När verkligheten vägrar ge sig av

Jag funderar på fullaste allvar att göra en reality tv-show av min alltid så händelserika tillvaro,fylld av intriger och drama. Eller vänta, den såpan finns ju redan. The Hills. Jag kan inte sluta titta. Och jag kan faktiskt inte låta bli att bli förbannat sugen på att dra till USA, flytta in i en villa i Hollywood och se glassig ut dagarna i ända. Men verkligheten slår tillbaks med en tvåa i Krillehöla, studielån och kompisar som redan bor kollektivt i Oslo eller på andra gemytliga ställen. Va fan hände?!
image414

It's all about the weather

Jag tror minsann mina vädergudar har besvarat mina böner om värme och strålande solsken :)
Härlig dag har det varit, tentan gick bra och sen blev det frukost på stan med Mia, och ett varv på stan innan Anna dök upp och så blev det lunch för henne, smoothie för Mia och en underbar ice chai för mig..sen ytterligare nåra varv på stan för mig och hedströmmen som var så söt och inhandlade presenter till mig i form av ett linne som jag trånat efter och jag fick visst nåra örhängen på köpet! ;D För att inte tala om den underbara glassen. Mycket uppskattat :)

Väl hemma så har jag hunnit städa, laga pasta paella (mm mmm) och gått spåret medan sambo sprang spåret...fystestet på polishögskolan närmar sig.
Imorn ska jag jobba ett par timmar sen blir det en eftermiddags/kvällsstund med Maria, promenad, donken och film. Det är inte så tufft att vara kontaktperson!
Nu ska jag se på Greys Anatomy snart, men jag har faktiskt tröttnat lite på det om jag ska vara ärlig. Men det får väl gå. Jag gillar dom här små liven bättre :P


William och jag busar lite smått
 

Uddabudda hjälper mig att plugga lite..i sängen



Estella är usel på kurragömma



Jag vet att Håkan gillar ankare ;)



Söt klänning inhandlades idag!



Epidemi av snusk

Jag har just utrotat en generation av snuskiga äckel mjölbaggar som så fint hade slagit sig till ro bland alla mina mjöl, gryn och kornpåsar. Jag hatarsmåkryp. Och just nu känns det som det kryper över hela mig. Jag mördade dem genom att spraya kitchenspray på dem, och nej jag har inte dåligt samvete trots den grymma död de fick till mötesimage407.
 Jag är ju en periodare när det gäller bakning. Jag älskar att greja i köket men ibland mer och ibland mindre, oavsett så har jag ju liksom samlat på mig en hel del olika sorters mjöl och diverse baktillbehör...men jag inser nu efter att i ren äckelångest slängt majoriteten av grejerna att man kanske ska försöka införskaffa lufttäta behållare istället för att ha kvar påsarna. Uuuäääh. Tänk om det hade varit en spindelkoloni, då hade jag inte suttit här nu kan jag lova. Men det positiva är ju att det är väldigt snyggt och prydligt i skåpen nu iallafall. Allt för att slippa plugga.

Mamsen ringde och erbjöd mig att jobba torsdag+fredag på dagis och det tackar man inte nej till känner jag. Det är inte så jobbigt att jobba på dagis när solen skiner o man är ute hela dagen. Sen måste jag faktiskt trots tidigare mjölbaggsinvasion baka hela helgen för hoppsan, på måndag fyller jag visst år!
 
image408

Men nu jävlar ska jag ta o läsa igenom studierna en gång till. Sen en promenad bort till mamma och sno åt mig receptet på bröd som hon hade bakat häromdagen. Mjölbaggarna gav mig ett sug på att baka. Konstigt nog.

Here we go, kick som ass!

image406


Måndag, my favourite day of the week. Kanske inte, men det är något med måndagar som får en att känna en viss spark i röven för att uttrycka mig tydligt. Man vill liksom bara komma igång och slutföra det man har att göra under veckan. För min egen del så gäller det att fixa klart skolarbete idag och imorrn och onsdag. Sen är det bara opponeringsseminariet kvar and then...summer-löv. Iaf fram till 1 juli när jag ska bli en arbetande kvinna för en kort period. Tur att jag har en givmild sambo som gav mig en räkningsfri månad då snål-CSN bara klämmer fram dryga 5000 i maj.

Helgen var väldigt lyckad och jag tror brudparet är nöjda och belåtna. Jag lämnade aldrig stattshotellet i lördags, då vi bokade hotellrum och sov kvar. Det kändes mycket mysko o sova på statt. Men det gick bra det med. ;D

Jag har även kartlagt kära Håkan litegrann och upptäckte att han spelar på Gröna Lund den fredagen vi kommer till sthlm, med andra ord dagen innan Where the action is, och självklart kommer vi att närvara så Håkan inte känner sig övergiven. Sen blir det Putte i Parken därnäst. Lyckan är total.

Nu gäller det bara för sommaren att komma igång med värmen ordentligt för det här fesljumna vädret håller inte.  Fram med det nu för guds skull!

Idag kommer Hedström hit så vi kan kolla lite sovmöjligheter i Sthlm, hon kanske även blir tvingad att gå på en powerwalk, det kan bli så när man titulerar sig själv som ens personliga dietist...;)


Känslostormar

Bröllopet var väldigt väldigt fint, och när solosångaren i kyrkan drog igång med Av längtan till dig så trodde jag att jag skulle bryta samman i en flod av tårar men mitt frenetiska tuggumituggande höll mig i schack och jag överlevde. Hur Anna lyckades hålla sig själv från att gråta är för mig ett mysterium. Dom var otroligt fina iaf bägge två, som synes nedan. Middagen var trevlig och många fina tal hölls. Idag kan det nog bli snäppet vildare har jag en känsla av när alla intar Harrys för bröllopsfest natten lång! Ska snart låta pappsen köra mig till Anna och Jesper för lite skumpa innan vi drar igång :D


I nöd och lust?

Idag vankas det bröllop! Ska bli supertrevligt. Och känner jag mig själv rätt, och eftersom jag grinar till allt så blir det till att ta med sig ett packe näsdukar. Solen skänker oss även lite värme, det kan ju aldrig vara fel. Hade det varit min bröllopsdag hade det garanterat regnat. Men nu är ju inte jag den som är giftastypen så den dagen behöver jag nog inte bekymra mig över.
Det är så många som är hysteriska över det här med stora bröllop och allt som ska höra där till. Not me,jag ser inte charmen i det hela.
Det kanske är något man växer i?

image401

Idag äre onsdag ja..

Nu är jag nyslingad och topparna klippta och det känns äntligen som ett hår igen!
Jag har idag gjort sista dagen på denna löjligt korta VFU och har fått söta teckningar från sexåringar som har stora gluggar i framkäken & som skriver sina namn bakvänt....det har kramats och kramats och imorse fick jag även en komplimang från en nioåring som tyckte att jag var "fin"...det sades i ren ångest och han försvann snabbt ut från klassrummet...men med lite småfniss på vägen. SöttSöttSött. Sedan tackades jag även av personalen med en fin blomma, det kändes uppskattat. Själv bjöd jag småglinen på mini kexchoklad ute i skogen. DET var uppskattat. ;D Men fröknarna åt mest.

Enough om det.
Ikväll är sambo på sin andra svensexa denna vecka, idag för stefan som gifter sig på fredag och duktig som han är ibland har han tillverkat en squashsoppa till mig med färskt bröd som jag tänkte avnjuta framför tv:n alldeles snaaart.

Mitt liv är bland det mest ospännande som finns just nu därav de här glammiga och flashiga inläggen som sker av ren automatik. En av-knapp kanske?

Imorrn ska jag skriva klart mitt fördjupningsarbete sen är det inte mycket kvar av mitt första år på universitetet.
Det ska firas när det är överstökat kan jag lova.
Mia & Fredrik har iaf lovat mig öl i en park.
image400


Visst?


Seriously?

Igår när jag och mamsen åkte hem från Kstad och lite hysteriskt klänningshoppande, så hamnade vi mitt i ett snökaos och 1 plusgrad. Men allvarligt?! Vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta, men vi bestämde oss för att skratta snön rakt i ansiktet. Inombords tror jag vi grät båda två.

Jag var duktig o skrev på mitt arbete på eftermiddan och nu är det snart klart...tacka gud för det. Eller jag kan ju tacka mig själv först o främst.
W var på svensexa för sin bror igår och jag och min väldigt förkylda och trötta kropp intog en soffposition med godisskålen i högsta hugg, jag fick även ett oväntat men trevligt spontanbesök av tovsan. Vi låg utslagna i varsin soffa och kollade på specialavsnittet av CSI.
Den här helgen har inte känts som helg.

Idag måste jag, trots att det känns som jag har feber, ta mig till kstad - igen, för att jag o mia ska studera lite till. Det är precis så som jag vill spendera min söndag. Eller inte.

Jag har för övrigt hostat hela natten så huvudvärken har gett sig till känna och en viss ansträngd bröstkorg finns också.
Tre dagar kvar på praktiken,  jag har nedräkning även om jag trivs men jag vill fan bara vara ledig.

image399


Det råder kaos

Det kryper i mig av olust! Jag orkar inte med ett fördjupningsarbete, mer arbeten därtill, jag orkar inte ha dåligt med pengar, jag orkar inte va äckelförkyld som jag blev helt plötsligt (barnbaciller - works everytime) and so on.
Gnällspiken is back! Till råga på allt är det skitkallt ute.
Men ett plus i kanten är att vårt paket från ASOS kom idag med min klänning till bröllopet nästa helg, mitt linne och en oerhört sockersöt tubtopp. Mister krängde hem ett par pjucks, en scarf...och ja det var väl allt tror jag.
Klänningen var inte riktigt den milda gula färgen som jag förväntade mig utan lutar mer åt ett svagt limegrönt håll vilket i och för sig passar bra då jag har hört rykten om limegrönt tema på bröllopsfesten dagen efter...så då kan jag ha den då istället för själva bröllopet och starta en jakt på ännu en klänning. Jag kan väl dock inte påstå att jag jublar för jag har inte tiiiiiiiiiiiiiiiiiiid!

image396image397image398

Nej motivationen är inte på topp. Men som jag förstått det är det ganska många i min omgivning som andas ungefär lika mycket motivation som jag så man kanske ska trösta sig med att man inte är ensam. Fast va fan.
Om jag ändå ska fortsätta va en surkart så kan jag även informera att jag skulle få ta min brors I-Mac till låns...för en längre tid in i framtiden. Men ärligt talat. Mac kanske är skitsnygg att titta på men jag fattar tamejfan ingenting. Den vill inte göra det JAG vill göra nångång. Jag tycker det fattas knappar som jag är van vid och inte fan orkar man sitta o leta efter funktioner man annars tar för givet? Jag är förvisso inte bra på datorer. Alls. Men lite flyt kan man väl ha eller? Så tack men nej tack, jag tror jag passar I-Macen och återgår till min crappy dator, den gör iaf oftast som jag vill.

Imorrn är det fredag.
Hit me.


Inatt finns ingen väg tillbaks

Igår påbörjade jag min andra VFU - eller praktik i folkmun. Den här gången valde jag att vara i en förskoleklass istället för förskola...förskoleklass är för er som inte är insatta i barnavärlden lekis. Men det uttrycket får man inte använda längre...inte heller dagis. Iallafall så är det so far so good och jag trivs bra med både barn och personal. Idag var vi på konsert på Christinateatern, det var musikskolan som stod för underhållningen och jag vet inte vad det är med mig men den dagen jag får egna barn och ska gå på typ uppvisningar och avslutningar så kommer jag böla frenetiskt. Hur kan man bli gråtfärdig av en galen trumshow?! Jag får gåshud av allt som imponerar mig. Tjejen och killarna som körde sina trumgrejer var helt otroliga. Jag har även vunnit över ett barn i "barnbiljard", och känner mig väldigt stolt. Imorrn står skogen på schemat och jag ska hålla i en liten lek/samling...spännande spännande.

Det är så jävla mycket nu inför "sommarlovet"...arbeten till höger o vänster, nästa helg ska vi på bröllop..har lyckats boka en frisörtid idag..sen ska vi på bröllop igen 7 juni...och däremellan ska jag göra klart arbetena och ha fixat VFU:n och uppgiften som kom med den, sen har jag även en kontaktpersonstjänst att underhålla. Svårt att hitta balans känner jag.

Nej'ru en semester kommer sitta finfint!

Jag lämnade tv:n i två minuter och vad tittar sambo på nu? Frusna män söker kärlek. Herregud det är så jag kan krypa ur mitt eget skinn. Det finns inga värre skitsåpor än alla dessa bönder o frusna karlar som inte kan dejta på ett normalt sätt som alla andra. Tacka vet jag The hills som jag är grovt beroende av.
Till helgen hoppas jag kunna krypa ihop med Tove o Helen som jag känner att jag har försummat ett tag nu...hoppas att ni inte hatar mig riktigt än.
image395


Jag vaknade en morgon, från en dröm jag hade
jag drömde att jag kunde sjunga, men det kan jag inte

Jag gick ut en kväll
för att känna lukten av våren
För jag trodde att jag kunde känna igen
men det kan jag inte

Universum är ett monster
men det har sparat dig och mig
Och jag gör vad som helst för att få ditt liv att verka bättre

Ibland är en lögn det finaste man har.
- Allas vår Håkan Hellström

Familystyle

Uppe med tuppen som alltid....
Hade en heldag med familjen igår, storbror är på hemmaplan innan han och kompisar drar till koster en vecka på måndag...jag har ångest så avundsjuk är jag. Blir nog inge koster för mig i år..iaf inte med familjen. Oh well. Jag hoppas jag överlever.
Iågr handlade jag o mamma lite blommor till balkongen och försökte pimpa upp den så gott det gick, den är ju så ful och sliten i sig så det är inte det lättaste uppdraget. Lite trall på så får det duga sen. Sen var det besök hos mormor och morfar då Gustav hade fått uppgiften att göra rent deras tak....roligare uppgifter i livet finns det ju men han fick sig iaf en bränna på köpet. Sen var det grillkväll för hela slanten. Mm Mmm mm!



Nu ska jag göra mig klar för att njuta av sista dagen av värmen på ett tag om man ska lita på väderleksfolket.
Jag tror bestämt att storebror har bakat bröd nu morgonen så en frukost där lockar lite smått!
Have a nice day folks!

Jag är kär i en ängel..

Jag har tänkt att jag ska hänga med Håkan hela sommaren. Vart jag än går så ska han få följa med. Det kan bara bli bra dagar med Håkan. 'För sent för edelweiss' är min crush helt klart.  Och jag tror minsann det får bli arvika så håkan o jag kan umgås ännu lite mer. Och trots töntnamnet "Putte i Parken" så ska jag även joina honom i Karlskoga. Sommar i kombination med öl, grillkvällar och Håkan är trots allt en oslagbar kombi.
Vettigare än så blir det inte.
Tack å Hej

image385
 
image386
 
image387

Ge Mig

Struktur
Jag behöver struktur.
Nu!
Skoltrött
Sommarlov
Semester
Socialisera
NuNuNuNUUU

Bootcamp!

Idag är sista dagen som soffpotatis. I och för sig startar ju mitt "nya" liv varje måndag men den här veckan har jag garderat mig ordentligt! Eftersom jag äntligen har bekräftat för mig själv att jag inte är nån gymperson så har min snälla sambo gjort ett träningsschema åt mig att utföra här hemma med hjälp av diverse redskap. Och det ska utföras under sträng bevakning varje dag. Plus promenad beroende på hur tån mår. Men så lite ursäkter som möjligt tack Emma! Vi har storhandlat idag, så mycket keso och frukt och annat namnam blire. Huvudsaken är att det blir mindre gotterier. Hedström har lovat att peppa mig. Så för guds skull anna PEEEPPPA!

Trots att jag har vart ute de 3 senaste helgerna och att jag strängt sa nej till utgång igår när Wille började småtjata på mig...så slutade det såklart i en ganska rejäl utekväll. Ändå. Jag har ingen karaktär i nåt ämne! Nu hade vi visserligen väldigt roligt men nu får det banne mig vara bra. Ska köra hårt fram till bröllopet i slutet av månaden.
Singstar fick iallafall min oskuld igår och sjunga det kan jag verkligen inte. Men det var kul ändå!
Idag är kroppen något seg och svag, och den ska få motta sitt sista fetmat intag på ett tag nu. Jag hoppas på en kalorichock.
Vi började dagen med att inhandla baguetter och grillad kyckling och lite röror...som vi käkade i solen. Yum Yum.

För övrigt denna vecka står jobb på schemat och det passar bra för jag kommer inte ha nåra pengar att leva på denna sommar känns det som. Tur att jag har en givmild sambo...och en mammapappabank.
Jobb och skola. Det är nog vad jag ska satsa på ett tag framöver. Det är behövligt i båda aspekter.
Sen om det är roligt det är en annan femma!
image383 från det ena till det andra.image384

Babyboom

Idag har vi inhandlat lite bebiskläder till min kusin som ska ha en liten Valentina i juli. Eftersom pappan är sydamerikansk och dom bor i USA, så tänkte jag att det svenska arvet måste ju få en plats också, så därav det lite patriotiska valet:

image381

Sen blev det en liten present till Tobbe och Jennys nyfödda lilla dotter Elvira
image382

Bebiskläder kan man ju aldrig få nog av, så det blir nog mer shopping innan moster åker tillbaks!

Boda Borg tar över mitt samboliv

image380
Idag skulle jag och W åka till vårbo och hälsa på hans pappa, och ta en lång härlig skogspromenad med Albert. Men klockan sju imorse väcktes vi av ett samtal från boda där det var sjuk personal, och W som är personalansvarig skulle hitta en ersättare. Det slutade med att han fick åka o jobba själv, och det var inte riktigt vad nån av oss hade tänkt oss direkt. Allra minst jag som tänkte att äntligen en hel dag! Eftersom min kära sambo jobbar en hel del nu när Boda har högsäsong...men icke.
Så småbitter som jag blev så har jag i ren protest storstädat, duschat och nu ska jag invänta att W får en avbytare till eftermiddagen så får vi se om det blir vårbo eller kanske 1:maj fika hos mamsen o papsen. Min moster kom från USA i söndags så det kan ju vara trevligt att umgås lite med dom också..

Igår träffade vi Anna o Jesper en sväng för att se lite majbrasa i kga, sen en kvällsmiddag på colloseo, som tamejfan var det värsta jag har ätit. Nu är jag förvisso lite fin i kanten när det gäller mat och restauranger, men allvarligt talat. Servitrisen gick runt o sa till varenda bord att kocken var skitförbannad inne i köket, och ursäktade allting, hon gav mig och Anna fel mat, som hon först sa att det var kockens fel sen kom hon på att hon själv hade gjort felet, tillslut fick vi rätt mat iaf och det smakade skit. Betala 8 spänn för kranvatten fick vi även göra. Så jag är ledsen men det var nog sista besöket på det haket.

Imorrn blir det Kga besök igen, så Anna H får se hur Anna S bor i sitt nya hus! Ska bli trevligt. Anna, du bakar väl nu en massa kakor tills vi kommer? Inte? ;D
Jag fixar det ska du se.