Lilla bebis


Dag 3

Idag går vi in på dag 3 med riktigt hög feber. Nu på morgonen vaknade hon med "bara" 39,5 men då har hon inte fått nån Alvedon sedan strax efter nio igår kväll. Hon har sovit rätt så bra och när hon vaknat till så har hon bröat druckit vatten så det är ju bra. Misstänker tredagarsfebern, men iaf borde idag vara sista dagen....det visar sig! Igår var vi inne till Karlstad barnakut för att kolla läget, hon har ju varit sjuk av och till med feber sedan i början av december! Dom plågade henne med diverse prover och vi träffade den mest o-charmiga läkare jag nånsin mött, en ung kille som verkade helt lost bland barn eller människor överlag. Spritade sina händer femtielva gånger trots att han inte tagit i nån av oss, mumlade fram allt han sa och var allmänt osympatisk. Sköterskorna däremot var gulliga. Det är nåt visst med kvinnlig omsorg!;) Ja hursomhelst så hittade dom inget så troligtvis är det så att hon har åkt på virusinfektion efter virusinfektion och där med pallar väl inte kroppen riktigt med. Men som jag längtar efter min vanliga Junie! Som är som ett energiknippe så fort hon vaknar. Idag fick vi typ väcka henne för att ge henne en Alvedon och nu somnade hon om igen även om hon vaknar till då och då för hon rycker så förbannat i sömnen. Både Wille o jag är så trötta så vi känner oss svimfärdiga fast vi har sovit okej. Gäsp!


Ge mig ett B, ge mig ett L, ge mig ett Ä!

Nu tycker jag faktiskt synd om vår familj som varit sjuka länge känns det som, värst drabbad är älskade stackars lilla Junie. Som om inte mastodontförkylningen med feber hit o dit i typ två veckor räckte så tog vi ju magsjukan i helgen samt nu har hon haft hög feber sen igår kväll, nu på kvällen låg den på 40,3 innan hon fick alvedon :( Fy farao! Känns som vårt hem har blivit ett fängelse o jag tror både junie o jag längtar efter andra vyer och frisk luft framförallt! Ett varv runt kvarteret kan man inte leva så länge på. Jag hade inte tänkt blogga om sjukdomar mer men what the hell det här är ju en enda stor bacillblogg jämt ändå. Inatt får junie sova inne hos oss från start, jag vill kunna känna när hon blir för varm igen. Men därav var jag liksom tvungen att "gå o lägga" mig samtidigt som henne för vår säng är rätt hög och vaknar hon till har hon ännu inte förstått att man inte bara kan kasta sig ner från sängen. Lite irriterande att inte ha några "väggar" som man kan sätta dit. Tanken var att hon skulle somna på soffan o sen lyfta över henne men där fick hon ingen ro så här sitter jag nu med tv:n på ljudlöst bloggandes om sjukdomar...!
Men nu ska jag sluta. Lägger in lite bilder från dagarna som gått. Julen har varit lugn o skön och vi har fått så mycket fina julklappar (som alltid!) Junie ser nog fram emot att bli riktigt pigg så hon kan leka loss med alla nya grejer. Vi hörs!


Vad var det jag sa?

Magsjuka. Det är allt jag behöver säga. Junie igår, mamman håller andan i väntan på sin tur, medan pappan är en maskin...enligt han själv. God Jul!?


Ett par dagar före dopparedan helt enkelt!

Hej i alla sjukstugor! Fy Fabian va folk är sjuka känns det som just nu! Man verkar få "välja" mellan magsjuka och förkylning/feber/influensa. Vi tog feber och förkylning men jag blir inte förvånad om vi hinner med alternativ nummer ett med. Usch. Jag är piggare idag, junie däremot har feber igen och är väldigt snorig och lite hostig. Wille är förkyld o säkert mer hängig än vad han nånsin skulle erkänna men är på jobbet. Han ska ju vara lite pappaledig här snart under inskolningen så han har nog lite jobbångest! Man har ju varken orkat eller hunnit med så mycket de senaste dagarna så jag har fortfarande två julklappar kvar att köpa samt ingredienser så jag kan göra julgodis typ imorrn! På lördag är det "den stora hemvändarfesten" som drog igång förra året. Känner jag mig pigg o fräsch ska jag gå på den är det tänkt då alla fina flickor (och pojkar) kommer hem från alla platser i världen de befinner sig på till vardags, alla utom Tove!:( För hon ska minsann till Brasilien om 48 dagar så hon passar på att tjäna pengar i Norge över jul. Bu! Vi får överleva ändå. Hanna har iallafall bjudit hem hos till Eva innan så dit ska jag hursomhelst!:) Sen är det ju jul!
Innan dess så ska jag som sagt hinna fixa julklappar, SLÅ IN julklapparna, göra julgodis och framför allt städa, för ett hem som varit sjukstuga mer än en vecka är äckligt. Hoppas ni har det bra i grådiset!


Från sjuksängen

Hej. Jag är s.j.u.k..
Så naturligtvis är det väldigt synd om mig. Just nu ligger jag hemma hos mamma och pappa i deras gästrum bredvid my man pandis och försöker vila. Hemma kan jag inte riktigt slappna av med ett barn, en sambo och katter som irrar omkring. Kan inte riktigt slappna av här heller för jag får dåligt samvete gentemot Wille som jag vet har mycket på jobbet och Junie som har varit sjuk hela gröten och en enda stor gnällfest just nu. jag vill bara sova, bli frisk och återgå till hemmet. Istället ligger jag här totalt genomförkyld, skitont i ansiktet och högerörat. Min kära mamma ligger i sitt rum och snörvlar minst lika bra hon! Så lagom till jul är det väl Willes och pappas tur. Jag har en tid hos frisören imorn och den SKA jag på om jag så har 40 graders feber. Vila vila vila.


Fever!

Jaaha då tar vi en liten omgång av snor och feber igen! Härligt. Som vanligt är det den minsta i familjen som är drabbad. Så nu ligger hon bredvid mig o sover, för när man är sjuk får man sova när man vill och behöver. Jag borde också sova en stund för jag låg vaken mellan 03-05 med huvudvärken Allan! Willy ska sluta runt lunch idag och gissa om vi ser fram emot det? Det händer inte ofta. Så när han kommer hem ska jag passa på att ta mig en längre promenad i dagsljus! Det har inte blivit så mycket med det denna vecka. Ser fram emot söndagens julklappshandling och hoppas att Junie inte är sämre så hon kan roa sig med mormor och morfar. Igår lyckades jag även boka in en klipp o färg tid för håret. Jag ser förjävlig ut och det är ett understatement! Gråhårig, full i "kort hår" som är bebishår efter graviditeten som håller på att växa ut, slitet och torrt. Så jag hoppas verkligen det blir en uppfräschning. Måste köpa en bra inpackning, någon som har ett bra tips så säg till! Nej nu ska jag nog blunda lite.....avslutar med bild på Junie i sina nya kläder från släkten i USA, juligt tema från The Gap:)


Onsday

Den här veckan är SÅ händelselös och trist. Har inte haft en dejt med någon varken vuxen eller barn och tiden på förmiddagarna står stilö när man ska göra allt i sin makt för att underhålla hon som helst inte ska sova före klockan 12...Jag kan inte ta några långa promenader dels för att det är svinkallt o dels för att Junie somnar nästan direkt. Och med bara ett par veckor kvar till förskolan så är det hårda bud här hemma nu gällande sovningar. Imorse var vi hos tandläkaren för att kika lite på hennes tänder då hon slog i dom för ett par veckor sedan och blödde ganska mycket. Men det såg bra ut men man ska ändå anmäla till försäkringsbolag för framtidens skull! Junie gillade att vara hos tandläkaren ända tills han ville att hon skulle gapa, då var det kört. Oh well vem gillar att gapa hos tandis liksom? Nu har hon sovit två timmar o jag hoppas på en timme till. Är sjukligt trött och frusen idag så det är nästan att jag önskar mig sjuk så man bara fick ligga under täcket och sova. Somnade i samma veva som Junie och sov i 40 min och vaknade med stans dreggelpöl, hett. Nyss ringde även brevbäraren på dörren och gav mig nästan slag. Tre paket! Woohoo, nästan som jul! Ett paket från ellos, inte så spännande, det andra var julkorten vi har beställa som jag verkligen hoppas blev bra med tanke på att vi endast har mobilkameror. Det tredje var till Junie från USA, misstänker att det är en liten julklapp men vi kan nog inte hålla oss tills dess så vi får nog öppna när hon vaknar!:) igår fick jag ett ryck och gjorde lussebullar. Är egentligen inget fan av vanliga lussekatter men fick ett väldans sug så med barnet kring benen arbetade jag så snabbt jag bara kunde medan jag showade för damen. Multitaska har jag inga problem med iallafall. Gjorde ett recept från Leif Mannerström där det var både kesella och kardemumma i degen. Tror dock inte att Mannerström själv skulle ha uppskattat att jag använde nonstop istället för russin på en del...men jag gillar inte russin i bröd och bullar så tji fick han. Jag längtar till helgen, Wille ska sluta tidigt på fredag, och sen har vi blivit bortbjudna på lördag eftermiddag till Maria o Håkan i vår föräldragrupp på lite skinkmacka och mys med de andra! Söndag har vi barnvakt av kära mor och far och ska ta lite egentid och inhandla julklappar, det ser jag fram emot. Hoppas bara jag inte ligger sjuk lagom tills dess! Fredag ska vi ju även leka med tremänning Agnes och kusin Lina, det ser vi också fram emot!:) men först ska vi avklara en till tråkig lång dag med inga som helst planer: torsdag! Just nu förresten, är Junies favorit"leksak" ett paket bindor hon hittat i badrummet. Vad tror ni om det då?! ;) Heejsvejs


Ny vecka

Det blev ju inte så bra uppdateringar med matkassen förra veckan, men sammanfattningsvis så var vi sådär nöjda. Maträtterna var överlag smaklösa och lite tråkiga. Den här veckan känns mer lovande gällande smaker och utbud så vi hoppas på det bästa! Idag inleder vi med en skink & broccolipaj samt en spenatsallad! Det kan hända att vi nöjer oss med 3 dagar i veckan framöver istället för 5, vi hinner liksom inte riktigt äta upp all mat så en del har vi lagt i frysen. Maträtterna har inte varit i Junies smak alls tyvärr men hon har tänder på G så hon äter inte speciellt mycket av något just nu. Man blir lite stressad över att man ska "hinna" med alla maträtter o man vill ju inte hålla på o slänga massa så vi får se hur vi gör. Vi har iallafall redan räknat ut att vi sparar en hel del på att använda oss av matkassen! Så testa ni med vet'ja! :)


Skitapp

Har försökt blogga från mobilen ett par dagar men appen bara "kastar ut" mig hela tiden, trots omstart av telefon och till och med borttagning av appen för att sen ta ner den igen. Men icke. Så nu sitter jag vid datorn!
Idag skulle vi egentligen åkt till Göteborg för en natt på hotell och Lisebergs julmarknad. Men vi bestämde oss för att avboka av diverse anledningar, mycket för att vädret såg skit ut i göteborg, runt nollan och massa snö. Inte så kul att vistas ute i slask med barn, vagn och en miljard folk. Tråkigt och vi ångrade oss lite imorse men vi får skjuta på det och göra nåt framöver istället. Nu får vi lägga krutet på julfix osv!
 
Vi hade vänner och bekanta på lite "adventsfika" igår. Det blev fler än vad vi tänkt och i slutändan tror jag vi var närmare 12-13 personer, vuxna och barn! Det var väldigt trevligt iallafall och man får en ny energi av att ha lite socialt liv emellanåt! Vardagarna ser alldeles för lika ut dagarna i ända så det var skönt att få umgås lite! Men snart är det slut på mammalivet och min ångest är stor, vaknar minst en gång varje natt och tankarna fullkomligt studsar om hur allt kommer bli och sömnen blir lidande.
 
Snälla Linus hjälpte mig att rensa min dator lite igår, den är full i skit och jag behöver uppdatera min telefon men det funkar inte riktigt som det ska så det ska han även hjälpa mig med nån dag. Min telefon är iallafall tom på bilder nu, hade över 2000 innan. Så det får bli ett bildlöst inlägg, som vanligt när det är skrivet från datorn!
 
Nu ska vi käka mackor med nygriljerad julskinka som Wille gjort precis! MUMS.
 
Peace.

?!

Varför är det bara en bild på maträtten när jag skrev en text till?! Blogg.se you suck! Eller är det nån som ser text?


Maträtt nr 2: Fiskgratäng provencale!


ICAs matkasse, maträtt nummer 1!

Okej så idag gjorde jag första rätten från vår veckomeny. Maträtterna är inte i ordning t.ex Måndag: korv osv utan det är satt från A-E. Jag började inte med A, jag började med D tror jag. Det var korvgryta med äpplen! (Ligger i sängen just nu så jag kommer inte ihåg ordagrannt vad allt hette.) Hur som helst, rätten var enkel att göra även med en 1 åring flåsandes i ryggen, och smaken var.....sissodär! Inte nån höjdarrätt men ändå en okej vardagsrätt! Den får 2 av 5. ;) Imorgon är det dags för fiskrätten! Det är fiskgratäng provencale om jag inte minns fel. Moset som är till är ICAs frysta färdiga mos! Ha! Fryst mos på påse liksom, det ska bli väldigt intressant och se hur det smakar, jag är rätt kräsen när det gäller potatismos det ska allra helst vara mammas! Men det är kul att testa och det var skönt att gå till Maxi och hämta två färdiga kassar! Smidigt smidigt änsålänge! Fortsättning följer...Ska försöka ta bilder på resterande rätter!


Trots. Jobb. Bränt.

Att min söta rara oskyldiga lilla dotter kan vara så envis, trotsig, bestämd och jäkligt tjötig, det är väl konstigt? Jag gissar att ingen annan förälder har det som jag?! ;) Ja det börjar komma fram små sidor och egenskaper hos denna lilla fröken som är mindre tilltalande än andra. Det kastas en hel del, saker, mat osv. När hon tittar mig rakt in i ögonen och släpper mat på golvet....gång på gång på gång....ja då vill man inte pussas o kramas om vi säger så. Egentligen bryr jag mig inte så himla mycket för jag är väl medveten om att ju mer jag reagerar desto mer spännande är det plus att en vacker dag är det inte roligt längre. Men man måste ju ändå "sätta ner foten" och visa att det inte är okej. Men blah! Tjatigt värre tycker jag. Hon har även gått över till nån stenålderspunkt i livet där all mat ska ätas direkt på bordet så hon är snabb med att hälla av all mat från tallriken. Vattenmuggen får helst inte vistas på samma bord som maten? Hon har sina idéer. Pappa/Morfar var här o lekte lite en stund och det var nog tur, så vi fick en liten paus från varandra. Jag passade på att göra en mjuk pepparkaka som jag sedan brände i ugnen då jag fick ett telefonsamtal mitt i bakandet om ett långvik som jag blev erbjuden, jag blev väl så till mig att jag satt kakan för högt upp i ugnen:( Så iallafall, 4 januari börjar jag jobba! Hjälp. Det är ju typ imorrn. Exakt en månad idag! Fick ett långvikariat på samma förskola där Junie kommer gå men på andra sidan huset på storbarnsavdelningen. Jag hoppas verkligen det kommer gå bra. Vikariatet är förhoppningsvis ett år men man tar alltid ett halvår i taget. Jag ska jobba 100% 4 jan-29 feb, sen är det på 80% och det är verkligen min maxgräns. Kommer kännas otroligt jobbigt att jobba heltid ett tag först med tanke på lillfisen men jag hoppas o vet att hon får komma hem tidigare ibland tack vare sin mormor och morfar! Återkommer ikväll om den första maträtten vi testat idag!


Kärlek

Vi gosar mycket idag, lillstrumpa har feber sen igår och mamman är inte sen med att kramas o pussas medan barnet sitter still. Vi tog ett varv runt kvarteret, nog för att det är kallt men man måste ju få i sig lite solenergi medan det går! Härnäst tror jag vi ska slänga ihop en mjuk pepparkaka kanske? Om chefen (Junie) tillåter vill säga. Vi längtar efter pappan i huset som vi inte sett sådär jättemycket av i helgen, och från och med igår är det no more fotboll för honom! Eller okej, han har slutat som tränare, det tog lite för mycket tid från familj och annat. Men han kommer troligtvis åka ner till nån träning i veckan och ha lite "egentid"!;) för övrigt så håller jag fortfarande andan gällande magsjukan, min lilla mor verkar ha insjuknat i en variant, hemma hos Andrejenko/Emanuelsson är dom hårt drabbade stackarna, och sen har vi alla andra man "hör" om som är sjuka! Jag spyr bara jag tänker på det, så nu ska jag försöka tänka på nåt annat! Mjuk pepparkaka till exempel! Det är ju smaskens! Inte att spy upp kanske? Just ja, no more!! Hejpårej