Vi har helt klart världens bästa Junie! I ...

img_7175 (MMS)

Vi har helt klart världens bästa Junie! I Varberg var hon bara glad busig och mysig, idag när regnet började falla åkte vi till Ullared och hon har inte varit annat världens bästa unge<3  vi handlade leksaker till lilla fröken o lite annat tjafs, skönt o åka dit utan köpstress. Nu är vi på väg till slöinge där brorsan jobbar för koffeintankning sen åker vi alla till Ystad! Oxfilé står på menyn ikväll. Grattis också till världens bästa pappa/morfar som går i pension idag! Det är stort! Puss


Mot Varberg...! Men det gäller att stanna ...

img_1852 (MMS)

Mot Varberg...! Men det gäller att stanna o "springa" av sig lite emellanåt annars blir det kris! Solen skiner, nästan overkligt;)


Idag har vi vägt och mätt min älsklingsbeb...

img_2612 (MMS)

Idag har vi vägt och mätt min älsklingsbebis! Hon är lite längre än medel (lite roligt med tanke på att både Wille o jag är pygméer) så idag mätte hon 77cm och vägde 9,1kg. Fick lite tips o råd kring maten och även med dina tips Jessica så hoppas jag att hon snart äter mat igen! För stunden misstänker jag att det är nån mer tand på gång alternativt nån fas ....eller så är hon bara sliten efter en rejäl förkylning men hon vill helst bara vara på armen o idag har hon brutit samman så fort man satt ner henne själv typ och gråter när hon ska sova, gråter när hon vaknar osv. Kände lite i munnen men kände inget speciellt, däremot började hon nästan gråta när jag var där o peta så ja det visar sig väl! Hatar när hon inte är i form min lilla stumpa. Emelie o jag var ute o gick en timme ikväll, behövligt! Nu stirrar Wille o jag på en kass film "The intruders", se inte den...Igår däremot såg vi "En gång i Phuket", jag som ogillar svensk film tyckte den var underhållande!  Hoppas vakna på rätt sida imorrn och utvilad!


Usch idag har jag vaknat på fel sida. Sådä...

img_1082 (MMS)

Usch idag har jag vaknat på fel sida. Sådär så det känns som jag är en fara för allmänheten. Varför vet jag egentligen inte det bara kändes ända ner i tårna imorse TIO ÖVER FEM när Junie tyckte att det var morgon, jag riktigt kände hur jag ville krypa ur mitt eget skinn. Inte kul alls! Wille har semester nu i två veckor o det är såklart jätteskönt!! Tyvärr är dt alltid massa annat tråk som man ska hinna med då, det är fasadmålning, rensa o greja o åka till tippen, organisera källarn lite, få lite mer ordning hemma ja osv. Men vi har bestämt oss för att ta en mini-mini semester torsdag-söndag denna vecka så på torsdag åker vi till Varberg, bor på hotell en natt o myser till det. Jag har faktiskt aldrig varit där. Sen på fredag åker vi till brorsan o Elin i Ystad o stannar helgen ut. Varken Wille el jag var sugen på en storstad utan vill bara ha fin omgivning och miljö att strosa runt i. Kanske blir det en sväng "förbi" Kalmar med för att säga hej till Willes mormor och morfar. Idag önskar jag att jag kan ta mig i kragen o ignorera det dåliga humöret och baka lite bröd och en banankaka på de prickiga äckelbananerna som ligger här o skräpar. Sen borde jag ta världens längsta promenad alternativt springa ett varv runt jorden för att göra av med lite skräp jag stoppat i mig och kanske även göra av med lite dålig energi....! Tur att hösten är här iaf! Inte konstigt man känner sig irriterad. PMS hej från mig!


Yo.

Evening folks.

Här hemma har vi liten sjukstuga. Lillstrumpa blev superförkyld häromnatten och har varit hängig och sliten sen dess. Natten till igår sov hon inte mycker (inte mamman o pappan heller dåraa...) så igår var hon lagom trött på dagen men kunde inte komma till ro mer än nån minisovning då och då vilket inte räckte så på eftermiddan fullkomligt bröt hon samman och var helt förtvivlad länge och väl. Jag måste erkänna att jag tyckte det var jättejobbigt. Hon var så ledsen så ledsen, snoret rann och slem skulle hostas upp mellan gråten och ingen luft fick hon stackarn. I detta ögonblick var jag mer än vanligt tacksam för att jag faktiskt bor granne med mina föräldrar. Mamma kom över och hjälpte mig och tillslut somnade Junie i mormors famn och jag ville nästan lägga mig där med och gråta. Va otroligt jobbigt det är att inte veta vart det är som värst och inte kunna hjälpa de små liven. Jag är grymt sliten själv just nu känner jag och hoppas för allt i världen att kommande natt kan bjuda på en lugn och jämn sömn, tyvärr bådar det inte gott då Junie hostar stup i kvarten så hela babyvakten ekar här nere. Imorrn får vi ju besök av Tobbe & Mickan och jag vill gärna vara pigg!

Nu till en såndär fråga ni vet, till alla mami's! (ja papi'sar med för den delen här diskriminerar vi ingen!;)
Vi har ett dilemma gällande maten. Junie började ju med smakportioner runt 4 mån, och det gick bra och hon åt det mesta utan problem länge och väl även om hon kanske aldrig åt en hel burk men åt gjorde hon iaf och ääälskade fruktpuré. Sen nån dryg månad tillbaka så kniper hon igen munnen för allt UTOM ersättning och gröt samt majskrokar. Jag blir galen. Hon kan ta nån sked mat tills hon inser vad det är och sen är det kört. Någon som känner igen sig?! Och vad gör man? Än så länge går det väl ingen nöd på henne, men hon kommer ju behöva näringen och annat som finns i maten.

Ja det var väl allt för stunden. Imorrn är det midsommar så ha en trevlig sådan på er!

Fler fina presenter! Känner att jag firat ...

img_6508 (MMS)

Fler fina presenter! Känner att jag firat min födelsedag 3 ggr nu, känner mig bortskämd! Just nu ligger vi i sängen, Junie sover o jag "surfar" runt på diverse. Har fått tillbaka mitt karpaltunnelsyndrom dock och det är otroligt störande, mina händer fixar inte riktigt att ligga o greja med mobilen eller hålla i min tunga bok osv:(  väntar förgäves på att solen ska titta fram, så man kan få en skön promenad i solsken i stället för mulet och storm som är standard nuförtiden. Inga andra planer för dagen finns än sålänge. Nästa vecka har Wille semester o det ser vi fram emot!


Igår firade jag min födelsedag i efterskot...

img_3066 (MMS)

Igår firade jag min födelsedag i efterskott med Willes familj, och fick fina presenter! Bl.a de här tallrikarna och kopparna från Rörstrand som jag önskat mig från svärmor och Åke. Så nu ska jag se till att köpa på mig så jag får min samling! Wille tycker att det är "jättejobbigt" att dom är rosa men jag älskar verkligen lingonmedmjölkfärgen! Jag vet inte hur man lägger upp fler bilder i ett mobilinlägg om det ens går? Så det kommer bli en del collagebilder framöver då jag avskyr att föra över bilder på datorn osv det tar ju sån tid! Veckan har iaf startat lugnt, Junie o jag har mest myst runt hela dan. Vart fasen är sommarvädret?! Det är sjukt deprimerande.


Om jag slår lite på pappa med tv-dosan kan...

img_3317 (MMS)

Om jag slår lite på pappa med tv-dosan kanske han vaknar?


Sötnötter:)

img_9082 (MMS)

Sötnötter:)


En dag i sänder

Hola amigos!
Missed me? ;)

Jag är fortfarande i valet o kvalet om jag ska fortsätta det här med bloggandet men låt gå för stunden iaf!

Vi har flyttat, trivs som fisken i vattnet även om allt inte är på plats ännu. Nu fattas bara sommaren! För den verkar ha tagit en egen semester?

Dagarna går i ett fast jag endast har ett barn och undrar många gånger i veckan hur jag skulle hinna med att ha en till?! Junie lär få vänta på syskon om vi säger så. Lilla damen i fråga är nu 7 ½ månad och är en jäkligt kul tjej helt enkelt. Humor och kärlek till sina nära och kära har hon på lager och det är en väldigt mysig tid. Just nu försöker vi få igång lite krypande men än sålänge är rumpan i vädret och hon missar liksom att båda benen ska röra sig för att hon ska komma framåt så det blir mest i cirklar och frustration som uppstår ;)
Vem vet, hon kanske skippar krypandet....det kan ju vara överskattat!

Annars rullar det på, Wille har börjat på sitt nya jobb i Karlstad och trivs, vi ser honom ytterligare lite mindre än vanligt och surar lite över det men att jobba heltid och pendla tar sin lilla tid och att även vara fotbollstränare....ja jag låter det vara osagt vad jag anser om detta! :D

Lyckligtvis har jag de finaste föräldrarna som finns så nära till hands jämt (bokstavligt talat ca 30 meter snett över gräsmattan) och det känns tryggt!

Midsommar stundar härnäst och i år kommer Tobbe & Mickan hit och ska fira med oss, äntligen har vi ett gästrum! (Men i skrivande stund är det en krigszon) Det ska bli jättemysigt att grilla, spela kubb och dricka veein som vi säger i Höla. Synd bara att barnet fortfarande vaknar en gång per natt, gärna kl 3 o ska ha mat och sen ALDRIG sova längre än 6, hur man än gör...Däremot ska hon bli trött max två timmar senare och sova i ca 1½ h, nåt som jag tycker hon skulle kunna göra direkt istället! Så det blir väl inte att jag stannar uppe hela natten som man gjorde när man var "ung" ;)

Imorrn är det fredag, Junie och jag får besök av Anna på förmiddagen! På lördag är det lite som ska fixas i gamla lägenheten innan städfirman kan städa till veckan, och sen behöver vi få ordning på lite grejer här hemma. Söndag har vi bjudit hit Willes familj på lite sent 30-årsfirande av mig, samt att de nog är nyfikna på vårt nya boende! Jag tror farmorn längtar lite att få krama på Junie med!

Ja håll till godo, vi får se hur flitig jag blir med detta.
Nighty night night!