Tack Tant Anna för den fina mössan jag fic...

img_1019 (MMS)

Tack Tant Anna för den fina mössan jag fick idag, kram från den lilla bollen!


High Five Junie!


Igår skojade jag lite och sa till Junie att "i natt tar du väl o sover till typ 02, sen kan du väl sova vidare till 06 iallafall" och så gjorde vi en liten high five på det.....Döm min förvåning när jag vaknade 01.20 i natt (hon vaknar alltid nästan prick 00.00 annars) och Wille gick upp och gav henne mat, då hade hon sovit från 19.30, och sen somnade hon om och jag vaknade 05.30 av att hon låg och blåste bubblor i sängen....HIGH FIVE och för gudsskull LET'S DO IT AGAIN! Jag inser att det är stor risk för att det bara var en engångsföreteelse men vi kan ju hoppas på att sovmönstret är på väg att ändras liiite. Nu har hon somnat bredvid mig på soffan.

Idag får vi besök, först av Anna på förmiddagen sen kommer min lilla mami och en arbetskompis till henne som jag väl i stort sett har känt i hela mitt liv, hon har inte träffat Junie så det står på agendan idag! När hon vaknat här tror jag vi får ta en promenad så hon får en långsovning och är på bra humör inför besöken!
Jag känner mig fortfarande lite som sju svåra år och börjar få hosta men kanske går det att ignorera bort det?


Ungefär såhär känner jag mig idag. Inte al...

img_7804 (MMS)

Ungefär såhär känner jag mig idag. Inte alls på humör för en ny vecka och nya möjligheter som positiva klubben skulle beskriva det. Jag har stick, svid och kli i halsen, täppt näsa och tung i huvudet. Junie har somnat bredvid mig i soffan, det blev för mycket prat om Oscarsgalan på Nyhetsmorgon för henne. Jag känner en host på gång och det känns ju onödigt att riskera att väcka henne så jag kväver den och nästan mig själv. Just nu är jag inne i en sån där kul period där jag är ful blek och varför inte med en gammal gravidpåse på magen när vi ändå är på gång? Ja ni förstår ju själva att detta inte är en tipptoppdag! Mitt hår är långt igen, jag har fått tillbaka röda torra fläckar på hakan som kliar, jag är så blek att en albino framställs som solbränd i jämförelse....Jag vill gå till frisören, jag vill handla en ny o fräsch vårgarderob, köpa nytt smink, jag vill bara förnya miiiiiiig!  Det är inte lätt alla gånger! Jag hoppas för Guds skull att ni alla har en ljusare, gladare och piggare måndagsmorgon än den här sophögen som sitter här o ordbajsar!


Little miss Sunshine

HEJ


Jag har just ätit ett par skedar gröt och det var smaskens! Jag gapade som en fågelunge.

Hon har fått prova en halv tesked ett par dar och det har inte varit så intressant, men idag helt plötsligt gapade hon som aldrig förr och blev förbannad när jag tog bort skålen.
Hon är alltså precis som sin far. Wille blev kallad för slasktratten på dagis och "The vacuum cleaner" (=dammsugare=suger rent allt för er som inte hängde med ;) ) av min morbror.
Jag är också ett matvrak men med en ovana att ALLTID lämna kvar nåt på tallriken. Till min sambos stora förtret såklart.



För övrigt var vi på babysimmet imorse igen och jag var lite nervös för att Junie inte skulle orka med riktigt för  hon hade inte hunnit ta nån powernap innan som hon vanligtvis gör runt den tiden. Men det gick så bra så. Hon tyckte nog att det var lika kul denna gång! Däremot somnade hon mitt i maten efteråt och sov sedan 2½h.
Nu har vi varit ute och gått en timme och hon sover igen ute på altanen, för min del blir det chokladpudding och kaffe nu, wille nöjer sig med bara kaffe....tråkmåns!
Ny vecka imorrn och jag hoppas att snövädret som ska bli imorrn blir milt och kortvarigt!
Vi håller också tummarna för att Familjen Andrejenko/Emanuelsson ska friskna till ordentligt så vi kan leka snart!

Oh, i skrivande stund frågar Wille om chokladpuddingen räcker till han också....haha, I knew it.

Peace.

I’ll be your Emmylou and I’ll be your June And you’ll be my Gram and my Johnny too. No, I’m not asking much of you Just sing little darling, sing with me.

Fiiiiiina fredag, äntligen!
Det är nåt visst med fredagar.
Jag hoppas vädret blir lika ljuvligt idag som det var igår. Junie och jag tog en tidig morgonpromenad och det var helt underbart. Wille tog henne på en till promenad när han vaknat o jag passade på att städa, sen sov hon på altanen i 2½ timme! Hon som inte har kunnat sova ute sålänge vagnen inte är i rörelse förut, så det här hoppas jag håller i sig.

Idag på förmiddagen blir det promenix, sen får det bli en visit på maxi för där är jag ju aldrig annars menar jag...sen efter lunch kommer min söta rara mamma och hämtar upp sitt barnbarn för lite kvalitetstid och jag har lovat mig själv att faktiskt VILA och ta det lugnt, inte hålla på och greja med massa annat. Sen går jag hem till dom och kanske spenderar en del av kvällen där eftersom Wille kör sitt sista kvällspass idag, och sen är det dagtid igen i 8 veckor!

Under mina promenader just nu, lyssnar jag på First Aid Kit på repeat, och Lalehs nya. First Aid Kit får mig att rysa faktiskt, jag är fast!


So the morning came and swept the night away...

Jag har aldrig varit med om maken om en segare vecka..........! Dagen blir lång trots att Wille är hemma till kl.13.....det blir så segt på eftermiddagen när ingen kommer hem runt fem, och som jag kanske nämnt tidigare så är inte Junie någon eftermiddagsperson....hon strålar som bäst på morgonen/förmiddagen just like her mother! :D
Ett riktigt skitväder är det ute också, så dagens andra promenad blir det inget med. Vi har haft en bra eftermiddag ändå jag och min lilla skatt. Det är som om hon känner på sig ibland att mamma helst av allt skulle vilja ligga under täcket hela dagen så vi har mest myst runt. Och apropå runt så har Junie idag rullat från mage till rygg för första gången! Hon såg riktigt stolt ut ;)
Vi låg en lång stund på köksgolvet medan jag stekte bananpannkakor i brist på annat, och sjöng och busade lite. Kvalitetstid när den är som bäst! Tyvärr är jag så sjukt trött nuförtiden så inget känns upplyftande utan det mesta känns bara tungt och jobbigt. Jag vet inte varför jag är så trött, det kan ju bero på att jag har svårt att sova när jag får chansen och vaknar jag så har jag svårt att somna om........har ni hört det förut? Det är typ det mitt liv kretsar runt just nu känns det som. Sen drömmer jag om den dag (natt!) då Junie bestämmer sig för att åtminstone ett nattmål är nog, inte två!
Ni som har små, när började ni med smakisar/gröt? Det står ju att det är okej från 4 mån (och då ska dom ju helst vara "snart 5 mån") men att det rekommenderas från 6 mån pga diverse skydd från maginfluenser osv (ni förstår ju att just den punkten är den som har fastnat i mitt huvud) Hur gjorde ni och hur resonerade ni? Hit me!












Efter rullningen var hon så trött så hon somnade rakt upp o ner i soffan...något som aldrig händer annars!

Nu är det baddags!

Liten går i "barndom" och sover i famnen. ...

img_2617 (MMS)

Liten går i "barndom" och sover i famnen. Det händer inte varje dag! Mina armar och handleder börjar tappa kraft nu dock....


Att få sitta och kvällsmysa i soffan med m...

img_5029 (MMS)

Att få sitta och kvällsmysa i soffan med min lilla stora kärlek betyder så mycket. Hon är det bästa jag vet. Vi satt en lång lång stund innan jag upptäckte att hon hade somnat, lilla hjärtat, det är slitsamt att plaska i badhus, få besök och leka med mamma och pappa.


HEJ

Vilken skön slappdag detta är.
Vi började iofs dagen med babysim, första gången och det var riktigt kul! Junie var på sitt bästa humör och verkade verkligen tycka det var roligt. Sen sov hon gott ett par timmar och mamman och pappan hann se en film, ja nästan en hel iaf, pappan somnade såklart som vanligt. Jag som numera lider av grova sömnproblem somnar inte så lätt!
På eftermiddagen fick vi besök av familjen Lingåker som var snälla och levererade en hoppgunga som vi köpte av dom. Junie provsatt en kort stund men var lite för trött för att inse hur himla kul hon kommer ha i den sen ;)
Vi var även en sväng på IKEA igår och köpte en matstol till henne så vi har nånstans att sätta henne när det så småningom är dags för smakportioner! Tiden går fort....
Nu ligger Wille och tittar på sitt "älsklingsprogram" Real housewives of New Jersey (jag spyr på detta program) men jag hoppas han slutar snart så vi kan se en film till (kanske en hel film denna gång?) och käka skräpmat. Sköna söndag som sagt!

Veckan bjuder inte på nåt särskilt vad jag vet....Wille jobbar kväll hela veckan iallafall och det är både positivt och negativt tycker jag!

Emma vs. Gulletussan

Igår testade jag att ladda upp ett youtubekonto, mest för att lättare kunna visa filmer på Junie för släkten i USA och för Farmorn i Hallsberg som vi inte träffar så ofta som vi skulle vilja!
När jag tittade på filmen som jag filmat tidigare på dagen, inser jag att jag har fastnat i Gulletussanrösten. Det är ju katastrof. Jag är enligt många i omgivningen "duktig" på att imitera Jennifer a.k.a Gulletussan från "Mia & Klara", och den rösten tittar ganska ofta fram när jag skojar till det (för jag är en sjukt rolig person det ska ni ju veta!;) ) Hur som helst, i filmen är den ganska så mild och ni kanske inte hör den alls, men jag hör att jag inte låter helt som mig själv...det gör man väl sällan på film men ändå....Jag får nog sluta med den där rösten ett tag.


I heart my baby

Jag har världens bästa bebis, helt klart.












Vi har haft en sån mysig dag, bara hon och jag. Promenerat, "lekt" och gosat.
Hon har humör den lilla donnan, speciellt när hon är hungrig då är det bäst att du serverar maten på direkten annars....! Ungefär precis exakt som mor sin ;)
Men idag har hon inte varit grinig en sekund. Nu på kvällen efter bad och mat, låg hon länge och bara myste med oss på soffan. Jag vill ju helst av allt pussa sönder henne och det är nästan överväldigande ibland hur förälskad man kan bli i en sån liten skapelse!

Imorrn åker Wille till Stockholm, jag ska köra honom till degerfors först, och passar därför på att åka o hälsa på Madde medan jag ändå är där! Sen hoppas jag att kanske mamsen gör mig lite sällskap på eftermiddan om hon har ork och lust för annars blir dygnet så himla långsamt när ingen sambo kommer hem vid fem som han brukar.
Sen är det fredag och han kommer hem igen! På lördag är vi hembjudna till mamma o pappa på middag, det ska bli gott och skönt att slippa tänka ut vad man ska äta....Vi fick en resesäng av dom i Alla hjärtans dag present till Junie, så den ska vi inviga medan vi är där och se om hon kan sova gott under kvällen!

Nu ska jag försöka uppdatera musiken i min telefon, First Aid Kit och Lalehs nya står högst på listan.

Heej'råå



Ha en bra alla hjärtans dag!



Idag ska jag försöka hinna städa. Inte all...

img_4796 (MMS)

Idag ska jag försöka hinna städa. Inte alltid så lätt med en mini som inte alltid vill det mamman vill. Men ett försök är det ju värt! En promenad ska vi också ta och hoppas solen tar sig fram så småningom. Imorgon har vi bjudit Emelie & Stina på lite Alla hjärtans dag frukost, och sen ska mamma o jag baka lite tekakor på eftermiddagen! Men en dag i taget och nu ska jag tvätta håret!


Sunday

Sunday morning...solen skiner, det har snöat en del i natt ser jag och det ser genast väldigt vackert ut ute jämfört med den gråa skiten som var igår.
Junie har somnat, efter en gråtfest som så oftast nu förtiden när det är dags att sova på dagtid...jag förstår fortfarande inte varför ungen kämpar emot så, för så himla mycket spännande missar hon ju inte direkt...
Wille jobbar och jag är dödstrött men att försöka somna en stund nu, nio på morgonen känns inte aktuellt...en promenad står på schemat när vi är redo och förmodligen blir den med mamma och pappa.

Kommande vecka innehåller änsålänge inte något speciellt, imorrn ska jag på infomöte för babysim som vi tänkte börja på, tisdag är det ju visserligen alla hjärtans dag men det blir nog inget större firande, wille jobbar och sen fotbollsträning så det blir nog jag och Junie som får pussas lite extra ;) torsdag till fredag är Wille i sthlm så det blir mycket "ensamtid" denna vecka känns det som...........segt.

Så är det nån som har nåt spännande eller bara vill ses o göra nåt skoj denna vecka feel free att haffa mig! :D


Det är livat hemma hos oss såhär på fredag...

img_9967 (MMS)

Det är livat hemma hos oss såhär på fredagseftermiddagen! Väntar på att dom här två ska vakna så vi kan åka hem till mamma o pappa och låna deras badkar! Jag fryser ända in i benmärgen. Resten av kvällen blir otroligt "Svenssonaktig" med tacos och soffhäng...


You talkin' to me?! Den där dubbelhakan är...

img_8393 (MMS)

You talkin' to me?! Den där dubbelhakan är så pussvänlig ska ni veta! Vart hon har fått "älv"öronen ifrån har vi inte räknat ut än men dom är inte heller så dumma o pussa på! :)


Jag ligger nerbäddad i sängen i mammas o p...

img_2201 (MMS)

Jag ligger nerbäddad i sängen i mammas o pappas gästrum där jag tänker spendera natten! Jag har tänkt länge att jag nån natt ska ta igen lite sömn genom att sova här och idag tyckte Wille att det var "dags" då han är ledig imorrn förmiddag och tar då lillstrumpa de gånger hon vaknar under natten. Känns konstigt att inte sova hemma men samtidigt ska det bli skönt att för första gången på över tre månader få en natt utan några avbrott eller störningsmoment. Bara för jag skrev det nu kommer jag väl inte kunna sova alls antagligen....! Min panda som är på bilden fick jag i julklapp när jag var 4 år, den ska Junie få när hon blir lite större är det tänkt. Nu ska jag bläddra i lite tidningar o kanske  titta i min bok....sen Zzzzzzzzz! (jag saknar redan Junie dock...) och tack Wille! <3


Fick massa fina kläder till Junie av mamma...

img_5835 (MMS)

Fick massa fina kläder till Junie av mamma o pappa i söndags, bland annat den här söta "jackan" eller vad man ska kalla det för, från villervalla! Kul med lite annat än bara Lindxkläder :)


Såhär full i bus är jag på morgonen! Mamma...

img_2942 (MMS)

Såhär full i bus är jag på morgonen! Mamma däremot känner sig inte så busig....Natten blev dock mycket bättre än natten innan, och jag var så trött igår kväll att jag sov innan halv tio. Men tröttheten sitter i och jag känner mig lätt döende för stunden. Tyvärr blir det inget besök till Madde idag då Alfons är sjuk. Så jag vet inte riktigt vad vi ska ta oss för...en sväng på stan blir det nog iallafall. Gäsp på er!


Kära bullen...!

Den här natten har varit som en cirkus. Trots att Junie äter mer o mer och är mätt när hon lägger sig så sover hon som mest 4 h i sträck. Det är ju bra! Men inatt, körde hon varannan timme.....först kvart över elva, sen halv två...sen runt tre och sen tjugo över fem och sen gick vi upp runt sju.......skjut mig! Vid halv två tiden bajsade hon och då tänkte jag att jippi då kommer hon sova gott efter det...men nej, ungen ligger och snurrar i sin säng så man kan bli knäpp för mindre! Hon ligger omstoppad så det kan knappast vara att hon känner sig otrygg för hon lägger sig varje kväll istort sett med ett leende på läpparna. Tyvärr så är jag den mest lättväckta personen på planeten och det gör ju inte saken bättre. Så nu börjar jag känna att vi borde flytta så hon kan sova i ett eget rum för jag tror vi stör varandra. Och flytta det lär ju inte hända över en natt om vi säger så! Hur gör man egentligen? Idag känner jag mig mer vilse i pannkakan än nånsin. Det här snurrandet i sängen gör mig galen, för jag ligger på helspänn och tror att hon ska gnälla till närsomhelst och vilja "gå upp", tillslut går jag upp o kikar på henne och då sover hon! Jäkligt oroligt dock. Det här har gjort så att min kropp vägrar somna när jag bara vill och väl får chansen att sova, då ska jag ligga vaken ändå! Emelie och jag upplever ungefär samma "åkomma" och det är sjukt störande. När man vet att man inte får sova hela nätter i sträck då vill man ju åtminstone däcka de stunder man får chansen!




Idag ska jag umgås med min mami, det ska bli väldigt skönt. Imorgon ska jag åka till Madde och det ser jag fram emot! Onsdag kommer Anna hit på lite "inte födelsedagsfika" :) och torsdag, fredag får vi se vad som händer!
Nu ska jag läsa allt jag kommer över om 3 månaders bebisar och deras sovrutiner och förmodligen bli än mer förvirrad! :D

Äntligen sover den där otäcka bebisen så j...

img_6685 (MMS)

Äntligen sover den där otäcka bebisen så jag får ha min mamma för mig själv!


When I grow up

Lördag kväll, med ett litet glas vin bredvid mig sitter jag o väntar på att maten ska bli klar. Kvällens meny består av oxfilé och nån form av potatisbakelse som jag hittade recept på inne hos bloggfamiljen/matplatsen! Junie körde slut på sig själv i badet så hon orkade knappt äta nån kvällsmat vilket kommer resultera i att hon kommer vakna (för) tidigt...helst isåfall innan vi har gått o lagt oss...Jag ser fram emot när hon kan skippa nattamålen! Fast inatt var hon väldigt snäll mot oss iochförsig. Hon vaknade tolv, åt och somnade om direkt och då var det Wille som tog henne, sen tog jag henne vid 5 när hon vaknade andra gången, sen somnade hon om till halv åtta. Jag fick ligga kvar till strax före nio!

Idag var det svinkallt ute, -20 visade termometern i morse. Vi fick en snabbvisit av Madde, Pär och Alfons, och självklart tvillingarna i magen! :D Det är så spännande tycker jag! Alfons blir snart två år och man ser verkligen hur tiden flyger förbi för han var ju nyss en minibebis..Tvillingarna tittar ut i början av maj. Madde och jag bokade in en date på tisdag. Alltid kul att ha nåt att se fram emot på veckorna! Junie fick ett par supersöta små tofflor som vi testade.





Häromdagen var jag o Junie uppe hos Emelie & Stina på förmiddagen och det är kul o se hur dom små liven tittar storögt på varandra. Stina ville väldigt gärna känna lite på Junie.



Känns kul att dom faktiskt är "lika gamla" om man ser till födelseåret, och man får hoppas att dom kan hänga med varandra genom åren!




Junie älskar verkligen sin hand nuförtiden, den smakar mycket godare än nappen...




Vi försökte hålla henne vaken lite längre men tillslut orkade inte lillstrumpa inte mer och gav upp!

Imorrn är det söndag än en gång. Mamma och pappa har varit i göteborg hela helgen och jag har abstinens efter dom (jag kommer förmodligen aldrig bli "vuxen" gällande navelsträngen som uppenbarligen inte har blivit klippt!) och dom har säkert Junieabstinens...Mamma och jag ska ses på måndag iaf när hon är ledig!
Nu är det väl ändå mat får jag hoppas...
Later!

Jag har besegrat vilddjuret. Känner mig so...

img_6342 (MMS)

Jag har besegrat vilddjuret. Känner mig som Caesar Milan.


Lite för mycket av det goda.

Vi gjorde vår premiär på Öppna förskolan idag, Junie var nog rätt fascinerad av barn, bebisar, ljud och saker...så hon somnade i samma sekund som jag stoppade ner henne i vagnen och skulle gå hem...sen sov hon i drygt tre timmar. Passade jag på att sova då'ra? Nä. Jag kan fortfarande inte riktigt slappna av när hon sover på dagarna för jag liksom räknar med att hon ska vakna efter tjugo minuter och då anser jag och min arma kropp att det är mer tortyr att bara få sova en pyttestund. I natt efter hon fått mat runt tre-tiden blev hon ledsen och arg när jag la henne i sängen igen och det har inte hänt förut. Men jag insåg ganska snabbt att det var nummer två på gång då hon inte "presterat" i den kategorin på nästan två dagar och för oss i den här familjen är det lååång tid ;) Så det slutade med att vi satt och stirrade på sex and the city på trean mellan tre och fyra och lagom till slutet av det kom resultatet så att säga! Nu ikväll tror jag att lilla frökenfräken hade fått lite för mycket intryck under dagen då hon o jag lekte en lång stund när hon vaknade på eftermiddagen, det var mjukdjur, skallror, sång och babygym...och så öppna förskolan på det så hon var helt förtvivlad när hon skulle sova nu. Det har heller aldrig hänt förut så jag hoppas inte det ska komma en kul period med dålig sömn för henne. Däremot har hon hållt på ett tag nu att bli skogstokig när hon ska sova på dagtid, ingenting är bra och ögonen står i kors på henne men sova det ska hon minsann inte! Nån som känner igen sig?


Man undrar ibland vad som försiggår därinne....

Efter att ha läst Laila Bagges blogg för längesen där hon tipsade om nåt som heter "Baby Einstein", så testade jag och visa det för Junie (finns på youtube) och hon blir helt paralyserad när vi kollar. Ljud, färger, former, siffror, klassisk musik....en enda sörja för en vuxen men för de små är det tydligen helt magiskt. Testa får ni se!