And down here from the ground I see who you are

Medan jag fryser ihjäl kan jag ju lika gärna skriva några rader här. Det händer ju så mycket spännande menar jag!
Jag skulle ha varit i skolan på eftermiddagen idag egentligen men insåg att jag fick skippa det efter att fått boka in Estella hos veterinären imorrn. Vi går hos veterinären i karlstad, och eftersom jag ska sova hos familjen Wiker imorrn blir det ett jäkla åkande fram och tillbaks till kstad om jag skulle ha åkt idag, och två ggr imorrn. Jag tror KAU överlevde utan min närvaro dock.
Estella har ju länge gjort konstiga smackande ljud med munnen (ja den här katten drabbas av ALLT...lite som mor sin...man blir väl som man umgås) och gör grimaser ungefär som hon skulle ha något i halsen, sist vi var hos veterinären kollade de henne i munnen men kunde inte se något, fortsatte det så skulle vi ringa...så det gjorde jag för ljudet hon gör driver mig till vansinne. Så imorrn ska hon sövas. Det betyder att matvraket inte får äta efter klockan 18 idag, vi får väl se hur det går.


Det här gjorde även att jag fick boka om min frisörtid som jag hade imorrnbitti, som tur är hade hon senare på eftermiddagen så det hanns med ändå. Så idag har jag ägnat tid åt att tvätta sissodär tusen maskiner och packat. Som vanligt skulle man kunna tro att jag ska på en veckas charter när man ser väskan. Hopplös är vad jag är.

Nu ska jag iväg och få lite ompyssling (eller misshandel) av min stackars stortå och sen hem och fortsätta att packa!



Summer rain in my face like snowflakes falling from space

Är det något som min kära sambo och jag är dåliga på så är det att faktiskt ta vara på vår tid med varandra i vardagen. Jag tycker inte riktigt det räknas att sitta bredvid varandra i soffan, oftast med en dator var i knät. Inte så hett.

Så idag gjorde jag i ordning kvällsmaten i hör och häpna........köket. Vi har en ful vana att äta framför tv:n annars. Men idag blev det andra bullar. Och som grädde på moset skrev vi ett litet kontrakt på att åtminstone en gång i veckan, stänga av all teknisk skit och prata med varandra medan vi äter - i köket.

Nu tänker ni kanske, "men hallå det där gör vi jääämt". Det tror inte riktigt på sörrni. För jag tror de flesta är rätt dåliga på att gå undan från alla störande moment ibland. Och det var riktigt mysigt, jag hade liksom glömt bort känslan av att titta på en levande människa när jag äter kvällsmat...med levande menar jag såklart utanför tv-rutan.

Så gå nu och duka ute i köket och stäng av era apparater.




Are you looking at me?

All I want for christmas....

Idag är jag har jag faktiskt en väldig jullängtan. SÅ jag har tjuvstartat lite och ställt fram adventsljusstaken i köksfönstret...sen insåg jag att julpyntet vi har är helt värdelöst så jag tror minsann vi måste inhandla nytt. Jag är inte så mycket för pynt, men något vill man ju ha. Får väl se om Willy finner det intressant att spendera lite pengar när han kommer hem ;)
Jag ska på homeparty hos Sanna nästa onsdag och jag har en aning om att det kommer vara väldigt mycket fina grejer, men jag vet också att det kostar multum så jag får nog handla elsewhere så att säga...

Jag skulle också kunna döda för mjuk pepparkaka just nu. Vart denna julkänsla kommer ifrån vet jag faktiskt inte men det går iallafall inte att ignorera den. Kanske får ta o göra en kaka...............eller.....................ja?.................nej?

Man kan ju inte hålla på att äta kakor varenda dag.


Men det blir bättre om vi e' tillsammans


Min fina burk har fått en kompis! Den här fina muggen till samlingen fick jag av mamma o pappa idag, vi kan väl kalla den för VG-muggen? ;)
Jag tror att väntan på det där jäkla betyget och allt annat som cirkulerar runt mig gjorde att luften gick ur mig i går och jag var i stort sett apatisk hela dagen. Kände mig helt ur balans och skum.
Skulle egentligen ha deltagit i willes systers vigselfirande men jag låg i stället "död" hemma i soffan. Idag känner jag mig piggare men något avslagen och trött.
Kroppen reagerar märkligt ibland må jag säga.

Den här veckan ser jag fram emot:
*Kanske en eventuell dejt med Madde & Alfons?
*Slinga håret
*Åka till GBG med Mia.

Jag ser mindre fram emot:
*Att göra något åt mitt nageltrång som uppstått då jag misshandlade tån under nagelklippning
*Att fixa massa grejer inför skrivarbete
*Packa - vi vet ju alla att jag är värdelös på detta

Guten abend!

Masterminds kompis

Jag fick Väl Godkänd på mitt examensarbete, jag är nöjd, stolt och känner mig fri som en fågel!
ETT arbete kvar innan universitetstiden är förbi.
Ikväll firar jag med bio: Harry Potter och sambomys.
Om en vecka firar jag i gbg med min andra sambo Mia.
Fabulous!




Smells fishy


Jag ligger här o kollar på "Det okända"....där de är på någon värmländsk herrgård där diverse andar lever kvar och den enda jag klarar av att se i detta program, Terry Evans försöker göra sig av med dem.....och jag nu kan konstatera att utöver den här soppfixeringen jag har just nu, har jag även kommit in i nån skräck/psykologiska thriller/spöken&andar filmperiod. Eller det får ju gärna vara "verklighetsbaserade" dokumentärer.....Häromdagen tog jag hem Paranormal Activity, Blair Witch Project & The descent 2.....

Nummer ett: De här filmerna är inte bra. Nummer två: Blair Witch har jag ju redan sett för antalet år sedan. Nummer tre: The descent 1 är den film av liknande kaliber som faktiskt fick mig att hålla andan under hela filmen, så nu tänkte jag att en tvåa är ju aldrig lika "bra"...så nu kanske jag bara håller andan under halva filmen?
Nummer fyra: Vad är det med mig? Har jag tråkigt i livet? Behöver jag äventyr? Vill jag dö av andnöd?
Man kan ju börja undra.
Igår kväll satt jag o stirrade på Paranormal activity och idag tänkte jag klättra ner i grottorna med gänget i The descent 2....
Men innan jag gör det så ska ni få receptet på den goda fisksoppan som jag gjorde precis!
Jag har haft en ytterst skön dag, sovit ut, åkte och tränade (!) med Emma, bakat bröd och fixat soppa. Tvättat och gjort hemmet trevligt. Det är nästan så jag skulle vilja vara tillsammans med mig själv så duktig känner jag mig.

Anywho, here it goes:

B1's goda fisksoppa (jag har fått receptet av Marias styvmor)

750g grovrivna morötter
1 stor skivad purjolök
1 msk smör
1/2 liter vatten
3 st fiskbuljongstärningar
600g fryst torsk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm cayennepeppar
3 dl vispgrädde (
jag blandade matlagningsgrädde + visp)
1 tsk körvel
400 g skalade räkor alternativt kräftstjärtar
dill till garnering!

Gör't:
Bryn morötter och purjolök
späd med vatten + fiskbuljong
Lägg i den tärnade fisken och kryddorna, låt sjuda 10 min
Blanda i grädde, räkor och koka upp....Voíla!

Mums, som Maria Montazami skulle sagt!


Enjoy people!

Nu ska jag luta mig tillbaks medan Willy ska ställa sig i köket och göra dumlekakor till sina undersåtar på jobbet...jag tror nog att jag kan få en också..

Torsdag

Torsdag morgon, och det ser väldigt kallt ut om man tittar ut genom fönstret...
Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, förutom läsa lite skolrelaterade böcker och artiklar, handla ingredienser till världens godaste fisksoppa: för att sen laga världens godaste fisksoppa. Eller okej, världens kanske är att ta i, jag har ju inte smakat allt för många fisksoppor....men den är god iallafall! Jag har kommit in i en sopperiod! Igår var jag hos Mia större delen av dagen, och vi tog en "liten" promenad till Välsviken för att inhandla lunch, det blev såklart soppa. Och promenaden avslutades med att Mias granne och vän kom och hämtade oss annars kanske vi inte hade kommit hem ännu.

Jag ska även göra ett till hurtbullebröd idag, det är ju så satans gott! Skulle vilja baka något mer, ty p lussebullar eller så men jag får fasen inte plats i frysen.

Kanske ska ta och njuta ordentligt över att jag inte har så mycket inplanerat idag, snart är det dags för fem veckor slutpraktik, och hur roligt det än är att ha praktik så finns det ingen annan period i livet som gör en så sjukt trött!


En Mia i förbifarten...


Sim sala bim

Jag har just varit och simmat med Emma M, och jag säger till mig själv: Wake up and smell the coffee Fagerman! Du mår så mycket bättre av att träna! Gör det regelbundet för fasen! Tack för mig hej.


Bloopers

Jag skrattar ihjäl mig.


Hurtig bulle

Jag har en hurtbulle i ugnen. Och då menar jag såklart att jag har bröd i ugnen, inget annat! Det var tusen år sedan jag bakade detta enkla och goda bröd. Lite improviserat även detta liksom soppan jag gjorde tidigare. Men nedan är det ursprungliga receptet:

1 st

2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin (jag gillar inte russin i bröd så jag tog torkade tranbär)
1 dl grovhackade hasselnötter (usch för nötter i bröd så det tog jag bort)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla Ko mild yoghurt (det blev fil i dagens bröd)
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.


(google)

If you give upp New York, I'll give you Tennessee, the only place to be.

Jag tror inte ett väder kan bli så mycket mer grått än det som råder idag. Jag känner mig ungefär lika grå.
Skulle ha varit på föreläsning idag egentligen men valde att vara hemma och skriva min bokrecension. Så nu har jag iallafall det gjort. Eftersom det tokregnar ute är jag inte supersugen på att ge mig ut....tänkte invänta Wille och tvinga med honom på en promenad. Måndagar är ju rätt deprimerande ibland känns det som, iallafall när det är grått. Jag muntrade upp dagen genom att göra en väldigt god linssoppa! Nästan enligt mosters recept men några ingredienser fattades så jag fick improvisera lite. Gott blev det hur som helst. Och nyttigt (pluspoäng).

Helgen som var spenderades i Bergkvara där Willes mormor och morfar bor. Det ligger ungefär 3-4 mil från Kalmar om jag inte misstar mig helt. Det var en intensiv helg med väldigt mycket bilåkande. Det är ju synd att det ska ta sån himla tid att förflytta sig ibland. Jag hann iallafall träffa brorsan och elin en kort stund igår, dom kom ju självklart hem den helgen vi inte var hemma....Gustav och jag kom överens om att köpa en julklapp var till varandra som ska börja på en viss bokstav. Jag fick J och han fick M. Det ska bli intressant! =)

Resten av veckan består av ytterligare två föreläsningar + studiegruppsarbete, jag har även på känn att det kommer bli jobb ons/tors. Vi får väl se. Man känner sig så splittrad ibland, man har mycket att läsa och arbeten att göra men man känner sig också manad  till att tacka ja till jobb...det är inte alltid det går ihop.

Idag fyller för övrigt min kära bror 32 år - Grattis till dig din gamla räv!


Hipp hipp: hurra!


Min goda soppa...ser inte så god ut på bild inser jag nu.


En trött Leo, bild från i lördags.


Rån var intressant


Willes kusin Jonathan med flickvän Signe


Ws bror, mosters man och kusin Lovisa




Kusin Joel spelade och Jonathan sjöng jättebra.


Wille & Victor


Och ja...än en gång, jag kan vara den sämsta fotografen...ever.
Hejsvejs

Don't you let me go, let me go tonight




Some kind of trouble

En jul fick Wille en tidningsprenumeration i julklapp av min farmor och jag vet inte vad som hände, om farmors handstil var svår att tyda eller något sånt men när vi än får reklam eller tidning från detta ställe så skrattar jag halvt ihjäl mig.



Roligast av allt var när det ringde en försäljare från förlaget och frågade efter Lilliam. Då bröt jag ihop och gav luren till Wille som frågade om hon på riktigt trodde att han hette Lilliam....hon blev skitsur och sa att hon faktiskt frågat efter William....Nooooot!

Funfunfun!

Kompis, det går bra nu.

Jag o Sanna bestämde häromdagen att vi skulle gå o simma idag, onsdag kväll. Det räckte med att vi tittade på varandra när vi möttes på badhuset för att vi skulle inse att vi var toktrötta och bara ville sitta och prata. Vi satt i jacuzzin uppe i relaxen i två timmar. En halvtimme spenderades i bubbelpoolen som är utomhus och det gav en lite lätt magisk känsla. Nattsvart och små små snöflingor som dalade ner i vattnet. Nu känner jag mig mör som aldrig förr. Fin avslutning på en annars rätt så seg onsdag som har bestått av jobb och inte så mycket mer.
Snön är ett faktum och nu är det snorhalt för att plogbilen har "vallat" vägarna...

Imorrn ska jag plugga och träffa Maria som jag är kontaktperson till. Vi ska fixa hemmagjord pizza och se film och ha lite torsdagsmys som vi brukar ha. På fredag är det skola som gäller och tidigt lördag morgon bär det av till Bergkvara/Kalmar för att fira Willes mormor som fyller 75.  Full rulle.

Något jag funderar väldigt mycket över är hur jag ska överleva den här vintern? Jag fryser redan ihjäl, både inne och ute och om det ska bli kallare i år än vad det var förra året så känns det verkligen på riktigt som att jag skulle kunna gå i ide. Vem ska med?


Goda dagars magi

Hej & Hå snöstorm!
Precis vad jag inte längtat efter.
Men, det gav mig förvisso en anledning till att inte göra något efter skolan - så nu har jag i stort sett suttit i soffan hela eftermiddagen, tittat på Gossip Girl, Så mycket bättre och annat smått och gott. Willy ligger bredvid och snorar men imorn ska han gå tillbaks till jobbet och jag ska tydligen också jobba imorrn. Ett heldagspass på ett ställe som jag inte varit på sen....ja hundra år tillbaks. Låt oss hoppas att vädret har lugnat sig lite till imorgon.
Livet är inte så mycket mer spännande än såhär idag. Förutom att jag tror att jag är lite kär i Petter. En het karl det där. Bruna ögon är livsfarligt. Bad boy goes nice...


Men Wille no need to worry, det går över tills imorrn.
=D

Jag är NTV.

Idag påbörjade jag min sista kurs på Lärarutbildningen vid Karlstads Universitet....det är nästan så jag inte kan beskriva det med ord. Eller okej, det kan jag. GLÄÄÄDJE!
Jag ska iallafall fram till examen läsa specialpedagogik, och idag hade vi förläsning om bl.a specialpedagogikens historia. Av naturliga skäl pratades det en del om diagnoser och va lätt det är att kasta ur sig att någon har DAMP, eller ADHD, Asperger eller liknande. Det diskuterades också om inte alla har en släng av något och vad är det egentligen att vara normal? Det är väldigt intressanta ämnen som diskuteras tycker jag. Men jag har inte vanan inne att ha heldagar i skolan längre så det var segt på slutet. Slutsatsen av dagens prat om alla diagnoser blev iallafall att jag är NTV = Normal Tills Vidare. För som sagt, vad menas med normalt egentligen?

I natt drömde jag mardrömmar av nån anledning. Första drömmen handlade om nån liten flicka som var nån slags demon och hon och hennes djävulsmamma jagade mig så jag vaknade med hjärtat i halsgropen och insåg att jag och tjockiskatten är mer synkroniserade än vad jag trott....hon drömde nämligen också mardrömmar och låg och morrade och sparkade i sömnen. Förmodligen blev hon jagad av en demonkattunge och dess djävulsmamma..........................Det kan inte vara en hälsosam relation vi har.


Mumsan♥


Udda är mer av en daddys' girl...och idag är papsen sjuk så då tröstar hon honom genom att sprida lite kärlek.♥

Later.

Girls only

Hur inleder man ett blogginlägg om hur helgen har varit utan att det blir tjatigt, enformigt och trist?
Nej det går visst inte.
Så here it goes:
Helgen har varit väldigt trivsam och rolig - och intensiv! I fredags kväll gick vi ut och käkade med Linus och Nina på The Pub, det var väldigt trevligt och förvånansvärt mycket folk ute.
Igår tog jag o mamma rundan runt hultet som tar ungefär en timme och sen var det bara att gå hem och göra sig i ordning för galej med Madde i degerfors. Wille körde in mig vid fyra och vi åt lite och umgicks bara vi ett tag innan vi gick vidare till tjejfesten hos Helena - som hade gjort galet mycket goda snittar. Det var en kul och väldigt tjejig förfest med skumpa och tjejspel, skvaller och skratt. Vi åkte vidare till Harrys och det var helt okej det med. Wille hämtade mig vid ett och idag har jag mått toppen! Hemligheten var min och maddes vattenpakt vi slöt igår innan vi korkade upp. Det  var stenhårt på varannan vatten och det var det verkligen värt. ;)

Idag har varit en skön dag, tog hultetrundan även idag med Wille, solen är underbar! Sen åkte vi och handlade lite, det blir kycklingburritos ikväll och film.
Imorrn inleder jag min sista kurs på min utbildning! Det ni! Specialpedagogik it is!


hejhej från gulletussan;)


liite suddigt va


Peace!


Fniss


Systrarna Högberg passade på att visa lite Zumbamoves.


Bildbevis  - varannan vatten;)


cheese!


woop woop!


=)

Over and out.

And my head told my heart "Let love grow" But my heart told my head "This time no".

Fina fredag!
Var ute på en frisk powerwalk kvart över sju imorse i brist på sömn (wille du klampar inte alls som en elefant på mornarna...) och avnjöt sedan en härlig frukost framför Vampire Diaries, jag får ångest över att det nu är en hel vecka innan det kommer ut ett nytt avsnitt!
Sen startade min jakt på en klipp och slingtid hos nån frisör, men sörru det gick inte det. Får skylla mig själv för att jag var ute i sista minuten. Jag får se ut som smuts i håret ett tag till. När jag var på stan ringde Anna som jobbat i närheten och hon kom och tog en fika med mig, mycket trevligt.
Nu ska vi snart ut och äta med Linus och Nina, så fredagsmyset i soffan får vänta till söndag tror jag. Imorrn ska jag med Madde på tjejfest i dfs och vidare ut i kga, men först ska vi ha lite Madde&Emma-tid, gillas! Min snälla sambo kommer och hämtar mig och det gillas också♥

Idag köpte jag en "burk" som jag velat ha jättelänge, den kommer från Sia och det finns muggar och skålar i samma serie, anledningen till att jag älskar dom är de små budskapen som är på! Så jag ska allt ha fler.



Have a nice friday people.

Hairy

Jag blir galen på det här med hår. En gång för alla: Ska jag ha långt, kort eller mittemellan hår?! Nu hänger bara håret och ser helt dött ut, därför är jag sugen på att klippa mig kort......eller kortare. Har googlat bilder en stund nu och det känns som jag kommer att ringa Jessica imorrn....eller idag....I need a change!













What to dooooo!

Grew up in a small town and when the rain would fall down I'd just stare out my window

Inledde den här dagen med att sitta med mina kompletteringar på examensarbetet.....jag är ofantligt trött på det här arbetet, jag tror inte ens ni kan ana hur spyfärdig jag är på det. .
Hade telefontid med min handledare på eftermiddagen och hon är verkligen en grymt bra person måste jag säga. Så nu känns det som man har mer motivation till att göra klart skiten imorrn och sen invänta betyg!

Till lunch gjorde jag en fantastisk omelett ;)



Innehållande skinka, färsk spenat, färsk persilja och lite riven ost och självklart salt och peppar...och ägg såklart ;)

Efter lunchen drog jag till Sanna en sväng på en fika. Vi fick sällskap av hennes minsting Edith som är söt som socker och Sannas hund Ludde som älskar att sitta i knät och gosa och jag är ju inte sen att tacka ja till gos med djur!


Myskorv!

Nu sitter jag här och väntar på Fru Wiker som är på intåg från Karlstad för att leka sambo med mig ett par timmar.
Så man kan väl säga att den här dagen började segt, regnigt och trist men avslutas i det bästa sällskapet!

Trick or treat?

När vi ändå är inne på skräck..

Är jag försent ute för halloween eller?
Det här är en kamp mot mina stressfinnar som vägrar ge sig av.
Away!

Knock knock....who's there?

Som jag skrev igår så kollade jag och tove på barnhemmet. Och jag undrade vem som skulle bli mitt nästa offer i "skräck"films genren. Eller snarare ihjälskrämd-genren...........Jag blev iallafall nästa offer.
Tove valde idag att vi skulle se "The strangers", från 2008. Alltså, filmer som är sådär psykologiskt frustrerande och som ger pulsen en redig skjuts och magen en knut...det är dom som man egentligen inte vill se. Meeen man gör det ändå uppenbarligen. Jag satt med en kudde framför ögonen och Stina höll för öronen...tove satt i mitten och snodde min kudde emellanåt..........straffbart! Filmen var ju såklart baserad på en verklig händelse också. Så här sitter jag nu.....själv med tända ljus i mörkret....nu känns det sådär att man bor på markplan! Knackar det på dörren kommer jag förmodligen att avlida på plats. Tur att Wille will be home soon...;)


ser ni mitt uppspärrade öga?





Böööö!