Idag är det som till synes väldigt växland...

img_6836 (MMS)

Idag är det som till synes väldigt växlande väder. Blåser halvt storm och sol/moln/regn omvartannat. Vi har promenerat och promenerat! Familjen Andrejenko/Emanuelsson kom även ut till ön och hängde med oss ett par timmar vilket var trevligt! Tyvärr har jag så galet ont i ryggen/svanken så snart känns det som jag kommer bli orörlig men det är väl det enda som är trist just nu. Imorrn ska solen stråla på förmiddagen så då blir det nog en härlig promenad till en badplats, man måste ju liksom bada i havet när man har chansen! Adios amigos!


Ser ni dasset? Inte rock n roll tycker jag!!

img_3654 (MMS)

Ser ni dasset? Inte rock n roll tycker jag!!


Själva huvudhuset, ägarna verkar vara här ...

img_1588 (MMS)

Själva huvudhuset, ägarna verkar vara här lite då och då.


Här bor vi. 10 kvm! Finns det hjärterum fi...

img_4183 (MMS)

Här bor vi. 10 kvm! Finns det hjärterum finns det stjärterum Känner mig liiite lurad dock, i annonsen stod det mulltoa i byggnad bredvid, dom glömde dock säga att mulltoan står i ett utedass. Dom som känner mig VET hur mycket jag avskyr utedass då jag har den värsta tänkbara spindelfobin samt andra äckliga insekter som älskar skithus! Så blä för det. Annars bra! Idag är det jättefint väder men resten av veckan ser sådär ut. Blir det för tråkigt packar vi väl hem oss, inget är hugget i sten! Men eftersom solen skiner så ska vi se om vi kanske går ut o käkar idag, gäller o passa på!


Frisk luft gör en trött! Godnatt från Koster.

img_8834 (MMS)

Frisk luft gör en trött! Godnatt från Koster.


Wii! Vi har doppat fötterna och benen och ...

img_6526 (MMS)

Wii! Vi har doppat fötterna och benen och så kallt var det inte så imorrn ska det badas!


Frisk luft gör en trött! Godnatt från Koster.

img_8834 (MMS)

Frisk luft gör en trött! Godnatt från Koster.


Wii! Vi har doppat fötterna och benen och ...

img_6526 (MMS)

Wii! Vi har doppat fötterna och benen och så kallt var det inte så imorrn ska det badas!


Blir några bildupplägg här så mormor o mor...

img_3757 (MMS)

Blir några bildupplägg här så mormor o morfar kan se vad Junie pysslar med nu när mormors mobil är trasig! Här åker hon båt för första gången!


På väg till Koster, med bästa Tummeboken:)

img_7065 (MMS)

På väg till Koster, med bästa Tummeboken:)


Lämnade hennes rum i en minut o när jag åt...

img_8187 (MMS)

Lämnade hennes rum i en minut o när jag återvänder sitter hon och leker tittut med Udda, söta unge. Nu sover hon efter en stärkande promenad i SOLSKENET och VÄRMEN! Jag ska gå in och göra mig klar för dagen, med andra ord inte gå i svettiga kläder och vara en allmän slusk. Idag kommer Anna o hälsar på och vi tar nog en sväng ut i skärgår'n o äter glass, och sen tänkte jag att Junie ska få ta sig ett bad hemma i sin lilla pool. Bara ett par dar kvar till Kosterveckan och det återstår handling, tvättning och packning. Ska nog även baka ett lass bullar om jag hinner. Måtte det bara vara åtminstone liiiiite fint väder!


Helgen är förbi och vi har just ätit kanta...

img_5991 (MMS)

Helgen är förbi och vi har just ätit kantarellmackor som Wille gjort på kantareller som vi fått av mamma o pappa, smaskens! Junie sover sen kl 18...!! Hon har inte varit sig lik sen igår eftermiddag och vaknade inatt ovanligt mycket och på eftermiddan idag hade hon lite högre temp än vanligt även om jag inte skulle kalla det feber. Hon fick iaf en Ipren och sen blev det sängen. Känns som min måndag kommer starta kl 04 imorrnbitti om inte tidigare! Vi har haft min kusin med barn och sambo här på fika, alltid lika roligt att ses och speciellt nu när vi har Junie och Agnes som är exakt lila gamla. Synd bara att Junie mest gnällde o grinade sig genom besöket. I fredags var vi i mariebergsskogen och det var mysigt, hade varit ännu mysigare om vädret inte gett oss sol, blåst, regn, åska ja osv. Vi hämtade upp Wille o tog en sväng på Ikea, avslutade med grill hos mamma o pappa! Igår var vi hemma och tog det kolugnt på altanen hela förmiddagen, det var behövligt. Ja det var den resumén det! Nu ska vi se nån fånig komedi som man inte behöver överanstränga sig alltför mycket för, "one for the money" med Katherine Heigl. Heej på er.


Den här busfian o jag har just tagit en re...

img_0007 (MMS)

Den här busfian o jag har just tagit en redig promenad, med baktanke att hon skulle sova såklart. Hon har lärt sig att sätta sig upp själv och det är det ENDA hon ska göra oavsett om ögonen står i kors på henne eller inte. Men efter tjugo minuter av promenaden var det dags att sova trots allt och jag la ner henne och hon somnade direkt. Sen resten av vägen satt hon sig upp tre gånger, I SÖMNEN! Snacka om ihärdig. Nu är de bara en dag kvar innan det blir helg o denna sega vecka är över. Imorrn ska mamma, pappa o jag ta med Junie på utflykt till mariebergsskogen o det ska bli himla mysigt att göra nåt annat än drälla runt hemma. Om ca en vecka åker vår lilla familj till Koster en vecka och jag tror det är dags att göra en "liten" packlista. Kan behövas en del när man bor på en ö utan nån direkt matbutik osv. Jag längtar nästan ihjäl mig faktiskt!


T.r.i.s.t.e.s.s

Fy farao för den här sommaren när det kommer till vädret! Kan det bli mer ostabilt eller? Så...då har vi klarat av den obligatoriska "klagapåvädretbiten"...

För övrigt såg jag en riktig chickflick häromdagen, ni vet ungefär som Dear John, Remember me, The Notebook osv. Lite fjärilar i magen och feelgoodstämning. Så vill ni se en film ifred från era karlar och inte behöva överanstränga hjärnan kan ni se "The Vow". Att Channing Tatum dessutom är lite lätt ögongodis gör inte saken sämre!

Jag ser fram emot den 18 augusti när The hungergames släpps på DVD också, jag har redan bokat in pappa på en filmdejt! Jag ska påbörja andra boken i skrivande stund så det blir spännande.

Två veckor kvar innan Wille går på sista semestern och jag tycker att tiden står still. Ska försöka göra nån utflykt med mamma och pappa och lillstrumpa innan veckan är slut så vi gör nåt kul iallafall.

ZZZZzzzzzzzzzzzz......!

Fniss

Junie skrattar gärna och ofta, ibland lite mer framkrystat än andra gånger....

Jag misstänker att någon börjar få små loc...

img_1331 (MMS)

Jag misstänker att någon börjar få små lockar!


Estella har nu efter 8 månader accepterat ...

img_7111 (MMS)

Estella har nu efter 8 månader accepterat att barnet inte kommer försvinna, och ligger ofta nedanför Junies säng på kvällarna det har även hänt att de delat säng....Just nu ligger hon och lyssnar på när Junies läser om Tummen!


Nä sörru detta stämmer inte! Mulet mulet m...

img_3804 (MMS)

Nä sörru detta stämmer inte! Mulet mulet med små fisiga droppar regn!


Vart tar all mat vägen tro?

img_6110 (MMS)

Vart tar all mat vägen tro?


Klara färdiga gnäll!

Jaha då var hon här igen då bitterbrittan.....Nej men allvarligt varför är det inte lag på att ALLA har semester mellan juni och augusti?! Den här veckan känns som cement! Det jag hade att se fram emot denna vecka var dejten med Anna idag, och dejten med Mia på onsdag och båda blev inställda! Anna ligger hemma o är snörvlig stackarn, som dessutom ska till Turkiet på onsdag. Men jag är ju universums bästa på att tycka synd om mig själv så just nu är det supersynd om mig! Wille jobbar långa dagar och jag är så himla less på att mitt annars underbara barn matstrejkar - och värre har det blivit för nu vill hon knappt ha gröt?! Jag gjorde egen korvstroganoff till henne förra veckan och det gick ner ett par skedar några dagar, igår gjorde jag egen köttfärsås till henne men det gick inte. Barnmat tittar hon inte ens åt. Så snart har jag inga mer alternativ på ätbart?! Det är numera dagarnas stora problem och bara det gör mig trött o grinig. Jag tycker det är mysigt att vara mammaledig och längtar inte speciellt mycket efter att jobba, men vardagarna är galet långa ibland och man saknar vuxentid. Jag känner också ett stort behov av att få komma iväg och bara vara JAG en stund, skulle vara roligt att göra nåt med tjejkompisar, inge märkvärdigt bara gå ut och ta några glas vin och vara hemifrån. Funderar på om jag ska bjuda hit några av er vid tillfälle under sommaren men ni är ju så jäkla utspridda! Jaja, om någon av er skulle vilja ha en trevlig kväll eller va fan varför inte två kvällar nånstans så kan ni ju säga till mig så jag vet att jag inte är ensam i världen om att känna såhär just nu ;) Till råga på allt har jag en gigantisk finne i ena ögonbrynet som gör att jag ser misshandlad ut, ni kan ju tänka er själva va hemskt jag har det!



Fortsättning av bildregn.

Vi är fortfarande i Ystad, morgonpromenad längs havet innan vi gjorde ett besök på Skånes Djurpark där Elin jobbar.














Den här lilla sötnosen rymde med jämna mellanrum o ville hellre käka från trädet som var utanför hagen..


Vi fick också följa med Elin och kika på de små vildsvinsungarna som fötts samma morgon, exakt HUR söt är inte den prickiga? Snacka om "fula ankungen" :)


Vi fick även hänga med in till renarna o mata.









Vi avslutade lördagen med surdegspizza på Kafferosteriet på Österlen, en fantastisk pizza i finfin miljö!














Ja det var väl det!

Söndag idag, och imorrn börjar Wille jobba igen efter två veckor semester. Om tre veckor har han två veckor till. Varav en ska vi spendera på koster och jag längtar.
Idag står det tråktråktråk på schemat: storstäd & storhandling. Ska det bli vardag igen ska det bli det ordentligt!
Imorrn har Jumpan o jag en dejt med Anna. På onsdag ser det ut att bli en dejt med världens bästa Mia som vi inte sett på ÅR OCH DAR!

Tjingeling.

Idag har jag och Emelie varit på Smultrong...

img_8388 (MMS)

Idag har jag och Emelie varit på Smultrongården norr om Örebro, lite som "Lev vackert" här i Khamn. Väldigt charmigt ställe med otroligt fina inredningsprylar om man gillar shabby chic, romantisk stil, lantligt ja osv. Jag är inte en slav när det gäller dessa men gillar små detaljer här o där. Tyvärr var väl inte plånboken riktigt på samma nivå som mitt shoppingbegär men ja det blev två söta tyghjärtan och två fina knoppar till Junies garderobsdörrar från IB Laursen (stavn?) vi fick också gott fika i magen innan vi tog en "snabb" sväng förbi marieberg o tog en lunch och strosade runt lite. Skönt att bara vara Emma & Emelie ett tag! Junie har haft en heldag med sin pappa o dom hade bara tagit det lugnt i skruttvädret. Hon är en riktig pappagris den där lilla. Skiner som solen så fort hon får syn på honom. Men kom ihåg att det var "mamma" hon sa först! ;) Ska återkomma med bildinlägget jag påbörjade igår, det får bli imorrn! Nu ska vi se de sista minuterna på Game of thrones-spännande!


Lite av vad vi pysslat med senaste tiden i bildform.

Midsommar hade vi ju celebert besök av Mickan & Tobbe,




Min moster har varit i Sverige på sitt årliga besök och Junie gillade henne mycket!



Liten har blivit större och har fått ny bilstol



Och i den åkte vi heeela långa vägen till Ystad, men först stannade vi i Varberg & Ullared.

















Ibland blev det väldigt tröttsamt att åka bil...



Men när vi kom fram till Ystad, fick man äta gröt och dela med sig till lilla Lina,



Både morgon och kväll...



Och så passade Junie på att bli lite närmre sin morbror ;)



Nu krånglar bilduppladdningen igen så jag får återkomma med resten. Detta har bara tagit typ 3 dagar.

Heej.






Bajs

När jag äntligen ska sätta mig o blogga, dessutom ett mindre bildregn så funkar inte bilduppladdningen, varken igår eller idag. SUCK!

Så tills blogg.se tar o fixar det så....ja.