Normal

Idag har jag känt mig så nära som "normal", inte riktigt så jag kanske har glömt bort att jag är gravid men nästan! Inga direkta krämpor och bra energinivå. Tack för det fredag! Nu däremot håller min vänsterhand på att värka sönder och båda händerna och fötterna är som varma köttbullemackor....Har börjar känna mig sådär olustigt vätskefylld i diverse kroppsdelar, framför allt fötterna. Men nu skulle jag ju fokusera på att jag hade en bra dag! Medan jag var hos tandhygenisten imorse lekte Junie inne hos mormor och morfar, sen mötte vi upp Emelie, Olle & Stina på lekverkstan. Det är ett toppenställe tycker jag så det blir nog en hel del fredagshäng där framåt sena våren och resten av mammaledigheten! Junie hade jätteroligt, med ett litet undantag för sångsamlingen där hon plötsligt blev lite ledsen och obekväm? Men det gick ju över snabbare än kvickt. Det blev en lunch på mcD ihop med emelie och barnen, sen hem och sova! Junie brukar sova en timme, en och en halv runt 12-13.30 snåret normalt men idag var vi inte hemma förrän strax efter ett så hon somnade närmre halv två på soffan, och när jag skulle väcka henne 45 min senare fick jag fasen inte liv i ungen. Fick tillslut tvångssätta henne upp och dra på tvn på hög volym. Efter en stund blev det liv i mänskan och vi tog en sväng till Maxi och sen åkte vi till mormors jobb (Föris) och lekte lite! En bra fredag! Nu ligger vi som två komapatienter i varsin del av soffan och jag misstänker att vi är lika trötta både jag o Willy. Junie sover gott i sin säng!







P!nk!

Jag gillar ju rosa. Det har vi väl lärt oss vid det här laget. Så idag inhandlade jag lite rosa till lillasyster (som för övrigt bara för att jäklas säkert kommer ut som en lillebror istället). Det blev body, byxor, snuttefilt och ett påslakanset. Allt i nån form av rosa. Sorry genusar! Att jag även köpte en bok som heter "prinsessan blir storasyster" som var väldigt rosa kan vi tala tyst om för den tyckte till o med jag var lite too much. Dessutom fanns den i blått men då heter den "piraten blir storebror".....ja ni hör ju själva. Pappa och jag fick nämligen i uppdrag idag att åka till Kstad och titta på en lägenhet till min kära storebror. Då passade jag på att gå in på lager 157 för att jag sett att de sålde Bondelid mysdressar för 300 pix och jag SKA ha något nytt fräscht o skönt med mig till BB har jag bestämt. Men tyvärr satt byxorna verkligen inte som jag tänkt mig så det blev ingen dress. Däremot då så blev det lite till bebis. 


Ser rött ut men det är mer cerise....Påslakansetet köpte jag på babyproffsen när jag ändå var inne där o köpte ett täcke till lilla sängen. Men det får jag visa en annan dag, för det är ju jättespännande såklart! ;) Min snälla rara pappa satt ihop sängen idag o den blev perfekt i höjd till vår säng. Nu ska jag bara beställa ett babynest någonstans ifrån så är jag nöjd sen. Tror jag. Eller det blir man ju aldrig men en stund iaf. 

Sov som en kratta även inatt, fick värsta magknipet nånsin precis när jag skulle lägga mig igår som satt i över en timme, det var verkligen förlamande smärta! Sen var jag nog banne mig uppe o kissade 4 ggr. Och så har jag varit igång hela dagen så nu är jag trött o sliten. Imorrn får Junie vara ledig, jag ska till tandläkaren tidigt o då får Junie leka med mormor en stund, sen följer vi med Emelie & barnen till lekverkstan  för omväxling skull! I helgen hoppas jag på en storstädning men det kräver hjälp från sambon, vi får väl se hur sugen han är! 

Kan ni fatta att det bara är ca 34 dagar kvar?! Jag hoppas på typ 30! Längtan är stor och samtidigt skräckinjagande! 

Upp som en surkart ner som en sol?

Den här dagen började med att min kropp inte ville vakna till liv, alls. Efter ett par dagar med dålig sömn så börjar det kännas. Sur, energilös ja stundtals nästan gråtfärdig för jag känner mig så utmattad utan att ha gjort någonting! Och jäkligt less på att vara gravid. Förmiddagen fortsatte i samma griniga anda från min sida. Wille var ledig idag bortsett från ett telefonmöte så jag fick ligga kvar i sängen ett tag men det hjälpte inte tyvärr. Junie har tur som har en pappa som dansar på beställning iallafall! Efter lunch åkte jag till barnmorskan för vanlig koll, på väg från bilen till mvc fick jag världens hugg nertill och det har jag fått ett par ggr sista tiden, och min barnmorska trodde det var foglossning. Jag har aldrig föreställt mig att foglossning skulle kännas så samt att jag trodde det var mer bak i rygg o rumpa så jag vet inte jag om jag köper det! Ont gör det iallafall. Och från att ha legat lite under kurvan ett tag kör jag nu nån form av slutspurt och går lite över kurvan....inte konstigt man har svårt att hitta bekväm position för det drar o stramar överallt! Hursomhelst, på väg från barnmorskan kände jag vad varma vindarna kändes och att det var rätt skönt ute. Bara det gjorde att mitt humör lättade lite men tyvärr är ju längre promenader inte att tänka på så vi tog bilen och matade änderna samt gungade och åkte rutschkana, sen blev det ett varv på maxi för att hämta ut matkassarna för veckan. Wille och Junie promenerade hem o sen lekte dom ute medan jag lagade mat. Att få känna vårkänslor underlättade enormt faktiskt och jag ber böner om att våren kan komma tidigt i år och hålla i sig ända fram till en varm o solig sommar tar över! 


Nyvaken skrutt äter upp brödet som änderna skulle få!


Vår!







Friday

Då var vecka 8 snart slut och vi gick in i gravidvecka 35 igår! Har ägnat en lång stund nu på förmiddagen åt att titta på småfilmer från det att mina värkar börjat hemma, till BB, till Junie var ett par månader. Vi har det på en filmkamera som vi lånat av Linus (undrar om han saknar den efter två år?!) och jag har helt ärligt inte tittat på det förrän nu! Blandade känslor, lite obekvämt som vanligt att se och höra sig själv på film men snäppet värre när man såg ut som en svullen blåsfisk samt låg och hade ont och stundvis dök ner i lustgasen....Men så väldigt mysigt att titta på en nykläckt Junie och den lilla bubbla man befann sig i då. Har en känsla av att det blir liiite annorlunda denna gång. Jag hade inte köpt något till bebis än (förutom sängen), vi har ju det mesta men igår köpte bag en söt filt på maxi av alla ställen. På rea dessutom! 

Vädret suger som vanligt för att uttrycka mig moget, som vanligt. Det här kan vara det värsta vädret jag vet, snöblask/regn/storm. Wille ska jobba hela helgen och det känns väldigt tråkigt. Men då är han ju ledig till veckan istället då jag tänkte att man kunde göra nåt med Junie såsom badhuset el dylikt, men slog det mig att det är sportlov i stan så jag tror vi skippar just den biten. Vi får se vad helgen bjuder på hursomhelst! Det är iallafall fredag idag, och det får bli en mysig sådan. Tror Junie o jag satsar på bulle, festis och Frost när hon kommit hem!

Man kan längta, och så kan man INTE längta samtidigt! 😁



Maxi 79:-!

Jabba the hut

Såhär känner jag mig

 

Och just nu drömmer jag om:
Att få motionera i härligt vårväder med grus under skorna och fåglar som kvittrar samt känna hur svetten lackar.

Att få byta ut hela min garderob. Bli lite modern igen istället för att leva i mammaleggings tjugofyra timmar om dygnet. Jag vill ha svarta snygga ankeljeans med svala blusar och snygga pjucks! Med mera så att säga.

Håret behöver hjälp. 

En flaska rödvin och en delikat ostbricka. Nej vänta. Jag menar två vinflaskor. 

Ja och så sommaren såklart. Jag drömmer om sommaren. 
I sommar skulle jag vilja, hyra stuga nånstans en vecka med hela stora familjen, barn, sambo, mami, papi, brorsa med tjej! Sen vill jag till Astrid Lindgrens Värld. Och sen drömmer jag om en dejt på tu man hand med Willy. 

Men innan allt detta slår in så ska jag fortsätta läsa min bok, kanske bjuda brorsan på linssoppa, sova? Och sen pulsa ut i den nya snön och hämta hem det allra bästa jag vet!



Handlingsförlamad

Idag är en såndär dag då jag inte gör något vettigt alls. Legat på soffan sen jag kom hem från dagislämning imorse, sovit o kollat på tv. Jag känner mig så osmakligt ohälsosam just nu så hälften vore nog. Men sen ett par nätter tillbaka har jag sovit dåligt, vaknat med världens magknipskänsla och Junie har också sovit lite dåligt och igår vaknade hon redan 22.30 och hade drömt nåt så hon fick komma in till oss vilket resulterar i att jag får 20 cm att sova på hur jag än gör. Hon dras till mig som en magnet. Inte det bästa utgångsläget för sömn för en stor tjock gravid! Men imorrn, då ska jag försöka ta tag i lite vettiga göromål som kroppen tillåter. Igår skulle jag koppla in en sladd från dvdn till tvn som Wille dragit ur. Låter ju enkelt men en platt-tv som sitter på väggen och utrymmet är minimalt samt jag som är hur orörlig som helst böjde mig åt alla håll o kanter för att få in den där jäkla sladden men det slutade bara med svordomar och ett rejält magont, kan hända att jag sträckte mig i magen?! Junie sa iallafall till mig att sluta "skrika" för hon blev "jättejädd" - det var inte så farligt som det låter, hon tycker att allt och alla är läskiga just nu, verkar vara en spännande grej att säga. Men innan sladdinfernot utspelades hade vi besök av Mia och hennes Stina! Det var väldigt trevligt och det bestämdes fler träffar framöver, Junie pratar redan om att åka hem till dom och hoppa studsmatta. Jag var dagbarn hos Mias mamma när jag var liten, den bästa dagmamman! Ikväll ser jag fram emot ett miljöombyte och en kvällsfika med Emelie, känner mig som en fånge i mitt eget hem emellanåt, segt när man inte kan gå ut o gå. Har blivit sjukskriven fram till 1 april nu så vi kan väl hoppas att bebis tittar ut tills dess! 

Snart dags o hämta hem lillfisen, och mormorn ska med, hon får kram när vi kommer jag får knappt ett hej! Som det ska vara antar jag!

Full rulle

Jag har insett att min vila får förpassas till vardagarna, helgerna blir ofta ganska fulla med lek och bus samt att Wille måste få en chans till att vila emellanåt också. Så nu är det söndag kväll o jag är trött från topp till tå. Vi har vart i Kstad o köpt sängen som inte är monterad än, lekt inne då vädret har varit mer katastrof än vanligt, så himla uttjatat nu detta grå blöta blåsiga skitväder. Idag har det också blivit hemmalek men på eftermiddagen blev det födelsedagskalas för min faster och den stora lyckan för Junie var ju att Agnes var där, så dom har lekt och haft pusskalas de små sötrumporna! Nu har hon just däckat för kvällen o jag ligger än en gång o retar mig på att det aldrig är nåt bra på tv. Imorrn ska jag till läkaren o se hur det blir med sjukskrivningen, och sen har jag även ett tandläkarbesök men vi får se om jag kanske avbokar det. Veckan är än sålänge oplanerad, men jag hoppas på ett nytt försök med en liten lekträff med Mia & Stina som ställdes in när Junie var sjuk, samt en kvällsdejt med Emelie. Den som lever får se!










Hjälp!

Imorse vaknade jag av lite småont nertill. Inget som liknar värkar eller så men just då slog det mig att det är ca 7 veckor kvar BARA!! Hjälp! Och inte en tanke har jag ägnat åt förlossningen, BB-väska osv. Så medan jag satt och väntade på att få ta blodprov (alla pensionärer i stan var typ före mig) så gjorde jag iallafall en packlista för BB-väskan. Jag kan ju lika gärna gå över tiden med hundra år men ändå, jag avskyr att inte ligga steget före. På lördag ska vi åka o köpa sängen så då kanske den till o med får komma på plats. Har haft två dagar då magen konstant har varit som en basketboll, stenhård och trycket på blåsan har varit galet. Känns som min blåsa kommer bara som en skrumpen ballong efter denna graviditet. Kul! Får lite panik över att jag inte kan njuta mer av det här då det med största sannolikhet är sista gången jag skaffar barn. Imorrn är det fredag igen hursomhelst! Och Alla hjärtans dag, vilket vi inte kommer fira mer än nån annan fredag tror jag. Låter kanske trist men det är så mycket annat just nu så att gå o köpa saker till varandra bara för att, känns inte som en prio. Matlagning blir det iallafall!😘 Orkar jag så ska jag baka bullar. Ja hörrni, ha en fin fredag vad ni än ska göra!


Tisdagsgöra

Passar på att skriva några rader medan lillprutt sover här bredvid mig. Jag brukar vara väldigt duktig nuförtiden på att sova när hon sover men idag blev det lite stressigt så jag känner mig för "upp i varv" för att sova. Junie drog ju nämligen till med nån släng av magsjuka i söndags eftermiddag, det kom verkligen från ingenstans. Hon var glad, pigg och åt bra under dagen och efter lite söndagsfika gick mamma och jag ut med henne för att leka och vi var ute ungefär en timme, och ungen var energisk precis som vanligt. Sen när vi kom innanför dörren sa hon helt plötsligt "fiskbullar", vilket vi hade ätit dagen innan och började småspotta. Jag tänkte att det nog var sanden/snön som hon så glatt stoppat i sig som gjorde att hon ville få bort det ur munnen, och sa till henne att gå o dricka vatten medan jag gick på toa. När jag kom tillbaks hade hon lagt stans pizza i soffan till min stora skräck (jag som har universums magsjukefobi). Sen hade hon onda körningar i magen ett par timmar innan hon somnade vid 19 men spydde inget mer. Hursomhelst är det ju 48h regeln som gäller för Föris så igår var hon hemma och Wille vabbade, jag var som en zombie efter en orolig natt. Idag jobbar Wille men stumpan är hemma med mig. Både igår o idag har hon varit hur pigg som helst så det var en lindrig variant och jag ber att vi andra slipper. Vi passade på idag att åka med morfarn en snabb sväng till Kstad, han skulle lämna tillbaks kakel till stuvbutiken o efter det tog vi babyproffsen så jag nångång i livet kan bestämma vilken jäkla säng vi ska köpa! Det blir en Troll bedside crib. 


Alltså en sån som blir som en slags förlängning av din egna säng men utan att behöva ha bebis i din säng där det redan kan vara rätt fullt med en snurrig tvååring. 


Sen när hon blir större har vi ju kvar spjälsängen efter Junie. Jag hoppas detta blir bra och att den är värd pengarna! Man vet ju aldrig med barn...Junie tyckte iaf att det var kul att komma hemifrån en stund medan mamman emellanåt får gå dubbelvikt😱 Jag var hos BM igår o hade nu vuxit ikapp helt och hållet, två cm sen förra veckan! HejaHeja! Imorgon får Junie gå till Föris igen och jag ska vila samt åka o ta lite blodprover. Redan onsdag imorrn! 

En knapp timme innan kräkis kom på besök...Blåser ut ljus på "tårtan". 

Och när man spytt ner soffan, och dessutom ätit rosa munkar innan, måste mamma o pappa sanera och tvätta soffan (tacka Gud för avtagbar klädsel!) och det var ju hur kul som helst, vem behöver lekland då liksom?!





Vem där?

Ikväll när jag nattade Junie, och vi hade läst klart "Ingrid badar" & "Ingrid får plåster" och släckt lampan, frågade hon mig om lillasyster inte ska komma ut? Och det var nog första gången som hon sagt nåt sånt "allvarligt" om bebis. Hon förstår ju såklart inte fullt ut vad det här innebär och har inte visat nåt jätteintresse för bebis tidigare mer än att lyssna på magen lite då och då. Det kändes lite mysigt. Jag är säker på att hon kommer bli en väldigt snäll och go' storasyster men jag är också förberedd på svartsjuka och frågor om inte lillasyster ska ta och resa tillbaks till mammas mage snart osv...! Jag börjar bli riktigt nyfiken på vem som är därinne nu. Jag tror helt ärligt att det kommer komma ut en Junie till! En rödtott med pappas drag för övrigt. Men visst vore det kul att ha "en av varje". Beräknad födsel är ju 2 april men jag ser 27:e mars framför mig av nån anledning. Jag trodde jag skulle få för tidigt med Junie med men gick tre dagar över tiden så risken att hon ska titta ut innan är väl inte så stor. Sara du frågade om vi bestämt nåt namn än och ja! Det har vi nog....😇 Men jag tror vi håller på det tills det är dags den här gången. Ifall det inte stämmer överens med bebben när hon väl är ute;)  Ska bli intressant o se om det komma bli fler bebisar med samma namn, känns som det är väldigt många som ska ha barn i vår här i stan. Fast ingen jag känner direkt. Namn är som alltid lite känsligt men nu när vi har bestämt ändrar jag mig inte så är det nån i "närheten" som döper sitt barn till samma får dom stå ut! 

Junie, rätt så ny....


Hon är sig lik den lilla pussgurkan!

Ny vecka nya mått

Var hos BM igår och hade vuxit lite sen sist så det är på rätt väg! Annars rullar dagarna på i olika tempo. I bland går dagarna jättefort o det känns inte som man får nånting vettigt gjort. Vissa dagar segar fram o jag längtar tro't eller ej till jobbet. Försöker att ha någonting att göra varje dag, som inte kräver för mycket ansträngning. Till exempel rensa våra garderober, gå igenom tråkiga pappershögar som har en tendens att växa. Och så vidare...! Sen tittar jag på Homeland som jag enbart har två avsnitt kvar av nu, så spännande! Sova och läsa bok är också med på listan av "aktiviteter" jag sysselsätter mig med. Gav mamma en bok i julklapp, en ren chansning på att hon skulle tycka om den, men det visade sig vara en fullträff så nu läser jag den och den är väldigt lätt att tycka om faktiskt! Så har ni inget att läsa, kommer här ett tips: 

Idag fick vi ett litet besök av Emelie & barnen efter jag hämtat Junie på Föris. Jag känner att det sociala livet är som ett minne blott ibland så det var skönt att se dom! På fredag blir det förhoppningsvis lite fredagsmys hemma hos en kollega o det ska bli skönt att få byta lite miljö. Några av er fick en inbjudan till att "gilla" Artisan Bread av mig på Facebook idag, det är min bror och en kompis till honom som öppnar bageri/café i Karlstad nu under våren, på Kasernhöjden. Det ska bli väldigt spännande och framförallt väldigt roligt att ha honom så nära för en gång skull efter han har bott nere i Skåne i flera år. Så gillar ni riktigt gott surdegsbröd, bakverk och kaffe tycker jag ni ska hålla utkik när ni ändå är i Karlstad, ett litet stopp innan ni åker ut till Bergvik o Ikea kanske? Ladda batterierna😘🍞🍪🍰🍮🎂☕ Det kommer bli kanon! 

Det var den helgen det!

Varför visas det så otroligt sällan något riktigt bra på tv, speciellt på helgerna?! Jag avskyr allt vad melodifestivalen heter så den tittade vi inte på igår till skillnad från resten av folket. Istället somnade jag i soffan o blev väckt av Wille en stund senare som undrade om jag mådde bra då jag tydligen snarkade och lät så "konstigt"!? Jag sov så jäkla gött kan jag säga....som tur är kunde jag utan problem somna om uppe i sängen. Junie bjöd på "sovmorgon" till 06.30 ....! Gäsp. Helgen har varit skön, vi har varit ute o lekt i snön, även om jag inte är så fysiskt aktiv så är det skönt att få vara ute och med iallafall. Junie har tjatat om att hon vill "plaska i poolen" sen vi kom hem från Dubai, och igår fick vi äntligen tummen ur och åkte till badhuset. Hon har inte varit i badhuset sen hon var bebis typ och eftersom hon inte är förtjust i att duscha/bada badkar så var jag beredd på att hon skulle backa. Men när hon såg bassängen tappade hon alla hämningar och hoppade som en galning från kanterna till Wille. Men det var också det ENDA hon ville göra. Att faktiskt vara i vattnet o plaska var inte intressant utan det skulle bara hoppas. Willes stackars armar fick träna lite om vi säger så. Efter badet blev det pannkakor i cafeterian, sen blev lilla stumpan supertrött o gnällig och har varit sån lite till o från även idag. Vi har mest hängt hemma bortsett från lite maxihandling o pappslängning. På eftermiddagen fick vi fikabesök av Johan o sen avslutade Junie o jag dagen med ett bad hos mormor o morfar. Som för övrigt ska få nytt kök  under veckan med start imorgon, så vi räknar med några extra matgäster denna vecka!:) Även storebror som kommer hem nu ikväll. Imorrn ska jag till barnmorskan o se om magen har vuxit ikapp, vilket den borde ha gjort för jag har haft galet mycket "dragningar" i magen på sistone o det är knappt att jag får igen jackan längre. Håll tummarna! 



Selfie by Junie ;)




Zzzzzeriöst

När ska den här damen lära sig att sova längre än till 06.00?! Wille och jag är i lätt upplösningstillstånd. Jag har en ful vana att vakna runt halv fem och ha svårt att somna om, men när jag väl gör det o sover som bäst, ja då vaknar Junie. Försökte i 40 min idag att hon skulle somna om men förgäves. Hon vill mysa, busa och se på film. Om hon ändå låg still en hel film vore det ju nemas problemas! Gaah...😱😩