Söndag

Då var det söndag igen då!
Och mors dag!

Helgen har varit mycket bra, om vi bortser från att jag var döende i bakissjukan igår så var det topp. :D
Moto Boy i fredags var hur bra som helst och Anna och jag hade riktigt trevligt. Jag fick ett väldans fint armband av henne som till och med matchar min förlovningsring ;) och världens bästa hårspray! Tack stumpan för det.
Igår som sagt var jag inte så kaxig....låg i soffan hela dagen tills det var dags att åka till kstad och gå på SATC 2 med Anna. Filmen var en alldeles lagom film att se när man var halv som människa och vi snyftade och skrattade lite ikapp i biomörkret. Efter det käkade vi lite och sen spenderade jag en timme hemma hos Peter som hade lite partaj, men jag var hemma innan elva så high five till mig!

Idag ska vi fira min födelsedag några dagar i förväg hemma hos mamma o pappa. Jag bakade lite imorse och var även till blomaffären en snabbis...det är ju mors dag trots allt! Ikväll hoppas jag på att Wille kommer hem, klockan 19 kommer tjejen som var och tittade på lägenheten häromdagen igen, men den här gången skulle hennes kille med. De har lagt ett bud redan så vi får hålla tummarna.

 


Jaaa jag är en liten fjortis ibland...:D


Blingbling♥

This time baby I'll be bulletproof

Nu är det äntligen fredag kväll och jag inviger min nya kjol, blommig och söt som socker. Just like me ;)
Medan jag väntar på Anna har jag lite ölprovning på nya ölsorter som jag inte testat. Vi får hoppas hon kommer snart!




Medan "vi" väntar på Anna kan vi väl lyssna på en jävligt bra låt? Okej'ra!


Have fun kids!

A drop in the ocean

I natt sov jag inte så väldans bra. Mycket tankar i huvudet och en katt som tyckte att jag var aptråkig som ville sova. När jag vaknade imorse fick jag panik, jag fick för mig att det var igår jag hade varit ute på Mastis & Moto Boy, men jag kom inte ihåg nånting, världens fylleblackout! Tills det slog mig att jag faktiskt inte alls varit ute.....det roliga var att jag kände mig bakis. Mycket skumt.

Jag spenderade dagen med Mia i kstad, strosade runt på stan och vi fick till och med en lunch med självaste Fredrik Sundkvist! Det var inte igår vår lilla "trio" var samlad. Kul! Jag satt duktigt in pengar på mitt sparkonto innan jag åkte och tur var väl det. Varför är allt så dyrt? Och då ska det klargöras att jag inte bara shoppat "roliga" saker. Värktabletter och annat man måste ha hemma...hur kul är det liksom.

Imorrn är det iallafall äntligen fredag! Och min dag ser ut som så att jag ska cykla till gymmet imorrn bitti och träna. Efter det hem och öva lite på min redovisning, äta lunch och sen jobba på vipan mellan 13-16.30, hem och göra sig redo för kvällens bravader och invänta Anna!

Och till den som trodde att jag och wille har gift oss: det har vi inte! Men däremot skojar jag och Mia om att vi är gifta ibland. Det är humor de.......;)


Lägenhetsförsäljning

Vi har inte skrivit på nåt än och jag litar inte på nåt förrän det är svart på vitt, men man måste ju också annonsera ut vår lägenhet för att hinna få den såld om så är fallet. Så här mina vänner är den. 65.000 el. högstbjudande. (Den kommer finnas ute på blocket också...om nåra timmar) Jag har grejat med inställningar o allt men bilderna blir ändå grumliga, tyvärr! Lägenheten är iaf 54kvm, hyra 2577:-, comhemhus, tvättstuga i samma hus och parkering utanför. Det tar väl sissodär 5-6 min att gå ner till stan, samma tid att gå till maxi när det väl är uppbyggt igen! (tills dess är närmsta mataffären stjärnhallen) nillas närlivs och pizzeria empoli precis bredvid. Fräscha tapeter/väggar i hela lägenheten och mörka golv förutom i vardagsrummet. Stort sovrum! (man kan nog ha det som vardagsrum om man hellre föredrar det) Balkong! Så om ni är intresserade, eller känner nån som letar boende: maila eller ring Wille: [email protected] el. 0736217322 Ledig från och med 1 juli.


Hallen


Kök


Katten medföljer ej..


sovrum


det finns två ingångar till sovrummet, en från hallen och en från v-rummet.


vardagsrum



hejsvejs!

When my heart was high

Fy fan vilken konstig dag det här har varit.
Vi hade en ganska rolig förmiddag när vi satt och gjorde klart vår presentation till show & tell. Det är så lätt ibland att bli tolv år och allt som är fel är roligt. Innan vår lektion började såg vi en undulat i en buske utanför fönstret. En grön undulat. I en buske. Det regnade och var inte sådär mysvarmt...nej det var kallt.
Undulaten beslöt sig för att flyga iväg. Hej då med dig. Inte så mycket man kan göra när en undulat bestämmer sig för att flyga.

När vi hade rast satt den gröna undulaten på andra sidan korridoren, i en annan buske. Charlotte var modig och stack fram en pinne. Undulaten tackade ja till inviten och klev på. Efter många samtal till diverse veterinärer, djuraffärer och polis bor undulaten numera i Kristinehamn, hemma hos ingen mindre än Charlotte. Vi fraktade honom i en kartong hem till min mormor som är självtitulerad fågelexpert efter år med fåglar av alla de slag. Där fick undulaten med sig en bur och mat. Hemma hos Charlotte fick han flytta in i sin nya boning och efter en tid ute var han så trött så han satt i stort sett och sov samtidigt som han mumsade på hirs. Han heter numera Gwen. Vi bestämde att det skulle bli en feminin han. Gwen Stefani är galet snygg och undulaten likaså. There you have it.

Dagens ris går till tre vuxna kvinnor som kallar sig pedagoger på universitetet, som tyckte att det var viktigare att "klippa, leka, lära" än att rädda livet på Gwen. Om det hade varit en barngrupp som hittat en undulat undrar jag hur ni hade hanterat situationen. Ni ska vara glada över att ni har studenter som brinner för levande ting och har empati. Jag tyckte att ni bemötte situationen rätt kasst idag, bara så ni vet.

Det har minst sagt varit en konstig dag. Inte varje dag man har operation undulat.


Charlotte, jag lånade bilden från dig, hoppas det gick bra! :)

Utan personlig insats

Maria o jag tog en sväng till Lunedet idag, lite glass och promenerande.




Mjukglass med minimaränger är inte varje dag man äter.


För övrigt är lever vi i ovisshet här hemma....gällande diverse saker. Och jag som inte äger något större tålamod tycker det är pest och pina. IDAG vill jag veta! Men den som väntar på nåt gott....
Hoppas vi kan dela med oss av lite nyheter så småningom!
Under tiden kan ni ju lyssna på den här!

 


Exalterande.

Söndag morgon och jag har redan bestämt mig för att det här är en dag utan större ansträngningar. Jag är toktrött och seg. Det hjälper inte att jag vet att vädret bara ska bli sämre och sämre under veckan, jag hade helst av allt velat sova i en solstol idag men det kan jag ju glömma.
Så dagen kommer i stort sett att bestå av: läsa bok, äta choklad, spana in den där serien "parenthood" som börjar på trean om nån vecka, läsa mer bok och kanske kanske åka hem till mamma o pappa en sväng.
Wille jobbar, och när han kommer hem får det bli 'söndagsmys' - fredagsmyset blev det inte så mycket av, man är så jävla trött på fredagar och det känns inte speciellt mysigt att somna innan man hinner sätta sig ner.

Igår var jag och mamma ut till klockargården och köpte lite blommor. För min del blev det i stort sett bara pelargoner, till både balkongen och hemmet.
På kvällen var vi hembjudna till Anna & Sammy på middag som var jättegod och trevlig! Tack ska ni ha för det :)
Vi var väl hemma vid halv ett och kunde inte somna utan låg och diskuterade det där förbannade "radhuset" (jag har svårt att kalla det för radhus när det bara är 65kvm, även om det faktiskt är ett radhus..) som har dykt upp igen. Den som vi trodde hade fått det, hade visst inte fått nåt banklån. Så vi blev tillfrågade om vi fortfarande är intresserade. Och det är vi väl, men det är fortfarande en annan med som också är intresserad...och ja.....blablabla man kommer aldrig fram till nåt känns det som.

Veckan som kommer är ganska fullpackad, imorrn är jag ledig men ska först träna, sen ska jag försöka öva på min muntliga redovisning en stund...paratexter och intertextualitet hit o dit! På eftermiddagen har jag bokat in en kontaktpersonsträff med Maria, vi får väl se vad vi hittar på...hade ju varit trevligt om solen hade varit framme.
Tisdag blir det en heldag i skolan, studiegruppen ska redigera vår film som vi gjort till vår "Show & Tell" som vi har 4 juni (sista skoldagen JIPPI).
Onsdag är det förmiddagslektion och på kvällen ska jag och Anna på Sex and the city premiären! Kul kul kul. Torsdag har vi heldag och UTEdag i skolan, så jävla typiskt att vädret ska bli sämre.
På Fredag mina vänner är det dags för Moto Boy på Mastmagasinet!! Och jag får sällskap av ingen mindre än Anna! Det ser jag fram emot, och då ska solen skina för det har jag bestämt. Den här helgen är det ju även fastingen och om man är fjorton år är det ju en helg full av förstagångsfyllor osv.....;) Men jag tänker snarare att det kommer vara tokmycket folk och jag är glad över att vi har biljett till mastis för då slipper vi stå i kö har jag hört! =D
Lite vin (okej då ÖL.), lite musik och lite Anna, det blir nog en fin fredag.

Så om det går bra för er andra kan vi ju hoppa direkt till..........onsdag? Sen från onsdag till fredag?
Bra då säger vi så!!


Beer me!

She moves in her own way

Sverige är ett land där vädret verkligen inte kan bestämma sig. Antingen är det griskallt eller pötthett. Idag var det mer eller mindre pötthett. Jag höll först på att smälta på gymmet, även om det är en plats man ska svettas på så tyckte till och med gymmets personal att det var ovanligt varmt...........sen gick jag ner på stan och där var det inte direkt svalare...följt av ett besök på biblioteket och det ska vi inte ens tala om. Jag använde böckerna mer som fläkt än lektyr. På vägen hem såg det ut som på bilden nedan och jag var sjösvett. Åskan har härjat sen dess och jag tycker det är lite läskigt. Men vet ni, jag gillar't! Värmen alltså. Synd bara att de pratar om svalare väder framöver.


Hello thunderstorm!
Idag är en skolfri dag, jag tänker inte ens reflektera över att jag borde göra finslipningar på diverse tentor och analyser. Jätteskönt med andra ord!
Eftersom det verkar som jag inte får med mig nån på Moto boy nästa fredag så gick jag och hämtade ut min biljett och tröstshoppade två klänningar/tunikor på lindex för pengar som jag inte har. På så vis har jag inget val - jag får väl helt enkelt gå själv då. Om ingen mirakulöst hänger med då såklart.
Ikväll kommer mister i huset hem men vi vet ju alla hur livet med boda borg ser ut och då det är högsäsong är det bara värre....med andra ord ska han jobba fre-lör-sön. Tur att jag också ska jobba imorrn då! På lördag ska vi ialla fall på middag hos Anna & Sammy! Det ser jag fram emot.

Nu ska jag fortsätta njuta av att läsa böcker som inte är relaterade till någon slags pedagogik eller dylikt.
Later fellas.

Tro & Tvivel

Även om jag inte har ett liv just nu, så hinner jag iallafall äta. Och idag blev det en jäkla massa brysselkål av nån anledning.


Lunchen bestod av en mix av det enda som fanns hemma: kyckling, tomat, gurka & paprika blandat med lite creme bonjour vitlök, pitabröd och en jäkla massa brysselkål (underskattat)


Sen åkte jag och handlade. Så kvällsmaten blev en hamburgare, spenat & ruccola, tomat, gurka, paprika, färska champinjoner, avokado, rädisor, halloumi, lök och oliver! Mätt som få är jag nu.

Dagen i övrigt har bestått av träning och plugg. Imorrn ska jag skjutsa min moster till station då hon ska hem till USA igen, men vi ses ju i augusti igen. Innan det träning och sen ska jag faktiskt ta mig en sväng på stan och biblan!
Så nu har ni all intressant fakta. En rejäl wow-upplevelse.

Stronger than jesus

Jag lider av skolsjukan och vill både kräkas och gråta lite över att jag inte har nån ork kvar till hemtentor och bilderboksanalyser. Så det här med att blogga känns överskattat just nu. Idag iallafall. Man vet ju aldrig hur man känner imorrn.

Häppårä.



Jag kan aldrig tröttna på denna sorgsna melodi. Han är ingen skönhet, men hans röst kan få en att trilla av pinn.

 


I hope my smile can distract you

Koster och strömstad var härligt, trots skruttväder. Vi gick runt ön, hälsade på släkten i stugan och åt god mat inne i strömstad på kvällen. Igår åkte vi ut till Nordby, ett stort köpcentrum utanför strömstad, ingen hit för mig men jag fick iallafall med mig nya nikeskor (såna som i stort sett ALLA har just nu, men jag förstår dem!) det var en tidig födelsedagspresent från Wille och mamsen! Det var väldigt mysigt att umgås med mamma, pappa och moster annika, så tack till er!














































När jag kom hem igår tokåt vi ostar och drack lite vin. Ost är underskattat konstaterade både jag och wille...:)
Blev avsläppt vid gymmet imorse, gick sen hem i ösregn, städade när jag kom hem och nu är jag slut som människa...lite vila på det så blir jag nog pigg igen. Har en sambo som är sugen på att gå ut idag...kan inte påstå att jag delar hans längtan....vi får la se.

I wan't you back

Först var jag i skolan.



Sen tränade jag



Sen powernappade jag med Estella i soffan.



Nu måste jag skicka in ett arbete, diska, packa inför morgondagens bravader i strömstad och på koster.
Ikväll kommer sambo hem, då kan det bli vampire diaries i soffan.
Jag känner mig helt slut så förmodligen sover jag innan klockan 22...vi kan väl hoppas för imorrn ska jag upp med tuppen.

När jag gick hem från gymmet pratade jag med Mia i telefon, och vi har kommit fram till att vi borde arbeta hårdare på vår relation...så den efterliknar den de lever på i Cougar town...så vi borde alltså bli grannar så vi kan dricka vin tillsammans kl 08.00 och bara allmänt hänga hos varandra mer eller mindre jämt. Cougar town är en favorit just nu.

Varför det blir så jävla stort vet jag dessvärre inte. Dataproffs blev jag aldrig.

Heeeej.


Bara plugg...........

Varför är det bara tisdag? Ge mig torsdag! Orka vara i skolan hela dagen lång? Neeej vet ni vad vilken olust.
Jag fick oväntat besök i går eftermiddag av Mia, en mycket trevlig sådan! Vi förberedde en skoluppgift och det gick ganska bra för att vara oss, normalt sett så är chanserna ganska stora att vi pratar för mycket om annat och inget vettigt blir gjort. Hon åkte iallafall hem vid 22, så det var himla trevligt att ha sällskap en måndagkväll! Idag är det som sagt KAU som gäller hela dagen, vi har studiegrupp på förmiddagen och lektion mellan 13-16. Inte så lockande.
Men okej då jag får väl härda!





Det kanske kommer en förändring

Måndag igen då!
Min man åkte till Tråkhättan redan halv fem imorse..............lyckligtvis lyckades jag somna om till klockan ringde vid sju. Cyklade till gymmet och tränade en timme och nu är det tänkt att jag ska ägna mig åt skolarbete resten av dagen. "Ska bara" först...;)
Veckan i övrigt kommer att bestå av skola tisdag och onsdag, men på torsdag är det andra bullar som gäller. Då åker jag med mamma, pappa och moster till Strömstad och tar en hotellnatt där. Hela torsdagen ska spenderas på mitt hjärtas paradis: Nordkoster! Jag skiter i om det regnar, snöar, blåser småspik....man blir som en annan person när man kliver av båten....inget kan störa en, varken väder eller annat. Så det är veckans höjdpunkt!! Det är också en 60-årspresent till min moster som fyller år senare i sommar men då har hon ju åkt tillbaka till USA. Kulkulkul!
Willy får vara hemma med "barnen" och jobba.

Nej men nu får jag väl ta tag i det här då. Tur att det bara är ca 4 veckor kvar i skolan nu!


Lucky

Idag vet jag inte vad som hände. Jag gick upp när Wille skulle upp, strax efter sju, han fick släppa av mig på gymmet innan han drog till jobbet. Sen tränade jag en timme och gick hem, det tar väl ungefär 20min...det var ju en bra start på dagen. Men sen gick det utför. Hamnade i pyjamas efter duschen och det var inte längesen jag klev ur den trots att klockan är halv sex! Men nu är pyjamasen väck och normala kläder på. Kvällen ska spenderas i degerfors, hemma hos Tobbe & jenny, där vi också möter upp Mickan & Tobbe nummer två! Det blir grillning och lite vindrickning. Willes tur att köra, och jag såg precis att jag fick VG på delkurs ett av "Språk och matematik i de lekande barnens värld", så varför inte fira med ett extra glas? I think so.



This is the smell of confidence

Seriously. Ballerina kladdkaka tar livet av mig. Jag har doppat och doppat. Nu får det vara nog. Tur att jag började träna idag! Vilket för övrigt var kul och jag ser fram emot att köra igång nu!


Ett testligg...

Udda blev lite svartis igår när hon såg hur himla mysigt jag hade det med Lo när hon låg i mitt knä. Så idag ville hon prova på detsamma.








Fyra toasters hälsar hon!!

Nu ska jag snart bege mig till gymmet för första gången, nästan så jag är nervös! ;)

Hang with me

Att lilla Lisa har blivit mamma, kändes konstigt i tanken först. Men efter att ha haft henne och Lo här ett par timmar, kan jag inte tänka mig nåt annat. Och Lo, vilken pudding. Det var en mysig avslutning på dagen!


Witchcraft

Som alltid när jag läser en bok som jag verkligen gillar, försöker jag läsa den så sakta som möjligt för att den liksom inte ska ta slut. Men nu är det slut med roliga, sorgliga och genuina tankar och funderingar från Mia Skäringer. Så ikväll mina vänner, ska jag läsa Pomperipossa! Ni vet barnboken om den elaka häxan? Eller ja, det motsvarar ju en miljard böcker iofs. Hur som helst, anledningen till att jag ska läsa en barnbok till kvällslektyr är att jag ska göra en bilderboksanalys av den här, och den 2 juni (på min födelsedag...morr morr) har vi muntlig examination och blir klockade....4,5 minut exakt har man på sig. Om det är stenåldersskolan jag går på? Mmjaa.



För övrigt har jag kommit fram till att för att man ska hinna med skolarbetet - måste man ibland vara hemma från skolan. Hur går det ihop då? Imorrn ska jag iallafall skjutsa farmor till sjukhuset, efter det är det KAU som gäller och när jag kommer hem ser det ut som jag ska få träffa Lisa och lilla Lo! Det ser jag fram emot.

Check!

Inatt sov jag inge vidare. Det berodde mestadels på att jag hade tokont i ryggen hur jag än låg. Häromnatten kickade jag i väg den där nackkudden jag köpte nyligen för jag tycker inte att den har hjälpt alls....så tillbaks till mina vanliga skitkuddar vilket funkade en natt, men inte två. Så nu är frågan hur fan jag ska sova inatt...? Ståendes? Utan kuddar?
Andra anledningen till att jag sov lite oroligt var att jag ligger på helspänn för att jag inte vet om vikariepoolen ska ringa eller inte, de senaste gångerna de har ringt så har jag missat samtalen eller varit tvungen att tacka nej, så imorse tänkte jag att "nu jäklar" kan jag tacka ja och jobba. Gick upp tillslut vid halv åtta efter några försök att somna om....och de ringde aldrig. Och så är det ju ibland. Men det är ju så typiskt när man står givakt typ.
Men tur i oturen för då fick jag lite annat gjort.

Jag tog med mig Wille till gymmet igen och bokade en instruktörtid till torsdag och då ska jag även skriva halvårskontrakt. Min rygg ska bli stark! Annars blir jag sjukpensionär vid 40. Sen tog Wille med MEJ till golfbanan. Jag sa ja mest för att jag tänkte få lite sol, frisk luft och promenader mellan hålen......Wille, I love you - men you're on your own...så galet gaaaalet tråkigt! Det slutade med att han spelade med ett pensionärspar och det sparades inte på de töntiga komplimangerna: "mycket bra slag" "fiiiint" osv. Till och med plugga var roligare. Och det gjorde jag några timmar efter golftristessen. Fortfarande inte klar och sitter lite fast, men det får jag lösa en annan dag.
Resten av veckan är fullplanerad, skola imorrn och studiegruppstid efter det, onsdag ska jag köra farmor till sjukhuset, sen vidare till skolan och eftermiddagslektion. Torsdag plugg och gymmande. Fredag är det jobb (ja okej då de ringde senare på dagen!) hela långa dagen på Vipan - där jag också ska spendera några veckor när västra området slår samman förskolorna och sommarvikariera precis som förra året när det var på tallunden! Så check check check! Nu får vi bara hoppas att många vill vara lediga eller råkar bli sjuka (lindrigt förstås!) i juni också så jag får jobba lite mer =)  På lördag är det häng i degerfors med Tobbe, Jenny & Elvira, Tobbe och Mickan! Yeey!


Lite svordomar.

Jag har sån beslutsångest så jag mår illa. Eller snarare livsångest. Inte bara för en sak utan för tusen saker. Idag var vi iallafall på det nya gymmet. Och det var såklart jättefräscht och fint. Jag blev supersugen. Men så har dom inte riktigt alla priser och "paket" klara än, utan kommer ha mer klarhet i allt när själva badhuset öppnar 3 juni....gaaah! Jag vill ha ett halvårskort och det kostar mig 1500 spänn, vilket är helt okej men jag vet inte än om man kan teckna ett halvårskort nu. Andra stressfaktorer just nu är:

♣ Boende - känns som det kommer dröja hundra år innan vi ens om det ska bli aktuellt med köp eller flytt. Jag är inte    bra på att ha is i magen.

♣ Skolarbeten till höger och vänster: Skjut mig! Jag vill bara bli färdig med allt!

♣ Sommarjobb: Ja? Nej?

♣ Jag tror det räcker med stressmoment. Lite söndagsångest på det bara.