Här är det risigt och förvuxet, fult och snårigt och lika hopplöst trist och grått som i mitt bröst. Därute doftar det av sommarns alla dofter. Där är det sommar, men här inne är det höst.

Jag var bara inte gjord för dessa dar och dessa dar var bara inte gjorda för mig.
Jag är gräsänka och ikväll är det jag, Edward & saltlakrits.
That's all.

Jag vill gå i ide.

Har ni hört att det ska bli en galen vinter i år? Att förra vintern ses som mild? Nån som vill rymma landet kanske? Det här gör mig något orolig för vinterns elräkningar och funderar starkt på att flytta ihop med mamma o pappa i vinter...finns det hjärterum finns det stjärterum...och kattrumpor...
Imorse fick jag tokskrapa rutorna på bilen, gräsmattan var vit av frost och det var KALLT. Jag är inte redo alls. Inte för kallare väder iallafall.

Men, kylan förvandlades till världens härligaste väder idag och även om min dag inleddes med grävande i både mun och öron så hade Madde och jag en väldigt fin dag. Och Alfons med så klart! Vi åt en god lunch som madde hade fixat, tog en promenad i solen och avslutade med kaffe på altan.

Nu har jag en huvudvärk som sitter som en hockeyhjälm och en trötthet som skriker: gååå o lägg dig! Men det kan jag ju inte för att klockan nio är det ju min favorit: Carina Berg.

Imorrn är det plugg som gäller, har ÄNTLIGEN fått handledning från en som egentligen inte ens är min handledare men blev det efter vi har klagat. Skämmes KAU! Hon är iallafall engagerad och även om det inte är superkul att få kommentarer på saker o ting så är det ju bara till för att jag nån gång ska bli klar. Bara 3½ månad kvar till EXAMEN!!


Degerfors gladaste unge! Ett charmtroll är han.


Degerfors tröttaste unge?


Madde och Pär har vindruvor som växer längs deras altan, det tycker jag är lite kul.
:D

Ain't it the life

Jag har en fundering.
Ni vet hur platsen man har legat på i sängen i flera timmar känns sådär mysvarm ganska länge efter man har sovit?
Eftersom jag är en sån person som oftast vaknar två timmar innan jag ska gå upp och är sådär superkissnödig så jag inte kan hålla mig utan måste gå på toa har jag erfarat att min sovplats är kall när jag kryper ner i sängen igen.....notera då att toalettbesöket tar ca 1 minut....(ja det är sant) Då undrar jag: är jag jävligt kallblodig? Eller är jag levande död? Eller har jag bara allmänt fel, är inte sovplatsen mysvarm mer än några sekunder efter man legat där?

Det här var dagens mest djupa fundering. Min hjärna är totalt söndermosad efter en skoldag som bjöd på både det ena och det andra. På vägen hem hade polisen kontroll efter Ölme och vinkade självklart in Madde och mej, idag var det lyckligtvis maddes tur att köra...så hon fick blåsa och så fick vi infobroschyrer om viltolyckor av en man, bra att ha tycker jag som är livrädd för att krocka med en älg, rådjur eller snarare allt i djurväg. Jag klarar inte ens av att cykla över en mask.

Nu sitter jag i soffan med min tjockis tätt intill...Estella menar jag då såklart.....Wille sitter på andra sidan av henne. Jag hetsäter "jättesalt" som karamellerna heter, magkatarren är ett faktum och vad är det enda som hjälper då? Saltlakrits. Mycket konstig vana det där. Imorgon har jag tandläkarn först, sen ska jag till vårdcentralen så läkaren får kolla in i mina söta små öron, förhoppningsvis får jag nån salva och efter det ska jag till Madde & Alfons! Det är ett favoritögonblick i tillvaron tycker jag.


Några år sedan i london, och i år har vi känt varandra i 21 år!
Galet.


A murder of one

Idag har jag bokat en liten tripp till alla svenskars paradis..........................................det stavas U.L.L.A.R.E.D! ;)
Och den här gången tvingar jag med min lilla mamma som aldrig varit där och förmodligen skulle hon aldrig åka dit heller om jag inte tjatade på henne...Vi får hoppas att kanal 5 har filmat färdigt om vi säger så. 27/10 bär det av iallafall...veckan efter det är det examinationer på examensarbetet så det gäller att koppla (shoppa?) bort tankarna ett tag innan det...Ullared med alla skarpa människor är väl en perfekt plats för detta.

Men det är ju inte det enda jag har gjort idag så klart. Jag har pluggat. I motvind. Imorrn blir det en heldag i skolan  - det ser jag inte fram emot.

Sen har jag promenerat i blåst. Ja i motvind där med faktiskt. Men skönt....såhär i efterhand iallafall..

Wille kom med ett förslag om en framtida resa - och mer om det en annan gång! För nu ska jag fixa mat. Någonting med kalkonkorv står på schemat. Menyn..

The heart has reasons that reason cannot know

Jag har inget som helst sug efter kommande vecka. Pluggpluggplugg (kräkkräkkräk), skola på tisdag, tandläkar & läkarbesök osv. Det enda jag ser fram emot är en date med Madde och Alfons nånstans emellan allt som är trist.
Som människa är man så galet fixerad vid helger och jag tycker att vi förtjänar att vara lediga FREDAG, lördag, söndag. Men nej. Så nu sitter man här igen med en klump i magen och bara önskar att tiden kunde stå still och samtidigt springa förbi till januari. Men nej där också.

När vi var i USA var ju jag o min moster och såg "Eat, pray, love" med Julia Roberts, såg att den skulle komma på bio här 1 okt. Jag har en tendens att snöa in på filmer som jag gillar och den här filmen gav mig en feelgood- känsla, så jag köpte soundtracket & eftersom jag har världens snällaste moster så köpte hon även boken till mig. Att läsa på engelska är en bra övning och vet ni vad, den dag jag har tid och ork ska jag lusläsa den för att få tillbaks den där känslan. Just nu går det lite trögt tycker jag, hösten i all ära...


There is a crack in everything, that's how the light gets in..

Idag när jag var på jobbet såg jag framför mig hur kvällen skulle bli. Kanske kunde jag komma hem till ett hem där ljusen redan var tända och middagen stod i ugnen? Det kunde jag säkert ha fått om inte Willes migrän hade bestämt sig för att hälsa på. Det tycker jag är jävligt orättvist. Både för willes skull och min egen. Men efter diverse mirakelpiller kanske han blir människa senare ikväll...vad vet jag. Men någon middag orkar jag bara inte göra för mig själv och med ens känns fredagen bara tragisk...
En gång bodde vi i Avesta, och en gång var vi på konsert i Hedemora (by the way: ni behöver aldrig åka till hedemora) där blev min sambo misshandlad av två hillbillies som tillsammans ägde en hjärna, the size of a pea. Efter den här tråkiga och relativt blodiga misshandeln utlöstes migrän som han aldrig tidigare i sitt liv varit drabbad av, och många gånger av de här anfallen har vi varit tvungna att besöka akuten. Sist vi var där fick vi dock starkare tabletter som man ska både svälja och stoppa både här o var....så jag hoppas vi slipper det den här gången och kan ha lite fridaymys som alla andra svenskar.

Stackars wille. Och lite stackars mig också.


En utslagen hjälte.

Energitjuvar i mitt hus?

Idag känner jag mig som en komapatient förmodligen känner sig.....lätt medvetslös och nerklubbad. Varför, är en bra fråga men jag gissar på en släng av jagärtröttpåskolanochalltannatsomjustnuärtråkigt-sjukan.
Så jag gav mig själv en break idag. Tänkte att "ja emma nu kan du ju gå o träna, och njuta av en dag utan måsten". För det behövde jag.
Felet är bara att jag inte har kommit nån vart än och klockan är nu 14.06. Lucky me att jag ska gå ut och gå med mamsen senare så jag åtminstone kommer utanför dörren. Jag hatar verkligen såna här perioder av meningslöshet!
Tur att jag ska jobba hela dagen imorrn så jag gör nåt vettigt.

Igår kväll hade jag kvällsbesök av Susanna, a.k.a Sanna! Vi käkade scones, drack te och pratade. Det är precis så höstkvällar ska spenderas tycker jag. Mer 'teapartyn' åt folket.



Peace people.
Hoppas ni är mer energirika än vad jag är idag!

När livet tryter.

Ibland är det skönt att veta att man har vapendragare i sin omgivning. Mia är en sådan person. Jag vet att hon ställer upp på det flesta missions och galenskaper man kommer på. Igår var det dock hon som bidrog med en briljant idé då en sms diskussion visat tydligt hur trötta vi är på skolan. Den lät såhär:

Jag:
Mia. Min o maddes nya handledare är ****** ********. Hon är för helvete professor. Det känns som jag ska dö.

Mia:
Kan vi inte bara gå i graven hand i hand??? Thelma och Louise wannabe!!! Jag är sjukt trött.

Jag:
Jag är på. Så jävla less just nu. Kan vi ta en fet audi o bara köra utför ett stup!

Mia:
Any time baby!!! Jag säljer min del av huset köper en bil och kör! Kan vi köra via grand canyon och förbi Tijuana?? Grand canyon är nog snyggt och Tijuana bjuder på tequila!

Jag:
Om vi kan åka förbi vegas o se en show med celine dion oxå. Jag har alltid haft en hemlig önskan om att få se celine dion. Gärna med tequila i kropp och själ. High five.

Mia:
Men om vi ska till vegas så kan vi ju passa på att gifta oss...Kan du kolla om polygami är lagligt i Mexico?? Annars får vi ta svängen förbi Utah, mormonerna gillar sånt har jag hört! Du...Det börjar låta som en plan! Jag tycker vi spikar!

Jag:
Allt är lagligt i Mexico. Viva la mexico! Låt oss spika. Buenas noches!

Mia:
En mental high five till dig!! Detta samtal behöver publiceras...Din blogg?? Folk måste ju veta att vi ska "dö" så de kan passa på att ge oss gåvor och lovord!! Bloggen Emma.....viktigt!!


Ja gott folk, där har ni en omåttligt intellektuell konversation och det är bara att ösa lovorden över oss!

Are you freakin' kidding me?

Jag är en hejare på att ta ut saker o ting i förväg...och just nu svär jag högt både så andra (läs wille) hör och inombords. Madde och jag blev tilldelade en ny handledare idag eftersom vår gamla (som var vi var så nöjda med för att vi hade önskat henne!) blev sjukskriven på heltid. Den nya handledaren kanske är supergullig och ödmjuk, rättvis och uppmuntrande..................vad vet jag?? Men tills jag vet någonting mer om henne förutom att hon är författare och professor !!!! så kommer jag ta för givet att hon kommer totalsåga allt jag har skrivit och vara mer än petnoga. Det känns som jag har skrivit under min dödsdom.

Ni vet hur det är med det där med mig o överdriva. Det här är inte ett sånt tillfälle. Att inte reagera och stålsätta sig på detta sätt med en gång, vore bara dumheter.

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Dessa i-landsproblem

Det är jävligt kallt  hos oss. Så går det när man flyttar och får kallhyra som det så fint heter. Det här känner jag, biter mig lite i baken just nu då jag är en duschoman. Jag VILL duscha hur länge jag vill utan att nån står utanför och ropar "men hallå nu har du duschat i tjugoooo minuter!" Denna någon är såklart min ekonomiska sambo. Men jag står fast vid min duschrättighet och jag betalar gladeligen för det. Duscha varmt och länge..mmmmmmmmmmmmmmmmmm. Dessutom skyller jag på att mitt varmaduschbegär är genetiskt, hela min familj är likadan......


Whoever saves one life, saves the world entire

Jag hatar att ha saker o ting hängandes över mig, och ett examensarbete är ganska bra på att göra sig påmind. Felet är att min handledare har gått och blivit allvarligt sjuk så nu har jag ingen handledare - än iallafall, tanken är att jag ska få en nu i början på veckan. Men det gör att mitt arbete står still känns det som för jag har tio sidor som jag vill att handledaren läser igenom så jag vet om jag är på rätt spår eller inte. Jag är ju en sån person som helst skriver klart ett arbete på en gång så man har det gjort men med ett sånt här arbete går det ju knappast. Så den här veckan som kommer blir det helst inget jobbande. Möjligtvis om de ringer imorgon, men sen får det blir jobbfritt resten av veckan, vi har ju bara 8 veckor på oss istället för de sedvanliga 10 veckorna....såklart.

Iallafall, den här stressen över arbetet gör att jag inte kan koppla av till hundra procent, vaknar tidigt fast jag är aptrött osv. Hade tänkt att sätta mig ned och skriva nu men jag känner att jag väntar till imorrn. Jag ska genomföra en intervju imorgon och den ska ju ändå med.

Helgen har varit skön, trots diverse ryggar och halsar. Spenderade två timmar igår morse på djurhemmet, där var alla katter så kärlekskranka så man som vanligt fick ont i kropp och själ. Kattsnuvan vandrar även flitigt bland katterna just nu så en kattunge var så igenbommad i ögonen och täppt i näsan att jag ville gråta en skvätt. Förhoppningsvis såg det värre ut än vad det är. Tog en lunch efter det på stan med Tove & Martina, och sen på kvällen kom tove på käk hemma hos oss. Wille gjorde supergoda köttfärs"pinnar", med couscous och sweet chili sås vispat med creme fraiche. Vi tävlade mot varandra i "vem vill bli miljonär" när det gick på tv men jag blev anklagad för fusk så i slutändan vet jag inte vem som vann? ;)
Vi började kolla på "Knight and Day" med Tom Cruise och Cameron Diaz, men den kändes aningen innehållslös och tove krävde något med mer djup. She got it........................! Hon fick Schindlers List.....
Lite tungt att sitta o se en lördagkväll kanske, men hon hade inte sett den och det är en av mina topp 5 filmer så jag kände att det var mitt ansvar att visa henne den...:D
Det slutade i tårar såklart. Jag blir så illa berörd och förbannad varenda gång jag ser den. Vi lever i en galen värld, så är det bara. Jag förstår inte hur alla puckon alltid lyckas söka upp varandra..?

Den här söndagen har inte så mycket planerat, jag ska gå o rösta and that's about it. Vi tar dagen som den kommer i det här hushållet.








Hello world, are you listening?

Ni anar inte min glädje över att Vampire Diaries har börjat igen. Två avsnitt har kommit än sålänge, och jag måste säga att soundtracket verkar vara fullt i sliskiga ballader som man inte vill tycka om men det slutar ändå med att man inte kan sluta tänka på dom och texterna. Så först ut i sliskiga samligen blir den här:

 


A fun fart guide..!

Guten Morgen.
Det är fredag! Sambo och jag ligger halvsjuka här hemma, det råder feber och halsont och för att inte glömma the backpain of my life. Ser ni mig ute och tycker att jag går konstigt så vet ni vad det beror på....
Men hörrni, eftersom det är fredag och alla måsten i emmas liv stuvas undan till en annan dag, så skiter vi i att man mår lite dåligt. Istället tänkte jag sprida lite love med lite skratt trots kvalitén på humor. En av mina dagliga bloggar som jag läser är Hannah Graafs som bloggar under
www.bloggfamiljen.se och idag hade hon lagt ut "fisguiden", och eftersom jag är en sucker för barnslig humor så skrattade jag halvt ihjäl mig här på morgonkvisten. Vi kan väl skylla på att jag var trött...och att det faktiskt är lite kul på riktigt. Om man inte är fisförnäm så att säga...:D

Fisguiden

>~~~~~~~~~~~~~~~>

Prutten

Den vanliga, korta, ofarliga och lätt komiska varianten.

Roar små barn.

Blir pinsam i kyrkor och andra tysta lokaler.

Döljs med lätt hostning.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Smygaren

Ofarlig. Tyst och luktfri.

Inleds med magknip...

Kan därför planeras och dras iväg omärkligt genom att man vrider lite på kroppen.

En harkling döljer lätt eventuella ljudeffekter.

Uppträder när man sitter ensam och ser på fotbollsextra

eller bingolotto,

har femton par rena kalsonger bredvid sig

samt 3 meter till muggen, jämför med "stänkfjärten".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lönnmördaren

Lömsk, tyst och dödlig.

Varnar med magknip och förväxlas därför lätt med "smygaren"

men överraskar sedan med sin dödliga lukt när det är för sent.

Avslöjar dess bättre inte den skyldige.

Dyker upp när man har gäster eller själv är gäst.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Äggmöken

Liknar "lönnmördaren" och "smygaren",

är oväntat illaluktande och dessutom ljudlig så att ingen misstar sig på den skyldige.

När man tror att man lugnt kan dra iväg sin fjärde "smygare" för kvällen så förvandlar den sig blixtsnabbt till en "äggmök".

Kan ej döljas med hjälp av en hostning.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Stänkfjärten

Överraskande och ytterst otrevlig.

Kräver omedelbart toalettbesök och kalsongbyte

men inträffar givetvis när toaletter är svåråtkomliga

och när närmaste rena kalsong finns 10 mil bort.

Pendeltåg, biosalonger, småbåtar m.fl

är vanliga ställen där "stänkfjärten" helst förekommer.

Har en otrevlig bieffekt att lukta länge.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alkolåset

Har sitt ursprung i mäktiga jäsningsprocesser.

Långvarig och ljudlig.

Känns av i god tid och varnar även med konstiga ljud.

Kan därför lämpligen avsläppas utomhus eller på muggen om man föredrar spännande eko-effekter.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ärtsoppan

Tar aldrig slut.

Påminner mest om tungt artilleri.

Kommer sig av olämplig föda.

Kan därför undvikas genom god planering.

Medför annars inställda middagar och biobesök mm.

Uppträder oväntat då vännerna bjudit på

"något exotiskt från Turkiet" till middag.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Knallskottet

Rolig effekt vid nyårsfirande.

Annars inte rolig.

Oftast luktfri men desto ljudligare.

Avslöjar direkt den skyldige med sitt skarpa ljud.

Åtföljs av fnitter eller rena gapflabb.

Dyker oväntat upp vid ansträngning,

framåtböjningar mm, t.ex.

när man skall hjälpa en vacker flicka med hennes bagage på Arlanda,

eller stiga in i en taxi med Hanna Graf.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Brakskiten

Överraskar och är ljudlig som "knallskottet"

men är mer utdragen.

Låter helt enkelt otrevlig.

Behöver inte lukta illa.

Väcker i allmänhet kommentarer i stil med:

"För h-e! vad håller du på med?

Gå på muggen för f-n!"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Benvärmaren

En klassiker.

Innehåller ofantliga mängder varm naturgas.

Sprider sig långsamt nedåt.

Kan vara skön att lägga av utomhus kalla dagar, annars obehaglig.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Slappröven

En märklig och lite ovanlig variant.

Utdragen.

Varierar i tonhöjd och karaktär genom att inleda med

ett högt knatter och sedan avsluta med ett dovt fladdrande ljud.

Avnjutes bäst i skogshuggarkojor en torsdagskväll.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Oskulden

Utdragen som "slappröven" men gäll och vass.

Inleds med ett ljust utdraget knatter och avslutas med ett pip.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Svidaren

En lurig rackare.

Liknar "stänkfjärten" men är långsammare

Kan därför hejdas innan alltför stor skada skett.

Kräver dock besök på muggen inom närmaste tiden

för att inte ge upphov till babianarsle.

Tar man inte "svidaren"

på allvar kan man senare råka ut för en "stänkfjärt".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Det var väl lite kul va?

Thihihihi

;)


Ett ögonblick i mitt spännande liv.





Jaa, såhär ser det ut här just nu. Jag sitter med vetekudden bakom ryggen och det vore trevligt om ryggen kändes bättre imorrn så jag kan följa med på kick n box, igår missade jag så kom igen nu ryggen.
För övrigt känns det som om jag håller på att bli språkforskare, så är det någon som vill veta något om barns språkutveckling - don't be afraid to ask, experten svarar på allt....
Med en gnutta överdrift såklart.

Sen kan vädret ta och bestämma sig också. Ska det regna så gör det. Inte tokregna och solsken samtidigt.
Tack för mig hej.

Rockenroll.......

Ööh vilken blajjig dag.
Jag borde ha lyssnat på det stora NEEEEJ som skreks i hela min kropp när klockan ringde imorse. Det var kallt, grått och jag var bara så galet trött. Och som vanligt nuförtiden så hade jag ont i huvet. Antingen behöver jag gå till optikern o se om jag har blivit mer blind än vad jag redan är, eller så sover jag konstigt som sätter sig i huvet. Hur som helst, så begav jag mig till KAU för en heldag. Heldagen blev halvdag när huvudvärken tog i ännu mer och informationen som gavs bara gjorde mig lost in space. Imorse hände även något med min rygg, jag skulle sätta på mig mina leggings och det var ju en dum idé då något hände i korsryggen (28 år och kan inte ens få på sig brallor längre utan ryggkatastrofer)och det har bara blivit värre under dagen, för att spä på krämporna ytterligare så tycker jag att det trycker i öronen och halsen har nåt på gång. Bring it on säger jag bara! Jag har inte tid att vara sjuk. Så detta ska ignoreras så gott som det bara går. Imorrn ska jag till en förskola och observera hela dagen så det går inte att vara sjuklig. För att krya på mig själv ska jag knapra tabletter, ligga på vetekudden och sova.


Att titta på den här gullungen hjälper lite också.

En vän med en (mo)bil

Det här är min sambo när han kommer hem från jobbet.


Varje dag när han kommer hem, sitter han kvar i bilen minst tio minuter med mobilen i högsta hugg.


Jag kände mig som en riktig agent när jag smög med kameran i köksfönstret...

När han väl hade kommit innanför dörren, var han tvungen att åka igen för att hämta ut paket.
En kvart senare kom han hem och då såg det ut såhär.


Really??

Tur för han att han köpte med tidningar till mig.



Men det här är ju egentligen inga klagomål, jag är glad för att han har haft en bra dag på jobbet och det firades med pannkakor och kramar.
Vi är så wild and crazy.

Varför var inte jag på Way out west?

 

Håkans nya album ser dagsljus 13/10.

Hurra.


Love is in the air


Estella blev alldeles slut av att vara ute en sväng idag.


När man är sliten är det bästa som finns att ligga hos sin "mamma".


På med förklädet och laga mat...medan pastan kokade hade vi tid för kärlek.
Mina små smulor.

Söndag. Vi har slappat i soffan större delen av dagen. True Bloodmarathon.
Imorrn måndag. Olust. Upp tidigt, plugga. Jobba eftermiddag på fritids.
Igår var det lördag och vi hade besök av Mickan & Tobbe, som vi inte sett på länge - mycket trevligt.
Mattävlingen hos mamma o pappa var också mycket trevlig och mycket god mat. 22 poäng fick dom ihop, nästa gång är det min o willys tur.
Peace.

varje mans fredag.

Vilken skön fredagskväll. Vi, precis som 90% av svenska befolkningen har strandat i soffan, iklädd flis från topp till tå (okej det kanske inte gäller hela sverige..) rödvin (uppdrucket..) lite marabou frukt o mandel och Pirates of the caribbean för hundrafemtielfte gången. Jag vet inte vad det är som gör't...........men jag gillar't- kanske är man gammal nu. Men isåfall så gillar jag det med.


You are my sweetest downfall

Fredag mina vänner, vilken fin veckodag det är ändå. Av någon anledning tror jag att man inte måste ha några måsten på fredagar, det är liksom en helgdag för mig. Förutom att jag ska jobba 3h nu på eftermiddagen, men det är ju mest kul så det stör mig inte så mycket. Men just gällande skolan......på fredagar är det mer: "va? vad är skola?". Men man måste ju samla krafter ibland.

Tidigt imorse drömde jag en helt galen mardröm som var väldigt realistisk. Jag jobbade på något slags sommarkollo som låg ute i skogen, i drömmen höll jag på att duka upp för mellis och mitt i allt dyker någon slags mördarliga upp, 4 killar och 2 tjejer som var helt galna. Alla barn och all personal tvingades ut i skogen och skulle skjutas...det var ungefär lika trevligt som det låter. Några i taget fick gå med ryggen mot mördarna och sen hörde man hur det small och man bara grät och var helt hysterisk medan man "väntade på sin tur". Usch, wille hade redan gått upp när jag vaknade men jag kände mig helt panikslagen när jag vaknade så han fick snällt krypa ner bredvid mig en stund. Tur man har han den där Wille...




Klara färdiga gå!

Jisses va trögt det kan kännas ibland. Men idag är mitt mål att skriva min inledning och fortsätta skriva om gamla gubbars teorier om barns språkutveckling. Jag ska sitta hemma hos mamma o pappa och skriva idag, biblioteket i kristinehamn är en skam tycker jag. Dels så öppnar det inte förrän klockan 11, och dels har de inget avskilt rum för oss som har behov av tystnad och skrivtid. Istället rekommenderar dom att man ska sitta på andra våningen precis ovanför lånedisken där allt folk pratar som aldrig förr....där finns det ETT bord. Så mammas o pappas lugna vrå är bäst. Min egen vrå är omöjlig att skriva i.

När jag har gjort det jag ska idag, ska jag åka till min rara kontaktperson en stund, hon fyllde år för en vecka sen och det ska ju såklart firas.

Okej - wish me luck med den här dagen - det kan behövas.

wearing my heart on my sleeve

Jag sitter och försöker peppa mig själv till träningshumör. Jag älskar verkligen inte att träna men jag vet att det är bra för kroppen och att jag behöver det. Idag är en typisk dag då jag försöker hitta alla ursäkter att få slippa. "Lucky me" då att jag har skrivit upp mig på kick 'n boxen med madde så jag inte kan svika henne....ett bra knep för att inte skita i träningen. Men först lite ångest. Och lite olust. Och lite "nej men usch" osv..

Innan träningsolusten kickade in så umgicks jag med Madde och Alfons, han har blivit stor och skrattar som vanligt åt det mesta i livet. En skön liten kille är vad det är! Vi fikade lite här först, tog en promenad i det härliga vädret till stan och sen en äcklig lunch på mastis. Att jag aldrig lär mig. Sen tycker jag att det är intressant att det är buffé, med kycklingfilé, fläskfilé och oxfilé...och så står det en skylt vid oxfilén att man ska begränsa sig till två skivor så det räcker till alla.....hello betalar man 79 kr för buffé ska man väl slippa begränsa sig eller? Vad vet jag. Jag åt inte direkt för pengarna om vi säger så. Tur att sällskapet var det bästa!






Jag köpte en fotoram på stan, för att jag är värd det helt enkelt.


Vem/vilka som ska få vara här i är inte bestämt ännu...

Sjung en sång utan ord om ljusa nätter


Min söta mamma gav mig tossor häromdagen, det behövs för det är inte tokvarmt på golven här hemma. Jag har förvandlats till en myspotta nuförtiden. Pyjamasbyxor och morgonrock är standard när jag stänger ytterdörren för dagen!

Men imorrn blir det inget vandrande i pyjamas, då jag får finbesök av Madde och Alfons! Vi ska promenera, luncha och mysa. På seneftermiddagen är det dags för kick n' boxpass igen, med den andra Madde. Så imorrn får bli en pluggfri dag, sen är det hårdköra framöver då vi har gjort en tidsplan med handledaren idag. Ticktackticktack..

På lördag är det dags för lite matlagningslattjolajban med mamma o pappa igen. Det är willes och min tur att införskaffa matvaror utan vidare baktanke för nån maträtt och sen upp till mamma o pappa att laga trerätters på det! Har ni tråkigt i höst tycker jag ni ska göra något liknande med människor ni tycker om för det är faktiskt himla roligt. :)


These hard times

Idag har vi pussat på Leo. Han börjar få lockigt hår och tänder....en pudding utan dess like!




Gröt var mumsigt.


Det var mindre kul när han fick prova souveniren vi köpte i new york...men man kan ju inte vara glad jämt!

Utöver det här ogillar jag hur helgerna knappt hinner börja innan de tar slut. Man får ett liv och ibland känns det verkligen som det enda det livet går ut på är att jobba/plugga. Jag hoppas på bättre lycka i nästa liv!

I whaley love you

För första gången på evigheter har jag varit och köpt en stor mängd smågodis. Jag vet egentligen inte varför jag köpte så mycket men det var nog för att jag var på godislagret, och allt ser så gott ut...men tre-fyra bitar räcker sen mår jag illa. Godis, tända ljus, filt, nånting bra att se på på tv (okej wille kollar fotboll, jag kollar med ett halvt öga resten fokuserar jag på true blood på datorn...men vi sitter ju bredvid varandra iallafall...!) ja det är något vi svenskar har valt att kalla för fredagsmys. Lite nördigt men ett väl myntat begrepp för en dag som denna.



Valentina och jag, dock inte vid ett fredagsmys men däremot frukostmys!
<3

Mys på er allihop!
;)

Just like any other day

Jag förstår att ni har väntat med spänning....och taadaaa! Tandläkaren limmade fast åbäket igen. Så nu kan ni sova gott inatt! =D

Imorrn är det fredag, jag jobbar till fyra sen tar jag helg från allt vad examensarbete heter. Jag är trött på det innan jag knappt har börjat. Okej då jag kanske tar mig en titt på det på söndag...beroende på hur tråkigt jag har....På lördag är det dop för Alfons och resten av helgen kommer nog bestå av bio, grejande hemma och förhoppningsvis lite äppelplockning hos Willes syster, jag vill ha äppelpaj ;)

Häromdagen fick jag reda på att djurhemmet i kristinehamn har ärvt ett hus på andra sidan skärgår'n, det tycker jag är helt galet fint gjort. Det är inte alla som testamenterar sitt hus till djur. Men nu råkar just det huset ligga lite ocentralt till och är lite för litet så det är nu till salu. Jag hoppas det blir sålt till ett riktigt dyrt pris så katterna kan få lite uppfräschning och möjligtvis större lokaler och mat så det räcker i en evighet!


Udda tycker att det är toppen!

Grattis till min mami som fyller år idag!! <3

Idag har jag överraskat mig själv litegrann genom att hänga på Madde på kick 'n box. Jag är ingen gruppträningsperson, har aldrig varit men kände att jag var lite sugen. Det var ett bra val av mig och tack Madde för att du tjöta lite extra ;) Det apjobbigt, men kul så det kommer bli fler gånger. Imorrn däremot kommer jag inte komma ur sängen antagligen. En och en halv timmes svett var vad jag behövde efter ett rörigt arbetspass.



Imorrn ska jag till tandregleraren. Anledningen till detta spännande besök är att en gång i tiden hade jag räls, både uppe och nere i munnen..........hett va? När man tar bort en räls så får man en stållina på baksidan av framtänderna i nederkäken för de tänderna har lätt för att flytta på sig. Den här linan ska sitta kvar till den ramlar bort av sig själv....den har nu suttit där i 14 år. FJORTON. Och i USA bet jag i en hård brödbit som gjorde att nåt hände...den flyttade på sig och det har varit störande ever since. Så, då har ni fått en redogörelse varför jag ska till tandläkaren känns det inte bra så säg. Det skulle inte förvåna mig om de sätter fast den på nytt istället för att ta bort den. Den spännande fortsättningen på detta får ni imorrn ;)