Helghelghelg

Äntligen helg!!
Jag är helt slut efter den här veckan, eller hela den här kursen egentligen. Har väl aldrig varit så aktiv i hela mitt liv. Igår hade vi en liten dansuppvisning med våra gipsmasker, det var skitkul. Vi har så bra klass och speciellt studiegruppen som jag har är underbara. Men idag är det fredag och det känns också helt underbart. Om några timmar kommer Anna hit, vi har inte setts på jättelänge. Ska göra veggie lasagne, vitlöksbröd och sallad. Funderar på utgång i kga imorrn men har inte bestämt mig än....får bli en impulsgrej isf tror jag. Wille och grabbarna grus har just lämnat lägenheten och är nu på väg till Oslo för att hälsa på Stefan i helgen. Skönt o ha hela lägenheten för sig själv ;)

Klockan är tre och det är redan mörkt ute....så det är bara att tända ljus och mysa till det. Jag som hatar julpynt och andra diverse krimskramsgrejer har trots detta en adventsljusstake som jag köpte på rea efter jul förra året som jag ska inviga på söndag, och Wille var söt och köpte en fin stjärna på fot till mig igår. Så liiiite jul får plats hos mig med.
image237

Söt va?


ZZZZzzzzzzzzzz

Det borde vara olagligt att behöva gå upp 05.30 varje dag i en hel vecka. Jag vet inte hur i hela friden jag ska orka upp EN DAG TILL?! Tröttare person får ni leta efter............................................................................................................................

..............

Jag stavar ju bara för bra på vissa ställen. Helnöjd verkligen.

(Snart) Jul i vårt hus!

Att vi svenskar inte har något bättre att prata om än vädret är ju inget nytt, men allvarligt talat - gud va kallt det var idag!
Och då kanske det bara har varit 2 minus...jag är bara inte gjord för det här landets temperaturer. För er som inte visste det så är det måndag idag. Igen. Helgen var nästan obehagligt lugn, men oh så nice. Invigde fredagskvällen med tjejmys: fajitas, skräckis och rödvin. Det var väldans lyckat. I lördags fick jag äntligen sova ut, vaknade halv elva vilket är rekord för mig nuförtiden. Men när jag väl gick upp och insåg att jag var tröttare än tröttast så tog jag beslutet att hoppa över fikan på stan och loppis, och föll i soffan där jag satt en stor del av dagen, men lucky me så kom tove och martina med galet goda chokladkladdmuffins som vi ganska snabbt sliskade i oss. Tove blev kvar hela eftermiddagen och även hälen dök in en kortis. Det var så j*vla gött och bara få vara still! Men inte helt oväntat fick jag ett lätt rastlösanfall senare på kvällen så jag gick hem till mamma o pappa och hade gymnastik i köket, tillslut blev jag nästintill ombedd att gå för att dom båda inte skulle få spader på mig. Räddaren i nöden blev Wille, sushi och nya komedin "Chuck & Larry"
.
image234

Min kära vän Helen har i år glädjen att inneha en egen lägenhet, och i samband med detta så har hon även dragits ned i "julpyntsträsket", eller egentligen är det jag som är något minimalistisk när det kommer till pynt och krimskrams. Det går i arv har helen talat om för mig. Och det stämmer nog. :) Så igår bjöd helen in till firande av "söndagen-före-första-advent"....det var glögg, russin, mandlar och pepparkakor på högsta nivå. För att främja denna julgalenskap så bakade jag en mjuk pepparkaka och tog med och det är fasen en god sak att äta. Vi provade också Polly - Xmas edition...det var intressant, choklad med glögg, saffran, kanel, vanlij och knäck och marsipan smak var en upplevelse. Minst sagt.

Idag har jag köpt min första julklapp, till min söta lilla pappa. Blir en nästintill obefintlig julklappsutdelning igår med tanke på studentplånboken. Jippi Jippi Jippi.
image235


För övrigt idag så har vi gestaltat kapitel 41 ur Jonas Gardells "ett ufo gör entré"...i dans. Tro det eller ej. Men det var ganska kul när jag tänker efter. Sedan gjorde vi klart våra gipsmasker som vi ska ha i våran "ljus & mörker" saga onsdag/torsdag. Känns som jag har joinat nån slags galenskaparna. På universitetsnivå dåra.
Imorrn blir det till att ha röstverkstad.
Herregud.
image236


Morning has broken

Den bästa stunden på dagen är när jag sätter mig på bussen på morgonen, och sätter på i-poden och bara halvsover ända fram till universitetet. Många tycker att pendla är ett helvetiskt påhitt men inte jag inte. Tycker det är skönt att ha dom där 40 minuterna för att vakna till (eller somna till) och peppa lite inför dagen. Vi är 3 tjejer från klassen som möts varje morgon, vi pratar litegrann innan bussen kommer och sen sätter jag mig bredvid sofie som är så snäll att hon håller en plats till mig ända från karlskoga ;) och när vi väl är på bussen säger vi "hejdå vi ses i karlstad" och så pluggar alla in i-poden och så sover vi lite. Det är så gött :)

Fotboll på tv nu och Sverige har redan gjort mål efter 2 min. Yippe-kay-ey. Men fotbollsintresset är inte lika stort som det är hos han som ligger framför mig i soffan o skriker. Det är nåt jag aldrig har förstått mig på, det här skrikandet. Alla killar gör det. (ja säkert anna med..men i såna här lägen blir du ju en av grabbarna) Oavsett om dom är fotbollsintresserade eller inte. Mål=skrika. Det är ju inte så att det hjälper...och det är ju inte så att fotbollslaget hör dig heller. Därav sitter jag nu med hörlurar och lite gammal hederlig David Gray.
Fotboll på en onsdag betyder också att det inte visas nån Grey's anatomy hemma hos oss, vilket är lite trist. Veckans tårattack får vänta till en annan dag. Spelar ju ingen roll om det är lyckligt eller olyckligt jag grinar varje vecka till detta underbart amerikaniserade program.

Och apropå Amerika. Jag funderar på att spara ihop pengar så man kan fira jul i USA nästa år, moster och morbror har frågat så många gånger, och jag vill ju så gärna. Men samtidigt har jag så svårt för att lämna mamsen o papsen på jul! Möjligtvis om jag drogar dom kanske dom hakar på....men mamma är ju något flygrädd och pappa tycker egentligen att USA är överskattat, släkt eller ingen släkt.
I do not agree. Jag längtar efter min morbror allt för ofta. Självklart resten av släkten också...!
I helgen var vi ju på bröllop och det var en dokumentärfilmare där, som av nån anledning har följt min kusins nyblivna fru sen hon var 4 år, filmat alla hennes stora händelser i livet, ups and downs osv...det ska komma på SVT näst-nästa år tror jag...men iaf, han var så lik min morbror. Tänka sig om USA kunde komma lite närmre Sverige nån gång. Men det lär väl inte hända ikväll iaf.

Min tå gör jätteont, så en rad kan jag väl få skriva om det så jag kan tycka lite synd om mig själv. Tå-tanten drog bort en bit av min nagel som växt in i tån och fastnat...jag grina. Nästan iaf. Så nu är den ett litet paket.
Det var bara en liten parantes.

Slutar tidigt imorrn, ska hem, träna o sen ska jag faktiskt ta tag i en STORstädning. Kul va? Det behövs..på fredag ska vi till Värmlands museum och gestalta nåt...sen slutar vi tolv. På fredagkväll är det tjejkväll hos...ja kan det bli hos Brunassos? Det var meningen att det skulle vara hos helen, men nu tyckte jag att tove mumla nåt om att Martina ville bjuda på mat? Ja om hon inte har startat catering så tar jag för givet att det blir på Åskvinden 11. För övrigt har jag inte planerat in nånting och det känns skönt. Förhoppningsvis en dejt med Fröken Svensson lördag eller söndag. Skulle behöva klippa mina toppar så jag undrar jag om Jessica kanske har tid på söndag...det tåls att kollas upp.

Blir ett jävla brev det här. Men har man skriv-hysteri en stund måste man ju passa på.
Ja just de. Jag och Helen var på äventyr igår. Efter att helen "råkade" göra Kejsarn till en utekatt (ja han e ju det sen tidigare då men har vart innekatt ett tag) iaf så hade han ju såklart ingen större lust att komma in igen, vilket var okej. Men helen kunde ju inte gärna sitta ute på balkongen hela natten för att hålla koll, så vi var tvungna att införskaffa en såndär planka så han kunde ta sig upp på balkongen själv när han hade lekt klart med grannkatterna. Plankor hittar man ju tydligen inte så lätt på kvällen, så vi kom på snilleblixtidén att vi skulle gå upp i Tallundsskogen o sno en stock från alla barns favoritkoja som är där. Kolsvart i skogen som det var så lyckades vi ändå få med oss en fyra meter lång stock med kvistar och grejer på som passade alldeles utmärkt som planka. Kejsarn invigde denna senare på kvällen. Som han aldrig gjort annat. Katter e roliga.

Kan man skriva mer om ingenting egentligen? Jag borde egentligen läsa "Du har huvudrollen i ditt liv" till vår dramalektion. Men ORKAAAAAAA. Jag är faktiskt en väldigt seriös student. Uj ja.
Godnatt på er.people.
              ♥

Everynight

Konstig känsla hela dagen. Som om jag skulle ha glömt nåt. Typ sätta på mig byxor eller BH eller nåt annat galet. Det visade sig efter en stund att jag hade glömt min macka hemma, som jag skulle haft på "tio rasten"...men den konstiga känslan sitter kvar än. Så det var nog inte mackan.
Hade historia på förmiddagen, pratade om släktforskning...det var ganska intressant. Imorrn blir det media och sen mer historia..denna gång om emigrationen. Men jag måste nog faktiskt gå lite tidigare imorrn för min älskade tå har börjat göra apa-ont  igen så jag fick en tid imorrn hos Tant Fotdoktor...hon skulle till o med ha öppet extra för att jag skulle hinna dit. Det var ju gulligt. "för inte ska du gå runt med din onda tå inte". Söta galna elvis tant.
Vi har haft studiegrupp hemma hos Mia idag, hon bjöd på paj och fredrik visade än en gång sin feminina sida och hade bakat drömmar. Vi förberedde våra rollspel och danser och allt vad det nu är...i vanlig ordning fick jag ett hysteriskt skrattanfall, vilket är lika kul varje gång.
Nu ska jag ta en kvällspromenad och bara rensa alla konstigheter i mitt huvud.

One little victory is all I need
I'm tied to his arm but still I don't see
what it is that I got that brings him back to me


Everynight I wonder who do you dance for
Who's got your heart and who do you care for?





Dagens "Soundtrack of MY life"


Slow down, please slow down
I need to find peace, anywhere in me
I feel like I'm on a run or travelling to get air
I feel like I'm lost in this body, trying to get inside my head

I wanna know, what I'm thinking what I'm feeling
What I want my life to be
I wanna know how I like plan to make things easier
For everyone but me

Tell me, please tell me
What to do, now that I know where I stand
Do you really think I could rely on this new person I have become
Do you really think I give a damn now that I can do whatever I want

Now I know, what I'm thinking what I'm feeling
What I want my life to be
Now I wanna know how I like to make things easier
For everyone including me


Rocknroll..blåa ögon

Igår kväll fixade jag och tove & helen med inbjudningskorten. Det fick bli via nätet för Orka skicka till alla via vanlig post...skulle ta tusen år bara att få allas adresser. Det blev jättebra förutom några härliga stav(slarv)fel som vi upptäckte när det redan hade gått iväg till alla. Men det bjuder vi på!
Vi har gjort gipsmasker i skolan idag, och det var himla roligt faktiskt. Jag fick småhysteriska skrattattacker medan fredrik och hanna gipsade in mitt ansikte, men bra blev det!
 
 image223

Imorrn är det dans i en och en halvtimme, fredag har vi egentligen föreläsning från halv elva till fyra, men jag tänkte smita vid lunch och tuffa iväg till sthlm. Ska bli skönt att komma ifrån lite. . .

Lite party...o lite bakis.


Och vad vet du om kärleken förrän du förgäves hatat den
Och vad vet du om när hjärtat kan bränna för kärlek som aldrig kan dö men inte heller leva




Jag gillar inte fotbollsgalor.

Kan det bli kallare eller? Säkert.
Det blidde inget mys med Madde och Pär i lördags, wille som inte kan säga nej fick jobba över på boda. I ren tristess och ett ganska kraftigt partysug så slutade det med fest iaf. Pålle körde sin 25 års fest i Torpåsen så det blev en given taxifärd dit med Anna & Fredrik. Och det var längesen jag hade så kul! Jag fylldes av sån fylle-kärlek till alla mina vänner och det ruset slår alla drinkar ;) Gud straffade mig ganska hårt dagen efter men det är okej för mig Gud. ;P
Det var det värt.
Jag har även insett att jag är bara SÅ fattig resten av denna månad och då ska jag till Sthlm i helgen. Hur ska det gå till kan man fråga sig. Kusinen gifter sig och storebror fyller år så det är bara att infinna sig på plats. Och vi ska bo på hotell - vilket är så himla skönt ibland. Och as you know, jag är ett stort fan av hotellfrukostar. För övrigt missar jag klassfesten på fredag vilket är grymt tråkigt, men jag löver er  - jag kommer igen nästa fest. Mycket grejer som händer framöver...hur det ska finansieras...ja jag funderar på om det finns saker här hemma som jag kan sälja. Wille kanske? Katterna? Möbler? Nåt måste det ju finnas. Oslo är iaf inbokat 30nov-2 dec, tove jag och hälen ska hälsa på corny vilket ska bli superkul. Sen tänkte jag klämma in en gbg visit snart också. Det är kul när det händer grejer!
Annars så är det mycket i skolan nu, vi har tre skönlitteraturböcket som ska läsas på en o samma gång. Lucky me så har jag redan läst 2 av dem, men sen är det massa kurslitteratur som ska synas uppifrån och ner också. Lite stressigt men jag kanske borde inse att det är så det är när man går i skolan.
Hösthumöret sitter nånstans i ryggraden och tittar fram då och då, och tankarna virvlar runt mycket men som alltid är en dag i taget det enklaste har jag hört. Livet är ju egentligen ganska gemytligt!

Where do I go?
What do I do?
Who do I turn to?
I'm losing my ground
Who am I now?
Where does it end?
How did it all begin?
I'm losing my ground


New Years Eve is fixat o klarrrt!

Har tappat lite stinget för den här typen av skriverier men i ögonblicket har jag desto mindre att göra så några rader kan jag säkert få fram.
Det snöar ute för det första....NEJ....jag gillar verkligen inte snö, och jag gillar definitivt inte att frysa. Jag är en fryslort in i det sista, till och med i duschen kan jag frysa fast vattnet är skållande hett, så nej tack ingen snö - för guds skull.
Vi har påbörjat estetkursen i skolan. Det är jättekul men oj va mycket pinsamheter man får klara av. Det är iaf galet kreativt - musik, dans och bild. Oh yes.
Igår hade vi lite tjejträff hos helen, vi lagade rotmos och fläsk (kan det bli mer husmanskost?) det måste ha varit väldigt nyttigt iaf för vi kläckte den bästa idén på länge under denna underbara måltid. Vi ska ha nyårsfest! Varenda år är det alltid så rörigt vad man ska göra och vart man ska vara. Jag tror fredrik och anna har vart organisatörer för många nyårsaftonar (skumt ord) men nu kära vänner slipper ni det för vi har fixat kalaset denna gång! Norrgården är bokad och det blir ett härligt tema som dessvärre inte kan avslöjas här. :)
Så vi räknar med ca 70-80 pers och det kommer bli great.
Imorrn blire mat, vin och spel med Madde och Pär ska bli trevligt.
Just nu skulle jag kunna lägga mig under en bag in box med rödvin och bara låta det flöda rakt in i gapet. Men jag kanske ska vänta till imorgon iaf.
image222

För övrigt så är dagens erkännande att Brittans nya album är ganska hett. Jo jag tycker det. Faktiskt. Man vill liksom bara ge järnet.
You wanna piece of me?