Inta position

Jag har en låsning mellan skuldrorna som drar upp i nacken och axeln...så jag har provat det mesta de senaste dagarna, värmekudde, voltarenkräm, ipren och jag har även tagit bort en av mina sovkuddar, normalt sett har jag två...men inte blir det bättre inte. Har medvetet försökt sova i andra positioner än vad jag brukar...vanligtvis sover jag i något som liknar framstupa sidoläge...men i natt försökte jag sova i andra lägen......men jag har insett att en massör eller naprapat kanske blir nästa steg. image356

Var uppe tidigt idag och gick en promenad och jag gav mig även på att springa litegrann men insåg ganska snart att mitt springflås inte är lika bra som mitt "gå-flås". Det får övas upp helt enkelt.

Fröken Hedström informerade mig även här på morgonkvisten att Counting Crows har ställt in hela sin skandinavien turné. Det känns verkligen som om den här lördagen kunde ha börjat med ett trevligare besked.
Jag funderar på att skicka hotbrev till dom och få dom att förstå att jag väntat så länge på att få se dom live och att dom minsann inte kommer undan så lätt...men reaktionen över ett sånt hotbrev är väl ungefär lika stor som en fjärt i en åskstorm för att citera tony i let's dance. Som jag för övrigt aldrig kollar på. Undantag i går där jag snappade upp den otroligt orginella ordvitsen.

Tänkte möjligtvis baka nåt idag...men vad har jag inte bestämt än.
Det ska bli regn senare idag så why not en film och lite bullar?

Kent, Aj'm Sårry!

Jag har egentligen inte lyssnat på kent på väldigt länge. Skivorna går säkert att damma av med tanke på att dom i stort sett har legat på hyllan...ja sen franco dog.
Efter en underbar konsert igår så får jag nog ta och blåsa av dammet och polera skivorna lite som kompensation.
Till och med Jocke Berg släppte loss och det bjöds på gamla favoriter.
Det var nästintill att jag fällde en tår under Stoppa mig juni. Nästintill.

För övrigt var gårdagen en toppendag, hotellet var tipptopp och vi käkade tapas innan konserten, sen höll vi till i baren under tiden som Familjen spelade innan kent gick på.

Ikväll ska jag fira påsk med khamnsborna!

image354Du & Jag Dödenimage355

"Än finns det tusentals tårar kvar
De var dina att ge vemsomhelst
Äntligen
De är de dyrbaraste smycken du har
Så be aldrig om ursäkt igen
Äntligen passerar vi deras gränser"     

"Brinn hjärtat brinn
Vår fiende är rädd om sitt skinn
Det räcker med en gnista ett bloss
Dom skulle vilja vara som oss
Visst känns det som att kärleken väntar" 

  "Det är tårar
Kan man gråta som en karl?
Snälla Du förlåt mig
Jag glömde vem Jag var
snälla sluta lyssna
Glöm allt Jag sa"

" Så länge hjärtat mitt slår
så minns Jag dig när
Du stack ett hål i min Kevlarsjäl
Och så blev Du mitt sår
och Jag blöder ihjäl
Kom gör ett hål i min Kevlarsjäl "







                        

Kenta

Har just kommit hem från en timmes promenad i skärgårn med Anna H som vart på Kuba i tre veckor - det var väldigt trevligt, kallt men trevligt! Brun som en pepparkaka var hon också! :)
Nu ska jag äta frukost och sen bär det av mot örebro, W överraskade med att han har bokat ett hotellrum där, väldigt nice...vem gillar inte att bo på hotell...speciellt när det vankas hotellfrukost! Så idag blir det kent och hotellmys!
Långfredan brukar alltid vara ganska trist så vi bryter den traditionen från o med idag!
Ha en trevlig dag på er :)

image353


Where the attention comes from depends on how much I care

Jag har sovit så underbart inatt. Har sovit 8 timmar i sträck utan att vakna eller gå upp en enda gång och det behövde jag verkligen. Natten till igår drömde jag en mardröm som var det värsta jag drömt hittills i mitt 25 åriga liv, den fick mig att vakna gråtandes och en lätt panikslagen W som försökte få liv i mig. Så den här natten känns som en kompensation till förra.

Solen skiner och jag är ledig. Halleluja! Ska försöka ta min tå och gå en promenad så gott jag kan senare men först ska jag nog påskstäda lite. Ja, jag älskar nystädat - I do.

Sen mina vänner har jag ett litet message to you all. Häromdagen fick jag ett sms från tele2comviq som meddelade en något överviktig mobilräkning...och jag kommer nu att hålla mig från att ringa och sms:a ett tag för att banta ner den kommande räkningen. Detta gäller er som inte har comviq...för er messar jag gratis och ringer någorlunda billigt.
Så feel free to call me istället ;) Jag ska på inverkan från Mia skaffa skype. Så småningom. Hemtelefon orkar jag inte med. Sedan kommer jag även att passa på att ringa när W är hemma från hans mobil för han har massa fria minuter.

Dags att ta tag i dagen!
image352




hit me with your rhythm stick

Idag är det tisdag och jag är megatrött.
Ledig dag, fast vi har redovisning imorgon så jag ska snart sätta mig och göra mina små "programledarkort" som jag ska ha som stöd...orka lära sig om miljöbilar utantill? Inte helhjärtat iallafall.
Igår spelade jag Yatzi för första gången på säkert 12 år. Jag gillar inte ens spelet men eftersom Mia vägrade spela och Fredrik var så entusiastisk så kunde jag inte göra honom besviken. Det hela slutade självklart med att jag vann över Fredrik, eller Ceasar som han valde att kalla sig under spelets gång. Succé Fagerman! ;)

Idag tog jag och W en sväng till Degerfors. Vi åkte genom Björneborg på vägen...och jag kan inte sluta förundras över att det faktiskt bor människor i Björneborg!? Varför i hela friden bor man där? Kristinehamn må vara en håla på många sätt men Björnebörg? Jeeezes, man kan ju tycka att Degerfors är en storstad efter att ha plågsamma bilder av Björneborg på näthinnan.

Anywho, så är det jävligt kallt ute och efter morgondagen har jag ingen mer lektion förräns 31 mars. Då börjar min nya kurs och det ser jag fram emot: Barn och ungdomar i samhället - ska bli mycket intressant. Har hört att det är en ganska tung kurs..läser om barnmisshandel och andra tragiska saker.

På fredag är det Kent som gäller inne i öret.
SådäSå.

image348


 
image351
image350
Såhär mysigt hann vi ha det imorse när solen var framme.


 


On Almost Any Sunday Morning

Ladies and Gentlemen.
Det här kan vara en av de lyckligaste dagarna i mitt liv.
Ja iallafall på länge.
Counting Crows kommer till Sverige!
Och jag har bokat biljett!!!

JippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippiJippi!

Det blev en katastrofal plats att sitta på (bara sittplats är ett nederlag men who cares i detta läge?) men det gör inget - jag har väntat i flera år på det här! Wiiiii!
Så det blir först "Where the action is" på lördagen 14 juni--------sen vilodag på söndag---------sen CC på måndagen 16 juni!
Det här kan bara bli en toppenhelg.
Det kan ju låta ytterst corny men jag är så glad att jag kan gråta :)
Som icing on the cake så sitter jag för övrigt o lyssnar på den nya skivan som släpps 25 mars!
Livet är över förväntningar ibland.

image347


Hard Candy

Klockan åtta imorse tog jag trötta steg runt inne på MAXI i jakt på ett sköjmedel med fräschast odör - det slutade med apple blossom. Doften av gröna äpplen kan få mig nästan på lika bra humör som färskmalt kaffe. Almost!
Varför jag var på MAXI i gryningen är helt enkelt så att jag hade turen att få tvättid hela denna underbara lördag. Men jag fäller inga tårar, riktigt skönt o bara strutta runt i myskläder och lyssna på musik - och pendla ner till tvättstugan då och då förstås.

Tovalotta och jag hade en gemytlig kväll i hennes nymålade fina våning, vi avnjöt öl och pratade annat än väder och vind.

Nu ska jag ta och dega ihop lite kokoskakor som jag tänkte bjuda mig själv och tove på. Ikväll blir det säkert till att titta på melodihatarfestivalen och jag hoppas kunna få hit Fru Hedström med man också. Kom igen - det finns kokoskakor!
 :)
image346

Ooh La!

Jag älskar denna fredag lika mycket som alla andra fredagar - det är tamejtusan den bästa dagen.
Men det här med att sova länge kan jag ju glömma, halv åtta var jag klarvaken, mest tack vare att W intog en roll som elefant i hela lägenheten. Han har en viss förmåga att klampa runt med skorna på när han ändå håller på. Men det gjorde inte så mycket, jag tog en lugn frukost och sen drog jag ett städvarv och sen tog tovebaby och jag ett varv på stan. Lyckades hitta en svart koola anna topp för 50 spänn. Inte dåligt såhär på freda'n! Det inhandlades även några öl som ska avnjutas ikväll i toves nymålade "flat" ;) kanske en tur till mastis, vem vet.

Idag kom även ringen som min morbror gjort åt mig i "blood wood"-trä på posten, spank you for that uncle nick!
Och bara för att jag pratade spökhistorier igår, så drömde jag precis innan jag vaknade att jag hade köpt mig ett amerikanskt kolonialhus som var jättefint, och i drömmen så skulle W åka till jobbet (kan vara nåt av en sanndröm..) och jag skulle vara kvar hemma, när jag tittade ner i trappen som vi hade i huset, ser jag hur en skugga går in i köket...då menar jag typ som en svart rök...det var kanoncreepy i drömmen, mindre så nu när jag tänker tillbaka på det, iaf så vaknade jag med ett ryck av att Estella stod och nosade mig på näsan.

Nu ska jag skämma bort mig själv med en chokladbanankakbit som jag bakade förra helgen. Hur gott som helst.
Jaa just de, Grattis Theo på 3 års dagen! Hoppas din lilla mamma bakade en tipptopptårta till dig ;) image345 Mia, du har väl bakat en sånhär?

Peace out.

Döda Dagar

Jag skulle vilja påstå att den där klämkäcka energin som infann sig häromdagen har nu dragit sig tillbaka och lämnat mig kvar som ett tomt skal. Eller kanske inte helt tomt, det finns en viss frustration och irritation kvar. Och det är ju verkligen inte vad jag känner för att kånka runt på - det känns tungt.

Jag vet att det finns folk som har det mycket värre krämpor än mig,och jag borde inte klaga. Men det här är ju mitt liv och jag vill inte jämföra med någon annans. Så klagaklagaklagaklagaklagaklaaaaaaaaaga.
När jag kom hem till Fredrik och Anna idag och tog av mig skon insåg jag att min tå har exploderat. Och det har gått igenom strumpan. Tack för det.
Fick en tid på närakuten på eftermiddagen och läkaren bestämde sig för att provocera mina sista energiknyten och klämde allt vad hon gick för så tån såg inte längre ut som en tå. Lite provtagning och ett NYTT penicellinrecept senare sitter jag här och känner mig jävligt lurad. Det känns om Gud glömde mig när han delade ut vänstertår. Fast vem fan är Gud egentligen. Bah.
Anna menade på att om jag skulle leta efter en ny tå på tradera så kunde jag passa på att leta efter en ny svans till William som har fått lite fukteksem - men darling jag kan meddela dig att Traderas tår och svansar inte känns lagligt.

För övrigt idag har vi arbetat på vårt grupparbete. Självklart har vi ätit en massa också. Fredrik hade bakat en drömsk chokladkaka som han hittat ur sin USA kokbok. Ja, ni vet ju hur amerikaner ser ut så ni kan ju tänka er hur den smakade. Mia svängde in på bageriet och köpte nybakade ciabattas och vi drog till med lite brieost till det. Det kan gå illa med beach 2008 men surprise surprise! I don't give a flying fuck! Jag mätte mitt BMI i måndags och det känns som jag kan äta ett par veckor och ta igen det framåt....maj. Eat me.
Iallafall, när vi satt där och åt. Och åt. Så diskuterade vi spöken och hemsökta hus då några av oss hade sett på "Det okända" igår och jag älskar sånt där, gåshud och rysningar hör till såklart. När posten damp in via brevinkastet så hamnade vi alla i något slags panikattack och fredrik flög upp från stolen och mia dök med huvet ner i mitt knä medan jag, anna och basti skrek ut några gälla toner.
DET är charmen med det övernaturliga!

Hoppas ni kan sova gott inatt.....och ni vet vad som gäller om ni vaknar klockan 3 inatt...........moahahahahaha..
image344

Such a smiling sweetheart

Jag gillar den här energin som plötsligt infinner sig hos mig! Vart den kommer ifrån är en mycket bra fråga men sålänge den hänger sig kvar så är jag nöjd.
Åkte in till skolan vid tolv där vi hade lite info om arbetet vi ska börja med imorgon, sen tog jag och mia oss en sväng på stan, jag var tvungen att shoppa lite för dom pengar jag inte har. En skjorta och en kofta och en bh blev resultatet. Och en väldigt dyr fika. Men jag är fortfarande mätt så jag kan ju skippa kvällsmaten som jag precis har lagat klart, det blev quornbitar i dillsås, ungefär som dillkött fast vegetariskt - mycket mycket gott. Blir en fin matlåda imorn!

Inatt vaknade jag vid halv fem av att min tå höll på att ta livet av mig. Jag funderar ÄN en gång på att allvarligt talat be läkaren amputera skiten. Idag var vi inne på Bergqvist skor och jag tänkte fråga om dom hade några tår till salu men Mia fick mig tillbaka till verkligheten.

Just nu diggar jag: The Kooks - naive och jag tröttnar aldrig på Shout out louds - tonight I have to leave it. Den håller sig just nu varm som min ringsignal på mobilen.

image342
image343


Nu ska vi se "Into the wild" som Mr Sundqvist lånat ut och varmt rekommenderat.
Night Night!


Time after Time

Ibland händer det att jag och min kära sambo ska iväg samtidigt på morgonen för han ska med sju-bussen till kga och jag ska med sju-bussen till kstad, och ibland händer det även att vi tar bilen till stationen. Som imorse till exempel. Jag hade så ont i tån och det spöregnade ute så jag bestämde mig för att ta bilen, så jag väckte W och sa att ska du åka med till stationen får du gå upp nu, klockan var 06.20, jag vill helst vara på stationen vid tio i sju, för att jag är en sån som alltid är i tid......oftast för tidig. Men hellre det, än att stressa runt och bli sen.
När klockan var tjugo i sju hade människan iaf inte ens klätt på sig än. Jag börjar traska runt i lägenheten - färdigklädd. Jag hatar och vänta också by the way.
Till slut kom vi iväg och det blev en okej tid. Men dock ett par små irritationsmoln ovanför våra huvuden, för jag hatar att vänta och W klarar inte av att bli tjatad på på morgonen.

Så nu mina nära och kära tänker jag klaga lite på er också. Varför är det alltid jag som får vänta? Jag är alltid i god tid och det är jag för jag respekterar er. Japp japp japp. image335
Men vad gör ni? Jo ni tar gärna lite extra tid på er och kommer alltid sent (ni som känner er träffade...är träffade) med en liten ursäkt i bagaget. Men nu är jag trött på att vänta och jag är trött på att ingen respekterar en tid man har satt. Så dä så!

Visst är det trevligt med lite klagomål såhär på måndagskvällen? ;)


Idag har vi haft hälsomässa och det var urtrist! Men Mia och jag lyckades skoja till det med massagebordet och annat. Jag har även fått noja på ramarna på min mobil. Glädje!



Energin från igår har för övrigt hållt i sig och idag har varit en väldigt klämkäck dag!
Imorrn har jag sovmorgon...ja till och med sov-förmiddag. Lovley.

How you choose your words, thats where I judge you darlin'

Jag har sån längtan efter sommar och äventyr! Jag vill åka på roadtrips, gå på utomhuskonserter, sola & bada, dricka öl i stekande sol och bara njuta av tillvaron. Yum Yum.
Blir det ingen sommar i år. . . finns risken för att jag dör ut. Jag kommer gå upp i rök helt enkelt. Så sommaren, ta dig i kragen och be here. ASAP!

Jag är starkt sugen på att göra om min tatuering som jag gjorde i all hast när jag var i USA när jag var 16. Den är alltså snart 10 år gammal. Sitter och kollar på Miami & L.A ink...och jag vill förvandla min till en färgglad kreation. Men det ska bli en låååång eftertänksam procedur isf.
Att man aldrig lyssnade på sina föräldrar när man var yngre är ju egentligen helgalet för mina har haft bra många rätt om mycket.

Imorrn är det måndag.
Och just nu (med betoning på NU) så känner jag mig fylld av energi och är redo att  ta tag i en ny vecka och göra lite nytta. Men vem vet, när jag går upp i morrn 05.25 kanske jag känner annorlunda. Men man ska ju leva i nuet har jag hört.

Ja så får det bli.image334


Over and Out kompis! ;)

this world is gonna always try us

Fredag kväll:
Nystädat, nyss ätit riktigt god hemlagad mat och ett stort glas rödvin står framför mig........livet borde vara tipp-topp. Och det är det väl till stor del. Men för att gnälla lite så har jag än en gång fått en penicellinkur på 10 dagar, 3 ggr om dagen för min hatade stortå. Operationen gick ju bra men nu har jag ändå lyckats dra på mig en infektion och tån ser ut som ett stoppljus ungefär. Otroligt tröttsamt måste jag säga.
Min lilla söta mormor har kommit hem från sjukhuset men hon är inge bättre så hon kan bara ligga ner, en kota i ryggraden har lossnat med en centimeter och trycker ner på nerver och annat...lilla mormor. Jag åkte dit för att hämta mamma som var där en sväng och trots att hon är så ynklig så hade hon gett mamma ett kuvert med mitt namn på och där i låg det 1200 kr, för hon tyckte ändå inte att hon kunde göra av med några pengar när hon bara ligger där...sen fick jag plocka på mig ett par örhängen. Min mormor har en smyckessamling utan dess like. Det kändes helfånigt att ta emot pengar från en sjuk liten mormor. Men hon insisterade, så jag tackade och tog emot. Det var som om hon hade fått en glimt av mitt smala konto....Men hellre ett smalt konto och en frisk mormor.

Imorrn ska vi åka till Hallsberg för att dels hälsa på Ws mamma, men också för att Ws pappa ska dit för att hämta hem en ny bil och vi ska köra hem hans gamla...och sen köper vi den. En gammal golf! Men några år yngre än min lilla mazda iaf. Så nu blir det till att ha två bilar, iaf över sommaren eftersom vi båda ska jobba i kga men på lite olika tider.

image333

Har ni sett vilken smickrande bild jag bjuder på. Såhär trött är jag nuförtiden och såhär trångt är det på min sida av sängen vareviga kväll. Är det konstigt om man har ont i ryggen?
Jag har tydligen fått paparazzi i lägenheten.


Kvällens pris går till!

Det här måste bara tilläggas:

Emma säger:
jag vill liksom ringa ryan gosling och förklara varför det är viktigt att dom gör en till film
Emma säger:
eller åtminstone för att få förklara min kärlek till honom
HELEN säger:
hahaha
HELEN säger:
hälsa från mig i så fall
Emma säger:
eller kärlek. snarare....obsession.
HELEN säger:
hälsa att jag har en stuga vid vilången

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Galna-filmkär-sjukan

Alltså nån gång måste det ju vara nog.
Det här med The Notebook. Det känns som om jag är tillbaks till 14 årsålder när Titanic kom upp på biograferna och madde och jag gick två kvällar i rad och grina så vår billiga fjortis mascara rann nerför kinderna.
Sen började man köpa soundtrack och man skulle ha planscher osv.

Jag har precis laddat hem soundtracket till notebook. Visst är det mest instrumental musik som inte är av denna tids mått, men likväl kan jag sitta här o grina! Känslosam har jag alltid varit men nån måtta får det väl vara? Helen och jag har haft en konversation om denna film nu en stund och kommit fram till att vi kanske borde antingen ta patent på en uppföljare eller göra varandra en tjänst och köra en intervention.
Men innan det sker så har jag iallafall bestämt mig för att gå emot mina egna regler gällande att se filmer och läsa boken och tvärsom. Imorrn ska jag gå till bibblan och låna boken. Just för att helen har talat om för mig att den baseras på författarens egna morföräldrar. Det kan man ju nästan föreställa sig.
Men en fråga som återstår i den här konversationen är: Finns killar som Noah på riktigt?
Jag menar, jag har en generös, varmhjärtad och omtänksam sambo här hemma. Men är han Noah? Nej..inte än.
Jag kanske kan modifiera honom.

Allvarligt talat så trodde jag att jag höll på att komma över den här fjortis-crushen men det var innan jag pratade med heleeeen!
Det här kan komma att låta makabert - MEN. Ska jag gifta mig nån gång, ska jag ha I'll be seeing you med Billie Holiday som "vår" låt. MEN! Även när jag dör ska jag ha denna låt. Fast då med Jimmy Durante.
Det ska jag skriva in i mitt testamente.

Tillbaks till verkligheten. Jag tror tentan gick bra.
image332

I'll be looking at the moon but I'll be seeing you

Ja det ska bli intressant o se hur tentan går imorrn. Ska till Mia imorrn bitti och köra ett sista varv på frågorna...klockan 14 kan ni ju alla tänka på mig..!
Har tagit en promenad med Tovsan och Hälen och nu sitter jag och dricker "Himalaya - ginger harmony" ett te med smak av: ingerfära, fänkål, kanel, anis, koriander, kanelextrakt, ingefärsolja och lakritsrot...jag kan lova er att det är kryddigt. Första gången jag drack det så tänkte jag...what the hell. Det kändes som jag drack direkt ur kryddhyllan men nu tror jag att jag börjar utveckla ett mindre beroende. Jag får även för mig att det har en lugnande effekt. Men det kanske är psykiskt.
image331 Snart kommer W hem och det ska bli väldigt skönt. En ensam helg kan vara jätteskönt, men det är ännu skönare när människan kommer hem.
Jag satt o grina till tv:n häromdagen (inte så ovanligt i min värld) det var tre kvinnor som hade mist sina män mitt i livet under olika omständigheter och jag var tvungen att ringa till W och be honom i stort sett skriva kontrakt på att han inte ska dö i från mig. Går jag igenom nån slags "snart-26-års-kris" eller?? Får obehag när nära och kära t.ex befinner sig på vägar och dylikt.

Jag vill ju ha er alla som jag älskar kvar i livet så länge det bara går - glöm inte det. ♥

Söndagsångest

Det är så deprimerande att vakna upp till detta strålande väder....men det passar väl bra antar jag till en söndag, som redan är en dag som jag inte är så förtjust i.
Igår var tove och helen här och vi käkade tårta som jag gjort och jättesöta muffins som helen bakat. Självklart kollade vi på The Notebook också...Helen, nu har du sett den ungefär 13 gånger - hur känns det? :) Och lika bra är den för det.
Idag är det slutpluggandet som gäller - tentan är imorrn och det ska bli så skönt när den är över hur det än går.

                                      image329image330

Nu blir det dusch och sen plugg....♥