New American classic

Okej jag var inte realistisk när jag trodde att jag skulle se Billie the vision....det blev för tajt helt enkelt. Sen var det de här med att ta sig till o från karlskoga också...vi får skjuts in och sen blir det väl buss hem. Jobbdagen var iallafall bra och Sanna gick sista dagen idag, så Ann-catherine hade köpt tårta....och det är en historia i sig! Vi har lyssnat mycket på nalle puh på vilan och i en låt sjunger nalle puh "surr surr surr"....något som fått oss att bryta ihop emellanåt...så idag när tårtan serverades dog vi lite av skratt igen!


Surrsurrsurr!
:D

Trist att Sanna inte kommer vara med sista veckan, men A-C o jag får lätta upp stämningen helt enkelt!
Vad vore en arbetsplats utan bra arbetskompisar?

Nu ska jag leva festivalliv (minus campinglivet) i två dagar men med ett lugnt tempo har jag bestämt...vi får väl se hur det går!
Peace out people!


Gummistövlar  - check!!

The world according to Pablo

Just nu är ser min högertumme ut som en julklapp. Jag har slagit in den i bomull dränkt i nån antiseptisk spray jag köpte i turkiet för nåra år sen...och jag vet inte vad som har hänt med min tumme! Helt plötsligt på eftermiddan började det göra ont och toppen av tummen är numera röd och hård, det pulserar och den är varm. Lite piller på det här eller en stor whiskey? Dagens val av droger blir nog ipren. Har en känsla av att alkoholen kommer att infinna sig ändå under helgens PiP-festival. Imorrn jobbar jag till två och klockan tre börjar "Billie the vision and the dancers" spela och det vill jag se. Festivalen till ära har jag köpt gummistövlar idag, det var väl på tiden.
Wille är cool och trotsar tokregn, the sounds spelar ikväll men jag är gammal och utarbetad....;) Så Maja får klara sig utan mig ikväll. Jag har ju trots allt sett dem ett antal ggr förut. Men imorrn är det ett måste att se: billie, amanda jenssen, & hästpojken. Om jag överlever natten med min tumme såklart....det kan ju vara dödligt. :P


Har du sett herr kantarell?

Igår tog jag skrotbilen för att åka ut till Cornelias stuga ute i revsand, där väntade corny & tove med god rabarberpaj. Efter en stund slog det oss att vi borde gå ut o kolla efter kantareller, jag som ogillar skog och insekter skickade ut tove på en förcheck, och hon kom tillbaks 5 min senare med hela tröjan full i guld! Så vi tog varsin påse och gick ut igen....och vi fann en hel del - fast tove "skogsmulle" zadik fann mest men var så supergullig och gav sin fångst till mig! Sen när jag hade åkt hem gav de sig ut igen så de fick en hel del de med. Nu står wille och ska göra goda kantarelltoast och det är bland det bästa som finns. Idag åkte jag o wille ut igen till tjejerna efter jobbet och jag har premiärbadat, lite lagom sent sådär! Det var griskallt men väldigt uppfriskande efter en jävligt tuff dag på jobbet!


Making pie!


Snyggo Brunasso




Bästa Tove!


Cornelia har besökt dasset....som jag för övrigt avskyr. Då menar jag alla dass.


Tove hatar inte dass ;)


Mmmmm


Hej & hå


en liten skörd, senare blev det nog 6 dl iaf.
Mumma!

Hur mycket är min tystnad värd?

Jag blir så trött på mig själv att jag aldrig lär mig att man inte behöver gå upp en och en halv timme innan man börjar jobba....jag är ju alltid klar efter typ en kvart ändå! Så nu sitter jag här 07:12 och bloggar i brist på annat. Jag börjar åtta.....och när man börjar åtta och inte behöver tvätta håret på morgonen så skulle det fasen räcka om jag gick upp halv åtta...men icke. Frukost äter jag ju på jobbet så det är inte så mycket mer att göra hemma än att sminka sig o klä på sig. Oh well.

Jag är rätt så bitter över vädret - än en gång. Inte lika lockande att vara ute hela dagen om vi säger så. Igår var jag inte utanför dörren på hela dan med undantag när jag tog ut soporna.....det ösregnade hela dagen och jag fann ingen anledning att gå ut. Anna & Sammy var här på eftermiddagen och när dom hade åkt fick vi finbesök på baksidan av en hel andfamilj som vaggade fram o tillbaks. Jag skulle tippa på att de letade efter en väg ner till kärleksforsen som rinner precis nedanför vår gräsmatta men staketet var liksom i vägen. Udda har aldrig sett änder så hon var helt paralyserad vilket var ganska kul tyckte jag!






Estella körde en liten uppvisning i gymnastik senare på kvällen, hur man enklas blir en kringla. Inte så illa pinkat av en tjockis!





Igår såg jag "Flyga drake" som säkert många andra också gjorde, jag har inte sett den förut o varför vet jag inte. Det var en sorglig film och jag kände mej otroligt tacksam för att jag lever i sverige. Trots vädret!

Ett sällsynt exemplar.


(fina tvställ va? äkta frigolit....vi har inte kommit så långt än som att sätta upp den på väggen och nån fot äger vi icke!)

Det är lördag och klockan är efter 18 så då får man väl ta ett glas rödvin? Ja det får man verkligen. Är nånstans sugen på att gå ut idag men samtidigt inte.....så det blir vad det blir. Anna skulle ha tittat in men vi tar en lunch imorrn istället. Lyckades fynda två fina toppar på rea idag, en från esprit och den andra från lindex....jag som har shoppingförbud egentligen....men det var ju rea. :)
Katterna fick en säng också, Estella var snabb med att inviga men nu ligger hon på vår säng i stället såklart, och Udda har intagit den nya. Köpte den på rusta och det står "Schnüg" på den...och i min värld blir det "snygg" på tramsspråk. ;)
Även datorn fick sig en present, en fläkt som nu ligger under datorn så den inte blir så jävla överhettad hela tiden.

Kul att hösten har kommit också förresten! Det går undan i det här landet! Värmen får gärna komma tillbaks till nästa helg för då är det PiP!


Hjärta.

Äntligen helg!!
Och jag sitter i vår nya soffa - vår gigantiska soffa! Wille skickade ett mms till mig när han hade fått hem den, och det stod "vårt vardagsrum är en soffa"....och det hade han rätt i. Det kanske ser lite galet ut i första anblick men vad gör man mer i ett vardagsrum än ligger i soffan och kollar på tv? Jag gör inte så mycket mer iallafall. Precis när jag kommit hem från jobbet kom mamma, pappa och farmor förbi en sväng, och jag fick en helt magnifik hortensia av farmor i namnsdagspresent (ja det är EMMA idag!) så nu är målet att få den att leva och frodas...mina gröna fingrar är lite efter i utvecklingen.

 

Jag har precis ätit hemmagjord pizza och resten av kvällen kommer spenderas i jättesoffan, med lite popcorn och film! Imorrn blir det en sväng till kstad med mamma o pappa, och efter det får vi se vad som sker, kanske ett besök av fröken Turenkvist? Den som lever får se.

 


Sing me to sleep

Här sitter jag o mår illa. Det känns ju rätt onödigt. Det kan bero på trötthet, magkatarr eller varför inte en släng av magsjuka? Jag tippar än sålänge på de första två. Den här veckan har varit tuff faktiskt, det är inte ofta jag känner så om det här yrket - det är fortfarande det roligaste jobb man kan ha enligt mej, men just den här veckan och kommande två som är kvar kommer nog att vara lätt kaos till och från. Det ger lite lätt magsår!
Tur att man har bra arbetskompisar för det är A och O.

Men imorrn är det iallfall fredag och första veckan är avklarad. Jag blir "gräsänka" i helgen och har inget direkt planerat, känner ena stunden för att bara ligga och kolla på film för att andra stunden vilja göra något roligare än så! Skönt att inte vara uppbokad utan ta det som det kommer. Allt är välkommet.

För övrigt så kliar det i mina shoppingfingrar. H&M katalogen kom idag och den innehöll en hel del som jag skulle vilja bära på kroppen....Plus att det saknas fortfarande grejer till hemmet, våra gamla hissgardiner passar ju såklart inte fönstren här så köpköpköp. Det känns som det kommer att dröja. Det finns faktiskt roligare saker att köpa än hissgardiner, även om det gör hemmet mer komplett. Vi var även på MIO förut då de sagt att vår soffa skulle komma vecka 28 el. 29 - och den har inte dykt upp än. De informerade att den hade kommit in men eftersom vi hade bokat hemleverans så skulle de inte ha tid att köra hem den förrän tidigast onsdag nästa vecka.........hallåå! Så nu väntar vi på svar från en kompis till wille om han kan hjälpa oss med släp imorrn innan wille drar till sthlm. Det hade ju varit trevligt med en ny soffa att inviga under helgen med filmmaraton eller så. Men vi får väl se. Mio har en tendens till att alltid dra ut på tiden. Det gillas inte.


Kanske ett Twilightmarathon?
Creepy bild va? thihi

The swimming song

Jag kan inte sätta fingret på vad det är men den här låten ger mig gåshud. Och fjärilar i magen.


Trött och gnällig

Som vanligt är man sjukt trött när man måste gå upp och klockan ringer, och på helgerna vaknar man klockan 7 utan problem. I år är sommaröppet 'dagis' än så länge pretty much kaos och det är så himla tråkigt! Det är synd när det ska sparas in så mycket pengar så alla barn drabbas. Det är galet mycket barn och de flesta är SMÅ, många har man inte sett förut och samma är det för barnen och föräldrarna - en del barn kräver mer än andra och det är svårt att hinna med. Förra veckan var det lika många barn inskrivna som den här veckan, skillnaden är bara att det har kortats ner med TVÅ personal den här och kommande veckor. Så ni kan ju tänka er själva. Man blir lite depp när man kommer hem och inser att man knappt har hunnit prata med alla barn än mindre umgås med dem.

Idag stänger jag så det känns som den här dagen kan kvitta, sommaren verkar ha tagit tillbaka sin tropiska värme och det är ju självklart bara för att man hade vant sig och vill ha den kvar. Nu känner man igen det mer typiska sommarvädret....mulet, soligt, mulet, blåstblåstblåst.

Och slutligen, i helgen ska min sambo till sthlm och glo på golf - så är det nån som har trist i helgen så vet ni vart jag finns! :D

Happy go lucky

Ja just det jag hade en blogg också ja...........

Känns inte som jag hinner med nåt på dagarna men samtidigt vet jag inte riktigt vad jag gör heller..
Idag däremot vet jag att vi har städat ur gamla lägenheten och gett Sara nycklarna så nu är det tack och ajöss med den! Här hemma råder fortfarande en del kaos, tavlor som ska upp, speglar och hyllor.....man kan bli knäpp för mindre. Men har man inte intresset för att lära sig hur skruvdragare och borrar och allt annat fungerar så får man skylla sig själv att man inte kan göra det själv också! Wille skulle nog vara glad om jag kunde göra det själv iallafall.....!
Hade tänkt ha min gamla byrå ute i förrådet men idag fick den flytta in i brist på annat, och HEj va fult det blev i hallen. Men den ska kanske målas vit och sen får den väl stå där tills man får råd med nåt annat. Nu är det strikt pengahållning som gäller.

Igår bjöd vi mamma o pappa på lite mat, och eftersom regnet öste ner större delen av dagen fick utemöblerna bäras från framsida till baksida (en uppsättning till tack!) och grillningen skedde under altantaket. Meningen var att vi skulle göra marockanska lammfärsburgare, men det fanns ju inte lammfärs nånstans i den här stan så det fick bli vanliga nötfärsburgare med marockansk kryddning - och det smakade ju gott det med såklart. Det serverades i pitabröd som jag penslade insidan med vitlöks/persiljesmör och tunna skivor fetaost och på med bröden på grillen! Vi hade trevligt och lekte mycket med willes nya insektsdödare "tennisracket" med el ni vet. Lite sadistiskt men å andra sidan är myggorna också sadistiska när dom äter på mig.

Veckan som kommer innebär jobbjobbjobbjobbjobb. Det är nästan ledsamt va mycket barn som inte får nån semester i sommar.


Det bästa racket man kan ha ;)

Perfect tonight.

Redan torsda imorrn och jag börjar jobba. Det känns varken bu eller bä så att säga....jag får vara ute hela dagarna och jag vet att dom jag ska jobba med är bra så det är helt okej. Jag vet att jag får vara ledig några veckor till när det är färdigjobbat!
Veckan har hittills varit bra, i måndags var vi ute i revsand och låg i solen ett tag, jag konstaterade dock att jag inte orkar ligga i solen längre det är för varmt. Men så har jag ju två år kvar till trettio också...gammal nu! ;)
På kvällen drog vi till dfs på fotbollsmatch, det var varmt men trevligt för att innehålla fotboll. Hann krama på madde och alfons till och med!

Igår fick vi besök av svärmor med man och en vän till dom. Vi satt ute på altanen i regnet och fikade innan vi styrde mot den nya indiska restaurangen här i stan, och det var supergott. Willes mamma och man är galna i indisk mat och provar alla ställen de kommer åt....khamns restaurang "curry club" fick bra betyg av oss alla.
Efter det var jag bara tvungen att åka hem till mamma o pappa som just kommit innanför dörren från semestern och krama lite på dom.

Idag hade jag en kort men alltid lika mysig dejt med Madde, och Alfons såklart. Vi kollade på gamla kort från tonåren och snosade lite bebis. I september är vi bjudna på Alfons dop och det ser jag fram emot! :)

Nu har wille och jag kollat flygpriser igen och de sjunker! Så vi håller tummarna för en USA-resa.


Lite tv-tittande så får det vara bra för idag.




Vi träffade Emelie och Ampe på fotbollen! Dom var greklandsbruna.


På bilen hem lekte jag med kameran för att inte somna.




Udda har lekt med en fågelfjäder...


Jag fick ett fikonträd av svärmor! Det ska googlas hur man sköter det....;)


Och två svartöga!


Dålig bild men MUMS.


Jag inledde förmiddagen med bokläsning i lugn och ro.


Sen kom den här gullungen! Världens nöjdaste och flirtigaste bebis. :D


Och hans söta mami!

Jag tror min mobilkamera har fått fuktskador...många kort blir disiga...!

This is where your sanity gives in and love begins.

Äntligen kom regnet...och det var inte lite heller. Wille tyckte att det var en bra idé att spara på vattenkostnaderna hemma och gick ut och "duschade" i regnet.........................;)


Har ni sett regndansen nångång?


Vinkar till grannarna som förmodligen undrar vad det är för hippies som har flyttat in.


Så, då behöver inte han duscha nåt mer den här veckan!

Imorrn ska vi försöka komma iväg på nån slags dagsutflykt, men vi har ingen aning om vart vi ska eller vad vi ska göra...det visar sig helt enkelt. Imorrn kväll är jag medtvingad på degerforsmatch...Wille har mutat mig med korv och choklad. Okej'ra!
Fast imorrn är det även dags att skära ner lite på fett och socker, gymmet har jag glömt vad det är och det ska det ändras på. En springtur med sambo imorrn iaf till och börja med.
Men nu är det fotbollsvm...med andra ord willes tur att bossa över fjärrkontrollen, efter matchen blir det nya filmen med Ashton Kutcher: "Killers"!
Buenas noches!


En helg i juli

Sunday it is. Helgen har varit varm på alla sätt! Jag hade nästan hoppats på lite regn idag så jag med gott samvete kan greja lite inne...vilket jag nog kommer göra ändå för att sitta ute är som att sitta i en bastu. Och Wille jobbar så att åka o bada är inget alternativ för stunden. Det här helgjobbandet tycker varken han eller jag är speciellt underhållande.
I fredags fick vi ett ryck och köpte utemöbler till framsidan och en grill. Blev jättebra, det får nog bli årets uppsättning för det är fasen inte billigt med utemöbler.....altanmöbler får det bli en annan gång! Kvällssolen är ju trots allt på framsidan. Igår kom Wille ifrån jobbet några timmar tidigare och vi styrde cyklarna ut till picasso, målet var en glass men vi var så jäkla svettiga när vi kom fram så det blev en loka istället och lika gott var det just då. Att cykla är bra men det är ju galet va ont i baken man får, och då har jag ändå såntdär gelésadelskydd över. Sen grillade vi kylling och käka sallad, och i sista sekund kom vi på att vi skulle ner till hamnen där det var lite galej, och kolla på knekta kungar, först ett stopp hos grabbarna grus. Blev trevligt med en liten spontan"utgång".
Idag ska jag försöka hitta billiga fotoalbum, dom får vara hur fula som helst bara dom är billiga...Har en flyttkartong full i foton som jag måste ta hand om så de inte blir förstörda. Är nu ledig måndag, tisdag & onsdag. Sen drar mitt sommarvik igång på torsdag. Wille är också ledig (yaay!) Vi ska försöka ta tag i vår gamla lägenhet och städa ur den så hon kan få flytta in nångång! Den dagen vi ska städa ur den får det mer än gärna regna, jag vill inte slösa en fin dag på att putsa fönster..

Avslutar det här tokintressanta inlägget med några få bilder från helgens bravader. Mest katternas bravader. De har utforskat både framsida och baksida. Än så länge är de väldigt nöjda med att få strosa lite sen går de in självmant. Man kan ju hoppas att det håller i sig.....


Uddas nya ställe är ovanför kylskåpet...och Ja, vi har ett röd-orangefärgat kök. Än så länge.




Fina utemöbler. Den dag jag får lite pengar ska det prydas med blommor åt höger och vänster...det ser änsålänge lite knapert ut. Hissgardiner ska även upp i köket, just nu gapar fönstren stort...


Det gäller att fira livet ibland. :)


En tjockis på kvällsspan.


Man blir trött av att utforska..


Och man kan somna i väldigt konstiga positioner..


Pumpa däck!


Jag måste säga att kristinehamn på sommaren är en väldigt fin stad. Sist Wille o jag satt ute vid picassostatyn, var det 20 minus och is....Det var lika fint...men inte lika varmt om vi säger så.


And here's something you've never seen before..


Ibland är det skönt att bara ligga i hallen och spana ut.


Livets goda sidor


Att grilla champinjoner är underskattat!


Att lyckas få räksallad på stortån är däremot inte underskattat! Men kul va're!

Ha en fin söndag people!

Gullungar


Det har tillkommit en liten John, och Nicky har blivit storebror och Valentina har fått en till kusin! Ännu en orsak till varför man vill åka!

Att aldrig vara nöjd.

Jag är inne i en fulperiod. Det är ett stort No No under sommartid! Då ska man ju känna sig sommarfräsch och allt som hör till. Jag känner mig som en valross (ta det med en nypa salt!), och jag känner mig rastlös men samtidigt toktrött. Skulle kunna skriva att jag behöver miljöombyte......men eftersom jag precis har flyttat kanske man inte får säga så.....jag gör det iallafall. Jag vill att USAresan ska bli av! Det gör mig galen att allt ska vara så jävla dyrt jämt. Om jag så ska behöva sälja en bit av min själ så ska jag åka. Jag behöver inte shoppa nåt jag vill bara åka dit och umgås med släkten.

Utöver allt detta så jobbar jag ju denna vecka och det funkar mycket bra. Jag är glad över att jag har jobbat mycket på vipan för det är ett bra ställe. Nästa torsdag inleder jag mitt sommarvikariat. Det är inte alla som får vara ute och njuta varje dag av vädret och dessutom vila efter maten......det tåls att påpeka många gånger i livet! :D

Att aldrig vara nöjd är ett töntigt i-landsproblem. Men det glömmer man ju bort ibland mitt i gnällandet.

Det är vänskap det!


Tove kom på besök. Hon passade på att rensa lite ogräs mellan plattorna. Tur vi har vår alldeles egna lilla husmor.
Ogräs är hennes grej.


For you uncle Nick!

Here is my favourite from kents latest album! Enjoy..


Har du den där känslan?

Jaha, så här sitter jag nu i vårt nya hem och trivs väldigt bra! Det har varit en stressig vecka men allra mest för wille som knappt har suttit still på hela tiden. Golvläggning, tapetsering och målning och på och av med lister och vägguttag och blablablabla. Tur vi fick lite målarhjälp av Hannu, annars hade vi kanske inte hunnit så pass bra som vi gjort. Katterna kom hem igår kväll och det var kat(t)astrof skulle jag vilja säga. De har ju flyttat ett par gånger förut men den här gången gick det inte lika bra som det gjort tidigare. Att det var hundra grader varmt hjälpte inte. Estella sprang som en plockad höna runt här hemma och tungan hängde ut ur munnen och hon flämtade som en rottweiler. Så jag var tvungen o ringa jourveterinären på agria och rådfråga vad jag kunde göra, för jag var rädd för att hon skulle få typ hjärtstillestånd (vilket enligt veterinären KAN hända men är väldigt ovanligt - tacka gud för det.). Jag la en blöt kall handduk över henne en kort stund sen försökte jag även slappna av själv för det var säkert jag som var värst. Idag är de näst intill som vanligt och har äntligen funnit lite ro uppe på en hylla i garderoben på min flismorgonrock. Estella och jag var även ute sissodär 3 minuter på altanen och nosade lite men sen blev det lite otäckt så vi gick in igen........det blir nog väl det här med så småningom. Som sagt är det nog jag själv som blir mest stressad. Tråkigast av allt var väl att Cornelia var här igår kväll, vi har inte setts sen juldan och jag tror inte det var så underhållande att umgås med mej mitt i kaoset. Men när katterna lugnade sig fick även vi lite kvalitetstid!

Idag jobbar wille och jag ska mest vara hemma och "dola" lite. Det är ju lite grejer kvar att göra, lister som fattas och det vi saknar allra mest är väl något slags hyllsystem att ha i vardagsrummet till alla böcker och pärmar som vi har....men det får nog bli en senare fråga. Tills dess får böckerna vila i förrådet. Kanske kommer tove förbi en sväng, en festivalbakistove! Har en känsla av att Peace & Love var hennes grej! ;)

Veckan som kommer jobbar jag heltid hela veckan, så imorrn börjar jag sju....lite surt måste jag säga för jag vill mest dra runt här men det hinner jag väl med antar jag! Mamma o pappa åker till Tyskland imorrn och dom är verkligen värda all semester dom kan få. Hoppas ni får det jättebra och när ni kommer hem får ni komma på grillmiddag á la Wille! ♥ Wille och jag "firar" by the way 8 år idag. Några avbrott här o där har det varit men dom räknas inte :D


En inte så road wille flyttar.


En stressad bebis nosar på kvällsluften.

Det stavas R.Ö.R.I.G.T!

Fy fan fy fan fy fan vad det INTE är roligt att flytta. Men OJ va kul när det är klart. Men det är det inte än. Min stackars sambo sliter livet ur sig för att det mesta ska vara klart imorrn när vi ska flytta det mesta, alla möbler osv. Han förtjänar semester. Jag känner mig mest i vägen och vet snart inte vad jag ska packa, vill helst bara slänga ner allt i IKEAkassar......och det kanske jag gör också. På lördag ska papsen hjälpa mig o göra en nätdörr till altandörren så dörren kan vara öppen även när katterna inte är det. Löplinan ska bli deras bästa vän har jag bestämt, jag kan inte släppa mina bebisar helt fria...då tappar deras 'mamma' kontrollen. :D

Har just slängt i mig en ost&skinksallad och väntar på att Wille ska ringa så vi får åka till kga och byta bil med hans pappa som är den enda vi känner som har dragkrok. Jag är SÅ trött. Mia och jag satt uppe och pratade till ett inatt efter ett par glas vin...."Eclipse" var iallafall jättebra, även om det kändes som vi var omringade av sjuåringar som fnissade nervöst högt i hela biosalongen så fort det blev en intim scen eller sexprat i filmen...söttsött. Jag är dock änsålänge mest imponerad av första filmen. Eclipse var bra men boken ännu bättre.

Jag fick jobb hela nästa vecka också, liite olägligt känner jag med tanke på att jag är mitt i ett flyttkaos men eftersom det kostar pengar att renovera och dylikt så har jag inte råd att tacka nej. Synd bara att det blir på augustilönen....julilönen hade behövt det mer!

Nästa gång jag bloggar blir det förhoppningsvis från det nya palatset.
Hejsvejs.