Födesedagsfirande

Nu är hon två år, min lilla bebis! Gårdagen var nog en toppendag för Junie som var glad och lyrisk hela dagen. Av oss fick hon lite nya filmer, "Ellen & Olle" sjunger, hon älskar dom böckerna så nu försöker jag samla alla dom. Favoriten nu är pepparkaksgubbarna så den h sockerbagaren fick hon. Sen en docksäng, en elvisp som hon valt själv i Dubai, lite låtsasgrönsaker (hon får en spis av mormor o morfar till helgen) och lite annat smått o gott! Idag fick hon ett eget bakset av bagarn/konditorn himself, morbror Gustav! Han är hemma en kort sväng så vi har lekt med honom större delen av eftermiddagen. Han har även förberett tårtan till det ena kalaset i helgen. Misstänker att det blir en labantårta! :) Jag köpte även en pumpa för en gång skull som jag karvade ur (med hjälp av min pappa, det var ju skittrögt att skära i!) som nu står på trappan. Imorrn är det äntligen fredag, tyvärr stänger jag på jobbet så hela dagen försvinner känns det som men men. Lördag blir det ett litet kalas med min sida av släkten o på söndag blir det Willes. 

Igår var det ju för övrigt dags för RUL, rutinultraljud. Det såg bra ut och bebis förväntas komma ut 2 april. Wille fyller den 4:e så jag hoppas de slipper dela dag. Vi tog reda på kön men har valt att suga lite på den karamellen själva ett tag! Bara för att vi kan liksom!;) men känner jag mig själv rätt kan jag inte hålla mig speciellt länge!











Dubai vs Sverige: 1-0

Ja vädermässigt slår ju Dubai Sverige med hästlängder! Men borta bra men hemma bäst, så känns det alltid i slutändan! Vi startade vår resa med att Junie vaknade upp med en härlig ögoninflammation på båda ögon, hur typiskt är inte det?! Ja jag var iaf glad över att det inte var magsjuka eller öroninflammation som blir lite jobbigt att flyga med. Vår lilla tös har varit helt fenomenal under både ditresan och hemresan. Inte ett enda gnäll, inte en tår utan bara stoj, bus och glada miner. Vi är SÅ imponerade. Enda gången hon bröt ihop var i förrgår när vi kom hem och hade rest i 12 timmar, och ungen vägrade gå ur bilen för hon ville "åka mer bil"! Ha! Dubai var ett spännande resmål, men vi insåg att en vecka var för lite så vi hann inte se så mycket.  Det är ett väldigt renligt och barnvänligt land måste jag säga, och man har känt sig väl bemött överallt. Det har varit väldigt tacksamt att bo hemma hos Jenny och Tobbe, i ett jättestort hus med trädgård, fullt av tjejernas leksaker, vovvar o marsvin ja allt som är spännande för en tvååring! Vi hade eget rum på nedervåningen med badrum precis intill så det kändes också skönt. Ett hotellrum hade nog fått oss att känna oss väldigt instängda emellanåt då det ibland blev många timmar inomhus för det var så varmt ute. Första dagen var vi på brunch på poloklubben, men Junie o jag åkte hem ganska snabbt då hon var nästintill lila i ansiktet av värme, det var 39 grader ute och vi satt i skuggan samt att det blåste ordentligt men det hjälpte inte. Hon åt inte och ville bara sova sa hon så då åkte vi hem o gjorde det! Alla bord inne var fullbokade. Hon fick värmeutslag på det men det gick rätt bra sen ändå men mamman fick kanske inte brännan hon hoppats på! Men det finns viktigare saker antar jag;) nu är vi iaf hemma efter en bra vecka och här är det allt annat än fint väder. Spöregn o rusk. Pappa Wille åkte just iväg med grabbgänget, de ska se hockey i Kstad o bo på hotell till imorrn. Så lillstumpan o jag får roa oss bäst vi kan! Veckan som kommer är det höstlov här i stan, tyvärr är ju inte dagis stängt så vi jobbar ju som vanligt. Däremot hoppas jag på lite mindre barnantal! På onsdag fyller min bebis 2 år! Och vi ska även på ultraljud! Spännande! Lägger in bilder när jag fört över dom på datorn från resan. Hejsvejs

Vem fan är du?!

Jag stod o borstade tänderna nyss nere på lilla toan. Tittade snabbt på spegeln och fick en smärre chock. Vem fan var hon?! Blek, finnig, utväxt o dassigt slitet hår, ögonbryn som inte längre varken syns eller plockas. En mage som iofs med all rätt står rakt ut, men kanske lite väl mycket redan....gammal sliten morgonrock och glasögonen på 
nästippen. Fy farao!! Jag har fullkomligt tappat kontrollen över mig själv! Jag äter fel, jag rör alldeles för sällan på mig, jag har ingen lust att shoppa och önskar jag fick gå i mysdress/pyjamas hela dagarna, min hy lever sitt eget liv men jag är för snål för att kosta på mig något bra, jag får krupp på mig själv! När jag kommer hem från semestern får det faktiskt vara nog. Hejdå White-trash Emma, välkommen någon helt ny och fräsch-Emma!  


Något åt det här hållet blir bra! (Bild Google, på Jennie Hammar) Peace

Full rulle

Det har varit fullt ös denna helg så därför är det mer än tillåtet att slöa lite när Junie vilar middag nu....Fast jag ska snart gå och hänga tvätt...Junie har hostat väldigt ett par nätter nu och sömnen har blivit lite störd, inatt lyckades jag dessutom välta ut halva flaskan Bricanyl rakt ner i handfatet, den hostmedicin som hon tar utan att tjafsa emot. Kvar har vi nu mollipect som jag försökte ge henne i sömnen nu men hon hann vakna och slå bort handen så det var inte många droppar som hann ner. Bricanylen spar jag på! Om ett par dagar är det dags för semester, känns skönt men fortfarande lite spänt. Men Sara, jag tror du har rätt, Junie kommer säkert sitta som dina tjejer på planet medan jag skriker inombords;) När vi kommer hem från resan är det snart dags för ultraljud, faktiskt på Junies tvåårsdag. Så jag hoppas det går bra annars känns det lite trist att få dåliga besked en dag som sådan. Det skulle väl kännas förjävligt rent ut sagt vilken dag det än var. Den här graviditeten känns lite overklig, man har inte tid att känna efter så mycket samtidigt som känner att man inte hinner njuta. Det är så långt mellan barnmorskebesöken, ultraljud osv att man vet ju knappt om man har "nåt" därinne. Innan man har börjat känna sparkar osv känns det faktiskt lite jobbigt om jag ska vara ärlig! Nu vill man se, känna eller höra bebis! Junies presenter inhandlade vi iaf igår, både i butik och över nätet. Känner mig nöjd! Nu hoppas jag på att Gustav kan komma hem till den dag vi har kalas, så han kan göra en tårta utan dess like! Ingen press...
På förmiddagen idag har vi städat, tvättat och varit ute och lekt. Wille är och hjälper min morfars granne att göra rent hans hustak större delen av dagen och när Junie vaknar kommer Anna på besök! 

Babycakes, snart TVÅ år gammal! Galet.

God morgon onsdag

Junie o jag sitter och äter frukost, mannagrynsgröt och surdegsbröd som storebror kom med igår kväll. Jag börjar inte jobba förrän 10.45 idag, vilket kanske låter lyxigt men jag tycker bara det är segt. Junie vaknade 05.10 och hann precis somna om i nån minut när Willes klocka ringde strax före sex då han skulle resa bort på jobb och blev hämtad 6.30....Gäsp! Så den här dagen känns lång. Ska försöka slänga in oss båda i duschen så småningom och sen om vi hinner ta en sväng till Netto. Mormor hämtar Junie på dagis idag så hon får en kort dag idag, plus att morbror Gustav är hemma så det blir glada miner skulle jag tro! Om en vecka drar vi till Dubai och det är en hel del som måste fixas innan dess, så helgen lär bestå av tvättning, packning och inhandling av diverse grejer. Jag känner mig lätt uppstressad över den här resan faktiskt eftersom det är första gången vi flyger med Junie och jag som inte älskar att flyga tycker det är nog med mig själv...Är rädd för att hon ska få panik och bara skrika typ! Det gäller ju att förbereda sig på värsta tänkbara scenario om man heter Emma! ;) Nä, ta barnet under armen nu och duscha. Igår skickade dom hem ett barn på Junies avdelning med LÖSS. Jag vill gråta en skvätt!

Rekord igår, tre spännen OCH en tofs!




En höst med blåsor

Jag ligger och filar på Junies önskelista då det snart är dags att fylla två år! "Hon" önskar sig en hel del ;) Fast bara bra grejer då förstås! Känns som om varje födelsedag ska vara en "stor grej" fram till man blir vuxen tycker jag, eller iallafall till man kan bestämma själv hur stort firande man vill ha. Men visst fasen minns ni hur himla spännande det var att fylla år som barn?! Det var stort! Junie ligger bredvid och sover middag, vi är hemma och kurerar henne från höstblåsor. Bröt ut i söndags med nästan 40 graders feber. Skulle tro att hon blir hemma iaf till torsdag för än så länge har hon blåsor runt munnen o i gommen och är inte så pigg den lilla damen. Jag har varit hemma igår och idag men imorgon har vi PKU-dag så då tar Wille över. Bättre att hon är sjuk nu än om dryga två veckor när vi åker till Dubai! Men vi ska inte ropa HEJ än, mycket baciller i rullning nu! Pessimisten har talat. Dags att fortsätta med önskelistan. 
Glass är det enda som går ner...


Liten fryskott!


Bygga!!


Och så vädrade vi blåsorna lite!