Stressigt

Hejsvejs fredagkväll.
Ni sitter väl nerkurade under filten i soffan med handen i godispåsen framför Let's Dance va? Vi har just klämt i oss en köttbit med en god sallad med bl.a mango & halloumi plus en klick sås. Nu visas visserligen Let's dance på vår tv, men jag tittar bara med ett halvt öga för jag tycker mest det är pinsamt. Godiset består ikväll av grönsaker och dipp....och kanske en hel del choklad.

Den här veckan har varit väldigt stressig av nån okänd anledning. Det känns inte som jag har hunnit sitta ner i stort sett, och jag misstänker att jag har fått bröstbensinflammation igen, fast denna gång på höger sida. Sist jag hade det var när jag skrev mitt examensarbete när jag dels satt vid datorn mycket men också stressade en del. Har det inte blivit bättre under helgen så får jag nog slå en signal till min polare doktor Simonsson. Känns som jag springer där en del! Men just när det kommer till ens bröst så blir man lite på helspänn.
Men nu ska jag inte prata mer om mina bröst, det känns ju lite väl ingående eller vad säger ni? ;)

Under veckan har vi iallafall skrivit kontrakt på radhuset och vårt ligger nu ute på hemnet. Så ta en titt vet'ja!

http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-2rum-karlsholm-karleksforsen-kristinehamns-kommun-forsgatan-3-3687478

Igår var vi hos Sara, och det var väldigt kul att ses! Tyvärr känner jag mig alltid lätt disträ när man ses med barnen, eftersom Junie är såpass liten så blir det ju koll på henne i första hand. Längtar till att hon kan sitta själv! Hoppas iallafall att det kan bli fler gånger, och kanske även nån träff bara vi tjejer utan barn, gå ut och käka eller så kanske? :D
Usch det där lät ju som om jag inte gillar barn? Ja men det gör jag ju såklart.

Nu är det iallafall äntligen helg. Junie har blivit rätt så förkyld och snoret har runnit nerför näsan idag men jag hoppas att det stannar där o inte blir värre. Vi har inga direkta planer under helgen, Wille har match imorrn kväll och det känns lite surt. En lördag kväll halv åtta liksom, vem fasen vill spela match då?
Det verkar som det ska bli skruttväder så det får nog bli en lugn och skön helg utan stress.

På onsdag fyller Wille 30! Så nästa helg blir desto mer fullspäckad med hela hans familj på påskafton och kanske ett besök av Tobbe och Mickan på söndag.

Lite bilder får jag väl lov att klämma in också.




Lily & Junie "bondar" lite ;)




Sötnötter! Och väldigt kass bildkvalitet!


Jag är allergisk mot hårband på sånahär små som saknar hår...men jag kunde inte låta bli. Hon påminner om en liten städtant från 50-talet :)


Lillsmulan somnade gott hos pappa INNAN kvällsmaten....blir intressant o se när hon vaknar..

Nä om jag skulle ta o ge mig med det här för kvällen.
Heej.

Det här monstret o jag ligger o slappar me...

img_1153 (MMS)

Det här monstret o jag ligger o slappar medan Junie sover en kortis. Hon har sovit så bra ett tag nu på nätterna, det märks skillnad sen vi började med gröt på kvällen men ibland kommer det små bakslag vilket inte gör speciellt mycket, men i natt vaknade jag vid halv två av att hon ligger och "pruttar" med tungan högt och lågt och hon slutade tamejfasen inte! Tillslut blev hon gnällig och ville inte somna om så hon fick lite mat men det märktes att hon egentligen inte var hungrig. Tillslut somnade hon väl om men vid fem var det dags igen och en kvart senare gav jag upp och gick upp för dagen. Idag ska vi åka med Emelie och barnen hem till Sara i Kga på en liten playdate för både stora och små! Ska bli väldigt trevligt. Sen är det kontraktskrivning som gäller för oss! Men först en dusch och hårtvätt annars vill nog inte Sara släppa in mig hos henne för det liknar mer en smörbytta än nåt annat! Mums!;)


Titta jag kan sitta själv! I ungefär 5 sek...

img_8179 (MMS)

Titta jag kan sitta själv! I ungefär 5 sekunder men ändå!:)


Going back to my roots...

Vi har gått och blivit med radhus. Igen vill säga, vi bor ju redan i ett.
Men detta är sissodär fyra rum och kök istället för två rum och kök.
Vi är G.L.A.D.A!

I slutet av veckan skriver vi kontrakt och det kan hända att priset blev något saftigare än vi tänkt men det känns rätt ända in i hjärteroten. Junie får äntligen ett eget rum och jag kan börja läsa i sängen igen! Yay ;)
Man kan säga att jag flyttar hem igen, då radhuset ligger i samma förening som mina föräldrar bor. Tänk att den där navelsträngen bara blir kortare och kortare hela tiden.....!
1 juni är det tillträde och då har även mina päron bott där i 30 år, jag var typ två eller tre dagar gammal när dom flyttade in så detta måste ju vara ödet.....Cirkeln är sluten! :D

Det är väl tänkt att alla rum ska få sig en uppfräschning av väggar och tak, jag vägrar att låta Junie ha ett rum med en bård med kinesiska tecken...Jag har redan sett ut en tapet till henne sen har jag ungefär en miljard andra idéer men jag har lovat min kära sambo att allt ska få ta sin tid och inse att allt inte sker över en natt....Jag är ju en sån som helst vill ha allt gjort igår. Köket är iallafall jättefint så det förblir intakt, så även badrummen. Jag kommer nog lägga ut före & efterbilder så får ni se...om ni vill dvs! Ni är så blygsamma härinne tycker jag ;)

Nu har jag spenderat förmiddagen med att gömma allt krafs vi har för det kommer en mäklare hit snart och ska fota lite för eventuell försäljning på hemnet. Så känner ni nån som vill "ha" en superfin tvåa i khamn, radhusformat med uteplats på framsidan (kvällssol) och stooor altan på baksidan (morgonsol!) och nära till det mesta så säg till dom att hålla utkik kommande vecka skulle jag väl tro att det blir av.

Hejsålänge

En önskan....flera önskningar...!

Här är några fler saker jag skulle kunna tänka mig i födelsedagspresent! Vi var nämligen på Mio idag o kikade, och jag agerade paparazzi på en del föremål jag gillade. :D














Jag skulle vilja ha en fin "servis" i flera delar. I vårt hem har vi typ 4 tallrikar av varje, kanske 6...supertråkiga.


Det här behöver Wille o jag en varsin, sova i en solstol är väl livet...

Och här är två saker som Junie önskar sig i ettårspresent! Ja jag vet det är låång tid kvar men visst är det bra att vara ute i god tid? ;)





Nu inväntar vi måndag med att hålla andan lite smått och äta hemmagjord köttfärspizza.
hepp!

I've got sunshine on a cloudy day

Söndagsmorgon i slutet av mars och solens strålar når ända in i soffan, där jag sitter bredvid en däckad bebis. Jag hatar att behöva gå upp tidigt men hjälp va jag älskar tiden med Junie på mornarna. Favourite time of the day!
Vi skulle egentligen vara på babysim just nu men då vi var bortbjudna på middag hos Camilla & Eric i Karlskoga igår kväll blev sömnen lite halvdan (mer än vanligt med andra ord) så vi bestämde innan vi somnade att vi skippar det idag för att inte ha några måsten eller tider att passa. Har haft lyxen av att ha Wille hemma nästan en vecka då jag och min handikappade tå inte kunnat göra riktigt allt man kanske måste göra med en bebbe hemma. Tyvärr trampade min fina sambo på tån igår så...ja nu skulle vi allt vilja ha han hemma ett par dar till ;)

Har känt mig halvkrasslig i flera dar men det kändes lite bättre igår då vi var ute en hel del i solskenet så förhoppningsvis är det på väg bort. Imorrn är det som bekant måndag, jag har än så länge inget planerat förutom att jag ska tvinga med min tå på en promenad. Det ligger en spänning i luften över morgondagen, men mer om det imorgon!

Resten av veckan innehåller lite smågrejer, jag ser fram emot en liten dejt med Emelie & Sara på torsdag och alla barn! Roligt att träffas "på riktigt" när man på nåt sätt "pratar" genom bloggarna så ofta som vi gör. Sara o jag lekte ju trots allt när vi var små nångång ibland, exempelvis vill jag minnas att vi lekte hotell hemma hos Matilda, är det nåt du minns Sara? :D

Men nu tror jag att jag ska gå o väcka Wille, klockan är ju ändå tjugo över nio - det är ju ingen idé att gå runt o säga "fast egentligen är den ju bara tjugo över åtta" hela tiden...! Taskigt o väcka honom tänker ni men gör jag inte det kan han sova i stort sett hela dan och det blir inte så populärt ;) Nej njuta av denna söndag är det som gäller!

Peace!

En önskan

Den här önskar jag mig när jag fyller år.
30 år.
Trettio!
Bara så ni vet.



Finns på carlssoninterior.se

Bara så ni vet det med....

Jag tycker den är fin!

Den bästa stunden på dagen, morgonmyset i ...

img_4332 (MMS)

Den bästa stunden på dagen, morgonmyset i soffan innan lillhjärtat tar sin morgonpowernap o laddar batterierna. Hon sov från 19-02 inatt och sen somnade hon om i stort sett direkt och sen gick vi upp halv sex. Heja Junie! Fredagen är påbörjad och jag känner mig fortfarande inte på topp varken i tån eller resten av kroppen. Får nog ladda mina batterier med en eller två gånger under dagen! Glad fredag på er!


En såndär dag ni vet.

Idag är en sån dag då det känns som "alla andra har det". Med det menar jag allt möjligt. Just för stunden är jag fixerad av fina hem med härlig inredning. Det känns som jag aldrig når dit. Jag vet att vi såklart kommer ha ett större hem så småningom och även om jag tycker det är roligt med inredning känns det som jag aldrig har råd att göra som jag vill i hemmet. Och det är inte så att jag tror att jag ska bo i nåt palats, men just nu till exempel känns det som vårt hem är ett stort virrvarr av grejer, färger, stilar och katthår. I vårt sovrumsfönster står det två krukor, den ena med en blomma, den andra tom för den blomman dog............för typ hundra år sen! Jag har inte ens haft intresse av att bry mig om att köpa en ny för det känns "inget kul". Jag gillar vårt hem och jag trivs bra, det bara är för mycket krafs på en o samma plats. Den dag vi flyttar har jag bestämt att vi ska slänga 90% av allt som står i förrådet, det är ändå inget vi saknar! Det jag vill spara är böcker som jag fortfarande inte fått in i hemmet sen vi flyttade hit för snart två år sen.........och ja inte så mycket mer.

Till saken hör att vi ska o titta på ett större radhus idag, inte här i vår nuvarande förening som jag skrev om för ett tag sen utan ett annat ställe. Jag inser att det inte är nån idé för oss att flytta till en trea, för det skulle kännas minst lika trångt om en kvart! Och vill man ha fler barn och inte behöva flytta det första man gör så är inte en trea heller aktuell. Men så vet jag också att det är många anmälda till visningen varav minst en är tokintresserad och jag vet redan nu att vi inte kommer få chansen att köpa det. Pessimisst? Javisst. Det blir som det blir, men jag tror många känner igen sig när man får den där känslan av att "där skulle jag trivas" och börjar inreda i huvudet osv - det är jag i ett nötskal, jag blir för ivrig helt enkelt - och sen blir jag superbesviken.

Va tråkigt det är att ha såna här dagar då inget känns bra! Jag har ju massvis att vara glad och nöjd över. Och det är jag! Men man kan väl få önska sig lite till ibland..


Ja tack! Eller?
Jag har bara inte bestämt mig för om jag verkligen är en husmänniska eller inte än. Jag är uppvuxen i radhus....minus att man ibland hör grannarna så är det väldigt trevligt och smidigt. Men visst, med rätt hus så ska det nog gå bra att bo i ett sånt också... :D
Jag är ju ingen fixarjocke som ni märker, har inte så mycket kreativitet i mig som jag önskar. Så gärna så färdigt som möjligt!

Junie testar hoppgungan!

Här bjuder jag på ett litet klipp från dagen, Wille pratar bebisspråk och jag låter som vanligt som Gulletussan....det här med att se och höra sig själv på film är ingen höjdare. Men Junie är ju söt iaf! Och jag lovar att inget barn kom till skada under videon även om det ser ut som hon blir gungad för livet! ;)




Vi har utöver hoppgungan haft djupa konversationer med lite kompisar...

Jag känner mig halvhängig med tryck i öronen, huvudvärk och lite småtäppt i näsan, tån känns okej. Så imorrn hoppas jag på mer energi!
Wille & Linus sitter bredvid och kikar på hockeyn så här har det inte gått o se Mästerkockarna eller Greys ikväll men jag överlever det med.
:D

Najt najt



Tlöött....

Jag är så galet galet trött just nu, så att sitta uppe tio minuter till för att se Desperate Housewives känns avlägset...Jag är normalt sett den mest lättväckta personen på planeten, men inatt vet jag inte vad som hände. Hann väl sova en kvart innan jag nånstans hörde att Wille kom hem från jobbet och att han gav mig en godnattpuss sen försvann jag in i sömnen igen och dealen för natten var att Wille skulle ta Junie första "passet" och jag andra. Jag brukar ändå vakna när han tar o matar henne osv på nätterna och är den som somnar om sist! Men vid fyra när jag skulle ta Junie (snälla barn sluta ät två gånger per natt!) insåg jag att jag måste sovit som en stock för jag hade inte vaknat en enda gång innan det, vad jag kan minnas iaf. Skönt! Hoppas på bra sömn inatt med och att tån inte gör allt för ont. Just nu känns det hoppfullt. Istället har jag huvudvärk...jag började kolla på "The awakening" och den var alldeles för spökig för att sitta o se själv just nu kände jag....inte konstigt jag drömmer konstigt som bara sitter o kollar på zombieserier och spökfilmer....!
Wille är på träning men kommer väl så småningom.....
Desperate Housewives var det ja.....tycker egentligen att det är urtrist men det är ju sista säsongen så då vill man ju se den ändå..

Mums! (ursäkta mina "vackra" tår.....! Föt...

img_4402 (MMS)

Mums! (ursäkta mina "vackra" tår.....! Fötter är det fulaste jag vet)


Usch jag råkade hamna i nån tråd på intern...

img_6045 (MMS)

Usch jag råkade hamna i nån tråd på internet där en tjej berättade att hennes bebis dött i plötslig spädbarnsdöd vid 6 månader, när jag googlade på bebisars olika utvecklingsstadier. Så nu sitter jag här med ångest delux och funderar på hur jag i hela världen ska kunna övervaka Junie varenda sekund fram till hon blir typ.....18 år. När jag läste vad den här tjejen skrivit kändes det som att jag hela tiden väntade på att det skulle stå att det bara var et skämt.....men vem fan skulle skämta om nåt sånt liksom. Fruktansvärda hemska händelse.


End of week

Jag önskar mig ett pengaträd, bara så ni vet. Vill ha en massa ny inredning, åka på semester, en ny vårgarderob och en hudvårdsuppdatering, jag behöver klippa mig och jag skulle även vilja ha en ny dator då min börjar ge upp sakta men säkert känns det som. MEN, så kul ska vi inte ha det - något pengaträd till Emma blir det minsann inte!

Söndagen är snart slut och kommande vecka känns sissodär skoj. Imorrn måste jag infinna mig på nån obligatorisk träff för nyanställda inom kommunen mellan 9-13! Tur att Sanna också ska dit så jag har nån att prata med. På tisdag har jag tid för min nageltrångs"operation", det känns som ett nödvändigt ont. Det är lika bra att få det överstökat så jag slipper det här nu. Så kommande veckor kommer jag vara på kasst humör för det ska vara sol och 10-15 plusgrader och jag kommer inte kunna gå ut och gå för jag kommer inte kunna få på mig skor ordentligt. Nej som sagt det ser jag inte fram emot men det blir ju förhoppningsvis bra snabbt.

I fredags hade vi ledig dag tillsammans och det var så himla skönt. På kvällen bjöd vi hit Emelie & Ulf + barn på lite "after work", lite plock såsom oliver, ost och korv samt club sandwich stod på "pubmenyn". Även några glas vin och öl slank ner! Till efterrätt gjorde jag (och hjälpredan Olle!) Gino, med andra ord frukt i ugnsform med riven vit choklad över, in i ugnen= klart! Gott men mäktigt och jag var spyfärdig innan kvällen var till ända :)

Igår gjorde vi inget speciellt under dagen men på eftermiddagen åkte vi hem till mamma och pappa där storebror och Elin anlänt på en spontanvisit. Det går ju alltid ett par månader emellan gångerna vi ses så det är alltid kul när dom kommer hem. Dom gjorde supergoda våfflor till fikat med egengjord hallonsås/sylt och grädde. Våfflorna blev verkligen frasiga istället för att bli disktrasor efter ett tag som det brukar bli. Hemligheten var tydligen att ha jäst i smeten istället för bakpulver! Senare på kvällen åt vi det godaste jag ätit nånsin i stort sett, det var så sjukt gott att det är svårt att förklara....det var ett recept taget ur senaste Gourmettidningen tror jag,
"Långkokt högrev med rostade rödbetor, variation på persiljerot, brynt smör och friterad kapris".....alltså jag dör lite när jag tänker på det...Bilden gör det absolut inte till rättvisa.



Till efterrätt hade mamma gjort vaniljpannacotta med smak av lakrits som smakade exakt som lakritspuck, svingott!




Junie mannekängade lite häromdagen i söta blusar/klänningar som hon fått av mammas arbetskompis som hon i sin tur hittat på loppis!


Jättekul!

Såhär såg vi ut fem minuter innan vi somnade bredvid varandra i soffan igår morse



och de goda våfflorna!



Junie passade på att ha lite morfarmys igår







Junie somnade i resesängen och lilla Lina låg och vaktade snällt bredvid



Och slutligen en bild på lillfisen så som hon allra helst sitter just nu, och drar sig i tårna....



Nu ska jag fortsätta se The Walking Dead, säsong 1 för andra gången...har äntligen fått Wille att titta! :D

Ett rödvin i helt min smak!

img_0985 (MMS)

Ett rödvin i helt min smak!


Seriously, kan man bli mer lik sin pappa j...

img_2913 (MMS)

Seriously, kan man bli mer lik sin pappa just när man äter?!


Skogsfamiljer & Gnäll

Kusin Lina, om du ser detta:

Känner du igen de här?


När vi var små hette dom Skogsfamiljerna, eller åtminstone kallade vi dom för det. De här heter "Sylvanian families". När vi var små lekte vi med dom jämt, eller iallafall jag gjorde det och jag älskade det! Jag minns när vi var på koster och gjorde små hem till dom i bergsskrevorna och hemma gjorde jag små lägenheter i en gammal hylla som mamma hade. Jag hoppas att Junie kommer att älska sånt här med (om inte annat ska jag pracka på henne lite...) det slår dockor och bilar med hästlängder ;)

Min lilla donna har inte varit sig riktigt lik ett par dagar, smågnälligt mest hela tiden och hon som vanligtvis brukar vara relativt lättunderhållen vill helst bara stå upp i knät om ens det. Allting är roligt i två minuter ungefär. Hon har inte direkt haft nån feber men varit lite avslagen. Idag är första dagen som jag tycker hon har varit lite mer som sig själv även om hon känns lite ostabil i humöret, hon kan liksom nästan skratta o gråta samtidigt.
Nu sover hon ute och jag hoppas verkligen hon sover länge, för sin egen skull för hon sov bara en halvtimme i morse och det går inte för sig!

Fick just ett sms från Wille att han slutar halv tre idag istället för kvart över fyra, och det glädjer mig för kl 17 har han fotbollsträning så då hinner vi ses lite emellan! Imorrn är han ledig och vi har storstädning på agendan, handling och på kvällen har vi bjudit hem familjen Andrejenko/Emanuelsson på "After Work" :D

Tror det blir en bra helg detta!

Strålande

Fantastiskt väder - vilket lyft i tillvaron tycker jag! Man blir liksom 10 kg lättare när solen skiner. Emelie och jag möttes upp på stan imorse, gjorde lite shopping till de små och sen spenderade vi en längre stund på öppna förskolan innan vi tog en promenad i solskenet, vi pausade dock mitt i med en kaffe och chokladboll! :D
Var skönt att spendera hela förmiddagen hemifrån faktiskt, man kan ju bli lagom trött på sina egna "fyra" väggar..

Imorrn har jag ingenting planerat förutom promenader i solskenet! Skulle vilja önska mig en sovmorgon också....men Junie har gett upp allt vad sova länge heter....inte för att hon nånsin har sovit länge på mornarna men det här med att börja vakna till mellan 4-5 är mindre kul tycker jag. Tur jag är pensionär och sover när klockan är 21.30 på kvällarna! I lördags hade jag ett smått bryt på våra idioter till grannar som har en tendens att spela så jävla högt och jag har pratat med dom om det och det har varit lugnt ett tag men jag antar att melodifestivalen var deras bästa fest nånsin för jag hörde liksom texterna på låtarna genom väggen, tyvärr har vi vårt sovrum vägg i vägg med deras vardagsrum. Det slutade med att dom lyckads väcka Junie och jag sov på soffan! Wille har lovat mig att prata med dom innan kommande helg för det där gör jag inte om igen. Respektlöst...

Nu ska jag nog se ett avsnitt av Once upon a time innan jag ska sova...är så sjukt trött så jag dör snart.


Junie har fått en gåstol, som är på tok för stor än sålänge så hon når ju inte ner till golvet men jag fick ett bra pris så jag passade på. Hon får testa korta stunder i taget och trycka lite på speldosan som är skojig!


Lilla hjärtat!


Babysim!


Liten knubbsäl :)


Flyttfåglar & vårjackor

Det händer inte mycket i den här bloggen inte....
Wille och jag har haft välbehövd "partid" idag. Det var längesen vi bara strosade runt på stan och kikade lite i affärer som vi gjorde ofta förr. Junie fick leka med mormor och morfar hela förmiddagen! Vi tog en sväng in till karlstad och jag var lite på jakt efter en vårjacka, vilket jag även hittade en på Carlings. Wille köpte också en skitsnygg jacka (ni kan ju gissa vem som upptäckte den *host host*) så med en fika i magen och lite shopping återvände vi hem till Khamn och bebis, som hade haft det så bra så. Tyvärr jobbar Wille kväll i helgen så han åkte i stort sett direkt till jobbet, vilket känns sådär supertråkigt att jag nästan vill gråta. Men det ska jag inte göra för det kan ju kännas lite överdrivet ;) Men jag var bara inte sugen på att sitta här själv och stirra hela kvällen. Nu lär jag väl inte vara ensam för jag har ju två understimulerade katter och en bebis att krama på, men ett vuxet sällskap hade också varit fint :D

För övrigt i tillvaron så börjar det bli lite trångt på våra 67 kvm......Och som jag skrivit förut så stör vi varandra när vi sover, ja..alltså Junie och vi, inte så att Wille och jag behöver varsitt sovrum...än iaf ;)
Och hus känns lite dyrt just nu och lite som ett för stort projekt...om det inte trillar ner nåt perfekt från himlen skapat just för oss då såklart. Hursomhelst, det är nu två stycken treor till salu i vår förening, en med mäklare och en som inte är ute på annons ännu. Den ena ligger längst ut av längorna, närmast vägen och är enligt Wille som har varit där inne, rätt skabbig invändigt, den andra är ju också i behov av rejäl uppfräschning...Men vi är så sugna på att få ett rum till så vi överväger att se till att "få" nån av dessa. Den som ligger ute på hemnet hade det redan haglat in intressenter på så risken är väl att det skjuter i höjden prismässigt. Sen måste man ju få vår tvåa såld.....vilket inte borde vara så svårt. Det är en perfekt tvåa om man inte har behov av större! En stor altan med morgonsol, uteplats på framsidan med kvällssol (tack vare nerklippta träd på andra sidan forsen mitt framför oss tror jag vi är dom enda som har morgonsol såpass tidigt) och det mesta är nygjort och fräscht. Sen är det ju alltid så att man vill göra om det till sitt men lite färg och tapeter är ju inte det mest krävande i livet.
Nu låter detta helt plötsligt som en annons.....det är det nog inte. Men det kanske blir. Vem vet.

Ivrig som jag är så har jag ju redan börjat kolla på tapeter till Junies rum...som inte ens existerar än, så himla typiskt mig!

Ja vi får väl se hur det går. Ska prata med grannen som inte lagt ut sin lägenhet än, och se vad hon säger.
Jag är väl inte jättesugen på att bo såpass nära vägen egentligen men den ligger ju å andra sidan inte vägg i vägg...Flytta är för övrigt det värsta jag vet!


Junie käkar mangopuré: ytterst spännande!

Snälla jag ber er att bortse från min fåntrattströst och kommentarer....detta är mest för familj och släkt att se, smidigare att lägga det här än att maila alla så ni som tycker jag är tjatig med "löjliga" videos...ja ni behöver ju inte titta. Smart va? :)


Jag inser att det inte är så smart att introducera fruktpuréer redan men jag hade redan öppnat den burken när tanken slog mig så hon får käka upp den här så väntar vi lite sen. Inte för jag tror det blir några problem, hon är redan en matglad liten fis.

Ibland när jag tittar på Junie så kan jag fortfarande bli förvånad över att hon är så ljus som hon är. Jag själv var inte i närheten av hennes färger som barn och Wille..ja han är ju inte direkt blond. Sen vet man ju inte vad Wille har i bagaget från Colombia iofs, där är ju de flesta från en stor mix av ursprung. Nu kanske det låter som jag "stör" mig på att hon inte kom ut som en chokladbit men det gör jag inte, det känns ju omöjligt att ens tänka en sån tanke men det är svårt att förklara hur häftigt det känns på nåt sätt att hon kom ut som en större överraskning än vad det redan var att få barn! Nu väntar vi med spänning på vad hon ska få för färg på håret och hur kommer det vara? Lockigt? Rakt? Mitt emellan? Just nu kan hon ändra från dag till dag, ena dagen är hon rödlätt, sen blond och som idag då hon helt plötsligt har brunt  hår på sidorna men superblond ovanpå, håret på sidorna ser ut som det ska bli lite krusigt på nåt vis vilket borde stämma om man skulle blanda mitt hår med Willes lockar. Håret uppe på huvudet är spikrakt. Haha hela hon är som ett frågetecken! Ögonen däremot tror jag faktiskt blir blå.

Bortsett från allt det yttre så är hon en väldigt härlig tjej, som man kan ana redan nu kommer ha en stor portion humor och bus i sig. Hon älskar för stunden "Fem fina fåglar", att stå upp när man håller i hennes armar, titta sig i spegeln och lilla skallran som ser ut som Tummen. Hon är pappas prinsessa och ler alltid stort åt Wille när han kommer hem från jobbet. Mammas hår är kul att dra i och när mamma fjantar sig med diverse danser och ljud ler jag stort fast jag vet egentligen inte vad hon håller på med..

Allt detta är väldigt omtumlande på ett positivt sätt!















Jaahaa.

Den funkade inte så bra den där filmen nedan insåg jag...varför vet jag inte. Hur som helst, helgen är slut, over, finito osv. Jag längtar så sjukt mycket efter riktig försommar och sommar så det kryper i mig. Även om vi har haft fina dagar ett tag nu så är jag så trött på alla ytterkläder, blekhet och dammig luft! Jag vill kunna äta frukost på altan, gå i flipflops och låta Junie sova i bara blöja! Vinter är inte min grej alls.

I ren sommarlängtan så har vi bokat en vecka på koster, v.31! Det var egentligen en ren slump att jag råkade kolla efter lediga stugor osv, det är ju oftast supersvårt att få tag på boende om man typ inte bokar redan sommaren innan känns det som. Vi har ju inte vår stuga kvar tyvärr men det ska inte hindra mig från att ge Junie härliga sommarminnen såsom jag har haft hela min uppväxt! Så vår första familjesemester blir till att trängas i en ministuga och det ska bli så mysigt! Hoppas bara vädret blir kanon. Det ser jag iallafall väldigt mycket fram emot.
Nu har vi ett par månader på oss att införskaffa lite kattvakter....ring o anmäl er vet'ja! ;)

Min tå gör ont och det ser ut som en operation blir aktuell fastän att jag verkligen verkligen inte vill. Nu går jag två promenader om dagen även om jag inte borde men jag blir knäpp av att sitta här hemma bara och Junie sover längre och bättre på altanen om vi inleder med en promenad.
Jag är just nu så himla uttråkad och rastlös samtidigt som jag är den tröttaste människan på planeten och känner mig splittrad över att jag vill göra en massa saker men hittar inte riktigt kraft och motivation. Det känns som det är så himla många som är sjuka just nu i influensa, magsjuka och stackars Emelie som åkt på lunginflammation. Det är lite orsaker till att jag gärna inte går ner till öppna förskolan osv. I lördags stämde vi träff med Tove och Oskar på stan och tog en fika. Tovsan fyllde 29! Sen var det 2års kalas för Leo på eftermiddagen och då hade Junie helt plötsligt fått feber och var snuvig och tät. Så i söndags skippade vi babysimmet även om hon inte verkade påverkad. Så bort med alla baciller och sjukdomar, fram med sommar och sol!


Junie i morbror Gustavs tröja som han hade när han var 6 mån...vilket var sissodär 33 år sen..:)










Morotspuré var hur gött som helst och paltkoman kom snabbt ;)

Nu ska jag duscha, på med myskläder, käka äggmackor och dricka te! Jag fryser ända in i benmärgen.

Tår & Sömn

Jag känner att livet inte riktigt vill sig den här veckan, trots solsken!
Dåligt med sömn (självklart körde ju Junie INTE favorit i repris efter den där "braiga" natten, utan har istället gjort tvärsom. Inatt/imorse kl.04.15 tyckte hon att det var dags att gå upp! Jag förskte få henne att förstå att i den här familjen sover man vid den tiden men det tyckte inte hon) och jag är förkyld och har nån hosta som ligger latent känns det som, den kommer då och då och det kliar låångt ner i bröstkorgen, jag har haft ont i min högra stortå som jag har nageltrång i sen hundra år tillbaks men inatt gjorde det ont bara jag kom emot med täcket så imorse ringde jag vårdcentralen. Min vänstra tå är opererad två ggr för samma trevliga åkomma och den är numera helt bra och jag är sjukt osugen på att göra samma ingrepp på högertån för det var inge kul alls. Min snälla snälla mamma kom och såg till Junie medan jag åkte i väg och tur var väl det för det tog en stund och farbror doktorn körde en nål genom huden och tömde tån på en massa blod (AJ) och dom kunde inte riktigt avgöra om det verkligen är nageltrång eller nåt annat som stör så jag fick en tid för operation 20 mars, om det inte har blivit bättre tills dess. Vilket det troligtvis inte har eftersom jag har haft det såhär till o från ett par år. Härligt med ett inlägg om mina tår!

Junie har även börjat med ett nytt ljud som påminner mer om en plågad gris och det låter verkligen som hon sitter och ropar typ på hjälp.....kvart över fyra imorse var det mindre kul att lyssna på det. Hon flinar till emellan "skriken" som att hon testar sin röst och det låter jättekul men ibland ser hon även lite besvärad ut ungefär som om hon faktiskt behöver hjälp på riktigt...klurigt! Jag fick smygfilma henne lite häromdagen för hon tystnar ju så fort hon ser telefonen.....






Sov unge!
Jag lyckades få henne att somna om mellan 6-7 imorse....skitunge!♥




pigg som en lärka
!


meeen tröttheten tar ut sin rätt så småningom...