En speedad dag

Vilken dag....känns som jag har irrat runt som en höna större delen av dagen. Vår skrotbil har numera gett upp och vi har ställt av den så nu har vi bara en bil, och jag har fått gå överallt idag....Ett riktigt i-landsproblem med andra ord! Har jobbat idag, och ska göra det även tis, ons och fre. Torsdag vet jag inte än för då har de flesta förskolor i stan stängt för fortbildning. Hur som helst så hade jag ställt klockan på sju och var uppe när vikariepoolen ringde så det var bara att be Wille skjutsa mig så jag hann börja åtta. Sen gick jag hem, vilade en stund, gick till vårdcentralen, gick ner på stan, satt hos frissan i 2½ timme och sen gå hem. Jag var hemma halv nio.......det var bara att sätta igång med matlagningen direkt och NU halv tio kunde jag äntligen sätta mig ner i soffan. PUST.

Håret fick sig en uppfräschning och frisör Louise klippte säkert 6 cm på längden, sen blev det slingor o nån form av toning. Så nu är jag lite ljusare och håret känns luftigt igen! Thank god. Eller tack mamma o pappa för presentkortet :D

Första dagen med LCHF är helt okej, har ätit flygande jakob till lunch med broccoli, ruccola och brysselkål. Mellanmålet bestod av en avocado, en ryvita med makrill i tomatsås och en bit brieost  - inte alla kostplaner du kan sitta o klämma i dig brie bara sådär ;)
Kvällsmaten blev spenat, lök, vitlök och parmesan som jag fräste ihop och sen rullade in i torskfiléer, på med en dl grädde och lite riven parmesan = klart! Till det kokt blomkål. Alla recept i boken vi har verkar jättegoda, det enda "svåra" med LCHF är att få i sig allt fett som man ska få i sig. Det kan vi väl också kalla för i-landsproblem!

Får bli ett bildlöst inlägg i dag med, supertrist att så sällan ha roliga bilder meeeeen så kan det gå.


Söndag - sköndag

Imorrn ska jag göra två ärenden, ett mindre kul och ett desto roligare!
Det mindre roliga är ett doktorbesök för att försöka få bukt på min hy som lever sitt eget liv sen dryga halvåret tillbaks. Det är inte roligt att närma sig 30 och helt plötslig få nån form av acne som gör ont och kliar....sen jag började äta vitamin B5 och zink har det blivit bättre men har istället lämnat fina röda ärrliknande märken på hakan. Alltid är det nåt, det har vi väl lärt oss vid det här laget? Tror säkert inte läkaren kan göra nåt men kanske kan man få en remiss till hud, vem vet.

Det roliga ärendet är ett besök hos frissan! Jag tror det kommer bli blondare och kortare nu när våren närmar sig sakta  - men säkert. Oavsett ska det bli väldigt skönt att få bli ompysslad en stund.
Om jag ska jobba vet jag ju såklart inte....vi får hålla tummarna.

Vi hade jättetrevligt med Madde och Pär igår, vi käkade, drack vin och spelade vem vill bli miljonär, riktigt kul! Jag hade pappa som min livlina "ring en vän", och det hade Wille med....han fick sig ett par samtal =) I slutändan var det dock Pär som blev miljonär...eller närmast iaf.
Maten vi lagade var god, kycklingschnitzel med grönsaksmuffins och ädelostcreme blev det. Nu ska vi kolla vidare i LCHF boken och testa det en vecka och se hur det känns. Har hört många som provat som säger att de mår bättre, sover bättre och får bättre mage! Man ska inte tro på allt man läser dock :D

The Heimlich maneuver.

Visste ni att det bara är tio veckor kvar till Maxi återuppstår i Kristinehamn? Såklart ni inte visste. Ni har ju inte nedräkning, som vissa andra töntar har! ;) Jag funderar starkt på att vara ledig första veckan när det har öppet bara för att riktigt njuuuta av att ha en riktig mataffär igen....
Vi var nämligen på Maxi kga förut och gjorde en inhandling till kvällens middag när Madde & Pär kommer, och det är bara helt klart lättare att ha en matbutik i närheten. Coop sätter jag inte min fot på sålänge det inte är kris.

Men enough med spännande prat om mataffärer.

Ikväll blir det alltså lite mat, dryck och spel med herr och fru Norstedt/Högberg. Ska bli mycket trevligt! Med risk för att hon kanske smiter in här och läser så skriver jag inte vad vi ska laga, det får bli en recension imorgon. Det är iallafall taget ur vår nya LCHF kokbok....

Igår var jag med om en ny situation på jobbet. Ett barn satt en gurkbit i halsen och fick inte luft. Min faster som också är förskollärare där, gjorde heimlich på barnet och efter två tryck kom gurkan upp och allt blev bra. Fort gick det också! Men jag måste erkänna att sådana här situationer skrämmer skiten ur mig ibland, och jag VILL/MÅSTE gå en kurs i sånt här. Det känns väldigt viktigt just nu. Ni ska inte tro att vi har fått gå nån form av kurs på universitetet trots att vi har efterfrågat det flera gånger.



Nu ska jag vila en stund och fortsätta på säsong 5 av Dexter!
Peace.


Tillbaka till tonåren

Listor känns litegrann som något man pysslade med när man var 12 och läste FRIDA.....men hey what the heck:

Nämn något som gjorde dig glad igår: att få hänga lite med tovsan!

Vad gjorde du kl 08 imorse:
satt och gapade hos tandläkaren

Vad gjorde du för 15 min sedan:
pratade med tove i telefonen

Det sista du sa högt:
funka dom inte alls? (till wille när han pratar om sina kontokort..)

Det senaste någon sa till dig:
wille pratar non-stop ;)

Vad har du druckit idag:
kaffe, juice, vatten och mjölk!

Vad var det senaste du åt:
pannkakor.....

Vad var det senaste du köpte:
undies från lindex igår.

Vad är det för färg på din ytterdörr:
vit med ett uns av smuts

Vad är det för väder hos dig nu:
sissodär 10 minus och kolsvart

Godaste glassmaken:
jag väljer banana joe som favoritglassmak. och favoritglassomintefinnslängre.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
mjae. tokförtjust kan man väl bli kanske. kärlek är ett annat kapitel.

Sover du tungt:
nej. verkligen inte. jag vaknar av ljud som knappt finns.

Drömmer du mardrömmar:
det händer emellanåt.

Trivs du med ditt jobb:
oh yes!

Favoritklädsel:
pyjamas?

Favoritlåt just nu:
man kan aldrig bara ha EN låt om man heter Emma Fagerman.

Vad ser du om du tittar till höger:
pimp Willy

Vad gör dig glad just nu:
just nu som i just NU? Willy är hemma! Allmänt i livet? Färdig med skolan!

Vad ska du göra härnäst:
luddiga frågor det här. men härnäst i kväll så ska jag klänga på han till höger.

Höger eller vänsterhänt:
vänster självklart

Humör just nu:
tillfreds

Favoritgodis:
saltsaltsalt. och choklad.

Kläder just nu:
pyjamas, surprise!

Sommarplaner:
beror på vilken dag du frågar mig. Ena dagen ska vi bila till österrike med gustav och elin, andra dan lutar det åt italien...men förmodligen slutar det med att jag får jobba i sommar och inte kommer längre än till koster när pappa fyller 60. Vilket iofs slår alla semestrar utomlands.

Hur många kuddar sover du med:
jag börjar med en och vaknar med ingen

Spelar du något instrument:
i-pod? ;)

Morgon eller nattmänniska:
M.o.r.g.o.n

Vad är viktigast för dig:
min familj

Är du kittlig:
ja tyvärr

Snarkar du:
nej men wille hälsar att jag "snusar"

Stjärntecken:
Tvilling baby

Äckligaste insekten:
alla gånger spindeln (och kackerlackor...men det kanske går under kategorin monster?)

Längtar du mest efter just nu:
en fet lön, sommar och sol och en hel del annat.

Men det här var väl kul!? ;)

Time left for love

Den här dagen började med ett tandläkarbesök. Ett hål skulle lagas.....ett hål jag inte har känt av överhuvudtaget men lagas skulle det. Jobba ska jag också göra en dag som denna, men börjar inte förrän tolv. Hur kul är det då att gå upp halv sju? Sådär tycker jag. Väl hos tandläkaren gick det ju bra men jag hade god lust att be dom att inte köra ner den där salivsugaren långt bak vid kräkreflexen. Lite lätt obehagligt!
Nu sitter jag här med en bedövad vänsterkind och ett väldigt snett leende. Hungrig som en gnu!

Idag kommer min efterlängtade sambo hem från Berlin, det ser jag fram emot. Sen är det en dag kvar innan det blir helg = sovmorgon och svenssonsvenssonmyyyys ;)

Igår blev det aldrig nåt jobb men det gav mig en chans att ta en sväng på stan, inhandlade lite nya underkläder för mina känns uråldriga.....träffade Madde och Alfons på stan av en slump och bestämde att vi ska ses på lördag istället. Sen kom Tove hem till stan och vi tog en frisk promenad ut till skärgårn - kallt men soligt. Vitamin D är underskattat!



På måndag har jag även bokat in klipp och slingtid på Sveamagasinet - hurray!

Morgonens action - eller antiaction.

När man är vikarie inom barnomsorgen i den här stan kan man som oftast räkna med att få jobba. Idag hade jag inget jobb inbokat, men det innebär inte att jag nödvändigtvis blir ledig då de fortfarande kan ringa.......så man sover liksom på helspänn framåt morgontimmarna och vaknar hela tiden och kollar på klockan och tänker: "snart ringer dom och då måste jag gå upp pronto!". Idag är en typisk sån dag. Tvingade mig själv att åtminstone gå upp vid halv åtta för att jag ändå bara låg o vred och vände i sängen. Nu är klockan 8, inget jobb so far. Jag önskar mig ett jobb snart.........eller åtminstone ett långvik....Annars kan ju sömnen bli något lidande om vi ska hålla på såhär!

OM jag inte ska jobba så ska jag försöka träffa Madde och unge herr Alfons när dom ändå ska in till staden.

Spännande tillvaro det här!!

This time is ours

Jag behöver en ny garderob. En jobbgarderob. Att jobba i förskolan är varken glamouröst eller ett utrymme för tajta obekväma kläder. Snarare en plats för mjuka, löst sittande oömma kläder! Inte för att min garderob består av några märkvärdiga kläder överhuvudtaget men jag har en del kläder som jag bara använder när jag jobbar. Mina favorit baggyjeans har nu hängt med alldeles för många år och har nu tagit sitt sista steg...........hål på diverse ställen och totalt utslitna. Varför man inte har arbetskläder i förskolan är för mig ett mysterium.

Jag har iaf jobbat idag, det var en mindre lugn arbetsdag men hej o hå va dagarna springer förbi på så vis. Direkt efter jobbet åkte jag till kga och hade en kontaktpersonsträff med Maria. Vi är bäst på att mysa till det så vi har käkat och spelat spel och pratat. Jag fick en fin ljuslykta i examenspresent, sött!

Morgondagen är ännu ett frågetecken!

Övrig status: Magsjukan härjar igen. IGEN! Och ja, jag mår illa.





Happy go lucky


MUMS.

Sort it out

So far so good, har jobb för resten av veckan med undantag för onsdag men jag är inte orolig för att stå utan jobb en dag heller så det här ska nog gå bra. Mjukstartade trevligt idag med ett jobbpass på Ekorren! Imorrn blir det kotten, likaväl tors & fre.

Tog mig friheten att lägga mig på soffan när jag kom hem vid 13, kollade på Oprah, började läsa en av mina nya böcker och tog även en powernap! Med mellanmål i magen tog jag en rask promenad runt ringvägen med Nina. Väldigt skönt och väldigt behövligt efter jag har stått still i några veckor känns det som. Mitt gymkort har gått ut och jag vet inte om jag har lust att punga ut 350 spänn i månaden när jag inte har nån säker inkomst än....så det får vänta lite. Tills dess blir det promenader och lite lek med min nya kompis bollen ;) Sammanfattningsvis så har väl veckan börjat bra!


Fantastisk bild som alltid!

My love

Jag har WF (=WilleFritt) i 4 dagar från o med idag. Han har lämnat mig för Berlin den lilla rackaren. Egentid är fint många dar i veckan men inte jämt. Så jag hoppas på att få hoppa in som vikarie varje dag denna vecka så tiden går fort. Bara för jag skrev så nu så får jag väl inte jobba alls! Pessimisten Emma ;)

Examenshelgen har varit himlans bra för övrigt, firade i kstad i fredags kväll med några tjejer från klassen. I går hade jag en del av släkten här på lite fika och jag blev firad som om jag fyllde 50 kändes det som! Blommor och presenter blev det. Jag fick en superfin tavla av brorsan och Elin, de hade förstorat upp ett foto som är taget på koster, på en av de äldsta fiskebodar som finns där. I love it. Fick även två förstoringar till som jag ska rama in. Koster är mitt hjärtas paradis. Av mamma o pappa fick jag ett mycket välkommet presentkort på Sveamagasinet så jag tror mitt hår ska få sig ett lyft nån dag, fick även en söt skyddsängel! Wille gav mig ett kort där han så fint har skrivit att han bjuder mig på en resa vart jag vill när jag vill....det bästa med det kortet är att jag har det skriftligt ;) Av farmor fick jag presentkort på angelinas rum! Blommor har det trillat in en del och i fredags förmiddag fick jag blombud från Göteborg via YIT ;)


Tack Anna & Fredrik!
(och YIT;) )


Tack Anna & Sammy!


Tack mormor och morfar =)


Tack farmor och Lena!


Wille tog med kameran till Berlin så bilderna är ännu sämre än vanligt ;)

Det blir intressant o se hur det kommer se ut framöver, när man inte har en aning om vart man ska eller om man ens ska jobba om dagarna tills man lyckas få ett fast jobb eller ett längre vikariat. Ovisshet är min nya grej!



Frukost för en mästare ;)

Examensdagen är här och likt ett barn på julafton har jag fjärilar i magen och kunde inte sova längre än till sju.....Så klockan nio stod jag och hängde på låset till Netto för att köpa mandlar som jag har haft i min mästarfrukost!

Receptet har jag lånat från
Elin som i sin tur fick det från Linnéa, två bloggar som jag kikar in hos då och då!
Hur som helst, min frukost blev alltså följande:

"Smalplättar":
Till 2 personer (8 plättar)
1,5 mosad banan
3 ägg
1,5 näve mandlar
1tsk bakpulver

Mixa mandlarna till pulver, mosa banan och vispa ner ägg, blanda i bakpulver. Stek i valfri olja!

Blev som små american pancakes och smakade MUMS! Jag öste på lite blåbär och akaciahonung över de färdiga plättarna. Till detta serverade jag mig själv en underbar smoothie gjord på blåbär, banan, vaniljyoghurt och lite proviva blodapelsin.

Nu borde man väl klara examensdagen galant!




Dagens boktips! Innan jag läst dem!

Jag gjorde slut på presentkortet som jag fick på Bokia av willes pappa i julklapp idag. För nån vecka sen köpte jag ytterligare en bok av Stephenie Meyer; Genom dina ögon. Den började jag läsa häromkvällen och än så länge känns det kanske lite väl "spejsigt" för min del...vi får väl se. Idag köpte jag iallafall de här två:


En tragisk bok...var längesen jag läste ur den kategorin. Den är skriven av en läkare som har specialiserat sig på att hjälpa utsatta kvinnor och barn i länder utan sociala skyddsnät.

"Batuk är en flicka som sålts av sin far till en bordell i Mumbai. Där lever hon tillsammans med andra barn vars vardag är att betjäna bordellens kunder. Mellan barnen uppstår en hjärtskärande vänskap som hjälper dem genom deras vidriga tillvaro."

Kommer väl bli ett par tårar till denna kanske.

Och så den med katten då. Jaha då har the crazy catlady tagit ytterligare ett steg i kattvärlden tänker ni. Ja kanske det. Men jag ville läsa en bok med charm och jag tror den här kan bidra med en hel del sånt.

"En kall vintermorgon hittar en bibliotekarie en utsvulten och frostbiten kattunge som slängts in i bibliotekets bokinkast. Personalen tar sig an katten, och trots en hel del motstånd lyckas de få behålla sin bibliotekskatt. Dewey blir en symbol inte bara för biblioteket utan också för hela den lilla staden Spencer. Vi lär känna många färgstarka och gripande livsöden i denna sanna historia om en katt som blev känd och älskad i hela världen. När Dewey dog 2006 stod hans dödsruna att läsa i över 300 tidningar världen över.


Vicki Myron är bibliotekarien som hittade katten Dewey den där kalla januarimorgonen. Hennes eget liv är lika mycket en framgångssaga som Deweys som hon skickligt väver samman med sin egen
."

Kan allt bli ett par tårar här med.

Är man känsligast i världen så är man!

Ett infall i livets glada dagar

Okej i brist på aktiviteter i min sjuka tillvaro (jaaa jag är sjuk och jaaa här kommer ännu ett fascinerande inlägg om mitt inspirationsrika liv!) så skriver jag några rader. Jag gillar ju trots allt att blogga, men jag skulle gilla det ännu mer om jag hade nåt skoj att skriva om. Förslag mottages!

Hur som helst, efter en vecka i de tokförkyldas paradis så bestämde jag imorse att jag skulle försöka rasta mig lite och ta en promenad ner till apoteket. Underbart väder ute och jag ville verkligen ha promenaden. Tyvärr slog ett illamående och en yrsel över mig så det blidde ingen promenad. Till stan kom jag iallafall och där införskaffades det hostmedicin, värktabletter och annat trist. För att göra besöket lite trevliga så slog jag till på en blus och en scarf också som jag tänkte ha på examen imorrn! Ja kan ni tänka er, imorrn är det dags - äntligen efter tre och ett halvt års pluggande så är jag färdig. Mycket blandade känslor kring detta. Något jobb har jag inte ännu och i den här stan växer de inte riktigt på "trä'n" men jag får nöja mig med att vikariera tills vidare.
Imorrn blir det alltså examensceremoni kl. 17, innan det åker jag till Mia, som också ligger sjuk.......kanske kurerar vi oss med champagne? Efter ceremonin är vi ett gäng som ska ut och käka och fira friheten från KAU! Willy är snäll och hämtar mig på natten...vilken man!

Vet ni vad det bästa är med att ta examen? Det är att kunna jobba en hel dag, för att sen komma hem och inte ha NÅGOT som hänger efter en som t.ex en rapport som ska skrivas eller ett examensarbete osv. Det sämsta är såklart att inte träffa kompisarna på samma sätt. Och att inte ha nån ledig dag emellanåt mitt i veckan (meen å andra sidan så är jag ju arbetslös för tillfället! ;) inte så "kul" som man skulle kunna tro dock!)

Nej nu måste jag fortsätta vila upp mig, tog ut mig lite förut när jag storstädade hemmet för att kunna ha lite släkt här på lördag, och höll på att avlida av illamående, hosta och huvudvärk. Så tillbaks till mitt Twilightmarathon, och min isglass och saltlakrits som pimp Will införskaffat åt mig!

Hej på er sålänge - jag förstår att ni är överlyckliga nu när jag har ordbajsat lite =)


Jag bjuder på en sjukbild och jag vill också poängtera att den här isglassen kan ha varit den godaste jag nånsin ätit. Det ni.


Wille är söt. Jag tror aldrig jag har köpt en Amelia i hela mitt liv. Den får mig att känna mig lite gammal. Men jag tror han köpte den för att Hannah Graaf är med på framsidan, inte för att han tycker att hon är het (vilket han säkert tycker också!) utan för att han vet att jag småfnissar varje dag åt hennes blogg)


Att jag aldrig tröttnar. 28 år going on 14.


Att blogga eller inte blogga....det är frågan!

Det är några som har frågat varför jag helt plötsligt har lösenordsskyddat bloggen. Det beror mestadels på att jag inte riktigt vet om jag ska ha bloggen kvar eller inte. En liten break är på sin plats tror jag. Det kan vara en break på ett par dagar, några månader eller för evigt - helt beroende på hur jag känner. Inspirationen känns lite fattig och det börjar kännas lite meningslöst att skriva - även om jag gillar det och precis som Emelie skrev i sin blogg så skulle det vara roligt att ha bloggen utskriven i "bokform" för det är ändå ett par år som man har samlat på sig minnen och det är roligt att gå tillbaks i tiden och läsa emellanåt. Hur som helst, bloggen kommer tills vidare finnas kvar oskyddad och vi får se om/när jag återkommer. Känner jag mig själv rätt är det om ett par dagar när tristessen har tagit över! =) Om den kommer att vara lösenordsskyddad isåfall vet jag inte, men det lär ni få veta om det blir så.

På återseende! :D

Jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaks..

Här sitter jag o äter lunch, fortfarande i pyjamas....hej och hå. Lunchen består idag av råris, kyckling, zucchini, paprika, salladslök och brysselkål (I love brysselkål)...inte så dumt så det kanske ser ut.


Jag tror jag är klar med mitt allra sista skolarbete...............what a feeling!
Detta ska idag firas med ett träningspass med Sanna, idag testar vi Easy Line. När vi har svettats en timme möter vi upp våra karlar och tar en middag på The Pub, det är ju trots allt trettondagsafton....(den firar vi ju såklart varje år...stort...)

Imorrn tänker jag säga hejdå till julen och slänga ut de få julsaker som finns - för övrigt njuta av de sista dagarna av lov. Och ja, är det nån som har ett jobb att erbjuda mig så tveka inte på att ringa! ;)


Jag är en grönsak. Eller frukt.

Vi var och handlade mat förut. Det kanske inte ser ut att vara mycket...men det blev en hel del...




Wille frågade förut om vi skulle ta o mosa i oss en "sista" pizza (moahaha) innan det blir måndag. Men sen gick vi ut och gick och konstaterade båda två att vi är genuint trötta på sött och tunga maträtter så kvällsmaten blev en stor tallrik färsk frukt. Tänk om man kunde fungera såhär jämt. Va bra kroppen skulle må då du..


Start over.

Sista dagen på mitt gamla liv.........ni vet, nytt år...söndag....imorrn är självklart likt så många andra år första dagen på mitt nya hälsosamma liv. Vi får hoppas att det håller mer än en vecka! ;)
Vi har iallafall varit lite hurtiga och skrivit en rejäl inköpslista och ska senare åka till kga och handla. Hejdå chips och annan skit på ett tag...vi kanske ses nån enstaka gång på helgerna men helst inte! Mitt träningskort går ut denna vecka också....så det är bara att införskaffa nytt!

Nyårsafton var jättetrevlig, det blev bara jag och Wille, Nina & Linus, Tobbe och Mickan blev fast i frankrike pga flyget och kom hem lite för sent för att orka åka från norrköping hit, vilket är helt förståeligt! Menyn bestod av trattkantarellsoppa med örtkräm, huvudrätten var en "öppen" lasagne med brynt gös sauterad charlottenlök, gräddglaserade kantareller och citronolja och efterrätten blev en vit chokladtårta med mascarponekräm....allt var galet gott! Sen spelade vi Alias större delen av kvällen, det var svårt att sluta för det är ett väldigt kul spel!

Igår tog vi en lång promenad, tanken var att mata änderna.....men vi hittade inga änder. Så det blev mest en lång promenad, och resten av eftermiddagen spenderades på mammas o pappas soffor, kollade på Book of Eli (kass film by the way!) och Toy Story 3 (mindre kass!). Väl hemma fortsatte vårt dextermarathon såklart......säsong tre ska nu påbörjas.

Idag är det handling som gäller, och jag ska svälja min ångest för kommande vecka som känns sådär kul för jag måste plugga. För första gången i mitt liv har jag verkligen superfastnat i ett arbete och känner inte att jag egentligen vet vart jag vill komma med det....det ska inte vara klart förrän 21 januari men jag vill verkligen bli klar denna vecka så jag kan släppa det sen. På tisdag har jag en praktikdag, sen tar jag resten av slutpraktiken veckan efter...min sista praktikvecka ever! Vecka tre mina vänner, är sista veckan och examen!!!


Jag rotade fram en tokgammal klänning som festligt nog glittrar såhär till nyår. 49 kr tror jag bestämt att jag betalade för den!


Ernst hade pyntat lite...





Huvudrätt!


Alias!


Fokus!


Såhär trötta var vi igår och dexter var galet spännande...

Later folks.