Tänk, det är så skönt ibland att städa til...

img_7569 (MMS)

Tänk, det är så skönt ibland att städa tillsammans! Och när Wille är med, då ska det dammsugas ordentligt - till o med sängen får sig en omgång ;)


bABYlOve

Spenderade förmiddagen med Emelie och Stina i Karlstad (det kan verka som vi är i karlstad jämt men det stämmer inte....;) ) i det underbara vädret. Vi tog lite shopping i ett lugnt o skönt tempo, och hann med en lunch innan vi åkte hemåt igen. Tyvärr så är det mardrömslikt för mina korvhänder att gå runt på stan sådär eftersom man går med händerna hängandes neråt hela tiden.

Jag fick med mig två tröjor hem från H&M som är vanliga vardagströjor men som funkar både på en tjockismage och en förlöst mage ;) Bebis fick två mössor som verkligen verkligen är i det flickigaste laget, men jag är ju en sucker för rosa....blir det en pojk så får jag helt enkelt donera dom till nån annan!







När jag kom hem så åkte jag hem till mamma o pappa och tvingade upp stackarna på vinden för att ta ner lite gamla bebiskläder från när jag o storebror var små. Jag hade gladeligen klättrat upp o kikat på alla andra gamla grejer som böcker, leksaker osv men det kändes sådär att gå upp för en ranglig gammal stege...fick iaf se mina gamla barbiedockor! :D


Om ni bara visste hur mycket jag älskade dockan näst längst till höger, för att inte tala om baddräkten hon har på sig under kjolen...!


Gamla fischer price speldosor....




Det här är de byxor som jag åkte hem i från BB -82! Nu skuggar min valkropp halva bilden men det är iaf rosa plyschbyxor med stjärnor över hela byxorna fast dom syns inte på bilden....Jag ska tvätta dom och se om dom håller....gör dom det får dom följa med i BB väskan!

Nu ska jag se på Ps, I love you med min sambo som jobbat över 4 h idag och gråta en skvätt till filmen för miljonte gången ;)

Vet inte vad det är med den här dagen men ...

img_9215 (MMS)

Vet inte vad det är med den här dagen men det känns rent fysiskt som om jag skulle ha sprungit marathon, är helt slut fysiskt och psykiskt. Fast det enda jag har gjort är laga mat, hänga tvätt, kört mamma till mormor o morfar och socialiserat med dom, sen ett besök på Lidl där mamma skulle handla....därav jelly beanpåsen! Jag var tvungen att fylla på sockernivån i kroppen! Sen åkte pappa o jag och hämtade hem farmor från sjukhuset i Kga, och jelly beanpåsen gick hem även hos pappa tror jag för nu är halva påsen visst borta;) nu skulle jag kunna befinna mig på en VIPkväll på lindex men jag bara orkar inte. Soffan o jag ....forever..


Gnälla? Jag?!

Jahapp så då var man sjukskriven fram till beräknad födsel, 27 okt. En jäkla skitkrämpa är vad det är! Usch jag är inte på topphumör alls. Dagarna kommer kännas så galet långa och eftersom jag inte kan hålla på o greja hur som helst så känner jag mig helt sysslolös. Det kliar i hela kroppen just nu.

Det enda "vettiga" jag har gjort idag är att skriva en lista på matförslag och börjat på en handlingslista så vi kan planera lite mer för vår matkonsumtion. För precis som jag läste i din blogg
Maria så skulle faktiskt vi också kunna sänka våra matkostnader om vi bara planerade mer. Det här är ju dock inte första gången som man gör matlista/meny osv....det brukar hålla en vecka! ;) Så nu har jag gjort en del förslag och så får Wille ha ett litet veto för det är ändå han som ska ha matlådor. Jag känner att jag är inne i en husmanskostperiod. Såhär ser ser listan ut so far:

♣ Tortellinigratäng
♣ Chili con carne
♣ Rotmos och fläsklägg
♣ Kålpudding
♣ Fisksoppa (ett speciellt recept som jag har)
♣ Fisk och skaldjurspanna (arla.se)
♣ Mustig höstsoppa (arla.se)
♣ Lövbiffspanna (arla.se)
♣ Dillkött
♣ Renskavsgryta
♣ Kyckling i currysås (hemmagjort såklart!)

Snälla feel free att komma med mer matförslag för fantasin är inte den bästa!

Wille och Linus åkte direkt efter jobbet i stort sett och plockar svamp just nu, hoppas dom hittar massor av gula kantareller för det är det bästa. Har fått trattisar av mamma o pappa ett par ggr som vi gjort goda svamptoast av men nu längtar jag efter gulisar...!

I brist på annat så har jag tagit hem första säsongen av "The real L word" som jag började kolla på förut, varför vet jag egentligen inte för jag kollade inte ens på The L word när det gick på trean...meeen jaja. Nåt måste ju underhålla mig. Ska försöka ta mig en mindre promenad imorrnbitti även om det är svårt med skor just nu för fötterna har också börjat svullna sen hänger ju händerna neråt när man går...om jag inte går med armarna rakt upp i luften såklart men det skulle ju se mer än galet ut.....;)
Sen får jag besök av Sanna imorrn kväll. Onsdag har jag lite kvalitetstid inplanerat med mamsen, inklusive ett besök hos mormor och morfar. Kanske blir det VIP kväll på Lindex också...shoppa har ju aldrig varit svårt.

På fredag tänkte jag ta mig till jobbet och säga "hejdå", försöka baka en kaka att bjuda på ...kanske Wille kan hjälpa mig! Jag har ju bakat till hans jobb ett par ggr .....Skumt att man inte ska jobba på ett år!

Nej nu måste jag byta handställning. Hurra...


En helg i livet

Den här helgen inleddes i fredags eftermiddag med ett litet besök i karlstad, Emelie skulle åka o hämta deras bil som varit inlämnad och jag hängde med. Vi tog oss en fika, och en snabb visit på Åhléns. Jag var ute efter en fleeceoverall till bebis att ha nu i höst utöver åkpåsen och Åhléns hade en som jag gillade men eftersom jag inte fick tag på Wille just då så köpte jag den inte.....han tycker att jag ska bli bättre på att ta egna beslut ;)


Stina gillar verkligen den där filuren..jag har en likadan så vi kan ju hoppas att vår bebis är lika lätt underhållen ;)


Den här ville jag köpa....


Men det blev tillslut den här istället från Lindex! Också söt.

Helgen fortsatte under fredagskvällen med skräpmat och slötittande på tv.
I lördags morse tidigt styrde vi bilen mot degerfors och hade en frukostdejt med Tobbe och Mickan som var "hemma" en snabbis. Frukostträffar är underskattat!



Sen tog Wille o jag ett varv på stan, och sen var det dags för han att åka o jobba. Jag hängde hos mamma o pappa en sväng, dom hade varit och plockat en himla massa svamp!





Sen spenderade jag kvällen med mig själv och när Wille kom hem vid elva hittade han en nyvaken emma i soffan...Idag hade jag förmiddagsbesök av Anna, hon hade med sig kladdkaka och jag hade gjort fruktsallad så vi fikade och pratade på som vanligt. Bebis fick sig en finfin pippimössa och jag en bra mapp att spara viktiga papper i. Tack! :D





Resten av dagen har jag blivit förföljd av den här pipnosen


Söt men ack så enerverande emellanåt..

Nu ligger Wille bredvid mig och kollar på Transformers och jag har nyss duschat. Tyvärr är det pest o pina att blogga eller skriva på datorn överhuvudtaget med mina händer. Men imorrn bitti har jag läkartid så jag hoppas på en sjukskrivning och kanske till och med bra tips på att inte ha falukorvshänder förutom skenorna?!
Vi får väl se.

Vi befinner oss iallafall i vecka 36 nu och jag har smått börjat pressa omgivningen på lite gissningsdatum för bebbens ankomst. Jag vill ju så gärna tro att hon ska titta ut tidigare så mitt eget datum är
*13 okt
BF från barnmorskan är
*27 okt
och det tror även pappa kommer stämma.
Mamma tror jag gissade på 19 eller 20 okt?
Wille tror på tre olika datum och det går ju inte för sig...men han verkar tro att jag ska gå över tiden iaf och det går inte heller för sig ;)
Anna gissade på 20 okt.

Nån mer som vill gissa så go for it!


Estella uppskattar inte att våra nya grann...

img_7882 (MMS)

Estella uppskattar inte att våra nya grannar renoverar....


Idag har vi båda varit lediga och mestadel...

img_4455 (MMS)

Idag har vi båda varit lediga och mestadels tagit det lugnt. Wille klippte gräs o greja på förmiddan och jag läste bok på sängen :) det blev en lunch på thaien följt av föräldragrupp, sista innan bebisarna har kommit ut! Sen la vi oss i soffan och kollade på Thor, ni behöver inte se den om vi säger så...Imorrn ska jag till barnmorskan o sen jobba och kanske en liten träff med Emelie och barnen efter det. Helg är det imorrn klockan tolv hur som helst! Godnatt


Såhär ser båda mina händer ut just nu. Kän...

img_3177 (MMS)

Såhär ser båda mina händer ut just nu. Kände imorse när jag knappt kunde greppa duschen att det var dags att ringa, så jag fick en tid och ni ska ju inte tro att man fick skenorna eller låna - icke, dom kostade mig nära 400 spänn så det är bäst dom hjälper!! Jag har svårt att tro det tyvärr men positivt tänkande kanske kunde vara på sin plats? Karpaltunnelsyndrom är en sjukt störande krämpa måste jag säga.


Fortfarande tisdag!

Det blev en sväng till bibblan efter jobbet och två böcker fick följa med hem. Perfekt att ha bra böcker att läsa om det ska fortsätta vara sånt här skruttväder! Hälsade på hos Emelie en sväng därefter, lite glass och soffhäng är aldrig fel och det är alltid trevligt att ligga i nån annans soffa än ens egen :)




Olle förvandlas till pirat och Stina tycker det är underhållande :)

När jag kom hem hade jag fått ett stoort paket i brevlådan, jag som aldrig får nån kul post! Det var från kusin Bianca i USA som skickat över kläder från när Valentina var mindre! Väldigt tacksamt och kul att få! Skulle ju ta kort på klädhögen som blev men sen började jag greja med allt så det glömdes bort och nu ligger det i garderoben såklart.



Nu är jag död och har ont i ryggen så nu blir det lugna puckar resten av kvällen.
hejsvejs

Tisdag

Det är "bara" 20 september men jag tycker vädret redan har svängt över till riktigt höstrusk och det tar verkligen mot att gå upp ur sängen och framförallt ut genom ytterdörren.......
Inatt sov jag helt okej för en gång skull och hade gärna fortsatt lite till, men nu är det bara denna och nästa vecka kvar med jobb sen går jag hem!

Igår var vi iväg på en liten föreläsning på Karlstad sjukhus om förlossningen, smärtlindring och eftervård mm. Det var bra information tyckte både Wille och jag och känslan man har just nu är att det ska bli spännande när man känner att det börjar hända grejer i kroppen...samtidigt som jag är livrädd....antagligen som resterande preggon känner eller har känt genom åren! ;)

Jag sitter och funderar på om jag ska ta mig i kragen och ringa arbetsterapin för att få såna där handskar till händerna för det gör ont upp i handlederna och händerna domnar bort titt som tätt. På nåt konstigt sätt känns det som det kvittar, man har liksom blivit lite likgiltig gällande alla små krämpor för man vet att dom försvinner så småningom men samtidigt är det lite jobbigt när det är svårt att greppa saker, hjälpa barnen med påklädning eller bara borsta mitt eget hår...!

Idag när jag har slutat jobbet tror jag att jag ska ta mig en sväng till bibblan, se om jag hittar nån bra bok och kanske nåra filmer? Dom har ju faktiskt ganska mycket filmer där som man får hyra för en billig slant i typ tre dagar tror jag....kanske kan man hitta nån gammal klassiker?

Övrigt i veckan händer det väl inte så mycket, sista föräldragruppen på torsdag och sen barnmorskebesök fredag. Utöver det så är det lugna puckar. Wille jobbar kväll kommande helg tyvärr så några stora utsvävningar blir det inte i helgen heller.

Nej nu ska jag äta upp min frukost och hoppas att den morgonpigga bebis som är därinne kan ta en paus i gympapasset under tiden.

Inlägg utan bilder är supertråkigt som vanligt....meeeeen ja...jag har ingen ursäkt. :D

Jag blir så trött på mig själv att jag lig...

Jag blir så trött på mig själv att jag ligger klarvaken vid den här tiden en lördagsmorgon. Vaknade av att Wille pussade mig hejdå vilket jag tycker mycket om såklart men det hade varit fint om jag hade kunnat somna om! Nej då var jag tokhungrig (då ska ni veta att jag klämde i mig en banan kl tre i natt) så nu har jag ätit frukost i sängen framför nyheterna. Mysigt på sätt o vis men förmiddagen blir så lång när man inte har nåt speciellt planerat. I-landsproblem? Javisst. Ett sista försök att somna om kanske?


Fredagsfrulle och med det kan väl inget gå...

img_6953 (MMS)

Fredagsfrulle och med det kan väl inget gå fel?  Jobba till tolv sen är det helg! Ha en skön fredag på er :)


Ännu en sån där spännande dag

Va tråkigt det är när man är sugen på att blogga men vill inte köra ett typiskt "idag har jag jobbat, ätit och sovit-inlägg" men kommer inte på nånting annat att skriva om. Det är ju för att mitt liv inte är så exalterande att jag har några äventyr att förmedla tyvärr....

Så ni får dras med ett utdrag från min väldigt vardagliga vardag som idag råkar vara en torsdag!
Vi kan ju börja med natten till idag, då jag drömde som vanligt om bebisar och förlossningar. Jag vet att jag drömde att jag födde en flicka, och jag var störd imorse när jag vaknade för jag kunde inte dra mig till minnes hur hon såg ut förutom att hon hade stora bruna ögon. Sen helt plötsligt satt jag med en liten pojke i knät och skulle mata honom med flaska, flaskan tappade själva munstycket och ersättningen forsade ut över barnet och VIPS! Så var pojken förvandlad till bloggaren Tyra Sjöstedt! Hon var rasande för att jag hade försökt kväva henne med ersättning....

Så inleddes denna dag.

På jobbet var det som det brukar, full rulle!
Jag har även dragit på en ny spännande graviditetskrämpa, ont i händerna. Vaknar på nätterna av att händerna, mest höger värker och är svullna, sen sitter värken i till viss mån hela dagen. Pratade med barnmorskan idag om det och hon tyckte jag skulle höra av mig till arbetsterapin för att få handskar att sova med. Men jag bara ORKAR inte ta mig för nånting känner jag.....om det inte blir supermycket värre.

Efter jobbet tog jag en sväng till Emelie & Stina. Stina blir två månader idag, och det syns verkligen att hon har blivit större! Snabbt går det minsann. Lilla sötnöten.


Sen blev det bara hem och vända, och iväg till föräldragruppen, idag som ensamstående då William inte kunde komma ifrån jobbet......Det kändes ändå rätt vettigt att ha varit där.

När jag kom hem insåg Wille att vi hade bokat in att det skulle komma en försäkringsperson hit från Trygg Hansa ikväll kl.19 och babbla om en del saker. Meeen så ringer människan kvart i sju och menar på att han inte hinner komma för att de är underbemannade och hans tidigare möten dragit ut på tiden....moahaha, säkert. Då brukar man ju ringa en kvart innan och säga att det inte blir nåt...eller inte.
Men skönt ändå för varken Wille eller jag hade ork med det idag egentligen.

Imorrn är det veckans bästa dag, freitag! På jobbet ska vi gå med våra största barn till Marieberg och honungsfestivalen som pågår just nu. Jag vet egentligen inte vad det innebär men det ska bli kul att komma ifrån "dagisgården" ett tag.

Helgen är totalt oplanerad, Wille jobbar på boda på lördag så tror jag att jag ska hänga lite med mamsen o papsen, det var längesen.

Så, då har ni knappt gått miste om en minut i den här viktiga dagen i mitt liv! Hoppas ni känner er väl inkluderade! ;)

Sen hoppas jag också att ni alla Twilightfreaks har sett den nya trailern för Breaking Dawn...och har ni inte det så gör det här....och har ni redan sett den.....se den igen vet'ja!



Adios amigos

Sockersött

Okej så i flera dagar har jag av okända anledningar varit sugen på jordnötssmör. Jag har dock inte tillåtit mig själv att köpa hem det för jag klämmer i mig så mycket skit ändå känns det som just nu. MEN. Ja, det finns ett MEN!
Nu har jag hittat något som jag tror kan vara den ultimata kakan, som jag planerar att baka i helgen - ja för på lördagar får man äta vad som helst enligt sockergudarna...

Så jag återkommer med receptet efter jag provbakat!


Nudelsoppa. Så underskattat;) så ser det u...

img_0544 (MMS)

Nudelsoppa. Så underskattat;) så ser det ut när inte Wille är hemma, det är ju dötrist att laga mat till en person....Han spenderar kvällen i Örebro hos kompisar framför nån fotbollsmatch, men han blir tvingad till att komma hem ikväll/natt....han har det inte lätt! :) Själv ska jag sörpla soppa och zappa kanaler!


Ett klagobrev till livet

Att det skrivs en del om hur jag mår just nu eller om bebisrelaterade grejer får ni stå ut med, det är ju ändå mig själv jag skriver för i grund och botten och jag siktar på att ha bloggen utskriven som "dagbok" nångång framöver.

Jag märker på mig själv att jag känner mig mer och mer lättirriterad över ingenting och jag är obekväm mestadels av tiden. De som ser mig säger att jag är så "liten" och att jag "bara" har fått mage, inget annat. Men oavsett så är det dryga tio kilos övervikt som har belägrat min kropp som den inte är van vid och en bebis som uppenbarligen inte får mer utrymme därinne ju mer tiden går. Och alla ni som har varit gravida känner igen er, jag vet. Men idag är en sån där dag då jag vill dra nåt gammalt över mig och stanna där till slutet av oktober.

Klaga kan man ju få göra tänker jag, det är ju ändå en rätt märklig upplevelse att vara gravid. Och om du gick igenom din graviditet utan att klaga en enda gång: Good for you! Men jag har iallafall tröttnat. Jag har ändå mått bra 95% av tiden men just nu kan jag inte fungera normalt alls. Idag skulle vi ha mini-röris med barnen på jobbet, för mig blev det snarare anti-röris.....bara att vara med på samlingarna är ett projekt då man sitter på golvet och jag måste luta mig mot en vägg eller dylikt för att få en bakåtlutad position, annars har jag ett par fötter rakt upp i halsen...Sen ska man ju såklart ta sig upp från golvet igen. Sen böja sig ner för att hjälpa till o dra över galonbyxor osv....

Sen ett par dagar tillbaka har jag väldigt mycket sammandragningar, dom gör inte direkt ont men trycker till på blåsan så jag får ont där istället och går som en pingvin. Idag sa en kollega till mig att hon hörde att det var jag som kom på stegen......................kul.

Mitt tålamod är ju normalt sett inte av bästa kvalitet alla gånger, nu är det värre än nånsin. I skrivande stund sitter jag och skriker på Udda som sitter och jamar i badrummet.....innan hon satt sig där och gapade hade hon smugit sig upp i spjälsängen och lagt en spya........så nu tvättar jag allt: igen! Ingen kan få en att få så dåligt samvete som denna katt heller, för när man har skällt på henne så kommer hon krypandes och piper som en kattunge i ansiktet.....man kan butta bort henne en gång men då blir hon bara ännu ynkligare.....!

Att jag inte har sovit bra på hur många nätter som helst är en bidragande faktor till min aktuella inställning till tillvaron. Och ni som nu vill säga: "vänta du bara det är lika bra du vänjer dig" kan bespara mig det.....jag har inga problem med att vakna på nätterna, men att enbart ligga i en position nätterna igenom kan driva vem som helst till vansinne. Att jag sen bara drömmer om konstiga förlossningar när man väl sover nuförtiden hjälper inte.

Ytterligare en sak som inte hjälper humöret är att Wille just ringde o sa att han blir lite sen hem från jobbet.


En liten hälsning till bebis: Du har sex veckor på dig....helst fyra........inte mer än sex iallafall för då kan det hända att jag går upp i atomer!

Idag är ingen dag för mig. Vi får väl se hur morgondagen blir när jag smidigt tackade ja till att ta några extratimmar, så jag börjar 06.15 imorrnbitti istället för 09...Bra tänkt där Fagerman!

Kli i kropp och själ

Jag börjar tro att jag lider av koncentrationsstörningar.........alternativt att det visas så jäkla mycket skit på tv just nu att man bara inte har möjlighet att sitta tillbaks och "njuta". Som så många andra kvällar i veckan sitter jag här o är rastlös till max samtidigt som jag är toktrött. Jag hade verkligen velat ta en skön kvällspromenad men har under dagen haft så mycket sammandragningar som i sin tur gör att jag är kissnödig konstant så jag kan knappt göra annat än kissa. Inte så fränt tycker jag....

Imorrn ska jag prova att gå med cykeln till jobbet så jag kan hoppa upp på den om det behövs. Wille behöver bilen och mina snälla föräldrar skickade sms o sa att deras bil står där om jag behöver den men jag ska prova o se hur det känns innan jag snyltar på dom.

Nån hylla fick vi aldrig upp idag, istället fick vi ett trevligt fikabesök på förmiddagen av Johan & Cissela, sen åkte vi och plockade plommon. Wille stod för middagen idag och det blev färsk spätta med hemmagjort mos och hemmagjord remouladsås, så jäkla gott!

Nu som sagt sitter jag här med olust i kroppen över alla skitprogram på tv, tyvärr så är min sambo en sån som kan fastna framför det mesta och just nu är det The real housewives of new jersey - jag fixar inte det programmet! Inga bra filmer visas heller.....gnäll gnäll gnäll!

Jag kan ju inte gärna gå o lägga mig halv åtta......eller? :D




Han må ha dålig smak gällande tv-program...men söt är han! ♥



Elfte september tjugohundraelva

Det var väl fasligt va helgerna ska gå fort hela tiden. Redan söndag morgon, det känns lite snopet.
Wille ligger fortfarande o sover och jag önskar jag kunde göra det jag med, men har sovit helt okej i natt iallafall så det är jag tacksam för!

Igår var vi på ett litet hemmadop för lilla Ingrid. Det var trevligt, men jag är så splittrad när det gäller dop och allt sånt där eftersom jag inte är så mycket för allt prat om Gud hit och dit osv. Det känns främmande......jag själv är inte döpt eller konfirmerad. Wille däremot.............! Bröllop och dop, där skiljer sig våra viljor och åsikter litegrann - så det blir spännande att se var vi hamnar framöver gällande de frågorna!
Det blev iallafall fika och meningen var att vi skulle stanna även på middag på kvällen men min energi bara tokdog rakt upp och ner och jag ville inget annat än åka hem och vila. Så vi fick med oss supergott kött och potatisgratäng hem, lyxigt värre! Väl hemma la jag mig i soffan och låg kvar där tills jag skulle sova. Vilket var efter Mia Skäringers show som jag har en känsla av att alla såg igår på ettan. Fantastisk män'ska det där! Tragiskt och roligt på samma gång.

Idag är det tio år sedan 11 september inträffade i New York och svt kör något slags helrace med inslag, intervjuer osv. Jag kommer väl ihåg vad jag gjorde denna dag för tio år sedan, jag skulle precis åka upp till jobbet på McDonalds, när pappa ropade på mig från vardagsrummet där det visades på nyheterna vad som just hänt, och när jag väl kom till jobbet så hade hela restaurangen stannat upp framför tv-skärmarna. Jag som knappt kommer ihåg vad jag åt till lunch igår kommer ändå ihåg just den här dagen rätt väl - både på gott och ont!

Vädret än så länge ser lite dystert ut och vi har väl inga direkta planer idag förutom en uppsättning av en hylla och lite senare ska jag nog ta och åka ut till min faster och farbror och plocka åt mig lite plommon innan dom mognar över.

Mami & Papi kommer hem från Köpenhamn idag så kanske hinner jag med en sväng dit också! Det var ju trots allt flera dagar sen som vi sågs ;)


Ungefär så suddig som jag är här, så kände jag mig i går...Den söta klänningen fick jag av Malin på jobbet häromdagen som hon hade när hon var gravid, tack för det :)


Jag ingvigde ponchon som jag fick av Wille för ett tag sen


Den lilla familjen Eriksson/Friman


Helena spelade tidigare i Rolling Phones om det är så att ni hört talas om dom, och Willes pappa har ju spelat i band i många år så lilla Ingrid lär nog ärva en och annan musikalisk ådra! Här spelar Helena nåt stycke som jag inte har en aning om vad det hette....men innan det så spelade mannen vid pianot "Clair De Lune" som för övrigt spelas i första Twilightfilmen, ni vet scenen där Bella kommer hem till Cullens första gången och Edward försöker dansa med henne i hans rum? (jaa jag är nördig jag vet) så jag var eld och lågor ;)


Efter ceremonin hittade Wille en låda med "intelligenstest" så där fastnade han ett bra tag...


Oliver har lärt sig själv att spela den blomstertid nu kommer på piano, enbart genom att ha hört den...Inte helt felfritt men imponerande! :)

Nu ska jag nog ta och krypa ner hos Wille en stund så han vaknar!

Hejsvejs

Vrålåket




Vi är supernöjda! Än så länge iaf, fattas bara en bebis att provköra med ;)
Udda ville inte riktigt ställa upp..

Hej v.34! Jag känner att du är välkommen m...

img_3913 (MMS)

Hej v.34! Jag känner att du är välkommen men jag hoppas du går fort förbi!


Bla bla

Imorrn är det redan fredag and I looove it! Surt bara att Wille jobbar till 22.15. Men man kan ju inte få allt.
Jag ska till barnmorskan imorrn eftermiddag...tror jag ska skippa att väga mig, känner att jag inte behöver se svart på vitt att jag gått upp ytterligare si o så många kilon. Jag var inte brydd över det här i början men nu börjar jag känna att det känns konstigt att väga såpass "mycket" när man aldrig gjort det förut. Men ja, jag är medveten om att allt är som det ska eftersom jag bär på en till! ;)

I helgen har vi en sak planerat, och det är ett litet hemmadop för Willes halv-lillasyster, Ingrid. Annars står det inte mycket på agendan, men jag tycker det är skönt. Har saknat min sambo den här veckan så det ska bli skönt att ha honom hemma under helgen. Tur att han bara jobbar kväll var åttonde vecka. Nästa gång det är dags kanske han är pappaledig ett par dar? :D

Idag skjutsade Wille hem mig till Emelie när han åkte till jobbet, och vi tog en sväng till järnvägsparken med Olle. Sen lyckades jag få till en väldigt snabb och ytlig städning (jag lovar att jag kommer att städa till mig en förlossning) och nu sitter jag här med straffet, en svank som vill trilla isär....men det är ju städat iaf ;)

Mer spännande än så blir det inte just nu!

nattliga aktiviteter

Nej det är inte riktigt som det låter......
Jag vaknade vid ett i natt av att Wille gick upp och försvann ut i köket....efter en stund kom han tillbaka och nyfiken som jag är var jag tvungen att fråga vad han gjorde.

- Jag var så jäkla hungrig så jag var tvungen att ta nåt att äta

Så la han sig i sängen igen och jag tänkte att "va skönt att klockan bara är ett" och tänkte somna om....tills jag insåg att min mage skrek efter nåt att äta också och då är det omöjligt att somna igen. Men jag är lite mer rutinerad än wille så jag hade en banan bredvid sängen så jag satt mig upp i mörkret och började skala den. Då frågar Wille:

- Vad gör du?
- Jag blev också hungrig så jag äter banan

Tystnad (om man bortser från mitt smaskande)
När jag ätit upp trycker jag på mobilen för att få lite ljus och dricker lite vatten ur glaset som jag också har bredvid sängen, och då frågar wille igen,

- vad gör du nu då?
- dricker vatten...
- jaha, jag trodde nästan du  tog en banan till säger han och fnissar.

Nu är frågan, vem av oss är mest gravid egentligen?! Vi kanske borde ha lagade måltider bredvid sängen hädanefter.........

Utöver den nattliga konversationen, så har jag sovit fruktansvärt dåligt resten av natten. Har inte kunnat ligga på varken höger eller vänster sida för då har bebis talat om att "där kan du minsann inte ligga för då trycker du sönder hela mig" .........jag har haft ont i svanken - säkert ett straff för jag gav mig ut på min minipromenad igår...osv osv! Det ösregnar och jag har verkligen ingen lust med denna dag. Till råga på det så är wille borta heeeeela dagen, från nu till elva ikväll och slå ihop dålig sömn med dåligt väder och saknad av sambo så kan ni säkert räkna ut att jag inte är en solstråle idag och jag har redan varit hårsmån ifrån gråten och då är klockan bara 08:08.......Jag tror nog jag vinner gravidtävlingen trots allt.

Ha en skön dag och om ni kan, ligg kvar i sängen!

Shadows of ourselves

Det var inte bara Wille o jag som tyckte det var kul att vagnen kom igår! Estella är wellpappberoende och det här tar man ju som kattmamma vara på ;)



Tada! ;)
Man är väl inte förskollärare för inget!


Oh I love it!

Alla glada och nöjda.
Vagnen kommer det en bild på när den är monterad och klar!

Redan onsdag imorrn, ibland går veckorna i slow motion - ibland tvärsom.
Sedan jag började jobba mindre så har det känts bättre i både rygg och fötter, sammandragningarna har dock ökat lite men det är väl som det ska antar jag. Hur som helst, när jag kommer hem halv ett på dagarna får jag en chans att vila men sen känner jag mig som en människa igen och blir rastlös. Jäkla i-landsproblem jag vet.

Den här veckan jobbar ju Wille kväll och jag har möjlighet att ha bil till jobbet, vilket nästan är ett måste för att jag ska ta mig dit ut men idag fick jag ändå dåligt samvete, kan ju inte bara ligga inne o stirra så jag tog en promenad till mammas jobb och sen tog vi sällskap hem, en ganska liten promenad och i normala fall hade man inte hunnit fått upp flåset på den biten men idag kände jag att min kropp inte är van att ha den här övervikten och benen var som bly. Dit gick det bra, men sen på hemvägen ville blåsan hoppa ur kroppen och sammandragningarna gjorde inte saken bättre.
Så long story short: jag längtar faktiskt lite efter min "gamla" kropp! Jag tycker det är jättemysigt att vara gravid och allt som hör till känns ändå naturligt och okej men va skönt det ska bli att få tillbaks lite flås och inte behöva kissa en gång i kvarten, med min normala blåsa får jag iallafall en paus på två timmar ;)

Så då har jag gnällt lite om det....Men med tanke på hur fort tiden går så är det väl snart jul!

Känn ingen stress!
:D

It's here! Snabba ryck får jag lov o säga.

img_2245 (MMS)

It's here! Snabba ryck får jag lov o säga.


Söndagssysslor

Här sitter jag och äter polkagris helt utan hämningar!



Men det tycker jag att jag är värd!
Idag har vi storstädat, haft svärmor och åke på lunch och fika och nu känner jag att soffan och tv-zappande är i sin ordning! Wille drog i väg till Dfs för att kolla på fotboll. Jag hade tänkt sätta på Braveheart men såg att Pianisten är klockan 20, och den är ju sevärd så det får bli den idag istället. Jag förstår att intresseklubben noterar så pennan glöder...

Inte så sugen på en jobbvecka, vill helst gå hemma o dra känner jag....men what else is new?! Det känns som hela jag både fysiskt och psykiskt håller på att ställa om sig till nya tider så att säga där jobb inte finns med på schemat....Och jag ska erkänna att jag faktiskt idag har bäddat i ordning spjälsängen...suupertidigt jag vet...men jag kunde inte låta bli. Är ju rätt skönt att ha det mesta klart ändå nu kan man ju slappa utan vidare ;)

Till lunch idag gjorde jag denna rätt:


Vadan detta tänker ni då...
Jo det är "Herrgårdskyckling" som jag hittade i en blogg...superenkelt och faktiskt väldigt gott. Jag gillar gratängartad mat ;)

Recept!

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 dl creme fraiche
  • ca 3 msk hackad persilja
  • 1,5 tsk fransk senap
  • 3 dl riven ost
  • 75 g rökt skinka
  • (1 vitlöksklyfta)
  • salt, peppar

Dela kycklingfileérna i lagom stora bitar, bryn i smör, salta och peppra. Lägg kycklingfileérna i en ugnsform. Blanda creme fraiche, persilja, fransk senap, riven ost, skinka och vitlök i en bunke. Salta och peppra. Häll sedan blandningen över kycklingen och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Servera med ris eller hasselbackspotatis och en god sallad!

 

Jag hoppade dock över den rökta skinkan, och serverade ris till!

Alltid bra med lite enkla mattips!

Till fika blev det kladdkakemuffins som jag fått receptet från Emelie, serverade med grädde och blåbär!

 

Ska man rulla fram så ska man!

 


Helgen so far

Lördag it is! Till och med lördag kväll.....dagarna går fort som vanligt.
Jag har varit rätt effektiv idag känner jag men inser också att när man har förbrukat den gnutta energi man har, ja då är man slutkörd och det krävs inte så mycket för att bli det. Men vaknar man tidigt varenda morgon och har krämpor här och var som gör att man inte kan ligga kvar i sängen så är det bara att göra nåt vettigt så imorse passade jag på att rensa lite i badrumsskåpen så vi fick plats med allt vi köpte på Ullared igår, och jag ska även erkänna att jag har börjat tvätta bebiskläder redan....skönt att ha det gjort! Wille fick sovmorgon till halv elva då han vaknade självmant (så jag slapp gå in o "stagediva" över honom...som jag hade tänkt från början) och han rensade lite bland sina kläder så bebis kan få mer än en halv låda. Sen storhandlade vi och lagade mat och sen har vi varit och firat mamsen. Ungefär lagom till kaffet tog min energi tvärslut. Så när vi kom hem fick Wille i uppgift att göra degen till vårt tortanobröd som vi ska äta ikväll. Jag har skrivit om det förut men kan lägga in recept sen för er som vill äta något gott ....som faktiskt fyller suget på köpepizza om man nu har ett sånt!

Gårdagen startade ju tidigt, vi var hos brorsan kl.09.30 och tog en fika där innan vi åkte till Ullared. Vi gick in och köpte allt till lillfisen på ca två timmar, sen gick vi ut med det till bilen, åt lunch och sen tog vi ett varv till men köpte då lite småkrafs till oss själva. Det blev mycket smågrejer till bebis, nappar, nappflaskor, tvättlappar, våtservetter till döds (wille "hade hört att våtservetter klarar man sig inte utan" och insisterade på att vi skulle köpa sissodär en miljard paket. Sötnöt) men sen blev det också badbalja med lite tillbehör, filt, pyjamaser, lite annat smått o gott i klädväg, täcken och kuddar till spjälsäng & vagn mm! Till oss själva blev det allt från handdukar till fryspåsar ;)
Allt som allt var det en väldigt bra dag men man inser varje gång man har varit där hur jäkla långt det är.....bilresan hem var minst sagt seg och kroppen ville inte vara med mer.........ryggen och fötterna ville skjuta sig själva mer än en gång under dagen!

Jag tog inga kort under shoppingen igår, jag tror ni vet hur Ullared ser ut ;) Men såhär ser iallafall brorsans jobb ut och fikan vi startade dagen med!





På hemvägen såg det ut såhär


Vädrar fötterna...


Härlig fredagstrafik i gbg...

Och kvällens mat: Tortano, ett fyllt bröd! Ikväll fyller vi upp det med parmaskinka, färsk basilika, soltorkade tomater, mozzarella, färska champinjoner, oliver, salt och svartpeppar!




Rulla rulla liten bulla....!

Här är grundreceptet:
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2.5 dl durumvete
4 dl vetemjöl special
200 g mozzarella ost
200 g parmaskinka
1 näve blandade kärnfria oliver
1 kruka färsk basilika

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.

2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna.

3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.

4. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft.

5. Skiva mozzarellan och varva den med parmaskinka, oliver och basilika på degen.

6. Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.

7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

8. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.

 

Imorgon får vi lunchbesök av svärmor och hennes man. Utöver det blir det nog en hemmasöndag, jag köpte Braveheart igår på DVD (jag ääälskar braveheart) så det kan nog bli filmhäng!

Hoppas ni har en trevlig lördagkväll!




Det här har varit en intressant natt måste...

Det här har varit en intressant natt måste jag säga.....vaknade första gången vid 01:52 och gick på toa, sen låg jag o lyssnade på min mage som alltid låter vid den här tiden på dygnet av nån konstig anledning. Jag halvsomnade en timme och konstaterade vid tretiden att antingen var jag hungrig eller så mådde jag illa. Till slut tog hungerkänslan över och jag gick upp igen, tog med mig en mannafrutti och satt mig på toan för att kissa....igen! Snacka om att slå två flugor i en smäll;) när jag satt där ropar Wille från sovrummet o frågar vad jag gör. Då slog det mig hur jävla kul det måste se ut där jag satt och åt klockan tre på natten på toaletten, med dessutom en tjock katt ståendes på bakbenen, ute efter min mannafrutti. Så jag brast ut i gapskratt! Sen var det lite svårt att somna om,bebis höll fullkomligt på att slå sig ut ur magen samtidigt under allt detta så jag somnade nog 40 min innan klockan ringde halv fem...så om natten var intressant kan nog dagen på Ullared bli minst lika intressant! Ett övertrött preggo bland allt annat folk! Sitter i bilen nu iaf, wish us luck! ;)


Lite musik och heta karlar eller var det heta röster?

Alltså, jag vet ju inte hur frälsta ni är kring allt som är runtom Twilightfilmerna och karaktärerna/skådespelarna...men jag är iallafall "lite" halvfrälst när det gäller allt.... Så OM ni har missat att Robert Pattinson a.k.a Edward (för det visste ni inte va?;) ) har en galet grym röst så vill jag med detta inlägg få er lite up to date så att säga. Tyvärr har människan inget album eller liknande och de flesta låtar som ligger ute på youtube är av ganska kass kvalitét men man kan lik förbannat inte undgå att höra att han kan sjunga brallorna av många andra stora artister.

För er som även har missat att han sjunger i bl.a första filmen, så kan ni lyssna lite extra nästa gång ni dreglar framför den. Han sjunger då såklart inte live i filmen för det hade ni ju uppenbarligen märkt av.........men hans sång spelas bland annat i bakgrunden när Bella och han sitter på restaurangen efter han just räddat henne från de där white-trash grabbsen.

Hur som helst, det jag skulle komma till var att jag såg idag att en kille vid namn Marcus Foster har skrivit nåra av låtarna som Robert sjunger, bl.a I was broken, och nu även släppt den låten där han själv sjunger. Inte så tokigt det heller om jag får säga! Så här får ni en variant av vardera karl: Enjoy!


Mr. "Cullen"


& Mr. Foster


 

Inte så illa pinkat va?


Ja må hon leva uti hundrade år!



Idag fyller min fina mamma år!
Världens bästa snällaste mest omtänksamma mamma ♥
Utan mina föräldrar skulle jag försmäkta på denna öde ö som Pippi skulle säga!
Ni är helt enkelt av allra bästa slag.
Mamma firar vi på lördag för idag jobbas det till höger o vänster och födelsedagsbarnet själv har snäll som hon är tagit extra tid för sjuka kollegor så hon öppnar OCH stänger....

Puss & Hej