Grattis världens bästa Junie på 6 månaders...

img_6205 (MMS)

Grattis världens bästa Junie på 6 månadersdagen! <3


Tack Tobbe & Mickan för en outstanding dag...

img_8818 (MMS)

Tack Tobbe & Mickan för en outstanding dag i fina Linköping! (det var väl en fin uppdatering fröken Moberg!;) ) otroligt skönt att komma hemifrån, Junie har varit superduktig hela dagen och vädret var på vår sida. Har blivit bjudna på gott fika, hemmagjord plankstek och skön promenad! Nu är det dock sängen som hägrar eftersom Junie återgått till spädbarnsstadiet och ska vakna två ggr per natt och helst ha mat varje gång plus gå upp i ottan, jätteroligt tycker vi, verkligen! Och jag vet verkligen inte varför, tips, råd eller åsikt mottages gärna! Adjö amigos :D


Dagens tips från kylskåpet! Himla god att ...

img_5111 (MMS)

Dagens tips från kylskåpet! Himla god att ha i en god macka t.ex så som vi gjorde häromkvällen: baguette, kalkon, ost, sallad, gurka, tomat, avocado (glömde jag men klart det ska va med!) smaskens! :)  Idag var Junie o jag på lekverkstan för första gången, vi mötte upp Emelie mfl. För mig blev det en nostalgitripp då jag gick på lekis i samma lokal. Junie var supernöjd och glad tjej som sov gott i tre timmar efteråt! Mamma satt o tittade till henne medan jag tog en sväng på stan alldeles själv och fyndade lite till mini och två ljuslyktor till mig själv från Home of sisters som tyvärr ska lägga ned. Nu är jag mer död än levande i soffan, regnet vräker ner utanför och jag ska snart krypa ner i sängen, imorrn bär det av tidigt till Linköping!


Goodies

Två gamla gamla låtar som jag älskar.


Den här spelades i "Benny & Joon" kommer jag ihåg som var min favvofilm när jag var yngre..



ja o den här vet ju alla vilken film den spelades i ...utan den filmen skulle väl inte vår generation ha hört den antagligen ;)


Vi har byggt en "lekhage", medan mamma gör...

img_6753 (MMS)

Vi har byggt en "lekhage", medan mamma gör lemon curdgrottor!


En mini update om all action vi inte upplever.

På tisdag är det en månad kvar till vi flyttar. EN MÅNAD. Hallå det är ju ingenting. Man borde ju börja packa. Jag mår dåligt bara jag tänker på flyttstäd och katter som ska vänjas vid nytt boende osv. Sånt ger mig magvärk.
Jag skulle vilja anlita professionell flyttstädhjälp....men när jag nämnt det högt till omgivningen morrar dom bara åt mig att man faktiskt kan städa 65 kvm själv. Klart man KAN. Men jag VILL inte. Jag är så trött på städandet efter visningen vi hade plus att när man vet att man ska flytta ger man liksom upp sitt hem på nåt vis och orkar inte riktigt bry sig.....

Med det sagt så..............ja idag har jag städat. Tji fick jag.
Sen tog jag och Junie en kortare promenad i stormen som råder, men attans va varmt det var. Junie har som tidigare skrivits börjat krångla på nätterna och sover sämre. Jag trodde liksom att det kanske skulle bli tvärsom att dom runt 6 mån faller in i en riktig Törnrosasömn med välling o dylikt i magen. Men icke. Så jag känner mig lite sliten. Min sambo ser jag knappt röken av, det är fotbollsträningar, jobb och ja fotbollsträningar och jobb. Idag åkte han extra tidigt och kommer lite sent för att han har lämnat in bilen på service, i Lindesberg...där vi köpte bilen. Gäsp.

Imorrn ska vi till BVC på en liten "kom får vi se vad du kan" kontroll.... :D

På lördag åker vi över dagen till Linköping och hänger med Tobbe & Mickan, och DET ser jag fram emot!

Men innan denna dag är slut ska jag snappa åt mig lite "egentid" på Maxi (yay) och ikväll ska jag göra jäkligt goa mackor, för det har jag bestämt!

Peace.

Ett litet tips för håret! Denna fick jag a...

img_0762 (MMS)

Ett litet tips för håret! Denna fick jag av min snälla söta vän Anna, som förmodligen tröttnat på mitt gnäll om mitt hår.....den gör håret så mjukt!! Till och med Wille som inte har en susning om vad jag har i mitt hår sa spontant häromdagen: "Gud vilket mjukt hår du har", så ni anar ju själva vilket lambi-hår jag måste ha ;) Mycket mms inlägg nu men jag bara orkar inte ta mig an ett vanligt inlägg, livet är galet händelselöst just nu. En annan dag!


Såhär skriver Cecilia Blankens i Mama, och...

img_8109 (MMS)

Såhär skriver Cecilia Blankens i Mama, och jag tänker ungefär detsamma!


Junie är helt förstenad framför Mia Skärin...

img_2455 (MMS)

Junie är helt förstenad framför Mia Skäringer. Det är mammas tös det! :)


Efter ännu rörig natt med en liten tjej so...

img_8861 (MMS)

Efter ännu rörig natt med en liten tjej som sover oroligt och "pratar" i sömnen sjukt högt och mycket, katt som kaskadspydde nääästan över mig i sängen och ett mindre meltdown från min sida så ligger vi återigen i sängen, Junie sover (det är ju ironiskt!!) och Wille o jag kör rumble mot varandra på telefonen! Skitväder ute så förmiddagen kommer troligtvis spenderas såhär och på eftermiddagen ska vi på 88-årskalas hos morfar och sen äre bio som gäller! Jag hoppas på att kunna hålla mig vaken:) ha en skön helg på er.


Let the friday begin!

img_0468 (MMS)

Let the friday begin!


Idag har vi lekt med Agnes & Lina större d...

img_2184 (MMS)

Idag har vi lekt med Agnes & Lina större delen av dagen! Och va trevligt det var att ha sällskap tyckte både jag och Junie. Vi åt lunch, tog en timmes promenad och gick sen hem och käkade chokladbollar. Imorrn ses vi igen en sväng så min mamma får klämma lite på Agnes med:)  Wille o jag var även på banken imorse och skrev kontrakt med mannen som köpt vår lägenhet, tyvärr inte till mer än vårt utgångspris men jag är ändå nöjd för det gick fort och vi slipper stå alltför länge med två boenden, har vi tur tar han vår redan från 1 juli istället för 1 aug. Jag längtar efter Wille nu och önskar han kunde komma hem pronto!  Junie sov katastrofalt i natt och katterna levde loppan och Wille hade svårt att sova....! Skum natt och jag hoppas på bättring denna natt!! Annars finns det risk för sammanbrott, kl 4 på mornarna är inte min tid om vi säger så!


Liten blir stor

Gud kan den här veckan ta slut nångång?!
Fast först vill jag att torsdagens dejt med kusinen ska vara, SEN kan denna sega tråkiga vecka gå hädan!
Igår var Emelie & Stina här en sväng på förmiddagen, det är så roligt att titta på tjejerna när dom utforskar varandra uppifrån och ner. Sträcker ut händer mot varandra, men vet inte hur man är försiktig - bara nyfikna! Roligt också o se vilken skillnad det är på dom nu, fast dom faktiskt är lika gamla, minus 3½ månad.







Junie håller på att öva lite på att ta sig fram på golvet, hittills har hon inte lyckats mer än att snurra runt och det ser ut som hon simmar. Men övning ger färdighet!






Udda är inget stort fan av Junie, Junie däremot älskar att titta på båda katterna. Idag lekte jag med Estella och det var en jäkla fart på tjockisen och Junie satt och skrattade bredvid :)


Det här var första gången sen "ungen" föddes som Udda faktiskt gick fram och snosade henne lite i ansiktet. Det går framåt, sakta men säkert...


Sådan mor sådan dotter!
Här har hon kattleksaken i handen om ni undrar vad det är...;)

Idag frågade Linus & Nina om vi vill med på bio på lördag och ja! Det ville vi ju. Jag har längtat efter att få gå på en bio ett tag nu men det har inte blivit av. Så på lördag blir det förhoppningsvis Hunger games, som jag misstänker att jag har för höga förhoppningar om meeeen ändå. Jumpanstumpan får vara hos fina mormor och morfar under tiden!

Ni missar väl inte nya avsnitt av Berg flyttar in ikväll kl 21? Mer Carina Berg åt folket!
Peace.

i-landsproblem

Jag sitter o kikar efter böcker att beställa hem till Junie, och jag vill ha alla "Ellen & Olle sjunger..." men fasen va dyrt det är med böcker överlag! Blä.
På CDON.se kostar de böckerna 59:- styck, på adlibris kostar de 49:- styck, det är ändå 10 spänns skillnad! MEN, då är det såklart slut i lager på adlibris. På bokus kostar dom 53:- ..........What to do!?


Måndag, kort och gott.

God måndag på er.
Här har det städats än en gång för en andra visning av lägenheten, en kvinna som inte kunde komma sist kommer och spanar idag och jag ber till alla gudar, väsen och vad det nu kan tänkas finnas att hon lägger ett bud så mannen som lagt sitt bud kan gå upp lite...ja osv! Men jag är glad bara vi får den såld snabbt nu.

Wille jobbar kväll denna vecka och det är inte riktigt min melodi. Han åker 13 och kommer hem ca 23.......dagen känns väldigt lång. Men men! Jag har lite att se fram emot denna vecka iaf! Imorrn blir det nog en förmiddagsträff med Emelie, onsdag är ännu "orörd" och på torsdag ska Junie och jag äntligen få leka med kusin Lina och sötnöten Agnes som är två dagar yngre än Junie och de är då alltså tremänningar som vi säger här i värmland! :) Det ska bli väldigt roligt. Det är lite trist att faktiskt ha fått barn nästintill samtidigt och sen bo så långt från varandra. Så vi hoppas på ett par timmars mys och gärna med solsken! (Ser dock inte så ljust ut Lina, I'm sorry!)

Helgen har varit helt okej, vi spenderade lördagen ute med en långpromenad på förmiddagen och sen åkte Wille på match medan Junie och jag tog med våra nybakade rimbobullar hem till mamma och pappa och fikade ute i solen.
Igår var vi äääään en gång hos dom då de ville fira Wille i efterskott, så vi åt lunch och fika där, smask smask.
Wille fick sig en stor slant, en flarra rom och två snygga badenbaden stolar från MIO! Fast en är faktiskt min ;)
Blir kanon i sommar!

Innan jag ska ta ut min kålpudding som står i ugnen får det la bli ett par bilder, som vanligt blir Junie huvudperson!






Söt va? Fick av mamma o pappa som dom köpt i danmark.


Pappa hade gjort sparrispannacotta till förrätt i fredags till mamma som vi fick varsin, och det var svingott!


Mums


Slitsamt att vara 5 1/2 månad. Vi sjunger ...

img_6686 (MMS)

Slitsamt att vara 5 1/2 månad. Vi sjunger "klappa händerna så fort du kan" sissodär 700ggr om dan här hemma och hon skrattar varje gång. Har inte riktigt varit sig lik sen sprutan, trött och gnällig plus att hon är väldigt grötig i halsen och hes. Men världens bästa Junie, det är hon helt klart. <3


Lördagsfrukost. För det är jag värd.

img_2946 (MMS)

Lördagsfrukost. För det är jag värd.


Jag älskar rosa and I'm not afraid to use it!

Jag önskar jag visste hur man gör fotocollage....måste man möjligtvis ha photoshop då tro? Aja, hur som helst. Jag får lägga in dom en o en, lite bilder på grejer som jag gärna skulle ha i Junies framtida rum.


Den här tapeten från Decor Maison: "Spirit of adventure" har vi väl bestämt att vi ska ha, dock inte i hela rummet.


Gungstol från Kids concept


söta väggbokstäver i trä, självklart ska det ju stå Junie, Ida vore ju både dumt och konstigt ;) från myfirstroom.se




(ja ni ser rätt, den är GRÖN! ;) )



















Ja herregud det här är ju bara några få prylar som gärna skulle få bo i hennes rum. En del grejer är ju först när hon blir äldre!

Nu är det dags att begrava denna fredag den 13:e, det har varit en riktig skitdag rent ut sagt!



Fredag morgon och kroppen är inte på topp!...

img_9725 (MMS)

Fredag morgon och kroppen är inte på topp! Vaknade halv sex FÖRE Junie, och mådde pyton. Ont i ansiktet, huvet, ont i svalget och täppt. Kul!! Tio minuter senare vaknade lilla damen och fick gå upp med pappa tills mamman pallrade sig upp en timme senare. Nu känner jag mig "fräschare" men är sådär jobbigt rastlös, redan...Vill komma hemifrån idag för att dagen inte ska kännas så lång! Wille slutar halv tre idag men sen ska han ut o äta i Kga ikväll med jobbarkompisar. Vad ska man hitta på?? För en gångs skull så har jag bil men vet inte riktigt vad vi ska göra. Junie har på så vis lite tråkiga sovvanor för det blir svårt att göra saker ibland, hon brukar sova runt tio och allt mellan 1 1/2h - 3h framåt så man blir lite låst eller så blir hennes sömncykel störd och det straffar sig under kvällen sen. Men nåt ska vi väl göra hoppas jag. Ett bud trillade in på lghtn igår men jag vill ha fler såklart!! Det känns dock inte som det kommer bli så. Oh well. Junie som alltid sover endast 20 min på mornarna har nu sovit i 45 min....men så är hon lite hostig och grötig i halsen så hon kanske behöver all vila hon kan få. När hon vaknar blir det en välbehövlig dusch för mamman! Ha en skön fredag!


Lilla stumpan klarade sig utan biverkninga...

img_0111 (MMS)

Lilla stumpan klarade sig utan biverkningar av vaccinationen denna gång! Eller jag märker att hon är lite tröttare och lite lite gnälligare än vanligt men inget man hakar upp sig på. Nu ligger hon ute och sover till ljudet av spöregn mot altantaket och jag önskar jag kunde krypa ner i vagnen bredvid henne. Hon är en riktig mysfia och jag får inte nog av henne. Hemmet känns redo för en visning som börjar om en och en halv timme, det är bara att hålla tummarna för att nån, helst två vill köpa och så kan dom trissa upp priset lite med varann;)  Imorrn ser det ut att bli bättre väder och då ska jag ta en låååång promenad. Hejsvejs


American horror...

Wille & jag kollar mycket på serier, det gör väl de flesta nuförtiden. Just nu håller vi på att se klart "American horror story", som är lite "klyschig" då det är ett hemsökt hus som en familj flyttar in i, och så uppstår diverse saker och en hel del konstiga figurer huserar runtomkring. Gillar ni skräck och spöken tycker jag ni ska se den, den är sådär obehaglig så man mår lite dåligt när man ser den.....lät inte det lockande så säg?! ;)


Back from the dead..

Om nån mot all förmodan undrar vart jag tagit vägen så har jag inte avlidit i ett dike nånstans, jag har bara inte haft tid att sätta mig och blogga, inte heller har jag väl haft så stor inspiration. Det kretsar just nu mycket kring försäljning av vår lägenhet som det är visning på imorrn, det är öppen visning så om nån är sugen eller vet nån som är, tveka inte att gå hit! *host host - kom o köööp*...
Så denna tisdag har jag först varit och vaccinerat Junie, regnet öste ner och Wille hade bilen så jag fick låna pappas bil och mamma fick följa med då bilstolen bara går att ha bak i deras bil och jag vill ju gärna att nån ser Junie när vi kör runt.....ja och så fick jag ju moraliskt stöd samtidigt! För det behövs! Usch vad jag tycker att det är jobbigt när dom får dessa sprutor. Hon blev så ledsen stackarn. Efteråt fick hon stanna kvar hos mamma och pappa som har semester, och jag har spenderat hela eftermiddagen till att städastädastäda. Jag insåg att man vill ju ha städat i skåp och sånt, eftersom när man går och tittar på ett nytt boende vill man ju gärna öppna skåp och lådor för att se hur mycket förvaring som finns. Jag är en pedant person, till ytan...........men efter denna städning kan jag till och med säga att jag har fint i skåpen. Sådär iaf! Golven är kvar men det får jag ta imorrn innan visningen för annars hinner katterna fälla en halv vinterpäls innan det är dags.

Påsken har varit bra, vi firade Wille i lördags med hela hans familj, det var jättetrevligt men lite för mycket folk för lillstumpan. Vi får hoppas att det bara är en liten fas att det är lite känsligt. Junie fick sitt första påskägg av sin farmor och det innehöll söta kläder (det hade ju varit konstigt kanske om det innehållit godis).

I söndags kom Tobbe & Mickan på efterlängtat besök och vi bestämde att vi ska åka över till Linköping över dagen en lördag framöver och det ser vi fram emot. Hoppas dock vädret tar sig i kragen och ger oss solsken.

Resten av veckan är rätt oplanerad men jag hoppas på promenader trots regn. Och definitivt hoppas jag att Junie klarar sig utan feber nu efter sprutorna men tyvärr har jag en känsla av att det kommer komma framåt kvällen så vi får väl se hur natten blir.

En fråga till er mammor, när slutade era små käka på nätterna? (har jag frågat detta förut tro? jag har inget minne längre) Junie äter en gång på natten fortfarande och jag skulle gladeligen se att hon gav upp detta. Vi har börjat blanda ersättningen med välling på kvällarna men jag tycker än så länge inte att det gett nån effekt.
Jag läste nånstans om att ge vatten i flaskan på natten så dom fattar till slut att det inte kommer nån mat? Äh vaf vet jag, hur tänkte ni??

Nu ska jag hämta hem min lilla bebis och krama mig svettig!


Vår egna lilla påskkärring!


Hedda, I wan't you so bad!


Hedda fåtölj, från Åhléns 999:-
Give me!

William Ardila De Jesus Torres...


Ja idag fyller alltså min lilla colombian 30 hela år!
Stort grattis till dig honey♥

Tyvärr spenderar han ju större delen av dagen på jobbet men det får vi ta igen på lördag när hela släkten Eriksson gästar oss.
För min egen del känns det både konstigt och tråkigt att inte kunna ösa presenter över honom denna dag, vi har bestämt att inte ge varandra några presenter i år då vi tar veckan på Koster som vår gemensamma present, plus att vi visst har gått och köpt radhus....där snackar vi present!
En liten grej har jag ändå införskaffat till honom, inte så spännande dock.
När han kommer hem ska ha han iallafall bli bjuden på middag av mig och det serverades frukost på sängen kl 06 imorse med skönsång av både mig och Junie ;)

Jag hoppas han känner att han har en bra 30 års dag!
Jag känner en liten gnutta 30 årsångest krypa på mig, vart fasen tog tiden vägen?!


Uncle Nick: for you!

Here is the new Kent single, they have a new album coming soon! I will send it to you of course :)


Let the old times roll....again!

Varför var jag så jäkla mycket mer hurtig, nyttig och framför allt roligare förr? Jag erkänner, jag har blivit en lönnis med noll hobbys och framför allt med för mycket tid på fickan. Nej nu får det vara nog! Gör nåt Emma, nåt!!

Ungefär så låter det i mitt huvud just nu. Jesus amalia vad jag är tråkig. Whatever happened to the fun me?
För förr var jag ganska kul, tycker jag själv iallafall. Det kanske är det som är felet. Jag är tyvärr en sån som kan skratta högt åt mina egna skämt. Det kanske skulle kännas roligare om andra också tyckte det var kul!

Nej sommaren kom igen nu, fram med hurtigheten, humorn och lättsamheten! Nemas problemas!


Festlig va?



Junie multitaskar, gymma och vara i gåstol...

img_0285 (MMS)

Junie multitaskar, gymma och vara i gåstolen samtidigt. Kul!


Lillsnoret Fagerman fick ingen vaccination...

img_4123 (MMS)

Lillsnoret Fagerman fick ingen vaccinationsspruta idag, oj vad hon har snorat under natten. Det har sugits och sugits....och paranoian som jag är hade jag svårt att sova däremellan för jag ville höra om hon fick andnöd.....Ja ni ser ju vraket framför er kan jag tänka mig. Nu vaknade Snoris, ledsen och tätare än nånsin! Roliga dagar det här!


Från och med idag har vi Canal plus filmka...

img_7956 (MMS)

Från och med idag har vi Canal plus filmkanaler, nån deal Wille lurade den stackars killen på comhem att vi minsann skulle få! Inte mig emot. Junie har just nu första parkett på "Sammys äventyr".....För min del är jag lyrisk för kl 09 börjar "Mimmi"! Är det ingen annan än jag som tittade på Mimmi när ni var små? Mimmi och monstret i skåpet av Viveca Lärn? Såå mysigt! Vi har babysim kl nio men jag är osäker på hur vi ska göra för junie är supersnorig o det rinner ur näsan på henne och hon bara nyser. Får ringa BVC imorn o fråga om hon ska vänta med vaccinsprutorna som hon egentligen ska ta imorrn. Men nu tror jag det är dags att ta en powernap för lillfisen. Har ni SF kanalen så se Mimmi! :)