Det nya lilla livet!

15/4 Kl. 02.12 såg hon dagens (eller nattens) ljus för första gången: Vida Estella Fagerman! 👏 Det tog nästan exakt 24h från starten hemma till slutet på CSK! Och det var kortfattat en jävligt jobbig förlossning som slutade med tre personer som drog o slet med sugklocka medan en annan typ la sig på min mage med all sin kroppsvikt. Så no more kids for me! I'm done! Vida var 51 cm lång och vägde 3710g när hon kom ut och har svart mysigt bebishår, än så länge väldigt brunaktiga ögon o fransar att dö för! Med andra ord har vi nu "en colombian och en svensk" till döttrar! Junie är en väldigt stolt och snäll storasyster som gärna är med o hjälper till och delar ut pussar o kramar. Man kan ändå märka att det är en omställning för henne på olika sätt, vilket man får lov att respektera och förstå. Vida är än sålänge en liten krabat som verkar gilla att äta ofta, och nattetid har vi pyjamasparty all night long...inte mycket sömn med andra ord men det ordnar väl upp sig får vi tro!:) igår orkade inte min kropp mer dock efter en vecka utan sömn, fick världens frossa och var allmänt utsliten så jag pumpade o wille tog nattpasset! Skönt. Allt känns väldigt bra och årstiden är verkligen på vår sida så nu ska det promeneras och spenderas tid ute. Bloggen kommer kanske inte vara på första plats på priolistan men inlägg kommer när andan och tiden faller på. 
Så hörrni med detta sagt, åker lösenordet (ett nytt) på igen så småningom. Jag mailar er som jag vet läser! Peace & Love✌️❤️




Helg i revy

Klara färdiga gå! Och så var helgen slut. Vår helg har bestått av IKEA, ett snabbstopp på Skopunkten för att inhandla lite vårskor till Junie, fika hos mamma och pappa med moster, faster och farbror: brorsan stod för fikat vilket blev en supersmarrig tarte med lemoncurd och marängtäcke. Idag har vi grejat hemma, äntligen fått lite ordning o reda på gästrummet även om det är långt ifrån ett rum som jag är nöjd med, men nu ser det iaf inte ut som en soptipp. Vi har även plockat bort vinterkläder och slängt papp o glas o skit! Junie fick spendera förmiddagen med mormor och min moster, de gick och plockade påskris och köpte fjädrar på maxi, Junie fick välja färg själv och valde blåa och gula fjädrar....inte mina favoritfärger alls men hon var supernöjd!👌😊 de här två dagarna har satt sprätt på lite onda sammandragningar så vi får la se om bebis väntar ett par dagar till på igångssättning eller om hon kan tänkas ta sig ut på "fri hand"! Innan veckan är slut och om allt går bra så är vi en familj på fyra! Konstig känsla! 



Att vara på Ikea är som att släppa lös ett vilddjur om man heter Junie, springer och gapar som en tok. Vem behöver lekland när man har Ikea?!











Junie tränar med pappa! 😄



Ett uns energi

Jag vaknade med ovanligt mycket energi idag, jag vet inte varför och det känns så ovant att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med den?! Har småplockat lite och till och med snabbdammsugit nedervåningen i hopp om att det ska sätta igång nåt! (Och för att det var muffinssmulor över precis hela vardagsrumsgolvet efter en viss dam som tydligen får äta muffins var hon vill, vilka dåliga föräldrar!) men nu tror jag det får vara bra med upptåg för dagen, vill ju inte ta ut mig totalt😘 För en gång skull så har jag satt på min Spotify på datorn och lyssnar på mina härliga spellistor som jag gör deprimerande sällan nuförtiden, blir nångång när jag är själv hemma annars har jag en Junie som typ vill lyssna på "när nätterna blir långa" på repeat...Önskar jag kunde gå på både Kentfestival och Håkan när han spelar på Ullevi i sommar. Men med en nyfödd känns det väl kanske inte aktuellt. Just nu hickar hon iaf i takt med musiken. 

Igår småkrånglade Junie lite med sin pappa när han skulle lägga henne, hon har en tendens att köra lite med honom ibland just vid kvällsläggningarna. Men igår var det inte att hon ville sova i vår säng, eller att mamma skulle komma utan som jag skrev igår, att hon ville somna PÅ pappa. Såhär mysigt blev det!
❤️❤️❤️❤️

Nä hörrni, det är fredag. Jag tror jag ska "unna" mig en BIG Mac & Co. till lunch. Wille undviker all snabbmat just nu duktig som han är. Jag, jag har ingen karaktär och ingen längtan efter att vara duktig just nu. Jag vill mest driva ut barn. Och vem vet det kanske funkar med flottiga burgare och strips!? Ta tag i kroppenkaptitlet, det kommer sen! Hejsvejs

Movietime

Vi ligger o kollar på Captain Philips, men det är lite föör spännande för mig så jag måste göra något annat samtidigt....😱 Är inte så sugen på att åka båt i afrikanska vatten om vi säger så. 

För övrigt så finns det inget nytt att förtälja. Vi har haft lekbesök i eftermiddags av Stina & Mia, alltid trevligt och kravlöst! Tjejerna kör sitt eget race en stund innan de busar MED varandra. Sötfisar. Lyckades dock inte fånga dom på bild idag. Mia har två veckor kvar på sin graviditet, fyra om hon har samma otur som jag! Idag är jag 8 dagar över tiden! Odrägligt.



Imorrn är det iallafall fredag. Helgen lär nog inte bjuda på så mycket spännande för min del. Krutet får vi lägga på att roa lillstumpan. Imorgon ska mormor och min moster hämta henne på dagis, det tror jag blir uppskattat! Ikväll hade hon begärt att få somna PÅ wille, det märks att hon har ett lite extra närhetsbehov just nu och vill mysa och kramas lite extra. När det passar henne såklart. Inte oss emot. 
Som ett fint avslut på denna tunga period kom min kära sambo hem med ett presentkort till mig, ett väldigt efterlängtat frisörbesök!! Yay! Nu ska bara bebis ut, sen får vi se hur snart vi får till besöket! Jag ser fram emot det hursomhelst! Lovar att ta en pruttbild på hur jag ser ut nu, och efteråt😘


Just one of those days

Jag mår konstigt idag. Svag liksom, lite illamående och allmänt blaj. Så jag är faktiskt lite glad över att vädret är som en lång grå suck. Det rättfärdigar ens halvdeppiga humör! Det enda som fattas nu är en stor påse godis, vem kommer med den?! Jag vägrar besöka en enda affär i detta tillstånd. Wille är borta hela långa dagen, först jobba som vanligt i Kstad och sen ska de spendera kvällen på Boda Borg och egentligen natten med men där satt jag ner foten, som den lilla minidiktator jag är! Jag är bortskämd med mamma o pappas assistans för det mesta nuförtiden, det är dom som busar loss med Junie när inte wille är hemma, men idag får vi roa oss själva lilla mammgrisen och jag. Jag funderar på om vi ska baka muffins, om jag örker! Nåt måste vi ju göra. Ligger för stunden och kollar på Masterchef junior, vilka jäkla ungar! Dom skulle få laga mat till mig anyday. 

Igår träffade vi min moster, och som vanligt hade hon finfina presenter med till Junie och nu även till lillasyster. Jag tycker om baby Gap's kläder så det brukar komma därifrån! Nu fattas det bara en bebis som kan bära kläderna också. 



"Jag är tre år" sägs det ganska mycket hemma hos oss just nu. Orka förklara att hon bara är två och ett halvt?!😘

Ytterligare en dag i BitterBrittas liv som preggo

Överbakad och trött som få gjorde jag ett sista (haha säkert) besök hos barnmorskan idag. Fem dagar över tiden och tillvaron känns segare än någonsin. Vi tog ett urinprov för säkerhet skull då jag inte gör annat än pinkar, är uppe typ fyra ggr/natt samt konstant dagtid. Trot dock inte det kommer visa nåt! Det är väl bebis som dansar zumba på blåsan. Hon ligger mitt i "kanalen" som barnmorskan så fint uttryckte det förut. Synd bara att hon inte verkar vilja ta sig ut ur kanalen! Fick ett igångssättningsdatum med, så ja vi får väl se vad som blir av, naturlig start eller en spark därbak så att säga! Jag tippar på det sistnämnda. Visst är den här bloggen sjukt spännande?! Nej det får nog bli en blogg bara för mig o familjen framöver tror jag för det kan ju inte vara en människa som tycker att detta är intressant? Eller det ser jag ju på statistiken att det är (nyfikna i en strut?) men ja näää, när bebis är ute får det nog bli mer som en loggbok, eftersom jag skrev om Junies första tid måste jag ju göra det med nästa med! Men dock inte för publik tror jag. Jaja från det ena till det andra! Imorgon ska vi äntligen få krama på min kära moster igen! Hon kom till Sverige tidigt i år eftersom min morfar fyller 90 här i påsk. Sist hon var här hade vi just fått reda på att jag var gravid och nu när hon är tillbaka kommer bebis födas under tiden hon är här vilket känns väldigt roligt! Synd bara att vädret tog en tråkig vändning! Men det är väl det här som kallas för aprilväder?!

Pussgurkan på väg till "gagis" imorse❤️

Söndag

Helgen svepte förbi i all sin hast och här ligger vi nu, söndag morgon i bäddsoffan och latar oss. Jag och Junie. Ingen pappa för han åkte nyss till jobbet och ingen bebis för den har byggt permanent bo i min mage. 


Junie spelar spel och jag önskar vi bara kunde ligga såhär hela dagen. Men den "präktiga" föräldern i mig säger att vi måste väl få frisk luft o sånt nångång under dan men jag är inte supersugen på att göra nåt. I natt har jag tittat på klockan en gång i timmen från typ 00.30. Dels för att wille kände av migrän och då blir jag lite på spänn, sen var jag kissnödig konstant samt ryggont med mera! Tacksam är jag då för att Junie sov till 7 för ovanlighetens skull. Igår kom hon in till oss vid 6 men mamman vägrade ta morgon då så hon fick snällt somna om. Tillslut fick jag väcka henne vid 8.20😁 vi fick ett litet kvällsbesök av Tobbe, Mickan och Otto och det var såklart jättemysigt! Junie dansade för Otto som tyckte hon var jätterolig och han fick många pussar o klappar på huvudet. Hoppas det där håller i sig när hon får en "egen" bebis! Imorrn ska jag till barnmorskan, undrar om man får nåt datum för igångssättning?! Gäsp! 






Dagens frustration:

....ligger i att min kära sambo fyller år imorgon och jag vill så mycket! Jag hade gärna storstädat, fejjat o grejat här hemma och framför allt är jag sugen på att baka och laga mat! Men jag har exakt noll komma noll ork idag, jag är precis tvärslut. Presenten som jag beställt kommer såklart inte förrän nästa vecka heller så det känns ju lite trist. Solen ska iallafall skina imorgon så jag tror det får bli grillade hamburgare på eftermiddagen så lillstumpan hinner vara med innan hon ska sova. Är så sugen på att göra en smarrig tårta - säkert mer för min egen del än för Willes då jag är en tårtlover, och det är väl egentligen inte han....Ska se om jag kan få storebror att hjälpa mig lite trots att han är mitt upp i "öppna eget dimman"! Jag ser framför mig något gräddigt, fruktigt och varför inte lite kola också när vi ändå är igång?! Hej jag heter Emma och är övergravid samt sjukligt sockerskadad! 🙈👋 Nu är det dags att gå och hämta hem "Nunie"! Som just nu har blivit galet mammig, vilket känns mindre kul nu när jag vilken dag som helst nu ska behöva vara ifrån henne och framför allt aldrig mer bara vara "hennes"! Ångestkamp deluxe!

Sött & det där samvetet

Idag är det dagen D. Bebis beräknade födelsedag. Still standing still dock! Lämnade Junie på ett lite rörigt Föris idag, mycket barn och vikarier, mammor och pappor och ledsna barn lite här och var. "En sån där dag" bara där allt känns mer rörigt än vanligt och jag blir som vanligt splittrad då jag ser allt ur både föräldraperspektiv och personalperspektiv. Men det som gjorde att det dåliga samvete  kickade in var att min lilla skrutt helt plötsligt ville följa med hem, "vill inte leka kompisaj på gagis" och stod och hängde vid grinden när jag skulle gå. Det händer aldrig annars, hon älskar "gagis"! Känns så vansinnigt dumt att inte plocka med henne hem när jag ändå är hemma men samtidigt blir jag stressad då jag måste få vila ett par timmar och jag vet ju att hon leker efter ett tag ändå när jag gått. Jaja hursomhelst så lyckades min kära sambo se till att han får smita tidigt från jobbet tidigt idag så jag går och hämtar Junie redan efter lunch så får hon sova hemma och sen kommer papsen lagom till hon vaknar. På Föris skulle det nämligen bara vara vikarier efter 13.30 och då känns det bättre om hon får va hemma. Solen skiner så det blir nog en eftermiddag ute! Junie har längtat efter att få rita med gatukritorna jag köpte häromdagen, en hel hink för 20:-! Några bebisar lär väl inte födas även om det hade varit kul att tillhöra de 5 % som faktiskt föds på utsatt datum. Hade en hel del sammandragningar igår kväll som kändes lite mer än vanligt meeeeeeen ja ni vet. Nothing!
Apropå inget så köpte jag den sötaste bebiskoftan igår på rea: 

Perfekt vårkofta😊 nä vila var det. 

Va? Ska vi ha barn?!

Ja alltså ibland slår det mig att det ska in en till familjemedlem här! Det känns så orealistiskt ibland och jag får små attacker av panik, längtan, rädsla, spänning osv. Hur kommer det bli egentligen och hur stor skillnad på livet med tre, till livet med fyra blir det? Only time will tell antar jag och som det känns just nu blir det om hundra år och en igångsättning senare! Segt att gå och vänta på något man inte kan styra över. 
Men medan vi väntar så ska vi iallafall gå på den där två och ett halvårs kontrollen idag som uteblev förra veckan. Har försökt förklara för Junie att vi ska mäta o väga henne samt "leka" lite, vilket hon såklart inte alls har lust med. Har lovat en glass om hon kan genomföra besöket med glada miner - ja sån är jag just nu: mutornas drottning. Det lär förmodligen bli både sura miner och glass om jag känner oss rätt. Hon har kommit igång med ätandet igen o det är jag glad för! Men det märks ändå ett uns av trots, och allmänt småtrumpna miner när hon inte får sin vilja igenom. Helt normalt med andra ord!;)