Emma Monica Bree!

Gud va trött jag är. Har jobbat hela dan, sen åkte jag till khamn och tog långpromenad med mamsen. Passade på att handla lite på Maxi också, lite större o liite mer urval än lilla Kronhallen. Men nu är jag bara lamslagen av trötthet. Gårdagen var den bästa på länge, lunch i solen och shopping, köpte billiga men ganska fina utemöbler till balkongen på allas vårt härliga IKEA! Så nu ser inte balkongen ut som en knarkarkvart längre och det är ju tacksamt när solen bestämmer sig för att hälsa på. Kidnappade ett test här på blogg.se som ursprungligen kommer från kanal5.se, som går ut på att testa vem i Desperate Housewives man är lik. Grattis till mig jag är numera krönad till:

Du är mest lik Bree van de Kamp.

Du är en god mor och en god fru och gör allt för att behaga din familj. Dina grannar avundas dig men kan också skrämmas en aning av ditt överförnuftiga jag.

Du gillar:
Public service, storhandla, brodera, trädgårdsskötsel, baka kakor.

Du gillar inte:
Dokusåpor, Long Iceland Ice Tea, Christina Aguilera, lägenheter, otacksamhet.

Otäckt det där ;) Det ska framgå dock att jag hatar allt som har med syslöjd och göra, och trädgårdsskötsel..? Så gammal är jag faktiskt inte än ;) Wille brukar kalla mig för Monica (Vänner) då jag kan vara lite lätt överspänd gällande min pedanta sida! Bree är inte så långt därifrån kanske.
Igår fick vi bekräftat att vi får låna Andreas lägenhet i London, så nu får vi tillbaks pengarna från hotellet vi bokat, blir finemang det.
Nej, roligare än såhär blir det inte, och inte jag heller. Nu ropar soffan på mig, Babel (och Brad Pitt..), Wille och chips ropar också - bäst jag skyndar mig dit. Have a nice evening folks!

Bara en massa svammel

Har tagit beslutet idag att vi skippar Huvudstaden till helgen. Varje krona bör sparas till Londons aktiviteter och shopping! Jobbat idag, helt okej men dock inte lika skoj som mitt "fasta" ställe. På fredag är det dags för ytterligare ett nytt ställe men sen är det Bråten2 som gäller ett antal datum framöver. Thank you.
Den där solen ska visst titta fram under morgondagen. Jag ska spendera den med min kärlek. På Örebros gator och torg, luncha i solen och bara umgås. Vi har visst jobbat förbi varandra ett tag. Sen blir det en kontaktpersons-date med Maria. Tror vi satsar på glass och lite spel. Tittar inte solen fram blir jag lite trött. Apropå trött så är jag overkligt trött idag. Jag äger inte en normalstor dubbelsäng som många andra, nej jag har en 1,60 vilket passar mig och W perfekt. Men hoppsan vi har visst två katter också som helst ska ligga i armhålan på mig eller mellan knäskålarna så du absolut inte kan vända på dig utan att sätta dig upp på kudden. Det här händer aldrig Wille. Jag är hårt drabbad av katt-love. Pappa tycker jag är galen som inte buttar ner dom på golvet så man får plats, men never. Mina bäbisar är one of a kind och butta ner dom skulle aldrig falla mig in. Har mailat moster och morbror idag, såg bilder på Danielles gravida mage, jag längtar efter att få åka dit, varför dröjer den där miljonen jag väntat på så länge?!
Nu börjar Greys anatomy. Jag kan inte sluta älska den serien, jag är en greys anatomy knarkare. Fan va jag använder mycket punkt mellan meningar idag. Om en vecka imorrn är det Sahara Hotnights, Anna och öl.
I can't wait.

♥...in between the moon and you the angels get a better view...♥

Musiktorka?

Jag är inne i en musikperiod just nu. Men samtidigt som jag är det har jag också svårt att hitta nykomlingar (eller gamla band) som är värda att verkligen ta till sig. Idag har jag laddat hem Billie the vision and the dancers (tack pålle för tipset) och jag ser dem lite som en soft svensk version av Counting Crows (nej det är inte bara för att jag hittade en textrad som var lika som i "Round Here"!). Hel-fel enligt många är jag säker på men det är väl upp till var och en att tolka som man vill va? ;)
Men ni som känner mig vet ju vad jag brukar gilla så hit me med alla tänkbara kandidater för min skivsamling!
Pöss

 image6 +image9=sant? :)


Måndag bloody måndag

Denna veckodag borde bannlysas. Allt känns grått på måndagar!
Dagens höjdpunkt måste nog bli Prisonbreak, säsongsavslutning! (Har mitt liv inte högre status än såhär?!)
Anna talade just om att Sahara Hotnights e spikat nu :) Då blir faktiskt det dagens höjdpunkt!
 image3
Billigt var det också.
Pratat med Petra idag också, litegrann över msn. Det var verkligen så längesen vi sågs, men ändå blir jag så glad av hennes små "kiruanska" kommentarer. Måste bli Gbg snart också då, hur jag nu ska finansiera alla dessa småtripper överallt! Tur att dom ringer in mig på jobb titt som tätt. På onsdag ska jag jobba på ett helt annat ställe än vanligt men det blir nog lika bra det. Känner mig lyckligt lottad faktiskt som jobbar med så mycket bra och roliga personer, fastän man är där kanske bara 1-2 dar i veckan så är man alltid lika vänligt bemött. Förstår varför alla dom har jobbat på samma ställe i flera år.  Nu åkte  Willepille o spela golf i det här  muntra vädret, jag kan inte säga att den sporten (vill jag egentligen kalla det för sport?!) lockar mig speciellt mycket. Jag har lovat wille att börja spela när jag är pensionär. Har gott om tid att förbereda mig iaf :)
Om 25 min är det powerwalk med Emelie, vi har hittat en runda i khamn som är så bra, jättefint runt marieberg som tar en och en halv timme ca. . o visst är det jobbigt att åka till khamn hela tiden men jag är så trött på alla vägar i kga! Det ska bli så jäkla skönt o gå nu, riktigt sträcka på benen :)

Något se fram emot!

image2

Häromdagen ringde Anna H, och frågade om jag var sugen på att komma till dom i Oslo 3 maj för att gå på Sahara Hotnights, och jag vore ju dum om jag tackade nej till en helkväll med Anna, öl och bra musik ;) Tror jag bara har sett SH live en gång förut och det var för hundra år sen när dom var förband till Foo Fighters...jag har ju iofs alzheimers emellanåt så det kan ju hända att jag sett dom efter det...? Men bra är dom iaf, och nu har jag just fixat hem nya skivan. Så nu har jag det att se fram emot, sthlm 28/4, och sen London 24-28 maj, och sen fyller jag år och då kommer kusin och moster från USA. Blir massa skoj framöver! Fredag idag, superskönt. Jobbade igår och i onsdags, det är väldigt roligt faktiskt. Men nu ska det iaf bli skönt med ledig helg. Har inget speciellt inplanerat, ikväll ska vi byta däck på bilen och mamma o pappa bjuder på mat såklart :) Imorrn blir det promenad med Emsan, och sen fyller morfar år och det måste ju firas :) Sen får det bli vad det blir! Blåser storm ute idag, o jag hatar verkligen blåsigt väder. Har inte kommit ur morgonrocken än, men det kanske jag borde ta tag i nu...kan ju inte vara för slapp! Wille tror att jag ska göra hans engelskauppgift....men det tror jag minsann han ska få kämpa med själv. Man kan ju inte vara hur snäll som helst? ;)



Gäsp

Nyss var det sommarvärme och nu sitter jag här o fryser igen. Om vädret bara kunde bestämma sig skulle saker o ting vara lite enklare, t.ex vad man ska ha på sig om dagarna. Om en timme ska jag jobba, det ska bli skönt o göra lite nytta. Jobbade 19 timmar fredag till lördag, och det gick bara bra. Längtar till majlönen! Prata med anna om att vi kanske tar en stockholmstur i slutet av maj vore riktit najs. Finns så jäkla mycket jag vill ha just nu, det riktigt kliar i fingrarna. Skulle kunna göra vadsomhelst för att få ligga på beachen just nu o bara sola och slappa. Men ikke.
Pratade med brorsan och hans kompis som bor i London, erbjöd att låna ut sin lägenhet till mig och wille för han o hans tjej ska till sverige då, och det vore ju så himla bra för då kan vi avboka hotellet och bo gratis istället! Blir mer över till shopping då :) Även om det är charmigt att bo på hotell har england ändå ingen superstandard på sina hotell så man går inte miste om så mycket. Nu får man bo gratis och det tar bara 10 min till city med tunnelbanan, helt okej. Dessutom skulle han kanske se till att skriva upp oss på vip-listan på den klubb där han är barmanager "The cuckoo club", jag är ingen kändisfanatiker men dom brukar ha de flesta stora band och modeller osv på den klubben som är där o efterfestar och har sig. Så det kan ju bli alot of fun ;) www.thecuckooclub.comimage27

nej fy fasan va jag fryser! Det här blev verkligen superintressant. ...eller?! Ska akta mig för att skriva inlägg när jag inte har nåt vettigt att komma med. Nu måste jag nog ta en powernap innan jobbet!

image26


Dom är här!


Mina kära sneakers kom idag, tack för det! Har inte hittat några snygga vårskor så nu blir det sneakers ett tag. Just nu är dom så vita så det är nästan fult, men bara nästan ;) Smakar det så kostar det. Blev en fika i skärgår'n idag med emelie, jag åt årets första mjukglass, smakade bra vill jag lova :) Nu ska jag göra räksallad sen vid nio bär det av till de förståndshandikappades värld, dvs jobbet !
Later dudes♥

Går i barndom...

Eller ska man säga tonår? Jag var kanske inte det största kent fan man kunde hitta, men jag hängde i kretsar där musiken var allt. Och kent var ganska stort då. Jag kan knappt lyssna på kent längre, för det är så mycket minnen som famlar runt som jag inte alltid orkar ta fram. Här är en av mina favoriter.

Sommartid
Jag är tystnaden och vinden
Mitt land är ditt land, allt är fritt
Sommartid
Jag är lyssnaren som, som tårar
mot din kind
Min dröm är din...

Så länge hjärtat mitt slår
så minns Jag dig när
Du stack ett hål i min Kevlarsjäl
Och så blev Du mitt sår
och Jag blöder ihjäl
Kom gör ett hål i min Kevlarsjäl

Sommartid
Var är hjärnan, här är våldet
Mitt land är mitt land bara mitt
Sommartid
I Socialstyrelsens folder
är allt svart & vitt
Din dröm är min...

Så länge hjärtat mitt slår
så minns Jag dig när
Du stack ett hål i min Kevlarsjäl
Och så blev Du mitt sår
och Jag blöder ihjäl
Kom gör ett hål i min Kevlarsjäl

Så länge hjärtat mitt slår
så minns Jag dig när
Du stack ett hål i min Kevlarsjäl
Min dröm är din nu...
Och så blev Du mitt sår
och Jag blöder ihjäl
Kom gör ett hål i min Kevlarsjäl

Din dröm är min nu...

Så länge hjärtat mitt slår
så minns Jag dig när
Du stack ett hål i min Kevlarsjäl
Min dröm är din nu...
Och så blev Du mitt sår
och Jag blöder ihjäl
Kom gör ett hål i min Kevlarsjäl
image23

RelaxationDay

Idag är en riktig slapp-dag, regnar ute o är så jäkla grått o trist så jag har bestämt mig för att bara vaaaa idag, o det är så skönt. Om jag bara hade en bra film så skulle det vara ännu bättre..
Lördagen var iaf väldigt lyckad, gick runt aggerud med William på dan, han var så duktig så, första gången jag hade honom lös men han är ju väluppfostrad så det var nemas problemas! Sen hängde jag lite med storebror det var trevligt. På kvällen tror jag vi var runt 12 personer här hemma, Wille gjorde egna småpizzor o bjöd på, och hade köpt massa vin o grejer, kul o slippa lyfta ett finger för en gång skull :) statt är ju alltid statt, mycket folk som hade druckit lite för mycket tror jag..lite halvsegt måste jag säga men det var helt okej. Cornelia stod för underhållningen ;) Det var så skönt o vakna pigg i söndags, Cornelia o jag krävde McDonk så wille, mange o ampe hängde på. Det var längesen jag skratta så mycket som i söndags. Sen somna både jag och Corny på soffan, en riktig powernap blev det. Imorrn ska jag jobba på dagis hela dan, maj lönen kan bli toppen, har ju jobbat lite storhelg på gruppboendet också. Idag åker mamsen o papsen till Köpenhamn på deras vanliga tripp, hoppas dom får det bra...jag vill också åka nånstans, bara en liten roadtrip! Örker inte vänta till maj liksom hallååå det är ju apa-långt dit. 28 april ska vi iaf till bror på vårfest i storstan. Nu ringde det från gruppboendet också, ska jobba från 21-16.30 freda-lörda, och är själv fram till 10.00 på lördag, ska bli intressant o se hur det går! :) Money Money Money...
Nu är det dags att laga lunch.♥
 image22

Gla' Pösk som vi säger i höla :)

image21
                                                          
Då vare påsk då! Ni har väl laddat med godis o frukt till de små liven? Själv bor jag i låst port så jag slipper ;)
Nu har jag börjat jobba som timvikarie på gruppboende och so far so good! Det är väldigt fascinerande med autistiska måste jag säga. Så idag blir det ett pass mellan 17-22, blir fint med lite extrapengar såhär på storhelg! För övrigt ska jag hinna baka en påskkaka o ta med till mamsen o pappsen, vi ska dit o äta lammstek. Ja, bä bä vita lamm, jag vet men det är faktiskt gott ;) Sen blir det till att jobba, och imorrn blir det promenera med William och Wille (förvirrande?) sen kommer kära storebror till k-hamn så då blir det ännu en tur dit, och då ska jag ta med katterna så slipper dom vara här imorrn kväll när Wille har bjudit hit grabbarna grus, och anna och jag då förstås! Sen hoppas jag på att Cornelia hänger på. Emelie och Anna H, ni är också hjärtligt välkomna om ni har tråkigt ;) Boy-Girl party är alltid trevligt. Söndag ska jag vara bakis o bara vaaaaa.
Till veckan måste jag skicka betyg till högskolor och sen blir det till att hjälpa anna o flytta, hon sålde lägenheten igår, tjänade en summa, very nice. Så back to Gustavsgatan! Det blir bra det.
Det ska bli kul o umgås lite med storebror imorrn, det var ett tag sen, man kan tro att sthlm är längre bort än vad det är men man e nog bara fattig ;) Men nu har jag ju lovat wille en middag i sthlm så vi får ta en tur snarast.
Nä. Baka kaka vare. Mangokaka under kokostäcke eller citron & limekaka? Det är frågan det! Glad Påsk :)


Gammal - jag?

Snart fyller jag 25. ....25! För 10 år sen var jag 15, det känns som igår som man var sådär fjortisflummig och tyckte att allt var så coolt och ballt. Ändå har man förändrats så himla mycket. Min rebelliska tid som 16 åring vet jag att mina föräldrar aldrig mer vill ha tillbaka. Och inte jag heller för den delen! Gud som vi höll på. Man sa att man sov hos kompisar, o dom sa likadant till sina föräldrar och sen var man ute hela natten och sov vart man än höll hus. Jag o cornelia hittade vår "hemliga bok" som vi skrev i tillsammans med Lisa o Madde om vad vi gjorde, och vilka man var kära i osv...och vi var ute o härjade 14 helger i rad. Och då var man inte ens myndig nånstans. Jo byxmyndig ;)
Hoppas mina framtida barn blir fromma. Ingen risk med willes o mina gener iaf haha.
 image16
Saknar hur bekymmerslös man var ändå på den tiden. Det var bara fest o kärlek dagarna i ända, nästan iaf. Man hade skolan o det var väl det enda man behövde kämpa för. Jag lyssnade på mina gamla skivor idag, vi snackar bad cash quartet, foo fighters, kent, ja jag hitta till o med en gammal skiva med karlskogabandet Loudean, fiona apple, broder daniel, k's choice, håkan hellström, sahara hotnights, the plan osv osv, det blev en hel del flashbacks, men mycket lyssnar jag ju på fortfarande när min stereo bestämmer sig för att fungera. Pappa, en ny stereo vore på sin plats - tack! ;) Det var tider det. The good old times! Livet är rätt snällt idag med iofs, om inte alla tuudisar vore så utspridda över världen vore det ännu roligare. Får se vart alla högskolor tar mig till hösten..
Nu ska jag ta ut mitt bröd ur ugnen. Ser gott ut va? Måste ju ha nåt att ge Wille imorrn när han ska få frulle på sängen. Det är ju hans tur att bli 25 imorrn. Jag kan fortfarande inte släppa det. 25! Jag känner mig som 18.
image17

Sommar efterlyses!

Ännu en måndag. Och ännu en solig dag! Var ute på en trevlig morgonwalk imorse, dock gör den härliga luftvägsinfektionen sig till känna så flåset är inte riktigt som det ska. Blev bjuden på lunch av min kära sambo idag på strandcafét, det är så skönt nu när man kan sitta ute! Sen har jag vart så duktig o vart på bibblan o lånat mig några böcker, blir tokig på kvällen när jag inte har nåt att läsa. Anna o Bill har vart här på eftermiddan, bill sov medan vi pratade och åt lite tårta från gårdagen. På lördag ska anna o thomas på bröllop i arvika, ooh va roligt! Jag har bara vart på ett bröllop i hela mitt liv, o det var i USA och dom ska ju alltid va värst så det var en bra start för min bröllopsupplevelse:)
Så på lördag blir det till att gå med vovve William så han inte får sitta inne hela dagen, det blir trevligt :)
Sen blir det nog fasen utgång, har inte vart ute sen juldan, haha det är nog rekord. Men jag har inte saknat det alls faktiskt, men nu kan det kanske bli skoj när det va så längesen! Onsdag och torsdag ska jag gå med på nya jobbet, det ska bli intressant, och skönt att ha nåt att göra lite oftare. Om det nu blir ofta vill säga! Imorrn blire att fixa present till willepille, arbetsförmedlingen och sen blir det till att sitta o söka till högskolor. Jippi.
Nu vill jag ha sommar! Och åka till stugan på koster!
image13Mitt eget lilla paradis sen 24 år tillbaka. ♥