Just an ordinary day!

Förutom att jag har en grym värk i fötterna just nu så är livet väldigt trevligt idag! Sitter i cornelias snygga fåtölj i Oslo och avnjuter en kall öl! Har vandrat på stan och ätit väldigt god lunch och sedan fick vi en otroligt fräsch sommardrink av Hans som jobbar på Onkel Donald som tack för att vi inhandlade grejer till hans fest imorgon då han inte kunde pga jobb. Men nu är jag trött så en stunds vila sen vidare till Herr & Fru Kofoed/Hedström dit vi är bjudna på middag, sen blire utgång!
En tråkigare dag kunde man ju ha.


5 toasters!

Oslo it is! En kort visit dock men stannar jag längre har jag väl inga pengar kvar när jag kommer hem. Ska till o med vara så "ekonomisk" att jag ska köpa med öl från kära gamla systembolaget istället för att köpa snordyr öl på plats. Det ni!
Eftersom Tove efter mycket krångel med skolor osv har bestämt sig för att återta Oslo än en gång så får jag dessutom bussällskap! Nu har jag alltså Tove, Cornelia och Anna & Fredrik i Oslo. Hur skulle det vara om ni alla kunde ta ert pick och pack liiite närmre..? Helen min vän tar en annan väg, till min favoritstad. Imorgon går flyttlasset á la Bäckström till Götlaborg och skärgården där hon ska husera tillsammans med en annan tjej i ett väldigt sött hus bland natur och hav...Helen kan man få en egen nyckel eller? Kommer att hälsa på en del känner jag på mig! Jag kan ta med mig Åke om han inte kommer hem innan morgondagen (Åke=försvunnen katt) men det får vi hoppas att han gör.

Själv blir jag kvar i höla med hopp om att de sista åren i skolan kommer att springa förbi mig och vips! så är man klar och educated. Sen får vi väl se vart man hamnar.
Skolan känns iallafall bra mycket roligare änsålänge än allmänna året som led till kronisk tristess..Häromdagen var vi ute hela förmiddagen i spöregn och lekte lekar och grilla korv...det kallar jag skola de!

Igår var jag på bio med Maria, vi var på Arn. Jag har ju en svår allergi gentemot svenska filmer (med undantag för ett få antal filmer såsom t.ex sällskapsresan1..) jag kan väl egentligen inte förklara varför mer än att det känns som man genomskådar själva skådespelet på nåt vis, allt känns så svagt och halvdant. Igår kräktes jag nästan när nån snorunge till kungason som sa: "Far - häda inte". Var alla mindre vetande på den tiden eller? Det var sättet han sa det på, inget annat. Men visst ska jag betygsätta så får jag väl lov att säga att tvåan var bättre än ettan. Maria var iallafall väldigt glad över att Wille var med...jag börjar känna mig ratad som den bästa kontaktpersonen ever!

Imorrn har vi seminarium, sen ska jag ta en snabb runda på stan i kstad, sen blir det till att skynda hem för att fixa iordning middag till mamma och pappa som vi har bjudit hit. Mamsen fyller 55 på måndag så vi tänkte bjuda lite på födelsedagsmiddag...Wille har tänkt att briljera med "öppen" lasagne, med brynt aborre, sauterad färsklök, gräddglaserade kantareller parmesanost och citronolja. Good luck with that babe..;)
Själv tänkte jag köra på förrätten som blir en toast med chevré och kantareller..lite vitlök och en fikonvinägrett, båda recepten snodda från mixmegapols fredagskock.

Oslo ska iaf bli kanonkul som Björn Gustafson skulle ha sagt! Oslo = 5 toasters! 


(hedström ser du likheten?)

Dilemma De Lux

Att åka till Oslo lördag till söndag, eller att inte göra det? Det är frågan!



Ok, here we go!

Om gårdagen var meningslös och urtrist så var idag en bättre dag. Har gått långpromenad med Emelie och Olle runt Marieberg, och sedan grejade jag hemma en stund och sedan ramlade fröken hedström in och vi cyklade ut o kollade Willes fotbollsmatch, som dom för övrigt vann ;)
Efter det städade jag bilen, och nu har jag just smällt i mig tre....kantarelltoast som sambo gjort, hur gott som helst. Kantarellerna knyckte vi från mamsen o papsen.

Men imorrn sörrni, börjar allvaret. Och då menar jag inte att skolan börjar, för det gör den ju också, men från och med imorrn är det tack och ajöss till allt vad chips och ostbågar och läsk heter. För ett halvår till o börja med. Funderar även på att köpa crosstrainern som Maxi har till extrapris denna vecka men har inte bestämt mig än för den känns lite...plastig..vi får se. Det är ju måndag, och vi vet ju alla att måndagar är till för nya tag!

En liten bildmix innan det blir bedtime...lite cypern bland annat. Najtnajt folks!


Kan man dö av tristess?

Det borde vara olagligt att ha tråkigt en lördag...men det har jag och jag får krupp snart. Jag sa precis till Emelie över msn att hade jag haft pengar hade jag åkt runt till Mio, Ikea, Maxi och handlat massa och pysslat här hemma. Inköpslistan eller snarare önskelistan är lång.....vill ha nya gardiner till vardagsrummet, nya blommor, krukor...ljus och nya kuddar till sofforna...nya lampor till nattduksborden...osvosv. Men det får vänta till pengarna rullar in till veckan...då ska jag banne mig ha en heldag som jag längtat efter hur länge som helst nu...det kliar minst sagt i shoppinghanden.
Igår vart det inte mycket gjort, hann städa nåra skåp, vinka till farmor från balkongen, konstatera att jag inte ska ge mig på att sätta upp tavlor själv....sen slängde jag ihop en traditionell sockerkaka och fick finbesök av emelie och olle. Sen ramlade mannen in och vi tog en långpromenad till vår "film-langare" ;) och lånade hem 8 filmer, den första kolla vi på igår och den heter Wanted, med Angelina Jolie och Morgan Freeman...den dög!

Kollade mitt konto förut och fick se en ganska så trevlig summa som kommer in på onsdag och så får vi 9000:- i CSN-pengar på måndag...så har jag tur kan det bli en fin pengamånad!

Tills vidare får jag sitta här och lyssna på The kooks och digga...o hoppas att efter mycket gnat från mig att Mr William får sluta lite tidigare så vi kan göra nåt kul på denna sega lördag...kom heeeem nuuu
Har även försökt få kontakt med resten av världen, men pluggar dom inte så svarar dom inte eller så är dom strandade utan barnvagnar...livet är inte lätt denna dag!


To do...or not to do?

Jag känner att jag har hamnat i en svärm av lathet. Så dagens funderingar är:

*ska jag ta tag i det och städa lite på vinden? (det finns inte ord för va lycklig min sambo skulle bli om detta blir verklighet)
*ska jag plocka lite här hemma och kanske till och med baka något?
*borde jag inte gå ner till optikern och lämna in mina glasögon?
*ska jag våga mig på och sätta upp två tavlor själv..? Vad händer om sambo får spel för att jag har gjort fula hål i väggen?
*det regnar ute, är inte det mest lagliga då att ligga i soffan och kolla på en film man redan sett tusen gånger?
*ska jag inte göra en social runda till typ mormor och morfar och farmor när jag ändå inte har nåt vettigt för mig?
*men städar jag vinden så gör jag ju nåt vettigt...?
*undra om jag hinner med alla funderingar idag...eller om jag bara ska skita i alltihop o gå och lägga mig igen?

Det är inte så enkelt som det ser ut helt enkelt.

Stel som en pinne.....

inatt har jag sovit på ungefär 15 cm...varför?



därför!
Nog för att katterna har saknat mig men snälla nån så här kan vi inte ha det!

Ledsamheter

Ooh jag har precis sett första avsnittet av The Hills säsong 4! Vilken glädje :) Och som vanligt vill jag bara gå till frissan efteråt, shoppa loss och bli allmänt rik. Men med studielån blir det väl på sin höjd en beställning från H&M!
Jag har inte gjort så mycket idag, städat och packat upp lite, tvättat....mamma dök upp precis med en nyplockad bukett blommor som jag fick...söta lilla mamma. Vi bestämde att vi ska gå på Mamma Mia imorrnkväll, ska bli mysigt...tror inte mamma har vart på bio på flera år.

Till något mindre mysigt.

Igår kväll, råkade jag hamna i ett Dr. Phil avsnitt på tv4plus, det handlade om en 28 årig tjej som led av bulimi och anorexia. Hon vägde 27 kg. TJUGOSJU KILO..........hon hetsåt varje dag flera tusen kalorier iklädd dunjacka och mössa för hon frös så, sen kräktes hon ungefär 150 ggr om dan, vilket är ungefär var tionde minut. Jag grina mig genom hela avsnittet. Jag är så jävla trött på allt gällande mat, ätstörningar och bantningskurer. Alla ska glatt och stolt annonsera ut vad de har ätit till frukost, eller med andra ord hur "nyttigt" och hur lite de har ätit, och hur mycket de ska motionera osv.......varför undrar jag. Jättebra om man motionerar, självklart men varför måste man lägga upp det som allt ingick i en tävling om vem som gör det värst?! Kan inte dom som inte redan är sjuka, inse att en ätstörning kan leda till döden och det är inget man skaffar som hobby för att alla ska tycka att man är hurtig som inte äter?
Ett kontrollbehov som är så starkt att du inte längre kan fungera normalt tillsammans med andra människor som du älskar men som inte kan förstå hur du mår inombords. Det är så ledsamt och tragiskt när man ser de här tjejerna (och självklart killarna också i de fall) hur långt det har gått innan de får hjälp, och i många fall är kontrollbehovet så starkt att de kanske inte klarar av att få den hjälp de behöver just för att de inte kan släppa kontrollen.
Jag tycker verkligen det är jätteledsamt.


Såhär ser tjejen ut som var med i avsnittet..



Jag undrar vem som ser detta som lockande?




det flyter inte pååå

På hemmaplan igen! Cypern och semestern har varit toppen verkligen. Men det har jag inte ork att skriva om just nu för jag är ganska så trött efter att ha vart vaken sen ja...igår. Just nu kan jag bli tokig på att jag precis var på väg att gå utanför dörren för att sätta mig i bilen och åka hem till mamma o pappa, eller rättare sagt till mina bebisar som jag inte sett på snart 10 dar! Jag hade tänkt att åka dit o bara gosa i soffan. MEN. Jag upptäcker att mina nycklar befinner sig nån helt annanstans. Nämligen i handsfacket på willes bil......i karlskoga för han jobbar. Så, med andra ord har jag inga hemnycklar till vare sig mig själv eller mamma o pappa eller bilnyckel. SUUUUUCK!
Så nu får jag snällt sitta här o vänta på att mamma ska sluta jobbet kl 14...o så ska hon gå hem osv....segt! Jag avskyr att vänta! Visserligen skulle jag kunna sova flera timmar känner jag men jag vill göra det med en katt i vardera armhåla!

CrapCrapCrap

Packat & Klart

Efter hysteriska försök till kurering igår så kände jag mig tillslut lite piggare, och även imorse efter en bra natts sömn...men såhär på eftermiddan/kvällen känner jag mig lite seg och tung igen...så kvällen ska jag spendera i mina pyjamasbrallor, med en stor kopp te och lite onyttigheter. Wille är i Karlskoga ikväll och hänger gäng med lite grabbar, det är bra för han för jag är inte översocial idag och tänkte lägga mig klockan 21! Imorrn jobbar jag 13h och sen när jag kommer hem ska vi ta vårt pick o pack till Landvetter. Planet går inte förrns tidigt måndag morgon men vi tänkte att vi drar medans vi är vakna så kan vi sova på plats nåra timmar innan incheckning. Eller iaf vila. Nu längtar jag jättemycket, ska bli så gött med miljöombyte. Bara jag är frisker!
Har droppat kissekatterna hos mamma o pappa och jag saknar dom redan töntigt nog, men då kan jag iaf få sova bra inatt när ingen lever loppan mellan 01-05...
Tidigare idag fick jag umgås lite med Anna också det var längesen nu. Annars har jag packat och grejat!
Men nu ska jag ta kvällen i soffan...
Adios amigos.


Someone's laughing

Okej, vem straffar mig?!
Vaknade inatt av halsont och känner mig allmänt svag och hängig. No no no säger jag bara det går inte! Inte fan tänker jag vara sjuk när jag ska på semester. Så sedan jag kom till jobbet har jag druckit te med chili som johan tvingade mig att ha i, sen har jag tagit echinagard varje timme, och ipren och även c-vitamin brus som jag fick av johan och lite kan yang! Jag fick även order av min snälla arbetskamrat att lägga mig på soffan så där har jag legat o kollat på indiana jones ett tag men känner att där kan man ju inte ligga hela dan, jag är ju ändå på jobbet....så om jag orkar tror jag att jag ska göra en äppelpaj snart...:D
Jag SKA vara kurerad innan söndag kväll!
Skrattar bäst som skrattar sist...eller hur säger man?!

Livräddaren

Har just grinat lite smått till "Hitta hem" på fyran...det förvånar mig varje dag att det finns folk som behandlar djur på värsta tänkbara sätt och jag mår illa och vill bara ge dem samma behandling tillbaka. Igår läste jag på aftonbladet om några idioter som hade spelat fotboll med igelkottar...........varför gör man så?!? Det finns inga ursäkter och det är uppenbara bevis på att man inte har alla hästar hemma...I min drömvärld skulle jag skövla ut er till skogen och gräva en massgrav och begrava er levande, varför inte bygga ett cementslott ovanpå när jag ändå är på gång.

På lördag ska jag åka till djurhemmet och göra det jag skulle gjort för längesen men ...ja nej det finns inga ursäkter mer än att jag bara inte gjort det. Jag ska iaf betala en summa varje månad så jag gör något gott iaf...det är alltid en början. Och anmäla mig som volontär.

Mina katter må vara innekatter men dom lever ett liv i lyx och det enda de kanske saknar är ett stort fält att jaga små sorkar på men innan dom dör ska dom få uppleva det med, men inte fan släpper jag lös dom när jag bor vid en stor väg och dessutom på 3:e våningen.

Jag kan inte uttrycka med ord hur dåligt jag mår när jag läser om eller ser djur som far illa, ännu värre blir det när jag inser att jag inte vet en miljondel av alla djur som blir plågade runtom i världen.

Glädjedödare, jag vet.

& det tar 100-tals år
att dölja felen
jag är ljusår ifrån
vanställd och skelögd
& det svider som klor
som nya munsår
ett tredje klass får
när alla lyssnar på dig
Kan du beskydda mig?

                -kent, beskyddaren

Hemmadag

Har en hemmadag idag bortsett från ett optikerbesök och inhandling av lite apoteksvaror inför resan,och en snabb promenad som jag just kom hem från. Kände att jag behövde ha en dag då jag bara kan ligga på soffan o inte göra nåt...saken är ju den att jag blir uttråkad efter en stund men det går över rätt snabbt när jag inser att jag är för slö för att göra nåt. Wille är på "uppdrag" för Boda i Sävjö och...nåt mer ställe som jag inte kan komma på just nu...jag som lyssnar så bra?! Iaf så kommer han hem imorron. Så ikväll är det jag och tv:n och lite fotvård! Har varit duktig med maten också tycker jag, magkatarren känns något bättre. Igår gjorde jag sejfile med kräftzatsiki och ris det var görgött som vi säger i värmland! ;D Nu börjar jag dock bli hungrig känner jag och till kvällen fåre bli gröt med skivad banan och goa mackor med kalkon...avocadon gjorde jag slut på imorse och orka gå o handla? Nä. Får ersätta med tomat och gurka...

Måste lägga ut några bilder på mitt kusinbarn hon är bara för söt!




Nej nu ska jag nog fixa käk...imorrn blir det morgonpromenad med tove och på e.m ska jag till tjejen jag är kontaktperson till för vi har inte setts på hela sommaren!
Smell you later.

This shit is Bananas

Hit ska vi på måndag! I grund och botten är jag ingen charterperson men just nu känns det helt rätt :D
Fig tree bay på cypern är målet.
Ska bli suveränt att vila upp sig innan skolan och innan wille ska till sista testet inför polishögskolan.




Nu ska vi på bio och se Hancock - me like will smith;)

Gammal och trött!

PiP helgen har vart tipptopp och Håkan my man var magisk som alltid. Men efter en vecka av alldeles för lite sömn och något mycket alkoholintag så har min kropp fått nog och magkatarren hägrar. Jag känner mig trött och seg så för att komma på fötter igen med regelbundna mattider osv så har jag gjort en matlista på vad vi ska käka denna vecka och imorse var jag även och inhandlade alla ingredienser. Så först ut på listan var en ratatouillelasagne med keso...mycket gott...! En timmes promenad blev det imorse också och det måste jag fortsätta med varje dag nu annars förfaller nog min gamla kropp inom kort.........har ju bara 4 år kvar till 30 så det är bäst att förebygga :D

En vecka kvar på jobbet, jobbar 5h imorrn, ledig ons & tors och sen jobbar jag lördag-söndag. Sedan är det dags för 2 veckors semester innan skolan sparkas igång igen. Fattar inte vart den här sommaren tog vägen...varför är det alltid så att man känner sig trött och stressad när allt sånt där drar igång igen, är inte meningen att man ska vara utvilad? Wille håller iallafall på att kolla om det finns några bra sista minutenresor...jag har gett allt ansvar till honom för jag hatar att kolla sånt där. Blir det ingen utlandsresa kan jag tänka mig att vi bilar neråt skåne och storebror och malmö. Det kan även hända att semesterpengarna läggs på omtapetsering av vardagsrum också, jag har tvingats stirra på den där vita strukturtapeten sen vi flytta in här och det är snart ett år sen. Strukturtapet är bland det fulaste jag vet. ...ja det visar sig nåt blire iaf. Kvalitetstid står iaf högst på schemat
.



Roadtrip

Roadtrippen var den bästa och vi hade det helt underbart, men kort :)
Koster, tjärnö, hunnebostrand och grebbestad!


Mitt smultronställe...stugan



Det blev en hel del hysteriska skratt, lagom mängd alkohol och en massa roligt folk att titta på. Kunde inte ha vart bättre. Solen och värmen lämnade oss inte en sekund förräns vi satt oss i bilen hem då började det regna! ;D
Nu ska jag åka o jobba ett par töntiga timmar sen blire PIP och ikväll ska jag gifta mig med Håkan Hellström! Eller kanske inte men det ska bli ett nöje att se och lyssna på honom igen!
Ses i dimman people.