Helt sjukt

Med detta inlägg kommer jag med största sannolikhet sätta punkt för fler blogginlägg på ett tag, mestadels för allt jag nånsin skriver om är sjukdomar o jag är så jävla less! Junie började kräkas igår morse tidigt, och det har inte gett sig än, ett och ett halvt dygn senare. Några uppehåll på ett par timmar, sådär lagom så man verkligen tror att "äntligen nu är det över", så har hon börjat igen. Hon har varit slö o luktat som en hel fabrik med ammoniak så imorse ringde jag 1177 som tyckte vi skulle låta nån titta på henne, så in till akuten i Karlstad. Efter diverse prover där och prat med en bra kvinnlig barnläkare åkte vi hem igen för att fortsätta kampen. Hennes värden osv såg okej ut så det var bara att fortsätta med vätskeersättningen var femte minut. Och där är vi kvar än. Hon höll upp kräkningarna mellan 11.30-20 ca, och vi passade på att duscha henne och så fick hon äntligen dricka lite mer vatten än tidigare - hon har varit helt förstörd över att inte få hälla i sig. Men då fick hon upp det en stund senare såklart och där rök hoppet än en gång om att hon var "klar". Jag vill typ skrika och gråta på en o samma gång. Jävla mardröm är vad det känns som. Nu väntar jag såklart med "spänning" på min tur! :( Så nog med sånahär skitinlägg så hörs vi till sommarn om jag inte får tummen ur innan!


Pösk

Junie har gjort en sån söt kyckling på förskolan....misstänker ett samarbete med en fröken men oavsett, den är ju görgöllig! Själv gjorde jag en fantastisk äggkopp igår, man är ju nästan proffs med tanke på hur sjukt mycket ägg vi äter i denna lilla familj! Idag fick jag gå in o hämta hem en febrig Junie - är så galet trött på dessa VABdagar!! Feber o förkylning....Bara inväntar magsjukan med som verkar härja lite smått då en del har så jävla, ursäkta språket, bråttom tillbaka till dagis och jobb, det vore ju synd om barn och syskon hinner bli smittfria först! Hoppas denna feber blir kortvarig så vi kan ha en frisk påskhelg! Jumpan blir hemma med sin käre far imorrn och jag ska jobba hela dan men sen är vi lediga allihop i dagarna fyra!:) storebror kommer hem på fredag med och det ser vi fram emot!


Våren var är du?

Svisch......!!! Hörde ni helgen som bara rusade förbi?! Den går som vanligt olagligt fort. Vår helg bestod av barnmässan, IKEA och hemmahäng. Idag började jag dagen med en långpromenad med Sara & vovvarna, väldigt skönt och fint väder även om våren lyser starkt med sin frånvaro. Bäst för sommaren att den levererar värme och sol i år! Har lite inplanerat under kommande tid iaf så det känns kul! Ullared, utgång med kollegor, möhippa för Anna, ett dygn på koster och slutligen bröllop i maj! Längtar efter att få göra i ordning på altanen, och så ska vi bygga trädäck på framsidan, och det tror jag blir skitbra. Vi måste fixa en uppsättning utemöbler till sen kan man väl förhoppningsvis njuta av frukostar på altanen och kvällsgrillningar på framsidan! Men först o främst måste ju våren komma. Den som väntar på nåt gott....


Igen o igen o igen

Kan ni tänka er att det är söndag nu igen? Det var ett jäkla spring på den dagen. Vi har varit effektiva än sålänge och tagit en rask promenad hela lilla familjen runt ringleden. Det är inte en självklar grej det här med att ta med lillstumpan med sig på långpromenad för hon tycker oftast att det är dötrist att sitta still, men imorse passade vi på när hon börjar bli lite småtrött samt att vi tog den nya vagnen så fick hon sitta vänd från oss och spana på trafiken osv så det gick bra, först när vi närmade oss maxi började hennes tålamod tryta. Väl hemma rullade jag köttbullar medan de andra två lekte på övervåningen, men finns det nåt värre än att se fram emot hemmagjorda köttbullar och så smakar de ingenting?! Snacka om att anstränga sig i onödan. Resten av dagen blir lugn med hemmahäng. Vi var i väg till Karlstad igår då Wille glömt sin jacka med plånbok på jobbet (hur glömmer man sin jacka?!) och då skulle vi även passa på att kika efter en ny sovrumstv alternativt en i-pad. Det blev inget av dessa men däremot förlängde jag mitt abonnemang och kom hem med en i-phone 5. Än så länge har jag inte fört över nåt från den gamla för jag fattar noll av sånt där, hoppas Wille fattar lite mer och kan hjälpa mig senare idag! Vi shoppade lite annat smått och gott, åt lunch på Max (Wille har "ätardag" på lördagar: tjoho) och i sin helhet var det en väldigt bra lördag! Var trött på att sitta hemma efter vab-veckan. Junie har fortfarande lite förhöjd temp men nu bestämmer jag att det är tänderna som stör och det är inget annat fel och igår levde hon rövare på Bergvik så hängig var hon inte! Kommande vecka känns bra, slutar tidigt mån (fast sen har vi som alltid kvällsplanering) tis och fredag. Onsdag stänger jag och torsdag slutar jag fyra! Wille är i Sthlm tis-ons så då får vi klara oss själva jag och mina tjejer här hemma, tvåbenta som fyrbenta. För övrigt har vi inget inplanerat under veckan. Men nu först gäller det att slappa sig genom resten av denna dag!


#Fredagärveckansbästadag;)

God förmiddag fredag. Solen skiner och istiden är tillbaka...Vård av barn fortsätter och lillgrisen har nu haft feber sen i tisdags men fortfarande inte mycket. Nu ligger jag och velar om jag ska ringa 1177 o se vad dom tror om urinvägsinfektion. Alltid är det nåt och gärna när det är helg! Men inget lite fredagsmys och ett glas vin råder bot på....För mammans del vill säga! Helgen är oplanerad, är det feberfritt vill jag åka hemifrån o göra nåt kul! Nästa helg är det barnmässan såg jag, det får vi väl iaf ta oss iväg på. Vad ska ni göra för spännande i helgen? Vi fick ett snabbt besök av Anna imorse och hon spenderade nyligen en vecka i New York, och vi blev somvanligt väldigt bortskämda! Junie fick två tröjor från Baby Gap och jag fick bodyspray, trosor, läppglans och sminkborttagning från Victorias Secret! En fredag kan ju inte börja mycket bättre än så! Till eftermiddagskaffet tittar kanske morfarn in en sväng så Junie får lite ny energi, mamman är sådär kul efter ett par dagar!


Att underhålla ett barn

Det är segt att Vabba just nu tycker jag. Hon har runt 38 i feber på förmiddagen men både igår och idag så har den gått ner efter lunch och även om hon är väldigt gnällig så är hon ju ändå pigg och det märks att hon blir uttråkad. Vi har läst böcker, sjungit, jagat varandra runt köksön ett par varv, ritat i ungefär tio sekunder och tittat på tv. Jag är väl medveten om att man inte måste underhålla ett barn hela tiden och i vanliga fall behövs det inte men just idag har det varit både idétorka och "hänga-mamma-i-brallan". Hur underhåller man en 16-måndaders när dom bäst behöver det?! Hej jag är förskollärare OCH mamma men idag tog inspirationen slut innan jag ens hann gå upp ur sängen. Inatt var jag dessutom ute och gick barfota i nyfallen snö, det ni! Jag som är den mest lättväckta människan på planeten vaknar av att våran grind står och slår i blåsten ute, Wille hade glömt att låsa den och det är nästan dödsstraff på det! Så i ren förbannelse tassade jag ner och ut i morgonrock och barfota och låste grindjäveln! 01.30 var klockan. Piip! Så nu lyckades jag powernappa i ca 5 min bredvid mini. Hade gärna sovit 45 min till men icke. Ska försöka ta mig till bibblan sen och låna lite nya böcker till Junie så vi har nåt nytt imorrn. På fredag får hon vara frisk punkt slut!


Febrig tisdag

Jag råkade säga högt igår till mina kollegor att det ute skulle bli nån vabbdag eller sjukdag i mars, och så en liten high five på det.....Tji fick jag för att jag sa så och idag vabbar jag! Junie har feber, men är inte förkyld (ÄN) och inget annat så jag misstänker väl för hundrafemtielfte gången att det är tänderna som spökar. Hon har ett helt gäng kindtänder som syns lite varstans. Men det kan ju vara en förkylning eller nåt annat spännande på gång då hon som sagt varit väldigt trött o gnällig i helgen. Blir hemma imorrn med så får vi se sen. Hur gör ni om era är hemma med "bara" lite feber, går ni ut och tar lite luft? Jag var på väg ut imorse en sväng för SÅ dålig är hon inte även om det märks att hon inte är helt fräsch. Men dels får jag dåligt samvete om vi skulle stöta på nån från förskolan....och dels kändes det lite taskigt att ösa på henne massa kläder osv. Men frisk luft skadar ju aldrig så jag vet inte...hur gör ni?! Min rara mami skulle ha hämtat stumpan idag om hon varit på förskolan, men istället kommer hon hit en sväng och roar barnet medan jag ska få undan lite tvätt och dammsuga övervåningen och gärna mer därtill om jag hinner. Junie tillät inte att jag gick mer än en halv meter ifrån henne varken igår eller idag så det har varit lite svårt att få tummen ur. Wille har inlett sitt "nya liv" så han tränar numera 6 dagar i veckan och är sådär tråkig så han aldrig vill äta en godisbit knappt ens på lördagar....Det är ju bara positivt såklart men jag har lite svårare med den disciplinen! Rör på mig mer iaf även om det bara blir 30 min vissa dagar o ibland mer. Dags att powernappa! Man får ju passa på när man ändå är hemma...


Vill vill vill!

Åh va mycket det är man vill hinna med hela tiden! Och ha råd med! Just nu överst på Vill ha-listan står en utlandsresa, och det är ju inte gratis. Sen vill man ju att vår trapprenovering nån gång ska röra sig framåt för nu har den stått still i all evighet men vi har helt enkelt prioriterat att bara vara med varandra på helgerna istället och det är ju såklart inte fel! Att man som vanligt vill ha en helt ny vår&sommargarderob är ju ingen nyhet. Sen vill jag väldigt gärna åka till Ullared faktiskt och kika lite inför våren o sommaren, mest för den lilla damen i hushållet men även lite prylar till hemmet. Behöver byta ut handdukar, påslakan, kökshanddukar, dricksglas osv! Och fast man tror att han skojar så har min käre far gått med på att åka till Ullared med mamma o mig, så om allt går som det ska kanske det blir en trip redan nu i april, hurra! Det är alltid kul att ha något att se fram emot. Det blev ingen tur till mariebergsskogen idag, det var så jäkla kallt igår när vi var ute i skärgårn att vi bestämde oss för att inte åka då det är ytterligare nån minus idag och som vanligt när det är sol så blåser det storm. Junie har verkat ovanligt trött och lite gnällig både igår och idag, hon har somnat till så fort vi satt oss i bilen och på helt fel tider. Nu har hon snart sovit middag i TRE timmar och det var längesen hon sov så länge men jag vill inte väcka henne för uppenbarligen behöver hon det. Medan hon har sovit har Wille dammtorkat övervåningen och jag rensade kyl och frys. Innan lunchen storhandlade vi så resten av dagen blir rätt lugn, ska laga middag i form av kycklinggryta och tvinga mig själv till ett pass på crosstrainern....Tur man har lite greys anatomy att ta igen! :)


God morgon lördag!

Sitter vid ett frukostbord som ser ut som ett slagfält, det blir så när man har en Junie! Allt ska smakas och tuggas på, och tycker hon inte om ja då kommer det ut men det ska ändå smakas på igen efter ett tag osv! Wille tog precis upp lilla kladdfia och skulle ge henne ett bad då hon var "infilad" med fil, ägg, smörgås & diverse annat. Nu gråter hon sådär vackert uppifrån för bada är ju inte hennes grej nowadays! Vi funderar på vad vi ska göra i helgen...Det lutar åt lugn dag hemma, med en promenad ute i skärgårn. Imprrn ska solen stråla så då blir det nog ett par timmar i Mariebergsskogen. Gäller att passa på nu när Junie älskar att vara ute i det fria! Hoppas ni får en fin lördag! Hejsvejs


Blogg-skit-punkt-jäkla-se

Jag bloggade igår bara så ni vet. Men det försvann visst in i tomma intet. Som vi alla blogg.se:are redan vet så är det sjukt omotiverande. Men å andra sidan har jag liksom vanligt inget spännande att rapportera så det kvittar väl antar jag. Just för stunden är jag lite misspepp. Tycker att tiden går för fort, dygnet har för få timmar, lönen är för tunn och jag är lagom trött på slask. Jag skulle vilja ligga i en solstol (notera att autocorrect ville ändra solstol till domstol: inte riktigt vad jag vill...) Jag sitter dessutom och småklunkar "äppelsinjuice" för att få lite socker i mig, då jag försöker hålla mig från för mycket onyttigheter på vardagarna ja till och med helgerna. Men allt jag vill just nu är att hetsäta en stor chokladkaka. Meeeen skam den som ger sig. Har gått ringleden runt ikväll med en arbetskompis och jag önskar jag var en "joggare", det känns som det skulle ge mer. Känner mig konstant uppblåst och lönnfet. Och nej, jag är inte gravid. Sådäså. Jag längtar efter helg men samtidigt som jag i helgen skulle vilja slappa o inte göra nåt vettigt så har jag en längtan efter att vara lite effektiv här hemma. Känns som vi alltid har nåt hängande efter oss och det stör mig, samtidigt som jag medvetet väljer bort t.ex renovering av trapp osv då jag hellre vill att Wille ska umgås med mig och junie när helgen äntligen kommer. Wille tycker vi ska åka till lek&bus igen i helgen....Vi får väl se hur det blir med den saken. Känns som det är ett enda stort bacillhav. Jag vägrar ha sjukt barn i mars och jag vägrar bli sjuk själv. Vår kära dotter välte vår sovrums-tv häromdagen, och den brutala sanningen är att den lilla snegla tvn var vår räddning på mornarna när hon satt o kollade på Bolibompa ....Nu har vi inte den kvar för den stendog i Junies hårdhänta handlag. Så det kan ju bli ett besök till mediamarkt med.....! Nej nu får jag ge mig med alla positiva skriverier innan ni kräks. Dagens "aha moment" var när jag än en gång i livet insåg att fullkornspasta INTE är gott. Tänk på det! Häpp!


Hej fredag...

Hejhej, här händer det inte så mycket märker jag...och ni med säkert. Idag har jag börjat jobba 80% och kommer så göra resten av året. Det känns väldigt rätt må ni tro. Har just avnjutit en bit lax med färsk sparris, zucchini och halloumi, och stackars Wille springer fram o tillbaka till pannrummet då det är hans vecka o sköta pannan och den har typ ballat ur så inatt fick han springa ner två ggr och nu på kvällen kom det larm igen....inte vad man är sugen på en fredagkväll så jag hoppas det ger sig nu. Är så trötta båda två så ögonen står i kors. Junie den lilla fisen sover sedan en dryg timme. Hon är spännande att ha o göra med just nu, testar allt och inget. Det märks att hon suger åt sig en hel del grejer på dagis som många andra barn pysslar med och sen när hon kommer hem tar hon ut hela registret! Det pekas och pratas, sjungs, skriker, testar att slå lite på mamma o pappa och skratta och invänta reaktion, pussas, ja osv det är en salig blandning! Hon härmar en otroligt mycket, står framför spegeln och verkligen för konversationer med sig själv, poserar och ler med huvudet på sned ungefär som hon själv tycker att hon är det sötaste som finns. Maten har hon blivit bättre med och smakar på i stort sett allt. Fisk går dock inte alls än. Men idag hade hon klämt i sig två rediga portioner kebabgryta på dagis och det gör mig väldigt glad att hon äter! För övrigt är hon inne i nån period där hon gröt plötsligt får nån slags panik när hon märker att hon ska duscha el bada, bara vi tar av henne naken så börjar hon grina och värst blir det när vi ska tvätta håret. Nån som känner igen sig? Det har inte hänt nåt speciellt vad jag vet som skulle fått henne att bli rädd. Har köpt en sån "skyddskrans" att ha på huvudet för att undvika vatten i ögat men den vägrar hon att ha såklart. Ungar är finurliga små saker! Helgen består av ett 3-års kalas för Willes ena brorson utöver det är det oplanerat och det känns skönt. Helgerna har verkligen blivit heliga och jag vill helst bara driva runt i pyjamas. Har varit "duktig" och rört på mig varje dag denna vecka, och Wille har köpt träningskort så vi får väl se hur länge vi håller i! God natt o hej