Sjukstuga

Vi har sjukstuga igen. Öroninflammation och genomförkyld står barnet för. Jag står för ont i luftrör och hosta. Den här gången fick vi penicillin med fruktsmak och det känns inte längre som jag torterar Junie när vi ska ta den, skönt. Livet är klart roligare utan förkylningar!


Fredag, såklart!

Yo yo,
Äntligen fredag! Jag ligger och funderar på vad man ska äta för gott ikväll matfixerad som jag är! Ska man ta nåt snabbt o smidigt (läs pizza) eller göra nåt mer ordentligt? Det lutar åt det sistnämnda men man är ju så slapp på fredagar! Junie är tokförkyld igen, det smög sig på igår eftermiddag. På förmiddagen hade vi ju lunchgäster och det bjöds såklart på soppa och pannakaka, det var ju torsdag! Wille som började sent var snäll och stod för matlagningen, fisksoppa blev det! Junie sov bara en gång på dan igår, 1 1/2 h efter lunch och sen var kl 14 så då fick hon hålla ut på eftermiddan utan mer sömn. Hon klarade sig till 18.15, och sov sen till 05.45, vilket kan vara rekord för henne. Nästa gång får hon gärna somna senare och vakna senare!;) jag tampas med mitt ryggont fortfarande, en rejäl låsning uppe i ryggen som sprider sig ut i vänster arm och hand, med andra ord den sidan som jag alltid bär lillfisen på.... :/ Ja vi får se vad jag gör åt detta men nåt måste jag nog göra. När Junie vaknar och om hon fortfarande är pigg så ska vi åka ut till min faster o farbror och leka med Agnes och Lina som är hemma över helgen! Övriga planer i helgen är väl egentligen bara att införskaffa resterande plagg inför vintern åt den minsta i familjen. Och se till att inte få öroninflammation igen!


Döden döden

Ligger i sängen och är sådär APtrött så man nästan sover fast man är vaken...ja ni fattar. Det ska bli SÅ skönt att sova. Dom timmarna jag får sova vill säga. Tippar på ca 3 1/2 h innan lillmonstret vaknar och ska ha käk, men nu har hårda skolan startat and no more! I natt kampades vi en timme innan hon tillslut somnade utan. Mamman vann alltså, ha! I natt är det pappans tur, vi önskar honom all lycka. Mamman kommer ju såklart ligga klarvaken och höra allt och vilja lägga sig i och trösta osv. Det är mitt straff i livet, att vara lättväckt. Jag hör ALLT när jag sover, om man ens kan kalla det att man sover då? Det är fruktansvärt jobbigt faktiskt. Önskar jag också bara kunde vända mig om och fortsätta sova. Jag ska be till sömnguden att Junie ärver sin fars sovförmåga! Imorrn är det babyrytmik som vanligt på torsdagar, sen är det min tur att ta med mig några mammor hem och bjussar på lunch. Ni får se imorrn vad det blir!:) just nu känner jag ett uns av stick och kli i halsen så jag hoppas inte det blir värre men jag anar motsatsen då en hosta smått har uppstått samt att det värker till i bröstkorgen. Men hörrni, fönstret är öppet, regnet porlar ner och jag ska sova, om än bara i tre timmar till en början - så ska jag sova! Har knappt suttit ner idag. Godnatt!


Fulsöt

Jag köpte den här mössan för ett tag sen. Den är egentligen rätt ful. Men SÅ mjuk och skön! Jag önskar den vore min. Junie tycker om att ta av sig den dock...fulsöt och lite sliskig är den men tipptöpp att ha nu när det börjar bli kyligt. Den är rätt tunn o lagom nu.


Götlabörg

När vi kom fram till Gbg i fredags morse lufsar vi på oss och tog en taxi till hotellet fast vi bodde mitt på avenyn! Inte superlångt att gå men vi hade vart uppe sen fem och alla försök till powernaps på tåget var förgäves!:) Kan ha berott på mitt kaffeintag, fick starbucksnoja under helgen....Vi var på hotellet vid 9.30 men fick checka in på rummet o sänt gillas! Elite park avenue är ett bra hotell för den som vill ha tips, framför allt läget. Sen strosade vi till Haga, i spöregn....Handlade lite småprylar, kläder till Junie på Villervalla, åt en härlig lunch på ett bohemiskt ställe som serverade en hemmagjord höstsoppa med riktigt gott örtbröd till. Vandrade runt i Haga ett tag till o kikade i lite butiker innan vi gick mot Kungsgatan o lite mer citylife! Dockskåpen på bilderna vill jag såklart ha till Junie, Gud va fina! Hunden ser så verklig ut eller hur? Det värsta var att dom andades också! Läskiga mjukdjur nuförtiden;) ja sen efter många timmars vandrande köpte vi med oss fika och mer kaffe till hotellet, lite ost mm fick också följa med. Senare gav vi oss ut i regnet o trodde vi skulle kunna äta på "finare" restauranger utan att boka, det kunde vi såklart inte :D men vi hamnade på ett bra ställe tillslut iaf och maten var god och sen gick "tanterna" hem o la sig! Hotellfrulle och sushi, lite mer shopping fick utgöra lördagen. Äta äta äta! Junie var den som fick mest såklart av shoppingen. Tack söta Mami för ditt eminenta sällskap och din generositet, vi gör det till en tradition tycker jag!


Dagens

Underbart väder idag, soligt och friskt. Vi tog en morgonpromenad och Jumpan däckade efter en stund. Det blev dock en kortare sovstund än vad mamma hade önskat men man kan ju inte vinna jämt. Sen spenderade vi förmiddagen med att dammsuga och leka. Morfarn kom in på en snabbvisit och efter lunch la vi oss och sov middag. Jag sov i kanske 6 minuter och Junie närmare två timmar. Men mina 6 minuter var guld värda :) efter sömn traskade vi över till pappa som bjussade på amerikanska pannkakor till mellis. Gött va're! Sen gick vi till bibblan och lånade lite nytt till lillfis samt mötte upp Wille. En helt vanlig måndag, i ett helt vanligt liv. Inget extraordinärt men vi är friska, vi bor inte på gatan och vi har nära och kära. Så vad gör det om vardagen inte bjuder på så mycket mer än så? Man glömmer bort hur bra man har det ibland!


We were on a break!

Här inne händer det inte mycket. Jag har "pausat" lite, tiden räcker inte till men det gör heller inte min energi. Mamma o jag hade ett toppendygn i Göteborg hur som helst! Jag har utan tvekan världens bästa mamma och pappa. Nu är det måndag igen och jag ska ignorera ett ryggont och ett halsont och försöka ta vara på dagen!


Äntligen

Äntligen är det torsdag kväll. Imorrn är det dags för att hoppa på tåget med mamsen mot Göteborg och lite egentid! Min dotter är det bästa som finns, och varje dag gläds jag över att få vara med henne, det där är ju saker man inte ens behöver säga egentligen för alla mammor (och pappor med såklart) känner säkerligen likadant. Men oj va skönt det ska bli att få göra nåt annat i tjugofyra timmar. Mamma o jag skojar om att vi förmodligen kommer fastna på hotellrummet, beställa roomservice, käka godis o se på film och SOVA. jag är aningen sliten av att ha en snart 11 månaders bebis som fortfarande vaknar em gång per natt och ska ha käk. Vi höll ju på med utspädning av vällingen och var nästintill på vattenstadiet när hon blev sjuk och då ville jag inte krångla med henne. Nu har jag börjat igen men jag tror fasen inte den här "grejen" biter på vår dotter, hon är för envis. Så hon lär väl vakna en gång per natt tills hon blir tonåring...Jag har inga höga förhoppningar om att jag ska sova ovaggat som en prinsessa när vi är i götet, men bara vetskapen om att jag inte behöver gå upp mitt i natten eller gå upp kl sex, är guld värt. Sen får jag ju såklart liiite dåligt samvete för pappan som är hemma med barnet för han behöver också vila ut men han har faktiskt vart iväg ett par ggr innan mig, sådäså!:) Nu tittar jag på kockarnas kamp på fyran och blir så jäkla hungrig - fast jag just har ätit. Hoppas på att käka nån riktigt god köttbit i helgen....nån vegetarian lär det aldrig bli av den här tjejen tyvärr. Snart läggdags för imorrn ska jag upp 05, tåget går 06.30! Vi ses säkert på Instagram under helgen för er som har det! Peace.


Tittut!


Jaha?

Dagarna går i slowmotion när detta regnväder aldrig tar slut! Varenda förmiddag hittills denna vecka har bestått av tokregn! Man blir så instängd, både i kropp och själ...Visst kan man klä sig efter vädret men vad är nöjet med att gå ut i hällregn? Min dotter har även en tendens till att hänga sig ut genom regnskyddeshålet så hon är inte vidare skyddad, även om hon har regnoverall. Igår var jag en sväng till vårdcentralen, har haft en sån envis huvudvärk varje morgon när jag vaknar ett längre tag nu och ofta sitter den i större delen av dagen. Jag har även fått lite tryck i pannan o kinderna så jag tänkte att det kanske kan vara bihålorna. Jag slapp antibiotika men fick avsvällande tabletter och kortisonnässpray. Jag tillhör den skaran som i mina yngre år missbrukade.........vanlig nässpray så jag får numera motsatt effekt av det, är jag bara lite täppt när jag tar det så blir jag helt nysig och ännu mera täppt! Surt sa räven. Jag kan inte egentligen sätta fingret på vad som gör att jag inte känner mig på topp, men jag är bara totalt orkeslös och tung i hela kroppen. Ska gå o köpa blutsaft sen ifall jag kanske har järnbrist. Hatar o känna såhär då är det "skönare" att vara t.ex förkyld och verkligen sjuk så man vet vad felet är. Ursäkta den härliga tråkiga sjukbloggen som blivit på sistone! Junie är iaf bättre, peppar peppar! Det är fortfarande tortyr att få i henne penicillinet och en hel frö kommer ju tyvärr ut igen. Just nu vill jag bara ha fredag och ha ett riktigt mysdygn med min kära mamma! Innan fredag måste jag hinna städa lite för jag anar att Wille o Junie inte lär göra det i helgen, packa det jag ska ha med mig och imorrn beroende på hur pigg jag känner mig så ska vi på rytmiken (det ska vi på oavsett hur jag mår!) och sen är vi bjudna till Nina i vår mammagrupp på lunch. Wille jobbar från gryning till solnedgång imorrn för att vara ledig på fredag och umgås med sin dotter! Nu ska jag koka kaffe och hoppas på det bästa;)


Måndagsslappt

Natten gick rätt smärtfritt så kanske har penicellinet redan kickat in? Hon vaknade en gång runt halv ett men sov sen till halv sju. Jag somnade 20.30 igår, skönt! Men har dessvärre en väldig huvudvärk som inte släpper. Nu tar vi förmiddagsvilan framför "Efter tio", jag har dock väldigt svårt för Malou von Sivers eller va fasen hon nu heter i efternamn! Hoppas ni får en fin måndag i skruttvädret.


Projekt Trappa

Wille har börjat måla i trappen, inte själva trappan än för den ska slipas osv. Träpanelen var tidigare i stil med den underbart vackra senapsfärgade tapeten...allt ska bli vitt och trappstegen ska förhoppningsvis kläs i nån form av grå "filt" eller matta. Innan var det en skitig beige heltäckningsmatta över hela trappan. Ska bli roligt när det är klart, blir en väldigt stor skillnad! Ni får en liten sneakpeek på hur det ser ut just nu....


En påse skit

Helgen är förbi både på gott och ont! En dag närmre min o mammas minitrip ner till Göteborg på fredag! Men samtidigt trist med måndag imorrn. Vi har som ni säkert redan har koll på eftersom många av er finns på fejjan och Instagram, spenderat helgen med en sjuk dotter. Hon har ju varit förkyld och febrig sen förra måndagen och igårkväll vaknade hon vid elva och var nästintill otröstlig. Jag har misstänkt att hon har haft ont i örat då hon blivit mer vansinnig än vanligt av att ligga ner på skötbordet till exempel. Så denna natt var allt annat än skoj och rogivande. Hon sov ungefär med tvåtimmarsintervaller om man hade tur, vaknade gråtandes och somnade av utmattning så tillslut vid fem imorse ringde jag 1177, och fick en tid på jourakuten. Hem kom vi med penicellin för fem dagar, tre ggr om dagen. Jag lider så med Junie som blir hysterisk när vi ska ge henne sprutan med det där fruktansvärda penicillinet, det smakar verkligen död! Så det här ser jag inte fram emot denna vecka. Nu sitter jag här och nyser men jag vägrar bli sjuk till helgen!! Utöver sjuk dotter har vi mest grejat hemma. Nu är klockan 19.30 o jag tror faktiskt jag ska gå o lägga mig. SÅ TRÖTT!


Mosigt

Dem här dagen går inte i många knop inte....jag hatar när oväder helt plötsligt går över o solen ska börja skina när man liksom ställt in sig på att vara grottmännisla hela dagen. När solen kommer blir man ju helt stressad. Men jag tycker inte Junie är i toppform, snoret rinner och hon är lite mammig så vi lär nog bli inne ändå. Jag dammsög imorse på nedervåningen, med två katter som fäller apmycket hår och strör kattsand överallt så blir det minst sagt skitigt på golvet. Jag hade kunnat låta bli dock får sen fick Junie äta sin mat själv - vi åt mos och fiskpinnar.....MOS EVERYWHERE!! så det blev ett bad för damen och en liten avsvabbning på golvet. Ikväll blir det indiskt här hemma, kör fuskvariant med färdig kormasås på burk, kyckling och ris och självklart naanbröd! Ska se till att få en salöad med men det måste såklart inhandlas. Maxi o jag har en affär känns det som....fiffigt sagt va?;) Sugen på att göra nån smarrig efterrätt med men det kanske får vänta till morgondagen! Ha en fin fredag people!


Junies önskelista part TWO!

Här kommer den mer "normala" önskelistan som Junie så fint knåpade ihop alldeles själv häromdagen. Och hon hälsar även att hon älskar rosa, limegrönt och vitt. Mamman med ;) Det är vad damens rum går i för färger! Färger vi inte älskar är knallblå, knallgul, knallgrön............ja ni fattar. Varför är jag oförskämd o skriver ut såna här saker? Jo för att det är min blogg, mitt barn, mitt hem...............ja ni fattar.........igen. :D
 
  • Magnetbokstäver att ha på kylskåpet (pastellfärger)
  • Presentkort på Polarn & Pyret
  • Leksaker
  • Knoppussel
  • "Ellen och Olle sjunger" böckerna (vi vill samla!)
  • Skattkammarböcker (har inte en enda)
  • Astrid Lindgrenfilmer/cd's
  • Kläder (strl 86)
  • Bollar i alla färgerformerochskepnader
  • Instrument (t.ex maraccas, xylofon)
  • Minileksaksspis från MIO (rosa) + grytset
  • Docka, helst mjukis!
  • Ljusslinga från Jabbadabbadoo (runda papp"bollar" med prickar
  • Stapelkuber
  • Födelsedagståg
 

Ja det var väl "allt"! ;)
 
Tänk att snart ha en ettåring, det känns så konstigt. Min lilllllllllla lilla älskling. <3

Torsdag

Dagen har hittills bestått av rytmik imorse, följt av långpromenad till en av mammorna i vår föräldragrupp som bjöd oss andra på lunch, mycket trevligt att få komma hemifrån och socialisera sig lite! Sen gick vi hem i solskenet och nu ligger vi och vilar. Wille är borta hela dan idag då han har match i Åmål under kvällen. Så lillstrumpa och jag ska nog krypa över till mormorn&morfarn....jag tror att jag ska smyga bort till maxi i min ensamhet med, är så SJUKT sötsugen idag! Ja ibland måste man bara unna sig ni vet;) peace!


Ett litet klipp.

Här är en filmsnutt på lillfisen andra eller tredje gången som hon kröp. Krypet i sig är väl inget häpnadsväckande, men att hon skriker med skräckblandad förtjusning för varje steg gillar jag! ;)
 

Tonåring

Jag vaknade imorse av smärta i vänster del av ansiktet och tänkte att jaha nu får jag en stroke och dör på plats. Men det visade sig "bara" vara min finne jag har fått bredvid munnen, så jävla ofräscht och ohett!! Min hy går verkligen upp och ner men mest ner nuförtiden tycker jag! Någon som har tips på bra ansiktstvätt och dylikt som inte kostar multum så säg till. Jag ser misshandlad ut i ansiktet och det värker kring hela munnen, normalt vid 30 års ålder? I don't think so. Bli inte rädda om ni ser mig (och min finne som syns på sissodär en mils avstånd!)


Kärlek

Jag bara ÄLSKAR den här bilden. Estella, världens snällaste katt - Junie världens goaste unge med lite hårda nypor ibland.....får sig en liten huvudtvätt av "mamsan" som jag kallar Estella eftersom hon skulle ha blivit den bästa mamman om hon fått chansen! Ni vet att Junie heter Estella i andranamn va? Min tjockiskatt <3


Dessert!

I lördags var vi i Hallsberg hos Willes mamma en sväng så Junie fick hänga lite med farmor, och vi med såklart! Jag fick med mig MASSOR med Allt om mat tidningar, alltid roligt att få lite matinspiration. Hittade ett väldigt simpelt recept på en efterrätt som jag gjorde på kvällen när vi kom hem, gott och fräscht!
 
"Vaniljmarinerad bär och fruktsallad med gräddyoghurt"
 

Till 4 pers
1 liter jordgubbar
1 dl bigarråer
3-4 aprikoser eller 1-2 nektariner/persikor
3 dl hallon
1 dl blåbär
 
Vaniljmarinad

½ vaniljstång
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 lime, pressad saft
 
Gräddyoghurt
 

1½ dl vispgrädde
1½ dl turkisk yoghurt (10%)
2 msk florsocker
 
Limesocker
 
1 lime
1 msk strösocker
 
Gör såhär:
 

1. Marinad: dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stången och fröna med övriga ingredienser till marinaden i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret lösts upp. Låt kallna. Ta upp och kasta bort vaniljstången.
 
2. Snoppa jordgubbarna och skär dom i mindre bitar. Halvera och kärna ur bigarråerna. Kärna ur aprikoserna och skär dom i mindre bitar. Blanda bär och frukt. Häll över marinaden, låt stå ca 15 min.
 
3. Limesocker: Blanda limeskal och socker
 
4. Gräddyoghurt: Vispa grädde och yoghurt och florsockret fluffigt.
 
Servera tillsammans såklart!
 
Jag gjorde dock inte limesockret för jag tyckte det var sött nog ändå, däremot rev jag ner lite limeskal i gräddblandningen. Frukt och bärblandningen räckte till dagen efter då jag gjorde pannkakor, perfekt!
 
Dagens tips my friends. Nu ska jag göra kvällsmackor och sen tänker jag snabbt gå och lägga mig om natten ska bli som föregående så kommer jag vara zombie i morrn om jag inte passar på att sova ett par timmar innan damen vaknar och snörvlar.
 
Hade ju vart trevligt med en bild på desserten men icke!
 
 
 
 

Tittut

Vi var tvungna att få lite miljöombyte förut så vi gick de ynka stegen över gräsmattan till mamma och pappa, dom har varit i Köpenhamn ett par dagar så nu hade vi abstinens. Mamma jobbade tyvärr o gör hela långa dagen så henne får vi leka med imorgon, men papsen var hemma och Junie blev glad över att äntligen få dra lite i morfars glasögon igen! De hade även köpt söta presenter till lilla fröken, en body, klänning, ryggsäck och ett knoppussel - Junies första pussel faktiskt! Sen kändes hon väldigt varm igen och hade närmare 39 graders feber så vi gick hem för att vila, men vi var visst inte överens på den punkten. För heter man Junie får man inte gå miste om nåt!;)


Sjukstuga

Junie vaknade igår kväll vid 22.30 med feber och genomförkyld. Jag blev inte superförvånad då hennes näsa började rinna under eftermiddagen och hon somnade 18.20...Så inatt har hon o jag delat säng och Wille sov på soffan där han är rädd för att han ska rulla över henne i sömnen. Kan inte påstå att det har blivit så himla mycket sömn direkt hon har ålat som en orm och stånkat och gnällt mest hela tiden. Nu ligger hon bredvid mig och sover, vet inte vem som snarkar värst; hon eller Estella. Så idag blir det inte mycket gjort!! Tur vi var så sjukt effektiva igår då. Storstädade och satt upp lite lampor tavlor speglar osv, sånt som dröjer när man flyttat! Ställde in utemöbler, klippte gräs osv. Så det får väl vara okej o vara "sängliggandes" idag då, även om lillgrisen jobbar på rätt bra med att göra hyss när hon inte nyser o snorar.


Lasagne!

Här är som lovat gårdagens kvällsmat, vegetarisk lasagne, som enligt MIG blev hur god som helst, men kom ihåg att smaken är som baken! :D
 
Jag utgick från det här receptet från Arla.se:
 

4 port

3 purjolökar eller 3 gula lökar (Jag tog två gula lökar och en halv purjo)
Svenskt Smör från Arla
4
tomater eller 1 burk hela tomater, ca 400 g (Jag tog en burk, 400g krossade tomater nån lite "finare" variant" som jag inte minns namnet på)
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl Kelda® matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk basilika, färsk eller torkad (torkad)
9 lasagneplattor
500 g KESO® cottage cheese
2 dl Arla Köket® riven ost gratäng
 
(vitlök & zucchini)
 
Jag tillsatte även Keldas ostsås för den är så jäkla god, så när du hällt över ett lager tomatsås så häll över lagom med ostsås på samma lager, upprepa! Jag hade även 2 pressade vitlöksklyftor i tomatsåsen, fräste med löken! Och för guds skull glöm inte zucchini! Jag tog en halv men skulle lika gärna kunna haft en hel, skar i tunna skivor som jag stekte på i smör och saltade och pepprade - och la dessa skivor över tomat/ostsåsen!
 
Ja lite rörigt, men det blir bäst när man gör som man själv vill men nu vet ni vad jag hade i iaf. Jag serverade med tomatskivor, mozzarella (smak:basilika) och rödlök, ringla olivolja över och strö över flingsalt o svartpeppar.
 
 


 
Bild från GOOGLE!
 
Smaklig måltid dåra!
 
Imorrn kan det hända att ni får ett smakprov på en efterrätt jag gjorde ikväll men har ännu inte ätit den.
 
Adios.
 

Confession

Okej så när Emelie o jag var i Karlstad igår så smakade vi på den nya marabouchokladen....Men den var en besvikelse, så ni vet. Vet inte vad jag hade förväntat mig egentligen men inte det iallafall. Den var inte äcklig, me heller inte nåt jag inte kan leva utan. Nu tänker ni, vem fan bryr sig om en CHOKLADKAKA?! Jo men choklad är ju en viktig del av livet det förstår ni väl? :D Ikväll ska jag laga vegetarisk lasagne, sallad och dricka ett stort glas rött. Men först ska jag dammsuga och torka golv. Men först ska jag dricka upp kaffet. Men först ska jag låta det svalna lite. Osv.


God afton

Jag borde inte blogga nu jag borde läsa ut min bok så jag kan lämna tillbaka den o låna hem den andra jag reserverat....just nu läser jag 3 böcker samtidigt och det börjar bli lite förvirrat känner jag. Man njuter inte riktigt av böckerna utan hetsläser mest även om det är mina böcker o inte bibblans. Får nog ge vika och ta en i taget! Imorrn blir en fullspäckad dag och det ska bli roligt! Vi startar babyrytmiken imorrnbitti, hoppas att Junie inte är för trött för den tiden är exakt hennes sovtid :/ Sen får vi se om det kanske blir nån fika på stan med de andra mammorna men det hänger lite på Jumpan, vill att hon ska sova ordentligt efter rytmiken och sova på cafén eller butiker är ingen höjdare. Sen ska jag till frissan o Willy kommer hem och tar över. Sen drar jag o Emelie till Kstad och gör det vi gör bäst, strosar runt, pratar & kanske småshoppar lite...:D fun times!
Nej fortsätta läsa var det ja...just nu är det "Sankta psyko" jag läser, inte kommit så långt men den är inte fantastisk än om vi säger så, tvivlar på att den blir det! Avslutar med den sedvanliga Juniebilden;) de enda fötterna jag klarar av i världen, bus i sängen och promenad med mormor! Hejpåer.


Så jäkla typiskt

Varenda gång man bestämmer sig för att äta lite nyttigare o svära sig fri från chokladens hårda grepp så kommer Marabou ut med en ny smak. Jag älskar såna här majskorn man t.ex köper i lösvikt vid naturgodiset, och nu har dom såklart blandat ner det med mjölkchoklad! Bu!



Yo people

Hej & Hå,
jag har haft problem med inloggningen ett par dar och ville skälla lite på blogg.se tills jag insåg att jag hela tiden skrev fel mailadress i inloggningsfältet. Så går det när man är trött och sliten småbarnsförälder...haha hej klyscha!
Jag skrev ju såklart ett inlägg via appen imorse när jag insåg mitt misstag, men ja då ville inte appen funka så det får bli ett kort och innehållslöst inlägg nu istället! Skulle vara skönt om blogg.se fungerade felfritt ett par dagar eller vad säger ni?
 
Veckan rullar på, igår förmiddag åkte Junie och jag till Mia i Karlstad, hon är sjukskriven tills bebis kommer ut och förhoppningsvis blir det inte förrän i december när det är dags! Det var skönt att komma hemifrån ett tag, och Junie gillar Mia, hon showade loss lite när vi var där. Och idag när vädret har varit som mest grått och trist har vi bara myst hemma. Vi skulle ta en promenad till apoteket på stan mest för att komma ut lite, men såfort vi kom ut började det ösregna så det blev apoteket på maxi i stället! Spännande spännande...
 
Vår lilla tjej har hittills skippat krypandet, hon ska bara gå och gå och gå, ja genom att hålla oss i händerna då förstås. Hon kan stå själv utan att hålla sig i nåt i närmare en minut så det är hon duktig på men krypandet har inte riktigt släppt. Förrän nu idag innan kvällsbadet! Helt plötsligt tog hon fyra krypsteg över sin matta, jag blev sådär töntig och skrek till Wille att springa upp, men då satt hon sig såklart. Men sen tog hon några kryp igen, tills hon kom ut på golvet då blev det otäckt. Jag hoppas det kan hålla i sig så det släpper på riktigt för hon har varit så frustrerad. Och min rygg går av snart av att gå böjd över henne hela tiden när hon vill förflytta sig......
 
Imorrn har vi inga planer mer än att göra en storhandling när Wille kommer hem från jobbet. Jag måste måste måste skärpa mig med mitt ätande, äter alldeles för onyttigt känns det som och det hatar jag men är på tok för lat för att lägga ner mig på matlagningen just nu. På torsdag ska jag äntligen iväg till frisören och färga håret, jag ser ut som en gammal tant. Utväxt och nästintill gråhårig. På morgonen är det även start för babyrytmiken det ska bli kul! På torsdag kväll hoppas jag kunna hänga lite med Emelie för nu var det ett tag sen vi sågs!

Fredag är än sålänge oplanerad, kanske ett nytt försök till Lekverkstan! Om barnet kan hålla sig vaken. Det var den veckan det! ;)
 
För övrigt hoppas jag på att vi kan börja renovera vårt gästrum som Wille har fått fria händer med.....och ja jag är kass på detta med bilder på hemmet men jag lovar att ni ska få se före och efterbilder på det rummet iaf, det kan inte bli sämre än vad det är nu om vi säger så.
 
Inga bilder att bjuda på idag ni vet hur jobbigt det är att koppla in en sladd till datorn....;)
 
Nightnight!

Kärlek

Jag har haft en galen huvudvärk sen i natt och jag är inte så van vid att ha ont i huvet så det är obehagligt, just nu mår jag illa av det. Fryser och är trött som en mört. Wille har just åkt till jobbet och jag får ligga bredvid världens bästa Junie och snosa in hennes bebisdoft. Huvudvärken släng dig i väggen!