En pågående helg

Fördelen med att ha barn som vaknar i ottan är ju att man hinner en hel del under sina lediga dagar. Klockan är 13 och jag har hunnit dammtorka hemmet, städa toaletterna och nu är det bara golven kvar men det sparar jag till Wille då jag har sjukt ont i svanken idag. Efter städningen lagade jag lunch så detfanns klart. Sen tog Junie o jag en promenad med mormor ner till stan o kikade runt lite, lyrans julskyltning med alla sagofigurer var väldigt fascinerande tyckte lillstumpan. Nu är det en liten middagsvila och efter det ska vi baka lussebullar och pepparkakor inne hos mami & papi. Wille jobbar till 18 o jag har ingen aning om vad vi ska äta ikväll trots att jag storhandlade igår! 👏💩 Vi fick besök igår eftermiddag av familjen Kofoed, vilket alltid är roligt! Junie och Julie är två sötfisar som glatt lekte o härmade varandra, dansade o grejade i timmarna två innan de åkte hem o Junie däckade i sängen! Önskar vi bodde lite närmre varandra. 



Snart dags att väcka lilla damen så hon äntligen får baka!

HLR 💓

Ikväll har vi haft Hjärt & Lungräddning på jobbet, på en sån "docka" på bilden nedan. Det var faktiskt första gången för mig och otroligt nödvändigt och viktigt så det känns bra att fått känna på hur det ska gå till i sådan situation. Så nu var måndagen avklarad och det tackar vi för, det är knappast min favoritdag. Jag ser både fram emot och inte fram emot kommande helg, Wille ska jobba hela helgen så det är väldigt trist när det är adventshelg o allt! Men vi får klara oss utan han helt enkelt! Ser fram emot lite julbak, och och lite pynt, dvs nån ljusstake här o där. Är ingen pyntmänniska egentligen men jag önskar att jag var. Längtar efter jul och stämningen runt den varje år men när det väl infaller tycker jag mest den passerar med raketfart och så står man där o det känns som man inte hann njuta riktigt. Knepig känsla. På bebisfronten mår jag bra, känner mig som jag kanske skrivit tidigare redan väldigt otymplig! Känns som magen "redan" är i vägen och så vet man att man ska bli mycket större....Lillasyster är en aktiv krabat och märks och känns flera gånger om dygnet! Junie har nu döpt bebisen till Lillebror....känns speciellt! 😬 Vecka 22 just nu iallafall så det går framåt. Nu är det dags att inta soffposition, innan det är dags att sova o gå till jobbet igen. Ekorrhjulet rullar på...




Att namnge det dyraste du har

Det här med namn. Ingen lätt plätt anser jag. Med Junie var det lätt för det namnet hade jag liksom sparat i flera år, speciellt för henne kan man väl säga. Men nu har jag inget sånt namn som jag burit på länge och längtat efter att få ge "bort" till det dyraste man har. Namn är till och med nästan ångestladdat! Jag som jobbar med barn hör ju diverse namn dagarna i ända vilket gör att man är trött på väldigt många namn redan plus att jag helst inte vill associera mitt barns namn med "dagisbarn".....😏 sen alla sajter med de mest konstiga namn man hört kan ju vara roliga en stund, men jag vill ha ett namn med värde och eftertanke och som ska klinga bra med Junie! Känns som jag gått igenom alla namn jag kan tänka mig och jag har en liten "topp 10" lista men ändå är det inget som skriker "bingo"! Så nu kan ju ni komma med era bästa tips på namn som ni gillar (och självklart inte tänker döpa era egna barn till för då kanske det blir jobbigt? Namn är ju känsligare än vad vi alla vill erkänna.) men måste ni komma med både pojk och flicknamn undrar ni då? Mjaaaae, eftersom Wille försade sig i helgen så är väl karamellen "färdigsugen" nu då! Det varade länge va? Så hit med era bästa tjejnamn nu då! 😊




Helgen som sa Svisch









Vi åkte till lager 157 o köpte födelsedagspresent till 35-åringen, att köpa prylar till nån som bor i ett torp kändes överflödigt! Kläder kan han ju alltid ha användning för. På kvällen bjöds det på väldigt god mat och dessert samt drycker för de som kan förtära alkohol....själv fick jag nöja mig med julmust men längtan efter ett glas vin eller en öl var/är stor bort emellanåt! Sen bowlade vi! Jag tycker det är väldigt roligt och det är väl det enda i "bollväg" som jag inte är katastrofal på:) Igår njöt vi av solen på förmiddagen sen sov vi en lång middagsvila hela trötta familjen! Nu är det ny vecka och inte en ledig dag i sikte förrän jul, det känns lite tungt! Men det är ju advent o annat mysigt fram tills dess!  

Sjukstuga

Den årliga bajsförkylningen har övertagit min kropp och jag känner mig som en överkörd ål. Huvudet värker, ansiktet värker, tänderna känns som dom håller på att tryckas ut ur munnen och hostan sitter som ett smäck. Va fasen, jag tog ju influensasprutan nyss! Ska den inte hjälpa lite eller? Så jag var hemma från jobbet igår och lär nog bli iaf imorn med. Junie har inte heller varit sig själv, var riktigt gnällig i söndags och ingenting var bra, ledsen för allt och det är inte likt henne. Men inte febrig så hon fick gå till dagis igår, men där hade hon inte heller varit sig lik, bara gråtit av o till, ätit dåligt osv. Jag misstänker att hon har ont i halsen och så har hon en stor blåsa på tungan som säkert gör skitont. Hon dreglar som en tok och det här ju inte till vanligheterna direkt när man är 2 år att helt plötsligt börja dregla utan anledning. Så idag bestämde vi att Wille får jobba kväll och Junie får vara hemma. Just nu är dom och byter däck på bilen medan jag ligger i sängen och kippar efter luft. Nässpray biter inte så bra på mig efter några års missbruk av sprayande, blir snarare mer täppt o det är lite småjobbigt. När Wille åker till jobbet ska Junie sova middag o sen kanske mormorn kommer och leker lite så jag inte trillar av pinn innan dagen är slut. Hoppas jag är piggare SNART. På fredag ska jag till frissan. Den ständiga önskan om att komma därifrån med något nytt snyggt o hett kvarstår men slutar oftast med att jag ser exakt likadan ut. På fredag kommer även storebror hem och fyller år gör han också, 35! Så det ska firas på lördag. Om Gud vill o skorna håller vill säga! Ikväll missar jag Me & I kväll hos Emelie för andra året i rad, var liksom sjuk förra året med, hur man nu lyckas med det. Jäkligt tråkigt, hade sett fram emot att få göra nåt sånt! 
När man är sjuk erbjuder Junie ögonfransmassage. Inte ett dugg skönt!

Halvtid

Idag entrar vi vecka 20, bebis har nu alltså bakats halvt klart ;) Andra graviditeten är helt klart en annan resa än från första, jag mår ungefär detsamma som med Junie, men man är väldigt mycket mer sliten. Det är full rulle från morgon till kväll, med barn hela dagarna och väldigt liten eller snarare obefintlig tid för sig själv. Inte konstigt jag lägger mig kl 20.30-21 varenda jäkla kväll. Är så trött på mig själv! Vill vara mer social framför allt mot stackars Wille men längtan efter sömn är dessvärre större just nu. I julklapp önskar jag mig en dag eller två för mig själv. Inte för att jag inte tycker om att spendera tid med min familj, men för att jag tror jag blir en bättre mamma/sambo utav lite egentid! Vad skulle ni göra om ni hade två dagar enbart för er själva? Jag vet precis vad jag skulle göra!