Några timmar senare..

Cheesecake blev det minsann o jag hoppas att den är god! 

Nu är det snart natten känner jag..trööttt



Night night


Sometimes even the right is wrong

Jag har fått den fina uppgiften att göra desserten till nyårsafton, så det är vad jag ska göra idag, New York Blueberry Cheesecake!


Gammal som jag är så vaknade jag imorse stel som en pinne med en underbar låsning mellan skulderbladen som gör sjukt ont, jag försökte bli av med den via en promenad men det gick inge vidare. Ska ha varm vetekudde på resten av dan. Lite huvudvärk har jag visst också. Så medan jag bakar tänkte jag tycka lite synd om mig själv o se om det blir bättre! Imorrn bitti bär det av till Linköping och eftersom wille och stefan köpte skumpa och vin för dryga tusenlappen igår räknar jag med fest och flärd! ♥ Nu måste jag se klart på Min tjej som går på trean just nu, Thomas J is about to die och jag ska gråta en skvätt!
Later dudes.

Self-esteem booster!

Just nu läser jag tre böcker samtidigt. Och det är verkligen tre så olika böcker som det kan gå och hitta. Bok nr:1 är The Dirt, biografin om Mötley Crue, o jag tycker att titeln säger allt. Bok nr:2 heter Stålull och kärlek, som är en biografi av en kvinna som växte upp med en utvecklingstörd mamma, väldigt tragiskt såklart. Bok nr:3 fick jag häromdagen av svärmor, "Mer självkänsla än du kan hantera" och det är parodin på alla dessa hysteriska "självkänsla" böckerna som kommit fram den senaste tiden. Jag har lite svårt att fånga allt det som står i de böckerna därför tänkte jag att parodin måste ju bara va så mycket bättre och HEJ va jag skrattade igår kväll när jag började läsa den! Att skratta till en bok är väldigt underhållande måste jag säga. Det är Petra Mede (från morgonsoffan) och Anna Granath som har flamsat till det i boken. Fun Fun! Jag känner att jag snart kan titulera mig som självlärd lifecoach :)

Tjocksmock

Gud jag känner mig som en michellingubbe, en stoppad korv, som globen...you name it. Jag lovar mig själv att aldrig äta mer men jag håller aldrig vad jag lovar. Så jag längtar efter dagen efter nyår...när det "nya livet" börjar. För det vet ni väl att det gör varje år?! Det ska bli drastiska förändringar och jag har redan sett ut min crosstrainer som så fint ska få pryda mitt lilla hem. Hej spänst och muskler, Hejdå sackosäck!!
Men först som sagt, nyår! Som ska tillbringas i Linköping med Daniel & Johanna och Stefan & Jenny. Hotellfrukosten får bli det sista stoppet innan alger och rökt lax blir mina nya bästa vänner!


Rubriktorka

Idag känns det som söndag, man blandar alltid ihop dagarna runt jul och nyår..alla dagar känns som fredag, lördag, söndag! Men det är visst bara fredag. Vi är lite sega idag, men det är det värt när man haft en så trevlig kväll som vi hade igår! Wille hade sin årliga grabbträff i kga och jag passade på att ha tjejerna här innan vi gick vidare till diverse fester. Statt var ju som välbekant stängt i år men det gjorde mig ingenting. Tove var bartender, goda (men aningen starka!) drinkar med äppelvodka och annat smått o gott i, sen hade vi massa frukt och bröd och ost. Vid tio gick vi vidare till Zreloff och senare till familjen Larsson. Alltid kul att träffa folk som man inte träffar mer än en gång om året typ!
Julafton var för övrigt också en väldigt bra dag, massor med fina julklappar och galet god mat. Jag lyckades ändå äta med behärskning i år så man slapp den där tunga klumpen i magen:) Kvällens klo i julklappshögen var mina efterlängtade högtalare som min HiFi -fixerade pappa länge tjatat om, men jag har inte hittat några som passat mig..men nu är dom på plats och det är så skönt att få spela hög musik igen!
Idag ska vi på middag hos mamma o pappa och imorrn blir det en försenad liten julafton i Hallsberg hos willes mamma, men innan det ska jag in på IKEA och köpa ramar till dom sjukt snygga tavlorna Helen målat åt mig som jag fick i går!
Det känns som det är full rulle!

Orkar inte organisera men detta är lite bilder från den senaste veckan...jag har inga från igårkväll dock. Tove maila gärna bilder till mig!




Julgodis á Valentina



Can't wait to give you some hugs & kisses! :)
God Jul!



Dan för dopparedan!

En liten update i allt julbestyr!
Helgen har varit toppen! Trivs väldigt bra nere i skåne och Ystad var en superfin stad. Både jag o wille planerar en flytt ;) Det enda negativa är att det blåser storm tamejfan dygnet runt. Det finns inget väder jag avskyr så mycket som blåååst.
Vi har shoppat en hel del (för vilka pengar vet jag inte?!) men vi konstaterade att det var vi värda då vi kommer att snåla och spara hela våren. Vi käkade på Joel & Adeles nyöppnade sushirestaurang N3, det var hur gott som helst! Får visa bilder senare.

Sen blev det lite vinpauser i shoppandet (shoppandet blev konstigt nog inte roligare bara mer förvirrat!) och lite drinkar på lördagskvällen. Igår besökte vi Olof Viktors där brorsan jobbar och det var väldigt mysigt, gamla "skånehus" som jag kallar dom men det kanske är mer danska hus än skånska..?! Jaja iaf så åt jag en väldigt god citronmarängpaj! Och så köpte vi lite annat smått o gott! Hemfärden var som att åka med två fjortisar, en som körde och en som satt i baksätet och gapa. Tur att jag var den vuxna sofistikerade! ;)

Idag har jag hittills hunnit med att göra morotskaka, saffransskorpor och tvättat! Nu återstår bara janssons och skinka. Men jag fick en illamåendeattack så jag var tvungen att sätta mig ner. Vore det inte otroligt härligt med en liten släng av vinterkräksjukan såhär dagen innan jul så säg? Det är verkligen min största mardröm nånsin! Jag blir döende bara jag tänker på det. Folk som har haft har beskrivit det som en nära döden upplevelse...........whaat?! Nejnejnej om jag skulle få det så skulle jag nog allvarligt talat fundera på att ta turen upp till pärleporten tidigare än väntat! Är man kräkfobier så är man. Har iaf tvättmani på händerna just nu...kan ses aningen tvångsmässigt kanske.

Imorrn är det julafton och det ska bli supermysigt. Längtar till den bästa stunden på dagen och det är frukost hos mamma o pappa. Nu behöver vi bara lite vitt på marken så är allt fixat!
Har även inhandlat juldagsoutfit :)

Hårda bud

Känner ni min sambo "Mr. Jag-tajmar-alltid-en-resa-med-att-bli-sjuk-Eriksson"?!  Jag mottog just ett sms där herrn i fråga informerar att han mår piss som han så tjusigt uttrycker sig. Det borde jag ha förstått när jag låg vaken mellan 05 och 07 imorse och lyssnade på en himla massa snörvel, snarkningar och brist på luftljud. Jag erbjöd nässpray vid 05.15 men svaret blev: "inte nu" och sen snarkade han vidare. Wille, om du läser det här så lovar jag att är du sjuk imorrn när klockan slår sju nollnoll och vi ska sitta i bilen ner till malmö, så kommer din sambo att förgås i frustrationsångor! Så knapra nu i dig alvedon! Och en sak till, blir JAG sjuk pga bacilluskutbyte så kommer du få lägga allt annat åt sidan och trösta och kurera mig tills jag är frisk!!
Varför denna starka reaktion då undrar ni? Jo just för att så fort vi ska åka nånstans så blir mannen sjuuk! Jag tror nog Anna och Tobbe kommer ihåg när vi skulle åka till sthlm på nyår för 2 år sen och gå på casino osv, jo då låg wille i halsfluss och 40 graders feber så det sluta med att vi fick avboka! Not this time mister!


Dan före ...jullov!

Vilken skön avslappnad dag jag har haft. Började med att lägga mig i ett solarium, vilket aldrig händer annars av olika anledningar bland annat för att jag är för lat för att ta mig iväg men den största anledningen är att det inte är bra såklart men också för att jag blir inte speciellt brun av solarium om jag inte solar 10 ggr typ.....vilket blir dyrt. Men eftersom min hy har bestämt sig för att gå tillbaks till tonåren så tänkte jag att det kanske är smart o prova ett par ggr o se om det blir bättre. Jag köpte även tabletter för hår, hud o naglar igår. Man kan ju alltid hoppas!
Efter solariet tog jag en långpromenad och höll på att krocka med ett rådjur mitt på gångbanan, vi stirrade på varann en stund men sen skuttade bambi så fint iväg. Och jag med. Tog 6694 steg på promenaden det var väl hyfsat.

Efter promenaden har jag faktiskt inte gjort nåt förutom att ta det lugnt. Jag har känt mig lite småsnuvig de senaste dagarna och jag har inte tid att bli sjuk så det blev en liten omvårdnadsdag. Nu har Wille och Tobbe precis kommit hem från en "man to man shoppingrunda" i kstad, båda kom hem med riktigt snygga (och alldeles för dyra) plagg. Nu står wille o lagar mat till oss tre (jag slapp laga, hurra!) och det känns som jag har varit hungrig i hundra år.

Imorrn blir de några timmar skola, sen måste jag leverera två små skruttkatter till mamma o pappa så dom slipper vara ensamma hemma till måndag..........Udda älskar mammas garderober så det blir nog skoj för dom ;)
Sen måste jag packa...kanske (orkaa) ta en solstund till..man ska väl egentligen inte sola flera dagar i rad men yeah hey who cares när man solar typ 2 ggr om året.
Sen är det J.U.L.L.O.V.


Studenten talar ut!

Kära vänner.
Jag vet att vi inte brukar byta julklappar med varandra eftersom vi inte är tolv längre och jag tror inte någon förväntar sig att vi ska göra det heller, men surprise surprise det blir inget i år heller! Såvida man inte har målat Cassandra Rhodin tavlor till mig förstås! ;) Iaf, studenten är pank och istället erbjuder hon sitt eminenta sällskap! :)


Imorse vaknade min storebror av att sängen flyttade sig. Jordbävning i Sverige kommer aldrig kännas bekant måste jag säga. Hoppas inte efterskalvet kommer lagom till lördag natt

Ikväll ska vi köpa julskinka. Trots mina 26 år fyllda så har jag aldrig gjort en egen skinka så jag känner att vuxenpoängen bara strömmar in, it's craazy! Nästa tisdag ska jag göra morotskaka, saffransskorpor, skinka & janssons såklart, my favourite! Jag har en oväntad jullängtan i år don't ask me why. Men mysigt ska det bli!


Ge mig en vit jul!

Gud va jag längtar till torsdag då börjar jullovet! O det ska bli såå skönt. På fredag morgon åker Wille & jag till skåne, främst för att hämta hem brorsan i Ystad, men också för att hälsa på willes släkt litegrann inför jul. Så på fredag blir det middag hos hans farfar och på lördag ska vi gå ut och äta i Limhamn där Joel, willes kusin har öppnat en sushirestaurang! Ska bli roligt. Sen blir det till att åka till Olof-Viktors där brorsan jobbar för att äta lite frukost på söndag. På måndag vill jag kolla läget i Ystad lite för där har jag aldrig vart och sen på eftermiddagen åker vi hem igen.
Ska bli mysigt med en liten roadtrip :) Hoppas bara det inte är snöstorm.

Imorrn är jag ledig och ska ta en fika med en arbetskamrat och sen ska jag nog bara njuta av att vara ledig fram till torsdag. Ska åka o lämna min lilla julklapp till Maria också, som jag är kontaktperson åt. Hon skulle egentligen varit i gbg i helgen men så visade det ju sig att Joakim "Arn" Nätterqvist var i karlskoga i lördags och då kunde hon ju inte åka för han är hennes stora idol! Igår ringde hon och var så överlycklig över att hon hade fått träffa honom och skulle tydligen vara med i tidningen idag med honom? Jag har ju ingen kgatidning så jag har inte kollat. Roligt för henne iaf.

Jag har just mailat ett litet mail till mina tjejor som snart kommer hem! Så får vi se vad julda'n har att bjuda på :)
Saknar er allihop. Ska bli väldigt skönt att ses även om det bara är för nåra dagar! Cornelia, glöm inte True Blood ;)


Oliver vill göra som morbror Wille, men använder ett trevligare finger ;)




Oh sweet nothing

Imorse gick jag en långpromenad i det underbara vädret, som en stoppad korv för jag hade till och med överdragsbyxor och hela baletten på mig! Det var det värt. Dagar som idag, då vill jag inte bo nån annanstans.


Fredagsfart

My god va min rygg värker. Har inte suttit ner på hela dan känns det som. Var på min VFU plats på förmiddagen och tog igen en dag som jag missat, väldigt roligt! Vi var ute i snön och åkte pulka och fick besök av barnen från en syskonavdelning som lussade för oss, dom små liven. Jag får alltid bita mig i läppen vid såna här tillställningar för att inte börja smågråta för dom är så söta. :)
Nu på eftermiddagen har jag hållt på o tvättat och samtidigt gjort saffran & romsnurror som Leila gjorde i Leilas jul häromdagen, har just tagit ut dom ur ugnen så jag kan dessvärre inte avslöja vad dom smakar än. Och som alltid så ser dom ju knappast ut som Leilas dåraa....men huvudsaken är att dom smakar göörgööttt! Dom är i jumbosize iaf.


Willhelm är på julbord med Boda Börg ikväll och dum som jag är har jag lovat att hämta honom inatt. Men jag sa senast tolv. Haha. Men han ska ju faktiskt upp och spela fotboll kl 8 imorn...
Jag ska iaf fixa fylld kycklingfilé och pommes till mig själv och sen blir det idolfinal i soffläge.

Imorrn kväll har Willes pappa och Wille bjudit mina föräldrar och hela willes familj med respektive på julbord på Boda (eller snarare på R.O.C.K) det ska bli riktigt trevligt. Lite "lekar" och trubadur senare på kvällen. Jag har ju egentligen som strikt regel att aldrig käka julbord förrän på julafton men jag får väl lov att bryta den regeln nudå.

Nu måste jag hämta tvätten och börja med maten. Trött är jag om jag glömde säga det.
Adios amigos

Vi drömmer nog alltid om saker vi glömt

Inatt hade jag en väldigt underlig dröm. Jag var för det första man. Eller en kille...kanske 28 eller så. Jag och min bästa vän (hör och häpna:) Håkan Hellström blev kidnappade av en kvinna som höll oss fångna i en lägenhet och hon mer eller mindre torterade oss och vi fick ingen mat. Jag (eller den manliga versionen av mej) grät och Håkan försökte trösta mig. Sen kommer jag inte ihåg mer. Vart får jag allt ifrån?

Hade ännu en underhållande lektion idag och summan av all undervisning är: Hands on. "Fantasi är konsten att se sådant som ännu inte finns" & sist men inte minst: " Jag får mail. Alltså finns jag".
Känner inte ni också att ni vill bli förskollärare?! ;)

And here is to the americans! Look at the lovely weather we have! (or not) The first two is from my university this morning.

And the annoying snowcat!



Effektiv onsdag



Igår gjorde jag knäck.
Idag slängde jag den.
Den var för mjuk helt enkelt. Och för söt. Sockret liksom krusade sig i munnen.
Det var första gången jag gjorde knäck i micron.
Idag gjorde jag om det.
Den blev überbra!
Jag tog bort en halv dl socker och körde nån minut längre.
Sen har jag varit effektiv och handlat klart klapparna, nån minimal kvar kanske men ingen panik.
Jag fick kvalitetstid med sambo samtidigt.
En väldigt lyckad dag må jag säga.
Nu är det snart grabb/gubbträff i köket över kaffe och mackor och jag ska gömma mig i soffan med macka utan kaffe.
Med smoothie.
Jag har även upptäckt att vi har en "christmas channel" bland radiokanalerna på comhemboxen.
Hurra!



A trip down memory lane

Igår gick jag upp på vinden och hämtade ner en flyttkartong full med gamla kort. Det var mycket roligt att se och massvis med töntiga kläder och nördiga frisyrer und so weiter...i denna kartong hittade jag också gamla FRIDA tidningar som jag hade varit med och medverkat i när jag hade praktik där 2002....herregud, bland annat ett reportage med Kaj-Martin (!) från Temptation Island, kommer ni ihåg han?! Jag o han skulle låtsas vara ett par och se sådär finurliga ut som man gör i töntreportage. Ett annat reportage var om sex och preventivmedel och det kommer jag ihåg var lagomt pinsamt när mamma o pappa skulle läsa. Jag upptäckte till och med att jag har gjort en intervju med Jennifer Paige (ni vet som gjorde hitlåten "Crush"..o sen har man inte hört så himla mycket mer..i sverige iaf) det hade jag glömt bort. Ytterligare en sak jag hittade i kartongen var en gammal kalender från 2001/2002 och det var lite kul o läsa hur "svårt" det var att vara 20 år, MY GOD! Det var mycket kärlekskrig och tankar om det och ena dagen träffade man han, och andra dan blev man ihop med den andra. Det var inte lätt när man var liten, dum, naiv och bara allmänt tjatig.
Jag insåg ju förstås efter jag hade gått upp med kartongen på vinden igen att jag skulle ha tagit lite kort på korten (en scanner kanske?!) och lagt ut nåra men det kom jag ju på försent som sagt. Ett tog jag dock :)
   känner ni igen er smulor? ;) Så små ni ser ut.

Snart kommer halva studiegruppen hit och vi ska göra ett kort besök på Herrgårdens förskola sen är jag ledig igen :)

Manic monday

Idag hade vi en föreläsning med Christian Augustsson, och jag måste säga att det var både givande och riktigt roligt! Den här lilla delkursen heter Barns hälsa, och känns intressant och viktig. Christian har tidigare varit mental coach åt Stefan Holm, o kanske är fortfarande det vet jag inget om men iallafall så bjöd föreläsningen på många skratt och det känns skönt att det finns en del guldkorn bland alla gamla stofiler på universitetet.
Imorrn blir det lite studiegruppsarbete och på onsdag är vi lediga men jag tänkte iallafall ta mig in till kstad och handla klart mina julklappar! Ska kolla mitt konto nu och jag har på känn att det inte blir en jätteglad överraskning men what the hell!

 


Animal Life






Man lär så länge man leker

Idag har vi haft våra redovisningar och gestaltningar. Det var roligt och gick jättebra får jag lov att säga. Men nu är jag hemma och det är freeeedag! Delightful. Har just bakat saffransskorpor och till kvällen kommer Susanne och Johan hit på glögg och tillbehör, ska bli trevligt. Morgondagen ska spenderas på Djurhemmet först, och sen ska vi ha Albert några timmar så jag gissar på en låååång skogspromenad. Sen tänkte jag spendera kvällen med rööövin och alot of movies...jag tror inte sambo bangar.

Några av mina klasskamrater i ren gestaltningsanda: 
ibland känns det som vi går på förskolan själva....oh well. Det var kul iallafall.

När jag ändå sitter här kan jag ju passa på att Gratta Hedström till sin första tatuering, en very nice one indeed!! Bra jobbat. Nu är jag ännu mer sugen på att göra jag med....till mammas stora missnöje gissar jag. :)

Jag har ett stort störningsmoment just nu och det är att Mix Megapol och alla andra skruttkanaler spelar The Killers helt plötsligt?! Eeeh jag skyller på den där äckliga Johan Palm för att alla småbruttor fått upp ögonen för nåt annat än backstreet boys. Yuck.
Ja det finns värre saker i livet iofs. Have fun kids!
 

En helt vanlig eftermiddag

Udda och jag tog en powernap :)



Ganska töntigt, men liiite roligt..och ganska sant!

Ack du glada 80-tal! Visst är det ofattbart att...

• Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero

• Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem

• Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en synthtofs

• Vi trodde att Dylan i Beverly Hills var 17 år - trots att han var 25

• En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och killar

• Dirty Dancing-stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig

• Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste efterrätten var glace au four

• Seglarskon betraktades som "klassisk" och "tidlös"

• Ett lycraplagg vid namn "body" (som knäpptes i skrevet med en konstruktion som var fullkomligt ohanterlig särskilt i kombination med alkohol) hade en naturlig plats i våra garderober (and Heey it's baaack!)



Undra vad som kommer skrivas om 2000-talet.


Bye Bye old friend on wheels

Nu har jag slavat klart för idag känner jag och tänker inte göra ett skvatt mer! Jo jag ska förflytta mig från soffan till sängen så småningom men that's it! Hade ännu en kreativ "skoldag" hemma hos Emma, så nu är vi klara! Tror det blir riktigt bra och kul att redovisa vårt arbete på fredag. Emma bjöd på frukost, massa gott bröd och ostar mm. Jag gillar min studiegrupp och det är jag väldigt tacksam för! :)
När vi väl var klara gav jag mig ut i snöregnblasket och fixade kattkäk så dom överlever ett tag till ;) Sen svängde jag in på några butiker och avverkade ytterligare några punkter på julklappslistan, nu är det i stort sett bara Willyboy kvar! Och vi har ju egentligen bestämt att inte köpa nåt till varandra för att göra nåt kul för pengarna istället...men det är ju så satans trist att inte ha NÅN klapp att öppna eller ge! Så nåt litet får det allt bli.

Idag pratade jag lite med Bianca på facebook, dels så såg jag ett klipp på Valentina när hon skrattar och hon är söt som socker, och sen ett glädjebesked om att det verkar som dom kommer till sommaren! Då får Valentina fira sin första födelsedag i Sverige :) Det vore iallafall väldigt roligt. 


Hade vi haft mer pengar hade vi åkt över nu över nyår, det hade varit kul att få fira nån av högtiderna tillsammans eftersom vi oftast ses under sommartid när vi väl ses...vilket är alldeles för sällan.

Från en god nyhet till en sugig....idag "dog" mazdan mitt på E18 när Wille var på väg hem, och efter lite bogsering försök i snöstorm i en bil utan batterier, dvs utan varningsblinkers och vindrutetorkare så står den nu nånstans mellan kga och khamn, och nästa steg är skroten. Nu får det vara nog efter 17 år och en begravning är på sin plats. Jag kommer sakna dig kära mazda, you have served us well! Nu kan det gärna få trilla ner en splitter ny bil från himlen, tack det vore toppen.

Jag tror mig ha hittat ett motiv för en tatuering jag skulle vilja göra också..........men detta projekt behöver mer betänketid.

Nu är jag ledig i två dagar - tack vare att vi är så jävla bra på att göra posters och gestaltningar! Go team go

Allvarligt talat

Jag brukar aldrig kolla på Boston Tea Party, men så råkar jag ha på femman just nu och jag skrattar ihjäl mig! Samtidigt som jag skäms ÅT paret som just nu har sex helt hysteriskt med varandra för att se hur många kalorier man bränner, och framför dom sitter Filip & Fredrik. Hahahahahaha
Vilka jävla idéer folk har.

Convince me that the truth is always grey



Har just varit ute och gått en stund och det är förbannat grått ute måste jag säga. Men luften var väldigt skön, rensande på nåt vis.
Har haft min studiegrupp här på förmiddagen, vi har en poster att göra denna vecka och ska sätta ihop en gestaltning till fredag så det har vi klurat på idag men vi var väldigt effektiva trots fika & lunchpaus! Imorrn ska vi ses hos Emma och är vi lika effektiva imorrn som idag så kanske vi inte behöver göra mer och blir lediga tills på fredag..vore skönt.
Wille kom hem igår..och imorse åkte han igen...den här gången till sthlm med jobbet men är hemma imorrn igen. Efter att ha varit sex personer här på förmiddan till bara mig själv nu så blev det helt plötsligt väldigt ensamt känner jag!
Igår var  här :) Det var väldigt trevligt att ses! Helen fick även ett uppdrag av mig, konstnärlig som hon är och jag längtar väldigt mycket efter resultatet! Ingen press ;)
Nu måste jag skriva ihop mitt lilla stycke till postern sen blir det nog julklappsinslagning och lite glögg.
Smell u later