Dagens skörd

Idag drog vi till IKEA bright and early, där inhandlades det spjälsäng och skötbord. Det blev av nån anledning Hensvik sängen, den säng som jag inte hade tänkt köpa för jag gillar egentligen den enkla raka spjälsängen bättre. Men det kändes rätt hursomhelst så den blev det. Sen köpte vi det billigaste skötbordet för vi får inte plats med något större i vårt badrum och jag vill inte ha skötbordet i nåt annat rum än badrummet.


Det lustiga är att på IKEAS hemsida kostar den här 895:-, men vi betalade 599:-.....antingen var den felmärkt eller så har vi köpt nåt helt annat ;) Däremot så köpte vi ingen madrass o kudde mm, jag tyckte det var rätt dyrt så jag tänkte kolla på Ullared om dom har sånt....nån som vet?


Det här ett fruktansvärt fult skötbord o jag funderar på att måla det vitt men ...orka egentligen? Det är ett skötbord inte ett matbord...

Imorrn är det helt plötsligt måndag igen och jag känner mig inte klar med helgen för fem öre. Kommande vecka jobbar jag 75% och hoppas hinna med bl.a träff med fröken högberg, ett besök till barnmorskan och lite annat smått och gott.


Jag vet inte ens vad jag gör vaken såhär d...

img_6537 (MMS)

Jag vet inte ens vad jag gör vaken såhär dags för jag höll mig faktiskt vaken till tolv (tack new moon & eclipse!) men jaja! Estella kom iaf och la sig vid mina fötter nu och så satt jag mig upp för att klappa lite på henne, men då jäklar var hon snabb och sprang upp och la sig bakom mig, framför min kudde så min sovplats  blev liksom upptagen. Tur för henne att jag ändå var hungrig!


Yesterday

Nu var jag duktig va som har lärt mig att blogga från mobilen ? (inlägget nedan) jag får säga tack till Sara & Emelie som guidade ;)

Igår var vi som tidigare nämnt hos mamma och pappa på middag och det var så gott så jag hade förmodligen kunnat äta ihjäl mig om jag hade kunnat. Förrätten bestod av några kräftor, och sen en kantarelltoast på rustikt bröd....mums! Sen serverades det varmrökt lax med en sås som är gjord på mammas rabarberchutney och creme fraiche  - så galet god, samt färskpotatis. Till efterrätt blev det en vaniljpannacotta med hallon....mums igen!
Pappa, Wille och min farbror tog en omgång boule medan the pregnant ladies hejade på vid sidan av. Jag fick såna skrattanfall emellanåt att det kändes som jag skulle kräkas och dö av andnöd samtidigt, känner ni igen det?! Det är vansinne att skratta så hysteriskt så man nästan mår dåligt. . . .










Jag tror den här omgången gick åt pipsvängen för pappa....;)


Wille stajlar lite..


Kusinvitamin med sin fina mage!

Idag har varit en sissodär dag, började segt men så kom räddaren i nöden emelie och tog med mig på en biltur till babyproffsen i örebro, tur och retur sen avslutade vi med lite fika här innan hon och stina åkte hem.
Nu är jag dödstrött och ska nördigt nog sätta på twilight och lägga mig raklång i soffan och bara slappa.


Eftersom jag inte har min "riktiga" bebis ...

img_4096 (MMS)

Eftersom jag inte har min "riktiga" bebis än får ni stå ut med alla bilder på mina "förstfödda" hårbollar. :) Udda busade loss med sin bästis Huggie när jag försökte bädda sängen imorse!


Animalistisk kärlek

HEJ FREDAG! Du är så välkommen!

Slutade efter lunch och cyklade hem och gjorde ett ryck....i kylskåpet - världens skitigaste kyl antagligen - but not anymore! Sen har jag bara slappat. Ser fram emot en kväll hos mamma och pappa med god mat och släkt.

Idag satt vi och kikade lite på youtube på jobbet, bl.a bebisar som skrattar helt hysteriskt. Vi vuxna skrattade lika mycket som barnen som vi hade där just då. Men sen var jag tvungen att titta på Christian the lion som jag sett hundra gånger men jag blir lika berörd varenda gång. Har du inte sett det så var så vänlig och gör det nu!



Seriously jag kan gråta floder till det här.
Jag har ju sett hela filmen med samma namn, plus att min mormor har boken. Just det här klippet är ju av kass kvalitet och visar endast godbitarna. Vill ni se hela storyn så får ni helt enkelt ta hem filmen =)
Musiken gör ju inte tårflödet mindre direkt.

Jag drar paralleller till mina egna lejon här hemma, vi har också en sjuhelsikes relation som kan tyckas lite överdriven ibland men jag upplever att jag får så mycket tillbaks av dom så det är värt varenda mjao! Och varenda gnäll från människor som uppenbarligen inte har upplevt kärleken från djur själva, tough luck!

Idag går vi in i vecka 28!

Sleep to dream

Jag har hälvärk....alltså värk i hälen. Det var ett konstigt ord så jag var tvungen att vara övertydlig kände jag ;)
Det här har jag haft innan jag blev gravid ibland, men inte alls såhär mycket. Idag har jag visserligen smågått och stått en del både på jobbet och när jag kom hem var vi direkt till maxi och sen väl hemma lagade jag mat och bakade så jag har nyss satt mig ner helt död i soffan. Men jag ville baka till vår sista dag på jobbet imorrn, vi som har jobbat i sommar har haft väldigt kul ihop så det känns lite trist att splittras. Jonas har pratat om mockarutor i snart tre veckor så nu har jag gjort det, tror tyvärr inte det blev min bästa kaka i livet meeeeen man kan ju inte vara på topp jämt.

Min sambo fortsätter med sitt beroende av i-phonen, numera spelas det Alfapet så fort han får en sekund över och menar på att det är "bra för honom" då man får ett bra ordförråd. Haha. As if.
Ger han sig inte snart kan det hända att jag råkar tvätta hans telefon i tvättmaskinen, alternativt råkar trampa på den...

Nej hörrni jisses va gött det ska bli med helg. Jag har sovit rätt bra två nätter i rad annars har det varit sådär med den saken. Tydligen krånglar jag mycket när jag sover enligt wille, småsnarkar (what!?) mumlar, blir rädd för saker och suckar och har mig. Han har det inte lätt..... :D
Så jag ska verkligen försöka sova bra i helgen och slappa. Trött är jag!

Nu ska jag fortsätta chatta på skype med kusin Bianca!

En plats i solen

Jag fortsätter att bli bortskämd med presenter! Idag fyllde min mormor 83 år och min moster som äntligen har kommit till Khamn (och sverige!) bor hos mormor och morfar som vanligt medan hon är här så idag fick jag krama på henne igen, det var ett år sen vi sågs! Trots att det var mormor som fyllde år tror jag att jag fick mest presenter.....eller bebis och jag :D



Det första jag såg när jag öppnade påsen var "butt paste" haha:)
Väldigt söta grejer från baby Gap, och en I love N.Y body som min söta morbror köpt i New York där han jobbar.
Det var lite mer smått o gott men det får jag visa en annan dag!

Hos min mormor och morfar får man alltid sju sorters kakor och man rullar oftast därifrån. Wille som kom lite senare än oss andra, gjorde misstaget att låta morfar hämta en "assiett" med tårta...det blev liksom lite mer. Men det var bara tårtan som gick ner sen orkade han inget mer!


Ingen hälsoresa det där ...


Min söta moster!

Imorrn är näst sista dagen på sommaröppet, sen blir det Dimman igen till veckan. Idag har det varit så galet varmt ute på dagisgården så jag trodde jag skulle smälta. Vi jagade skugga allihop...utom Jonas som är värsta soldyrkaren ;)
Sandra kom ut med ett glas som såg väldigt misstänksamt ut och inte hemmahörande på en förskola...meeeen det var bara äppeljuice som tur var!



Jag stänger imorrn men sen är det tidigt igen på fredag och det ska bli skönt. På fredag kväll är vi bjudna till mamma o pappa på bl.a lite kräftor och grillat tillsammans med moster, faster, farbror och kusinvitamin som är hemma! Sen jobbar Wille kväll lördag & söndag.

Idag på datumet 27/7 är det exakt tre månader kvar till BF. Vi får väl se om det blir före eller efter! Eller varför inte exakt?



Gåvor

Igår fick vi den här supersöta bodyn av mamma och pappa, inköpt i Köpenhamn.




Och de här fina fick jag av Anna för ett tag sen, i tre olika storlekar så lillstrumpa har att växa i!





Igår kväll hade vi finbesök av Stefan & Jenni, och vi fick den här söta presentkorgen med godsaker i, bl.a en ost som ligger och väntar på att bli uppäten av mig....Kvällen var jättetrevlig, Wille hade lagat mat och sen fikade vi och pratade och vips så var det läggdags!



Jag känner mig bortskämd!!

:)


Lite spänning i tillvaron.

Jag är med och tävlar om fina små tavlor via de här tjejerna: Emelie & Carro - det kan du med göra såklart! Tycker dom är söta och även om vi inte har något barnrum så kan man ju sätta upp dem bredvid spjälsängen t.ex och på så vis få en liten barnhörna åtminstone! :)


Det ska börjas i tid...

Kalla mig nördig men igår när jag skulle sova spelade jag denna för "magen".....



Jag misstänker att jag blev mer vaggad till sömns än karate kid, men om man är lite ihärdig kanske ;)

Nu ska jag bege mig till jobbet, jobbar 11-17.30 idag, och sen ska vi tydligen få eftermiddagsbesök av Stefan & Jenny! Wille är ledig idag, sen jobbar han helg såklart.

Later folks.

BU!

Sitter o tittar på "Det", kommer ni ihåg den filmen? Jag har för mig den gick som tv-serie när jag var liten...hur som helst, det är ju iallafall en av Stephen Kings filmer/böcker. Vi har hållt igång här hemma större delen av förmiddagen, jag har städat inne och Wille fick ett ryck ute och tvättmaskinen har gått på helfart. Nu är Wille iväg och ska hjälpa hans pappa att flytta lite möbler så därför passar jag på att kolla på "Det", jag försökte att vi skulle se den ihop men icke sa nicke, skräckfilmshataren sa strikt nej. So here I am.
Skön känsla när det spöregnar, hemmet känns i ordning och man kan sitta o ta det lugnt utan dåligt samvete.
Somnade på soffan igår kväll, framför Source code som vi kollade på (den var bra för er som vill ha filmtips!) men imorse fick jag besked inifrån att gå upp runt halv tio, gud va hon (ok han?) bökar runt därinne ibland alltså. Det är oerhört skönt med tecken på att det finns liv därinne men ibland blir jag alldeles öm i magen av detta gympande!
Samma sak nu, hon kanske inte heller gillar skräckfilm? ;)


Back to black

Sitter i köket och lyssnar på Josef Zachrisson, Wille står och lagar till oxfilé med kantarellsås gjord på de kantareller han kom med häromdagen, jag behöver väl inte säga att jag ser fram emot den här måltiden...
Jag tog latvägen och köpte färska hallon och blåbär på maxi förut istället för att ge mig ut själv och plocka...men lika bra mår jag för det. Så en paj är på G att avnjutas till dessert. Ibland måste man lyxa till det lite så att säga.
Det gäller att passa på att ta till vara på de små sakerna i livet med tanke på hur mycket knäppa saker som pågår runtom oss för tillfället (för jämnan om inte annat) blir väl lite mer påtagligt kanske när det är grannlandet det handlar om. Såg precis att Amy Winehouse har dött också. Det vore skönt med en glad och gemytlig nyhet nästa gång man öppnar upp aftonbladet...

Jag har varit som en zombie idag, både fysiskt och psykiskt. Vi var på bio igår kväll med Nina och Linus, och innan bion tog vi en pizza var på vedugnen. Bion blev tillslut Bridesmaids och den var sådär lättsmält som man behöver ha ibland. Tyvärr var jag så proppmätt och stolarna så obekväma att det kröp i mig efter ett tag. Vi var väl hemma runt halv ett och det är uppenbarligen för sent för gamla mig. Idag sov jag till tio, låg i sängen till elva och åt frukost vid tolv. Därav är frukost det enda jag har ätit idag om man bortser från en korv med bröd på degerforsmatchen vi kom hemifrån nyligen. Dumt att slarva med maten tycker jag, men jag har inte varit hungrig och skyller lite på värmen. Vi har också hunnit med en sväng till konstmuséet där de har en utställning som heter Nordic darkness just nu. Jag är inte så mycket för konst egentligen, det var mest för att göra nåt en stund. En del konstnärer och verk kan man ju bli mer eller mindre hopplös på...eller så är det bara jag som inte begriper mig på det. Troligtvis det sistnämnda.

Nu är det bara soffhäng, mat och slappande kvar av den här dagen, och det är väl helt okej för mig - synd bara att helgerna bara försvinner in i tomma intet!



Här diskuterar Nina och Linus om de faktiskt åt rostat bröd eller inte häromdagen, nina säger ja, linus kommer inte ihåg ;) Så det är inte så allvarligt som det ser ut!


I väntan på filmen lekte vi lite..


På fotbollsmatchen mötte vi upp Madde, Pär och världens bästa Alfons!






Mums!




Quiet little voices

Idag har jag snosat på söta Stina som nu är en vecka "gammal", och jag känner mig totalt nollställd vad gäller allt som har med bebisar o göra. Ska jag verkligen ha en egen bebis om bara 3 månader? Det är ju vansinne. Helt plötsligt känns det som man inte vet nåt om barn, bebisar  - vad som är upp eller ner osv. Säkerligen rätt naturliga tankar och funderingar när man är i den här situationen, man är livrädd för att göra "fel"........
Wille tror ibland att bara för jag är utbildad förskollärare så kan jag automatiskt allt om nyfödda till tonåringar typ. Jag kan garantera er att så är inte fallet!

Stina var iallafall en väldigt söt liten tjej, och samtidigt som mina rädslor växte, växte ju såklart även längtan efter min egen lilla karate kid som passade på att visa Emelie lite sparkar när vi ändå var där!


Jag kan gaaaaapa


och jag kan göra pussmun!


och jag har världens minsta sötaste fossingar!

Emelie var snäll nog att donera sina mammabyxor till mig (även om jag planerar att ge tillbaka dom för tänk OM du vill ha fler puddingar i framtiden! :) ) så nu har jag plötsligt tre par till att varva mellan så jag är jättetacksam!

Imorrn är det äääntligen fredag, gud jag är så trött på att gå upp på mornarna just nu så jag funderade ett tag på att ligga i sängen hela helgen. Men det ska jag ju såklart inte....först ska jag jobba ett par timmar, sen lunch och fika med Anna! Sen bio på kvällen med Willy, Linus och Nina. Tyvärr inte Harry Potter för dom har inte sett en enda och kände att sju filmer var för mycket att ta in på ett par dar....
Lördag är totalt oplanerad och det känns skönt!

Mamma o pappa åker på en liten weekend till Helsingborg imorrn, bland annat för att hämta upp min moster på måndag som gör sitt årliga sverigebesök! Det ska bli supermysigt att ha henne här igen.

Nu är det kvällen!
Peace.


baka baka liten kaka

Today's a better day.
Det är lugna puckar på jobbet om man jämför med förra årets kaos och imorrn har vi två barn före klockan elva....sen kommer det sex barn till...nästan så man blir svett...

När jag kom hem idag bakade jag dubbel sats morotskaka, Wille var min assistent då den ena kakan faktiskt var till hans jobb! Så nu vill jag mest av allt sätta i mig hela kakan själv meeen jag ska försöka att låta bli.

Imorrn ska jag besöka familjen Andrejenko/Emanuelsson och nytillskottet Stina! Det ska bli mysigt! På fredag är det en dejt med Anna inplanerad, det ser jag också fram emot.
Helgen är än så länge lite diffus men att vi är lediga båda två här i hushållet känns ju trevligt. Jag SKA äta kräftor har jag bestämt om jag så ska äta dom själv. Kräftskiva för en? Wille tycker om det men anser att vi ska spara lite på kräftätandet men det ser jag ingen anledning till? Man kan väl äta det hundra gånger om eller? =)
Harry Potter ska förmodligen ses också, alternativt nån annan film som går på bio. Vi måste ju sysselsätta oss lite iallafall även om vi båda skulle vilja göra nån dagsutflykt till nåt mysigt ställe men förslagen är få.

Men nu: carrotcake!


Hoppla! En klagosång var det här...

Jag blir knäpp på mig själv snart. Och troligtvis tar min familj ut skilsmässa inom kort i och med att jag bara gnäller och går runt på mindre bra humör. Det känns som jag går till jobbet och ger mitt "allt" där och sen när jag kommer hem finns bara prutt-emma kvar. Jag är inne i nån fulperiod så att se sig själv i en spegel är ungefär lika med att bryta samman på plats och alla kläder är obekväma och faktumet att jag måste införskaffa mer än ett par mammabrallor slår mig i ansiktet varje morgon när jag ska klä på mig. Att ha en gummisnodd alternativt en mjuk "gördel" är inte heller bekvämt då mitt jobb är ganska rörligt och så fort jag rör mig känns det som jag visar brevlådan eller att byxorna sitter i knävecken. Jag känner mig som universums tråkigaste, obekvämaste, gnälligaste, mest överkänsliga, bortskämda varelse på planeten. Kan det vara en släng av gravid-pms månne?

Mina fina föräldrar droppade förbi med nyplockade kantareller som min fina sambo nu står och gör kantarelltoast av och jag har mage att gnälla. Skämmes!






Snälla familjen..har ni stått ut i 29 år tror jag ni står ut i tre månader till med en liten touch av extra gnäll. Bara ge mig en bitchslap emellanåt så ska det nog gå bra! Idag är det prick hundra dagar kvar tills karate kid är beräknad!

Over and out.

Brinna inne?

Minst en gång i veckan kliver jag in i köket och märker att Wille har glömt att stänga av en platta på spisen. I 95% av fallen är den plattan på högsta värme. Ska jag behöva sätta upp en såndär fånig lapp på ytterdörren: "Har du stängt av spisen?"

Innan plattan vreds på och mat lagades så var vi ute och gick, och idag fick jag sådär skruttont ända från magen ner i låret, bak i ändan osv......det blev ingen rask promenad om vi säger så. Så tråkigt att det ska behöva bli så för nästan varenda gravid jag känner. Resten av kvällen ska jag ligga här och titta på nya X-men filmen och bara vara. Upp i ottan imorrn igen...zzzzzzzzzzzzzzzzzz. Jag är trött.


Min navel börjar titta ut, den fina mörka strängen på magen har infunnit sig och om jag inte sträcker på halsen som en sköldpadda har jag två hakor. I love it.


Sovrum: done!


Det kan ju se lite mycket ut med överkast, mattan osv men det är faktiskt jättefint i verkligheten! Bilder är ju alltid så svåra att få till. Vi har ju två väggar som är vita så hela rummet är inte en blommig värld ;)

Nu fattas taklister och lite annat smått o gott. T.ex så ska ju den där äckliga fåtöljen i hörnet bytas ut mot en spjälsäng...!

 

Jag känner mig så mycket piggare idag (peppar peppar) så jag har verkligen tokstädat hela lägenheten, nu känns det bra i själen mindre bra i kroppen dock.

 

Ny jobbvecka imorrn. Sådär motiverad!


Orkeslöst kaos

Idag erkänner jag mig själv slagen av bacilluskerna. Har varit soffliggandes hela dagen, tyckandes synd om mig själv medan jag har sett Wille ränna fram o tillbaka mellan tapetsering och målning av ramar och gungstol och jag vet inte vad. Till lunch blev det Mcdonalds och ikväll kan jag ju bara ana att maten inte kommer vara hemlagad gourmé....men bättre lycka nästa helg kanske. Va otroligt tråkigt det är att vara såhär sjukt orkeslös, det känns som universums kraftansträning bara att andas. Imorgon vill jag vara fri från örontryck, tung bröstkorg och snorfri näsa...! Hela vårt hem känns så skitigt just nu som det gör när man renoverar nåt och nattduksborden står i hallen, det är tvätt överallt osv....it is driving me nuts. Så imorrn vill jag ta tag i mitt hem med massor av energi. Risken är väl inte stor kanske men det ska iallafall genomföras.

Jag kollade på den gamla klassikern "Den blå lagunen" förut, och Brooke Shields var bara så galet snygg. Livet är bra orättvist ibland ;)


Ung och fräsch som en nyponros...

Tror sovrummet kommer bli superfint och jag är som vanligt imponerad av min sambo som fixar o grejar medan jag bara ligger här o stirrar - inte en bra känsla!

Väldigt mörka bilder dock, får visa bättre när det är klart.




Nya fräscha lister ska upp också!

Nej nu ska jag använda nässköljaren för hundrafemtielfte gången på ett par dagar, tror dock den har hjälpt litegrann hur jäkla äckligt det än må vara.


Hur söt får man bli?




Min "lilla" korv var tvungen att prova dregglisarna som jag beställde (som för övrigt levererades med hemleverans av Charlotte herself!) och Estella kände att det var helt rätt!

Fredag är äntligen här och jag försöker kurera mig så gott jag kan.
Det går väl sådär!

Något som är roligare är att Emelie & Ulf idag fick sin efterlängtade lilla Stina!
Yay!

Min lilla har gympapass för tillfället och det kombinerat med min hosta gör att hela min överkropp känns rätt mör....Så tillbaks till viloläge!

Happy friday people.

Oh and by the way...

...så vill jag slå ett slag för min f.d studiekamrat Charlotte! Cool som hon är så har hon öppnat upp en egen nätbutik med diverse produkter till bebisar! Så där tycker jag att ni ska gå in och kika. Jag ska göra min första beställning här snart, två jättefina dregglisar! Prickig Zebra

Nu ska jag äta mac'n'cheese som mina älskade föräldrar kom hem med från sin lilla semestertripp....de vet vad jag gillar! ;)



Torsdag

Har just vaknat till efter en liten sovstund på soffan...Wille somnade före mig och sover fortfarande....spännande människor vi två! Men jag skyller på att jag verkligen lider av den här jävla förkylningen som bara vill trycka sönder mitt högeröra. Har lånat mammas nässkölj trots att det är det äckligaste jag vet, men högersidan är liksom helt blockerad och jag har en hosta som heter duga. Men jag vägrar gå till doktorn den här gången - jag vägrar äta mer penicillin!! Har typ suttit upp och sovit tre nätter i rad för att saker o ting inte ska bli bättre, och sen gå upp tidigt och jobba...så det är väl inte mer än mänskligt att man är trött?

Idag hade vi dock tre barn....spännande värre. Blev lite äppelpajbakande osv sen åkte jag hem efter lunch. Nu på eftermiddagen har vi även varit hos barnmorskan och lyssnat på lillfisens hjärta och allt var bra. Jag har ätit på mig fina 6 kg...men det kunde ha varit värre så jag ska inte klaga.

Imorrn är det äntligen fredag och jag slutar tidigt än en gång, men jag vill verkligen må bra så jag ber till gud att morgondagen ger mig övertaget mot bacillerna. Det här så otroligt segt!!
Om man gråter en skvätt så kanske det släpper lite? Om inte annat så släpper snoret min hjärna en stund....

Supertrist utan några bilder som vanligt....får försöka ta lite bilder under helgen om jag är människa överhuvudtaget. Imorrn om jag inte är sängliggandes så ska vi in till dfs och grilla med Willes pappa, sambo och lilla Ingrid som vi inte sett sen hon var en vecka...
Lördag är det tänkt att vi ska gå o se Harry Potter och däremellan ska vi även tapetsera sovrummet. Wille har rivit tapeten som var och imorrn ska det spacklas. I det här hushållet går det framåt, om än vääääldigt sakta.
Kanske blir det en liten före och efter bild!

Hej sålänge på er.

Barnvagn

Det lutar fortfarande åt en Kronan barnvagn, även om många har tipsat om Emmaljunga. Det bara känns lite mer rätt i hjärtat än så länge. Och OM vi nu köper en Kronan, vilken färg ska man egentligen ha? Jag har alltid tänkt svart för att det fungerar i alla lägen så att säga. Och det är väl den färgen man tröttnar minst på. Sen tycker jag ju att mer färgglada vagnar är jättesnygga men man är liksom lite hämmad i färgvärlden...





En sak vet jag och det är att jag iallafall inte vill ha en vit eller cremefärgad vagn.

Här händer det grejer! (eller vänta.....det gör det ju inte!)

Bloggtorka javisst.

Det händer inte mycket spännande här inte. Jag jobbar, äter och sover ungefär. Och då jobbar jag ändå inte ihjäl mig ska vi väl understryka. Vi ger varandra tid och det är väldigt tacksamt. Igår lyckades jag iallafall ta vara lite mer på dagen efter jobbet, vi tog en sväng till Emelie och Ulf för att lämna tillbaka lite tidningar som jag lånat. Fastnade såklart där över lite glass och kaffe....vidare till maxi för en inhandling av grillmiddag som vi skulle fixa till mamma och pappa då de kom hem från semestern igår och vi hade abstinens efter dom...

Idag gick jag hem efter lunch och gjorde en tattarstädning...mest för syns skull och sen dog jag lite på soffan. Den här underliga förkylningen jag har åkt på (IGEN) har verkligen satt sig i bröstkorgen och det gör ont att hosta, andas och ja allt annat. Böjer jag mig framåt så gör det såklart ont i huvudet och ansiktet och jag är livrädd för att jag ska få bihåle - eller öroninflammation IGEN. Känns som jag matar min egen bebis med penicillin. Not good. Jag har druckit hinkar med varmt idag både te, kaffe och honungsvatten men inget lindrar. S.U.C.K.

När jag slöat färdigt på soffan blev jag upplockad av fröken Andrejenko som väntar o väntar på att sin bebis ska se dagsljus...vi försöker uppenbarligen locka ut bebisen genom att fika så mycket som möjligt...denna gång vid KFUM. Vi rastar varandra - det är alltid nåt! Några skrattanfall och sammandragningar (inte mina dock) senare så sitter jag här på soffan igen och här tänker jag nog ligga resten av dagen för att vila min klena envisa kropp.

Tur att jag har mina väldigt speciella katter som mer än gärna gör mig sällskap, helst på mig båda två. Den ena lite knäppare än den andra!





Good evening

Min lördagskväll spenderas i soffan, chockerande va? Men för ovanlighetens skull så har jag sällskap av Tove från och till....via skype! Det är också ett sätt att umgås ;) Men man känner sig faktiskt inte så ensam då! :)
Wille är ju som bekant på bröllop och jag har under dagen fått besök av Emelie och sen tog jag en varm promenad. Inser att jag inte kan ta några häftiga powerwalks längre, jag blir kissnödig och får lite ank-gång efter ett tag på grund av lite rygg och magont. Inte magont på ett farligt vis men det blir ändå en viss ansträngning. Idag går vi in i vecka 25 och som Wille sa imorse, "bara" 15 veckor kvar....

Är toktrött känner jag nu så det blir nog ingen svårighet att sova bort resten av kvällen iaf. Gjorde himla god mat förut, kors i taket...jag gillar inte o laga mat längre men idag när jag var själv gick det minsann bra av nån konstig anledning....gjorde en variant av en kycklingrätt jag hittade på matplatsen. Strimlad kycklingfilé, sås gjord på grädde, creme fraiche, pesto och lite hönsbuljong, salt och peppar. Blanda med tagliatelle! Till efterrätt blev det jordgubbar, råsocker och en skvätt grädde.

Önskar jag hade ett hav med bilder att bjuda på men tyvärr får ni klara er utan idag.
Har gjort en kategori som jag döpte till "Bebis" här på bloggen där jag tänkte lägga alla inlägg som har med graviditeten att göra men inser att det kanske blir konstig eftersom man kanske nämner litegrann i varje inlägg....oh well vi får väl se hur det blir med det.

En bra film att somna till vore toppen men just nu känns det som mission impossible. Ska se om Bad Teacher är av bra kvalité...man kan ju hoppas!

Kärlek

Maten svald, Emma trött - hem till sängen. Men innan det så fick Wille nåt ryck när vi kom hem och tog med Estella på en promenad. Jag kan väl tillägga att det händer kanske en gång per år. Hon är en mammagris, men det finns stunder då dom inte kan släppa varandra dom där två....lite sött tycker jag.




Såhär har himlen sett ut i hundra år och dagar men inte kommer det nåt regn inte..


Gullegrisar♥
En kvart så var de båda mer än nöjda och nu ska nog hela familjen trilla i säng.


Mata mig

Sitter o vänter på att klockan ska bli sju...vi ska till The Pub och äta lite med familjen Larsson. Jag är vrålhungrig redan nu såklart....trots att jag åt lite mellis nyss. En typisk torsdag när det har vankats soppa och pannkaka på förskolan....Hade lång rast idag och tog den minimala promenaden till pressbyrån för lite sockerkick och en tidning.



Nästa vecka ska jag till barnmorskan och jag har en känsla av att hon kommer säga att jag har gått upp 15 kg....redan. Vi kan ju hoppas på annat. Bebis känns iallafall pigg, jag känner mig som en boxningssäck på eftermiddagarna när hon (han?) verkar vara igång som bäst.

Vädret är som vanligt, bångstyrigt. Med kvav värme som har varit i flera dagar bara väntar man på dunder och brak men allt som har varit både idag och igår är sissodär 5 droppar regn, bokstavligen talat.

Imorrn är det dags att gå upp i ottan igen men slutar väl strax efter lunch. Trodde kanske jag skulle ha resten av fredagen med den där sambon men han ska såklart i väg och förbereda grejer inför bröllopet...jag som trodde han "bara" var toastmaster....nu verkar han vara verksamhetsansvarig typ.....så jag får väl vara glad om vi hinner ta en bio eller så imorrn kväll som det var tänkt. Jag vet att jag låter aningen bitter gällande Wille och allt han tar för sig och det kan jag vara ibland med....så helt oskyldig är jag inte! Det är bara trist att det alltid är nåt som ska göras osv. Jag är väl bortskämd och vill ha egentid med karl'n. Nog om det.

För att sysselsätta mig imorrn tänkte jag göra mazariner som jag såg att Emelie gjort idag och sa att dom var goda. Har aldrig varit nåt stort fan av mazariner men fick ett plötsligt sug!
Hade jag varit ledig kunde jag ha följt med Anna, Sammy och Annas lillebror Niclas till skara sommarland imorrn men så var ju inte fallet. Surt!

Nu har jag fördrivit lite tid och är några minuter närmare kött och potatisgratäng. Heejmeddej

Några trötta ord

Har ni en aning om hur skönt det är att klockan bara är 19:04?! Och jag är "klar" med dagen och kan bara ta det lugnt....Jag kan hinna sova två gånger i soffan innan jag måste gå o lägga mig i sängen och sova! ;)

Slutade efter lunch idag och tog en fika med Emelie vid det här nyöppnade "Lev vackert" i skärgården, väldigt fina grejer lite svagare betyg till fikat tyvärr. Men pratstunden var det inget fel på!

Tog en snabb sväng förbi järnvägsparken där Wille var med Tobbe, Jenny och Elvira som är hemma och hälsar på lite över sommaren medan det är för varmt i Dubai...sen tog jag en städrunda hemma och gjorde även rabarberkräm. Så nu känner jag att det är mer än okej att bara sitta här. Har en trött värk i svanken också.

Har ni somnat än? För det kan ju knappast vara intressant att läsa vad jag gör timme för timme varenda eviga dag. Skulle gladeligen blogga om nåt lite mer spännande men det står still i huvet just nu. Ni får hojta om ni kommer på nåt..


Brittas perspektiv på livet

Jo men den här dagen gick väl ganska fort och smidigt va? Imorrn slutar jag vid lunch: LYX. Samma på fredag: Ännu mera LYX. Man får vara glad för det lilla i livet ;) Däremot så måste jag ju gå upp vid 5 imorrn bitti, det mina vänner är inte lika lyxigt. Jag måste även tillägga att jag mestadels har förmånen att få jobba med bra och trevligt folk - vilket är A & O.

Väl hemma har jag drivit mig själv till vansinne med att vi ALLTID har en möbel för mycket. Halva vardagsrummet är bara en "här stället vi vad vi haver, oavsett om vi gillar det eller inte-hörna." Inte kul för en expert på i-landsproblem. Det blir bara inte bra. Utöver det har det blivit en vända till allas vårt maxi. Det var hög action på den här dagen som ni hör.

Sen har jag en hälsning från BitterBritta, som inte är nöjd med kommande helg. Det är väl bäst hon får skriva av sig lite så är hon av med det sen:

På lördag ska min kära sambo på bröllop. Sin bästa väns bröllop. Han ska vara toastmaster. Jag har av diverse anledningar valt att inte följa med på detta bröllop, vilket resulterar egentligen i att jag straffar mig själv.......för nu blir jag totalt ensam från tidig lördag till söndag seneftermiddag. IGEN! Det är bara så sjukt jävla segt. Inte ens mina barnvakter mamma och pappa är hemma för dom åker på semester på onsdag! Hade jag pengar skulle jag gärna åka och hälsa på nån av alla dessa töser som bor utomstädes, men nä. Det här är ju ett stört "problem" egentligen men jag kan vara en av de mest rastlösa själar som vandrar på denna jord IBLAND. Ibland kan jag även vara den mest lata och sega personen också. Men den personen kommer inte att infinna sig i helgen det vet jag. Det som faktiskt är värst av allt, är att PiP är i helgen och jag hade svurit på att bjuda mig själv på en endagsbiljett så jag kunde gå och lyssna på Håkan Hellström! Förstår ni att det kommer kännas som Håkan spelar vägg i vägg men jag varken hör eller ser eller får komma in. Det känns som en mardröm. I såna här lägen önskar jag nästan att jag jobbade helg i bland så jag kunde sysselsätta mig och inte ha tid att tänka på hur galet synd det är om mig heeeeela lördagen och en hel massa på söndagen.

Hemskt mycket hej från BitterBritta.

Helgens slut

Sonntag angst deluxe!
Men jag har lovat mig själv att det bara är denna sommar som jag ska jobba jobba jobba. Ta en dag i taget och inse att veckorna springer förbi. Ja så är det, för det gör dom faktiskt. Imorgon klockan 16, då har redan första arbetsdagen av veckan redan försvunnit och jag är fri ett par timmar! (Bra övertalning va?)

Wille har fått nån form av ryggskott så han ska förmodligen ringa och sjukskriva sig imorgon istället, inte så fränt att vara liggandes hela semestern. Det är så typiskt för jag vet ju hur mycket han har sett fram emot att få spela golf osv. Hoppas det är snabbt övergående.

Innan ryggskottet small till, så har Wille pysslat med att slipa och tvätta gungstol och måla altanplanket....jag började dagen med att baka rimbobullar som alla pratat om ska vara så goda - vilket dom var! Sen gjorde jag lemonad, för det är så jäkla gott när det är varmt. Annars har det inte hänt så mycket mer, mamma o pappa kom förbi en sväng och mamma och jag tog ett varv runt kvarteret....jag hade kunnat gå i flera timmar kände jag men det får bli en annan dag. Nu ligger wille utslagen i soffan ajjandes och ojjandes och jag väntar på att jag ska bli hungrig så jag kan laga lite mat.


Imorrn firar vi 9 år....tänka sig det :)

Gungeligung

Tre par skor för 298:- tycker jag är ett bra kap. Jag behövde verkligen det. Rea rea rea


Bra jobbat av mig, tog ca 5 min att införskaffa tre par dojjor. Men så är jag inte så kräsen heller! ;)

Wille lovade mig att den dagen jag blev gravid skulle han fixa en gungstol till mig, för jag har nån romantiserad bild av att det ska man ha att sitta och amma i sen.......Så idag hittade han en via blocket i filipstad. Så efter bergvik tog vi filipstad och hämtade hem denna gigantiska gungstol. Den här jättehärlig att sitta i men den platsen jag trodde den skulle stå på blev inge bra alls...nu inser man att ett rum till kunde ha varit trevligt. Men den dagen kommer ...om sissodär 2 år kanske! Hur som helst, den ska slipas och målas vit, kanske påbörjar vi det redan imorgon.


Här sitter hon rulltårtan! Gungeligung! Så himla avslappnande! Den är jättegammal och jag skojade med Wille om att det kanske medföljer en gammal själ också....så då var han tvungen att skoja tillbaka förut genom att fråga om jag precis hade gungat i den för den stod och gungade för sig själv...det hade jag inte. Och jag hoppas fortfarande att han skojade.....