Ser ni vad jag ser? Fin avslutning på dage...

img_2122 (MMS)

Ser ni vad jag ser? Fin avslutning på dagen! :)


Full rulle

Hej dagen som gick i ett!!
Nu är jag slut som artist efter håll i gång ett par timmar. Natten gick bra trots en sliten liten stumpa igår. Alvedon kan göra susen! Hon kändes pigg och alert imorse men längre fram på förmiddagen kändes hon varm och var gnällig så jag tog tempen och då hade hon 38,2. Vi klädde trots det på oss ordentligt så hon fick sova i vagnen och det fortsatte hon med i ytterligare två timmar när vi kom hem så nu har hon nyss vaknat och myser med sin pappa som skojar och är så kul! Tror minsann det redan är en pappas tjej! Febern var borta nu men så fick hon alvedon innan promenaden så vi får testa sen ikväll igen. Medan Wille grejade med räkningar och andra pappersgrejer så åkte jag och handlade. Det tog sin lilla tid. Vi har bestämt att vi ska testa Maxis matkasse från o med nästa måndag. Bara för att testa liksom! Verkar smidigt. Så nu ska vi äta ur frysen lite men det behövs ju ändå alltid tusen saker. Efter handlingen har jag städat som en tok. Eller ja...städat har jag gjort iallafall :D
Wille var ledig idag och det var väldigt skönt i och med att lillfisen inte har varit på topp och så hann man med lite saker som legat på hög.

Imorrn är det redan onsdag!

Lägger in ett par bilder från bl.a helgen som gick.

Junie och jag lyssnar på lite dunkadunka musik ;)

 

God morgon!

 

Puss

 

Sova är kul..

 

Såhär heta är man som spädisföräldrar :D

 

Pappa kan vara det roligaste jag vet.

 

Och så var vi på 85-års kalas och farmor och mami hade lika blusar dagen till ära♥

 

Sen for vi vidare på 30-års kalas!

 

 

 

 

 

 

 

Dagen efter gav vi varandra lite egentid och jag valde att åka hem till mamma och pappa, lägga mig på sängen med värmedynan under mig, salta pinnar i hand och läste "Avig Maria" :)

 

Såhär spenderades större delen av eftermiddagen igår, sovandes som ett litet paket.

 

Framåt kvällen var jag lite piggare och bjöd på några leenden!

 

Likaså i morse ;)

 

Full kyl - skön känsla

 

Frukt är ju nyttigt, men vad är ett fruktfat utan choklad?

 

Ja så mycket mer än så var det inte just nu...det händer inte så mycket! Hoppas att Junie är piggare imorgon.

Hejsvejs


Hej hej...idag blir jag 3 månader och har ...

img_0862 (MMS)

Hej hej...idag blir jag 3 månader och har fått vaccination....2 jäkla sprutor i låren:( Det gav sig till känna nu på eftermiddagen då jag har varit superledsen och inget har hjälpt förrän jag fick en alvedon och krypa in under mammas tröja fast än hon inte ammar längre så räckte det till tröst. jag växer så det knakar iallafall och väger 6,2 kg och är 62 cm lång! Vi hoppas på att jag är pigg o glad imorrn igen.


Nu ska vi på min farmors 85-års kalas, och...

img_8295 (MMS)

Nu ska vi på min farmors 85-års kalas, och Junie har precis somnat -självklart!! Det slår aldrig fel när vi ska nånstans Ikväll blir det 30års fest i Kga, mamma och pappa ska spendera kvällen här med Junie och katterna:) Willes syster är snäll o kör hem oss i natt. Det var ett tag sen lillfisen ville somna i famnen (tyvärr...är hon redan tonåring?) men nu har hon gjort det och min arm är på väg att gå av. Vi var även på husvisning imorse! Intressant o kul, men det får vänta ett tag till! Hejsvejs


Gissa vem som är tröttast?

img_3291 (MMS)

Gissa vem som är tröttast?


Seriously, jag har FYRA böcker jag verklig...

img_9750 (MMS)

Seriously, jag har FYRA böcker jag verkligen vill läsa - men hinner aldrig! Jag skulle ju kunna läsa när Junie sover men då vill jag se film, tv eller hinna med annat! Hur ska det här gå till undrar jag? Får nog lägga in dom på toa och läsa varje gång jag är där;)


Pessimistens motto

Jag är en sann pessimist. Det kan ju tyckas tråkigt och negativt i mångas ögon, bland annat min sambos, då han ibland tycker att jag har en tendens till att reagera eller tänka negativt gällande diverse saker. Men till saken hör den att man blir ju så jäkla nöjd när det faktiskt blir tvärsom än vad man förutspått! Ni vet, t.ex när man ska kolla sitt konto och tänker: "neej men jag har nog fasen inte mer än en hundring på kontot" och så visar det sig att man har kanske trehundra! Hur glad blir man inte då liksom? ;)

Igår gnällde jag lite till min mamma om att Junie i sin tur varit lite gnällig och svårroad. Och jag var så trött igår eftermiddag så jag somnade på soffan platt som en pannkaka och när Wille kom hem frågade han mig varför jag låg så konstigt....för att jag var tröööööööött och somnade liksom på plats så att säga. Jag sov även i sängen från klockan 21.30, fram till fyra när det var dags att mata barn och sen fick jag sovmorgon av min sambo som i sin tur också hade sovmorgon från jobbet men var snäll och gick upp med Junie när klockan var sex. Jag sov till åtta. Om jag är utvilad? Nej det blir man ju inte över en natt direkt. Men jag bävade lite för den här dagen då Wille är borta till sent ikväll, meeen sörrni! Det lönar sig i bland att vara en negativ skit för att jag tänkte nog inte en positiv tanke om denna onsdag när jag vaknade imorse, men tänk så bra det blev! Junie sov hela förmiddagen, jag hann städa, laga mat och äta mat i lugn och ro. Sen fick jag väcka henne när vi skulle möta mamma och gå upp till min mormor och morfar som bor uppe på djurgårn = bara uppförsbackar = bra för kondisen, spenderade några timmar där och sen långpromenad hem igen, väl hemma bakade vi muffins, badade Junie, matade henne och nu sover hon gott i sängen! Jag sitter här också redo för sängen egentligen, men ska se klart mästerkockarna först.

Och självklart kommer jag tänka som så, att imorrn blir nog en skitkass dag! :D

Såhär kul var det att få sitta vänd utåt f...

img_8121 (MMS)

Såhär kul var det att få sitta vänd utåt för första gången i babybjörnselet! Smidigt säger mamman som håller på att baka kladdkakemuffins!


Hjärntvätteri

Häromdagen hade mina föräldrar fått det här HANDSKRIVNA brevet i brevlådan. Det är självklart från Jehovas Vittnen. Det stod att de hade försökt få tag på mamma och pappa för att kunna förmedla...Ha! Dom kan ju alltid försöka.




"Vad händer med oss när vi dör"? Va fan vet dom om det?!

Om det nu är nån som tillhör Jehovas Vittnen som råkar läsa min blogg så ...tänker jag inte be om ursäkt för att jag avskyr er sekt. Bara så ni vet.
Jag har skrivit om det här förut men jag kan bara inte förstå hur dom kan leva med sig själva när dom bland annat inte tillåter att man räddar människors liv vid behov av blodtransfusioner till exempel. Tänk om ett litet barn behöver blod för att överleva så ska man bara säga "tack o hej - Gud tar hand om dig nu"....?
Shame on you säger jag!

När Junie var liten...

Jag har totalt snöat in mig på en Astrid Lindgren visa, det är ju inte så att den är ny direkt men sen jag fick barn så känns det som den passar in på min fislisa. När Junie badar på kvällarna brukar jag spela Astridvisor från youtube på telefon....mycket bra att plaska till!




Idag blev det en förmiddag på Bergvik tillsammans med Emelie & Stina. Jag var så sugen på att komma hemifrån plus att Junie växer alldeles för fort och behövde påfyllning när det gällde lite grejer.
Båda småttingarna inledde shoppingturen genom att bryta samman på H&M så min shopping blev lätt distraherad och när jag kom hem kan jag väl inte påstå att jag direkt hade fått med mig det nödvändigaste! Stina stackarn visade det sig hade feber...men Junie, ja hon var bara Junie ;)
Eftermiddagen spenderade jag med mami. Promenad och lite mellis blev det och nu sitter jag i pyjamas redan och ska ha lite egentid, Wille tar med frökenfräken på promenad i kylan och jag ska gnaga på salta pinnar och läsa Vi föräldrar som min söta papi hade lagt i brevlådan!

Idag fick jag även ett jobb. Det är ju såklart något man ska vara glad över! Och det är jag väl på ett sätt men till saken hör den att det är en tills vidare anställning på 75% i vikariepoolen, så plus i kanten för att det är en fast anställning, minus att det fortfarande innebär att jag måste flänga runt hit o dit. Men men, ett steg i taget.

Men först ska jag vara hemma mååånga månader med the love of my life!



Beautiful life

I onsdags var Hanna & Tove här på middag. Det var en mycket trevlig kväll och Junie fick en väldans bra present av Hanna!


Pippi på engelska! :D
Jag har alltid pratat om att jag skulle vilja ha tvåspråkiga barn och skämtat om att jag nog ska prata engelska hemma med barnen "bara för att" vilket jag inte gör med Junie, men skulle kunna göra om det inte kändes så jäkla fånigt ;)
Men boken, den ska läsas!



Nu är helgen slut och även om vi har haft både fredag lördag och söndag lediga tillsammans känns det som man som vanligt inte hinner njuta riktigt. Vi har mestadels tagit det lugnt, kollat på film, lagat mat och tagit promenader osv. Igår var vi i kga och firade Willes systerson som fyllt 9.
Junie sov sig genom hela kalaset, hon kom aldrig ur bilstolen ens. Stackars hennes farmor som åkt från Hallsberg får sällan se damen i fråga vaken!
Junie har varit så nöjd och glad liten tjej en längre period, men nu börjar det bli andra bullar. Hon har svårt att sova några längre stunder på dagen och det behöver hon verkligen, man ser hur trött hon är men samtidigt hur hon kämpar för att INTE sova. Det är svårt att underhålla en tre månaders bebbe tycker jag! Får aldrig i henne så mycket som 200 ml ersättning som många gett tips om för att hon ska sova längre på nätterna, som max får vi i henne 160 ml, och hon sover oftast fyra timmar åt gången, och vaknar "för dagen" runt sex, halv sju.
Wille har varit "förste matare" under helgen, han har tagit nattpassen och jag har gått upp med henne vid 6. Rätt skön fördelning tycker jag! Men nu är det vardag igen och då blir alla pass mina och jag känner redan nu hur galet trött jag är. Ikväll ska jag lägga mig nio. Trist men behövligt.

Veckan som kommer är blank just nu.
Jag hoppas på härligt väder så man kan njuta av lite långpromenader.




Pappa har shoppat till mig idag!

img_2122 (MMS)

Pappa har shoppat till mig idag!


SMS-inlägg

img_5699 (MMS)


Oh Tv, how I love you!

img_9661 (MMS)

Oh Tv, how I love you!


Wille är i väg på sitt nya "uppdrag" som f...

img_9362 (MMS)

Wille är i väg på sitt nya "uppdrag" som fotbollstränare för ett P95 lag, Junie somnade som en stock efter en dag med endast kortkorta sovpass då och då så hon var helt slut. Här sitter jag och är sjukligt trött och samtidigt ett uns av rastlöshet. Ska sätta mig och kolla på suburgatory tänkte jag, på datorn eftersom när det går på tv ikväll sover jag med största sannolikhet! Imorrn ska jag städa och hoppas på ett skinande hem när jag är klar. Imorrn kväll får vi middagsgäster! Hanna och Tove kommer hit och det ska bli mysigt. Wille ville fixa käket och inte mig emot. Torsdag blir det föräldraträff och fredag .....ja det tar vi en annan dag!  Apropå ingenting, men min lilla bebis som är två och en halv månad nu har fått dille på att "spotta", eller dreglar på ett udda sätt, hon liksom framkallar det själv med små bubblor i mungipan....nån som känner igen det?! Är det inte lite tidigt att börja dregla redan eller är jag helt fel ute? Hon är även fixerad av tv:n! Jag försöker dock att vända henne ifrån den så mycket som det går men när hon lyckas titta så är hon helt paralyserad och pratar med tvn. Hon brås redan på sin mor! :D Najt najt.


Lite bilder


Cornelia & söta Jocke


Tove & Lisa


Tjockisbebis♥

Junie har även övat på lite "poser" under veckan....hon funderar på att söka till top model..













Det var en gång...........

Det här har jag skrivit tusen gånger men jag är så trött på att blogga om allt tråkigt jag gör och inte gör om dagarna för det känns bara så galet ointressant. Nittio procent av bloggen blir ju om Junie och bilder på henne nuförtiden just för att det här är den dokumentation om hennes uppväxt som jag kommer ha! Siktar på att beställa hem bloggen i bokform så småningom. Ett tag funderade jag på om jag skulle stänga ner den för allmänheten och  bara ha den för mig själv eftersom det ändå är mer för mig och familjen jag skriver, för att komma ihåg och se vad vi gjorde "förr", men jag inser ju att ni som läser går ju in här o läser självmant (hoppas jag!;) så det får väl vara som det är nu. Men varje gång jag tänker att jag vill skriva om nåt annat, som inte berör vad jag ätit till lunch eller att jag gått en promenad vareviga dag så står det still i huvudet. Varför är det så?!

Och för att inte svika mina tråkiga inlägg så blir det ett till.

Helgen har verkligen gått så snabbt så det känns inte som om jag har hunnit uppfatta att det ens varit helg? Wille har ju jobbat kväll så det har ju såklart tagit bort lite av helgkänslan. Igår var jag iallafall på tjejmiddag hemma hos Cornelia som var hemma över helgen, likaså Tove och Lisa. Mycket trevligt och jag älskar att vi alla kan ses då och då, och det mesta känns som förr. Trots att vissa har barn, vissa inte, vissa bor utomlands, vissa kvar i "höla" osv osv så känns det alltid varmt och välkomnande att träffa de som känt en sen unga tonår. Jag blev inte så långvarig den här gången då jag hade lämnat Junie hos mamma o pappa en stund men nästa gång ska jag se till att vara med längre!

Veckan som kommer känns helt okej, Tove och Hanna är hemma så jag hoppas på iallafall en liten dejt och kanske även lite promenadsällskap! Har jag tur kanske det blir ett besök till skattkärr med? Det känns kanske som det blir en träff med Emelie också, kanske med barn kanske utan? ;) På tisdag ska jag göra ett nytt försök på BVC också för att kolla hur mycket lillfis väger och hur lång hon är nu. På torsdag har vi föräldraträff också men vi får se hur det blir om Wille kan komma ifrån jobbet lite tidigare eller så!
Ja blablabla ni hör ju själva....

Nu är den stora frågan om jag ska passa på att gå o lägga mig............eller vänta till min kära man kommer hem? Troligtvis blir det de sistnämnda för det är så skönt att sitta här och ha "egentid" men jag booorde gå och sova.

Det kan man ju även göra i graven har jag hört.
Tackförmighej.

Min lilla stora kärlek!

img_0958 (MMS)

Min lilla stora kärlek!


Haha vilken dag detta blev. Soffhäng på fu...

img_1698 (MMS)

Haha vilken dag detta blev. Soffhäng på fullaste allvar. Men jag klagar inte! Bara Udda som fattas i soffan så är alla mina favvotjejer på plats!


Vad tror ni jag äter mest av? Jag behöver ...

img_4087 (MMS)

Vad tror ni jag äter mest av? Jag behöver skicka mig till rehab för chokladberoende. igår helst.


Övar lite på att ligga på mage, ingen höjd...

img_7160 (MMS)

Övar lite på att ligga på mage, ingen höjdare tycker Junie!


Den lilla tjejen har däckat i sängen och j...

img_5342 (MMS)

Den lilla tjejen har däckat i sängen och jag skulle kunna krypa ner i spjälsängen bredvid henne bara för att hon är så naggande god! Men det är nog fastställt att hon sover bäst själv faktiskt. Den här dagen har gått snabbt förbi, hade Emelie och sötstina här på förmiddagen, vi tog sällskap ner till stan där jag skulle gå in på bvc's öppna mottagning och väga och mäta henne .....och det hade resten av alla andra föräldralediga också tydligen så jag vände i dörren. Går ner nästa tisdag igen. Sen blev det en omväg hem. Redan onsdag imorrn, men jag längtar inte efter helgen för Wille jobbar kväll såklart. Har inga planer alls resten av veckan och det känns lite segt! Men vädret ser kasst ut och jag har inte bil så vi får la mysa hemma! Nu ska jag se klart Sveriges mästerkock, där för övrigt Willes kompis Anders har gått vidare so far....kul! Sen blir det till att sova.  Festligt!;)


Tv nörd

Nytt år bör också innebära nya säsonger av alla tv-serier man följer.
Så just nu inväntar jag nya avsnitt av

♦Vampire diaries
♦ The walking dead
♦ Game of thrones
♦ Greys anatomy

Jag önskar också att det snart visas nya avsnitt av Berg flyttar in, för att jag älskar Carina Berg!
Vad vore livet utan tv? ;)


Moahaha! Tänk så kul man kan ha! Söndagen ...

img_5465 (MMS)

Moahaha! Tänk så kul man kan ha! Söndagen är snart till ända och det har varit en skön dag. Nu är Wille o storhandlar inför veckan, det blir LCHF ett tag framöver i detta hushåll fast mest för Willes del tror jag. Men det börjar imorrn! Det är fortfarande söndag o jag ska äta våfflor o rensa skafferiet på onyttigheter ;) Imorrn är Wille ledig o vi ska göra en visit till Junies farmor i Hallsberg!


Fun fun fun! Eller?

Jag känner mig inte på topp riktigt och längtar efter att ha nåt spännande eller skoj att skriva om men det blir bara tråkiga vardagsinlägg om hur trött man är och vad man har ätit till lunch typ....Känns som jag har fastnat i nån form av vinterkoma och vill bara ha nåt kul att se fram emot! En sak kanske jag har att se fram emot men det får vi se om det blir av. För övrigt är det min lillprutt som ger dagarna störst glädje. Hon är en riktig pudding som börjar skapa lite smårutiner på sitt sätt, även om dom kan ändras ganska kvickt igen....Men som det ser ut nu sen några veckor tillbaks så blir hon toktrött vid sju - halv åtta på kvällarna och somnar väldigt bra i sin säng. Vissa nätter har hon sovit till 01 innan hon vaknar, ibland vaknar hon vid elva redan och det är ju både på gott och ont beroende på om man själv har lyckats somna eller inte. Hon somnar oftast om utan problem och vaknar sen ca tre timmar senare igen.
Jag har fortfarande lite kvällspanik över att jag måste gå o lägga mig för att få några timmars sömn, fast jag samtidigt vill sitta kvar o hänga framför en film i soffan. Just den biten är lite tuff tycker jag.

Vet inte om det är för att man är lite trötter dagarna i ända eller om det är nåt annat men jag känner mig ständigt på helspänn och har svårt för att koppla av, vilket är grymt störande. Vadan detta kan man ju fråga sig? Men så är man ju inte mer än människa och hur man än vrider o vänder på sig så kan man ju inte vara på topp jämt!

Nu går vi mot ljusare tider och jag hoppas det går fort och att vintern som uteblev inte kommer alls.
Nej om jag inte ska ta o lägga mig kanske? Klockan är ju ändå kvart över nio...;)

Dom här mörka mörka ögonen.....blir dom br...

img_1835 (MMS)

Dom här mörka mörka ögonen.....blir dom bruna eller blir dom blå? Nånstans mitt emellan? Vad tror ni? Hur lång tid tog det för er att se den bestående ögonfärgen på era små? BVC sa max ett halvår, många andra säger runt året. I dagsläget har hon ena stunden bruna ögon för att sen luta mot blå igen.....jag smyghoppas på bruna..för att få lite av Willes kontraster....:)


God Morgon. Trött. Håret står åt alla håll...

img_7701 (MMS)

God Morgon. Trött. Håret står åt alla håll. En bebis som vaknar tokbajsnödig, så som hon gör vareeeenda morgon, tar i så det låter som hon ska krysta ut en egen bebis....när bajsandet är avklarat är hon som ny: skrattar, ler och pratar. Sen äter vi lite frukost....sen blir vi så trötta igen, hon somnar på min axel och jag ska nog ta en liten nap sittandes. Vädret är skit, men idag måste vi ta en redig promenad och sen ska jag vara så burdus och fråga om Mami och papi om dom har nån lunch att bjuda på. Dom har semester denna vecka and I love it. Wille ska kompa hem nån timme tidigare, det gillar vi också. Fika hos min mormor och morfar i eftermiddag och sen är snart onsdagen förbi! Vi längtar efter helg.


Dagens bebis! Iklädd en väldigt fin body s...

img_0786 (MMS)

Dagens bebis! Iklädd en väldigt fin body som vi fick på nyår av mormor & morfar! Newbie gör mycket fint får jag lov att säga. Lillfröken slocknade i babysittern medan jag åt frukost och nu inväntar vi Mami o papi. Dom lånar med sig henne ett tag så ska jag snabbstäda som jag aldrig gjorde igår, sen ska jag försöka sova en timme helst med en katt på vardera sida, känner att dom kommer lite i skymundan emellanåt. Grisväder är det också!


Hej 2012!

Första dagen på ett helt nytt år - känns bra!
Jag sitter forfarande i pyjamas och klockan är 14.43, och chansen att jag kommer kliva ur den idag är inte så stor. Har haft två taskiga nätter på rad men egentligen inte tack vare en bebis utan tack vare våra nya grannar som har spelat hög musik med världens bas mitt i natten. Okej, inatt var det nyårsafton så då kunde jag inte säga nåt men i fredags natt var jag galen. Deras vardagsrum ligger tyvärr vägg i vägg med vår sovrum....Så jag har sovit på soffan två dagar nu. Morr!

Nyårsafton var lugna gatan, vi fick besök av Willes pappa på dagen igår och vi tog en promenad och åt faktiskt pizza till lunch på självaste nyår...! Sen spenderade vi kvällen hos mamma och pappa med lite plock som jag gjort till förätt och sen fantastiska lammracks med tillbehör som mamma och pappa bjöd på. Efterrätten blev klassiska vit chokladpannacotta med passionsfrukt. Jag var så trött att jag var grinfärdig större delen av kvällen och det var lite trist. Vi skålade i champagne och började spela TP men kom aldrig så långt att vi avslutade spelet tyvärr. Lite svårt när den lilla damen är med och blir liksom lite "uttråkad".
Tanken var att vi skulle gå hem efter tolvslaget men vi tog en taxi hem vid halv tolv och jag konstaterade att det kan ha varit det konstigaste tolvslaget i hela mitt liv då jag satt och pumpade ur just då ;) Charmigt...

Idag har vi rensat och städat i klädgarderoben och byrålådor. Allt för att Junies alla kläder ska få plats och diverse prylar som hon redan samla på sig. Sen var det meningen att jag skulle städa men jag bara orkar inte. Så nu sitter vi i soffan och ska snart slå på en film, "Contagion". Jag kommer sitta här resten av dagen känner jag, är så trött!
Tänkte be mina snälla fina föräldrar att passa gullungen imorrn eller så, så jag kan ta tag i den där städningen ändå. Wille jobbar vanlig tid igen så nu känns det rätt skönt att få tillbaka nån form av vardag faktiskt.

Några få bilder från helgerna som varit får avsluta detta spännande inlägg...


uppesittarkväll hos Emelie & Ulf, dom bjöd på god fisksoppa!


Junie myste till det med Maja! Kass kvalitet på bilderna då det självklart är från mobilen som vanligt..


Julaftons morgon då vi öppnar julklappar från mormor och morfar. Estella var nyfiken i en strut..


Pappa bror och Willy♥


Kärlek♥


Mami♥


Julfin bebis!


två töntar...


Det blev visst ett ombyte efter ett tag....


Agnes och Junie dejtar lite..:)


Kan hålla själv! ;)


Redo att träffa Cornelia och Lisa!

Bilder från nyårshelgen har jag inte lagt in på datorn än..

Hoppas ni har en bra start på 2012! Jag ser fram emot att få se min bebis växa och utvecklas och få vara hemma med min goding många månader till!