Sporadiska inlägg it is!

Just sjunkit ner i soffan efter en lång men trevlig dag. Vi inledde dagen med ett tandläkarbesök för Junie, som gick över förväntan även om hon inte direkt gapade men hon lyckades smajla lite så tandläkaren hann se några tänder iaf, allt utan gråt är en vinst! Sen fick hon välja en leksak och det blev såklart en liten bil. Sen blev det "Föris" och jobb i vanlig ordning. Våra mest hektiska dagar på jobbet är tis, ons & tors då vi har alla 15-timmars barn plus alla "vanliga" barn så man känner verkligen att man lever dessa dagar, jag är helt slut! Imorrn är det äntligen fredag iallafall. Efter jobbet plockade Junie och jag upp Tove och för till Ikea för inhandling av lite grejer till mammas present då hon fyller 60 på söndag! Pappa och hon är på sin årliga trip till Köpenhamn och återvänder på söndag kväll, då har brorsan o jag och Wille förberett middag såklart! Men innan söndag ska jag ha fredagsmys med Tove då Willy ska på fest, lördag kommer Lina och Agnes på fika! Känns som hösten är på intåg med och det är helt okej!


Ännu en söndag

Regnet öser ner och jag ligger bredvid världens bästa Junie som snosar så gott. Jag borde väcka henne för nu har hon sovit i över två timmar, men ibland är det ju så skönt att dels få tiden själv och att få ligga bredvid och mysa slår ju allt. Natten var lite konstig här så vi är alla lite slitna. Willes mage fick nåt frispel vid 3- tiden, så han bosatte sig på nedervåningen, just när jag somnat till efter att ha legat vaken pga Wille så vaknar Junie som är ledsen och har drömt att hon har "lamlat" (ramlat) så hon får komma in till mig men tar en timme på sig att somna om även om hon låg tyst så känner man hur nån ligger och bökar runt för den inte kan sova. Så jag låg klarvaken mellan 3-5 imorse, sen tog vi tydligen morgon 7.15! Men en regnig dag som denna är det väl inte hela världen. Jag ska just ställa in en äppelpaj i ugnen och om en timme kommer mami o papi på fika. Det är väl ungefär så mycket som vi gör denna dag. Blir mycket fullriggade emellanåt, eller serier snarare när Junie sover. Jag gick med i netflix för ett par dagar sen och är nu hooked on "orange is the new black" och "Hemlock grove"....
Igår var vi på dop i Lunedet. Det var Willes bästa kompis som som döptes. Därefter var det fika och det blev lek med nyfunna kompisen Måns! Imorgon är det måndag igen! Hurray ;)


Everyday life

Tidig morgon som vanligt i detta hem. Junie o jag ligger i sängen o kollar på Puh, jag tror bestämt att det är dags att ta en paus från Lotta på bråkmakargatan ett tag då den lilla damen är jätteduktig på att anamma diverse saker samt att skrika neeej så fort vi ska klä på, borsta hår, borsta tänder osv. Puh känns inte lika inspirerande ;) Vi har haft två nätter med mardrömmar igen, börjar runt halv fyra o håller på tills det är dags att gå upp typ, idag kom hon in till oss vid 05.40 och somnade om efter en stund men vad hjälper det när en annan har legat klarvaken sen 4-halv 5. Tycker såklart synd om Junie att hon sover så otroligt oroligt även om jag inte vet hur mycket det påverkar henne egentligen. Idag jobbar jag kort dag och vi åker direkt upp till min mormor och morfar och säger hejdå till min moster som åker hem till USA igen imorgon. Lika tråkigt varje gång! Sen får vi besök av Hanna en sväng till seneftermiddagen, och sen får vi se om det blir någon promenad ikväll. Vardagen fortsätter rulla...


Regnigt

Då var i stort sett första jobbveckan överstökad, bortsett från morgondagens stängningspass då såklart - alltid lika fränt att stänga en fredag och gärna när man har barn till 17.30. Idag har regnet öst ner större delen av dagen och det har jag faktiskt tyckt varit skönt. Jag vill inte att sommaren o värmen ska ta slut men ibland är det mysigt med lite oväder. Trots detta regnande så avslutade Emelie och jag dagen med en 1 1/2 timmes promenad, väldigt befriande. Har varit duktig med kosten denna vecka men motionen har inte fått utrymme tyvärr men nu MÅSTE det bli ändring på det! Junie och jag har även varit på bibblan o fyllt på med lite böcker till henne, jag ska faktiskt ge mig på Magdalena Graafs senaste....tycker hennes blogg är rätt underhållande så det ska bli intressant att läsa något som inte är en trilogi om nåt svårt typ...Vi får se om jag orkar läsa mer än en sida då jag är SÅ trött. Junie lyckas drömma mardrömmar o prata i sömnen osv varenda morgon mellan ca 04.30 och fram tills hon vaknar runt 6, vilket innebär att jag ligger vaken från 04.30 :( Väntar fortfarande med spänning på att hon ska chocka oss alla och faktiskt sova till typ 8 nångång!! Men jag ska inte hålla andan. Godnatt! (Ps, jag åt just världens godaste grapefrukt, bara så ni vet!)


Tisdag

Då var man tillbaks i vardagsträsket! Känns både okej och inte okej....Blir dock en mjukstart denna vecka då många barn fortfarande har semester så det är relativt lugnt även om det ibland känns som 4 barn låter som 22...Hade planer på att gå ner till järnvägsparken med Junie när vi slutat idag och samtidigt svänga in på bibblan men det kom några regndroppar och det blåste storm så jag tog inte den risken. Vi käkade mellis, kollade på Lotta på bråkmakargatan medan jag vek 700 kg tvätt, sen gick vi till lekparken ute på Östermalm istället och avslutade sen eftermiddagen med att leka lite med Märtha som var hos sin mormor och morfar som bor på vår gård. Märtha och Junie går på samma avdelning. Det är roligt att de ses här ute ibland för vi har inga små barn där vi bor det är bara barn i skolålder. Båda tjejerna älskar att sparka boll! Ska bli kul o se om det håller i sig under åren och om de hamnar i samma fotbollslag sen;) Jag är dödstrött och Wille jobbar kväll, så jag ska lägga mig ääääännu tidigare än vanligt utan att få dåligt samvete!


Frosseri

 
 
Sitter här och hetsäter onyttigheter, får idag är ju såklart sista dagen med skräp och skit! Nu är vardagen här igen och det får vara bra med snabbmat, fika och diverse annat som glidit ner under semestern. Känner mig så otroligt ofräsch och ohälsosam just nu så det ska bli riktigt skönt med ett lite mer sunt leverne. Påminn mig om ett par dagar att det var så jag kände ;) Dagen har för övrigt varit en såndär dag fylld av storhandling, stortvätt, och lite städning. Längtar till sängen har kommit för min rygg tar livet av mig. Ber en stilla bön att nya sängen blir som mirakelmedicin! Imorrn börjar jag 7, och även om min kära dotter vaknar i ottan varje dag så ska det bli tungt att ställa klockan. Får hoppas första dagen på jobb & föris blir smärtfri!
 
 
 

En dag i Fjugesta!

Sannabadet i Fjugesta får tummen upp från oss alla! Jag som inte är ett fan av vare sig sjövatten eller sandiga barn blev gladast ;) Junie förvånade oss genom att bada bada o bada. Även om det var mer "stående" bad så var hon iallafall i vattnet och blev vansinnig när vi skulle göra nåt annat. Hon hoppade även från kanten i stora bassängen ner i våra armar, modigare än sin mor! Ja dagen var så bra att vi åker dit imorrn igen :D


Rotation

 
 
 
 
Idag har vi varit rätt så effektiva i detta hushåll! Vårt sovrum som alltid varit väldigt stort, är numera Junies! Vårt nyrenoverade gästrum (el Willes herrum ni vet;) ) står nu fullt i bråte och ser ut som en krigszon IGEN, medan Junies gamla rum numera får agera gästrum. Krigszonen ska bli vårt sovrum så fort sängen har anlänt och vi har gjort oss av med lite skit! Vi har alltså 3 rum på övervåningen, en del har valt att slå ut väggen mellan två rum o en del har kvar 4 rum uppe, jag är uppvuxen med 4! Hursomhelst så blev Junies rum bra medan allt runtomkring fortfarande känns lite rörigt. Snälla mamma o pappa tog hand om lillstumpan medan vi höll på och vi hann även med en lunch på thaien och en vända till tippen. Imorrn är det fredag, min semester är borta! Tur man har lite att se fram emot senare i höst. I morgon tar vi en tur till Sannabadet i Fjugesta, och hoppas Junie badar ordentligt den lilla badkrukan! 
kaos...
 
Efter kaos! 
 
 Den bruna byrån är numera snart vit...
ja en liten inblick!