Söndagssysslor

Här sitter jag och äter polkagris helt utan hämningar!



Men det tycker jag att jag är värd!
Idag har vi storstädat, haft svärmor och åke på lunch och fika och nu känner jag att soffan och tv-zappande är i sin ordning! Wille drog i väg till Dfs för att kolla på fotboll. Jag hade tänkt sätta på Braveheart men såg att Pianisten är klockan 20, och den är ju sevärd så det får bli den idag istället. Jag förstår att intresseklubben noterar så pennan glöder...

Inte så sugen på en jobbvecka, vill helst gå hemma o dra känner jag....men what else is new?! Det känns som hela jag både fysiskt och psykiskt håller på att ställa om sig till nya tider så att säga där jobb inte finns med på schemat....Och jag ska erkänna att jag faktiskt idag har bäddat i ordning spjälsängen...suupertidigt jag vet...men jag kunde inte låta bli. Är ju rätt skönt att ha det mesta klart ändå nu kan man ju slappa utan vidare ;)

Till lunch idag gjorde jag denna rätt:


Vadan detta tänker ni då...
Jo det är "Herrgårdskyckling" som jag hittade i en blogg...superenkelt och faktiskt väldigt gott. Jag gillar gratängartad mat ;)

Recept!

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 dl creme fraiche
  • ca 3 msk hackad persilja
  • 1,5 tsk fransk senap
  • 3 dl riven ost
  • 75 g rökt skinka
  • (1 vitlöksklyfta)
  • salt, peppar

Dela kycklingfileérna i lagom stora bitar, bryn i smör, salta och peppra. Lägg kycklingfileérna i en ugnsform. Blanda creme fraiche, persilja, fransk senap, riven ost, skinka och vitlök i en bunke. Salta och peppra. Häll sedan blandningen över kycklingen och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Servera med ris eller hasselbackspotatis och en god sallad!

 

Jag hoppade dock över den rökta skinkan, och serverade ris till!

Alltid bra med lite enkla mattips!

Till fika blev det kladdkakemuffins som jag fått receptet från Emelie, serverade med grädde och blåbär!

 

Ska man rulla fram så ska man!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback