Torsfredag

Idag har jag fredag. Vi har just grillat och nu är jag mätt som få men trots detta sitter jag och fantiserar om glass med persikohalvor.....tur jag har det hemma då!
Spenderade förmiddagen på jobbet och det var vattenlek som hägrade - tur var väl det annars hade vi alla försmäktat på denna ö som pippi skulle sagt. Wille och jag åkte till Gottbol ett par timmar och det var skönt att få bada. Men som jag längtar efter koster och havet. Jag är inget fan av att bada i sjöar. Jag vill ligga i norrvikarna och springa ut i havet och helst av allt bo där. En vacker dag......................................

Min "fredagskväll" ska fortsätta strax, ska duscha bort sjösmutsen och borra ner mig i soffan och spana in The killing på fyran halv elva...har lovat Wille att jag ska vara vaken till tolv idag. Haha. Han kommer känna sig lurad.

Imorrn har vi planerat in en smaskig frukost som vi var o handlade förut, lite småstädning och sen en tur in till kga för att spendera mitt presentkort på kicks bland annat. På kvällen ska Wille tyvärr för min del bort. Det vankas jobbfest för hans del. Jag har precis ingenting planerat, kanske lite film och färska räkor tänker jag!


Ett hett tips till alla som ska picknicka och vara på stranden framöver är att köpa den här picknickfilten från Lidl 129:-, den är gigantisk och bra undersida som inte fångar upp massa smuts osv.


Wille med hans bästa vän i-phone4....




Den här puddingen tycker det är grisvarmt och Udda likaså. Men precis NU kom regnet så nu blir det väl svalare!

Nu till duschen innan flugorna kommer till mig...

Sol o bad

Gud va matt o konstig man blir efter en dag ute i värmen. Har haft en trevlig dag med Anna, vi åkte ut till Revsand och låg där ett par timmar. Jag insåg än en gång att jag inte gillar o sola och ville mest hålla mig i skuggan. Det blev ett bendopp men inget helkroppsdopp, vet egentligen inte varför för det var inte kallt! Det får bli i morgon. När magen kurrade tillslut åkte vi in till stan igen och tog en lunch på Thai. När Wille kom hem åkte han o jag ut till Skymningen där Nina och Linus satt. Hängde där ett tag och nu är jag helt mör.......Har druckit alldeles för dåligt med känner jag.

Nu har iaf Wille två veckor semester, skönt för han men jag kan inte låta bli att känna mig småbitter över att jag INTE har semester. Imorrn jobbar jag bara på förmiddagen, och sen ska vi åka och bada. Vi får väl se vart det bär av, troligtvis revsand igen för allt annat ligger så långt bort. DÅ ska jag bada. :)

Lillstrumpa håller låda rätt så mycket i magen och både Wille och Anna har fått vittna till galna ryckningar och det ser verkligen ut som en alien håller på att bryta sig ut. Hon fick sig tre nya outfits av "tant Anna" idag, i tre olika storlekar så hon har att växa i! Jättefina. Får visa dom en annan dag för jag orkar knappt skriva på tangenterna just nu än mindre resa mig upp och ta kort på dem.

Det börjar ploppa ut bebisar till höger o vänster nu och snart är det Emelies tur (kanske i skrivande stund?! ;) ) och jag börjar också längta lite nu även om det är mysigt att va småtjock ett tag till :D
Oktober känns låååååååångt bort.



Anna smygfotade mig idag, jag skrattade när jag såg att jag ligger med munnen öppen som en fisk, det måste ha stått nåt revolutionerande i tidningen.....


Varmt varmare varmast

Jag överlevde dagen, knappt kan jag väl tillägga. När det blir fint väder och varmt i det här landet, då blir det verkligen tokvarmt! Vi har varit ute hela dagen men sista två timmarna var jag själv med två barn och det är än en gång så sjukt segt. Men nu är jag hemma och i morrn är jag ledig!! Så Anna joinar mig på en sol och baddag, det ska bli så skönt så jag bryr mig inte ens om ifall det är sol bara det är varmt och man kan vara ute. Som den fixare hon är fick jag de här mms:en förut,





Gulle!

Nu klarar vi oss ett par timmar =)

Jag har bara inte bestämt vart vi ska åka än, hult var tusen år sen jag var i och revsand känns sissodär. Vi får väl se! Jag är glad bara över att få göra vad jag vill en hel solig dag!


Idioti

Här har jag gått i flera dagar och tänkt att jag ska göra kålpudding. För det är jäkligt gött. Jag köpte visserligen kålhuvudet förra veckan men tänkte att sånt står sig väl ett tag. Not. Jag tog såklart fram fläskfärsen ur frysen igår också för att ha framförhållning....Men så står jag nu här med ett kålhuvud som var ruttet inuti och en tinad fläskfärs jag inte vill göra nåt annat av än kålpudding. Orkar inte ta mig till en mataffär..........Så istället tar jag fram en stenfrusen falukorv (jag frös en HEL ring falukorv, varför i hela friden gjorde jag det?! Det har jag väl aldrig gjort förut) och försöker tina på vettigt sätt.............kålpuddingen blev alltså korv och pasta. Kul. Jättekul.

Imorrn skulle jag dessutom ha jobbat 11.30-18.30, men så är jag alltid för snäll så det slutade med att jag ska jobba 9-18.30 vilket jag avskyr för jag får så sjukt ont i ryggen. I natt var jag uppe halv fyra och värmde vetekudden och ville krypa ur min egen kropp.

Vissa dagar blir jag bara så trött på mig själv.

Weekend

Helgen är i stort sett slut och den har varit bra på alla vis. Midsommar firades med familjen vilket var perfekt att ha alla samlade! Pappa firades och det var en mycket trevlig dag och kväll/natt. Jag som är pensionär åkte hem strax efter tolv, Wille däremot stannade ett tag till och på hemvägen hade han gått och plockat sju sorters blommor som stod på köksbordet när jag vaknade, söt som socker den där....Bilden av honom gå mitt i natten, lite på lyset själv och plockandes blommor känns snäppet sötare ;)

Igår var en såndär förmiddag då man kan känna att man saknar att bo i en storstad, det finns liksom inget att göra! Rastlösa som vi var tog vi en sväng in till karlstad, tog en pizza och en eftermiddagsbio då vi hade biobiljetter som Wille fått på jobbet. Vi såg Baksmällan part two....den var precis som första filmen (såklart) men utspelades i Bangkok istället för vegas....med andra ord en smårolig, småäcklig film som passade bra som tidsfördriv! Vi handlade lite grejer i Välsviken på väg hem och gjorde västerbottenpaj och åt lite sill och potatis på kvällen.

Idag infann sig samma rastlöshet på förmiddagen, solen sken men ändå ingen strandvärme direkt...men vi var här hemma och låg och läste på altan, innan vi drog till ett regnigt karlskoga och firade Willes systers man som fyllt år. Nu är det snart ny vecka och jag är ledig onsdag och fredag, de enda lediga dagarna fram tills....ja gud vet när. Mammaledigheten förmodligen. På onsdag ska det bli kanonväder fattade jag det som så då vore det ju kul att få göra nåt. Wille skulle egentligen haft två veckor semester från och med denna vecka, men det blir v.27-28 istället. Men på fredag är han iaf ledig så då hoppas jag vi kan göra nåt!

Lite bilder från helgen:


Frukost med Mickan och Tobbe bjöd på massa gott




Pappa och Lina myser lite


Tårta made by storebror


Kusin Lina och Truls hade gjort en finfin midsommarstång


Lina med sin fina mage! Tänk att vi bara har 3 dagars mellanrum på bebisarna!


Pappa öppnar present. Av oss (mig, brorsan, elin och wille, mormor och morfar) fick han en helg på Ekenäs hotell på sydkoster i aug. Vi kommer också att vara där då!


Söta rara mamma


Gustav och elin


Jag återanvände förra året midsommarklänning!


Muums


Herrklubben...


Mera mums


Gustav förbereder desserten som bestod av vaniljpannacotta i botten, hallonmousse, crumble, hemgjord mjölkchokladglass...det var en liten bit av himlen..


Riktigt dålig bild dock


Wille rätter tipspromenad som Truls vann!


Idag: Leo och Frida


Wille och Oliver som aaaaallltid ska hoppa studsmatta och halvt slå ihjäl varandra


Svärmor och frida passade på att skjuta lite vatten på grabbarna!

Nu är det kvällsmat som gäller och sen tv-tittande innan man ska sova.
Hejsvejs

Padda

Wille var på framsidan o greja och skulle lyfta bort tre stora säckar med plantjord som har legat där o skräpat, och vad hittar han under där om inte..............................


Urtidsdjuret ALLAN!
Jisses amalia.
Han fick dock inte bo kvar utan blev transporterad till baksidan där han kanske kan växa o frodas lite till...?!



Idag skulle jag sluta 16 egentligen men vi gav varandra lite tid då det var knapert med barn, så jag gick strax innan halv tre. Hämtade upp mamsen och drog in till Kga och H&M och införskaffade mig ett par mammajeans, ett par mjukisbrallor och ett par mjukisshorts. Jag lovar att det var som att sätta på sig en bit av himmelen. Efter att ha plågat mage, blåsa och bebis länge nog nu fick jag snällt kosta på mig detta och det känns som det är värt det! Däremot kommer jag ju variera mellan dessa tre plagg under hela graviditeten för mer plagg köper jag inte...
Nu har vi nyss kommit hem från mamma o pappa där brorsan och Elin och självklart lilla Lina har landat. Brorsan satt igång direkt med att baka såklart...tårtbotten från scratch, vaniljkräm från scratch osv......jobbiga människa! ;)




Lilla söta monster






Man känner sig galet het i såna här......

Imorgonbitti ska får vi lite besök av Mickan & Tobbe som vi inte sett på länge nu. Vi brukar ju fira midsommar tillsammans men i år blev det annorlunda, dels för att pappa fyller 60 och Tobbe hade fotbollsträningar under helgen. Så det blir knytisfrukost imorrn, ska bli mysigt!
Sen blir det fika hos faster och farbror på eftermiddan och på kvällen blir det firande av pappa hemma hos mami o papi! Eftersom Elin är dödligt allergisk mot fisk och skaldjur blir det en sillfri och allt annat i den kategorin man kanske är van vid att äta vid midsommar, men det är helt okej det kan man ju äta närsom egentligen. Istället kommer det serveras bland annat hjortentrecote från Hygns viltbutik. Närproducerat och bra!

Smile like you mean it

Good evening på er everybaaady.

Äntligen fredag! Nej det är det ju inte. Och jag ska ju faktiskt jobba imorrn, men det infinner sig ändå nån slags fredagskänsla i kroppen. Skönt är väl det!

Jag sitter o väntar på att Wille ska klippa klart gräset så vi kan börja se The Wire som alla tjatar om ska vara så bra. Jag hoppas det för det är så skönt att ha nån bra serie att följa slaviskt!

Imorrn är det midsommarfirande på jobbet, vi kan ju hoppas att det inte regnar. Jag slutar senast fyra och är i valet och kvalet om jag ska bege mig in till karlskoga efter jobbet för att dels nyttja mitt presentkort på kicks, och även införskaffa nån form av mammabrallor för nu är det inte ett par som sitter skönt och magen och bebis börjar få skavsår tror jag. Gummisnoddarna har gjort sitt....

Imorrn kommer också storebror och Elin, vi har inte setts sen i februari så det ska bli kul att se dom. Ser fram emot fredagen med hela familjen och släkten!

Emma M, jag såg att du tyckte jag skulle knåpa ihop en egen mobil att ha ovanför spjälsängen....moahahaha, har du träffat mig? ;) Det är sånt DU skulle göra, medan jag utan tålamod går och köper en färdig! Men tanken var god och jag ska nog ändå besöka panduro, för skojs skull! =)

Johanna, jag är ingen stordrickare av rosé men en varm och fin sommarkväll kan det vara gott så det vinet ska jag kolla upp! (ja vi talar självklart alkoholfritt)

Nu kom Wille in så dags att sätta igång dvdn...

Peace people.

Dream on

Det här drömmer jag om just nu:

♥ Att Wille ska vara hemma (han kommer runt 23 då sover jag garanterat)
♥ Att en ostbricka ska stå framför mig med en garantisedel på att det är helt ofarligt att äta upp den (by myself, sorry Wille men du kan ju äta ostbricka närsom)
♥ Ett glas rött till osten vore ju inga fel....men här får jag drömma vidare..
♥ Ett besök hos frissan, gärna gratis - det tycker jag att jag är värd..
♥ Ett varmare soligare väder eller ska jag säga stabilare väder...
♥ Lite nya shorts o brallor som sitter "gött".

Det var väl ödmjuka, realistiska drömmar? ;)

Just ja, jag fick låna en bok av Sanna häromdagen, en som jag medvetet faktiskt tänkt att Inte läsa.


Fy farao. Vill du känna dig galet illa till mods en stund kan du ju börja läsa den här.

Nu ska jag ta hand om tvätten och fortsätta knapra turkisk peppar...


Hepp!

Someone like you

Den här måndagen känns galet lång? Tycker det känns som klockan skulle vara tio snart men den är bara tjugo i sju...Har inte gjort alltför mycket idag, gick in på arbetsförmedlingen strax efter tio när dom öppnade men det var så sjukt mycket folk därinne och inget kölappssystem var igång så jag orkade inte ens bry mig om att vara kvar. Gick istället till Lindex och köpte en bebisbody för en femtiolapp och så 20% på det...mycket roligare!

Åkte en sväng till Emelie, Olle fyller tre imorrn och lite uppvaktning ska man faktiskt ha då tycker jag! Vi (läs emma och emelie) var dock så sega att vi mestadels blev sittandes och pratade en massa strunt medan Olle snällt lekte på.
Nu håller jag på att laga mat och hoppas på att få se en bra film sen....ja det hänger ju bara på mig själv eftersom Wille är i Oxelösund över natten.


soffhäng!


Tanken var att jobba kort dag imorrn men de ringde förut och ville ha mig kvar till fyra och ja, okej'ra!
De mumlade även nåt om att de fixat jobb till mig från v.33 och en månad framåt, ska prata med chefen imorrn. Det låter ju såklart toppen! Men jag börjar noja över att jag kommer vara slut som människa utan en enda vecka semester den här sommaren....Det visar sig!


Seg dag

Såhär sliten blir man av svensexa


Med jämna mellanrum hör man en snark och ett litet mumlande...

Själv hamnade jag framför "Livet på BB" på femman, och en tjej födde just sitt barn i vatten - och det ser ut att vara nåt för mig. Får man det i sverige ni som vet? Hursomhelst, när killen börjar störtböla så är det liksom kört för mig. Tur att Wille sover....

Allt jag har fått i mig idag har stannat där det är so far so good, vet inte vart det gick snett igår riktigt? Hoppas iaf det fortsätter så för jag är sjukt sugen på att stoppa i mig allt jag ser. Jag vill att Wille ska vakna, trolla fram en fantastisk film och moffa chips ...allt till the sound of spöregnet som är utanför!

Imorrn är det fortbildningsdag för större delen av förskolorna i stan så jag tror inte jobb blir aktuellt och jag känner att de dagar jag inte har jobb inbokat framöver får vara jobbfria med tanke på att jag ska jobba heltid resten av sommaren från och med v.27. Ingen direkt semester, så då kan man ju ta vara på de strödagar som kommer då och då. Tror jag ska göra ett besök på stan imorrn för bl.a ett besök på arbetsförmedlingen. Suck...

Wille ska bort imorrn, ett dygn igen, den här gången med boda borg så ja......vi ses när vi ses!

Ser i alla fall fram emot den här veckan, jobb på regnbågen och midsommarhelg! Ska bli kul att träffa storebror och Elin och framför allt kusin vitamin så vi kan sitta där på midsommar med våra saftglas medan alla andra dricker skumpa ;)


En spark i tarmen

Det kliar så i min shoppingtarm så ni har ingen aning. Just nu vill jag shoppa bebisgrejer mest av allt men här får jag väl tacka Gud (eller min tunna plånbok) för att jag inte har mer pengar för dom skulle nog tyna bort illa kvickt...
Men det är inte bara shoppingtarmen som har besvär. Helt plötsligt efter att ha ätit penicillinet i två dagar så ballade min mage ur nu på kvällen. Tack för det........eftersom Wille är på svensexa ute i bushen till imorgon tycker jag extra synd om mig själv. Att ha en kass mage och en bebis som sparkar rakt ut känns sådär just nu....tacksam för att hon lever loppan men för tillfället skulle jag vilja tala om för fröken att det förvärrar känslan av mag-usch jämt litegrann!

Jag har iallafall hunnit med en storhandling idag, det blev lite extra roligt att handla då Emelie och jag gjorde sällskap, istället för att ha två gnällande karlar med oss...;) Sen åkte mamma o jag ut till Hygns vilt i Nybble och hämtade kött som ska serveras på midsommar då vi ska fira pappas 60-års dag som är på midsommardagen. Sen har det inte hänt så mycket mer den här lördagen...en liten promenad, lite tidningsläsande och lite mer av ingenting.

Imorrn hoppas jag att min mage har tagit sig i kragen för såhär kan vi inte ha det.

Tänkte lägga in massa bilder på babysaker jag vill köpa men fick en katt i knät så det blir lite överkurs. Men den här mobilen är söt tycker jag.


Kroppsbehåring

Jaaha då var det torsdag kväll och bara fredagen kvar innan helg. En helg som känns toktråkig. Känner att jag har svårt att koppla av och bara ligga och läsa en bra bok osv....jag vill att det ska hända saker och jag vill ha pengar! Idag fick jag betala 255 kr för penicillin, tvåhundrafemtiofem kronor! Allt tack vare att jag har rakat mig. Ja det är sant. Jag har fått en inflammation i ljumsken efter rakning. Så hädanefter ska jag aldrig mer raka mig så ser ni nåt hårigt på stranden i sommar så är det jag, och hittar bebis ut vid förlossning kommer hon vara väldigt duktig! Ett litet tips: sluta raka er....ska vi inte göra hårigt till "den lilla svarta" tycker ni? I think so.
Tre tabletter om dagen - i tio dagar. Vilket jävla straff för fåfänga..


Hädanefter ska jag spara ut allt - överallt.

När jag inte pratade hårsäckar med doktorn så hängde jag lite med Emelie och Olle, en liten tur till skärgårn och sen bjöd de mig på goda pannkakor till lunch! Sen var jag på ett möte kring sommaröppna förskolan och efter det åkte jag en sväng till Sanna. Tänk om man vore ledig jämt....betalt då'ra....

Imorrn ska jag iallafall jobba större delen av dagen, är inte supersugen då jag inte ska vara på "min" vanliga avdelning med alla sköna fröknar och barn. Vägg i vägg känns lite som "se men inte röra"...

Gnällgnällgnällgnällgnäll.

Kriget mot mig själv del 1

Utöver kriget mot försäkringskassan har jag även startat ett litet krig mot mig själv och de redan nämnda hormonerna som uppenbarligen har tagit över min kropp. Minsta motgång får mig att bli barn på nytt och oftast grinar jag för ingenting och mestadels hemma framför Wille som jag tror flyttar ut på altanen snart. Nån som känner igen sig? Igår hade jag köpt godis som jag skulle njuta av på kvällen tänkte jag....det som var i påsen var egentligen inte supergott godis för det var så utplockat men jag var tydligen tvungen att ha ändå. När jag ätit en stund ställde jag ifrån mig påsen för att nån timme senare äta lite igen, bad wille om påsen som låg närmst honom. Han menade då att det inte fanns så mycket kvar i den för han hade ätit. Jag fick ett smärre utbrott över det här och gick och la mig. Emma, really? För godis? Är du två år gammal? Vill du väga 300 kg innan oktober?

Wille om du läser det här så ber jag om ursäkt för det, och alla andra bryt jag kommer få över konstiga saker. Står du ut till oktober är du duktig!



Det här kan vi kalla en rekonstruktion av hur situationen över godispåsen såg ut. Alla måsar kan representera mitt schizofrena jag....

Imorrn ska jag jobba 9-18.30, inget drömpass direkt, jag har inga problem med att stänga men! Att sitta själv två timmar med ett eller två barn kan vara nog så segt både för fröken och barn. Torsdag har jag bara ett möte på eftermiddagen om sommarens jobb. Verkar väldigt organiserat i år om man jämför med förra året så det känns ju tryggt. Fredag jobb på småbarn för en gång skull, vi får se vad ryggen tycker om det. Helgen känns inte sådär superlockande för Wille ska i väg på svensexa lördag till söndag vilket i sig inte stör mig det minsta, men en helg utan sambo: igen! Boring!
Alla lekkompisar är välkomna.

;)

Nu börjar kriget mot försäkringskassan. (försäkringskassan vs. Emma 1-0)

Det krävs inte mycket nu för tiden för att jag ska bryta ihop och grina som en tvååring.......Försäkringskassan ringde precis och dumförklarade mig för att jag inte anmält mig som arbetssökande typ samma dag som jag tog examen. Visst det kan ju tyckas dumt i mångas ögon men anledningen till varför jag inte gjort det är för att jag har jobbat i stort sett hela tiden och har jobbat under hela min studieperiod på 3½ år. Jag ansåg inte mig själv som arbetslös. Men kärringen i telefonen "klappade mig på huvudet" och menade på att eftersom jag inte gjort det så kan de inte räkna med mina heltidsår på transcom som jag gjorde innan skolåren till min mammapenning. Jag känner mig som en riktig nolla. Så efter sommaren får vi väl flytta in i ett torp nånstans utan el och vatten, leva på gröt och ha tygblöjor på ungen. Så vet ni om vi inte är kontaktbara i höst.
Varför kan det aldrig bara vara enkelt?

High and Low

Måndagen är snart slut och den här dagen har varit, trots arbetslöshet, en bra dag! Till skillnad från min skruttdag jag hade igår när hela jag var en enda stor hormon. I lördags var vi i karlskoga och firade Mange som tagit polisexamen. Vi fick massor med gott att äta och när vi kom hem vid 19 så var jag så mätt att jag inte åt nåt mer den dagen trots att jag kände mig småhungrig när jag gick och la mig. Det här resulterade i sjukt dålig nattsömn med hunger och illamående om vartannat. Vaknade aldrig riktigt till under hela dagen och ville bara sova fast det inte gick. Vi kan väl säga att jag inte var på mitt bästa humör...Wille tog till slut beslutet om att "rasta" mig lite när jag vart inne hela dan och vi tog en sväng till stadsbondgården för att gå runt lite, han känner mig väl nog för att veta att djur alltid gör mig gladare! Avslutade med en glass från Donken och sen lagade han kvällsmat och sen tittade vi på Tangled (trassel för er som ser den på svenska ;) )





Natten till idag blev tyvärr inte så mycket bättre, då jag vaknade vid halv fyra av att jag hade så satans ont i svanken runt om höfterna, grinfärdig gick jag tillslut upp och tog två alvedon och värmde vetekudden. Somnade om tillslut men har känt av det hela dagen. Jag antar att jag börjar få nån form av foglossning eller liknande. Gick upp vid sju för att jag inte kunde ligga mer i sängen plus att jag som vanligt de dagar då jag inte har inplanerat jobb har svårt att sova ut. Men jag fick inget jobb idag heller! Gaah....Jag gissar på att det dels börjar bli lugnt ute på förskolorna, folk ska snart ha semester och är mindre sjuka, plus att jag har jobb inbokat tis, ons och fre och det kan vara svårt att få enstaka dagar då man ofta kräver vikarie i åtminstone ett par dagar. Just idag gjorde det inte så mycket för svanken var inte så sugen på jobb ändå....:/

Tog med mig Wille till försäkringskassan för att prata lite om hösten och de penningar man kan tänkas få. Mitt liv är en djungel av diverse jobb och utbildningar så det är ju så klart inte bara ett papper som ska skickas in så det är bäst att börja i tid. Sen skjutsade Wille upp mig till Emelie och Olle. Vi åkte ut i skärgårn och tog en fika medan Olle lekte av sig på öppna förskolan där. Vi fortsatte dagen med en liten lunch på hembygdsgården...har man inga pengar så ska man iallafall låtsas som det eller?! Det var iallafall otroligt skönt att få vara ute och vara hemifrån ett tag.


Olle har fullt upp!

När jag kom hem städade jag palatset och nu dammsuger Wille för det orkar inte min klena rygg. Nu tänker jag inte göra ett pip till idag! Imorrn är det jobb 9-15 och vi ska till stadsbondgården.....igen! Dagen lär nog flyga förbi har jag en känsla av.

Det var väl en fin redogörelse för min spännande dag? ;)

Brightside

Skönt att sommaren har tagit slut i nedre delen av sverige och att norra sverige har fått 33 grader................:/ Vi har höstkyla igen med regn och moln - yay...

Som alla helgmornar vaknar jag stel som en pinne med en rygg som är som en sprucken glasruta. Wille är på boda några timmar och sen ska vi spendera hela eftermiddagen i Karlskoga och Mange som har tagit polisexamen. Det hade ju varit trevligt då med lite sol och värme men vem vet det kanske spricker upp?!

Igår var en härlig fredag, jag började dagen med att köra mormor till djuraffären i Kga då hennes ena fågel dött och den andra behövde en ny kompis. Sen åt Wille och jag lunch ihop och det händer inte speciellt ofta så det var ju ett plus i kanten. Sen styrde vi bilen till degerfors för att låna Maddes babysoundsapparat, som man kan lyssna på bebisens hjärtljud med. Madde fick leka barnmorska och göra första försöket! Tänk va lite hjärtljud kan göra! :) Jag har läst nånstans att sånt här kan stressa bebis men jag har inte tänkt använda den mer än nån enstaka gång, kände bara att det är så långt mellan ultraljudet och nästa barnmorsketräff så det kan ju vara skönt att få höra hjärtat där emellan! Vi stannade kvar hos Madde och Pär i flera timmar och fick god fika och Alfons underhöll oss alla! Sen hade Pär fotbollsmatch som vi åkte och tittade på en stund men jag höll på att frysa ihjäl så det blev en knapp första halvlek sen hem för mat och film som vi båda somnade till....Inte helt ovanligt.


Spelevink! :)




Alvar höll sig lite i bakgrunden..





Eftersom solen lyser med sin frånvaro tror jag att jag ska krypa ner i sängen igen om ryggen håller och läsa tidning!


Dress for success?

När jag fyllde år bjöd jag mig själv på ett par få reaplagg från HM online, och idag damp dom ner i brevlådan och allt passade, hur trevligt som helst!


Det här kan vara de sista bilderna ni ser på mig i bikini. Men det bju'r jag på! ;)


Jag ville ha ett par bikinbrallor som inte sitter som barntrosor och det fick jag! Mer åt mormorshållet :D


En liten klänning kan väl alltid sitta bra i garderoben


Och en liten jacka att ha när det ska bli 13 grader nästa vecka ;)
De enda shortsen jag kan ha är Willes så jag bor i dem och mammaleggings. Inte alltför hett.


Och apropå hett så regnar det galet mycket ute och det skulle bli upp emot 30-40 ml. Helt okej bara solen är tillbaks i morrn! Wille ska ha match ute i bäckhammar nu och jag tror det blir inställt...det märks om han snart kommer innanför dörren igen. Jag hoppas lite i smyg på det för då kan vi se på Red riding hood och ta helgen eftersom han är ledig imorrn (bortsett från en golfrunda som jag anser lika tråkigt som när han jobbar) själv har jag inget jobb imorrn och funderar på att ge mig själv helgen och ta igen det nästa vecka!

Peace out


The end of the day

Huvudvärk deluxe idag och trots världens skönaste sovstund på altanen, till ljudet av regn så går den inte över. Men trots detta har jag iaf införskaffat lite nya blommor. Åkte ju till bergslagscenter imorse, men hjälp va kasst utbud på blommor dom hade och va dyrt det var. Däremot har dom ju fina krukor och tillbehör. Så det blev två alldeles för dyra (för mig vill säga) vita krukor med fat men inga blommor. Svor över det i bilen hem men när Wille kom hem drog vi iväg till klockaregården så jag iaf fick två vita pelargoner att sätta i krukorna som nu får stå i köksfönstret. Det blev några till pelargoner till krukorna på trappen. Tack svärmor för födelsedagspengarna dom kom väl till användning!

Nu blir det hallon och blåbärspaj och koma i soffan.



Nu fattas bara en ny trappa!


Tada!


Det var inte bara jag som sov på altan....ser ni paddan? :)


Min lilla dvärgsyrén blommar!


Mums.

Tekakor från frövi

Här är receptet på tekakorna jag gjorde igår för den som blir sugen!

40 stycken

Ingredienser :
75 g jäst
5 dl vatten
5 dl mjölk
175 g smör
8 dl havregryn (jag använde mig av fiberhavregryn)
0,5 dl socker
1 tsk salt
Cirka 2 liter vetemjöl

Att göra :
Blötlägg havregrynen i mjölken och vattnet. Ju längre det får ligga i blöt, desto saftigare blir brödet. Helst skall det ligga i blöt i ungefär tolv timmar. (Jag lät mina havregryn ligga över natten i kylen)

När havregrynen blötts upp färdigt, smular du ner jästen i en bunke.
Värm sedan havregrynsmassan fingerljummen, och blanda ut jästen med lite av den.
Blanda sedan ner resten av den grötiga blandningen.

Tillsätt socker, salt och smält smör.
Arbeta sedan in såpass mycket vetemjöl att det blir en smidig deg, och låt degen jäsa i cirka 20 minuter till dubbel storlek under en bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader.

Knåda degen, och baka ut 40 stycken bollar, vilka du trycker ut till tekakor på bakplåtspapper på plåt.
Nagga tekakorna, och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Spraya tekakorna med lite kallt vatten och sila över lite vetemjöl innan du ställer in dem mitt i ugnen.
Grädda dem i cirka 10 minuter tills de fått fin gyllene färg, och låt dem svalna under bakduk på ett galler.


Ångest och lite svid i magen

Det här med att vänta på att det ska ringa i telefonen eller inte, är tamejfan den värsta känslan jag vet. Det var ju ett tag sen jag behövde sitta i den här sitsen och det ger mig lätt och skär ångest. Det är så skönt att veta åtminstone dagen innan var man ska ta vägen. Har vaknat typ 4 ggr i natt och bara känt mig allmänt stressad. Nu är klockan snart halv nio och har dom inte ringt innan nio ger jag upp då vill jag starta min dag. Har stans huvudvärk och jag tycker inte det är värt det riktigt. Imorgon är jag på regnbågen hela dan och så ska jag ringa vikariepoolen redan imorrn och fråga om hon faktiskt vet nåt om fredag så jag kan få reda på det imorrn. Jag ska förmodligen jobba v.26-32 och det tackar jag för även om jag helst av allt vill ha "sommarlov" men det får man ju inte.....hursom helst så vet jag iallafall vart jag ska vara dom veckorna. För det här mina vänner, tycker jag inte är roligt!
Sen får jag se till att få ett längre vik eller en tjänst (!) fram till oktober. Det är väl den trösten jag har att jag faktiskt ska gå hem sen i oktober.

Ringer dom inte idag, så ska jag ta en promenad, sen har jag faktiskt bil idag - kors i taket - och ska åka in till Bergslagscenter och se om jag hittar några blommor till köksfönstret. Mina nuvarande är lite trötta.


That's it!

Peace & Love


Finns det nåt godare än nybakat bröd? Nej jag tror fasen inte det. Jag jobbade ett par ynka tre timmar idag, bättre än inget och lagom för psyket ;) Hade lagt havregryn i blöt i går så tog tag i tekaksbak direkt när jag kom hem och sen har jag städat i värmen. Nu har jag just svalt två tekakor med smör ost och gurka...det var så gott att jag glömde tugga...

Regnet är avklarat och åskan har förhoppningsvis klämt ur sig det klibbigaste....jag gillar i och för sig att det är varmt och fuktigt, för det är så sällan vi får ha det så här "tropiskt" i Sverige. Men visst tar det lite extra på krafterna.
På vilan idag somnade varenda unge utom två som aldrig somnar ändå, men rummet var som en bastu att man liksom föll i koma. Jag låg dock och funderade på om lillstrumpa i magen hade gymnastikpass eller om det var elektriska ålar i magen. Jag gissar på det förstnämnda. Jag har känt det förut, mest på kvällarna när jag har lagt mig i sängen, det gör liksom ingen skillnad om jag har legat flera timmar i soffan innan, det är som om hon vet att NU, nu ligger hon i sängen dags att göra lite highkicks. Fast det känns snarare som nervryckningar....=) Idag var det dock snäppet hårdare och hela jag ryckte till först innan jag fattade vad det var. Man ska vara nybörjare på allt nångång!

Nu är min sambo på väg hem, det var tal om övertid men han slapp och han har köpt med sig jordgubbar! Ett bra sätt att slippa knapra järntabletter.

Imorrn har jag inget jobb än så länge, och då vet jag att jag kommer sova dåligt i natt, blä. Ställer alltid klockan på typ 7 iallafall så man är lite vaken när/om dom ringer. Torsdag ska jag till regnbågen igen, thank god.
Blir det inget jobb imorrn ska jag nog försöka mig på en promenad, det var ett tag sen jag tog en redig sådan och vill se hur ryggen tar det. För övrigt har jag premiärcyklat till jobbet med nya pärlan....det gick finemang men jag hatar verkligen att cykla för jag har noll kondis.

Oh and by the way, igår kollade vi på reprisen av Mtv Movie Awards, och ja, jag kan väl bara säga att Robert Pattinson, du är het MEN du är het hetare hetast i Twilight. :D

Slut på ordbajseriet för idag!

Alla tips och råd jag kan få...........

gällande bilbarnstol. Har ni fått Lidl-reklamen? Där i finns det en bilbarnstol för 549:- och jag undrar nu: Vad säger att jag inte ska köpa den istället för en som kostar långt över tusenlappen? Ni som har koll, erfarenhet eller bara är pålästa, vad säger ni? Det står att den är för spädbarn upp till 13 kg, ECE-klass 0+, innovativt side protection med andra ord sidopåkörningsskydd genom förstärkning vid huvudpartiet, stödkuddar för avlastning för den känsliga ryggen, mjuk bältesstoppning, förstaklassigt solskydd och fotsäck.........en djungel säger jag.


Breaking Dawn!

Jag blev så till mig att jag inte kunde äta upp frukosten! 18 november är det dags och Wille bara så du vet, du är hemma med barn denna kväll för jag sitter i en biosalong! http://www.youtube.com/watch?v=k3jWFiRkHuA Det gick ju inte att bädda in den av nån anledning. Ni som har läst böckerna vet ju hur himla mycket det är så händer i den här delen. Jag ska försöka att inte hålla andan tills dess!

/Emma 14 år.

Accidentally in love

Cykeln är inhandlad, ihopskruvad och provcyklad. Jag är nöjd!


Pappa fixar!


Jag tog en siesta  - av allra bästa slag.

Wille är på sitt andra hem; jobbet. Jag ska snart ta mitt pick och pack och cykla hem till mamma och pappa och vi ska se "True grit". Den tror jag på.
Kanske stannar jag till på Maxi på ditvägen och köper lite jordgubbar.

Hejsvejs.

Lördag

Nu är det sommar nu är det sol nu är det koskit i haaaagen........
Förhoppningsvis är den här för att stanna.

Man blir trött av värmen och att vara ute större delen av dagarna så igår kväll när vi hade Nina och Linus här på lite grillning var jag tvungen att ursäkta mig vid halv elva för att gå o lägga mig, jag trodde jag skulle gå av så trött var jag. Hade även fått ont i halsen helt plötsligt och det sitter i än. Somnade på två röda och hörde inte ett skvatt efter det! Sov ca 11h inatt, inte riktigt i sträck dock men skönt var det. Igår förmiddag spenderade jag några timmar med Emelie och Olle vilket inte var igår! Det kändes dock som igår ungefär, skönt är väl det! Vi satt ute i trädgården hemma hos dem medan Olle badade i sin pool och sen åkte vi till Mcdonken och tog en härligt onyttig lunch. Wille kompade hem så han var hemma redan vid halv tre och ingen var väl gladare än jag för det. Vi tog en promenad till mamma o pappa och jag känner nu att min svank/rygg börjar säga ifrån när jag går "längre" sträckor, det är inte speciellt långt till mina föräldrar härifrån men det räcker tydligen för att jag ska vilja krypa ihop till en boll. Så jag lånade mammas cykel hem sen. Tyvärr så blev ju min (läs mammas gamla!) cykel snodd när Wille så fint hade ställt den på stationen här i stan, och det var inte första gången. Så jag är cykellös vilket skapar problem nu när jag känner att det är skönare att cykla. Så jag har bestämt mig för att imorgon, ska vi åka till biltema och köpa en billig cykel till mig, jag behöver inga växlar o grejer bara den går att cykla på. Det får bli lite barnvagnspengar som får gå dit sålänge. Och Wille får inte låna den ;)

Jag hann även en sväng till Mio igår och köpte en söt kruka i betong, och idag åkte vi dit igen för att köpa en till i modell större. Och en hylla. Krukorna ska få lite pelargoner i sig och stå på trappen.


Så ser dem ut...




Mästergrillarn och Nina i bakgrunden...


Linus har det gött!


Och såhär låg jag o jäste imorse efter frukost...


Jag köpte en tygblomma till, det är ju galet praktiskt...och fint!


Nu jobbar Wille till 22 ikväll, han har ju bytt från Viasat till Bredbandsbolaget och åkte på det schemat som den som jobbade innan honom hade, vilket gör att hela den här långhelgen blev en jobbhelg. Så typiskt när det är fint väder. Men vi fick iallafall förmiddagen ihop! Jag ska ta det lugnt, göra nån laxgratängsartat och färskpotatis och se nån bra film. Sover väl lagom till han kommer hem! :)

Sol i sinne

Solen skiner o fåglarna kvittrar. Jag sitter o funderar på vad jag ska hitta på under dagen. Det jag vet är iallafall att jag ska åka till Mio när det öppnar, fick presentkort där igår och det var tusen år sen jag var där. Såg att dom hade lite rea nu också. Sen kanske jag tar en sväng till klockargården beroende på......sen blir det nog en bra bok i solen resten av dagen. Wille jobbar som bekant.

Ringde till Källan imorse o prata med nån Bm som inte verkade ta det jag sa med allt för stort allvar så vi får väl se. Blir det värre ska jag vända mig till kstad sa hon. Spank you for that! Det är inte värre än men det har heller inte släppt.

Det står att det ska bli 27 grader idag när jag kollar på i-phones väderapp, och den stämde väldigt bra när vi var i Barcelona, så nu undrar jag om det verkligen stämmer nu med? Och vad tar man på sig när man aldrig vet om man ska frysa ihjäl eller inte!

Have a sunny day hursomhelst!

För 29 år sen föddes jag!

Den här födelsedagen firas med en lugn och skön dag. Det passar mig utmärkt då jag har haft nån håll-liknande känsla i vänstersidan av magen sen igår, är den inte borta imorrn ska jag ringa o kolla läget lite. Observera att detta inte räknas som gnäll! ;) Wille jobbar tyvärr (tio dagar i sträck heeej!) men han hade lämnat en söt liten lapp och ett presentkort på kicks imorse, och jag tänker kosta på mig en dyrare brun utan solkräm tror jag. Känner att sola är inte riktigt min melodi alla gånger. Jag tog en väldigt saktfärdig promenad till Maxi imorse, handlade grejer till tårta och banankaka som nu står i ugnen. Jag älskar banankaka! Nya sahara hotnightsskivan spelas och solen börjar faktiskt titta fram. Så det är inte en så tokig dag trots att det inte händer så mycket. I eftermiddag kommer familj och släkt på lite fika sen tänker jag ha kramkalas med Wille resten av kvällen.

Igår var Anna här och som vanligt skämde hon bort mig, det är ju ett stående skämt att Anna är min sugarmama!;)
Jag fick den fina jeansskjortan som jag till synes har på mig på bilden nedan. Sen fick jag ett torrschampo från fudge och en ny balsamspray från Wella som jag ska testa i mitt tråkiga hår! Jag hatar att tvätta håret så imorse testade jag torrschampot för första gången på mitt skitiga hår...och det fungerade mycket bra faktiskt! Kändes genast fräschare. Jag fick även en superfin blomma (av tyg - äntligen en blomma jag kan hålla vid liv!) i en lika fin kruka. Och en bunt tidningar. Ni ser ju själva, när inte wille "sugardaddy" eriksson är hemma, kommer sugarmama Anna ;)

Nu ska jag göra tårta. Min bror skulle gå i graven om han såg alla halvfabrikatprodukter som står framför mig....tur i oturen att han bor 6 timmar härifrån!


Jag börjar med att bjuda på den här fruktansvärda bilden men vi hade sånt mästarmys kl 06 imorse så det kan ju inte inte visas :D


Fina skjortan...o ser ni vilket fantastiskt rent hår jag har? mihihi






Gracias

Jag vill bara säga tack till er alla, vänner och bekanta som kommer med snälla råd och tips till en som har slutat känna igen sin egen kropp totalt och allt känns främmande. Det är skönt att ha de med erfarenhet, de som är i samma situation, eller ni som bara finns där ändå! Det är en galen upplevelse det här på många sätt, mestadels positivt såklart! Hur som helst det känns som man har en egen liten hejarklack! Kram till er.


Möte med framtiden del 2

Jag känner mig som ett barn på julafton just nu. Ultraljudet är avklarat och allt såg bara bra ut! Så nu blir det gnällfritt ett par dar framöver ;) Jag fick iallafall världens finaste födelsedagspresent en dag i förväg känns det som när man såg hjärtat som slog och slog och slog. Jag som normalt sett inte gillar hjärtslag och puls osv, har nog aldrig varit så glad över att se ett pickande hjärta. Vi blev dock framflyttade 5 dagar, vilket känns sådär men bättre sent än aldrig eller hur? Så nu är vi satta till 27/10 och kusin Lina som också väntar sitt första till 24/10! Det blir en väldigt spännande höst!

Tyvärr fick vi universums sämsta bild på bebis och både wille och jag var så uppe i det blå när vi var där så ingen kom ihåg att ta egna kort med mobilen, attans! Men ja jag lägger väl ut den ändå, trots att det ser ut som ett litet ödlebarn och det mesta man ser är en ryggrad!


Katastrofbild va?

Eftersom det är första juni idag passar det ju bra att presentera Junie Estella Fagerman!
Det är ju inga garantier på sånt här men barnmorskan såg blygdben jag såg bara en rumpa! Jag tar det med en nypa salt men så är det iallafall. Och nej vi har inte valt Junie som namn för att det är juni månad just nu. Det är något som jag hållt på i flera år. Det börjar ju bli allt vanligare men inte sådär som Emma var när en annan växte upp och man fick bli kallad Emma F, Emma J, Emma K osv... - än sålänge iallafall!

Nu ska jag ta o städa innan jobbet för efter jobbet kommer Annapanna på lite födelsedagsfika!