Bildresumé

Jag finner ingen ork till att blogga i text...Är trött dygnet runt känns det som och min längtan efter vår och sommar är gigantisk. Det får bli lite bilder från dagarna som varit!


På spaning med Junie

Idag trodde jag att vi kanske kunde ta vilan i soffan, så jag kunde kika på film medan hon sov. Men icke. Det åkte en traktor utanför fönstret fram och tillbaka och min dotter är just nu väldigt fascinerad av traktorer och andra stora fordon så hon hade inte en tanke på vila. Så det slutade med en trappa upp iallafall, och mamman sov en stund hon med!


Prosit

Att kalla februari för "vabruari" känns helt rätt får vår del. Idag är vi hemma jag och lillstrumpa. Var i stort sett på väg ut ur huset imorse färdiga för jobb och dagis när hon helt plötsligt kändes varm och mycket riktigt var det feber. Hon är även galet förkyld, det är en förkylning som har tagit om nu säkert 4 ggr, hostig och rosslig. Men det har tydligen tagit om på flera små dagiskompisar. Hon har inte varit speciellt påverkad men det syns på henne att hon inte är riktigt "fräsch". Så den här månaden kan jag ju förvänta mig en lön på noll och inget! Hurra. Visste ni förresten, ni som har Facebook och instagram, att FB köpte upp Instagram för ett tag sen och att alla bilder du lägger upp på båda ställen ägs helt av Facebook och de har "rätten" att använda dina bilder till i stort sett vad som helst? T.ex reklamannonser osv. Detta visste INTE jag förrän i lördags när Mickan berättade det och vips! Så känns det lite känsligt det här med instagram t.ex. Det är ju så roligt att lägga upp bilder där men nu känns det ju inte lika lättsamt längre när man inte kan vara säker på att dina egna bilder får vara just dina bilder....? :/ ändå har jag svårt att sluta. Dumt!


Lördag

Vi har spenderat denna lördag med allt från morgonbad, powernap för en hostig o lite sliten dotter, lek med mormor medan mamman fokuserade på en ytterst snabb städning av nedervåningen, sen ut och åka runt i pulkan samt gå själv en lång bit och kika på snön, promenaden avslutades på vår lilla uteplats på framsidan, där mormorn och morfarn byggde snögubbe medan barnet tittade på med stora ögon! :) Mamman fixade lunchen under tiden och ja nu ligger vi som oftast efter lunch: i sängen och vilar. Jag borde sova en liten stund, men har svårt att koppla av. Veckan som var, den var lång och "slitig", ungar som verkligen inte har nån uppfostran what so ever finns det alldeles för gott om tyvärr och jag tycker mig ha tjatat och gnatat hela veckan vilket aldrig känns bra för nån! Så då har jag gnällt lite om det. Bara för det är helg nu så vaknade junie kvart i sex imorse, hon som numera bjuder på "sovmornar" till strax efter sju - iaf på vardagarna! Ikväll kommer Tobbe & Mickan hit på lite mat. Det var ett tag sen vi sågs nu så det ska bli trevligt! Tyvärr är jag så jävla beroende av min nattsömn så jag känner redan nu hur äckeltrött jag kommer vara kommande vecka plus att Wille är bortrest tis-torsd. Gud va jag gnäller! Lika bra att avsluta för det här var ju bara tjat!


No time to waste

Finns inte så mycket att skriva om just nu. Jobb, barn, äta, sova. Repeat.


Busigt värre

Idag testade vi Lek & Bus-landet i Örebro får första gången, fick tipset av Emelie igår. Med oss hade vi familjen Högberg/Norstedt. Det var riktigt bra för oss alla! Junie var lite avvaktande när vi kom dit då hon var nyvaken efter en powernap i bilen men sen insåg hon ju att det var hur kul som helst. Speciellt alla bollar som fanns överallt, hon är bolltokig och ganska "duktig" om man kan säga så om en 15 månaders? Hon springer och sparkar bollen framför sig till pappans stora glädje! Vi avslutade med ett besök på McDonken innan hemfärd, Junie säckade i stort sett redan innan vi hann in i bilen och var inte sådär jätteglad när hon fick vakna en timme senare när vi var hemma, hon hade nog kunnat sova minst en timme till! Kul att komma hemifrån och samtidigt umgås lite! Jag är så jävla trött på att vara trött jämt och alltid ha nån form av krämpa. Var ju hemma mån-ons från jobbet och kände mig som ett kolli, sen jobbade jag hela torsdagen och när jag kom hem mådde jag illa och var riktigt mysko i magen, besökte dass ett par ggr och illamåendet satt i hela dagen igår men idag känner jag mig i stort sett som vanligt men öm i magen. Nu vill jag vara pigg, ENERGISK, glad och lite mer levande....just för stunden känner jag mig som det tröttaste tråkigaste på hela planeten! Så då vet ni, om ni ser ett grått spöke vandra omkring! Nu ska jag lägga upp fötterna i Willes knä och se på Vampire diaries, bland det bästa jag vet att se på: fjortis som jag är!


In sickness and in health

Det suger att vara sjuk, för att uttrycka mig lite fjortisaktigt. Jag är inte direkt förkyld, har inte direkt nån feber, har bara småkrämpor som tillsammans bildar en kropp sommknappt orkar gå upp för trappan utan vilja sova tre timmar efteråt. En arbetskamrat var likadan förra veckan så det är väl nån form av virus antar jag. Blir hemma imorrn med men sen hoppas jag att jag fått tillbaka lite energi. Tyvärr hjälper det inte att det har kommit mer snö och det känns som den här vintern aldrig nånsin kommer ta slut och om kommande sommar blir ännu en regnig kall historia byter jag land på heltid. For real. Medan jag legat som ett kolli här hemma har Jumpan varit på dagis. Inte riktigt vad jag förespråkar egentligen men samtidigt har jag verkligen inte ork för att underhålla det stackars barnet hela dagen. Som vanligt har fina mamma o pappa hämtat henne varje dag. Junie går oftast mellan ca 7.30/8.00-14. När jag går ner i tid 1 mars så får vi lite mer sovmornar....Inte för att vi sover men det kan vara skönt att slippa stressa! Mitt största "problem" med detta barn just nu är som oftast: maten. Hon är fortfarande en korvätare, vi kör både med vanlig korv kycklingvarianten, vanliga köttbullar och kycklingköttbullar, pannkaka, blodpudding går också ner. Pasta är det enda ungen äter när det kommer till kolhydrater och hon gillar verkligen INTE potatis. Det börjar bli jobbigt faktiskt att inte kunna servera potatis i nån form överhuvudtaget, det bara spottas ut och likaså på dagis. Suck!! Fisk gillar hon heller inte så vi får väl se hur intelligent hon blir. ( skämt å sido hon kommer bli rymdforskare såklart) Till mer spännande grejer så fick jag idag ytterligare en bröllopsinbjudan i brevlådan! Denna var från Madde & Pär! Superkul! Det blir på midsommar så nu slipper vi planera in nåt där;) 25 maj blir det också bröllop men då Anna & Fredriks! Börjar nästan bli stressad över att jag själv måste gifta mig snart. Eller nej. Inte ett dugg förresten :) Hejpåenstund


Hej från sängen

Igår hade jag, Tove och Madde en kväll tillsammans och just den trion var inte igår! Tove åker till Sydamerika och lever livet på onsdag och kommer inte hem förrän i juni! Så det känns bra att vi fick till en liten playdate innan och extra kul att Madde kunde joina oss! Vi satt här och käkade ostar och drack vin innan vi gick ner till The pub för lite mat. Väldigt trevlig kväll och sådär skönt och avslappnat som man kan ha det med människor man känner så väl! Madde och jag har nu känt varandra i 23 år och Tove har vi nog känt sen vi var typ 16? Tyvärr fick jag ont i halsen redan i fredags morse och kände mig inte helt på topp under dagen igår och var självklart extra trött bara för att vi skulle ut och ha lite kul! Men jag höll ut till 00.30 iaf (wow!) och sen bar det hemåt. Hostade större delen av natten och har inte varit så pigg idag. Sov tillsammans med Junie efter lunch i två timmar, men skulle behövt sova i 3 till. Så nu ska jag sova och hoppas hostan håller sig borta och feber likaså, så jag kan gå o jobba imorrn! Ajöken


Död

Jobba heltid är skitjobbigt. Jag orkar inte blogg, jag orkar knappt duscha och kamma håret typ. Slut som artist är jag denna fredag kväll och lär somna inom en timme. Får bli några bilder and that's it. Kanske orkar jag återkomma imorrn. Kort o gott denna vecka: vi hade besök av Mia och hennes söta Nike som snart är två månader. Vi har provkört nya vagnen. Vi har vart på maxi x antal ggr. Jag har varit på föreläsning om sagan & utemiljön (skitbra by the way för er i branschen, http://sagokompaniet.se">sagokompaniet.se) och däremellan har jag jobbat och sovit. Hepp!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/163821/images/2013/pic_510c0e6b9606ee09d8f7e57b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/163821/images/2013/pic_510c0e86ddf2b34e195c9040.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/163821/images/2013/pic_510c0e87ddf2b34e2617f0d5.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/163821/images/2013/pic_510c0ea0ddf2b34e2617f0d8.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/163821/images/2013/pic_510c0ec1ddf2b34e37bc109d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/163821/images/2013/pic_510c0ec4ddf2b34e5b25e303.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/163821/images/2013/pic_510c0ec9ddf2b34e08749472.jpg" class="image">