Katter och Grannar

Min tillvaro blir bara mer o mer upphetsande.  Inatt vaknade jag 02.10 av att Udda var under sängen och morrade med hela magtrakten som bas. Eftersom jag talar kattiska så förstod jag att det var nåt som inte stämde. Gick upp, sömniga kliv till köket. Där sitter Estella på bordet och ser allmänt disträ ut. När jag vaknat upp något hör jag grannkatten skrika som om den höll på att bli slaktad, eller nåt annat oerhört plågsamt. Det finns inget som skär i mig som när djur mår dåligt eller blir plågade, och på plats visste jag inte vad jag skulle ta mig till, jag blev grinfärdig och spyfärdig på en o samma gång. Jag kunde ju inte gärna gå o ringa på dörrn hos grannen klockan två på natten? Det kunde jag väl egentligen, men efter det plågsamma skriket hörde jag hur nån spolade på toaletten (har jag pappersväggar eller?) och sen blev det knäpptyst. Klarvaken och hysterisk inombords gick jag och la mig igen, och kände mig skamsen över att jag är den fegaste människan på planeten. Tankar som roterat i mitt huvud idag har varit i stil med "tänk om hon dränkte katten genom att spola "ner" henne på toaletten?"  eller "katten kanske blev plågad till döds medan jag gick o la mig igen"  eller "katten kanske fick en tung vas över sig o bröt nåt ben och grannen kanske inte va hemma".........så när jag under kvällen har vart hemma har jag ringt på grannens dörr 5 ggr och äntligen nu var hon hemma. När jag ringde på dörren slog det mig att jag har aldrig sett vare sig grannen eller katten nån gång i hela mitt liv. Om det skulle spela nån roll. Jag frågade iaf om hon hade katt (daah) för att inte verka dum. Jo de hade hon ju. Jag informerade om att jag vaknat av detta hemska ljud och ville försäkra mig om att katten inte var skadad. Grannen meddelade att katten är gammal och får spel ibland men hör inte sig själv (?! say what?)....den var inte skadad men hon tackade för att jag var så omtänksam.
Jo man tackar ja.
Ibland önskar jag att jag kunde sluta vara så dramatisk och framförallt empatisk. Men å andra sidan så önskar jag också att jag kunde förvandla mig till en blomfluga så jag kunde fladdra in och kolla så katten verkligen inte är nedspolad, för jag såg ju aldrig katten när hon öppnade dörren.
Ja herregud.
Imorrn blire lek på boda borg med tove, helen, stina och kanske 2 av det motsatta könet.
Jag ska försöka att inte hitta på historier om min kattmördargranne.

NajtNajt♥
image219


Kommentarer
Postat av: Elin

Nah egentligen så skulle jag nog kunna vara mer social om jag låg på folk men det är nog det att jag tröttnat på att anstränga mig här, dom flesta jag känner vill bara sova på vardagarna och festa festa på helgen. Appropå kristinehamn så har jag under de snart 4 år jag bott här satt min fot där två gånger, en gång på systemet och en kväll på ett fik :) Jag vet knappt vart det ligger hehe. Samma sak med Bodaborg, där har jag aldrig varit. Borde man det? Är det skoj?

Postat av: Elin

Jag tycker för övrigt ditt engagemang för grannkatten är beundransvärt! :) Grannen här under har en kattunge som skriker hela dagarna, eller varje gång jag är i trapphuset hör jag den. Den är nog ledsen för att den är själv så mkt :(

2007-10-18 @ 22:51:15
URL: http://mmiixx.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback