Junie Estella, 1 år!

I ett helt år har vi haft äran att ha haft dig hos oss, det bästa och mest omtumlande året i hela mitt liv. Du är en liten tjej full av bus, lek och funderingar, kärlek & humör. Du är den mest nyfikna unge jag nånsin har träffat och du är en liten mammagris till min stora glädje ;) Okej då du är en pappagris emellanåt med. Jag skulle vilja frysa tiden en liiiten stund just nu för det händer så mycket och det är en så mysig tid tillsammans med dig (även om mamman blir vääldigt trött däremellan) och jag börjar få lite (mycket) ångest över att våra hemmadagar med varandra snart är slut. Men tills dess ska jag pussa på dig, krama på dig och älska dig tills du blir sådär irriterad som bara du kan bli! =) Grattis mammas o pappas hjärta på din 1 årsdag! 
 
ÄÄÄlska grisnäsepussar!
:)

De senaste dagarna...

....har vi gjort lite allt möjligt. Junie och jag "testsov" hos mamma o pappa natten till fredag eftersom Junie skulle sova där för första gången på lördagen (läs igår!). Det blev lite ledsamt vid nattningen, konstigt nog för det händer aldrig annars och mamma har nattat henne förut så jag tror det var en blandning av övertrötthet, en säng som inte var hennes vanliga, och sen hörde hon nog mig på nedervåningen (för jag kan aldrig vara tyst..) men hon somnade tillslut iaf och sov precis som hon gör här hemma, dvs ca 19-04, vällingpaus, och sen vidare till 06.30. Igår var det då festdags för mamman o pappan. Vi hade båda knut i magen för att lämna bort lilla stora hjärtat över natten, och för att vi var rädda för att Junie skulle sova dåligt och göra det jobbigt för mormor och morfar! Men nä. Ungen passar på att sova från ca 19-07.30-utan vällingpaus! Jag lovar er att detta kommer ej att upprepas nu när hon sover hemma igen, nej inatt kommer hon säkert vakna 10 ggr bara för det. Superduperbra att hon inte ställde till det för mormor o morfar, men mamman då!? Hon som inte sovit en hel natt på över ett år? Nä. Vi hade jättetrevligt på festen iallafall, var hemma hos Johan & Cissela, vi var väl ca 15 pers som käkade och drack och mot min princip avslutades kvällen på Statt (vi var i Kga för den som missat det) och det var ungefär som att kliva in i Lilleputtland. 18-årigar i diverse halloweenutstyrslar och jag var redo att skjuta mig själv i foten så vi drog hem rätt snabbt men först flaxade vi runt lite på dansgolvet o visade de små vart skåpet skulle stå... ;) Konstig känsla att komma hem sent, ingen Junie hemma och sen sova till 8.30 (ja det var tydligen så länge jag kunde sova) och äta frukost i lugn och ro! Vi spenderade eftermiddagen med lek i lekpark och lek hemma! Nu är jag dödstrött så vi säger så tillsvidare! Ny vecka imorrn och stor dag på tisdag! Godnatt


Lycka

Lycka är att få pyssla runt i sitt rum, lyssna på musik och titta i böcker tycker Junie. Lycka för mamman är att se henne göra just det!


Food

Igår hade jag sprudlande energi, idag - not so much. Känner mig överkörd av tåget, görtrött fast jag sovit helt okej, håglös trots att solen börjar titta fram....Surt. Junie somnade när vi var ute o gick nu, lite sent kan jag tycka för hon kommer behöva sova en gång till innan kvällen. Ja det blir som det blir. Till rubriken! Mat. Igår gjorde jag kycklingfärsbullar, mycket smarrigt och lite hälsosammare kanske än vanliga köttbullar. Jag tog kycklingfärs, blandade med smulad fetaost, önskad mängd, fryst hackad persilja, finhackad soltorkade tomater (i olja), salt och peppar! Man behöver inget ägg eller så i kycklingfärs för den är väldigt kletig som den är redan. Rullade bullar så gott det gick och stekte lite mer än bara brynt, sen fick dom bli klara i ugnen 200 grader i ca tio min. Till gjorde jag hemmagjord klyftpotatis, det saknades kanske en sallad dock!;) så nu tycker jag ni testar det. Bild på maten hann jag aldrig ta tyvärr:)


Ännu en måndag

Idag har vi haft finbesök av Madde, Alfons, Alva & Emil! Det är lika häftigt varje gång jag ser Madde och inser att hon gick från en-barnsmor till trebarnsmor!:) Tre söta rara barn. Det var riktigt skönt att få kickstarta veckan med en gammal barndomsvän, barn och fika! Junie klarade sig galant utan förmiddagsvila och nu har hon sovit gott i närmare två timmar. Jag däremot har grava problem med att sova på dagtid, jag somnar gott men det blir ju aldrig mer än Max tio minuter. Idag hade jag velat sova en timme! När Junie vaknar får vi nog klä på oss och gå ut och få lite luft. Imorrn ska det äntligen bli sol, hurra! Plus att Wille jobbar kväll så han är hemma på förmiddagen, vilket jag tycker är lyxigt. Nån gång denna vecka måste jag även hitta mig nån finare topp/brallor/kjol eller dyligt då vi ska på fest på lördag och som om inte det vore nog så ska Junie min lilla fis sova borta för första gången! Tur det bara är tvärs över gården!:) ja hur som helst, jag känner mig som 85 år gammal får jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig på festen då jag aldrig är ute längre. I-landsproblem, I know. Vi får se vart det slutar! Hoppas ni har en bra start på veckan. 


Udda Mys, eller Uddamys.

Äntligen får den här jobbiga katten lite egen uppmärksamhet, hon kräver det konstant men det blir bara negativ uppmärksamhet då hon aldrig är tyst! Men nu så. Jag ligger och googlar barnrumsinspiration, det är så mycket jag skulle vilja ha och göra i Junies um men det finns varken plats eller pengar till allt! Fick ett redigt shoppingryck nu då jag fått några idéer men blää säger plånboken! Sur jäkel det där...
Ska spåna på mina idéer sen när Wille kommer hem o se vad han tycker! Förmiddagen har varit jättebra iallafall, Junie hann med en kort powernap innan rytmiken imorse så hon var pigg och glad lagom till efter lunch, perfekt! Så efter god mat hos Maria o lek så åkte vi hem och nu har hon sovit i två timmar och jag vann med en liten sömntur jag med. Ni vet sådär så hela munnen är vidöppen? Hett! Vädret gör att jag snart går i ide.


Vilse

Vi var på Öppna förskolan i Ölme idag, då vi fick en liten inbjudan av Cattis i vår föräldragrupp som bor i Ölme. Det var riktigt trevligt, kul att vara nån annanstans! Sen att jag inte är den mest kyrkliga personen på planeten det får man väl ha överseende med! Junie sov en bra stund när vi kom dit men när hon vaknade verkade hon ha roligt och det var nog framförallt kul att se andra människor än mamma. Vi har isolerat oss ett par dagar då hon är förkyld igen, och jag har bävat för en tredje omgång av öroninflammation, än har den inte kommit dock!
 
Väl hemma blev det lunch, lek och eftermiddagsvila. Sen kom min underbara mamma och tog med sig barnet hem till sig, jag åkte såklaaaart till maxi för en liten handling...............Jag fick en avstämning och det visade sig att jag glömt att scanna en del grejer vilket aldrig har hänt förut, lite lätt pinsamt faktiskt för det kändes som man ljög personalen rakt upp i ansiktet: "oj men gud har jag inte scannat den?". Sen åkte jag hem o lagade mat, och en stund senare kom lillstumpan tillbaka. Vilse i pannkakan som jag verkar vara i dag så försökte jag göra gröt på vällingpulver. Hjärnkollaps på gång?
 
Hade tänkt ställa mig och baka lite till kommande kalas men nej jag orkar inte just nu. Så istället för att göra nonstop kakor, så ska jag äta några nonstop!
 
Här kommer några andra godsaker som min käre bror har skapat på den skola han befinner sig på i Paris just nu, inte så pjåkigt...!
 
 
Dreggla inte för mycket!

Ett personligt meddelande.

Så kom den tillslut. Trettioårskrisen.
Jag har känt mig lite "off" ett tag och känt att det fattas mig något eller snarare det har uppstått ett tomrum som bara stått och gapat. Ikväll gick jag en promenad i ösregn för att rensa själen lite efter en dag med ännu en gång ett förkylt barn och väldigt mycket gnäll. Det slog mig att jag saknar mig själv. Vart tog jag vägen? Det är en självklarhet att man har ett "före-jag-fick-barn-jag" och ett "efter-jag-fick-barn-jag", men sen skulle man kanske kunna mötas på mitten och bli ett sammansvetsat "jag", ett jag här och nu. Men jag hittar inte riktigt dit. Mitt liv före min underbara dotter såg väl egentligen inte SÅ himla annorlunda ut, det är ju det där självklara som jag tror de flesta som har barn upplever som man saknar. Spontaniteten, att kunna slänga sig på soffan när man känner för det, att sova till tolv om man så kände för det, gå ut och ta några öl en fredag utan eftertanke. Jag tror ni förstår. Jag älskade bl.a musik, jag levde mycket till musik, gjorde en del artister, band och låtar till mitt eget livs soundtrack. Kunde sitta i timmar och ladda ner, göra skivor, läsa låttexter ja blablabla. DET saknar jag. Jag saknar att kunna försvinna in i musiken och bara vara. Det var en stor del av mig. Nu känner jag att jag inte har tid. Jag kanske har tid på kvällarna, men då är jag för trött. Jag känner lite "ångest" inför min egen tillvaro, det känns som jag inte gör något av värde på dagarna (innan nån tänker för sig själv: hallå du har ju en dotter att ta hand om - så handlar ingenting av detta om kärleken till mitt barn, min sambo eller något sådant, jag älskar såklart dom över allt annat och det liv jag har - men jag saknar också ärligt och rakt en del av det man "fick plats" med förut) Jag får ibland infall och känner att "varför bor jag i kristinehamn för?" Jag vill nånstans i mitt inre vara en storstadstjej, med skinn på näsan som har ett stort socialt nätverk och som är upptagen större delen av tiden. Jag tror det handlar mycket om att jag inte riktigt känner att jag fyller nån funktion utöver mammaskapet. Allt det här låter jättedeppigt, jag hör det med. Det kanske är hösten, det kanske är en trettioårskris, det kanske bara är såhär det är. Jag vill bara inte ligga på min dödsbädd och se tillbaka på ett liv som endast bestod av storhandlingar på maxi, och ett jobb som förskollärare som bara gjorde mig mer trött. Jag vill ju kunna återge större minnen än så! Nu överdriver jag en del, klart jag har gjort en hel del saker i mitt liv hittills, och har garanterat mer att se fram emot. Men just idag, känns allt väldigt grått, tungt och tråkigt.
 
Jag hade tänkt hålla det här inlägget för mig själv egentligen, men jag hittar ingen sån funktion där man kan sätta "lås" på enskilda inlägg? Det är ju inte direkt upplyftande att gå in här och läsa sånt här, men jag vill också påminna mig själv om (och kanske er också) att jag är inte mer än människa, mina dagar är inte alltid en dans på rosor (ifall nån någonsin trott det moahahaha.....) och livet är inte alltid så himla självklart och lätt. Just nu skulle jag vilja skrika rakt ut i kudden, följt av en framtidsplan som nån annan har skrivit åt mig, för det är bokstavligt talat skitsvårt o veta om man har valt rätt, eller om man bara valt tryggheten - och om man har det - varför skulle det vara fel? Livet stora gåtor.....Jaja jag är mammaledig, jag har för mycket tid att tänka helt enkelt. Det blir nog mycket bättre sen när jag har 20 gråtande barn omkring mig än 1.
 
Pepp!
 

Walk the talk

Klockan är 12.18 och jag ligger på söffa, Junie ligger i vagnen i köket och zzzzzover. Vi har börjat lite smått att försöka sova EN gång om dagen, bra att vänja sig i tid inför den härliga dagiskarriären. Idag gick det bra för hon sov bra inatt, hela natten fram till 05.15 och sen somnade hon om efter välling (såklaart) och sov till 07.10, man tycker ju att hon kunde klämt i med typ 09.10 men man får helt enkelt drömma vidare om den dagen. Nu hoppas jag hon sover i 2-3 timmar! Sen ska jag baka matbröd, hittade jäst i kylskåpet som snart går ut. Har ett baksug idag men mest på typ kakor osv men nu får det bli bröd. Till veckan ska jag försöka börja baka inför 1-års dagen så vi har full frys när det kommer kalasgäster! Veckan som kommer ser rätt trist ut om man spanar på vädret. Det är så mycket mer energigivande när man vaknar till solsken. Har inget direkt planerat förutom den traditionella torsdagen med rytmik och mammalunch! Önskar att lekverkstan hade öppet lite mer för det är mysigt att gå dit, källan är inte alls samma sak tycker jag. Får väl se om vi kan ordna några playdates ändå! Lilla damen tog sina första stapplande steg igår, det var inte många, 2-3 kanske och idag gjorde hon det igen så låt oss hoppas att hon så småningom knatar runt här själv! Nu ska jag ta och sluta mina ögon en stund och dregla lite på soffkudden.


A day off

Wille är helledig idag, o jobbar helgen. Så vi tog lite helg idag och strosade runt på stan, tog en lunch och lekte lite i järnvägsparken. Jag önskar man fick fler sådana här dagar, va bra man mår! Att solen skiner (läs sken för nu tror jag minsann den är borta) är såklart en bidragande faktor till lyckoruset. Ikväll blir det nån form av piroger, med mozzarella, skinka, soltorkade tomater osv. Hoppas ni har det gött!


Det bästa i livet


Det bästa i livet


Onsdag mitt i oktober

Tänk att det redan är mitt i oktober och bara om några veckor blir Junie 1 år! Och hennes tremänning Agnes likaså! Det skiljer endast två dagar på dessa små damer, väldigt roligt tycker jag! Imorrn blir det förhoppningsvis en dejt med Agnes, hennes mamma och kanske hennes mormor & morfar med?! Man måste ju passa på att ses när tillfälle ges, och eftersom de båda fyller år snart så får vi slå till på ett litet firande! Idag fick vi en snabbvisit av Anna som var i stan och jobbade. Skönt att få besök på morgonen sådär tycker jag för då går jag inte bara och såsar i pyjamas utan kommer igång mer med dagen. Anna hade vunnit ett par skor i en tävling genom sitt jobb men "tyvärr" (för hennes del hurra för min del:)) var de för stora....så ett par svindyra fina salomon skor är numera mina, Gore tex och hela köret! Kommer bli kanon för min rygg också att ha ett par "riktiga" skor, som jag vanligtvis är för snål för att kosta på mig! Hon är givmild den där! Tack igen! Efter förmiddagsvila smörade Junie och jag på oss skorna, var ju tvungen att inviga dom, och gick ut i solen. Hade tänkt mig en sväng till lekparken en stund mest men väl där var intresset på halvflagg idag, hon var fortfarande jättetrött så vi fortsatte promenaden och hamnade på stan. Och där var det ju marken! Men jag skulle bara ha strumpor till lillprutt så det blev ett inhopp på lindex och sen köpte jag faktiskt en ballong till Junie. Lite löjligt när hon är så liten men what the hell nån gång ska man väl få en ballong!? Hon tyckte det var kul iaf:) sen gick vi hem och lekte och dammsög övervåningen på katthår och Emmahår (hjälp va jag tappar hår) och nu kör vi dagens andra och sista vila. Ikväll kanske jag får mig ett besök av Emelie, men innan det tänkte jag hinna med ett besök på maxi mm. Igår kom älsklingspappa/morfar hem från Paris och han hade haft det bra! Han hade även shoppat till Junie vilket var väldigt gulligt tycker jag! Får visa plaggen senare. Later sunshines!


Junie Estella Fagerman

Wille jobbade halvdag idag, och likadant imorrn då han jobbar i helgen. Så när han kom hem tog jag chansen att få gå en riktigt skön och rask promenad i det härliga vädret. Jag var väldigt duktig på rediga promenader innan jag fick barn och trodde jag skulle bli ännu bättre när jag fått barn men det blev tvärsom av nån anledning. Det är så mycket friare och mer givande att gå utan barnvagn! Hur som helst. Under promenaden lyssnade jag på P3 dokumentär, om mordet på Engla. Lyssna inte på den om ni inte är i behov av att bryta samman. Jag gick och bet mig i kinden hela promenaden för att inte brista ut i gråt. Tårar för Engla och helvetet hon blev utsatt för, och för hennes familj. Men också tårar för jag blir sådär rädd om min dotter så jag mår fysiskt illa. Jag som är gråtfärdig när vi är hos doktorn och hon gråter när han tittar henne i öronen, jag vill ta all hennes smärta och jag vill skydda henne från allt ont och alla människor som handlar i ren ondska. Såna här "klyschiga" inlägg är inte min grej egentligen, det är ju självklara känslor när man har barn men det är tungt att bära på såna stora känslor faktiskt! Jag tycker att livet är fantastiskt men jag är rädd för alla otäckheter som plötsligt kan vända upp o ner på allt. Jag hade tänkt mig 45 min promenad men det blev en timme för jag ville lyssna mer och sen återhämta mig innan jag klev innanför dörren. Ja fy fan.


Det var den helgen det!


Citron

Min kära storbror har en min för sig när han ska "skoja" till det lite ibland, snörper till med hela ansiktet typ. Nu har Junie anammat den minen. Hela hon ser ut som en citron. :)
 
 

Sol!

Jisses man blir som ett barn på julafton när det är sånt här härligt väder! Jag vill att det ska vara för evigt...(nästan). Vi har spenderat förmiddagen men handling, promenad till lite "lekparker" (läs dagis) och gungat och åkt rutschkana, mycket uppskattat! Nu är Wille och Junie på fotboll men kommer nog snart. Jag har förberett kvällens middag, det blir cannelloni med kyckling och kaffe/vaniljpannacotta till efterrätt! Blir det smaskens kan jag lägga ut receptet här sen. Igår blev det en kort tur till Kstad, Junie fick sig två par dojjor så nu är hon snart fullkittad inför vintern. Eftersom skopunkten alltid har köp 3 betala för 2, så köpte ju naturligtvis jag ett par skor jag med. :D Och vips! Så blev Junies ena par gratis! Finemang.


Hedda

Tror ni inte att min fina Hedda har fått flytta in i Junies rum?? Såklart, den passade ju så bra där!! Vi får dela på den helt enkelt. :)


God morgon!

Tänk att just fredagar är en sån fascination hos nästan alla svenskar. Känns som vi lever för att få säga "Äntligen fredag!" och jag är inte sen att haka på. Idag ska min kära mamma, jag och lillgrisen ta en sväng till Karlstad, det blir framför allt skopunkten och Ikea. Skopunkten verkar ha helt okej vinterkängor för de små och det är vi verkligen i behov av nu men jag vägrar betala 700:- spänn när ungen inte ens går själv än. Kanske vi slår på stort och tar oss en fredagsfika när vi ändå är på gång? Sen plockar vi nog upp pappa Willy på hemvägen. Till kvällen hoppas jag på en god köttbit, hemmagjord potatisgratäng med massa vitlök och sallad. Jag är hungrig redan....Får nog bli en andra frukost medan lilla damen sover. Natten gick lite bättre, hon fick ju såklart käk (på måndag börjar vi "kampen" igen!) vid tre men hon somnade iallafall om direkt och sov sen ett par timmar till. Hoppas ni får en fin fredag!


Morronmys med Bert & Ernie!


Hoppsan Kerstin

Jag insåg va otroligt rörigt mitt förra inlägg blev. Det blir så när man ska få ur sig mycket på kort tid! Överseende har ni gott om förstår jag!


Torsdag: rytmikdag

Torsdagar är vår "busy" dag. Det är rytmik på morgonen och sen är vi mammor från vår föräldragrupp som har inlett en liten "tradition" med lunch hemma hos nån av oss, nu har vi varit hos alla så då börjar det om så nästa vecka blir hos Maria igen! Idag åkte vi ut till Cattis som bor ute (lååångt) i Ölme och har allt från katter, hund, hästar kor och ankor! Jag önskar ibland att jag bodde på landet det är så avslappnande! Junie är liiiite mammig när vi ses alla tycker jag, det hör väl ill att hon är trött efter rytmiken även om hon hann powernappa på vägen ut men det är lite trist kan jag tycka att hon redan helst ska vara där jag är även om jag hela tiden är i synfält! Hon är väl sin mors dotter antar jag! Rytmiken tycker hon är roligt det märks även om hon än så länge mest iakttar de andra istället för att krypa fram o ta saker ur lådan och känna på gitarren osv. Men idag var hon bra sugen! Men hon ska helst GÅ dit, inte krypa. Gå kan hon ju dock inte riktigt än. Det går bra att gå med en hand i min. Jag vet att jag tjatar om detta med sömn o blablabla men det är ju trots allt min blogg så jag fortsätter;) Jag hoppas verkligen hon är i nån slags utvecklingsfas just nu och att den passerar snabbt! Hon sover så galet oroligt, gråter i sömnen, drömmer, vaknar o är ledsen och nu när hon varit sjuk IGEN så har vi inte velat krångla med en redan ledsen och snorig bebis på nätterna så än en gång har hon fått välling nattetid. Förr kunde man vid nattning lägga henne och hon somnade oftast nästan direkt. Nu får man sitta bredvid sängen en längre stund tills hon i stort sett somnat. Sen sover hon oftast 7-8h innan hon vaknar och vill ha mat. Igår natt fick jag sitta i hennes rum en timme för hon vägrade helt plötsligt att somna om o det har inte hänt tidigare. Hon har börjat stöka runt så i sin säng, rullar runt, upp o ner ja åt alla håll innan hon kan komma till ro, typ som en hund! Det slutade med igår att hon fick somna i vår säng. Har ni somnat än?! Har ni deletat min bloggadress? Sorry men jag måste skriva av mig om detta för all denna dåliga sömn för både henne o mig gör mig till en ful person både invärtes och utvärtes och man känner sig alltid trött och seg, nästan depp! Har ni några tröstande ord?! I inatt fick hon välling halv tre, somnade om och vaknade pigg som en lärka tio i fem? ! Då var jag på bristningsgränsen. Jaja this too shall pass antar jag!? Okej nu får ni gnälla om vilken skitblogg detta är!:) Hepp!


Raindrops falling on my head

Fan va det ska regna jämt nuförtiden. Man blir ju ett med vädret! Seg, grå och allmänt tråkig. Junie är fortfarande jätteförkyld, och nu har även penicillinet med fruktsmak blivit blä så nu är det tortyr igen! Wille är i Gbg med jobbet från idag till imorgon, han var lika bra på att smyga imorse som han brukar så när han gick utanför dörren ca 05.00 så vaknade även barnet strax därefter, och hon som har sovit minst 1 1/2 h varje förmiddag har nu redan sovit och det blev en halvtimme. Jag hade behövt minst 30 min till av lugn och ro känner jag. Men! Så är det oftast, när man behöver det som mest då får man det som minst! Jag är galet rastlös efter ett par dagar hemma, men vet inte vad vi ska hitta på alls. Ingen vill såklart bli smittad med snorbaciller ä en om hon säkerligen inte smittar längre.....och vi vill inte plocka upp några nya baciller heller för nu är jag SÅ trött på detta. Vill ha friska soliga höstdagar så vi kan vara ute mer. Yawn!!


Dark lord

Ser ni de mörka ringarna (vallgravar!) under mina ögon? Dom har flyttat dit för att jag låg vaken hela natten tack vare en hostmedicin med taskiga biverkningar såsom sömnstörningar! Tack för den du.


Tv

TLC har en del spännande program. Jag anar ett tema.