Tisdag delux

Dagen har hittills har varit full av små överraskningar, först träffade jag Jonte på station och det var ju trevligt för det var längesen, sen fick vi åka lyxbuss till universitetet, det fanns till och med micro ifall nån skulle haft behov av det ;)
Sen slutade vi tidigt, mycket skönt....tänk va små saker kan göra en nöjd :D
Andra glada överraskningar är att det verkar som familjen Saracini & Saracini-Rodriguez kommer hit till sommarn...långt kvar jag vet men så roligt att ha det att se fram emot!
Imorrn ska jag även försöka ta reda på om det finns möjligheter att få ha sin VFU i utlandet, i mitt fall USA, det skulle vara mer än toppen! Det är segt att ha familjemedlemmar på så långt avstånd, och ännu segare när det föds nya små skruttar som man vill lära känna. Vore det inte såpass dyrt så skulle jag åka väldigt mycket oftare.

Såhär på höstkanten har jag en tendens att gräva djupt ner i musiklådan o plocka fram gamla skivor o låtar som man nästan (gud förbjude) glömt bort....just nu roterar silverchairskivorna i mina öron och även den nyaste som jag inte blir lika entusiastiskt över. Ännu en glad överraskning för dagen är att jag upptäckte att Daniel Johns har gått och blivit en hunk!


Tänk...jag kommer ihåg när du var spinkig, med stripigt långt hår...what a change!

A just det...det är ju desperate housewives snart också!
Vilken dag va?
:D

Mat?

Jag blir tokig på mig själv, har inga idéer när det kommer til vardagsmat längre - total mattorka! Men när man kommer hem runt 5 halv 6 och vill hinna med lite andra grejer så vill man ha nåt som är enkelt, men gott.....och gärna inte superonyttigt...Skulle behöva en personlig matcoach ett par dagar för att få lite inspiration! Eller tips från omgivningen!
Hit me!


Hangover

Bakis idag, men lite lagomt sådär. Man ska ju inte tro att man kan vara ute o svira och inte känna av det dagen efter?! Jag tog samlade vuxenpoäng igår och begav mig hemåt vid ett-tiden då jag kände att jag hade svalt min sista ölklunk och illamåendet blev ett faktum. Hem och soooova och idag känner jag mig ganska så pigg ändå måste jag säga. Vi har tagit en härlig promenad i solen, pantade alla burkar efter willes fest med fotbollspojkarna fick ihop hela trettiosex kronor! Det ni!
Promenaden tog ett stopp vid McDonalds...så det var ju inte direkt nån hälsosam promenad men det var gött. För att fylla på fettförrådet lite så inhandlade jag Ben & Jerrys på Maxi och sen landade vi hos mamma o pappa i soffan....nu har willy somnat på soffan och jag väntar på att få väcka honom så han kan åka till filmlangaren och låna filmer, men han få sova en liiiten stund till!

Igår firade vi iaf Suzie som fyllt år, mycket öl blev det men väldigt skoj. Annika var där och vi har inte setts på länge, och cornelia var hemma så det var tipptopp. Corny färgade även mitt hår igår! Inte i fyllan dock :D Så numera är jag nougatfärgad skulle jag nog kalla det...med ljusa slingor. Jag är så van vid jätteblont hår så för mig är det skillnad men tror inte det syns sådär överdrivet mycket men det är bara skönt...små förändringar gillar vi.

Udda sitter o tittar på mig som om jag har stulit hennes största kärlek, datorn såklart. Så fort man inte ser så flyger hon dit o ska ligga på den...inte konstigt att datorn är weird.

Min mamma frågade förut om jag alltid blir hysteriskt jobbigt energisk varje gång jag är bakis. Jag gissar på att hon inte gillade mitt idolframträdande jag körde hemma i köket. Tänkte söka nästa år, med wille som bakgrundsdansare. Det tror jag går hem hos svenska folket!


Söker du efter livslång vänskap? ;D

Nu har jag gjort sista dagen på VFU:n och jag kommer sakna varenda snorig unge och varje personal! Tur att jag ska tillbaka om några veckor. VFU arbetet är fixat och klart så det känns göörgött ;D
Efter "jobbet" fixade vi med vinden, åkte till loppis med massa grejer som bara står o skräpar. Tog med katternas gamla klätterställning till djurhemmer där jag också passade på att anmäla mig som volontärjobbare. De hade fått in 7 nya kattungar som var så rädda o små att jag ville såklart ta med alla hem till min trygga boning...wille sa nej. Jag förstår honom...egentligen. Men hur kan man motstå det här ansiktet?


Ja det känns iallafall som jag har gjort något bra. Jag måste säga att djurhemmet här i höla är rätt såbra ändå, väldigt fina utegårdar har dom men tyvärr så är det ganska många katter och huset är inte så stort...så därför tycker jag att ni alla ska skaffa er en kattkompis att dela livet med! Och tänk på att även om kattungar är söta, så växer dom upp snabbare än snabbast, så att ta en vuxen katt är ingen dum idé! Alla behöver ett hem :)

Igår var en lååång dag, jag gick upp kvart över fem och "jobbade" till halv ett, sen bar det av till kstad där jag o mia gjorde klart våra arbeten, sen hann vi inte så mycket mer innan jag drog hem och gick en promenad i dimman med fröken hedström...på hemvägen fastnade hon såklart på fotbollsplan och posade i äkta 1993 style!



Ikväll ska jag ta det lugnt, kanske en sväng till päronen där mamsen har sin barndomskompis på visit...mister jobbar fram till natten nångång. Imorrn blir det kalas för Suzie som fyllt 25! Det ska bli gott med en öl eller fem :D
Just nu skulle jag även kunna mörda min granne under mig, som anser att det är okej att äga en bas eller vad fan det är han sitter o fingrar på ikopplad till förstärkare...missade han att han bor i lägenhet eller?!
Men nu ska jag njuuuta av veckans skönaste dag!
Adios people.


Stöllryck


Min lilla rulta, hon kan att hon!

Den andra mysmostern är inte heller så dum!


Idag hade vi ännu ett djurbesök på dagis i form av en rätt så ung katt med så mycket bus i kroppen att den i stort sett jagade barnen i attackläge. Energiknippet tog ett språng upp i ett träd för att sekunden senare leka med löv helt hysteriskt. Synd bara att folk inte kan ha halsband på sina små.

Känslor som årstider

Jag är en väldigt känslosam person. Jag har temperament och värme på en och samma gång. Skrattar jag så gråter jag, gråter jag så skrattar jag...upp o ner som en berg-o-dalbana. Jag har alltid varit såhär och jag trivs med att vara en känslosam person. Det är lite som att ha olika årstider i humöret. Och vi vet väl alla att efter regn kommer solsken?

Jag har läst en blogg idag, som skrevs av Madde som dog för ett par dagar sen i cancer. Sedan hamnade jag i hennes mammas blogg. Sen hennes pojkväns blogg, jag upptäckte att han och jag gick i samma klass förra året. Tänk va lite man vet om varandra ibland. Man kan gå bredvid varandra utan att veta hur mycket den ena kämpar för att inte tappa hoppet.
Jag har, utan att känna någon av de här människorna, gråtit floder över deras berättelse. Jag har väldigt lätt för att sätta mig in i andras liv, både på gott och ont antar jag. Vi kan väl säga att känslomässigt hamnade jag i mörkaste vinter en stund, men insåg efter att ha läst om deras kämparglöd att jag kan njuta av den vackra hösten både inuti och utanför. (www.jagefrisk.blogg.se)

Tänk vad mycket man tar för givet varje dag.
För att få ett extra flöde på tårarna lyssnade jag på "Andra sjunger Olle Ljungström" på www.myspace.com/olleljungstrom


Free willy

Jag satt mig just ner i soffan och skulle avnjuta mitt nybakade bröd. Väl igenom halva smörgåsen så ser jag snoppar överallt! Jag hamnde mitt i "Outsiders" på femman, och ikväll var det tydligen snopparnas kväll. Det gick an ända till nakenyogan när det enda jag såg var karlar spretandes med benen och alla delar var fria. Jag åt inte upp hela smörgåsen. Jag kunde ju ha bytt kanal. Att det inte slog mig tidigare är ett mysterium.
Ja brödet var gott iallafall.

Snuvan sitter som berget och jag har varit på hemmaplan hela dagen, får se hur morgondagen ter sig. Jag hostade livet ur mig inatt och när klockan var två kom jag på att jag hade gammal noskapin i kylen så jag shottade på den ungefär varannan timme fram till klockan 7 då gav jag upp och förblev vaken. Tacka vet jag Cocillana...  men orka ringa doktorn.



My goodness

Jag tog mig an och bakade en äppelpaj. Nu är jag helt slut. Det är galet va snor kan förvandla en till en lamslagen tung och allmänt risig människa. Hostan har även tagit sin plats och förkylningssjukan är ett faktum. Trodde jag skulle vara piggare idag men det vet'e tusan.

Påminn mig att man aldrig ska ge sig på och göra egen fransk manikyr när man är sjuk. Det kan bara aldrig bli bra. Och sen när man är klar med det och skådar sina otroligt ännu fulare naglar så är man såpass slut i kroppen att man inte orkar göra om det. Tove vart är du?! Du skulle ju vara min manikyrfixare! Lämna gotland o kom heeem.


Germs! all over my body..

En applåd till mig själv som klarade en hel vecka i stort sett utan att hamna i grönsakstillstånd! Men nu har bacillerna bestämt att ta kål på mig så dom har tydligen satt in en extra insatsstyrka på bihålorna, eller iallafall den högra sidan av ansiktet...och just nu håller dom på att marschera in i halsen på mig med en dos av hosta. Jag tillåter mig själv att säga: I hate to say I told you so! Det hjälpte inte med frenetiskt sprayande av sprit. Men nu hinner jag väl bli frisk under helgen hoppas jag. Fick sluta två timmar tidigare idag för personalen tyckte att jag snörvlade så, det var ju snällt. Jag har just lånat mammas nässkölj än en gång men jag får inte till finessen riktigt känner jag...kanske en het dusch hjälper bättre.

Tog en tröstrunda till godislagret också...vem vet, kanske sockerchock kan skrämma slag på bacilluskerna?

License to kill

Jag hade just ett besök av Radio & Tv-tjänst...jag informerade att jag pratat med dem på telefonen för ca två veckor sen och meddelade att jag inte har råd med tv då jag är en fattig student....:) Jag undrar hur många som verkligen betalar tv-licens ja....nu behöver ju inte jag bekymra mig om det då eftersom jag uppenbarligen inte har någon tv! :D

Dag tre på min VFU och trivselfaktorn är lika stor än, och bakteriemängden har inte sjunkit utan alla barn går runt med varsin "elva" under näsan I can't help loving it! Min kropp har vart stöddig nog i tre dagar och nu börjar halsen kännas allmänt kinkig och jag har nyst 4 ggr idag. Fyra gånger är ingenting jag vet, men det är alltid början på en förkylning, för när jag är riktigt förkyld nyser jag ungefär 100 gånger om dagen.

Imorgon ska jag och min lilla vän som jag är kontaktperson till ha myskväll. Hon ska få bestämma en maträtt som vi kan laga och så kanske det blir nån film eller så. Jag borde även ta itu med VFU uppgiften men det får nog banne mig vänta till nästa vecka...orka...
Däremot så borde jag orka ta tag i mobilen och ringa min bror och fråga när det passar sig för ett besök i Ystad. Har inte sett honom på länge nu.

Aa just det till helgen blir det till att köpa ny dator eftersom den här har varit med om alldeles för mycket, utspilld cola, tappad i golvet, batterisladden är glapp, det trådlösa har inte funkat på ett år så sladdkaoset är ett faktum...dessutom har katterna dragits till datorn som kylskåpsmagneter..
.


Jaa...and the excitement continues..!

Aldrig för sent för nya vänner

Idag har jag fått en ny bästa vän. Hon har fyra ben och en svans, hon är svart och väldigt glad och energisk. Hon är en labrador. Under förmiddagens utevistelse på förskolan la jag märke till denna labrador som trippade runt på trottoaren utanför staketet, hon tog en sväng i en trädgård och jag frågade personalen om de kände till om familjen som bodde där hade en hund vilket dom inte hade. Jag antog mitt "mission" och gick ut på gatan för att upptäcka att vovsan hade dragit sig bortåt en rondell och mer trafik...så jag lallade efter och visslade lite på henne. Hon hade inget halsband eller koppel (obviously..) anywho så tog jag med henne till dagisgården och hon var så lycklig över vår nya bekantskap så hon skuttade bredvid mig, väldigt väldigt duktig och väldresserad. När barnen väl var inne för lunch släppte jag in henne på gården där hon inte kunde rymma mer, så ringde jag polisen och eftersom hundar eller djur i allmänhet aldrig varit och kommer aldrig bli prio ett så tog det antalet timmar och en ur personalen tog en promenad i området för att kolla läget efter en ägare. 5 minuter senare var hon tillbaka med en husse som inte märkt att  Nora försvunnit, och visste inte hur hon tagit sig ut heller för den delen. Det visade sig iallafall att lilla söta rara Nora ska ha valpar om 12 dagar, det kunde jag inte ha gissat och hade jag inte haft två hårskruttar redan hade jag banne mig tagit en mini-nora. Vilken gladsint duktig hund säger jag :)

Så i framtiden kommer min grej att bli förskola combined med djurhem. Oj va bra det ska bli. Obs, inga allergiska barn prioriteras inte ;D


En framtida fru till Albert kanske?


En riktig labb-hunk :)

Kom alla mina små bakterier

Idag började min första VFU för den här terminen. Jag valde att vara på en småbarnsavdelning den här gången, och so far so good, jag trivs jättebra! Härlig personal och riktigt snoriga ungar, precis som det ska va! ;)
Däremot känner jag att alla dessa bakterier kommer slå ut mig totalt innan de här två veckorna är över, eller så kommer det lagomt till skolan börjar igen. Jag chansar på dessa symptom inom kort:

Ögoninflammationskliande och gojs
♦ Hosta. Och när jag får hosta är det inte roligt alls.
♦ Bihåletrubbel - det slår aldrig fel


Anna frågade mig vad jag gör om ungarna börjar spy då jag lider av svåååår magsjukefobi. Och ja det enda jag kan komma på är att sprita händerna frenetiskt och käka ett kar med vitpepparkorn.

Jag känner mig redan spyfärdig bara jag tänker på det. Uuuuhh......

A laughing matter

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Fan va skönt det är o skratta.
Hål i väggen. Hahahahahaha


Wildlife

Jag tror den här dagen har gått lite i djurens tecken minsann. Det började imorse när Estella skulle morgongosa genom att dregla i hela mitt ansikte. Är det bara min katt som dreglar när lite smått när hon är sådär gosig så hon nästan inte kan hjälpa sig själv?! Resterande tid denna dag har spenderats med en Udda hack i häl, vad jag än har sysslat med så har hon varit precis i fötterna på mig o tjatat. Medan jag åt lunch (och "barnen" äntligen somnat..) kollade jag på Oprah och hon visade ett klipp från en ideell organisation som heter angels gate (angelsgate.org) som adopterar handikappade djur, och med adoptera menas det att dom låter djuren leva där livet ut, så dom slipper flytta fram och tillbaka mellan olika hem. De hade ungefär 200 djur och ungefär 95% av hundarna kom från något som dom kallar "hundfabriker", jag fick aldrig klart för mig vad det innebar och jag vill inte veta heller för det var definitivt inte positivt. En liten hund som hade blivit räddad från en familj där även barnen blev omhändertagna pga misshandel, hade blivit skakad (ungefär som shaken baby syndrom) så stackarn hade blivit lam i hela kroppen. Åh jag kan inte se på sånt här utan att gråta floder och även om den här organisationen gör något otroligt bra, så kan jag aldrig sluta tänka på alla små liv som inte får chansen att komma till sånahär ställen. Jag hoppas att jag i framtiden får chansen att driva något liknande tillsammans med andra som brinner för djuren! Ja iallafall, jag gick en promenad nu på eftermiddagen och möter en katt som var så fin och eftersom jag inte kan låta bli att "hälsa" på alla djur jag ser så sa jag nåt i stil med "tjena katten"...och så ser jag hur katten liksom flinar och ur munnen hänger en liten liten mus....ja oh well det är väl rätt naturligt men det känns litegrann i hjärtat det med...(ja hedström, det är sant.) sen på hemvägen gick jag genom vår fina hembygdsgård och hälsade lite på fåren!


Så en beskärd del av djurliv har det varit idag, med all härlighet som hör därtill!
Nu blir det pizza & filmkväll med anna och fredrik!

What a mess

Spontan som jag är (haha) så har jag satt igång med att måla om fondväggen i köket. Tapeten satt där när vi flyttade in och är väl inte hemsk direkt, men change is always good. Så jag köpte en färg som var ljusljusgrå ja nästan lite åt det beiga hållet....men när jag målade blev resultatet inte riktigt som jag trodde, mörkare såklart så nu känns det som jag har målat väggen med cement....hoppas det blir ljusare när det torkat..annars blir det en ny färg imorgon!
W är på väg hem från gbg och ikväll blir det sushi! YumYum. Suzie ringde också och bjöd in oss till lite vin och ölkväll men vi får se hur det blir med den saken, måste måla väggen en gång till och måste upp tidigt imorrn för att plugga lite, sen när wille har jobbat nåra timmar beger vi oss till örebro en sväng. Snart är det TOMT PÅ KONTOT! ;D



Pluggmys

Udda o jag har pluggat liitegrann (bara lite) i soffan en stund. Sött så sött.




Sen somnade vi båda två. Plugga är verkligen min grej.

Douchebag!

Så då var dom två lediga dagarna slut da....fast jag ska väl inte klaga. Skolan är för mig sammanlagt 9h i veckan såå...ja sen självklart sitter jag ju i 8h varje dag när jag inte är i skolan o pluggar...;)
Men har iaf hunnit med en massa känns det som under två dagar, men mest sånadär "måsten"..typ städa, tvätta osv. Nu är jag all alone här hemma bortsett från två hårbollar. Wille har liftat med mamma o pappa ner till gbg där han imorrn ska göra sista intagningstesten inför polishögskolan...tummarna ska hållas hårt imorrn och på fredag! Inte för att jag längtar efter att bli särbo men för att det vore kul för hans skull såklart om han får sysselsätta sig med det han vill göra! Idag har det vart skitväder verkligen och det blev inte många knop gjorda utanför dörren men nu på kvällen har jag iaf varit på 24-årskalas hos maria, sen tog jag en snabb visit hos anna och william innan jag for hemåt höla igen. William var så fin i sin nya "frisyr" :)

Det slog mig förut att jag festade i helgen utan att äta chips o grejer, inte för att jag äter chips konstant annars men när det vankas öl vankas det oftast chips också, så det här halvåret utan kommer nog gå galant :)

Tove tipsade mig om "Singelmammor" som går på måndagar i ettan, så jag kollade på alla avsnitt som gått hittills förut på svt.se och det var väldigt intressant. Det borde ni se! Sen kollade jag på The Hills igår och allvarligt talat, nog för att man har stött på många psykon till killar i sitt lååånga liv men skulle jag behöva ha denna
idiot i min omgivning skulle jag fan hellre skjuta mig själv för att överdriva en smula.
Att hans familj inte tar ut skilsmässa är för mig ett mysterium.
Nu ska jag ta en kopp te sen är det lite plugg och sen söööömn.

Lycka till imorrn babe!


och det enda jag riktigt hör nuförtiden är en vind som blåser genom staden

Sådärja nu har man återhämtat sig efter helgen. Jag hade otroligt roligt! :D
Men nu är det vardag igen och skolan gör sig påmind..."ledig" idag och imorrn, men ska självklart läsa en massa, det vore ju konstigt annars.
På agendan idag...förutom plugg dåra:

#Städa bort kaoset som skapats på typ 2 dagar trots att ingen har vart hemma?
#Hälsa på min kommande praktikplats
#Köpa födelsedagspresent till Maria
#Köpa köksmöbler!
#Baka saffransskorpor till mamma (om tid infinnes vill säga)
#Kanske tvinga med Tove på en såndär härlig promenad vi tog igår! :)

Jag vet ingen annan som har ett sånt händelserikt och spännande liv som jag har!
Apropå det. Igårkväll vid typ...halv elva kanske fick jag ett sms där någon okänd frågade mig om jag känner nån malin mattsson i kristinehamn? Jag skickade till 118118 för att se vad det var för typ som ville veta och fick upp: Bondpä Lars Benny Mattias Emilsson....ifrån Malung!? I'm sorry WHO?!
Jag svarade: Nej det gör jag inte och jag känner inte dig heller. Då fick jag tillbaks: Okej. Hur gammal är du förresten?

Men va fan blir det?!
Inte nog med att man blir trakasserad av Tele2 försäljare på universitetet, nu blir man även trakasserad av Bondpä (?!) på mobilen. Enough!