med Tove och hennes Oskar! Har vi ännu mer tur föder vi barn......säg till om ni tröttnar på tjatet bara ;)

Hejsvejs


Onsdagsmys, smoothie på jordgubbar, banan,...

img_9573 (MMS)

Onsdagsmys, smoothie på jordgubbar, banan, vaniljyoghurt, honung. Man tager vad man haver! Äntligen kom sambo hem efter att ha jobbat över tre timmar....han mumlar nåt om Champions league...men jag tror bara vår tv visar Grey's anatomy!? ;)


Onsdag, födelsedag?

Idag är det onsdag, och min mamma hävdar att jag ska föda barn idag, för både jag och min bror är födda på en onsdag....blir det inte idag så får jag "hålla mig" till nästa onsdag och det känns för tillfället inte så svårt med tanke på att jag inte har några direkta känningar förutom ett tryck neråt så fort jag böjer mig ner.
Sorry mamma du får fortsätta hoppas på nästa vecka, men jag hoppas på tidigare som vanligt...

Har tagit mig på en minipromenad i regnet till Netto, gick hem och snabbstädade och nu känner jag att jag har gjort mitt för idag, så nu ska jag äta mina rester från gårdagens rotmos och fläsklägg som var farligt gott. Sen ska jag äta choklad och läsa bok varvat med avsnitt av säsong två av The real L word, riktigt bra för att "bara" handla om snygga tjejer - inga snygga killar så långt ögat kan nå...men därav titeln på serien I guess!

Peace.

Efter nästan en vecka av bra sömn gick det...

img_7750 (MMS)

Efter nästan en vecka av bra sömn gick det åt pipsvängen i natt. Känns som jag har vart uppe o kissat en gång i timmen o jag vet inte om det beror på den kopp kaffe jag hävde i mig sent igår eftermiddag eller bara allmänt toktryck på blåsan men väldigt störande iallafall. Gick tillslut upp halv sju av hunger, åt en rejäl frulle med mackor o gröt och nu ligger jag i sängen igen och tänker ligga här tills jag får liggsår alternativt känner mig någorlunda utvilad!


Vi var en sväng till bibblan och jag ska n...

img_7313 (MMS)

Vi var en sväng till bibblan och jag ska nu ge Camilla Läckberg en chans tänkte jag, har läst en tidigare kaaanske.....jag minns inte riktigt men den här lät ju spännande hursomhelst!


Hej, Svullo här! Jag ser nu vad andra har ...

img_0153 (MMS)

Hej, Svullo här! Jag ser nu vad andra har pratat om i sina graviditeter: botoxläppar och svullen näsa! Fantastiska svängar kroppen tar måste jag säga....eller inte. Hur som helst, dumlekolorna med pepparkakssmak får 2 1/2 av 5, dom växer på en så att säga. Först tyckte jag det var som att äta pepparkaksdeg men mjaa efter ett par stycken blev det bättre. Wille är piggare idag så vi har städat ute och grejat i förrådet lite. Nu äts det lunch och jag har världens molvärk runt mage o rygg så lite eftermatenvila får det bli innan söndagen fortsätter bort till mamsen o papsen. Tjillevippen


Om jag fick en slant för varje gång jag kört en anhörig till en akutmottagning den senaste tiden skulle jag vara rik!

Idag var planerna att höststäda lite på altan och slänga blommor o greja, sen hinna med en sväng på stan innan Wille skulle på fotbollen i degerfors. Istället tog vi en sväng till akuten i kga och stannade där ett par timmar, för det tycker vi är kul! Nej skämt å sido så vaknade tyvärr Wille med världens migränanfall, något som han får ungefär en gång om året. Och idag var tydligen den dagen. Migrän fick han efter en grov misshandel 2004, där ett par bonnlurksrasister fick för sig att Wille skulle ha några flaskor i huvudet osv. Jag vet inte varför men han har egentligen aldrig fått nåt recept på migränmedicin vad jag kan minnas eller så har det hur som helst alltid blivit så illa varje gång så vi har varit tvungna att åka in. Och idag efter ett samtal med sjukvårdsupplysningen så åkte vi in till karlskoga. Där togs det blodprover och han fick nån morfinliknande spruta och nåt mot illamående intravenöst. Jag är ju som alla redan vet hysteriskt fobisk mot vad allt spyor heter. Wille kräks väääldigt mycket när han har migrän - tyvärr både för han och mig för jag blir inte så hjälpsam utan står mest en halvmil därifrån med händerna för öronen. Tur att läkarna inte gör det! Han somnade iallafall ett tag.
Vi åkte hem efter ett par timmar, i bilen hem hade jag en hand på ratten, och en hand för örat närmst Wille som satt med en spystrut i högsta hugg....väl hemma gav det sig tillslut och han har sovit större delen av eftermiddagen. Jag tog en sväng till maxi och apoteket för att hämta ut hans nya medicin som inte var gratis....min snälla mamma följde med och jag fick även lite frisk luft.

Nu börjar jag känna igen min älskade sambo igen och den känslan är väldigt skön. Det finns inget värre än när ens älskade anhöriga mår dåligt, som jag redan har skrivit en gång denna vecka!! Nu har farmor, pappa och Wille alla besökt akuten varsitt tillfälle på två veckor varav två blev inlagda så nu skulle jag uppskatta om nästa person blir jag, men då på förlossningen!!

Som tröst för denna skruttiga lördag blir det nu pizza och nya dumle som måste testas.....det är nu det börjas, alla chokladvarianter med pepparkakssmak osv....jag letade efter ballerinakakor med pepparkakssmak förut men det fanns inte. Oh well!


Lilleman....♥ Här vill jag också påpeka vilka otroligt deprimerande sjukhusrum det finns....det var det enda jag kund tänka på när jag satt där, mår man inte dåligt innan man kommer dit så blir man iallafall illa till mods av rummen!



Sjukhus bra men hemma bäst..


Vi får la se om det smakar bra eller anus!

I choose you

Vilken trist dag det här har varit tycker jag.
Så egentligen borde jag inte skriva nåt för det kan ju knappast vara kul att läsa. MEN, jag har tristess framför Robinson så....ja.

Har iallfall fått lite gjort under dagen även om det var tråkiga göromål, såsom att storhandla med betoning på stor, för jag fick förvånansvärt mycket mat med mig hem faktiskt. Fick sällskap av Emelie och Stina som också behövde fylla på kyl och frys, vilket var avgörande för att jag skulle åka o handla - vill inte befinna mig själv i typ mataffärer o dylikt just nu ifall det händer nåt ...ni vet ifall att vattnet går sådär i hollywodstyle med ett stort plask och hela världen stannar upp och där står jag helt själv....nej då är det skönt att veta att man har nån man känner sig trygg med i närheten....

Väl hemma från en timmes mathandling var mitt hem dömt att tas hand om, men det blev inte sån häftig städning som jag tänkt för jag fick apont i rygg och rent allmänt kände jag mig helt slut innan jag ens började. Landade i soffan ett tag innan jag åkte och återlämnade pappas bil och Wille fick hämta upp mig där. Och sen fick han snällt dammsuga medan jag torkade golv så nu är det ändå gjort! Skönt att vakna imorrn och veta att jag bara kan ligga på soffan heeela dagen om jag skulle vilja (vilket inte är troligt då jag är universums mest rastlösa person med jämna mellanrum). Vi ska till barnmorskan imorrn eftermiddag på en liten extratid då hon så gärna ville att vi skulle se nån förlossningsfilm och prata avslappning som vi missade med föräldragruppen....känns lite fånigt men om hon insisterar så visst.

Helgen är relativt oplanerad, eller iallafall för min del är den det. Det känns som man går efter dagsformen....Men Wille ska iallafall på degerforsmatch på lördag och i samband med det var det nåt "jobbrelaterat" med mat och dryck....mat går bra sa jag men inte dryck....alkohol menar jag då'raa....! Det vore ju förargligt om han inte kan köra mig till BB, OM den här lilla filuren får för sig att titta ut.

Under dagen har jag även lyckats bryta upp en halv fingernagel och det gjorde så jävla ont så jag ville egentligen bara lägga mig ner och dö. Som om det inte räckte så passade jag på att slå min gamla opererade nageltrångsstortå i spjälsängen och den sprack också.....även det gjorde helvtiskt ont och ja nu hoppas jag att händer och fötter har fått sitt för ett tag.

Idag är även mitt önsketänkande bebisdatum, och som ni märker är hon fortfarande fullt isolerad i "the emma crib"........nästa persons gissning är min mormors och det är den sjuttonde...Vi får la se!

Det är lite mycket ibland.

Min bästa söta pappa lider av något som så "fint" heter förmaksflimmer, det innebär att hjärtat slår oregelbundet och ofta även snabbare än normalt...Det här har han haft ett par år och äter medicin dagligen för det. Han har fått de här "attackerna" kanske en gång i halvåret och de sitter i ett par timmar. Allt som har med hjärtat är bara alldeles för läskigt tycker jag. De senaste två veckorna har han iallafall drabbats av väldigt många attacker eller episoder som läkarna kallar det, som även suttit i mycket längre än vanligt, och idag fick han rådet av vårdcentralens läkare att åka till akuten så jag körde honom till Karlstads akut och han blev inlagd på sjukhuset. Det är ingen större fara på taket och förmodligen får han komma hem imorrn då nån hjärtläkare ändrat hans medicin och gjort ultraljud på hjärtat mm. Men SOM jag tycker det är jobbigt när mina nära och kära inte mår bra. Att vara natural born överkänslig hjälper inte....och att vara ett stort preggo hjälper definitivt inte då jag bryter ihop för minsta lilla som det känns just nu. Idag har jag dock inte fällt en tår, yay me!! ;)

Hur som helst så älskar jag mina föräldrar över allt annat på hela planeten om det var nån som undrade! ♥

De senaste dagarna har jag tagit kortare promenader med "övervakare" dvs mamma eller Wille....och det har varit väldigt skönt även om jag får sammandragningar då och då som gör mig lätt handikappad och jag får inte igen min jacka så lite småkyligt har det varit emellanåt. Men natten till igår och natten till idag har jag iallafall sovit bättre! Så jag hoppas det beror på promenaderna och fortsätter med det i den mån jag kan gå utan att föda barn (som om det skulle hända....jag börjar inse att jag ska bli den som går över tiden med tre veckor inte bli den som får två veckor för tidigt som jag hade "planerat" från början)

Imorrn är det onsdag och jag tycker den här veckan går långsamt? Har jag ork och lust kanske jag tar en sväng på Mark'en som är imorrn (marknad för er icke-värmländska) men troligtvis inte.....kanske en kopp te med Emelie istället? Sen blir det iallafall en trip till Karlstad för att antingen hämta hem pappa, eller bara hälsa på det får vi se.

Jag var med mamma en sväng till mormor och morfar förut och hittade den här bilden på min moster och mamma när dom var små, så söta! Mamma ser ut som ett litet penntroll som man vill äta upp...!


Kommer min bebis ut och ser ut som ett penntroll blir jag lycklig :D

REN

För ett par månader sen vann jag ett testkit från REN hudvårdsprodukter i Cornelias blogg, och i fredags fick jag hem kitet i brevlådan. Det är för torr hy vilket passar mig nu när det börjar bli kallt för min hy får gärna torra partier under vintern. Det är 100 % naturliga ingredienser o det låter ju bra!


Dom dimmiga dagarna

Söndag morgon, och Emma vi hoppas på en mer jämn dag idag eller vad säger du? (ja jag "pratar" med mig själv)
Men det kan ju vara skönt att minnas till nästa graviditet om det blir någon i framtiden hur du mådde såhär i vecka 38. Och det är väl sissodär får jag väl lov att erkänna. Fast just nu känns det inte som det är de fysiska krämporna som är mest enerverande utan det är att jag börjar känna mig sådär fånigt instabil, skrattar och gråter omvartannat. Jag förstår att det hänger ihop med min osammanhängande sömn men igår var inte min dag riktigt kände jag. Det kändes som jag skulle ha kunnat somnat ståendes men när jag la mig mitt på dan för att verkligen sova så infann sig inte en enda gnutta sömn trots en vansinnig trötthet. Bröt samman för oväsentliga grejer men igår kväll hade jag skrattfest åt ingenting. Det kan bli en tävling mellan mig och Wille vem som blir schizofren först!

Min tjocka katt har fått höstkänslor eller nåt för hon är rastlös och springer och vill ut på altan på nätterna och det driver mig till vansinne för så brukar hon inte hålla på. Inatt vaknade jag vid fyra som vanligt, och insåg att Wille inte låg bredvid - han hade i sin tur som vanligt somnat på soffan så jag gick o väckte han. Sen låg jag där klarvaken IGEN. Vid halv sex fick jag nog på katter och allt vad det heter och slängde ut hårbollen på altanen men stängde aldrig dörren vilket jag tackar mig själv för i efterhand för det vart griskallt i hela huset och vips så sov jag fram till kvart i tio....inte den skönaste sömnen men jag fick ett par timmar extra iallafall. Är det någon som känner igen att ni hade ont i magen på nätterna? Och då menar jag inte födabarnont, utan mer som magknipont speciellt när man vänder sig från sidan till rygg??

Hur som helst så spenderade vi gårdagen till större delen i soffan med undantag för coop och ett eftermiddagsbesök hos mamma o pappa då jag lånade deras badkar. Sen var det fisksoppa och tv som hägrade resten av kvällen och min skrattfest framför comedy centrals stand up live som alltid är väldigt kul!

Idag är tanken att få upp en hylla och greja lite hemma (om Wille bestämmer sig för att vakna vill säga)och så är vi bjudna på söndagslunch hemma hos mamsen o papsen. Klockan är tio i elva nu och temperaturen ute är på nollan...känns lite konstigt men skönt ändå. Jag hoppas på att få lite mer känningar av att den här bebisen (som jag än en gång anar är mer en pojke än flicka då jag hela tiden finner mig själv omedvetet att tänka i "Han" termer...är inte det ett tecken tro?) vill komma ut. Sammandragningar har jag gott om men inga som ger nån direkt smärta...molande värk har jag men inget mer. Uuut med diiig! Barnmorskan sa till mig i torsdags att "nu är det bara o föda" så det har jag tänkt göra...

Ja ni får helt enkelt stå ut med de här halvtaskiga inläggen tills vidare - humöret svajar likt en flaggstång och jag är sådär road.



Om man ändå fick ihop sina byxor...eller snarare om man ändå fick på sig några byxor överhuvudtaget!
Min "gamla" kropp, du var inte perfekt på långa håll...men jag saknar dig!

Det var väl själva fa....

Det står på diverse ställen att man sover sämre i slutet av graviditeten (jag vet inte hur ni känner men jag kan ju inte påstå att jag har sovit superbra överhuvudtaget på sissodär 9 månader men det är ju jag det) för att kroppen och säkert psyket också ställer in sig på att vara vaken med bebbe ett par ggr per natt framöver. Visst det kan jag köpa. MEN, det vore ju för jäkla snyggt om man åtminstone hade valet att somna om nu när bebisen ändå inte har kommit än. Men nej. Jag sover ungefär tre timmar från det att jag lägger mig, sen vaknar jag och är därefter mer eller mindre vaken större delen av det som återstår av natten. Det tycker jag är sådär kul. Ibland vaknar jag av nån katt som håller på med nåt eller så vaknar jag bara och ligger där och stirrar. Why God why?!

Jag längtar efter att gå o lägga mig 22.00 och sova utan att vakna fram till 09.00.....det har väl iofs aldrig hänt i mitt liv överhuvudtaget men ändå!!

För övrigt blåser det tokstorm ute och jag vill känna mig avslappnad o bara ligga och kolla på filmer men just nu känner jag mig mest grinig över att jag är sjukt obekväm och övertrött.

Har ni tur kanske det kommer ett gladare inlägg under dagen...........men håll inte andan! ;)

Ibland är hon verkligen det sötaste jag ve...

img_2094 (MMS)

Ibland är hon verkligen det sötaste jag vet <3


Husmanskost vs kebabkost...

Okej idag är jag kanske inte så jättenöjd gällande kosten då Wille är o köper kebab i skrivande stund, men vad gör det om hundra år....? Vi har haft en kille från Trygg Hansa här i dryga timmen och matlagningen hamnade i skymundan och sen pang bom så var man tokhungrig....ni vet, alldeles för hungrig för att laga mat? ;)
Jag är inte världens största kebabfan egentligen, så jag har bett om en kebabrulle med extra LITE kebabkött....
SÅ, då har vi avklarat mitt dåliga samvete för matvalet..

Annars har det inte skett mycket av värde idag, jag var en supersnabb sväng på stan och när jag åkte därifrån fick jag ett sms från Anna att jag skulle öppna altandörren när jag kom hem. Hur nyfiken blir man inte då'ra? Så hem och öppnade altandörren och på trappen låg ett paket! Redan innan bebis är ute så har tant Anna skämt bort denna "unge" till tusen tror jag =)
I paketet låg iallafall denna underbara bok;





Den ser vi fram emot att få fylla i! ♥

Imorrn ska jag till barnmorskan, annars tänker jag inte göra annat än kolla på film och bada fötterna i isbad...Det ska bli skruttväder imorrn så det känns passande. Skulle jag få ett ryck o göra nåt kanske jag städar ur skafferiet men det hörs ju redan nu att det är dötrist så det lär nog inte hända...

Nu äre mat!

Ja, jag känner mig rätt nöjd just nu. Heml...

img_0789 (MMS)

Ja, jag känner mig rätt nöjd just nu. Hemlagat slår allt! Recept på köttbullar och sås från matplatsen (bloggfamiljen.se) gå in där o sök på "godaste köttbullarna" och ni lär sitta o säga Mmmmmm som vi gjort, och Wille slickade just tallriken....men det talar vi inte om högt :)


Meatballs

Tack snälla för era inputs om täcke eller inte! Jag tror jag kommer köra på täcke men vika fast det i fotändan så det inte kan komma över ansiktet plus att de pyjamaser vi har köpt samtliga har fötter så bebben slipper frysa om fossingarna om täcket sparkas av! Det visar sig hur allt blir!

Idag började dagen med solsken men nu är det mer rå höststorm ute och inte mig emot för jag är helt energilös idag. Hade tänkt att våga mig på en promenad hem till mamma o pappa på förmiddagen för att låna deras bil men jag vågar inte gå så "långt" insåg jag, av diverse anledningar. Så pappa som är sjuk var snäll och kom och levererade bilen till mig istället! Sen gjorde jag lite ärenden och landade sen hos Emelie där det bjöds på både nybakade bullar som var supergoda och lunch. Jag känner mig servad från alla håll o kanter! Ändå är jag helt slut i kroppen....? Vi tog den korta promenad som är till Ica och inhandlade sånt där som man måste komplettera med ibland...ni vet bröd, mjölk, frukt o annat "skoj"...Sen åkte jag hem och nu borde jag lägga mig och sova känner jag men hittar ingen ro i kroppen trots noll energi...jag vet inte hur det går ihop. Ska iallafall ta mig i kragen och göra köttbullar, ork eller ingen ork!

Vore jag inte gravid i skrivande stund skulle jag utan tvekan ta mig ett glas rödvin och ett stort fat med härlig sushi för det är jag jäkligt sugen på just nu.

Istället moffar jag choklad i hopp om att det har en viktminskande effekt....ju mer man äter.
Jag längtar även efter min sambo som väl kommer hem om en timme eller så, jag hoppas att han liksom jag vill krypa ner under en filt och bara ligga framför tv:n...Jag kan inte tänka mig att han vill annat iofs...


Dagens fundering!

Det här har jag säker frågat förut men jag frågar igen: Man läser ju en del - eller ibland lite för mycket, och jag har snappat upp att det rekommenderas att hellre ha filt än täcke i spjälsängen pga kvävningsrisk.....Hur gör ni? Har ni inte täcke i sängen och kör bara på filt? Jag kommer ju att föda en höst/vinterbebis och det känns konstigt att inte använda täcket som redan ligger där o väntar....Åsikt på det?


Strange times

Då sitter man här igen då, söndag kväll...Samma fantasifulla blogginlägg om äventyr man hunnit med under helgen...
Jag har inte gjort nåt av direkt värde idag men ändå har dagen bara försvunnit. Vaknade runt 8 och gick upp och gjorde Hurtbullebröd och misslyckades för första gången i mitt liv, jag vet inte varför dock men det blev inte lika gott som vanligt. Väldigt störande då jag nästan hade drömt om hur gott det skulle bli. Sen kollade vi på film och har legat som två komapatienter på soffan medan hösten har tagit ett hårdare grepp om omgivningen utanför...
"Slängde ihop" en mjuk pepparkaka på eftermiddagen, läs: jag hade ett paket med färdigmix bara att blanda med vatten i skafferiet som jag vispade i en bunke o sen in i ugnen, perfekt för bakhandikappade händer (samma sak med hurtbulle då det bara är att röra ihop ingredienserna) och sen kom Nina och Linus på en söndagsfika. Dom var så gulliga och hade köpt med choklad och ett lösviktste som heter "Sommar och sol" till mig och jag misstänker att min sambo har gnällt om att han har en ännu gnälligare sambo hemma....som tycker synd om sig själv...för det är jag världsbäst på just nu.  Under de senaste dagarna har mina fötter joinat mina händer och svullnat och det är allt annat än skönt. Imorse nojjade jag mig även för att jag tyckte att bebis var så väldigt lugn och det var ett svagt gensvar när jag buffade och hade mig...men hon var väl söndagstrött hon med för sen har hon kommit igång nu på eftermiddagen. Lite jobbigt det där tycker jag. Har även fått en punkt på magen som känns ungefär som jag skulle ha sträckt mig eller ungefär som ett blåmärke känns, och det gör ont när jag skrattar eller tar i. Kan bero på att vi åkte på världens mest skumpigaste väg igår det var ett vägarbete och det var så obehagligt så jag spände ihjäl mig...?? Ja mycket underligt är det i kroppen just nu hur som helst och stackars er alla runtomkring mig för gud va trött JAG är på mitt gnäll hur trötta ska inte NI vara?!

Igår var vi in till Karlstad med mamma o pappa, åkte till Babyproffsen och efter många om och men så köpte vi iallafall ett babyskydd och det blev en Brio Primo. Det blir nog toppen! Mamma och pappa fick sig en ny dator och det var på tiden! ;) Alla glada och nöjda efter ett par timmar och sen blev det matlagning och tillslut somnade både jag och Wille i soffan och vaknade vid halv ett....av att jag drog världens timmerstockar! Wille säger att det har hänt rätt ofta på sista tiden.....så inte nog med alla andra krämpor så har jag även börjat snarka...kul!

För att fortsätta beskriva helgen baklänges så hade vi en väldigt skön fredag, båda var lediga! Jag åkte ut till jobbet i fredags morse och lämnade tillbaks nycklar osv och sa hejdå på ett tag. Sen storstädade vi här hemma, följt av en sväng på stan som vi avslutade med en fika. Sen stod Wille för matlagningen och det var så gött att sitta i köket och lyssna på musik och prata medan maten blev klar, allt som fattades var ett glas rött! :D

Veckan som kommer innehåller ingenting än sålänge, förutom ett sedvanligt besök hos barnmorskan. Annars ska jag väl vila så mycket som möjligt....och dö av tristess samtidigt! Aldrig är man tillfreds ;)


högläge it is!


Vecka 37! Har ni träffat fru Buksvin?

img_4243 (MMS)

Vecka 37! Har ni träffat fru Buksvin?