Gott Nytt År!

image268

Growing pains

Kan man ha växtvärk vid 25? Det värker i benen på mig som as. Men det kan iofs bero på att jag har hållt igång non stop hela dagen. Och igår. Gick över halva stan igår kändes det som, skrev lite mer på uppsatsen, på eftermiddan blev det fika hos mormor och morfar, vilket är jättetrevligt men min morfar har trots nästintill otacksamma kommentarer inte förstått att vi i familjen inte vill ha 18 sorters kakor och 2 olika tårtor när vi kommer på besök. Jag får skylla på min magkatarr varje gång jag är där även om jag inte har det just då så är det min enda utväg från att slippa rulla hem. Igår kväll tog vi vår lilla blixt till bil till karlstad med Anna och Fredrik, först lite käk på Arena sen vidare till bio. Det blev Arn - till allas förvånad, då jag är känd för att hata svensk film. Jag genomled 2½ timme sittandes i 90 grader (front row it was)....men det gick helt okej faktiskt, filmen var inte den bästa jag sett men för att vara svensk var det kul att se en ny genre, dock har jag svårt för svenska relationsscener då jag tycker att det blir alldeles för amatörmässigt. Det var iaf jättekul att umgås med Anna och Freddan för då är man garanterad skratt av högsta kvalité ;)
Idag då....jo då blev det en klippning hos Jessica som är så snäll så att hon håller öppet på en lördag. Anna var tvungen att jobba så hon kunde inte följa med, Wille fick äran att hoppa in som reserv. Håret blev jättebra. Sen bar det av till kstad till REA:n. Men jag är ingen rea-fantast så det blev en tröja på rea, sen en t-shirt på monki. På IKEA inhandlade jag en byrå till sovrummet. Så nu sitter kära sambo och bygger ihop den och här sitter jag......men jag har faktiskt fixat mat och hämtat upp tvätten! Rättvist uppdelat ska de va...:)

Imorrn ska jag till emelie en sväng, fröken fyller 25 på självaste nyårsafton så det ska firas imorrn. Plus att lilla emsan ska ha bebis! Tänk att du ska bli mamma emelie. Det är helt galet! Men roligt. Wille och jag kom på idag att
du o ulf faktiskt träffades på midsommar o nu ska bebben titta ut ungefär vid den tiden. Bra jobbat!

Övriga mål imorgon är att fixa till nyår, brorsan ska hjälpa mig att baka lite och sen måste musiken fixas. Halv fem är det kalkonmiddag hos mami o papi. Brors flickvän är här från sthlm och hon har sin lilla hund som jag inte kommer på rasnamnet på just nu...men en likadan som markoolio har 2 st av iaf, fast svart. Hon var så söt i sin lilla regndress, mina katter var inte så imponerade dock.
image267
SMå aliens :)
Goonatt


Hysteri

Att flytta dom ynka 2,3 milen från Karlskoga tillbaks till Kristinehamn var det bästa jag har gjort på länge. Trots detta minimala avstånd känns det ibland som två skilda världar. Skitsnacket och skvallret som cirkulerar helt hysteriskt i kga har jag aldrig upplevt i K-hamn. Det är verkligen tröttsamt ibland, så för min del räcker det gott och väl att hälsa på i Kga då och då, jobba då och då och gå ut då och då. Borta bra men hemma bäst.

Dagen har för övrigt rullat på rätt så bra. Startade förmiddagen med att börja på min uppsats. Det blev ca 3 sidor sen gav jag såklart upp för dagen. Heja Heja självdisciplin!
Sen åkte jag hem och snabbstädade efter helgens bestyr, julklappar och kläder om vartannat. Efter det blev det dagens telefonsamtal med Anna följt av mathandling till nyårsfesten med Tove, Hanna, Helen och Martina! Tror vi fick till det rätt bra. Nu sitter jag här och väntar på att pillewille ska komma hem med matvaror så jag kan sätta igång o göra fisksoppa som vi ska bjuda storebror på ikväll. Det blir Saving private Ryan för wille har inte sett den och HiFi nördar som hela min familj är så måste man tydligen se typ en krigsfilm om dagen för att testa ljud bild och allt annat krafs.
Apropå julklappar lyckades jag kamma hem vinstpott  i år. Supernöjd verkligen:) Fick min efterlängtade köksradio, nya hilfiger parfymen, nya burberry parfymen, jätteläcker kokbok, presentkort på Rum 21, ansiktsvård Vichy, snygga svarta ljuskandelabrar, Kent biljetter till Conventum i mars, pengar, lakan, morgonrock, und so weiter! Helt klart en toppenjul både materiellt och icke-materiellt ;)

Fredag imorrn och jag får panik för jag måste klippa mig innan nyår....hur det ska gå till det vet jag inte. Men jag hoppas på att Jessica har tid, så kan Anna och jag ta en mysdag där! Nu kom maten hem - cookingtime!
image266
Så söt :) Och för att vara en riktig Fagerman, så är det även toppenljud i den!

Dan efter dan efter dopparedan?

Lite smått bakis idag men ändå inte så farligt! Har just avnjutit en brunch framför tv:n med wille och brorsans kompis som lånade en sovplats i natt. Gårdagen var kanonkul! Lagomt mycket folk och lagomt mycket alkohol i kroppen :)
Var på förfest med Anna och Hanna hos Lars W, väldans mycket folk så jag skulle inte vilja vara Lars idag, kan tänka mig att det är en del att städa. . .
Idag står släkten på schemat, ska ut till andra sidan skärgården till faster och farbror på fika, ska bli mysigt men just nu skulle jag faktiskt hellre stanna hemma och köra ett Sagan om ringen race!
Men det får bli en annan dag. Imorrn ska jag åka och sätta mig på mammas jobb och plugga, måste börja på min uppsats....sen måste vi handla inför nyårsfesten!
Men just i skrivande stund skulle jag kunna döda för lite godis! Får ta en tur till Lillemors kanske ;)


Julkatter!

image259

Estella posar för kameran
Jag är den finaste julkatt man kan hitta :)

image260
Udda var inte lika lycklig, men snygg är jag minsann :)

Error

Varför skrev jag att den ena filmen hette "Knockout" - när den faktiskt heter "Knocked Up"? För mycket nässpray kanske. Även dom bästa kan göra fel ;)

Halleluja - It's a miracle

Jag tror jag är frisk. Eller ja iallafall har jag inge mer ont i halsen! Bara denna hosta men den kan jag leva med. JIPPI!
Den här dagen har varit en av de bättre på länge. För en gång skull har william tagit ledigt och vi tog en sväng till karlskoga, mest för att jag var tvungen att skriva på ett papper på jobbet och hämta lite papper hos Sofie. Vi tog en lunch på Boda, och sen tog vi en tur på stan. William hade till min glädje tagit på sig spenderarbyxorna i morse så jag kom hem med ett par cheap monday jeans, det är inte lätt att vara fattig student!  Tack för det söta.:)

Nu har vi stått i köket och gjort julgodis! Först gjorde vi Rocky Road (för er som inte vet: smält choklad som man blandar med minimarshmallows, salta jordnötter, pistagenötter,dumle. sen får det stelna i kylen o så gör man mindre bitar av det) sen gjorde vi smörkola med liten touch av pepparkaka, och sist men inte minst gjorde jag ännu en sats av saffranskorporna, som jag tänkte ta med till willes mamma på söndag. Helmysig dag faktiskt och det var väldigt skönt att ha lite mer energi än vad jag haft på några dagar.

Resten av kvällen ska jag spendera i soffan med rostat bröd, te och ............transformers. Inte mitt förstaval kanske men ibland måste man ju ge med sig. Har sett två "chickflicks" två dar i rad nu, "Knockout"" & "No Reservations" faktiskt väldigt mysiga filmer. Jag blev liite kär i manliga kocken i No reservations, men det gör inget för Wille blev kär i Catherine Zeta-Jones....eller blev han också lite kär i killen kanske? Ja vad vet jag, han hade kilovis med charm iaf.
Night Night Everyone!

image258
Rocky Road!

Amatör

Det här med att styla sin blogg är inte min starka sida...till synes. Men Oh well. Bättre än inget och bättre än förut. Tack Emanuel för din pedagogiska guide :)
Det kan förhoppningsvis bli en lite mer avancerad förändring framöver när jag orkar ta tag i det!
På fredag blir det till att shoppa klart klapparna i kstad med tove och hälen - jag håller tummarna för att jag är pigg vid det laget. Lördag ska jag o anna ha julklappsmys! Det ska bli super. Idag skulle tjejerna i klassen kommit hit för en skräckfilmskväll men jag ville inte smitta dem och är ju inte heller jättepigg så det får vänta till en annan dag :(
Nu ska jag göra mig en extra stor kopp med kamomill te och hoppas på att min kikhosta ska ta och dra nåt gammalt över sig!

image257 Kiss Kiss

Placebopenicillin?

Jag börjar tro att jag ska få leva med den här halsvärken livet ut. Penicillinet hjälper inte, och jag känner att det är dags imorrn att ringa läkaren igen och klaga lite. Känner mig som stans tjatigaste människa just nu, bara gnäller o gnäller men jag lovar att när detta är över ska jag inte gnälla på nåt. Eller nån.
Hosta har jag dragit på mig också. Och det värsta är att det är typ hundra saker som jag skulle behöva få gjorda den här veckan, som t.ex handla klart mina julklappar, klippa mig, gå till fot-tanten, skriva mitt examinationsarbete. Men orka eller?!

Igår låg jag med piggelinglassar nedtryckta i halsen (jag som inte ens gillar piggelin) halv kvällen, tills jag kom på att jag hade några droppar cociliana hostmedicin kvar hemma hos mamma o pappa, så jag tog mig dit och slurpade i mig sörjan som för övrigt innehåller morfin...och någon stund senare föll jag i någotlunda behaglig sömn...
Vaknade klockan 5 imorse då jag tog mig till soffan och där blev jag sittandes med en varm vetekudde runt halsen och lite honungsvatten (som om nåt skulle hjälpa...HA! Säkert) Helhjärtat önskar jag att jag bara kunde sova typ 1 dygn för att sedan vakna som en ny person.

Va himla roligt det är att skriva sånahär oerhört underhållande inlägg, verkligen stimulerande. Men jag har ju ingen röst så det är ju inte så lätt att ringa till nån o tjata hål i huvet. Tycker jag gör ett bra jobb på det här sättet.
Nu ska jag vila. Förvånad? Det trodde jag inte heller.

image255


Döende i halsont

Jag vet...hur mycket kan man tjata om halsont. Men FY FAN va ont det gör!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25 år gammal men just nu känner jag mig som 4 år som bara vill att mamma ska trösta mig. Helt ärligt så har jag aldrig haft så ont nånstans i hela mitt liv som jag har nu och det blir tamejfan inte bättre heller. Var på akuten igår kväll och fick pencellin 3 ggr om dan i en vecka, men mot vad vet jag inte riktigt. Jag slapp halsprovet för det räckte med blodprov men sen var läkarn så jävla stressad så hon sa aldrig vad det var jag hade men det var inte halsfluss iaf för det hann hon svara nej på...så jag gissar på streptokocker. Hon sa att anledningen till att det gör så ont kan vara att det "onda" sitter såpass långt ner i halsen och där är det så smalt...osv. Jag kan inte ens dricka vatten utan o grina.
Så idag ladies and gentlemen, är det mer synd om mig än nånsin.
Den som vill dra tjatet om att det finns folk som har det värre, får ta det nån annan dag, idag existerar bara MIN smärta o ingen annans. Härliga egocentrism.
image254

Am I dating my dad?!

Jag har en halsontsmärta som inte är av denna värld och imorrn tror jag att jag får pallra mig iväg för ett halsprov. Jag hatar halsprov. Dels för att jag än en gång lider av kräkfobi och den där lilla bomullsvadderade pinnen gärna killar lite extra långt ner i svalget, och dels för att jag oftast har halsfluss eller streptokocker när resultatet avslöjas. Varje gång jag gör ett halsprov måste jag informera sköterskan om att jag kommer slå bort hennes arm när hon ska peta mig i halsen, men att jag inte gör det med flit utan att det är en ren reflex som kommer av sig själv och att jag inte under några omständigheter ansvarar för vad armen tar sig till. Jag skulle fan hellre harkla ordentligt och spotta upp mitt halsprov...men den tekniken har inte godkänts än vad jag vet.

Det låter kanske som jag gör halsprov väldigt ofta...o ja, jag har gjort några stycken i mitt liv. När jag var 16 opererade jag bort mina halsmandlar...men inte fasen blev det nåt bättre för det. Istället för att bakterierna ska fastna på mandlarna så åker dom hela vägen ner till lungorna och gör att jag oftast vid förkyldning drar på mig luftrörskatarr eller liknande. It is just lovley.

Så den här helgen har jag spenderat mestadels på soffan, sovandes eller stirrandes på tv:n. Kära sambo kom hem i fredags med vår nya tv som vi har väntat på ett tag nu....eller JAG har väntat på att wille skulle bestämma sig för vilken han skulle ha så vi kunde slippa den där klossen till låne-tv. Så nu har han bestämt sig för att hädanefter ska vi stirra på en Pioneer 428 XD eller nåt sånt. Jättefin och ståtlig. Men det börjar verkligen kännas som om jag lever ihop med min pappa. Som är ett HiFi freak. Och nu har jag en sambo som börjar bli minst likadan och när dessa två är i samma rum får jag känslan av att vara i en HiFi butik som har stängt och låst mig inne och jag kan inte komma ut. Det är ju bara så tråkigt att diskutera tv apparater, högtalare, priser, ljud osv osv. Snälla nån, boring! Så idag frågade jag mamma om hon o jag kanske ska flytta ihop så kan wille o pappa bli sambos istället.
Det vore väl nåt.
Såhär ser iaf  monstret ut som vår värld ska kretsa runt framöver

image253

Det är nästan som om wille skulle ha fött fram tv:n själv, samma stolthet ungefär.
Men jag ska inte klaga:)
Det enda jag ska klaga på nu är min onda hals som inte vill ge med sig. Känns som om nån har stått med ett rivjärn och skinnflått mig medan dom samtidigt har bankat loss med ett basebollträ. Nåt ni känner igen?
Inte?





Lusselelle Lusselelle..trala la la...

Lucia idag o jag har inte sett en enda lucia. Men vad gör väl det när man har haft lussebak! Tjejerna var här och vi gjorde lussekatter och nu håller jag på att göra saffranskorpor. Full rulle men jag känner mig inge pigg. Har haft världens största förkylningsblåsa i munnen i flera dagar o den vägrar försvinna,och det gör så satans ont. Kan inte äta ordentligt och jag dricker ur sugrör...vilket i många fall kan verka festligt men inte just nu. Ont i halsen börjar jag få också och känner mig allmänt hängig. Ska jag bli sjuk kan jag lika gärna bli det nu och inte under jul. Wille är oerhört förkyld och har ont i öronen...så det är ju bara att invänta liksom. Han hade iaf ork att lussa lite för mig i morse och jag fick en väldigt fin lussepresent. Ibland kan han förvåna :)

Imorrn är det dags för ljusshowen i kstad men mår jag såhär tänker jag banne mig inte stå ute i kylan i 4 timmar. No way sörru.

Nu måste jag vila lite innan det blir lussemys till kvällen med äkta varm choklad med grädde och nybakta lussekatter!

image251

Strålande va? ;)

Pablo Diablo let's celebrate your pain

Kan man va bakis i två dagar eller? Jag vet inte vad som hände egentligen, jisses amalia. Klockan är bara 19.39 men jag tror jag måste gå o lägga mig snart för annars trillar jag ur fåtöljen.....
På onsdag ska jag iaf jobba, det var en månad sen sist så det är SÅ välkommet. Vi har gestaltningsvecka i skolan, så min grupp som har valt bild, ska in till stan och fotografera folk imorrn....kommer som vanligt att balla ur då alla är mer eller mindre galna. Men kul är det! Resten av veckan kommer bli lugn för vi alla vill va lediga så vi får lägga på ett kol imorrn så kan vi chilla resterande dagar. Torsdag är det ju lucia så då vore det mys att vara hemma....på fredag ska vi vara med på ljusshowen i kstad, kan bli lite häftigt.
Nej allvarligt talat, varför börja jag ens skriva?
Så satans ointressant.
image250

God Natt

Herregud

Om jag hade fått en tia för varje gång jag har sagt herregud idag, så kunde jag ha vart lite rikare nu än vad jag egentligen är. Herregud va illa jag mår, Herregud vad yr i huvet jag är, Herregud jag fryser ihjäl, Herregud jag ska aldrig mer dricka alkohol, ja ni fattar. Idag har vart en dag av ren jävla pest, och alkohol är än en gång inte en friend of mine. Fast vi var jäkligt bra vänner igår, nästan för bra. Helgen har vart grym! Det var superkul att träffa Mia, kändes som igår vi sågs - inte flera år. Hann med en fikadejt med Petra också och samma sak där. Fredagen bedrevs på Mias jobb, mitt i city, där var det after work med öl och guitar hero som gällde, sen vandrade vi till en liten mingeltillställning på en salong, där helena befann sig, som jag för övrigt inte heller umgåtts med på flera år, tillslut hamnade vi iaf på barsidan. Blev en lugn kväll för jag var tok-trött. Igår gick vi på lite julmarknad, en sväng på stan och sen handlade vi grejer som vi tillagade hemma hos Mia. Vi tog en liten eftermiddagsvila med öl, och Mia&Klara, hur behagligt som helst. Kl 21 var det dags för Scout Niblet att inta scen på Sticky Fingers, och jag känner att ångesten inför att kolla mitt konto är stor. För är man på krogen från 21 till 03, så går det en himlans massa pengar. Tur för oss att bartendern gärna ville ge oss rabatt på drickat ;) Scout var iaf väldigt intressant, och helt okej. Vi blev kvar på Sticky hela kvällen då anna, fredrik och co slöt upp med oss, det var tipp-topp.
Men ack så bakis jag blev och idag har jag legat i horisontal läge på mias soffa och hållt in allt som försökte ta sig upp i min strupe, tror det här ären åldersgrej alltså, för jag brukar ju inte vara så bakis....men det kan också bero på att jag höll på o frysa ihjäl inne på sticky och bönade och bad bartendern om nåt varmt att dricka  - med alkohol. Så det slutade med att jag fick en varm dryck som innehöll rom. Men jag dricker väl inte rom, eller? Tydligen gör jag det. Men never again. Kanske.

Tove och jag överlevde iaf tågresan hem och nu har jag landat i soffan med en pizza, just for meeeeee! I love it.


Najt Najt



Oh Crappy Day

Jaha, så hade jag visst hoppat över skolan idag med....men vi hade en enda lektion (visserligen på 3 h) och hade jag gått dit hade jag vart typ den enda i klassen...så jag skyller på grupptrycket. Imorrn är vi lediga och jag tar mitt pick och pack till Göteborg!

Jag var nyss på gymmet och skulle köra ett dödspass hade jag tänkt för att få ut lite aggressioner och lite stress ja, osv. På gymmet befann sig också en grupp grottmänniskor also known as MÄN. Och tamejfan har dom inte lärt sig att inte stirra på folk eller? Stirra inte på mig när jag tränar är du snäll. En av dom gick runt och småflina ungefär som han trodde att vi hade nåt magiskt mellan oss och oj oj vad han var waaay wrong. Så jag tappade sugen efter ett tag så det blev istället ett rätt meningslöst pass känner jag. Men å andra sidan har jag sprungit dessa jävla 5 trappor upp och ner till tvättstugan hela förmiddan så lite "ass-träning" får jag väl ändå. :)

Full rulle idag, tvätta, packa, åka till kga och umgås med Maria, sen har jag även hunnit ner till stan och inhandlat en julklapp till min kära mamma. SKulle just bädda sängen men så har jag två katter som älskar att leka under lakanet så det blev inte så mycket bädda av.
 image239image240



Playing Hookie

Ja, idag "skolkar" jag litegrann....eller ja, jag har känt i flera veckor att jag ska bli förkyld men det verkar aldrig komma till skott så jag tog mig en vilodag. Mycket behövligt.
Helgen var visserligen också ko-lugn men jag har bara väldigt lite ork nu för tiden. Kroppen har liksom gått i ide. Igår bakade jag och Maria pepparkakor och när Wille kom hem blev det glögg, och lite julmusik också, så trots regnet börjar nåra få julkänslor smyga sig på. Julen blir lite omvänd i år dock, vi ska vara hemma hos mamsen o papsen istället för hos kusinerna. Men det blir bara bättre för mig för det är alltid jag som får köra på julafton när vi ska ända till andra sidan skärgårn, men i år blir det gångavstånd så då kanske till o med jag kan få ett glas vin eller två.

Jag vill bara att den här veckan ska passera................så fort som möjligt. På fredag ska jag till göteborg för att hälsa på min härliga barndomskompis Mia, som jag inte har sett på säkert 2 år, det ska bli superkul. Gud ska inte få jävlas med mig så jag ska leva på dropp med Echinagard hela veckan, sådäså.
Min hy har blivit en vinterplåga också så snälla nån ge mig en hudterapeut i julklapp?! Ikväll ska jag iaf ockupera ett solarium. Jag hatar att sola solarium, men ibland måste det bara göras. Precis som att man måste äta, sova osv.
 

Mia har iaf informerat mig om att vi ska gå på konsert, med ett band som heter Colour and the kids, jag har aldrig hört dessa, men det ska bli kanon. Jag hoppas att vi kan ta en sväng på Liseberg julmarknad också, vore mys.

image238

Pratade just med mamma...det ryktas om att en ny bebis på gång i släkten....spännande. :)