Livet som sådant

Kollar ni på Simpsons? Jag är ett fan av både Family Guy & Simpsons, och vem har inte sett Nelson i Simpsons skratta? Junie gjorde just en Nelson så att säga. Ja, det lät som det iallafall....hon spottade ut nappen och när Wille ifrågasatte varför hon gjorde det (ja här pratar vi allvar! ;) ) så svarade hon: ha ha. Se nedan.


:D

Annars har vi ett par jobbiga dagar o nätter runtom oss. Får inte riktigt bukt på det här stånkandet och frustandet som damen håller på med blandat med gråt och skrik. Att det är magkörningar kan vi ju konstatera men vad som är bästa "medicinen" för detta är än så länge okänt. Vi har ju kört minifom ett tag men har nu övergått till Semperdropparna sen igår. Märker vi ingen skillnad innan helgen är slut så tänker jag sluta med alla droppar whatsoever! Tänk va mycket lättare allt hade varit om de små liven kunde prata från start....

Junie & jag har spenderat större delen av dagen hemma hos Emelie. Det är så skönt att byta miljö med jämna mellanrum. Vi käkade lunch och tog en långpromenad, följt av en fika. Junie sov större delen av dagen men när vi kom hem igen så har hon sina bryt....undrar om hon inte ogillar vårt hem...?

Såhär såg damerna ut idag när de "lekte":


Stina är en glad prick! Tre månader skiljer emellan dom, Junie känns som en ärta...ser fram emot att hon ska få lite mer hull! Hon väger numera 4 kg!


♥♥

Imorrn har vi ingenting planerat och det är väl på ett sätt skönt eftersom jag är helt slut varenda dag sen detta magonda har börjat. Vi får väl se vad vi gör. En långpromenad är ett måste hur som helst.


Gråt och tandagnisslan..

Det här har ju inte varit en toppendag minsann. Junie har varit ledsen större delen av dagen, om hon inte har lyckats somna en stund typ! Jag ser ju att hon har ont i magen och att hon tar i, spänner sig osv. Det slog mig att det kan bero på pepparkakorna jag slängde i mig igår...det är ju inget jag äter varje dag direkt och är ju relativt "kryddigt"...minifomdropparna har inte riktigt gjort sitt jobb denna dag. Så vår första advent blev ungefär som vädret, skruttigt! Och nu är helgen slut och jag har söndagsångest trots att jag inte jobbar.
Imorgon ska vi till BVC en sväng, annars är dagen blank så som resten av veckan än sålänge, det är ju inte så lätt att planera känner jag. På tisdag ska jag till barnmorskan på efterkontroll, mer spännande än så blir det inte!

Helgen för övrigt har varit bra, vi har varit i kga och gjort några inköp på H&M, fikat hos mamma o pappa som haft besök av deras bästa vänner, som ville träffa Junie. Ätit god mat och tagit det så lugnt som det tillåts nu förtiden!


Junie har numera en egen fanclub...


Hej hej!


Vi testade babybjörn på eftermiddagen och den gjorde succé, kanske en timme iallafall! Damen somnade och jag hann både småplocka runt i hemmet, prata med mamma i telefon, och skala potatis. Allt detta till Veronica Maggio på hög volym. Vi får väl se om den fortsätter att göra succé, jag hoppas på det. Hon är lite i det minsta laget för den kan jag tycka men så länge hon inte är missnöjd...så är jag nöjd! =)
Spana även in de blåsvarta påsarna jag har under ögonen...inte alls succé!

Okej små barn ska inte kolla på tv men vi ...

img_9192 (MMS)

Okej små barn ska inte kolla på tv men vi gör ett undantag för idol eftersom lilla damen älskar musik....och glömmer bort att gråta ;)


Har ni träffat barnet som vägrade släppa m...

img_8148 (MMS)

Har ni träffat barnet som vägrade släppa mamma eller pappa? Här sitter vi nu och myser framför Ellen. Jag borde kanske också sova...men coldplay är med på Ellen o det vill jag inte missa. Vi har varit ute på en svettig promenad och sen åt jag lunch stående med en bebis på armen som blev tokarg om jag la ner henne....idag är dagen då vi ska introducera babybjörn för Junie har jag bestämt! Annars kommer jag aldrig få något gjort. När Willy kommer hem ska han ta en promenad till med henne och jag ska påbörja en adventsstädning. Jag är ju en riktig "ytpedant" som är van att städa lite varje dag i stort sett, ordning o reda lugn i sinne! Men nu är vårt hem så grisigt så det kryper i mig. Imorrn är Wille ledig o kanske skulle ta med Junie till Boda borg en sväng, och då ska jag fortsätta städningen och adventspynta lite. Så skönt att få lite ordning inför helgen så man kan mysa lite extra! Filmen igår var by the way fantastic! Man blir dock alltid lämnad med lite förvirrade tonårskänslor efter de där filmerna ;) nej coldplay var det ja....


Idag sker det!

Det är underligt hur vår lilla dam har svårt att koppla av om hon inte ligger i famnen o sover. Jag har gett upp tron om att få sova mer efter kl sex så idag gick vi upp vid halv sju nångång och jag klädde på henne och bäddade sängen osv så det liksom blev "dag". Själv sitter jag fortfarande i morgonrock...inte lika lätt att hinna med sina egna morgonbestyr när mini-me inte sover....Hon somnade iallafall i min famn, och jag la ner henne i soffan i hopp om att få gå o göra mig i ordning för dagen, meeeen tji fick jag för då blir hon mer eller mindre vaken och försvinner jag ur hennes åsyn så gnälls det och nappen spottas ut, mest för att jäklas tror jag!

Idag är det biodags!! Äntligen. Jag har så höga förväntningar att jag nästan blir upprörd på mig själv....;) Det ska bli otroligt "lyxigt" att få åka iväg med Emelie och bara vara "tjejer" för ett par timmar. Eller jag menar ju såklart fjortisar.. :)

Apropå nåt helt annat. När Junie kom till världen, skedde det ju med akut kejsarsnitt. Och det innebar ju bland annat att jag låg på uppvaket ett par timmar - dock vaken, men fick ju inte äta nåt resten av den dagen. Det slog mig häromdagen att vi aldrig fick de här faaantastiska smörgåsarna och den lilla svenska flaggan för att fira lillprutts ankomst....är det ett privilegium som bara "normalfödande" människor får eller? Jag känner mig i efterskott lite snuvad på konfekten ;)

En annan sak. Jag saknar inte min gravidmage för fem öre. MEN OJ va skönt det var att ha tajta tröjor med en mage som var "berättigad" till att stå ut....inte lika kul att ha sina tröjor nu när den spända fina magen är väck...mina gravidkilon är mer eller mindre borta redan så det är jag ju tacksam för men den där lilla skinnpåsen på magen...hej med dig!

Nu ska jag trippa på tå in i badrummet och raggarduscha medan lillan sover räv.

Jag återkommer med euforiska känslor efter kvällens biobesök! =)


Men Junie....hur hamnade du där? ;)

Tack så mycket Valentina & Bianca för den ...

img_6968 (MMS)

Tack så mycket Valentina & Bianca för den fina fleecejackan, och det fina porträttet som Valentina gjort av Junie :) Jackan är perfekt att ha nu i vårt milda konstiga novemberväder som vi har!! <3


HEJ

Det är ingen större fart på uppdateringarna härinne känner jag just nu....Men nu ska jag ge det ett försök samtidigt som jag steker pannkakor...

Helgen bjöd på besök på barnakuten i karlstad för jag tyckte att Junie rosslade lite väl mycket natten till lördag. Lungorna lät bra men doktorn hörde och märkte att hon var täppt så nu har vi införskaffat en nässug som jag hittills inte tycker gör så mycket för jag får inte ut nåt i stort sett. Det är så väldigt jobbigt att ha en sån liten skrutt som låter som hon ska få andnöd närsomhelst. Det är orättvist att vara förkyld och tät när man bara är tre veckor tycker jag! Hemma igen spenderade vi resten av lördagen hos mina föräldrar där även min bror var över helgen. Han fyllde år häromdagen så vi hade lite släktkalas och åt som vanligt en av hans galet goda och snygga tårtor. Wille jobbade kväll så Junie och jag stannade hos mamma o pappa tills han hämtade oss vid halv elva, och det var så skönt att spendera kvällen borta istället för vår egen soffa som jag är så trött på! Sen att det var hos mamma o pappa där man fick lite avlastning och blev korvstoppad med fika och god mat gjorde ju inte saken sämre. =)

Söndagen bjöd på en väldigt lugn förmiddag och när Wille åkte till jobbet gjorde vi en favorit i repris och spenderade resten av dagen hos mamma o pappa! Idag var det föräldraträff igen nu när alla fått sina bebbar, kul o se vilka det var som tittat ut. Sen fick storebror agera fotograf med sin systemkamera så vi kunde få till ett julkort på Junie, tanken var att hon skulle ha lite juliga kläder på sig men strumpbyxorna jag köpt satt som en säck såklart...
Men apropå det så har hon nu gått upp till 3600 g! Längden var ju fel som jag misstänkte från förra veckan och hon är faktiskt bara 53,5 cm, vilket kändes mera troligt.

Veckan som ligger framför oss innehåller inte så stora planer, den viktigaste och roligaste är väl att Emelie och jag ska på Breaking Dawn på onsdag! Yay! :D

Lite bilder från de senaste dagarna:


Lilla smulpaj♥



Mami o jag tog en promenad och plockade lite granris




Blir matad av pappa på sjukhuset...i pyjamas...;)


Fruktansvärt dålig bild men underbar tårta!




Farmor, mami och mini♥


storebror skrapar triss


Junie fick träffa sin tremänning som är två dar "yngre"...söta Agnes!


Liten prinsessa!




Hos morfar♥


Vi fick det finaste lapptäcket/filten av min "svägerska" som hon gjort själv, jag älskar den!
Den är till Junie såklart även om jag gärna skulle ha ett till mig själv med :)




pappamöjs som Tabitha skulle ha sagt!

Nej nu ska jag ÄTA pannkakor och hoppas kunna uppdatera lite mer än vad jag gjort kanske. Men innehållet av inläggen blir nog inte mer spännande än såhär just nu! :D

hejsvejs

Ett ögonblick i sänder..

Med lite mat i magen och Laleh på lagom volym så sover Junie som en utslagen hjälte bredvid mig....hur länge kan man aldrig veta dock så det gäller att jobba snabbt! Torsdag redan idag och den är snar förbi...vilket betyder fredag! Idag har jag inte varit utanför dörren, sov kanske sammanlagt tre timmar i natt, babylove vill verkligen ta tusen år på sig att somna om efter nattamaten och ett tag snörvlade hon så så då kunde jag inte koppla av pga det...det är inte lätt att ha tjugofyra timmars jour! Fick iallafall sällskap av Emelie och Stina på förmiddagen. Vi fikade och hade på Titanic som var på tvn i bakgrunden, vilken nostalgi den filmen ger...tonårsrum med mycket titanic planscher...Efter de gick har jag inte gjort många knop. Igår var det annorlunda däremot när Wille var ledig. Jag passade på att göra några ärenden på stan, följt av lite mathandling, sen åkte jag hem o gjorde saffransbullar med vaniljfyllning som blev väldigt goda, receptet fanns i maxireklamen...Sen gjorde jag en snabbstädning och vi tog en liten men väldigt halkig promenad.





Imorrn ska jag till "jobbet", som egentligen inte är mitt jobb längre men där jag var hela våren hursomhelst. Ska bli kul att se alla fröknar o barn! Sen kommer mamma och vi ska äta lunch och ta en promenad och plocka lite tallris. Blir en fin fredag tror jag! Ska bara få lite mer sömn i natt kanske...

Som jag skrivit tidigare har vi fått så mycket fina presenter av alla vänner o bekanta, och häromdagen fick vi paket i brevlådan ända från den bästa mostern och morbrorn i USA. Fina kläder från GAP och en sötsöt bok. Tack snälla!







Nej nu vaknar damen såklart! Lagom till pappan kommer hem ;)




Mina sötnötter<3  Idag blir en såndär dag ...

img_7410 (MMS)

Mina sötnötter<3  Idag blir en såndär dag då man ska hinna med tusen saker känns det som eftersom Wille är ledig. Han byter däck på bilen nu sen blir det ärenden på stan, maxi och en liten städning är på sin plats, matlagning och så skulle jag vilja baka! Vi får väl se hur det går!


Wow

Wow, jag kan blogga mitt på dan trots Wille inte är hemma! Mini har slocknat för en stund, vi var på BVC förut och jag tror det tog på krafterna! Hon växer på både bredd o längd så kroppen hinner inte riktigt med. Jag har nojjat över att min "mat" inte är tillräcklig då hon inte varit nöjd fast jag ammat o ammat, och det blev väl lite bevisat nu när hon gått upp 300 g på en vecka och vuxit 3 cm....så bvc sköterskan tyckte att vi ska köra på ersättning efter varje amning tills hon verkar nöjd. Hon är som en tunn tarm denna lilla varelse så för mig får hon gärna fylla ut lite. ♥
Hoppas hon blir en lite nöjdare tjej framöver. Dock är hon fortfarande jättesnorig och lite småhostig. Stackarn.

Dagarna springer verkligen förbi fast man inte gör nåt vettigt riktigt....vi har tagit promenader och suttit och myst varvat med gråt och skrik medan mamma emma dansat loss framför radion och det gillar hon. Jag i min tur älskar att hon älskar musik såklart. Imorrn däremot är Wille ledig! Han hade missat att han jobbar helg till helgen (blä) så då är han ledig en vardag istället. Inte mig emot...oj va jag ska sova imorrn ;)

Inatt har även Twilight premiär och jag har nästan riktig ångest över att jag inte kommer se den föööörst! Emelie o jag planerar dock att se den till veckan. DET ser jag fram emot. Gud va löjligt egentligen men imorse såg jag klipp från filmen på nyhetsmorgon och jag får fjärilar i magen. Än en gång, hej fjårtis! Men jag gillar't egentligen. Kul att få vara tonåring på nytt gällande nåt iallafall!

Ja det var säkert tusen andra tankar o funderingar jag hade men det får bli ett senare inlägg isf för nu kanske jag ska passa på att lägga mig ner?? :D

En liten nypa ångest

Jaha, så här kommer det lilla ångestfyllda inlägget om hur hiiiiimla jobbigt det känns nu när det är söndag kväll och Wille ska tillbaks till jobbet imorgon. . . . .
Nej men egentligen känns det väl rätt okej, det som känns värst är att nätterna kommer att kännas lite tuffa då vi har delat väldigt bra på "jobbet", jag har ammat och Wille har tagit blöjor...nu gäller det att se till att han får sova så gott han kan. Sen handlar det lite om min egen osäkerhet, det här med att ta sig utanför dörren med ett spädbarn som kan bli superledsen när som helst var som helst. Det är ju inte det att hon dör av att vara ledsen en stund men det är ändå jobbigt kan jag tycka om man befinner sig utomhus eller dylikt långt hemifrån och inte riktigt kan trösta henne, mata henne eller vad det nu kan tänkas röra sig om. Jag vet att det tar lite tid och sen får man mer rutin och även lite mer självsäkerhet gällande allt detta men just nu känns det lite obehagligt.
Vi kommer sakna Wille väldigt mycket hur som helst!

Men imorgon kommer min lilla mamma på besök på eftermiddan innan hon måste gå tillbaks till jobbet för kvällsplanering, och på tisdag får Junie o jag vår första "utmaning", gå till BVC och mäta henne. På fredag ska jag försöka ta mig till Dimman och hälsa på under morgonen, sen har mamma semester på fredag så vi ska umgås lite och sen kommer storebror hem framåt fredag kväll. Resten av veckan är blank! Och det är väl rätt skönt eftersom man liksom aldrig vet hur nätterna kommer bli eller dagarna heller för den delen!

Hur kände ni och hur hanterade ni allt detta när era små var runt Junies "ålder"...ja menar hon är ju hela två veckor idag! ;) Riktig pensionär...

Jag vill bara tipsa om världens enklaste m...

img_9432 (MMS)

Jag vill bara tipsa om världens enklaste maträtt  som är supergod för den som har missat det. Koka pasta, gärna barillas n.13 "bavette", blanda sen ner pesto genovese, strö över tomater och mozzarella - klart! Svingött som vi säger i Värmland :D


Idag fick vi "sovmorgon" till nio, lilla f...

img_3106 (MMS)

Idag fick vi "sovmorgon" till nio, lilla fröken fräken sov mellan tolv o fem och sen vidare till nio - ingen är mer tacksam än jag! Vi ligger fortfarande i sängen och har firat Wille på sin första fars dag med frukost på sängen och zlatanboken (vi undrade just hur många pappor som får den idag!). Vi tänker ligga här ett tag till o bara mysa sen lunch och promenad innan vi tar en liten fika hos mamma o pappa i eftermiddag. Imorrn börjar Wille jobba igen men det mina vänner är ett helt annat inlägg, fyllt av ångest och tårar! ;)


Status denna fredagsmorgon är en liten som...

img_7388 (MMS)

Status denna fredagsmorgon är en liten som inte bajsat sen igår kväll och hon gör det normalt väldigt ofta så det har gråtits och ålats en del här en stund tills hon däckade i mitt knä. Natten däremot var bra! Jag vaknade av mig själv halv tre och insåg att Junie inte ätit på närmare sex timmar så jag väckte henne så hon fick äta, sen sov vi till halv sju. Nu hoppas vi på ett kalas i blöjan så vi kan njuta av fredagen sen! Mysigt och intressant inlägg såhär på morgonkvisten! :)


En och en halv vecka in i vårt nya liv.

Det här med att ha en "varannan dag nöjd" bebis är intressant. Varannan natt kanske man ska säga. Ena natten helt hysterisk och ena natten sover hon som en prinsessa. Jag har tyvärr börjat känna lite "nervositet" på kvällarna inför natten, ifall den går åt pipsvängen så att säga. I natt var iallafall en väldigt bra natt, ur Juniesynvinkel! När hon äntligen sover o har det bra, ja då tog Wille o vaknade vid tre i magkramper och nån underlig bacill eller dylikt. Han sprang på toa ett par gånger, sen somnade han tack gode gud...Alltid är det nåt! Men om nu det här med varannan natt ska gälla så är kommande natt en mindre kul natt! Wille tycker att jag är expert på negativt tänkande medan jag tänker som så att jag förbereder mig på det värsta och blir i bästa fall positivt överraskad! :D

Oavsett så har man verkligen fått känna på att man lever den här dryga veckan med lillstrumpa, och att man inte alltid är så stark i psyket....Och ändå är det värt det! Och det är väl det som är viktigast. Hon är trots allt väldigt snäll tjej som gillar att äta ofta och länge, att sova själv är ingen höjdare men vi jobbar på det. Vi konstaterade häromdagen att hon faktiskt bara är en vecka och vi kanske inte kan ställa så höga krav på stackarn. Hon tar ganska lång tid på sig att somna och sover ytligt en längre stund innan hon fullt kopplar av. Hålla handen är en favorit och bli "killad" på handen är också skönt.

Idag fick hon träffa min mormor och morfar och blev bortskämd även av dom. Vi har än en gång fått så mycket grejer att jag tror vi måste flytta till nåt större snart ...;)
Tyvärr har hon redan hunnit bli förkyld, kanske inte så konstigt med tanke på att jag har varit grymt förkyld sen samma sekund hon kom ut ungefär. Så lite koksalt i näsan har vi kört idag, får se om det hjälper. Veckan börjar lida mot sitt slut och det betyder att Wille snart går tillbaks till jobbet...och jag har lite ångest för det även om jag vet att det kommer gå bra. Nybörjare är vi allihopa!

Jag vill även passa på att säga till alla vänner o bekanta att jag är kass på att höra av mig just nu av kanske uppenbara skäl men jag tänker på er! :)


Ochsåvardetdehärmedrubrik

Uj uj uj va dagarna går förbi...
Vi myser, kramas o pussas mest hela tiden men vi kämpar också lite med magknip så nu har vi tagit till magdroppar och tror det har gett resultat i en nöjdare bebis. Vi hade hembesök av BVC idag och fribajsaren Junie har gått upp i vikt och väger numera 3050g! Längden får vi kolla nästa vecka. Trött är jag i skrivande stund och skulle kunna tänka mig att sova en stund men det känns lite sent när klockan är halv sju...vi får helt enkelt hoppas på sömn i natt ...moahaha...

Imorse passade jag på att turbostäda medan Wille tog Junie på en promenad, det kändes skönt att få det gjort! Sen sov lilla fröken större delen av förmiddagen och fortsatte under BVCsköterskans besök så vi fick väcka henne när hon skulle vägas....som straff för det passade hon på att kissa på vågen. :D
Sen åkte vi ner på stan en kort sväng och jag "fyndade" två amningsbh:ar för femtio spänn på Lindex. Inte det roligaste köpet men väldigt behövligt. Det är ju synd att både Lindex o Kappahl ska sluta med amningskläder för i den här stan finns inget annat ställe som säljer. Men men man ska ju inte amma för evigt. Köpte även en variant på åkpåse eller overallpåse eller vad vi nu ska kalla det för till Junie för den vi köpte på lindex för ett tag sen drunknar hon tyvärr i.

Imorrn får Wille "permission" från pappadagarna och ska på några timmars utbildning på jobbet. Jag kanske får besök av Emelie en stund annars är dagen rätt oplanerad, det är ju inte så lätt att planera har vi ju märkt! Onsdag ska jag hämta upp mamma efter jobbet och ta en sväng till mormor o morfar så de får träffa sitt barnbarnsbarn!

Jag är rätt glad om resten av veckan blir lugn och stilla för det tär litegrann på en allt detta nya! Jag är evigt tacksam för alla fina presenter, kommentarer och besök som vi fått, Junie behöver inte köpa nya kläder på ett tag även om det är superkul så är det fullt i korgarna...Hennes mamma däremot skulle vilja shoppa! Har tappat stor del av vikten men än är det några kvar till startvikt och det ska nog helst bli två kg mindre än det med. Så tills dess travar jag runt i samma gamla urtvättade leggnings! Har ett snitt som inte tycker om byxor som sitter hårt just nu.

Nej hörrni, lillstrumpa har somnat bredvid oss här i soffan så jag ska lägga mig bredvid.
Smell you later!


Tidigare ikväll var jag i matkoma...mammas mat is the shit..♥

Jag har premiärbadat o jag älskade det! :)

img_2454 (MMS)

Jag har premiärbadat o jag älskade det! :)


Lördag? Nej fredag var det ja..

Tänkte jag skulle försöka hinna med ett "normalt" inlägg från datorn medan Wille försöker få Junie att bli nöjd. Hon har banne mig sovit större delen av dagen och nu när det börjar bli kväll är hon mindre nöjd. Hon är inget fan av nätter har vi märkt. Dagarna går jättebra även om kan bli ledsen emellanåt, men när vi lagt oss i sängen (vi gjorde en liten bädd till henne mellan våra huvuden typ) och det blir tyst och någorlunda mörkt så piper hon nästan direkt. Så vi har haft henne i skift på bröstkorgen de senaste nätterna. Jag är genomförkyld och hostar som en tok, vilket inte känns bra eftersom man redan är lite sliten. Det är mycket man ska få ordning och rutin på och jag har verkligen märkt att det är sjukt svårt att planera saker o ting för det är lilla fröken fräken som bestämmer! Hon är världens sötaste bebis och att vara kär i ett barn känns sjukligt men det är jag...=) Lite trött på kommentarerna om hennes ljusa färg är jag dock om jag ska vara helt ärlig. Nej hon kom inte ut med en svart kalufs, trots att min kära sambo som ni alla vet är svarthårig och jag var svarthårig när jag föddes. Men en del människor verkar tycka att det är deras uppgift i livet att påpeka det här som om det skulle vara nåt fel? Brevbäraren är inte pappa till Junie om vi säger så! Hon förvånade oss alla med sin ljusa ton men lik förbannat skulle jag väl inte gå o fråga folk om dom har DNA testat henne för det?! Så då fick jag det sagt. Skämmes på folk.

Idag hade vi besök av svärmor med man, Junie fick fina presenter och en slant som jag faktiskt tänker köpa amningskudde för, känner att jag behöver ett ordentligt stöd. Tack för tipset om amningsnapparna, än så länge går det kanon! Efter svärmor åkt skulle vi egentligen åkt ner på stan men det hanns inte riktigt med kände jag då det ska ätas och grejas. Så vi vilade lite och sen kom Anna & Sammy och Junie blev ytterligare bortskämd! Jättefina plagg från polarn & pyrete och alfons, samt ett väldigt fint bedset från Lexington. Tack för det! Nu ska vi bara få Junie att inse att spjälsängen är the shit!

Lite bilder från dagarna:




























Slutligen den fina koftan som min mami gjort! ♥

Imorrn kommer Madde och Alfons på besök o jag hoppas jag är piggare och mindre hostig. Resten av dagen får vi ta som den kommer, jag tror både Wille o jag skulle behöva sova ikapp lite för vi har inte varit bra på att vila när Junie har vilat tyvärr. Sen ska vi hämta hem katterna och se hur dom reagerar på sin "lillasyster", förhoppningsvis går det inte åt pipsvängen....

Hejsvejs på er.

Seriöst, hon är liten men inte SÅ liten me...

img_4145 (MMS)

Seriöst, hon är liten men inte SÅ liten men jisses va stora alla kläder är! Strl 50 är ju tokstort. Köpte en body o ett par byxor i strl 44 nu BARA FÖR ATT! Ska bli kul o se om det passar....och hur länge;) Har även lyckats pumpa ur massor och köpt amningsnappar så nu är vi redo för en ny match. Jag "ska bara"......sova en stund först!


Ja det är lite kaotiskt att komma hem kan ...

img_6427 (MMS)

Ja det är lite kaotiskt att komma hem kan man väl säga :) en bebis som baaaara vill vara hos en helst dygnet runt, inatt sov hon tre timmar på wiööes bröstkorg o tre timmar på min. Amningen har vi fortfarande lite kärvt med och det är lite frustrerande för oss alla men jag ska ringa BVC nu o fråga om jag kan få låna en bröstpump för jag har sjukt snygga silikonbröst just nu - dock inte skönt nånstans. Ja ni får väl vänja er vid bajs, bröst, och allt annat som hör bebisvärlden till för här gäller det att finna sig i allt nytt! Tyvärr är jag ju galet handikappad fortfarande, går som en neanderthalare tack vare snittet, får bara lyfta Junie inget annat, har åkt på världens hosta kanske till o med luftrörskatarr o det känns som såret brinner varje gång jag hostar. Bläää! Smycket ovanför fick jag i en förlossningspresent av min söta sambo som gav mig en pandoralänk för nåra år sen o fortsätter fylla på den åt mig vid speciella tillfällen, gulligt tycker jag!! Tack snälla ni för era fina kommentarer, det värmer! Kram o hej nu ska jag passa på o ni vet: "jag ska bara"....när jag egentligen borde lägga mig bredvid min lilla familj o sova.


Hej hopp, jag gör ett mini-inlägg medan Wi...

img_5999 (MMS)

Hej hopp, jag gör ett mini-inlägg medan Wille har åkt hem för att hämta lite grejer o Junie sover! Lilla fröken behagade sätta fart på förlossningen i lördags och vi åkte in till förlossningen vid halv två lördag natt, fick lite att sova på och gick ett par timmar till patienthotellet, sov gjorde jag dock inte! Vid sex gick vi tillbaks till förlossningen och tanken var att jag skulle få bada osv men pga att lillpruttans hjärtslag gick ned emellanåt så blev det aldrig av. Efter en undersökning visade det sig att damen låg i ansiktsbjudning, vilket kan vara ett födelsehinder. De försökte under flera timmar få henne att rotera rätt och gav mig värkstimulerande för att få lite mer sprätt på saker o ting men det gav lite väl mycket sprätt för då hade jag värkar nästan oavbrutet och varenda en var från helvetet....:D efter ett tag insåg de att värkarna försämrade bebisens kurva och det var för att hon låg så konstigt så vid varje värk tryckte livmodern på hennes ögonglober - inte så skönt kan vi väl ana. För att göra en lång historia kort ville jag dö av smärta, fick slutligen epidural men fick till sist akut kejsarsnitt då hon inte kunde födas ut normalt. När hon kom ut såg man även att hon satt fast i navelsträngen så det var troligtvis därför jag känt mindre rörelser de senaste dagarna men sånt kunde de inte se på ultraljudet tydligen. Ut kom hon, svullen som en liten blåfisk kring ögonen, lite låg temp och lågt blodsocker så hon fick ligga på en annan avdelning än oss första natten men nu har vi eget rum på elvan! Nu är det min kropp som ska läka lite, efter att först ha legat i värkarbete dryga åtta timmar o sen bli karvad i så känner man sig inte så kaxig! Sen ska vi få igång amning också för lilla fröken är lite lat på den fronten...:) Jag behöver väl inte ens sägs att det är världens bästa känsla över att hon är ute och mår bra?! Vi alla trodde att vi skulle få ut en bebis med tjockt svart hår men varför göra som alla förväntar sig jämt? Liten blondie men med väldigt mörka ögon, 52 cm lång och 2960g vid födseln. Som en liten tarm! Ja det blev visst ett rätt långt inlägg ändå, men vi hörs igen när vi landat hemma och får mysa loss ännu mer!!